Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Širšių medus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3
somebody else
nežinau ar čia rašau, bet tokios temelės neradau. kažkada ragavau vadinamo širšių medaus, na žinau tik tiek, kad gaminama su degtine ar spiritu ir yra saldu. gal kas galite priminti kaip gaminama blush2.gif
zabukas
QUOTE(ramuniuks1 @ 2006 07 22, 18:37)
nežinau ar čia rašau, bet tokios temelės neradau. kažkada ragavau vadinamo širšių medaus, na žinau tik tiek, kad gaminama su degtine ar spiritu ir yra saldu. gal kas galite priminti kaip gaminama blush2.gif
*


kalbi turbūt apie šitą patiekalą mirksiukas.gif
4 kiaušinių tryniai
1 indelis kondensuoto pieno
100 g. spirito (degtinė nelabai tinka - 100 g nesijaučia, o pilnat daugiau skystėja medus)
stiklinė cukraus
cukrus su tryniais išsukamas iki baltumo, turi nesijaust cukraus gabaliukų, supilamas kondensuotas pienas - vėl gerai išmaišoma, tada supilamas spiritas ir dar kartą gerai išmaišoma. šiek tiek pastovėjus skonis geresnis smile.gif
Galima dėti razinų, bet jos sutraukia spiritą biggrin.gif tada medus gaunasi lengvas, o suvalgius raziną gali tekti užkąsti biggrin.gif

skanaus mirksiukas.gif

P.S. prisiminiau ir nutariau pati pasigamint bigsmile.gif
somebody else
dėkui labai 4u.gif thumbup.gif
Gintarasa
O kur gaut spirito? g.gif
Pigalica
QUOTE(Gintarasa @ 2006 08 10, 10:39)
O kur gaut spirito? g.gif
*


Spirito taip paprastai negausi mirksiukas.gif Vaistinej tik pagal recepta, arba.... rolleyes.gif per pazistamus
smike
Aš cukraus nededu, nes ir taip gaunasi nerealiai saldu. mirksiukas.gif
kipse
O aš vietoj cukraus dedu cukraus pudrą- lengviau išsukti. Esu valgius su skaldytais riešutais. Visai nieko, bet pati vartoju gryną. . Kartą pagardinimui įpyliau šiek tiek brendžio. Malonus skonis.
rys
O kondensuotas ir sutirštintas pienas tas pats? g.gif Jo reiktų saldinto ar ne??
zabukas
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 17:55)
O kondensuotas  ir sutirštintas pienas tas pats?  g.gif  Jo reiktų saldinto ar ne??
*


tas pats, reikia saldinto ir geriau kad būtų sutirštintas pienas, o ne pieno produktas 4u.gif
rys
aciuks.gif šį savaitgalį būtinai paeksperimentuosiu

Dar klausimėlis: blush2.gif kokį medų? Turiu pernykščio grikinio (jau biskyti sukietėjęs) ir šiemetinio atrodo liepų skystuko. Ar čia pagal skonį? ax.gif
starbee
o atšaldyti būtina ar ne? o pastovėti turi ar galima iš kart ragaut? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 18:28)

Dar klausimėlis:  blush2.gif kokį medų? Turiu pernykščio grikinio (jau biskyti sukietėjęs) ir šiemetinio atrodo liepų skystuko. Ar čia pagal skonį?  ax.gif
*


tai, kad aš recepte nepastebėjau, kad reikia medų dėt bigsmile.gif čia be medaus, tiesiog vadinamas "širšių medus" aš taip manau g.gif
rys
QUOTE(starbee @ 2006 08 18, 18:47)
tai, kad aš recepte nepastebėjau, kad reikia medų dėt  bigsmile.gif
*


doh.gif iš didelio rašto išėjau iš krašto doh.gif
starbee
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 18:53)
doh.gif iš didelio rašto išėjau iš krašto  doh.gif
*


nieko būna irnesakyk.gif
rys
Vietoj spirito užsirašiau kad medaus reikia stupid.gif įdomu kas būtų išėję wacko.gif
starbee
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 19:11)
Vietoj spirito užsirašiau kad medaus reikia  stupid.gif įdomu kas būtų išėję  wacko.gif
*


