norejau paklausti, ar kam nors taip buvo. pirmadieni , praejus 11 dienu nuo ciklo pradzios, nustate, kad gimdoj auga polipas. pasake palaukti menesiniu, jei neisnyks, po menesiniu isoperuoti. ka jus manote, menesines prasidejo praejus 15 dienu nuo ciklo pradzios. aisku, kad tai nenormalu. is pradziu galvojau, kad tai yra kraujavimas ciklo viduryje, nors man taip niekada nebuna, bet kuo toliau, tuo geriau, mmm gausios ir lygiai tokios pat kaip normalios mmm... ka daryti? mane tai is tiesu nervina... kodel taip galejo atsitikti ir kas tai yra? Kolibriuke, gal tu nutuoki kodel taip atsitiko? kai tik pasibaigs sis kraujavimas, varysiu pas ginekologa, bet dabar jauciuosi klaikiai sitoje nezinioje...
Kolibriukė
2004 10 31, 20:23
| QUOTE (ryte @ 2004 10 31, 00:06) | kodel taip galejo atsitikti ir kas tai yra? Kolibriuke, gal tu nutuoki kodel taip atsitiko? |
Ryte, parašysiu tau į AŽ
aistukas
2004 11 02, 08:25
| QUOTE (ryte @ 2004 10 30, 23:06) | norejau paklausti, ar kam nors taip buvo. pirmadieni , praejus 11 dienu nuo ciklo pradzios, nustate, kad gimdoj auga polipas. pasake palaukti menesiniu, jei neisnyks, po menesiniu isoperuoti. ka jus manote, menesines prasidejo praejus 15 dienu nuo ciklo pradzios. aisku, kad tai nenormalu. is pradziu galvojau, kad tai yra kraujavimas ciklo viduryje, nors man taip niekada nebuna, bet kuo toliau, tuo geriau, mmm gausios ir lygiai tokios pat kaip normalios mmm... ka daryti? mane tai is tiesu nervina... kodel taip galejo atsitikti ir kas tai yra? Kolibriuke, gal tu nutuoki kodel taip atsitiko? kai tik pasibaigs sis kraujavimas, varysiu pas ginekologa, bet dabar jauciuosi klaikiai sitoje nezinioje... |
Labas Ryte,
ir man beveik taip pat buvo: staiga, 17 cd pradejau kraujuoti, galvojau, kad tai kažkoks kraujavimas ciklo vidury, nulėkiau pas gydytoją, sako jums čia mėnesinės prasidejo. Po to pasidariau echo ir man diagnozavo polipa, o po poros ciklu padarė histeroskopija ir jį išoperavo. Aš čia jau rašiau savo įspūdžius, tai tikrai nėra baisu (as tikrai per daug bijojau, antra karta, jei reiktų, būtų daug ramiau).
Iškeliu temą, nes tokia jau yra, be to, daug diskutuota temoje "Laparaskopija ir kiti chirurginiai gydymo būdai". Paskutiniu metu daug prikuria temų visai nereikalingų, "Padėkit", arba "Aš nėščia", o juk yra tam pakankamai skyrelių, "Nėštukių palydėtuvės", arba "Mūsų pašnekesiai". kažko tai man pikta pasidarė. Matyt, hormonų perdaug privarė.
Esam pripratę prie tvarkos - teisingai, Vilte, daryk tvarką, nes kitaip pasimesim temų gausybėje, o juk taip patogu, kai viskas susisteminta ir viską galima lengvai rasti  Naujokėlėms reikėtų tik šiek tiek atidesnėms būti - juk kai kurios ieškomos temos pasirodo besančios 2-ame ar 3-iame puslapyje, o laikas brangus visoms, ypač pakonsultuojančioms, nes klausiančių daug daugiau...
Susiena
2005 02 28, 14:39
Čia aš, aš tokia nenaudėlė ir naują temą tokią pačią sukūriau!  Ieškojau ieškojau, bet kažkaip neradau, tai va...  Atsiprašau labai. Bet gal galit pakonsultuoti, kiek tų pinigėlių reikia pakaupti tai histeroskopijai pasidaryti?  Ir kiek dienų ligoninėje gulėti reikia ir kiek dienų biuletenį davė?  Labai dėkinga būčiau...
