Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Spiralės įdėjimas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
aukse
o aš noriu paklausti, ar SKAUDA, KAI DEDA/IŠIMA spiralę? Labai bijau, kad skaudės rolleyes.gif smile.gif
alma
QUOTE (aukse @ 2004 08 08, 20:13)
o aš noriu paklausti, ar SKAUDA, KAI DEDA/IŠIMA spiralę? Labai bijau, kad skaudės rolleyes.gif smile.gif

Jokio skausmo,bent jau man nebuvo.Paprasčiausia apžiūra rolleyes.gif
aukse
QUOTE (alma @ 2004 08 08, 22:10)
Jokio skausmo,bent jau man nebuvo.Paprasčiausia apžiūra rolleyes.gif

Paguodei, ačiū clap.gif Aš irgi galvojau, kad neturėtų skaudėt, bet kažkur perskaičiau, kad esant reikalui suleidžia nuskausminamųjų. Tai ir išsigandau smile.gif
Mano ginekologė sakė, kad spiralė - geriausias variantas po gimdymo. O Mireną sakė reikia dėtis tada, kai jau nebeplanuoji vaikų daugiau turėt;)
Agnele
QUOTE (aukse @ 2004 08 09, 08:17)
Paguodei, ačiū clap.gif Aš irgi galvojau, kad neturėtų skaudėt, bet kažkur perskaičiau, kad esant reikalui suleidžia nuskausminamųjų. Tai ir išsigandau smile.gif
Mano ginekologė sakė, kad spiralė - geriausias variantas po gimdymo. O Mireną sakė reikia dėtis tada, kai jau nebeplanuoji vaikų daugiau turėt;)

Na aš tai nejutau nei kai išiminėjo, nei kai dėjo wink.gif

O dėt spiralę patartina ne kai išvis nenori daugiau vaikų, o kai neplanuoji jų turėti kokius 5 metelius wink.gif po tavo parašymo atrodo, kad niekad jų daugiau gali neturėt įsidėjus spiralę biggrin.gif
aukse
QUOTE (Joanna @ 2004 08 09, 11:54)
QUOTE (aukse @ 2004 08 09, 08:17)
Paguodei, ačiū clap.gif  Aš irgi galvojau, kad neturėtų skaudėt, bet kažkur perskaičiau, kad esant reikalui suleidžia nuskausminamųjų. Tai ir išsigandau smile.gif

Na aš tai nejutau nei kai išiminėjo, nei kai dėjo wink.gif

O dėt spiralę patartina ne kai išvis nenori daugiau vaikų, o kai neplanuoji jų turėti kokius 5 metelius wink.gif po tavo parašymo atrodo, kad niekad jų daugiau gali neturėt įsidėjus spiralę biggrin.gif

biggrin.gif žinok, aš iš gydytojos žodžių tokį ir susidariau vaizdą rolleyes.gif Šiaip mano gydytoja naujoves labai teigiamai vertina, bet į Mireną kažko skeptiškai žiūri. Kalbėjau su drauge, ji pas vieną gerai žinomą ginek. vaikšto, tas, net keista, taip pat nusiteikęs unsure.gif Kas ten supaisys tuos medikus smile.gif
Bet jei jau neskauda, tai reiks bandyt tongue.gif
Agnele
QUOTE (aukse @ 2004 08 09, 19:19)
biggrin.gif žinok, aš iš gydytojos žodžių tokį ir susidariau vaizdą rolleyes.gif Šiaip mano gydytoja naujoves labai teigiamai vertina, bet į Mireną kažko skeptiškai žiūri. Kalbėjau su drauge, ji pas vieną gerai žinomą ginek. vaikšto, tas, net keista, taip pat nusiteikęs unsure.gif Kas ten supaisys tuos medikus smile.gif
Bet jei jau neskauda, tai reiks bandyt tongue.gif

Bijau ką sakyti, nes nesu gydytoja. Manau, kad jie bet kokiai kontracepcijai rastų daugiau minusų nei pliusų. Tik įdomūs jų neigiami komentarai dėl mirenos dry.gif Aš buvau už kelioliką litų 5 metams įsidėjusi ir gerai, o galvojau jei įsidėsiu mireną, tai išvis thumbup.gif , o dabar g.gif
aukse