lotuliukas.gif įtariu išeitų lipni saldi masė lotuliukas.gif
rys
Na va ir pabandžiau padaryti. Vyras net paklausė, kur pirkau tą skanėstą didis.gif
Vargo šiek tiek buvo su cukrumi, niekaip jis netirpo ir vis tiek liko smulkelytės kruopelytės. Kitąkart viso cukraus iš karto nepilsiu - jau geriau jo mažiau, nei palikt kad tarp dantų girgždėtų rolleyes.gif
starbee
aš irgi pamėginau daryti, tik man kažkas ne taip gavosi, aš suprantu, kad jis turėjo būt tirštas, o man gavosi skystas lotuliukas.gif na, bet visvien laaaaabai skanu, panašiai gavosi į kiaušininį likerį, kurį mes su vyru labai mėgstam thumbup.gif bet visgi, kodėl man išėjo skystas, man jis jau buvo skystas dar neįmaišius spirito doh.gif
rys
Skystas? nė neįsivaizduoju dėl ko g.gif Išsukus trynius su cukrum jau pakankamai tokia lipni tiršta masė + kondensuotas irgi ne iš skystųjų.... g.gif Kai supyliau spirituką, buvau mažumėlę nusigandus, kad viskas skystimu virto bet išsimaišė ir thumb_yello.gif
Kitąkart dėl to netirpstančio cukraus sugalvojau taip: pakaitinsiu, t.y. patirpinsiu į dubenį su karštu vandeniu įstačius rolleyes.gif Galbūt tryniai neišvirs hihihi.gif
crocus
QUOTE(rys @ 2006 08 19, 18:24)
Na va ir pabandžiau padaryti. Vyras net paklausė, kur pirkau tą skanėstą  didis.gif
Vargo šiek tiek buvo su cukrumi, niekaip jis netirpo ir vis tiek liko smulkelytės kruopelytės. Kitąkart viso cukraus iš karto nepilsiu - jau geriau jo mažiau, nei palikt kad tarp dantų girgždėtų  rolleyes.gif
*




QUOTE(rys @ 2006 08 19, 21:50)
Skystas? nė neįsivaizduoju dėl ko  g.gif Išsukus trynius su cukrum jau pakankamai tokia lipni tiršta masė + kondensuotas irgi ne iš skystųjų....  g.gif Kai supyliau spirituką, buvau mažumėlę nusigandus, kad viskas skystimu virto bet išsimaišė ir thumb_yello.gif
Kitąkart dėl to netirpstančio cukraus sugalvojau taip: pakaitinsiu, t.y. patirpinsiu į dubenį su karštu vandeniu įstačius  rolleyes.gif Galbūt tryniai neišvirs  hihihi.gif
*



Ne,ne nieko nekaitink, o naudok cukraus pudrą - ne cukrų. Pagal mano receptą tai taip.

Ir dėl skystumo kažkam ten buvo. Tai maišant jis gan pakietėja.Trynius su cukraus pudra reikia neblogai patrinti, išsukti. Ir dar pagaminus reikia palaikyti šaldytuve. Jei lieka ką laikyti tongue.gif
starbee
QUOTE(crocus @ 2006 08 20, 07:32)
Ne,ne nieko nekaitink, o naudok cukraus pudrą - ne cukrų. Pagal mano receptą tai taip.

