Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kretingos darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Keit
Gyvenam Kretingoj, norim vaikutį nuo pusantrų metukų vest į lopšelį. Kurį geriau pasirinkt? Arba kurio geriau nesirinkt?
rutulux
Nuo pusantru priimtu tik i Azuoliuka, nes ten yra lopselis. Siaip nuo triju siulyciau Eglute. Ten dirbama pagal Montessori sistema. Mano didzioji lanke ir esu labai patenkinta, mazasis irgi ten jau uzrasytas smile.gif
Žemuogė
Kiek zinau tai Azuoliuke nuo pavasario nepriimineja, ten tik nuo rugsejo pirmos unsure.gif
rutulux
Manau kad eitu susitarti ir anksciau, o be to ir Rugsejis nebetoli mirksiukas.gif
Žemuogė
Mano pussesere savaji berniuka norejo vesti nuo ateisiancio pavasario, bet ten pasake kad priima kaip ir i mokykla nuo rugsejo 1 unsure.gif
Gal kitaip tartis reikejo cool.gif
cendy
as savo pupa vedziau i buratina. oi kaip man ten nepatiko fyyyyy schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif pasakiau, kad pupa turi sveikatos bedu, susakiau, ko jai negalima daryti, bet visiem i tai nusispjaut buvo... po menesio atsigulem i santariskes, nes labai suaktyvino visas ligas... prasikankinom daugiau kaip puse metu... aciu dievui dabar sveikute. siaip kretingoje man nei vienas darzas ne prie sirdies, tai metus laiko as savo mergicka veziojau i palanga i nykstyka. o ten tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . buvau be galo patenkinta, ir aukletojos liuks, ir aplinka grazi, jauku kaip namie, tai ne kretingoje, sienos tamsiai zalios, baisiau uz ligonine schmoll.gif ( cia zibute atrodo doh.gif ) tai va. tokia mano patirtis su darzais.
rutulux
Niu, niu, nereik taip piktai mirksiukas.gif
Nėr jau čia taip blogai. Aišku gerai kad yra galimybės nuvežt vaiką, kur jam geriau, bet kai nėr, reik tenkintis tuom kas yra.
Keit
Tiesą pasakius jei čia, Kretingoj labai nepatiks vešim arba į Klaipėdą arba į Palangą, nes vis tiek beveik kasdien ir ten ir ten važinėsim. Tik aišku būtu daug geriau Kretingoj ax.gif
Tai norim išsiaiškint kur geriau ax.gif
dopa
Mes nuo rugsejo i Zilviti keliausim. Sitas darzelis man patinka tuo, kad cia vaiku miegamieji yra atskirai nuo zaidimu grupes, ko negaliu pasakyti apie kitus.
rutulux
Eglutėj yra irgi
veiklioji
Na šiaip mes lankėm žilvyti lopšelį, ir esu žiauriai nepatenkinta. schmoll.gif Manau jei yra galimybė tai išvis nevesti iki triejų metų į daržą.
veiklioji
Statistikos duomenimis Kretingoj didžiausias vaikų sergamumas yra Ąžuoliuko ir Žibutės darželiuose,o mažiausias Žilviti ir Eglutėj, bet tai negalioja lopšelių grupėms.Į Žilvičio lopšelį vaikus priima tik nuo dviejų metukų,gali būti plius minus du mėnesiai ir kiek žinau visai nesvarbu ar tai rugsėjo ar vasario mėnuo, na bent jau mes pradėjom lankyti vasarį.Jai jau nusprendėt vest tai veskit bent jau ne nuo rugsėjo pirmos o nuo pvz. spalio 1d.Rugsėjo mėnesį darželiuose būna haosas.Auklėtojos nežino vaikų vardų, daiktų nepažysta jų harakterių,vaikai nepažysta vienas kitų viskas svetima.Atvesti iš ryto verkia,o kai kurie ir visą dieną,jai jūsų vaikas atvestas išvys tokį vaizdelį tai užsikrės tuo pačiu.Be to stresuojant vaikui silpnėja jo imunitetas, tad prasideda visos ligos,užsikrečia vienas nuo kito.
Na o jau po mėnesio viskas stoja į savo vėžias.Vaikai apsipranta ,auklėtojos, taip pat,vieni kitus pažysta, nebėra įtampos,o atėjus naujokui galima skirti daugiau ir dėmesio.
Kretingoj dar lopšeliai yra Ąžuoliuke ir Žibutėj(čia labai geras maitinimas)žiūrint kokiam tu rajone gyveni.Ringdamiesi darželį siūličiau atkreipti dėmesį į: ar miegamieji grupėse ir ar bendra valgykla(dėl šitų dalykų sergamumas yra didžiausias)Tad šiuo atveju lieka geriausias Žilvytis (be to jame daugiausiai yra atliekami remonto darbai: keičiami langai,durys,spintelės,lovos ir t.t Aplinka visai maloni.Darželis tikrai geras,bet ne lopšelio grupė.Visas blogumas ten auklėtojos, o tai daug reiškia vaiko gerovėj.Viena sovietmečio laikų, mananti kad vaikas turi turėti savo vietą, nelysti į akis.Į vaiką žiūrima kaip į daiktą, o ne kaip į žmogų, asmenybę.Nepakenčia jokių popinimų, griežta, išimčių nedaro niekam.Na,o kita gal ir nieko būtų, bet jau labai tingi pajudėt, nesivargina.Kiek girdėjau pirmoji jau turėtų šiemet nebedirbt į pensiją išeina, tad siaubo nebeliks.Na, o pačiam darželį yra daug nuostabių, atsidavusių auklėtojų.Žilviti ir gi yra Montessori grupė, bet jie nesilaiko griežtos programos kaip Eglutėj.Vis dėl to pirmenybe teikiu Eglutės darželiui, bet ten nėra lopšelio. Ir pati ten labai norėčiau vest savo vaiką, bet aplinkybės neleidžia.Antra vieta Žilvičiui, o trečia vieta Pasaka(bet ten reikia turėt nemažai pinigėlų).
Čia tik mano žinios,praktika, bei nuomonė,renkatės Jus patys.SĖKMĖS
Keit
Oi veklioji labai ačiū už tokį išsamų papasakojimą notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
mes gyvenam šalia stoties, tai būtų geriau kurnors toj pusėj, arba važiuojant nuo stoties link klaipėdos arba palangos, bet svarbiausia kad vaikui gerai būtų tai ir į kitą Kretingos galą galim nuvest.
Žinau tik vienintelį Ažuoliuką kur randasi o kiti tai nelabai, jei nesunku įmeskit adresus per maps.lt pažiūrėsiu kur jie.
Keit
Radau intenete puslapį apie Kretingos rajono šveitimo įstaigas, yra kaikurių darželių, mokyklų aprašymai, gal kam pravers
APIE KRETINGOS R. DARŽELIUS IR KITAS ŠVIETIMO ĮSTAIGAS