Bijau ką sakyti, nes nesu gydytoja. Manau, kad jie bet kokiai kontracepcijai rastų daugiau minusų nei pliusų. Tik įdomūs jų neigiami komentarai dėl mirenos dry.gif Aš buvau už kelioliką litų 5 metams įsidėjusi ir gerai, o galvojau jei įsidėsiu mireną, tai išvis thumbup.gif , o dabar g.gif [/QUOTE]
Man rodos, jei tau tinka, nereikia kreipti didelio dėmesio wink.gif reikia tiesiog klausti savo gydytojo, tegu paaiškina.Va mano draugė bijo dėtis Mireną, nes jai niekaip nepritaikė kontraceptikų , vis pašalinis poveikis didelis išryškėdavo. Todėl ji ir bijo, Mirenoj irgi hormonai unsure.gif Gal iš čia ir yra gydytojų skeptiškumas? kad ne visiems gali tikti?
Aš kol kas tik apie paprastą spiralę domėjausi, nes planuoju antro 2.gif sulaukti anksčiau nei po 5 metų rolleyes.gif smile.gif
Maša
QUOTE (aukse @ 2004 08 09, 06:17)

Nuskausminamųjų reikia, jei yra kas nors ne taip smile.gif Pas mane yra labai siauras gimdos kaklelis, per gimdymus neatsidarė nei per 1 cm. Todėl, kai dėjo Mireną, tai turėjo nuskausminti, seselė turėjo asistuoti ir t.t. Žodžiu, sudėtingesnis atvejis. Bet man kai nuskausmino, tai aš nieko ir nejaučiau biggrin.gif O jeigu viskas normalu, tai manau, kad to nuskausminimo ir nereikia smile.gif
zemyna123
Pasidalinkite, prasau, patirtimi... Kokius pojucius sukelia spirales idejimas? Ar tai skausminga procedura? g.gif Is anksto aciu!
Agapi
Va va ir man rupi ax.gif Tik ne kiek del skausmingumo,kiek del veiksmingumo ir ar paskui kai jau sugalvosim nebus problemu antro leliuko susilaukti? unsure.gif Bijau kad ten nepakenktu.Pasidalinkit mamukai patirtim mirksiukas.gif
agniux911
jau antri metai turiu ta daikta ten kur reikia
idejimo net nepajusit, bent jau as nesupratau kada idejo, tik sako viskas, ka sako tikejaisi malonumo biggrin.gif cia man ginekologe taip
kada tik norit, nors terminas galiojimo apie 5metus, galit issiimti, ir kad ir sekancia diena pastoti, jokiu problemu
vyras mano aktyvus santykiu prasme, bet apsauga mano akim beveik 100 proc, kol kas nesu nescia biggrin.gif nors kai kur lyginant kontraceptikus parasyta 97-99proc patikimumo, bet prezervatyvai dar maziau proc
o pasekmes, tokios, nemeluosiu, jauciasi, bet nuokiekvieno kontraceptiko kazka jusit: MS pailgejo, bet akyviausios MS dienos sutrumpejo, tik sustiprejo, labiau pilva skauda ir gausumas padidejo, bet tai trunka 2 max 3dienas, ai budavo 4 visada, paskui tepa truputi ilgiau.buna kartais po santykiu pajunti lyg jos poveiki, jausmas kaip artejant MS, sumaudzia pilva nestipriai, paburksta pilvas, bet trumpam.na is mano patirties tiek
Baltute
As ja turiu antras menuo jau. Menesines nepasakyciau, kad buvo labai kitokios, gal ta gausiausia diena gausesnes, bet nebuvo jokio skausmo (pries tai ir nebuvo). Menesines man niekada nekeldavo problemu, tfu tfu tfu. Idejimas irgi truko trumpai ir neskausmingai, as tikejausi daug baisiau.
Dejausi todel, kad atsibodo ryt tas tabletes, o be to maitinant negalima, prezervatyvu nepakencia mano vyras.
Kai noresi vel pastoti, issiimsi ir pastosi, problemu neturetu buti.
akai
apie spirales galiu papasakoti ir as siek tiek. Idejimo visai nejauciau, tik gydytoja pasakojo ka daro ir tik perspejo kad dabar turetu buti siek tiek nemalonus jausmas, nors as jo taip ir nesulaukiau. As buvau isidejusi MIRENA tai menesines mano buvo dingusios tik retkarciais tepliodavo, kuriu metu pilnai pakakdavo kasdieniniu iklotu, bet erzindavo tai kad tu tepliojimu nenuspesi...Spirale nesiojau 3,5 metu, tada nusprendem kad mums reikia dar vieno leliuko, spirale issiemiau lapkricio menesi, o sausio menesi jau buvau nestuke.gif , ir dabar visia seimyna laukiam spalio ir musu mazo 2.gif . Po gimdymo vel grisiu prie spirales ir tuo net neabejoju.
Agapi

