o aš noriu paklausti, ar SKAUDA, KAI DEDA/IŠIMA spiralę? Labai bijau, kad skaudės
Jokio skausmo,bent jau man nebuvo.Paprasčiausia apžiūra
Paguodei, ačiū Mano ginekologė sakė, kad spiralė - geriausias variantas po gimdymo. O Mireną sakė reikia dėtis tada, kai jau nebeplanuoji vaikų daugiau turėt;)
Na aš tai nejutau nei kai išiminėjo, nei kai dėjo O dėt spiralę patartina ne kai išvis nenori daugiau vaikų, o kai neplanuoji jų turėti kokius 5 metelius
Bet jei jau neskauda, tai reiks bandyt
Bijau ką sakyti, nes nesu gydytoja. Manau, kad jie bet kokiai kontracepcijai rastų daugiau minusų nei pliusų. Tik įdomūs jų neigiami komentarai dėl mirenos Bijau ką sakyti, nes nesu gydytoja. Manau, kad jie bet kokiai kontracepcijai rastų daugiau minusų nei pliusų. Tik įdomūs jų neigiami komentarai dėl mirenos Man rodos, jei tau tinka, nereikia kreipti didelio dėmesio Aš kol kas tik apie paprastą spiralę domėjausi, nes planuoju antro
Nuskausminamųjų reikia, jei yra kas nors ne taip
Pasidalinkite, prasau, patirtimi... Kokius pojucius sukelia spirales idejimas? Ar tai skausminga procedura?
Va va ir man rupi
jau antri metai turiu ta daikta ten kur reikia
idejimo net nepajusit, bent jau as nesupratau kada idejo, tik sako viskas, ka sako tikejaisi malonumo kada tik norit, nors terminas galiojimo apie 5metus, galit issiimti, ir kad ir sekancia diena pastoti, jokiu problemu vyras mano aktyvus santykiu prasme, bet apsauga mano akim beveik 100 proc, kol kas nesu nescia o pasekmes, tokios, nemeluosiu, jauciasi, bet nuokiekvieno kontraceptiko kazka jusit: MS pailgejo, bet akyviausios MS dienos sutrumpejo, tik sustiprejo, labiau pilva skauda ir gausumas padidejo, bet tai trunka 2 max 3dienas, ai budavo 4 visada, paskui tepa truputi ilgiau.buna kartais po santykiu pajunti lyg jos poveiki, jausmas kaip artejant MS, sumaudzia pilva nestipriai, paburksta pilvas, bet trumpam.na is mano patirties tiek
As ja turiu antras menuo jau. Menesines nepasakyciau, kad buvo labai kitokios, gal ta gausiausia diena gausesnes, bet nebuvo jokio skausmo (pries tai ir nebuvo). Menesines man niekada nekeldavo problemu, tfu tfu tfu. Idejimas irgi truko trumpai ir neskausmingai, as tikejausi daug baisiau.
Dejausi todel, kad atsibodo ryt tas tabletes, o be to maitinant negalima, prezervatyvu nepakencia mano vyras. Kai noresi vel pastoti, issiimsi ir pastosi, problemu neturetu buti.
apie spirales galiu papasakoti ir as siek tiek. Idejimo visai nejauciau, tik gydytoja pasakojo ka daro ir tik perspejo kad dabar turetu buti siek tiek nemalonus jausmas, nors as jo taip ir nesulaukiau. As buvau isidejusi MIRENA tai menesines mano buvo dingusios tik retkarciais tepliodavo, kuriu metu pilnai pakakdavo kasdieniniu iklotu, bet erzindavo tai kad tu tepliojimu nenuspesi...Spirale nesiojau 3,5 metu, tada nusprendem kad mums reikia dar vieno leliuko, spirale issiemiau lapkricio menesi, o sausio menesi jau buvau
Mano menesines ir taip visada skausmingos ir labai gausios budavo,tai del to kaip ir nepergyvenu.Man svarbiau tos spirales patikimumas ir ar nepakenks,bet kaip matau pergyventi nera del ko
jei spirale pirksi MIRENA, t.y. hormonine, ji veikia kaip tabletiniai kontraceptikai, tik ne per skrandi, o jei pirksi ta varine ar dar kitokios jos buna, pagrinde u raides, ne hormonine nuo jos tikrai neaugs svoris.nuo hormonines gali, bet cia individualiai nuo organizmo(kalbu apie hormonines), kitoms neauga ir nuo hormoniniu
Jau pusę metų esu su spirale.Skausmo įvedant nebuvo jokio.To bijot tikrai nereik.Tačiau aš va turėjau(o gal dar ir turiu
Dėl svorio,tai man jis nepakito,bet ir vėl tai labai indvidualu. Pabandyti verta,jei netiks,nepatiks,neužteks kantrybės,bet kada bus galima išsiimti. Sėkmės
Na, ir man aktuoli ši tema
O kokios kainos spiralių?