Greičiausiai vesim į Žilvitį savo mažių nuo 2metukų, tad ten besilankančių labai laukiam atsiliepimų.
ksida
sveikos merginos 4u.gif mes lankom Ąžuoliuką, ir esam labai patenkinti.
lankėm ir Buratiną, tai jau nepatarčiau į tą darželį vesti savo vaikų schmoll.gif
allinute
sveikutes,
mes tai lankom azuoliuka.man ten patinka viskas, pakolkas nusiskundimu neturiu. vedziau savo didyji vaika azuoliuke i lopsely tai labai geros aukletojos buvo danguole ir kitos vardo neatsimenu, nors grupej 20 vaiku taciau visos vardus prisimena, gatveje ar pc pasisveikina. dar kas patiko tai, kad cia labai ciotka direktore pasirode, nu tokia sukalbama ir babkiu neprasanti ne tai kia nueini i pasaka is karto paklausia kur teveliai dirba.
zodziu musu seima uz azuoliuka clap.gif
Angels:)
Sveikos mamytes hi.gif Gal kuri vedate vaikeli i "Pasakos" darzeli? Ir pasidalintumet ispudziais,kas gero ar kas blogo siame darzelyje rolleyes.gif Aciu aciuks.gif
GieNa
Mano vaikutis neperseniausiai gime, ir as jau ji uzrasiau i darza, pasirinkau Azuoliuka, jis man labiausiai patinka, arti namu, geros aukletojos thumbup.gif
Keit
QUOTE(babuliaa @ 2006 11 20, 17:00)
Mano vaikutis neperseniausiai gime, ir as jau ji uzrasiau i darza, pasirinkau Azuoliuka, jis man labiausiai patinka, arti namu, geros aukletojos thumbup.gif
*