Man darė vienu metu ir laparaskopiją ir histeroskopiją. Trečiadienį padarė, ketvirtadienį paleido namo. Dėl kainos nieko negaliu pasakyti, nes mokėjau tik anesteziologei - 100 Lt. Aš manau, kad už pačią histeroskopiją - 200 Lt yra sočiai.
Susiena
2005 02 28, 15:02
Tai jiems atskirai reikia sumokėti, ania? Iš viso reikia kokių 300? Nelabai gaudausi, nepykit...
Nu aš irgi neturiu baisiai didelės patirties su kyšiais, bet aš manau, kad reikia duoti atskirai. Šiaip kaip vien tik histeroskopijai anesteziologui gal net ir perdaug 100 Lt. Panos, išsišifruokit, kas kiek mokat?
as is viso tik 100 lt ir tik tam, kuris dare procedura.
Perskaičiau temelę ir vistiek nesupratau ar histeroskopija daroma taip pat kaip laporoskopija?  Mergaitės, pasidalinkite patirtimi.
philipuks
2005 05 01, 15:27
QUOTE(ryte @ 2005 02 28, 16:21) as is viso tik 100 lt ir tik tam, kuris dare procedura. As irgi uz laparoskopija ir gimdos abrazija daviau tik savo daktarytei. Uz ka tam anesteziologui duoti? Juk pamatai ji 5 min.prie operacija ir vemi ar su 100 ar be 100 litu. Geriau pinigus duoti daktarei, kuri gydo.
Babulka
2005 12 20, 16:44
Gal kas daretes histeroskopija ir galite pakonsultuoti: kokie pojuciai po jos 1 - 2 - 3 dienas, o gal skauda savaite, dvi? Klausiu todel, kad sausi turetu daryti histeroskopija, o dar vasari noreciau suspeti paslidineti, bandau mazas atostogas susiplanuoti
aistukas
2005 12 20, 17:02
QUOTE(Babulka @ 2005 12 20, 16:44) Gal kas daretes histeroskopija ir galite pakonsultuoti: kokie pojuciai po jos 1 - 2 - 3 dienas, o gal skauda savaite, dvi? Klausiu todel, kad sausi turetu daryti histeroskopija, o dar vasari noreciau suspeti paslidineti, bandau mazas atostogas susiplanuoti  Ta pacia diena jau gali keliauti namo, jei nori. Aisku priklauso nuo to ka tau daro. Man salino polipa ir dar abrazija dare. Isejau kita diena ir iskart biuleteni uzdare - i darba.  Kuri laika dar pamaude siek tiek, patepliojo, na ir mm po to buvo ziauriai gausios ir skausmingos. Savaite patare neseksuot ir nesimaudyti vonioje. Siaip tai tikrai cia nebaisi, sakyciau, procedura.
Babulka
2005 12 20, 17:07
QUOTE(aistukas @ 2005 12 20, 18:02) Ta pacia diena jau gali keliauti namo, jei nori. Aisku priklauso nuo to ka tau daro. Man salino polipa ir dar abrazija dare. Isejau kita diena ir iskart biuleteni uzdare - i darba.  Kuri laika dar pamaude siek tiek, patepliojo, na ir mm po to buvo ziauriai gausios ir skausmingos. Savaite patare neseksuot ir nesimaudyti vonioje. Siaip tai tikrai cia nebaisi, sakyciau, procedura.  Aciu, Aistuk Tai bandysiu planuotis slidinejima, nes kaip suprantu po tos proceduros bet kokiu atveju menesiuka reikes ilsetis ir negales daryti jokiu stimuliaciju.
aistukas
2005 12 21, 08:31
Na, bent vienos mm tai tikrai, turi praeiti, o po to nezinau, cia reiktu su gydytoju pasitarti. Jei histeroskopija grynai diagnostine ir jos metu pav. nieko nedarys, tai manau, galima stimuliuotis jau nuo kito ciklo. Sekmes
Noriukė
2006 03 07, 17:45
Ar prieš histeroskopiją reikia pasidaryti kažkokius tyrimus? kada geriausia ją daryti: iškart po mmm?