Ir dėl skystumo kažkam ten buvo. Tai maišant jis gan pakietėja.Trynius su cukraus pudra reikia neblogai patrinti, išsukti. Ir dar pagaminus reikia palaikyti šaldytuve. Jei lieka ką laikyti tongue.gif
*


aha, aš tai su mikseriu maišiau trynius, ir taip pat dėjau pudrą, bet visgi man šaldytuve sutirštėjo ir gavosi thumbup.gif laaabai skanu drinks_cheers.gif
midutis
dar labai skanu įdėti smulkintų riešutų smile.gif
Gabimik
"Sirsiu medus" - labai skanus moteriskas dalykelis. biggrin.gif
rys
QUOTE(Gabimik @ 2006 08 21, 23:56)
"Sirsiu medus" - labai skanus moteriskas dalykelis. biggrin.gif
*


irnesakyk.gif vyriokai irgi mielai kabina lotuliukas.gif
snapė
Kiek darydavau tai tik 1 kiaušinio trynį dėdavau, ir jokio cukraus,
1 indelis saldaus tiršto kondensuoto pieno,
1 kiaušinio trynys,
100 ml spirito,
vanilijos ir viską išsukt, ir gaunasi tirštas.
Furtado
Aš tokį darau:
5 kiaušinių tryniai
stiklinė cukraus pudros
kondensuoto pieno indelis
100gr spirito
zebrova
QUOTE(bzzz... @ 2006 08 27, 09:55)
Aš tokį darau:
5 kiaušinių tryniai
stiklinė cukraus pudros
kondensuoto pieno indelis
100gr spirito
*


as kai pagaminu,tai niekas nesupranta is ko.........bet cia niekam ir neidomu.........naujoku jus nepriemat,as matau........ verysad.gif blush2.gif
Elita
ale tu nepergyvenk, kad jos nepriima naujokų
a man ir nereikia nekenčiu širšių medaus - fe
Furtado
QUOTE(zebrova @ 2006 09 23, 01:11)
as kai pagaminu,tai niekas nesupranta is ko.........bet cia niekam ir neidomu.........naujoku jus nepriemat,as matau........ verysad.gif  blush2.gif
*


nesupratau... mirksiukas.gif
smike
QUOTE(zebrova @ 2006 09 23, 01:11)
as kai pagaminu,tai niekas nesupranta is ko.........bet cia niekam ir neidomu.........naujoku jus nepriemat,as matau........ verysad.gif  blush2.gif
*



Ir kodėl gi padarei tokias išvadas? Jei dėl to, kad nerandi krūvos atsakymu į paskelbtą postą, tai dar nereiškia, kad esi ignoruojama! Kartais tiesiog nebūna ką atrašyti. doh.gif
bru
Uzmirsau recepta doh.gif ,ka reiskia senatve blush2.gif
Padekit 4u.gif bobutei wub.gif
zabukas
QUOTE(bru @ 2006 11 02, 14:02)
Uzmirsau recepta doh.gif  ,ka reiskia senatve blush2.gif
Padekit  4u.gif  bobutei wub.gif
*


taigi pirmama puslapy parašytas mirksiukas.gif
Ju'
Niekada nededu cukraus Taigi ir taip be galo saldu! Ir nekyla problemų dėl kristalėlių tongue.gif
Visada gaunasi tirštas. Yra kelios plonybės:
1) 4 trynius dedu po vieną ir ištrinu iki vienalytės masės (apvaliadugniam dubeny su mediniu šaukštu labai lengva, nereikia jokio plaktuvo),
2) spiritą pilu po šlakelį ir gerai išmaišau,
3) iš karto supilu į sandariai uždaromą indelį (kaip sykis tinka plastikinis nuo "Vilniaus" majonezo ~400ml) ir dedu į šaldytuvą.
Girdėjau, kad deda tirpios kavos - labai gardu. Bet aš kavos ne itin mėgėja schmoll.gif .
Visada kaip priedą dedu saujelę aguonų. Kadangi šį skanėstą mėgstu valgyti lėtai, tiesiog čiulpti, tai kol po vieną aguoną sukramtau... procesas būna malonus... stebiu kaip po truputį mažėja gardėsio kauburėlis šaukštelyje, keičia formą... maloniai graužia galugerlį... rolleyes.gif
Beje, mano mamai dažnai skauda gerklę. Tai kai tik pajunta negerumą, medučio lyžt ir skausmo kaip nebūta! Puikus vaistukas, tokių mažai, kad ir skanu būtų ir padėtų mirksiukas.gif
Elita
Kažin o koks tas medaus vartojimo galiojimo laikas g.gif
Pasidarei, laižei, laižei, nesulaižei per savaitę ir ką - mesk lauk - juk kiaušiniai unsure.gif
zabukas
QUOTE(Elita @ 2006 11 06, 18:51)
Kažin o koks tas medaus vartojimo galiojimo laikas  g.gif
Pasidarei, laižei, laižei, nesulaižei per savaitę ir ką - mesk lauk - juk kiaušiniai unsure.gif
*