Mano menesines ir taip visada skausmingos ir labai gausios budavo,tai del to kaip ir nepergyvenu.Man svarbiau tos spirales patikimumas ir ar nepakenks,bet kaip matau pergyventi nera del ko ax.gif Tik va dar vienas klausimas,visi kontraceptikai daugeliui moteru atsiliepia svorio atzvilgiu,o kaip su spirale yra?Ar nuo jos auga svoris?
agniux911
jei spirale pirksi MIRENA, t.y. hormonine, ji veikia kaip tabletiniai kontraceptikai, tik ne per skrandi, o jei pirksi ta varine ar dar kitokios jos buna, pagrinde u raides, ne hormonine nuo jos tikrai neaugs svoris.nuo hormonines gali, bet cia individualiai nuo organizmo(kalbu apie hormonines), kitoms neauga ir nuo hormoniniu
Ramunis
Jau pusę metų esu su spirale.Skausmo įvedant nebuvo jokio.To bijot tikrai nereik.Tačiau aš va turėjau(o gal dar ir turiu g.gif ) probelmų su mėnesinėm.Jos smarkiai pagausėjo ir pailgėjo keliom dieno(na sako,kad tai normalu).Būdavo taip,kad visą mėn varau kaip iš kibiro,tik su vaistais nustoju kraujuot,o kitą mėn visai nekraujuoju verysad.gif Kažkoks nesusipratimas...Ėjau pas gydytoją,pažiūrėjo echoskopu,sakė viskas puikiai atrodo,neturėtų jokių bėdų būt,bet matyt kiekvienos organizmas vis kitoks.Mano labai ilgai nesusigyvno su svetimkūnių schmoll.gif Dar ir dabar su baime laukiu mėnesinių.Vis nežinau kaip šį mėn bus... verysad.gif
Dėl svorio,tai man jis nepakito,bet ir vėl tai labai indvidualu.
Pabandyti verta,jei netiks,nepatiks,neužteks kantrybės,bet kada bus galima išsiimti.
Sėkmės thumbup.gif
zi-zi
Na, ir man aktuoli ši tema tongue.gif
O kokios kainos spiralių?
Sigele
Rytoj kaip tik einu spirales isidet, pirkau Mirena, sekmadieniais Eurovaistinej perkant 15 proc. nuolaida, tai mokejau 507 Lt (reikia tureti Norfos arba Maximos nuolaidu kortele). Atrodo brangu, bet 5 metams perkant tabletes trigubai daugiau isleisit, o ir maitinti galima, tai man ypatingai svarbu.
Apie sia spirale galite psiskaityti cia http://www.moteris.lt/04dec/04/straipsnis0403.html
akai
QUOTE(agniux911 @ 2006 07 24, 08:49)
jei spirale pirksi MIRENA, t.y. hormonine, ji veikia kaip tabletiniai kontraceptikai, tik ne per skrandi, o jei pirksi ta varine ar dar kitokios jos buna, pagrinde u raides, ne hormonine nuo jos tikrai neaugs svoris.nuo hormonines gali, bet cia individualiai nuo organizmo(kalbu apie hormonines), kitoms neauga ir nuo hormoniniu
*

