ritperliukas
2008 02 21, 11:40
QUOTE(Hornisse @ 2008 01 29, 02:54) gal ir ne tikrasis receptas, bet visai nieko: 3 tryniai 9 arbatiniai šaukšteliai cukraus indelis kondensuoto pieno damų likeris arba brendis trynius išsukti iki baltumo, plakant sudėti kondensuotą pieną (dar geriau - kondensuotą gretinėlę, kurios, deja, sunku rasti, bet su kondensovke paprasta nepalyginsi), pilti brendžio pagal skonį, kartais skiedžiu grietinėle sveikos merginos bandysiu daryti sirsiu medu, gavau jau spirito bet jis su melisom, tai nz kaip cia jis gausis . kazi tinka  netai pilsiu damu likerio
As idejau aguonu, pabandykite,skanu Papildyta:QUOTE(ritperliukas @ 2008 02 21, 12:40) sveikos merginos bandysiu daryti sirsiu medu, gavau jau spirito bet jis su melisom, tai nz kaip cia jis gausis . kazi tinka  netai pilsiu damu likerio Damu likeris tikrai netinka, butu geriausia spiritas grynas
Morepink
2008 02 24, 13:58
O is kur jus gaunat gryno spirito  Galima atrasyti ir i az
Vaistinėje galima nusipirkt, tik gydytojas turi išrašyt recepta- kompresams. Spiritas labai pabrango- 100g devyni litai. Aš mėgau kiaušininį likerį pasidaryt, bet reiks atsisakyt to pomėgio- nusipirkt parduotuvėj pigiau kainuoja.
Pūga Papūga
2008 02 27, 11:41
va tokio "patiekalo" tai net girdejus nebuvau... labai idomu
QUOTE(Pūga Papūga @ 2008 02 27, 11:41) va tokio "patiekalo" tai net girdejus nebuvau... labai idomu as kelis kart esu ragavus, man labai patiko, bet pati nedristu daryti
o aš širšių medų darau taip: 4 tryniai 1st.cukraus pudrus 1 ind. kondensuoto pieno] spiritas ( aš pilu apie 100g) Ir būtinai jau paruoštą medų apibarstau kokoso drožlėm
sypsnele
2008 03 08, 12:00
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 28, 18:00) as kelis kart esu ragavus, man labai patiko, bet pati nedristu daryti o as isdrisau  man isejo labai skanus
labai skanu kai i sirsiu medu idedi razinu ir graikisku riesutu
Egle 22
2008 03 08, 16:51
Viskas, sugundet  Einu, uztaisysiu sau dovanele Moters dienos proga  Dar ir vaikams morengu is likusiu baltymu klius
Urciukas
2008 07 02, 12:34
O man sake kad nereikia deti kiausinio trynio As kai padariau pagal ta receptuka is 1 puslapio, tai viska ismest reikejo, gavosi kazkoks plaktas kiausinis su spiritu  visai ne toks koki kazkada ragavus. Ar gali buti kad tikrai nereikia kiausinio ? Laukiu pasisakymu
QUOTE(Urciukas @ 2008 07 02, 13:34) O man sake kad nereikia deti kiausinio trynio As kai padariau pagal ta receptuka is 1 puslapio, tai viska ismest reikejo, gavosi kazkoks plaktas kiausinis su spiritu  visai ne toks koki kazkada ragavus. Ar gali buti kad tikrai nereikia kiausinio ? Laukiu pasisakymu  Visada dedu, visada gaunasi skaniai, mano aplinkoje visuotinai pripažintas skanėstas.
Bliūdas
2008 07 31, 10:13
QUOTE(Morepink @ 2008 02 24, 14:58) O is kur jus gaunat gryno spirito  Galima atrasyti ir i az  mergaites matosi, kad su alkoholiu nedraugaujat  Taigi, nuvaziuoji i Vilniaus degtines firmine parduotuve prie gamyklos ir pirkis ta spirita kiek nori, specialus, skirtas uzpiltinem, puslitriniai buteliai. gerai veza
nerimute
2008 08 09, 17:49
Kaip ta sirsiu medu sveciams patiekti? Bliudeliuose, taurelese, sauksteliu reikia, ar jis geriamas buna?