O tai ten didelės eilės kad taip anksti užrašėt?
Sveikinu su angelėlio gimimu ir sėkmės visame kame auginant lelytę 4u.gif
GieNa
QUOTE(Keit @ 2006 11 20, 19:29)
O tai ten didelės eilės kad taip anksti užrašėt?
Sveikinu su angelėlio gimimu ir sėkmės visame kame auginant lelytę  4u.gif
*

Nu eiles tai yra, bet ar labai dideles tai nzn, del visa pikto uzsirasiau, kad paskui bedu nebutu smile.gif siaip idomumo delei vedeja pasake kad jau yra virs 20 vaikiuku gimusiu 2006 metais ir uzsirasiusiu i darzeli rolleyes.gif ir dar sake kad ruosias daryt 3 lopselinuku grupes, tai taip supratau kad daugiau vaikiuku priims smile.gif
dekuj uz sveikinimus aciuks.gif
Mamytedalyte
patarcia azuoliuka.Ir butinai i Danguoles lopselio grupe!!! Tik bijau kad jau gali nebebuti vietos,nors nuo kito rugsejo gal ir butu dar. Danguole yra mano mama ir tikrai zinau su kokiu atsidavimu ji priziuri mazuosius zvirbliukus.jei idomu,galesiu daugiau suzinoti smile.gif
Keit
QUOTE(Mamytedalyte @ 2006 11 24, 15:07)
patarcia azuoliuka.Ir butinai i Danguoles lopselio grupe!!! Tik bijau kad jau gali nebebuti vietos,nors nuo kito rugsejo gal ir butu dar. Danguole yra mano mama ir tikrai zinau su kokiu atsidavimu ji priziuri mazuosius zvirbliukus.jei idomu,galesiu daugiau suzinoti smile.gif
*

kaip tik žadam savo klecką nuo kitų metų spalio pradėt vest lopšelin, tad viskas labai domina.
indrucke
sveikos, as irgi Kretingiske! Tai su keliais darzeliais praktikos turiu. Visiskai nepatarciau vesti i "Buratina", vaikai be prieziuros, aukletojos po pusvalandi palieka vienus vaikus ir isvis... netvarka. Mes siuo metu lankome "Azuoliuka", siaip viskas lyg ir nieko, bet erzina du dalykai, kaip minejo viena mama sergamumas jame tikrai didelis...Ir dar erzina maisto kokybe. Dukra jau nebe pirma karta apsinuodija darzelio maistu ir kiek zinau ne mano vienai taip atsitinka. tai jei vedeja sutvarkytu valgiarasti, manau liktu geriausias darzelis Kretingoje. Nes aukletojos tai super.
Keit
Na va mes užsirašem į Ažuoliuką ir Žilviti. Pirmasis įspudis geresnis Žilvity - ir direktorė labai maloni ir aplinka jaukesnė. Bet žinoma svarbiausia auklėtojos, bet iš kur žinot kuri gera kuri ne..?
Siaubinogos eilės ir ten ir ten. Ažuoliuke iš kart liepė rašyt prašymą ant 2008 09 01 schmoll.gif Žilvity sakė rašyt kada norim tik greičiausiai vistiek eilės su lauksim ant tos pačios datos.
Žodžiu net katik gimusį vaiką iš kart užrašius, nuvest į darželį galėsi tik dviejų metukų doh.gif
Kaži kaži kur geriau...
Baltike
Aš - būsima kretingiškė (atsikraustysime ne anksčiau šių metų pabaigos), bet darželio paieškas irgi jau pradėjau. Perskaičiau Keit žinutę ir juokas suėmė - man "Ąžuoliuke" daugiausiai vilčių dėl lopšelio 2007 rudeniui davė iš visų Kretingos lopšelių, o "Žilvityje" (nors būtent jis mums pagal gyvenamą vietą priklauso) tik apie 2008-uosius kalbėjo. ax.gif