Visiskai sutinku su agniux911, kad kiekvienas organizmas i hormonus reaguoja skirtingai. Man anksciau nei nuo tableciu, nei isidejus MIRENA svoris visiskai nesikeite.
ferre
O kiek Mirenos įdėjimas kainuoja?
akai
Jei teisingai atsimenu as mokejau ~70lt. O poliklinikoje pagal mane turetu nieko nekainuoti.
ferre
QUOTE(akai @ 2006 07 24, 18:45)
Jei teisingai atsimenu as mokejau ~70lt. O poliklinikoje pagal mane turetu nieko nekainuoti.
*

Ačiū 4u.gif Na, aš kažkaip savo poliklinikos gydytoja nelabai pasitikiu schmoll.gif Eisiu privačiai.
soske
o ne harminines? kajp jos? kas kiek laiko reikia keisti?
Žemuogė
Uz nehormonine mokejau 150 lt su idejimu. Ji tinka 5 metus. Ziuresiu kaip bus toliau, bet dar nepajutau jokio salutinio poveiko, tikiuosi ir nepajusti unsure.gif
soske
o svoris juk neauga nuo nehormonines? nebuna siip pasaliniu poveikiu (neskaitant nepatogumo ar maudimo) prastos nuotaikos ir t.t.?
Keiti
O kokiu principu veikia nehormoninė spiralė?

Kokia geriau organizmui?

Aš irgi maitinu, todėl galvoju apie nehormoninę, tačiau gal paaukti kol nemaitinsiu ir tada dėtis hormoninę? Ką manot?
ferre
QUOTE(Keiti @ 2006 07 25, 06:19)
Aš irgi maitinu, todėl galvoju apie nehormoninę, tačiau gal paaukti kol nemaitinsiu ir tada dėtis hormoninę? Ką manot?
*

Bet juk Mireną deda ir maitinančiom g.gif ? Bent jau man gydytoja sakė sulaukti 4 mėnesių po gimdymo, pasidaryti tyrimus ir,jei viskas tvarkoj, įdės Mireną.
agniux911
as apie 50 mokejau uz nehormonine.nepatogumu jokiu, tik priklauso kaip kis tavo MS, daugiau nieko.ji svoriui itakos neturi absoliuciai
Keiti
QUOTE(ferre @ 2006 07 25, 09:00)
Bet juk Mireną deda ir maitinančiom g.gif ? Bent jau man gydytoja sakė sulaukti 4 mėnesių po gimdymo, pasidaryti tyrimus ir,jei viskas tvarkoj, įdės Mireną.
*

Įdomiai čia kaip gydytojų nuomonės skiriasi. Mano gydytoja sakė, kad įdės spiralę tik tada, kai baigsiu maitinti. Mano kleckui jau 9 mėn greit, bet vis dar maitinu ir nežinau, dar nenusprendžiau, kada baigsiu.
agniux911
spirale galima det nekontraceptine kai tik susitvarko tavo reikalai su gimda, po triju menesiu jau galima.kontraceptine bet kokiu atveju veikia tavo kuna labiau ir tuo paciu pieneli, tad rinkis tik ta nekontraceptine ir pabandyk pasikonsultuot su kita gydytoja, jei tavoji nesutiks deti.taip ir pastosi kol matinsi, nebent jei aktualu smile.gif
Svetliačok
QUOTE(zemyna123 @ 2006 07 19, 17:58)
Pasidalinkite, prasau, patirtimi... Kokius pojucius sukelia spirales idejimas? Ar tai skausminga procedura?  g.gif  Is anksto aciu!
*

