Įkraunama...
Įkraunama...

Sluoksniuotos tešlos gaminiai

Elzasietiškas ugninis pyragas

500 g sluoksniuotos tešlos
4 nedideli svogūnai
150 g lašinių su raumenukais
160 g riebios grietinės
2 šaukštai pieno
druska, pipirai, žiupsnelis malto muskato riešuto


Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą. Svogūnus nulupti ir supjaustyti žiedais, lašinukus supjaustyti mažais kubeliais. Keptuvę įkaitinti sausai ir dėti lašinukus, pakepinti kol išleis riebalus, dėti svogūnus, apkepinti ir sudėti grietinę bei pieną ir visus prieskonius. Patroškinti truputėlį ir viską tolygiai paskirstyti ant tešlos. Pyragą kepti įkaitintoje iki 200C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min., kol kraštai apskrus.
Atsakyti
Prancūziški obuolių pyragėliai

8 porcijos
1 val. 30 min. ruošimas

450 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
4 vidutinio dydžio saldūs obuoliai
3 šaukštai džiuvėsėlių trupinių
45 g tirpinto sviesto
3 šaukštai apelsinų džemo
Cukraus pudra pabarstymui

1. Atšildyti tešlą.
2. Įkaitinti orkaitę 220C.
3. Iškirpti 8 skritulius maždaug 17-18 cm skersmens.
4. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti 4-5 milimetrų storio skiltelėmis.
5. Sudėkite tešlos skritulius ant kepimo popieriaus, berkite džiuvėsėlių palikdami poros cm kraštą. Tada dėliokite obuolių skilteles aplink kad viena su kita persiklotu truputi, tokia veduokle. Patepkite jas tirpintu sviestu.
6. Kepkite apie 15 min., aptepkite gatavus pyragėlius pašildytu apelsinų džemu bei pabarstykite cukraus pudra.
Atsakyti
Nusipirkau šios tešlos ir noriu ko nors ypatingo iš jos pasidaryti. Kai ką esu išbandžius. Pasidalinkim čia receptais.
Atsakyti
Siulau toki receptuka:

1 Pakelis Mantingos teslos (tas didziausias)
Idarui:
300 g. mesos farso
300 g sampinjonu
ivairiu zalumynu - krapu, petrazoliu, salieru (butinai zaliu, ne dziovintu)
2-3 saukstai dziuveseliu
aliejaus
1 kiausinis pyragui aptepti

Keptuveje ikatinus alieju apkepam farsa, sampinjonus. Nukeliam nuo keptuves, idedam zalumynus ir atvesinam. Iskociojame tesla, kad gautusi lygus lakstas. I paruosta idara suberiam dziuveselius, ismaisome ir dedame ant iskociotos teslos. Tada sulakstome toki voleli, aptepame kiausiniu ir kepame 200 laipsniu karstumo orkaiteje apie 30-40 min.

Skanus ir karstas ir saltas.
Atsakyti
Vot kaip noriu pasigirti laimėjau Mantingos receptų knygą clap.gif clap.gif
Atsakyti
Na ir mes issikepem toki viena patiekala is bemieles Mantingos teslos. O ji radome IKI receptu knygeleje, gavosi labai skaniai. taigi rasau:
TESLOJE KEPTA SILKE
1 porcijos sudetis:
150 g sloksniuotos bemieles teslos
1 poro lapas
150 g silkes file
PARUOSIMAS:
Sloksniuotos teslos gabaleli atsildyti. Silkes file gabaleli susukti i poro lapa, deti ant teslos ir uzspausti krastelius. Kepti iki 200 C ikaitintoje orkaiteje 15 min. Apkepele patiekti su svieziomis darzovemis.

Na kepem, tikrai labai skanu, tik reikia parinkti ne per suria silkes file. Is viso pakelio Mantingos teslos, mums gavosi 3 tokios silkes tesloje, ir kepe ilgiau nei 15 min biggrin.gif
Beje, dar po to pusryciams kepem ir desreles pieniskas su suriu sioje tesloje. Irgi labai skanu. Perpjoviau isilgai desrele, idejau salia surio olandisko ir susukau i teslos gabaleli, tikrai skanu thumbup.gif

Beje, o jums ta tesla irgi labai trupa, ypaingai virsus g.gif Gal reikia kiausiniu patept, maziau trupes g.gif
Atsakyti
Ir aš pagaliau išbandžiau šaldytą sluoksniuotą tešlą - kepiau savo vaikystės sausainukus mėnuliukus thumbup.gif Liuks gavosi, labai skanu. Dariau saldžius, cukrum ir cinamonu apibarstytus, o kaip iškilo, net ant šono virto. O koks palengvinimas buityje tos pusgaminis, ne tas žodis, nes kai prisimenu tos tešlos minkymą, kočiojimą, tai net nupurto toks prisiminimas.
Reikės dar kokį rimtesnį jūsų pasiūlytą patiekalą pasigamint
Atsakyti
O as i sluoksniuotos teslos gabalelius ivinioju krabu lazdele, virsu patepu majonezu ir iskepu. Gaunasi lux pyrageliai.
Atsakyti
As tai is tos teslos darau sausainius.Obuolis apvalioju,cinamonu ir cukrumi ,apsuku tesla,padazau kiausinio plakinyje ir vel cinamonu ir cukruje.Kepu 20 min.Labai skanus,senobiniai sausainiukai gaunasi
Atsakyti
labai skanus pyragas su karamele.
Obuolius, rūgštokus, supjaustome į keturias dalis, nulupame, išimame sėklalizdžius.Į keptuvę dedame apie 50-60 gr. sviesto ir stiklinę cukraus, bei gerą žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto, viską trumpai pakaitiname.Tada dedame į keptuvę obuolius, juos apvoliojame ir 2-3 min. pakepiname.Skardą išklojame sviestiniu popieriumi ir ant jo sudedame apkeptus obuolius, likusį skystį keptuvėje pakepiname kol sutirštėja ir truputį jo užpilame ant obuolių, užbarstome vanilinio cukraus.Viską užklojame sluoksniuota bemiele "Mantingos" tešla.Kepame kol tešla paruduoja.Tada palaukiame, kol pravėsta ir tada pyragą apverčiame, pabarstome cukraus pudra.Skanaus.Atrodo sudėtingai, bet viskas labai greitai, sunkiausia gražiai apversti, bet jeigu nepavyksta truputį pataisai ir viskas ok.
Atsakyti
LABAS VISOMS MAMYTEMS.GAL KAS PASAKYS KAIP PASIGAMINTI TA SLUOKSNIUOTA TESLA?
Atsakyti
oi, zinok net neverta gaminti! Jei nori kad gautusi tikrai sluoksniuota reikes n kartu kocioti ir perkocioti! doh.gif Zymiai paprasciau nusipirkti saldyta Mantingos tesla!!! smile.gif Ir laiko sutaupysi, ir ne ka brangiau iseina- tikrai tikrai! biggrin.gif
Atsakyti