Mamyčių, kurių vaikučiai jau lanko darželius, norėčiau paklausti, kaip dažnai vaikus darželyje veda į lauką ir ką jie ten veikia? Mane tiesiog pritrenkė tušti tuštutėliai darželių kiemai. Iš visų mano aplankytų darželių gal tik "Pasakoje" (jei neklystu dėl pavadinimo) kažkokia įranga kieme buvo (bet užtai pats kiemas toks mažutis). Kadangi saviškius pratinu kiek įmanoma daugiau laiko praleisti gryname ore, tai rinkdama darželį Klaipėdoje darželių kiemams skiriau labai daug dėmesio...

Ai, bet Kretingoje jau ieškau absoliučiai bet kokio darželio, kad tik mano chebrą priimtų. Nes nei viename darželyje iš tų, kuriuos pravažiavau, nepavyko rasti vietos visiems trims savo sūneliams - jei priima vieną, tai neturi vietos kitam. verysad.gif

Ai, Indrucke, dėl valgiaraščio. O Tu nebandei su darželio direktore apie jį pasišnekėti? Mano vidurinėlis turi jautrią virškinimo sistemą, tad išleidus jį į lopšelį greitai atkreipiau dėmesį, kad valgiaraštis tikrai neatitinka lopšelinukų amžiaus. Užteko vieno pokalbio su direktore ir darželio sesute-dietologe ir valgiaraštyje buvo padaryti bent jau būtiniausi pakeitimai. Po to dar anketas visi tėvai gavome, pagal kurias vėl valgiaraštį koregavo. Žodžiu, nereikia bijoti apie problemas kalbėti.
Keit
Baltike o kada jūs ėjot į Ažuoliuką? Gal mes kaip tik vos kelias dienas pavėlavom tai ir nebetilpom į 2007metus verysad.gif
O Žilvity mums sakė, kad jei įvykas stebuklas ir valdžia leis tai jau 2007 bus padaryta daugiau lopšelių grupių.
Mes nenusimenam tik dėl to kad didelių problemų iki trijų metų išlaikyt vaiką namie nebus. Bet jau labai norėjom šį rudenį pradėt vest.
O iš dalies gal ir gerai kad vėliau vesim, nes vaikas kažko labai jautrus, jei didesni vaikai neduoda kokio žaislo tuoj susigraudina. O daržely juk nieks nekreips dėmesio į mano verksniuką. Tai irgi baisu verysad.gif
Baltike
QUOTE(Keit @ 2007 01 20, 17:17)
Baltike o kada jūs ėjot į Ažuoliuką? Gal mes kaip tik vos kelias dienas pavėlavom tai ir nebetilpom į 2007metus  verysad.gif

Ėjau pačiom pirmom sausio dienom. O apie papildomą lopšelio grupę ir "Ąžuoliuke" mums užsiminė, nes dar neaišku, kuriame lopšelyje ji bus. Tai sakė, jei "Ąžuoliuke", tai būtų šansas gauti vietą. O "Žilvityje" vedėja net ir papildomos grupės atveju optimistiškai nenuteikė - tipo vaikų cieloms trims grupėms turi, o kol kas tik vieną lopšelinę sudaryti leidžia...