Idejimas nesukelia jokiu pojuciu, vat isemimas....brrrrr. Turejau metus laiko, ištisai skaudejo strenas, maude pilvo apačia, menesinem sirgau: tai ir dabar prisiminti baisu apie ta "malonuma", savaite tepa prieš susergant, savaite sergu gana smarkiai, ko niekad nebuvo (kai tik išemiau, iškart pradejau sirgti tik 3 d.), o po to dar savaite tepa. Taigi pertaukos pailseti turejau tik 1 savaite. Siaubo filmas.
akai
QUOTE(lanuks @ 2006 07 27, 16:42)
Idejimas nesukelia jokiu pojuciu, vat isemimas....brrrrr. Turejau metus laiko, ištisai skaudejo strenas, maude pilvo apačia, menesinem sirgau: tai ir dabar prisiminti baisu apie ta "malonuma", savaite tepa prieš susergant, savaite sergu gana smarkiai, ko niekad nebuvo (kai tik išemiau, iškart pradejau sirgti tik 3 d.), o po to dar savaite tepa. Taigi pertaukos pailseti turejau tik 1 savaite. Siaubo filmas.
*

Man nei idejimas, nei isemimas jokiu ypatingu pojuciu nesukele. Kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai i pacia spirale, o idejimas ir isemimas manau priklauso nuo gydytojo.
Karinga
Oho. Taip brangiai spirales kainuoja? As esu isidejusi spirale. kadangi gimdziau uzsienyje,tai spirale nieko nekainavo. vienas nemalonumas- ginekologai tik vyrai.
akai
Uzsieni, kai kur, kiek zinau spirales yra kompensuojamos, o pas mus tokiu dalyku dar labai ilgai reiks palaukti.
Dalyte21
QUOTE(Karinga @ 2006 07 28, 17:22)
Oho. Taip brangiai spirales kainuoja? As esu isidejusi spirale. kadangi gimdziau uzsienyje,tai spirale nieko nekainavo. vienas nemalonumas- ginekologai tik vyrai.
*

laba!as cia dar naujoke, bet matau, kad aktualia tema plepat biggrin.gif .pasidalysiu ir as savo mintim bigsmile.gif .mano ginekologe kalbejo apie spirale, kuri kainuoja vos 60lt.ka apie tokias jus esat girdejusios?as jomis visiskai nepasitikiu.
Keiti
QUOTE(agniux911 @ 2006 07 27, 07:17)
spirale galima det nekontraceptine kai tik susitvarko tavo reikalai su gimda, po triju menesiu jau galima.kontraceptine bet kokiu atveju veikia tavo kuna labiau ir tuo paciu pieneli, tad rinkis tik ta nekontraceptine ir pabandyk pasikonsultuot su kita gydytoja, jei tavoji nesutiks deti.taip ir pastosi kol matinsi, nebent jei aktualu smile.gif
*

Dėkui už atsakymą. Bet gal žinote, kaip būtent veikia kontraceptinė ir nekontraceptinė spiralės?
Vaikiuko kol kas nelaukiam, tai saugomės wink.gif
Siggy
o tos nehormoninės irgi kelių rūšių būna? gal žinot, kurios geriau?
girdėjau, kad Mireną apsimoka dėtis tik tada, kai 5 metus vaikų neplanuoji, be to po to gali būt bėdų su vaisingumo atstatymu. Bet kaip skaičiau iš ansktesnių postų, tai lyg ir ne g.gif Be to gali organizmas nepriimt, tai daug pinigų bus į balą išmesta doh.gif
Aš irgi dar maitinu, tai su gydytoja tarėmės, kad nuo 4 mėnesio po gimdymo galės įdėti, arba kai prasidės mm. Tik norėčiau atsiliepimų, ar skiriasi tarpusavy tos nehormoninės? nes būna lyg ir varinių ir sidabrinių g.gif
Betse
Ir aš girdėjau, kad Mirena yra nebloga.
Mano draugė ją buvo įsidėjusi.
Ji turi du vaikučius. Dabar nusprendė, kad norėtų dar vieno.
Išėmus spiralę po 5 metų, praėjus metams ji jau laukiasi vaikelio.
Tikrai jokių problemų jai nebuvo.
Mirena brangiai kainuoja, bet kaip suprantu su ja išvengiami negimdybiniai nėštumai, priešingai negu su vario spirale.