QUOTE(nerimute @ 2008 08 09, 17:49) Kaip ta sirsiu medu sveciams patiekti? Bliudeliuose, taurelese, sauksteliu reikia, ar jis geriamas buna? valgoma šaukšteliu
Skanumėlis tie "karšti ledai"(mes taip vadinam šitą gardumyną)  . O tirpios kavos kiek dedat?
niu ir as bandziau - man gavosi skystas... ar plakant jis tar sutirsteja? nu ziuresiu - idejau i saldytuva, bet jauciu bus skystas... kazkaip net nezinau ka darau ne taip?
o man is pirmo karto puikiausiai gavosi. Dejau kaimiskus kiausinius, tao toks geltonas gavosi. Gerulis!!! Aguonu idejau. Palaikiau apie 2 val saldytuve, tai labai tirstas pasidare. O seciams pateikiau taip, sudejau i dedele lekste talerius arbatinius, o i viduriukas pataciau saldainine vaza su sirsiu medumi. Visi kabino vafliukais puikiausiai. Sake, kad galiu visa kita nuo stalu nuimti tik si stebukla palikti aciu mamytems uz receptus
aistuzele
2009 04 22, 12:09
Man visada tirštas gaunasi  Aš visada dedu 4 trynius, kondensuoto pieno indelis, gera sauja riešutų ir spirito, čia jau skonio reikalas, dažniausiai daugiau nei puse stiklinės. O patiekimas gali būti įvairus, man labiausiai patiko martinio taurėse su desertiniu ilgu kotu šaukštuku  Tiesa, paskutinį kartą dariau su rududu, pats skaniausias širšiu medus gavosi, o jei vietoj spirito pilsit degtine, gausit damų likerį.
Aš ir vėl su aguonom dariau,kaimynę pavaišinau,nėr gyvenime tokio medaus laižius  ,patiko
something else
2009 08 18, 17:55
kiek internete receptų žiūrėjau, tai daugmaž vienodi, bet skiriasi spirito kiekiai: vienur 100 ml, kitur 200 ml, nors kitos sudedamosios dalys vienodais kiekiais. tai va man klausimas - jei pilsiu 200 ml, ar nepraskiesiu pernelyg stipriai?
GITANA.B
2009 08 19, 09:15
QUOTE(something else @ 2009 08 18, 17:55) kiek internete receptų žiūrėjau, tai daugmaž vienodi, bet skiriasi spirito kiekiai: vienur 100 ml, kitur 200 ml, nors kitos sudedamosios dalys vienodais kiekiais. tai va man klausimas - jei pilsiu 200 ml, ar nepraskiesiu pernelyg stipriai?  jei dėsi gerą spiritą,tas kur 96 ar panašaus stiprumo tai tikrai nepraskys,bet nuo tokio kiekio bus labai stipru.Praskysta tik nuo medicininio spirito ar degtinės ,nesjie per mažai laipsnių turi.
viktooorija
2009 08 21, 07:44
Vakar gaminau sirsiu medu su rududu, skanumelis
something else
2009 08 23, 21:19
išbandžiau praktiškai - tikrai nepraskydo
QUOTE(viktooorija @ 2009 08 21, 08:44) Vakar gaminau sirsiu medu su rududu, skanumelis  O kaip su rududu? vietoj kond.pieno?
oi aciu uz tema, jaunyte prisiminiau, begu gaminti
Rudaakė
2009 09 08, 14:51
sveikutes, o va as suku galva is kur gaut spirito.... kazin ar stipri degtine tikrai netinka, sakot netirsteja, kas gali pasidalint patirtim?