na aš laikau ilgiau nei savaitę šaldytuve ax.gif , bet ilgiau kaip mėnesį nerizikuočiau ax.gif
alexx
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 19:53)
doh.gif iš didelio rašto išėjau iš krašto  doh.gif
*


4 tryniai.400gr kondensuoto, vanil cukraus, spirito 100gramų.išsukti trynius su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi, pilti spiritą ir maišyti. kietėja.dėti į šaldytuvą. gali ir kokių pridų įsukti: riešutų, džiovintų abrikosų ar pan
as tai sitoki esu valgiusi ir dariusi (dejau riesutus) thumbup.gif
Ju'
QUOTE(Elita @ 2006 11 06, 19:51)
Kažin o koks tas medaus vartojimo galiojimo laikas  g.gif
Pasidarei, laižei, laižei, nesulaižei per savaitę ir ką - mesk lauk - juk kiaušiniai unsure.gif
*


Svarbiausia laikyt sandariai uždarytą. Spiritas ir cukrus puikiausi konservantai. Vras vežėsi sykį į 4 savačių žygį, šaldytuvo tikrai neturėjo lotuliukas.gif , prakrapštė jau į žygio pabaigą, puikiausiai buvo išsilaikęs thumbup.gif .
Elita
QUOTE(Ju' @ 2006 11 08, 18:19)
Svarbiausia laikyt sandariai uždarytą. Spiritas ir cukrus puikiausi konservantai. Vras vežėsi sykį į 4 savačių žygį, šaldytuvo tikrai neturėjo lotuliukas.gif , prakrapštė jau į žygio pabaigą, puikiausiai buvo išsilaikęs thumbup.gif .
*


Na, jeigu taviškis žygyje ir be šaldytuvo laikytą medų dar galėjo vartoti, tai thumbup.gif Reiškia ne taip jau ir baisu. Ačiū. Nuraminote bigsmile.gif
Eglootia:)
Na del laikymo tai patarimas nelaikyti tiesioginiuose saules spinduliuose, nes praėjusį savaitgalį per vieną vakarėlį buvo to saldžiojo širšių medaus, kuomet jis pastovėjo ant saulės, pradėjo leistis, skystėti. Tada nelabai patogu valgyti:) nes atsiranda nemažai klecku ant rūbų ax.gif
viktooorija
Spirito baigiu susiveikti smile.gif reiks gaminti smile.gif niam niam smile.gif Tik dabar svarstau ar deti riesutu ar aguonu ar nieko nedeti smile.gif Kaip jus manot? smile.gif
Ju'
QUOTE(viktooorija @ 2007 07 19, 14:08)
Spirito baigiu susiveikti smile.gif reiks gaminti smile.gif niam niam smile.gif Tik dabar svarstau ar deti riesutu ar aguonu ar nieko nedeti smile.gif Kaip jus manot? smile.gif
*



Kai pagaminsi, padalink į 4 dalis:
1 - su aguonom,
2 - su riešutais,
3 - su tirpia kava,
4 - be nieko.
Galimi kiti dalybų-priedų variantai mirksiukas.gif
O tada parašyk, kuris geriausias tongue.gif Lauksim skaniai apsvaigintų komentarų blush2.gif
editam
QUOTE(Ju' @ 2007 07 19, 16:11)
Kai pagaminsi, padalink į 4 dalis:
1 - su aguonom,
2 - su riešutais,
3 - su tirpia kava,
4 - be nieko.
Galimi kiti dalybų-priedų variantai mirksiukas.gif
O tada parašyk, kuris geriausias tongue.gif Lauksim skaniai apsvaigintų komentarų blush2.gif
*