Keit
QUOTE(Baltike @ 2007 01 21, 22:54)
Ėjau pačiom pirmom sausio dienom. O apie papildomą lopšelio grupę ir "Ąžuoliuke" mums užsiminė, nes dar neaišku, kuriame lopšelyje ji bus. Tai sakė, jei "Ąžuoliuke", tai būtų šansas gauti vietą. O "Žilvityje" vedėja net ir papildomos grupės atveju optimistiškai nenuteikė - tipo vaikų cieloms trims grupėms turi, o kol kas tik vieną lopšelinę sudaryti leidžia...
*

Nu va kaip skirtingai tos direktoės kartais kalba, matyt joms nuo nuotaikos priklauso suteikt tėveliam viltį ar ne dry.gif umn.gif
Aime
Na manasis tai "Ąžuoliuką"lanko nuo 3.5 m,esu be galo patenkinta absoliučiai viskuo thumbup.gif ,pakliuvom pas turbūt pačias geriausias auklėtojas,visada vaikas sužiūrėtas,jei reikia paguostas,visada bus paskątintas ir padrąsintas thumbup.gif
Tarp kitko,šiais metais jau pradėjo darželio atnaujinimą,keis langus,san.mazgus,fasadą.
O į lauką kasdien vaikus veda kai tik oras leidžia,eina į parkelį,o kartais būna ir savo teritorijoj,juk yra ant ko žaisti...yra pristaytų visokių karslynių...

O auklėtojos visada bet kokią info ar apie vaiką,ar apie
valdžią visada suteiks.Nežinau kaip kituose darželiuose,bet mes jaučiamės visada laukiami. ax.gif
GieNa
QUOTE(Valedy @ 2007 03 30, 23:23)
Na manasis tai "Ąžuoliuką"lanko nuo 3.5 m,esu be galo patenkinta absoliučiai viskuo  thumbup.gif ,pakliuvom pas turbūt pačias geriausias auklėtojas,visada vaikas sužiūrėtas,jei reikia paguostas,visada bus paskątintas ir padrąsintas  thumbup.gif
Tarp kitko,šiais metais jau pradėjo darželio atnaujinimą,keis langus,san.mazgus,fasadą.
O į lauką kasdien vaikus veda kai tik oras leidžia,eina į parkelį,o kartais būna ir savo teritorijoj,juk yra ant ko žaisti...yra pristaytų visokių karslynių...

O auklėtojos visada bet kokią info ar apie vaiką,ar apie
valdžią visada suteiks.Nežinau kaip kituose darželiuose,bet mes jaučiamės visada laukiami.  ax.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif remontas tikrai vyksta, langai keiciami, sienos siltinamos smile.gif
Raimonda-Gema
blink.gif oho, kaip sunku su darželiais doh.gif jaučiu reikia mauti į kretinga užsirašyti į ažuoliuką doh.gif ar į žilvytį, nes vistiek reiks vešt su mašina,o gal nevest iki 3 metu kad eiti iškart į eglutę, nes musų namai ten bus g.gif ka manot?ar vesti vaiką į darželį ir po pakeisti į eglutę?ar nebus persunku vaikui g.gif
GieNa
QUOTE(Raimonda-Gema @ 2007 05 15, 18:30)
blink.gif oho, kaip sunku su darželiais  doh.gif jaučiu reikia mauti į kretinga užsirašyti į ažuoliuką  doh.gif ar į žilvytį, nes vistiek reiks vešt su mašina,o gal nevest iki 3 metu kad eiti iškart į eglutę, nes musų namai ten bus g.gif ka manot?ar vesti vaiką į darželį ir po pakeisti į eglutę?ar nebus persunku vaikui  g.gif
*

O kur ta Eglute is vis yra? g.gif
Raimonda-Gema
QUOTE(GieNa @ 2007 05 17, 19:06)
O kur ta Eglute is vis yra? g.gif
*

ten kur jei žinai juknevičius gyvena, nu už antro prūdo smile.gif
GieNa
QUOTE(Raimonda-Gema @ 2007 05 18, 12:50)
ten kur jei žinai juknevičius gyvena, nu už antro prūdo smile.gif
*