QUOTE(Rudaakė @ 2009 09 08, 15:51) sveikutes, o va as suku galva is kur gaut spirito.... kazin ar stipri degtine tikrai netinka, sakot netirsteja, kas gali pasidalint patirtim?  Degtinė tikrai netinka  nes bus labai jau silpnas tas širšių medus  o ir skystas Paskaičiau receptus, tai labai skirtingai visos daro, as pavyzdziui niekada kiausiniu tryniu neisplaku su cukrumi iki baltumo, kaip tik palieku toki, kad butu cukraus kristalelių. Jie dar siek tiek patirpsta kai supili spiritą o ir valgant kai jauciasi smulkus gruzuleliai man zymiai skaniau. Kaip tik dariausi vakar, nes laukiu savaitgali sveciu. O spirituko, kaip sakant per pazistamus
Rudaakė
2009 09 10, 12:26
bet va kiek pazistamu turiu, tai sako nebeduoda gryno o jei rast kokia degtine kur 70 laipsniu  esu macius
viktooorija
2009 09 10, 14:38
QUOTE(Čiotki @ 2009 09 04, 21:43) O kaip su rududu? vietoj kond.pieno? Taip  Visada gamindavau su kondensuotu pienu, o va pastaraji karta rududu naudojau
Su degtine nesigaus,bus skystalas,isbandziau
viktooorija
2009 09 17, 13:29
Taip taip  su degtine gaunasi kazkas panasaus kaip damu likeris, o su spiritu -tirstas saukstu kabinamas sirsu medus
dijanule
2009 09 28, 16:51
o as sia kosele darau taip indelis kondensuoto pieno pokelis vanilinio cukraus 1citrina 5kiausinio tryniai geriau kaimiski 200gr spirito viska sumaisyti citrina ispausti o zievele patarkuoti i mase ismaisyti pilti spirita dar gerai ismaisyti pilti i mazus indelius uzdaryti ir laikyti saldytuve  prie kavos  liuks
QUOTE(Rudaakė @ 2009 09 08, 15:51) sveikutes, o va as suku galva is kur gaut spirito.... kazin ar stipri degtine tikrai netinka, sakot netirsteja, kas gali pasidalint patirtim?  Aš seniai noriu pasigminti širšių medaus,vis dar neprisiruošiu.Spirito būna pirkt pas bobučių kurios pardavinėja rusiškus vaistus.
dziudita
2010 02 02, 14:57
Labas visoms.norejau paklaust apie sirsiu medu pas jus.Siaip turiu visko siam gaminiui,bet vis susiduriu su ta pacia problema,man nesutirsteja tas "medutis".koki kondensuota piena jus naudojat?
QUOTE(dziudita @ 2010 02 02, 15:57) Labas visoms.norejau paklaust apie sirsiu medu pas jus.Siaip turiu visko siam gaminiui,bet vis susiduriu su ta pacia problema,man nesutirsteja tas "medutis".koki kondensuota piena jus naudojat? Siais laikais tiek kondensuotas pienas, tiek spiritas nebetokie kaip anksciau, kond. pienas daug skystesnis, o spiritas silpnesnis, todel ir nesutirsteja Pabandyk rududu arba pirk geriausia kond. piena, as perku kazkoki brangesni nei iprastiniai, tik nepamenu dabar kieno gamybos
zivile21
2010 02 22, 15:02
labas, kur tik skaitau, visur sirsiu medus is kondencovkes..bet zinau kad tikrasis sirsiu medus daromas is medaus!jokiu kondensovkiu ir kiausinio tryniu!gal kuri zinot kaip tiksliai darosi?
zivile21
2010 02 22, 17:50
maciau, bet ten raso apie sirsiu medu kur i sudeti ieina kondensuotas pienas, kiausinio tryniai...o mano vyras sake, kad bendrabarbe buvo atnesus sirsiu medaus paragaut ir sudetis buvo tik medus ir spiritas, bet nepaklause kiek ko reikia deti, ir dabar nebedirba ten..