esu porą kartų gaminusi, bet tikrai atsimenu, kad pyliau ne spiritą, o degtinę - bet va kiek neatsimenu doh.gif ir cukraus nebuvo tik kondensuotas pienas ir trynis - gaudavosi thumbup.gif
viktooorija
Tai va brangiosios smile.gif pasigaminau gi as sirsiu medaus tik su aguonytemis, (nes jau labai patingejau terliotis su tom keturiom pasiulytom dalim 4u.gif ) smile.gif niam niam niam... skanumelis lotuliukas.gif siandien dar i darba bendradarbius pavaisinti atsinesiau wub.gif visi tik giria nesustodami smile.gif

Labai man patiko sitas desertas ir greitas (uztrukau max. 10 minuciu kol pagaminau) ir skanus nerealiai smile.gif
BOLEYN
Sveikos,
as tai sirsiu medu visuomet darydavau be kiausiniu, tik spiritas, kondensuotas pienas, aguonos, ir dar dedu sugrustus zemes riesutus thumbup.gif O del degtines - tai kazkada bandziau, gavosi skystas likeriukas g.gif
Sidharta
keliu temą į viršų. kaip tai su spiritu? tai koks ten skonis? bigsmile.gif gal geriau degtinė ar brendis.... nu įdomiai čia biggrin.gif o tai spiritas, kur vaistinėje pardavinėja? biggrin.gif baisu darosi g.gif
Ju'
QUOTE(sattwa @ 2007 11 07, 20:30)
keliu temą į viršų. kaip tai su spiritu? tai koks ten skonis?  bigsmile.gif gal geriau degtinė ar brendis.... nu įdomiai čia  biggrin.gif o tai spiritas, kur vaistinėje pardavinėja? biggrin.gif baisu darosi  g.gif
*



Nesupratau ko nesupratai g.gif Kalba eina apie gryną spiritą - etilo alkoholį (96%), C2H5OH lotuliukas.gif ... Gi ne kamparo ar salicilo lotuliukas.gif o be to gryno juk nevartoji, jis tik svarbus priedas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O skonis - thumbup.gif thumbup.gif bent jau man, nors "stipriųjų" tikrai nemėgstu, o vienai (tik vienai! bet visko būna) draugei nepatinka.
Su degtine niekad nebandžiau, negaliu komentuot, tik mama sakė, kad nesustingsta, o ir aštrumo trūksta. Brendis man tai bjaurybė, tai kam gadint gerą daikta mirksiukas.gif ?
sayonara2
QUOTE(Ju' @ 2007 11 07, 23:24)
Nesupratau ko nesupratai g.gif  Kalba eina apie gryną spiritą - etilo alkoholį (96%), C2H5OH lotuliukas.gif ... Gi ne kamparo ar salicilo lotuliukas.gif o be to gryno juk nevartoji, jis tik svarbus priedas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O skonis -  thumbup.gif  thumbup.gif bent jau man, nors "stipriųjų" tikrai nemėgstu, o vienai (tik vienai! bet visko būna) draugei nepatinka.
Su degtine niekad nebandžiau, negaliu komentuot, tik mama sakė, kad nesustingsta, o ir aštrumo trūksta. Brendis man tai bjaurybė, tai kam gadint gerą daikta mirksiukas.gif ?
*