Kiek girdėjau ne visoms tinka spiralė ir blogai su ja jaučiasi.
Vis svarstau ir niekaip negaliu apsispręsti.
Čia yra Mirenos aprašymas (tikiuosi kad nesikartoju, nes vios temos neperskaičiau smile.gif ):
Mirena
agniux911
QUOTE(Dalyte21 @ 2006 07 28, 16:42)
laba!as cia dar naujoke, bet matau, kad aktualia tema plepat biggrin.gif .pasidalysiu ir as savo mintim bigsmile.gif .mano ginekologe kalbejo apie spirale, kuri kainuoja vos 60lt.ka apie tokias jus esat girdejusios?as jomis visiskai nepasitikiu.
*

ta spirale yra nehormonine ir nezinau kodel nepasitiket.ji maziau veikia organizma nei hormonines, bet kitiems pasiilgina MS, nors girdejau kad kai kam nieks nepakite.man kaip jau rasiau pagausejo truputi gausiausios dienos, o trukme liko ta pati, tik gausiausios dienos tapo dvi is keturiu, tad tepa ilgeliau, nei anksciau.visa kita nieko negaliu pasakyt neigiamo.iseme dar nebuvo, bet organizmas mano jautrus daug kam ir labai, taciau spirale nesukele jokiu sunkumu
Baltute
Hormonine spirale veikia tik gimdoje, nepatekdama i krauja tuo paciu i ir piena. Tam ji tokia ir padaryta, kad galetu maitinancios mamos naudoti.
As pati isisdejusi T-Nova varine spirale, kuri kainavo apie 80 (ar 70)Lt, idejimas nekainavo, nes poliklinikoj, ir neskaudejo, tik vos pamaude, bet apie tai dedama pasake daktare ir nieko ten baisaus nebuvo. Mano spirale bus veiksminga 3metus, tada reikes pasikeisti, jei dar nenoresiu gimdyti.
Žemuogė
QUOTE(Baltute @ 2006 07 31, 11:34)
Hormonine spirale veikia tik gimdoje, nepatekdama i krauja tuo paciu i ir piena. Tam ji tokia ir padaryta, kad galetu maitinancios mamos naudoti.
As pati isisdejusi T-Nova varine spirale, kuri kainavo apie 80 (ar 70)Lt, idejimas nekainavo, nes poliklinikoj, ir neskaudejo, tik vos pamaude, bet apie tai dedama pasake daktare ir nieko ten baisaus nebuvo. Mano spirale bus veiksminga 3metus, tada reikes pasikeisti, jei dar nenoresiu gimdyti.
*

O cia turbut senesne si spirale unsure.gif Man idejo taip pat Nova-T, kuri yra su variu ir sidabru, veiksminga 5 metus unsure.gif O gal klystu.... g.gif
Jurgitele
hmmm g.gif čia jūs tokias brangias spirales dedatės, man prieš 4,5 metų įdėjo paprasta kažkur apie 50 lt, kainuojančia spiralę ir esu labai patenkinta nei mano dienos pailgėjo labai nai kitokių nemalonumų nejaučiu ir ji tinkama nešiot 5 metams thumbup.gif kas man patinka
Ramunis
QUOTE(lanuks @ 2006 07 27, 15:42)
*

Ir man panašiai buvo g.gif Tik po pusės metų pradėjo i gerą reguliuotis. (tikėkimes kad susireguliuos,bu kitaip...nebekentėsiu)
O čia kai paskaitau,kokias brangias mamytes spirales dedas tai net baisu pasidaro.500Lt sumoki,o po to žiūri,kad organizmas nepriima.Tai tie 500Lt kaip i balą doh.gif Mano kainavo apie 31,50lt.Vadinasi ji Copper T200B intrauterininė kontraceptinė spiralė.Veiksimga ji 5 metus,bet po 3 metų padidėja rizika pastoti,bent jau taip gydytoja sakė smile.gif Na tokios tai negaila bus ir išimti,jei negerai kas bus.
uogytė
QUOTE(Jurgitele @ 2006 08 01, 12:48)
hmmm :hm  čia jūs tokias brangias spirales dedatės, man prieš 4,5 metų įdėjo paprasta kažkur apie 50 lt, kainuojančia spiralę ir esu labai patenkinta nei mano dienos pailgėjo labai nai kitokių nemalonumų nejaučiu ir ji tinkama nešiot 5 metams  :super  kas man patinka
*