Rytoj kaip tik einu spirales isidet, pirkau Mirena, sekmadieniais Eurovaistinej perkant 15 proc. nuolaida, tai mokejau 507 Lt (reikia tureti Norfos arba Maximos nuolaidu kortele). Atrodo brangu, bet 5 metams perkant tabletes trigubai daugiau isleisit, o ir maitinti galima, tai man ypatingai svarbu.
Apie sia spirale galite psiskaityti cia http://www.moteris.lt/04dec/04/straipsnis0403.html QUOTE(agniux911 @ 2006 07 24, 08:49) jei spirale pirksi MIRENA, t.y. hormonine, ji veikia kaip tabletiniai kontraceptikai, tik ne per skrandi, o jei pirksi ta varine ar dar kitokios jos buna, pagrinde u raides, ne hormonine nuo jos tikrai neaugs svoris.nuo hormonines gali, bet cia individualiai nuo organizmo(kalbu apie hormonines), kitoms neauga ir nuo hormoniniu Visiskai sutinku su agniux911, kad kiekvienas organizmas i hormonus reaguoja skirtingai. Man anksciau nei nuo tableciu, nei isidejus MIRENA svoris visiskai nesikeite.
O kiek Mirenos įdėjimas kainuoja?
Jei teisingai atsimenu as mokejau ~70lt. O poliklinikoje pagal mane turetu nieko nekainuoti.
o ne harminines? kajp jos? kas kiek laiko reikia keisti?
Uz nehormonine mokejau 150 lt su idejimu. Ji tinka 5 metus. Ziuresiu kaip bus toliau, bet dar nepajutau jokio salutinio poveiko, tikiuosi ir nepajusti
o svoris juk neauga nuo nehormonines? nebuna siip pasaliniu poveikiu (neskaitant nepatogumo ar maudimo) prastos nuotaikos ir t.t.?
O kokiu principu veikia nehormoninė spiralė?
Kokia geriau organizmui? Aš irgi maitinu, todėl galvoju apie nehormoninę, tačiau gal paaukti kol nemaitinsiu ir tada dėtis hormoninę? Ką manot? QUOTE(Keiti @ 2006 07 25, 06:19) Aš irgi maitinu, todėl galvoju apie nehormoninę, tačiau gal paaukti kol nemaitinsiu ir tada dėtis hormoninę? Ką manot? Bet juk Mireną deda ir maitinančiom
as apie 50 mokejau uz nehormonine.nepatogumu jokiu, tik priklauso kaip kis tavo MS, daugiau nieko.ji svoriui itakos neturi absoliuciai
QUOTE(ferre @ 2006 07 25, 09:00) Bet juk Mireną deda ir maitinančiom Įdomiai čia kaip gydytojų nuomonės skiriasi. Mano gydytoja sakė, kad įdės spiralę tik tada, kai baigsiu maitinti. Mano kleckui jau 9 mėn greit, bet vis dar maitinu ir nežinau, dar nenusprendžiau, kada baigsiu.
spirale galima det nekontraceptine kai tik susitvarko tavo reikalai su gimda, po triju menesiu jau galima.kontraceptine bet kokiu atveju veikia tavo kuna labiau ir tuo paciu pieneli, tad rinkis tik ta nekontraceptine ir pabandyk pasikonsultuot su kita gydytoja, jei tavoji nesutiks deti.taip ir pastosi kol matinsi, nebent jei aktualu
QUOTE(zemyna123 @ 2006 07 19, 17:58) Pasidalinkite, prasau, patirtimi... Kokius pojucius sukelia spirales idejimas? Ar tai skausminga procedura? Idejimas nesukelia jokiu pojuciu, vat isemimas....brrrrr. Turejau metus laiko, ištisai skaudejo strenas, maude pilvo apačia, menesinem sirgau: tai ir dabar prisiminti baisu apie ta "malonuma", savaite tepa prieš susergant, savaite sergu gana smarkiai, ko niekad nebuvo (kai tik išemiau, iškart pradejau sirgti tik 3 d.), o po to dar savaite tepa. Taigi pertaukos pailseti turejau tik 1 savaite. Siaubo filmas. QUOTE(lanuks @ 2006 07 27, 16:42) Idejimas nesukelia jokiu pojuciu, vat isemimas....brrrrr. Turejau metus laiko, ištisai skaudejo strenas, maude pilvo apačia, menesinem sirgau: tai ir dabar prisiminti baisu apie ta "malonuma", savaite tepa prieš susergant, savaite sergu gana smarkiai, ko niekad nebuvo (kai tik išemiau, iškart pradejau sirgti tik 3 d.), o po to dar savaite tepa. Taigi pertaukos pailseti turejau tik 1 savaite. Siaubo filmas. Man nei idejimas, nei isemimas jokiu ypatingu pojuciu nesukele. Kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai i pacia spirale, o idejimas ir isemimas manau priklauso nuo gydytojo.