A dabar kai pasakei tai zinosiu biggrin.gif mirksiukas.gif
Raimonda-Gema
QUOTE(GieNa @ 2007 05 20, 21:57)
A dabar kai pasakei tai zinosiu biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

rodos mažas miestelis, bet vistiek nežinai visko kas kur blush2.gif
kristiorlov
aš savo du vedžiau į Ąžuoliuką-ir auklėtojos geros ir maistas geras.viskuo esu patenkinta labai tai ir trečią vesiu ten.o apie Eglutę iš kitų mamų nekokių atsiliepimų girdėjau-užtenka ir to kad vedėja kyšininkė bash.gif
Keit
QUOTE(kristiorlov @ 2007 06 18, 22:46)
aš savo du vedžiau į Ąžuoliuką-ir auklėtojos geros ir maistas geras.viskuo esu patenkinta labai tai ir trečią vesiu ten.o apie Eglutę iš kitų mamų nekokių atsiliepimų girdėjau-užtenka ir to kad vedėja kyšininkė bash.gif
*

Tiesą pasakius girdėjau kad ir Ąžuoliuko vedėja kyšius ima.
rutulux
QUOTE(kristiorlov @ 2007 06 18, 22:46)
*

Pirmą sykį girdžiu tokią nesąmonę. Didžioji lankė ir tokių kalbų net nebuvo. Ir dovanos ten perkamos ne auklėtojom, o grupei. O nekokie atsiliepimai galėjo būti dėl to, kad ten nėr mum priprastų žaislų ir kiek kitaip dirba su vaikais.

kristiorlov
QUOTE(Keit @ 2007 06 19, 23:29)
*

taip buvo anksčiau,dabar nauja vedėja,nauja tvarka thumbup.gif

o dėl Eglutės,tai gal kai tu ėjai neatrodei kad iš tavęs gali ko nors paprašyt blink.gif čia gerąją prasme lotuliukas.gif matai ne vienas pažystamas su tuo ten susidūrė doh.gif jūsų teisė rinktis,man tai tokie daykai nepatinka schmoll.gif
rutulux
QUOTE(kristiorlov @ 2007 06 20, 22:10)
taip buvo anksčiau,dabar nauja vedėja,nauja tvarka thumbup.gif

o dėl Eglutės,tai gal kai tu ėjai neatrodei kad iš tavęs gali ko nors paprašyt blink.gif čia gerąją prasme lotuliukas.gif matai ne vienas pažystamas su tuo ten susidūrė doh.gif jūsų teisė rinktis,man tai tokie daykai nepatinka schmoll.gif
*

Nesupratau, bet patiko. Mano didžioji lankė ir mes buvom grupės rėmėjai, tai manau kažkam iš pašalies spręsti kaip aš atrodau ar kaip man atrodė gal ir nereiktų. Mano irgi ne vienas ir ne du pažįstami ir giminaičiai susidūrė ir nė vienas nėr užsiminęs apie kyšius. Žinoma, kad mano teisė rinktis.
GieNa
QUOTE(rutulux @ 2007 06 21, 16:06)
Nesupratau, bet patiko. Mano didžioji lankė ir mes buvom grupės rėmėjai , tai manau kažkam iš pašalies spręsti kaip aš atrodau ar kaip man atrodė gal ir nereiktų. Mano irgi ne vienas ir ne du pažįstami ir giminaičiai susidūrė ir nė vienas nėr užsiminęs apie kyšius. Žinoma, kad mano teisė rinktis.
*

nu tai kam beprasyt kysio jei ir taip remiat doh.gif mirksiukas.gif
DaiDė
QUOTE(Keit @ 2007 06 19, 23:29)
*

Nieko panašaus gal anksčiau ir ėmė,bet dabar tai kita vedėja. Aš irgi savo mažąjį užrašiau į Ąžuoliuką,bet nieks nieko manęs neprašė.
rutulux
QUOTE(GieNa @ 2007 06 25, 14:52)
nu tai kam beprasyt kysio jei ir taip remiat doh.gif  mirksiukas.gif
*