Babulka
2006 03 17, 16:00
QUOTE(Noriukė @ 2006 03 07, 18:45) Ar prieš histeroskopiją reikia pasidaryti kažkokius tyrimus? kada geriausia ją daryti: iškart po mmm? Histeroskopija geriausia daryti po mmm, nes tada gimda svariausia, geriausias matomumas. Man reikejo pasidaryti bendra kraujo tyrima ir kraujo grupe nusistatyti.
QUOTE(Noriukė @ 2006 03 07, 17:45) Ar prieš histeroskopiją reikia pasidaryti kažkokius tyrimus? kada geriausia ją daryti: iškart po mmm? Reikia kraujo tyrimus pasidaryti, kažkas su krešumu susiję. Man gydytoja išrašė gal kokius 4 tyrimus, pasidariau, užsirašiau histeroskopijai ir nesulaukiau mmm, vis perkėlinėjau procedūros datą, bet pagaliau išaiškėjo - O daryti tai geriausia iškart po mmm.
Noriukė
2006 04 04, 15:02
Histeroskopijos metu pašalintas polipas. Histologinis atsakymas: hiperplastinis polipas. Gal kas galite paaiškinti, ką reiškia hiperplastinis. Ar jau labai to bijoti?
Sveikos, gal kas darėtės histeroskopiją Raudonojo Kryžiaus ligoninėje Vilniuje? Ar mokėjote gydytojui ir anesteziologui? Kiek laiko reikėjo būti ligoninėje? Ir šiaip - ar labai baisu? Neramu  ...
Maždaug prieš mėnesį dariau diagnostinę histeroskopiją.Procedūra trumpa ir nėra labai skausminga, truputį pamaudžia kaip per mmm.Histeroskopiją dariausi ambulatoriškai, tą pačią dieną keliavau namo.Po procedūros pradėjau kraujuoti, tad reikia pasiimti paketą.Pakraujavau apie kokias 5 dienas. Histeroskopiją reikia daryti iki 12 c.d., nes jei būna pastojimas, deja, ši procedūra gali sukelti persileidimą.
Gal yra tokių kurios neseniai darėsi operacinę histeroskopiją?
saulyte2
2007 11 29, 20:03
sveikutes,kiek cia skaiciau ,kad histeroskopija daroma po mmm,man polypas ir nutariau operuotis JURININKU ligoninej,mano gink.sake geriau prie pat mmm,nieko nebesuprantu,pirmadienio ryte vaziuoju i ligonine,turbut jie pasakys kaip geriau.
saulyte2
2007 12 15, 18:09
SOS,esu po histeroskopijos ir abrazijos,esu sunerimus,kaip atskirti kada kraujuoji tuo tikru krauju,nes nesuprantu,man toks netamsus kraujas kaip per mmm buna,ar tai normalu,pirma diena pakraujavau,o poto buvo svaru,o dabar vel.
Aš ketvirta diena po operacinės histeroskopijos, pas gyd. Vanagą. Papuoliau į "paskutinį traukinį", nes gydytojas susilaužęs ranką ir operavo kiek supratau paskutinę dieną. Mano mioma yra gimdos raumenyje. Blogoji pusė yra ta, kad tos miomos per vieną operaciją negali pašalinti, taigi manęs laukia dar 2 operacijos, periodais 3-6 menesiai. Taigi, kažkur metus negaliu pastoti, nes vaikelio neišnešiočiau. Paklausus, ką man daryti, nes tuomet man bus arti 40-ties, gydytojas atsakė, kad duos gerų geneologų kontaktus:(  (juokas pro ašaras). Operacija pati nebaisi. Truko apie valandą. Užmigdė ir pabudino sėkmingai.  Kadangi nedaro pjūvio, tai ir labai greitai atsistatai....tos pačios dienos vakare be problemų važiavau namo. Pilvą tempia kaip per geras mėnesines, bet daugiau nieko nejaučiu.... na šiek tiek dar teplioja. Pirmadienį būsiu jau darbe. Po gerų dviejų savaičių bus atsakymas kas ten per mioma
Laime, cia tau del vienos miomos trys operacijos? Pasiseke...Turbut ji labai didele...Tikekimes, kad laikas prabegs greit ir vasara startuosi...Sekmes...