Oho. Taip brangiai spirales kainuoja? As esu isidejusi spirale. kadangi gimdziau uzsienyje,tai spirale nieko nekainavo. vienas nemalonumas- ginekologai tik vyrai.
Uzsieni, kai kur, kiek zinau spirales yra kompensuojamos, o pas mus tokiu dalyku dar labai ilgai reiks palaukti.
QUOTE(Karinga @ 2006 07 28, 17:22) Oho. Taip brangiai spirales kainuoja? As esu isidejusi spirale. kadangi gimdziau uzsienyje,tai spirale nieko nekainavo. vienas nemalonumas- ginekologai tik vyrai. laba!as cia dar naujoke, bet matau, kad aktualia tema plepat QUOTE(agniux911 @ 2006 07 27, 07:17) spirale galima det nekontraceptine kai tik susitvarko tavo reikalai su gimda, po triju menesiu jau galima.kontraceptine bet kokiu atveju veikia tavo kuna labiau ir tuo paciu pieneli, tad rinkis tik ta nekontraceptine ir pabandyk pasikonsultuot su kita gydytoja, jei tavoji nesutiks deti.taip ir pastosi kol matinsi, nebent jei aktualu Dėkui už atsakymą. Bet gal žinote, kaip būtent veikia kontraceptinė ir nekontraceptinė spiralės? Vaikiuko kol kas nelaukiam, tai saugomės
o tos nehormoninės irgi kelių rūšių būna? gal žinot, kurios geriau?
girdėjau, kad Mireną apsimoka dėtis tik tada, kai 5 metus vaikų neplanuoji, be to po to gali būt bėdų su vaisingumo atstatymu. Bet kaip skaičiau iš ansktesnių postų, tai lyg ir ne Aš irgi dar maitinu, tai su gydytoja tarėmės, kad nuo 4 mėnesio po gimdymo galės įdėti, arba kai prasidės mm. Tik norėčiau atsiliepimų, ar skiriasi tarpusavy tos nehormoninės? nes būna lyg ir varinių ir sidabrinių
Ir aš girdėjau, kad Mirena yra nebloga.
Mano draugė ją buvo įsidėjusi. Ji turi du vaikučius. Dabar nusprendė, kad norėtų dar vieno. Išėmus spiralę po 5 metų, praėjus metams ji jau laukiasi vaikelio. Tikrai jokių problemų jai nebuvo. Mirena brangiai kainuoja, bet kaip suprantu su ja išvengiami negimdybiniai nėštumai, priešingai negu su vario spirale. Kiek girdėjau ne visoms tinka spiralė ir blogai su ja jaučiasi. Vis svarstau ir niekaip negaliu apsispręsti. Čia yra Mirenos aprašymas (tikiuosi kad nesikartoju, nes vios temos neperskaičiau Mirena QUOTE(Dalyte21 @ 2006 07 28, 16:42) laba!as cia dar naujoke, bet matau, kad aktualia tema plepat ta spirale yra nehormonine ir nezinau kodel nepasitiket.ji maziau veikia organizma nei hormonines, bet kitiems pasiilgina MS, nors girdejau kad kai kam nieks nepakite.man kaip jau rasiau pagausejo truputi gausiausios dienos, o trukme liko ta pati, tik gausiausios dienos tapo dvi is keturiu, tad tepa ilgeliau, nei anksciau.visa kita nieko negaliu pasakyt neigiamo.iseme dar nebuvo, bet organizmas mano jautrus daug kam ir labai, taciau spirale nesukele jokiu sunkumu
Hormonine spirale veikia tik gimdoje, nepatekdama i krauja tuo paciu i ir piena. Tam ji tokia ir padaryta, kad galetu maitinancios mamos naudoti.