O remti tai tas pats kas duoti kyšį g.gif
Nemanau, nes dabartinė švietimo sistema tokia, kad nesugeba aprūpinti darželių ir mokyklų net elementariais dalykais. Todėl ir yra prašoma tėvų pagalbos. Ir tas rėmimas yra proto ribose ir pagal galymybes. Taigi, čia tikrai ne kyšis. O ir vedėjai asmeninės naudos iš to tikrai nėra. Galima tik pasidžiaugti, kad vaikai turi ko reikia.
GieNa
QUOTE(rutulux @ 2007 06 25, 23:14)
O remti tai tas pats kas duoti kyšį  g.gif
Nemanau, nes dabartinė švietimo sistema tokia, kad nesugeba aprūpinti darželių ir mokyklų net elementariais dalykais. Todėl ir yra prašoma tėvų pagalbos. Ir tas rėmimas yra proto ribose ir pagal galymybes. Taigi, čia tikrai ne kyšis. O ir vedėjai asmeninės naudos iš to tikrai nėra. Galima tik pasidžiaugti, kad vaikai turi ko reikia.
*

ne, ne tas pats, bet tiesiog jus gerbia uz remima ir daugiau nepraso, is tikro tai as nzn kaip cia yra, nieko nezinau apie si darzeli, taip kad nesigincyju, tik siaip pamasciau ax.gif
Žemuogė
Merginos, o nuo kada pradeda dirbt Ąžuoliukas po vasaros? kaip ten yra nelabai suprantu, gal išvis nėra atostogų? rolleyes.gif
kristiorlov
QUOTE(Žemuogė @ 2007 07 26, 16:11)
Merginos, o nuo kada pradeda dirbt Ąžuoliukas po vasaros? kaip ten yra nelabai suprantu, gal išvis nėra atostogų?  rolleyes.gif
*

aš pradėdavau vaikus vesti nuo rugsėjo 1d.,bet lyg tai paskutinę rugpjūčio savaitę pradeda dirbt g.gif
Raimonda-Gema
ejau su kysiu i azuoliuka ir kysio neeme thumbup.gif super man patiko direktore tik kad vietu nera o man reikejo nuo sio rugsejo pirmos, bet nieko gal 2 metu priims, o jei eis i klp darzelei-lopseli, ten nuo 1 metuko priima

beje, o eglutej kokie zaislai g.gif nesuprantu schmoll.gif kad ten kitaip nei kitur g.gif
Keit
QUOTE(Raimonda-Gema @ 2007 09 03, 16:14)
ejau su kysiu i azuoliuka ir kysio neeme  thumbup.gif super man patiko direktore tik kad vietu nera o man reikejo nuo sio rugsejo pirmos, bet nieko gal 2 metu priims, o jei eis i klp darzelei-lopseli, ten nuo 1 metuko priima
beje, o eglutej kokie zaislai  g.gif  nesuprantu  schmoll.gif kad ten kitaip nei kitur  g.gif
*

O tokią mažytę į darželį nebaisu leist? Maniškiui jau tuoj dveji, bet vis dar man atrodo toks mažius ir taip gaila į daržą vest verysad.gif vis atrodo kad kas nors skriaus, o aukletojos nepaguos.
Raimonda-Gema
QUOTE(Keit @ 2007 09 04, 23:38)
O tokią mažytę į darželį nebaisu leist? Maniškiui jau tuoj dveji, bet vis dar man atrodo toks mažius ir taip gaila į daržą vest  verysad.gif vis atrodo kad kas nors skriaus, o aukletojos nepaguos.
*

baisu o ka daryti, i mokslus reikia vaziuoti blush2.gif
rutulux
QUOTE(Raimonda-Gema @ 2007 09 03, 16:14)

beje, o eglutej kokie zaislai  g.gif  nesuprantu  schmoll.gif kad ten kitaip nei kitur  g.gif
*

Ten yra priemonės, sukurtos, pagal montessori sistemą. Jos medinės ir sukurtos taip, kad kažką vystytų, pvz. dirba pirštai, vystosi smegenys. Nu turbūt aiškiai pasakiau smile.gif . Yra ir mum priprastų dėlionių, bet parinktos taip, kad būtų naudingos. Jų nuomone tėvai perka brangius žaislus todėl, kad patiem patinka. O vaikui tas žaislas yra keliom minutėm, nes neturi ką veikti su juo. Tačiau penktadieniais ten žaislų diena ir galima atsinešti savo mylimą žaislą.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.