su degtine ir nesiguas ,toks kaip gaunasi darant su spiritu ax.gif
DinaR
As dariau su degtine. Viska gerai isplakiau mikseriu, gavosi tirstas kremas. Ipyliau degtines, nes spirito neturejau blush2.gif Vyras pakomentavo, kad degtines reikejo pilt dvigubai daugiau, nes spiritas gi stipresnis ax.gif Bet pagalvojau, kad atsiskies man visas tas skanestas blush2.gif Kaip man, alkoholio pavartojanciai kokius du kartus i metus, ir tai tik paragaujanciai, kad per sventes gimines nekibtu blush2.gif , tai visai patiko. Gavosi tirstas, toks kremas is sokoladiniu saldainiu lotuliukas.gif , sakiau reiks kita karta imaisyt smulkiai tarkuoto sokolado, butu isvis nuostabu bigsmile.gif Prie sio kremo su alokoholio kvapu labai tiko sokoladas smile.gif O vyrui nepatiko, jo nuomone ir taip skanus kremas gavosi, o as tik degtine gadinau ten pildama, nes laipsniu visai nesijaucia, butu buve galima valgyti su bulka, o dabar degtines kvapa igavo, vienu zodziu, ir krema, ir degtine sugadinau blush2.gif ax.gif
Ruosiuosi dar kada pasidaryt, tik vis pamastau, kaip cia butu su islaikymu-laipsniu nedaug, gali sugesti, nors... Jei pagalvoti, kad cukraus nemazai, gal uzsikonservuotu g.gif Ta prasme, galetu ir ilgiau saldytuve pastovet, nes kvapas ir skonis pagereja g.gif 4u.gif
viktooorija
QUOTE(DinaR @ 2007 11 26, 11:38)
As dariau su degtine. Viska gerai isplakiau mikseriu, gavosi tirstas kremas. Ipyliau degtines, nes spirito neturejau  blush2.gif Vyras pakomentavo, kad degtines reikejo pilt dvigubai daugiau, nes spiritas gi stipresnis  ax.gif Bet pagalvojau, kad atsiskies man visas tas skanestas  blush2.gif Kaip man, alkoholio pavartojanciai kokius du kartus i metus, ir tai tik paragaujanciai, kad per sventes gimines nekibtu blush2.gif , tai visai patiko. Gavosi tirstas, toks kremas is sokoladiniu saldainiu  lotuliukas.gif , sakiau reiks kita karta imaisyt smulkiai tarkuoto sokolado, butu isvis nuostabu  bigsmile.gif Prie sio kremo su alokoholio kvapu labai tiko sokoladas  smile.gif  O vyrui nepatiko, jo nuomone ir taip skanus kremas gavosi, o as tik degtine gadinau ten pildama, nes laipsniu visai nesijaucia, butu buve galima valgyti su bulka, o dabar degtines kvapa igavo, vienu zodziu, ir krema, ir degtine sugadinau  blush2.gif  ax.gif
Ruosiuosi dar kada pasidaryt, tik vis pamastau, kaip cia butu su islaikymu-laipsniu nedaug, gali sugesti, nors... Jei pagalvoti, kad cukraus nemazai, gal uzsikonservuotu  g.gif  Ta prasme, galetu ir ilgiau saldytuve pastovet, nes kvapas ir skonis pagereja  g.gif  4u.gif
*



Su spiritu darant gali saldytuve laikytis tikrai ilgokai 4u.gif
As pvz menesi be baimes laikau thumbup.gif
DinaR
Tai vat tame ir esme, kad pas mane labai jau silpnas gaunasi, tik kvapas alkoholio g.gif Bijau, kad nesugestu, nors cukrus gal ir neleistu sugesti. g.gif Bet nerizikuosiu, nesinori apsinuodyti jei ka ax.gif O gal ir neislauktu tiek laiko, nes mb, kad ir bambejo, jog krema ir degtine gadinu ( nei gerimas, nei kremas lotuliukas.gif ), issisuko i pagaminta produkta lotuliukas.gif ir nelabai liko. Visgi saldus... lotuliukas.gif Bet degtines liepe daugiau nedeti, atseit su bulka geriau valgys lotuliukas.gif
Hornisse
gal ir ne tikrasis receptas, bet visai nieko:
3 tryniai
9 arbatiniai šaukšteliai cukraus
indelis kondensuoto pieno
damų likeris arba brendis

trynius išsukti iki baltumo, plakant sudėti kondensuotą pieną (dar geriau - kondensuotą gretinėlę, kurios, deja, sunku rasti, bet su kondensovke paprasta nepalyginsi), pilti brendžio pagal skonį, kartais skiedžiu grietinėle
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.