As pati isisdejusi T-Nova varine spirale, kuri kainavo apie 80 (ar 70)Lt, idejimas nekainavo, nes poliklinikoj, ir neskaudejo, tik vos pamaude, bet apie tai dedama pasake daktare ir nieko ten baisaus nebuvo. Mano spirale bus veiksminga 3metus, tada reikes pasikeisti, jei dar nenoresiu gimdyti. QUOTE(Baltute @ 2006 07 31, 11:34) Hormonine spirale veikia tik gimdoje, nepatekdama i krauja tuo paciu i ir piena. Tam ji tokia ir padaryta, kad galetu maitinancios mamos naudoti. As pati isisdejusi T-Nova varine spirale, kuri kainavo apie 80 (ar 70)Lt, idejimas nekainavo, nes poliklinikoj, ir neskaudejo, tik vos pamaude, bet apie tai dedama pasake daktare ir nieko ten baisaus nebuvo. Mano spirale bus veiksminga 3metus, tada reikes pasikeisti, jei dar nenoresiu gimdyti. O cia turbut senesne si spirale
hmmm
QUOTE(lanuks @ 2006 07 27, 15:42) Idejimas nesukelia jokiu pojuciu, vat isemimas....brrrrr. Turejau metus laiko, ištisai skaudejo strenas, maude pilvo apačia, menesinem sirgau: tai ir dabar prisiminti baisu apie ta "malonuma", savaite tepa prieš susergant, savaite sergu gana smarkiai, ko niekad nebuvo (kai tik išemiau, iškart pradejau sirgti tik 3 d.), o po to dar savaite tepa. Taigi pertaukos pailseti turejau tik 1 savaite. Siaubo filmas. Ir man panašiai buvo O čia kai paskaitau,kokias brangias mamytes spirales dedas tai net baisu pasidaro.500Lt sumoki,o po to žiūri,kad organizmas nepriima.Tai tie 500Lt kaip i balą QUOTE(Jurgitele @ 2006 08 01, 12:48) hmmm :hm čia jūs tokias brangias spirales dedatės, man prieš 4,5 metų įdėjo paprasta kažkur apie 50 lt, kainuojančia spiralę ir esu labai patenkinta nei mano dienos pailgėjo labai nai kitokių nemalonumų nejaučiu ir ji tinkama nešiot 5 metams :super kas man patinka Sveikos, kuri laika naudoju pleistrus bet kiek brangu kas menesi po 50litu ir kas kart laukdama savo dieneliu pagalvoju ar nebus kokiu isdaigu, labai jau man neramu su pleistru. Manau laikas detis spirale tik vat prisiklausiau kazkada pletku, kad gali iaugti ir pan. Ar taip kam buvo?, o gal turejote kokiu kitu problemu? QUOTE(Žemuogė @ 2006 07 31, 22:21) O cia turbut senesne si spirale Man tai du gydytojai parekomendavo butent sia spirale QUOTE(Ingulik @ 2006 08 02, 17:12) Man tai du gydytojai parekomendavo butent sia spirale va, as taip pat manau, kad be hormonu geriau
Gal kuri galite rekomenduoti Antakalnio poliklinikos ginekologe ?
[quote=Keiti,2006 08 03, 00:25]
Bet tai kaip jos veikia be hormonų? [quote] radau: Paskutiniųjų metų tyrimų rezultatai rodo, jog varinė gimdos spiralė nuo nėštumo saugo trukdydama apvaisinti. Ji slopina spermos ir kiaušialąstės judėjimą bei spermos pajėgumą apvaisinti kiaušialąstę. Gimdoje spiralė NOVA T atpalaiduoja labai mažą vario kiekį, todėl moteriai žalingo poveikio nesukelia. Su maistu per dieną į organizmą vario patenka daug daugiau, negu atsipalaiduoja iš gimdos spiralės. QUOTE(Ramunis @ 2006 08 01, 14:18) Ir man panašiai buvo O čia kai paskaitau,kokias brangias mamytes spirales dedas tai net baisu pasidaro.500Lt sumoki,o po to žiūri,kad organizmas nepriima.Tai tie 500Lt kaip i balą Man irgi ginekologe sake, kad jei organizmas nepriims spirales, tai nei už 500 Lt, nei už 30 Lt. Aš taip pat norejau deti brangesne, bet mane daktare atšnekino, įsidėjau Copper T200B, pasirodo man nelabai tinka aplamai spirales ir tikrai būtų gaila išmestu 500 Lt, jei užsispirčiau dėti iškart brangesne. |