Babulka
2007 12 16, 20:17
QUOTE(saulyte2 @ 2007 12 15, 19:09) SOS,esu po histeroskopijos ir abrazijos,esu sunerimus,kaip atskirti kada kraujuoji tuo tikru krauju,nes nesuprantu,man toks netamsus kraujas kaip per mmm buna,ar tai normalu,pirma diena pakraujavau,o poto buvo svaru,o dabar vel. Man po histeroskopijos silpniau - stipriau tepliodavo apie 7 - 10 dienu. Manau kol kas nerimauti nera ko, ka nors sunkiau pakelei - stipriau patepliojo, nieko neveikei - niekas ir nebego...
QUOTE(Meda-1 @ 2007 12 16, 11:13) Laime, cia tau del vienos miomos trys operacijos? Pasiseke...Turbut ji labai didele...Tikekimes, kad laikas prabegs greit ir vasara startuosi...Sekmes... Ji nėra pas mane labai didelė... turbūt...., nors Vanagas žiūrėdamas echoskopu prieš operaciją, pasakė: - Jėzus, kokia mioma... Kada pas moterų gydytoją buvot? Ir ką jam gali atsakyti? Kad apsilankius poliklinikoje profilaktiškai, niekas ten echoskopu tavęs nepuola žiūrėti, nes juk į kitą kabinetą eiti reikia Pas mane didžiausias sudėtingumas yra tas, kad ji yra gimdos raumenyje. Ne išorėje, ar gimdos viduje ant "kojelės". O tokią, kokia pas mane, pasak Vanago ir yra sunkiausia išpjauti.
saulyte2
2007 12 17, 09:30
QUOTE(Babulka @ 2007 12 16, 21:17) Man po histeroskopijos silpniau - stipriau tepliodavo apie 7 - 10 dienu. Manau kol kas nerimauti nera ko, ka nors sunkiau pakelei - stipriau patepliojo, nieko neveikei - niekas ir nebego...  jau maziau pradejo,jau ramiau o taip buvau sunerimus,tikiuosi pavasari busiu  ,viskas turi buti i gera
Tik_Tiek
2008 01 01, 21:37
QUOTE(philipuks @ 2005 05 01, 17:27) As irgi uz laparoskopija ir gimdos abrazija daviau tik savo daktarytei. Uz ka tam anesteziologui duoti? Juk pamatai ji 5 min.prie operacija ir vemi ar su 100 ar be 100 litu. Geriau pinigus duoti daktarei, kuri gydo.  va todel ir vemi, kad anesteziologui neduodi. ne vienos rusies vaistai yra naudojaimi uz dyka patys prasciausi uz pinigus geresni  tokia realybe deja. bet kiekvieno teise rinktis vemt ar ne  as nepagailiu to 100 tai nors vienas nemalonumas, kol atsipeikeji atkrenta
QUOTE(Tik_Tiek @ 2008 01 01, 21:37) va todel ir vemi, kad anesteziologui neduodi. ne vienos rusies vaistai yra naudojaimi uz dyka patys prasciausi uz pinigus geresni  tokia realybe deja. bet kiekvieno teise rinktis vemt ar ne  as nepagailiu to 100 tai nors vienas nemalonumas, kol atsipeikeji atkrenta  aš su 100Lt., irgi nevėmiau.... Ar būčiau taip pat nevėmus ir be 100Lt., nusprendžiau nerizikuoti ir nesužinoti.
saulyte2
2008 01 02, 12:07
QUOTE(Laimė @ 2008 01 02, 09:46) aš su 100Lt., irgi nevėmiau.... Ar būčiau taip pat nevėmus ir be 100Lt., nusprendžiau nerizikuoti ir nesužinoti. neiko nedaviau ir nevemiau,daug priklauso nuo organizmo,viena dave o kaip veme,kad lasines jai state
QUOTE(saulyte2 @ 2008 01 02, 12:07) neiko nedaviau ir nevemiau,daug priklauso nuo organizmo,viena dave o kaip veme,kad lasines jai state  Aš taip pat nevėmiau( norėjau valgyt  ), o turėjau berods 7 ar 8 narkozes Be to organizmas vieną kartą sureaguoja vienaip, o kitą kartą kitaip
Sveikutes Patarkit prašau Man daryta laparoskopija prieš 9mėn. Rasta IV st. endometriozė (kiašidėse, pilvaplėvėj ant šlapimo pūslės...) . Pirmasis IVF nepavyko. Daryta gimdos foto, echoskopiškai irgi viskas atrodo gerai. Planuoju 2IVF ir galvoju gal reiktu pasidaryti prieš jį histeroskopiją???  Nežinau
Tik_Tiek
2008 01 07, 16:14
QUOTE(Saule3 @ 2008 01 07, 17:47) Sveikutes Patarkit prašau Man daryta laparoskopija prieš 9mėn. Rasta IV st. endometriozė (kiašidėse, pilvaplėvėj ant šlapimo pūslės...) . Pirmasis IVF nepavyko. Daryta gimdos foto, echoskopiškai irgi viskas atrodo gerai. Planuoju 2IVF ir galvoju gal reiktu pasidaryti prieš jį histeroskopiją???  Nežinau  as tai daryciau. butinai.