"Širšių medus" buvo sukurtas Lietkoopsąjungos laikais Kapsuko (dabar Marijampolės) Rajkoopsąjungos kulinarių, kai Kapsuko pieno kombinate buvo pradėtas gaminti kondensuotas pienas. O pavadintas "širšių medumi" todėl, kad į jį dėdavo ne cukraus pudrą, o būtinai tiktai medų... Taip radau internete parašyta. Tai gal ir ten buvo tas širšių medus su medum, o ne su cukrumi, bet su kondensuotu pienu. Nes šiaip tai dedamas kondensuotas pienas ir dar cukrus
irmulia
2010 05 08, 22:40
| i |
| PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:
1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!
2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.
3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.
4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.
5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.
6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.
7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
as atsiprasau uz kvaila minti, bet jis buna kabinamas saukstu as ruosiau krikstynoms, dekupavau graziausiai bonkute, o dabar persigandau, kad tos mano bonkutes nebereiks, nes kiek skaitau, visos kabina saukstu
KibirVibir
2010 07 09, 22:35
QUOTE(Laurencija2 @ 2010 07 09, 22:32) as atsiprasau uz kvaila minti, bet jis buna kabinamas saukstu as ruosiau krikstynoms, dekupavau graziausiai bonkute, o dabar persigandau, kad tos mano bonkutes nebereiks, nes kiek skaitau, visos kabina saukstu  o kaip jus isivaizdavot?
mikaela
2010 07 10, 11:07
QUOTE(KibirVibir @ 2010 07 09, 23:35) o kaip jus isivaizdavot?  Turbut isivaizdavo, kad ji gerti galima, o ne saukstu kabinti
simisimi84
2010 07 10, 22:03
o kas čia per daiktas?  niekad nesu girdėjusi anksčiau.. čia jis yra kaip kas? kažkoks desertas su laipsniais? valgomas su taleriais, kaip skaičiau, o su kuo dar gali būti valgomas? ar šiaip, kabinti šaukštais ir tiek? Apšvieskite, prašau ir dar, prie to paties.. vietoj spirito tiktų samanė? nes to gero turiu, o spirito ne, jei sumastysiu pasigaminti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 07 10, 23:03) ir dar, prie to paties.. vietoj spirito tiktų samanė? nes to gero turiu, o spirito ne, jei sumastysiu pasigaminti  tada geriau imčiau degtinę, nes samanė man smirda ir pagadintų visą reikalą
Tepaluota
2010 07 11, 21:41
QUOTE(simisimi84 @ 2010 07 10, 23:03) ir dar, prie to paties.. vietoj spirito tiktų samanė? nes to gero turiu, o spirito ne, jei sumastysiu pasigaminti  Samanė sugadins viską, nedėkit  Galima degtinę, kaip siūlė Sophi, bet tokiu atveju medus bus skystesnis, nes pilsis daugiau skysčio (kad pasiekt stiprumą).
tryniau cukrų su tryniais karšto vandens vonelėje, bet vis tiek jaučiasi...kitą kartą bandysiu su cukraus pudra  Nors skonis tai fantastiškas  Galvoju Kalėdom pagaminti ir padovanoti kolegėms darbe
Passionista
2010 12 04, 23:31
Siaubingai noriu šio gėrio pasigaminti... Bet bėda, kad nežinau kurs spirito gauti, merginos gal žinot? (Kaunietės) Galima į AŽ
agniukee
2011 03 01, 10:29
Eisiu sito gerio sukt  bet as darau be jokio cukraus. taip- 8 tryniai, 2indeliai kondencuoto pieno, spirito apie 150-200g. Kondencuota piena issuki su tryniais, bet labai gerai, kad nebutu jokiu guzuliuku, ir tada po truputi pili spirita, jis traukia ir tirstina mase, tai jo pilam tiek, kokio tirstumo norim mases, zinoma proto ribose, nes paskui bus neskanu Degtine, samane ir jokie kiti stiprieji gerimai netinka, nes jie nesutirstins mases Man labai patinka su kava, arbata, idejus i indelius dar uzpilu truputi spanguoliu sirupo Kiek sveciu vaisinti teko, tai nei vienas nepasake, kad neskanu
Arejyte
2011 07 29, 15:27
O is kur gauti spirito?
|
|