Sveikos,
kuri laika naudoju pleistrus bet kiek brangu kas menesi po 50litu ir kas kart laukdama savo dieneliu pagalvoju ar nebus kokiu isdaigu, labai jau man neramu su pleistru. Manau laikas detis spirale tik vat prisiklausiau kazkada pletku, kad gali iaugti ir pan. Ar taip kam buvo?, o gal turejote kokiu kitu problemu?
Ingulik
QUOTE(Žemuogė @ 2006 07 31, 22:21)
O cia turbut senesne si spirale  unsure.gif  Man idejo taip pat Nova-T, kuri yra su variu ir sidabru, veiksminga 5 metus  unsure.gif  O gal klystu....  g.gif
*

Man tai du gydytojai parekomendavo butent sia spirale ax.gif tad va nusipirkau ir greit eisiu ideti. Mano asmenine nuomone, kad nehormonine geriau negu su hormonais g.gif nes vis tiek tie hormonai po organizma "laksto" tad nieko gero nera g.gif
Žemuogė
QUOTE(Ingulik @ 2006 08 02, 17:12)
Man tai du gydytojai parekomendavo butent sia spirale  ax.gif  tad va nusipirkau ir greit eisiu ideti. Mano asmenine nuomone, kad nehormonine geriau negu su hormonais  g.gif  nes vis tiek tie hormonai po organizma "laksto" tad nieko gero nera  g.gif
*

va, as taip pat manau, kad be hormonu geriau ax.gif
Keiti
QUOTE(Žemuogė @ 2006 08 02, 21:34)
va, as taip pat manau, kad be hormonu geriau  ax.gif
*

Bet tai kaip jos veikia be hormonų? g.gif
uogytė
Gal kuri galite rekomenduoti Antakalnio poliklinikos ginekologe ?
Žemuogė
[quote=Keiti,2006 08 03, 00:25]
Bet tai kaip jos veikia be hormonų? g.gif
*

[quote]
radau:
Paskutiniųjų metų tyrimų rezultatai rodo, jog varinė gimdos spiralė nuo nėštumo saugo trukdydama apvaisinti. Ji slopina spermos ir kiaušialąstės judėjimą bei spermos pajėgumą apvaisinti kiaušialąstę. Gimdoje spiralė NOVA T atpalaiduoja labai mažą vario kiekį, todėl moteriai žalingo poveikio nesukelia. Su maistu per dieną į organizmą vario patenka daug daugiau, negu atsipalaiduoja iš gimdos spiralės.

Svetliačok
QUOTE(Ramunis @ 2006 08 01, 14:18)
Ir man panašiai buvo  g.gif  Tik po pusės metų pradėjo i gerą reguliuotis. (tikėkimes kad susireguliuos,bu kitaip...nebekentėsiu)
O čia kai paskaitau,kokias brangias mamytes spirales dedas tai net baisu pasidaro.500Lt sumoki,o po to žiūri,kad organizmas nepriima.Tai tie 500Lt kaip i balą  doh.gif Mano kainavo apie 31,50lt.Vadinasi ji Copper T200B intrauterininė kontraceptinė spiralė.Veiksimga ji 5 metus,bet po 3 metų padidėja rizika pastoti,bent jau taip gydytoja sakė smile.gif Na tokios tai negaila bus ir išimti,jei negerai kas bus.
*

Man irgi ginekologe sake, kad jei organizmas nepriims spirales, tai nei už 500 Lt, nei už 30 Lt. Aš taip pat norejau deti brangesne, bet mane daktare atšnekino, įsidėjau Copper T200B, pasirodo man nelabai tinka aplamai spirales ir tikrai būtų gaila išmestu 500 Lt, jei užsispirčiau dėti iškart brangesne.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.