QUOTE(Tik_Tiek @ 2008 01 07, 17:14) as tai daryciau. butinai. Ir aš daryčiau histeroskopiją.Pvz. pas mus Italijoje prieš IVF yra privaloma pasidaryti diagnostinę histeroskopiją.
QUOTE(Ūlla @ 2008 01 02, 12:21) Aš taip pat nevėmiau( norėjau valgyt  ), o turėjau berods 7 ar 8 narkozes Be to organizmas vieną kartą sureaguoja vienaip, o kitą kartą kitaip  tai jau būsiu apsimelavus, vakar atsigulus skaičiavau, kike tų narkozių turėjau, nugi 9 Saule3, aš tai daryčiausi
elijete
2008 01 07, 20:43
QUOTE(Saule3 @ 2008 01 07, 16:47) Sveikutes Patarkit prašau Man daryta laparoskopija prieš 9mėn. Rasta IV st. endometriozė (kiašidėse, pilvaplėvėj ant šlapimo pūslės...) . Pirmasis IVF nepavyko. Daryta gimdos foto, echoskopiškai irgi viskas atrodo gerai. Planuoju 2IVF ir galvoju gal reiktu pasidaryti prieš jį histeroskopiją???  Nežinau  man taip pat sis klausimas neduoda ramybes. O jei yra kas nors, ko echoskopiskai nesimato  Gali prisidaryti n tu ivf ir nepades. Nu bet gydytojai man teigia, kad nei laparaskopija nei histeroskopija nereikalinga. Man sake , kad jei ir butu endometrioze, vis vien gydymas vienas - ivf. O del histeroskopijos gyd. sake, kad geriau jau ja daryti kai yra kazkokiu itarimu, kazkokiu negeru pozymiu, nes atseit yra buve atveju, kai ji tik pablogino viska ir seimai reikejo ieskoti surogatines mamos  Neramu labai nu bet ka daryt jei neoperuoja
QUOTE(elijete @ 2008 01 07, 20:43) nes atseit yra buve atveju, kai ji tik pablogino viska ir seimai reikejo ieskoti surogatines mamos va čia tai tikrų tikriausia nesąmonė
elijete
2008 01 08, 08:55
QUOTE(Daiva @ 2008 01 08, 09:35) va čia tai tikrų tikriausia nesąmonė  kaip suprantu cia taip nutiko ne po diagnostines histeroskopijos. Buvo kazkas atlikta, lygtai isgramdyta....  , ko pasekoje visai nebeaugo gimdos gleivine. Nzn kaip tiksliai ten buvo, bet zodziu va gali buti ir nemalonios pasekmes
QUOTE(elijete @ 2008 01 08, 08:55) kaip suprantu cia taip nutiko ne po diagnostines histeroskopijos. Buvo kazkas atlikta, lygtai isgramdyta....  matai gali būti daug variantų, kuriuos "istorija" nutyli  galbūt ta moteris ir be histeroskopijos nebūtų pati išnešiojusi vaiko. Taip ir pagalvojau, kad ji greičiausiai ir taip turėjo pakankamai rimtų problemų su gimda. Tačiau jei viskas atliekama kvalifikuotai (man rodos tam užtenka daryti procedūrą pas patikimą gydytoją), nemanau, kad tai kažkokia ypatinga procedūra. Beje, esu kaip tik skaičiusi, kad toms kurioms yra problemų su gimdos gleivine, po jos išgramdymo tai suveikia teigiamai - ji geriau auga, būna reikiamo storio, reikiamos struktūros. Tiesą sakant aišku mano požiūris gana radikalus - jei jau žmogus prieini iki IVF, tai prarast nebėra ko, nes už ivf deja jau nieko nebėra
elijete
2008 01 08, 09:05
QUOTE(Daiva @ 2008 01 08, 10:00) matai gali būti daug variantų, kuriuos "istorija" nutyli  galbūt ta moteris ir be histeroskopijos nebūtų pati išnešiojusi vaiko. Taip ir pagalvojau, kad ji greičiausiai ir taip turėjo pakankamai rimtų problemų su gimda. Tačiau jei viskas atliekama kvalifikuotai (man rodos tam užtenka daryti procedūrą pas patikimą gydytoją), nemanau, kad tai kažkokia ypatinga procedūra. Beje, esu kaip tik skaičiusi, kad toms kurioms yra problemų su gimdos gleivine, po jos išgramdymo tai suveikia teigiamai - ji geriau auga, būna reikiamo storio, reikiamos struktūros. na dar kalbesiu su gyd. , nors ir nepatinka kai pacientai pradeda reguliuot ka ir kaip daryti
QUOTE(Saule3 @ 2008 01 07, 16:47) Aš kelios dienos kaip po histeroskopijos. Dariausi ją dėl miomos. Prieš 1,5 metų man laparoskopijos metu buvo diagnozuota II stad. endometriozė, ant kiaušidžių. Baiminausi, ar nebus ji atsinaujinusi. Dabar po histeroskopijos gyd klausiau, ar matė kokių endometriozės židinėlių. Tai ji sakė, kad nematė, tačiau šios procedūros metu toli gražu nesimato viskas kaip laparoskopijos metu, o ir pašalinti neitų taip. Juk jie turbūt tik gimdą nuodugniai mato. Hiseroskopija turbūt daugiau skirta miomoms, polipams, cistoms, abrazijoms.
saulyte2
2008 01 08, 16:23
QUOTE(janta @ 2008 01 08, 10:19) Aš kelios dienos kaip po histeroskopijos. Dariausi ją dėl miomos. Prieš 1,5 metų man laparoskopijos metu buvo diagnozuota II stad. endometriozė, ant kiaušidžių. Baiminausi, ar nebus ji atsinaujinusi. Dabar po histeroskopijos gyd klausiau, ar matė kokių endometriozės židinėlių. Tai ji sakė, kad nematė, tačiau šios procedūros metu toli gražu nesimato viskas kaip laparoskopijos metu, o ir pašalinti neitų taip. Juk jie turbūt tik gimdą nuodugniai mato. Hiseroskopija turbūt daugiau skirta miomoms, polipams, cistoms, abrazijoms. as tai polipa salinau ir dare dar abrazija del gleivines,bus matyt ar pastosiu,kita savaite eisui pas gyd. pasitikrinti
Ačiū visoms už patarimus O pas kokį gyd. patartumėt darytis histeroskopiją?? A??
QUOTE(Saule3 @ 2008 01 08, 21:04) O pas kokį gyd. patartumėt darytis histeroskopiją?? A??  Man tai rekomendavo mano ginė iš VK. Aš ir pasirinkau tą gydytoją.
Merginos  , toms kurioms operavo miomas, kaip buvo su mmmm? Man gyd. Vanagas sakė, kad pirmos gali būti gausios. Taip ir buvo. Išrašė leidžiamų ampulių, kad pristabdyti. Atėjo antros irgi "plaukiu"  Galvoju, gal reikia jam skambinti? Ar čia norma?
Šarūniukė
2008 02 04, 09:27
QUOTE(Laimė @ 2008 02 04, 10:16) Merginos  , toms kurioms operavo miomas, kaip buvo su mmmm? Man gyd. Vanagas sakė, kad pirmos gali būti gausios. Taip ir buvo. Išrašė leidžiamų ampulių, kad pristabdyti. Atėjo antros irgi "plaukiu"  Galvoju, gal reikia jam skambinti? Ar čia norma?  Skambink, nes man tai tik pirmos buvo gausios
QUOTE(Šarūniukė @ 2008 02 04, 09:27) Skambink, nes man tai tik pirmos buvo gausios  aišku  . Dėkui
|
|