nežinau ar čia rašau, bet tokios temelės neradau. kažkada ragavau vadinamo širšių medaus, na žinau tik tiek, kad gaminama su degtine ar spiritu ir yra saldu. gal kas galite priminti kaip gaminama
QUOTE(ramuniuks1 @ 2006 07 22, 18:37) nežinau ar čia rašau, bet tokios temelės neradau. kažkada ragavau vadinamo širšių medaus, na žinau tik tiek, kad gaminama su degtine ar spiritu ir yra saldu. gal kas galite priminti kaip gaminama kalbi turbūt apie šitą patiekalą 4 kiaušinių tryniai 1 indelis kondensuoto pieno 100 g. spirito (degtinė nelabai tinka - 100 g nesijaučia, o pilnat daugiau skystėja medus) stiklinė cukraus cukrus su tryniais išsukamas iki baltumo, turi nesijaust cukraus gabaliukų, supilamas kondensuotas pienas - vėl gerai išmaišoma, tada supilamas spiritas ir dar kartą gerai išmaišoma. šiek tiek pastovėjus skonis geresnis Galima dėti razinų, bet jos sutraukia spiritą skanaus P.S. prisiminiau ir nutariau pati pasigamint
dėkui labai
O kur gaut spirito?
Aš cukraus nededu, nes ir taip gaunasi nerealiai saldu.
O aš vietoj cukraus dedu cukraus pudrą- lengviau išsukti. Esu valgius su skaldytais riešutais. Visai nieko, bet pati vartoju gryną. . Kartą pagardinimui įpyliau šiek tiek brendžio. Malonus skonis.
O kondensuotas ir sutirštintas pienas tas pats?
Dar klausimėlis:
o atšaldyti būtina ar ne? o pastovėti turi ar galima iš kart ragaut?
Papildyta: QUOTE(rys @ 2006 08 18, 18:28) Dar klausimėlis: tai, kad aš recepte nepastebėjau, kad reikia medų dėt
Vietoj spirito užsirašiau kad medaus reikia
Na va ir pabandžiau padaryti. Vyras net paklausė, kur pirkau tą skanėstą
Vargo šiek tiek buvo su cukrumi, niekaip jis netirpo ir vis tiek liko smulkelytės kruopelytės. Kitąkart viso cukraus iš karto nepilsiu - jau geriau jo mažiau, nei palikt kad tarp dantų girgždėtų
aš irgi pamėginau daryti, tik man kažkas ne taip gavosi, aš suprantu, kad jis turėjo būt tirštas, o man gavosi skystas
Skystas? nė neįsivaizduoju dėl ko
Kitąkart dėl to netirpstančio cukraus sugalvojau taip: pakaitinsiu, t.y. patirpinsiu į dubenį su karštu vandeniu įstačius QUOTE(rys @ 2006 08 19, 18:24) Na va ir pabandžiau padaryti. Vyras net paklausė, kur pirkau tą skanėstą Vargo šiek tiek buvo su cukrumi, niekaip jis netirpo ir vis tiek liko smulkelytės kruopelytės. Kitąkart viso cukraus iš karto nepilsiu - jau geriau jo mažiau, nei palikt kad tarp dantų girgždėtų QUOTE(rys @ 2006 08 19, 21:50) Skystas? nė neįsivaizduoju dėl ko Kitąkart dėl to netirpstančio cukraus sugalvojau taip: pakaitinsiu, t.y. patirpinsiu į dubenį su karštu vandeniu įstačius Ne,ne nieko nekaitink, o naudok cukraus pudrą - ne cukrų. Pagal mano receptą tai taip. Ir dėl skystumo kažkam ten buvo. Tai maišant jis gan pakietėja.Trynius su cukraus pudra reikia neblogai patrinti, išsukti. Ir dar pagaminus reikia palaikyti šaldytuve. Jei lieka ką laikyti QUOTE(crocus @ 2006 08 20, 07:32) Ne,ne nieko nekaitink, o naudok cukraus pudrą - ne cukrų. Pagal mano receptą tai taip. Ir dėl skystumo kažkam ten buvo. Tai maišant jis gan pakietėja.Trynius su cukraus pudra reikia neblogai patrinti, išsukti. Ir dar pagaminus reikia palaikyti šaldytuve. Jei lieka ką laikyti aha, aš tai su mikseriu maišiau trynius, ir taip pat dėjau pudrą, bet visgi man šaldytuve sutirštėjo ir gavosi
dar labai skanu įdėti smulkintų riešutų
"Sirsiu medus" - labai skanus moteriskas dalykelis.
Kiek darydavau tai tik 1 kiaušinio trynį dėdavau, ir jokio cukraus,
1 indelis saldaus tiršto kondensuoto pieno, 1 kiaušinio trynys, 100 ml spirito, vanilijos ir viską išsukt, ir gaunasi tirštas.
Aš tokį darau:
5 kiaušinių tryniai stiklinė cukraus pudros kondensuoto pieno indelis 100gr spirito
ale tu nepergyvenk, kad jos nepriima naujokų
a man ir nereikia nekenčiu širšių medaus - fe QUOTE(zebrova @ 2006 09 23, 01:11) as kai pagaminu,tai niekas nesupranta is ko.........bet cia niekam ir neidomu.........naujoku jus nepriemat,as matau........ Ir kodėl gi padarei tokias išvadas? Jei dėl to, kad nerandi krūvos atsakymu į paskelbtą postą, tai dar nereiškia, kad esi ignoruojama! Kartais tiesiog nebūna ką atrašyti.
Uzmirsau recepta
Padekit
Niekada nededu cukraus Taigi ir taip be galo saldu! Ir nekyla problemų dėl kristalėlių
Visada gaunasi tirštas. Yra kelios plonybės: 1) 4 trynius dedu po vieną ir ištrinu iki vienalytės masės (apvaliadugniam dubeny su mediniu šaukštu labai lengva, nereikia jokio plaktuvo), 2) spiritą pilu po šlakelį ir gerai išmaišau, 3) iš karto supilu į sandariai uždaromą indelį (kaip sykis tinka plastikinis nuo "Vilniaus" majonezo ~400ml) ir dedu į šaldytuvą. Girdėjau, kad deda tirpios kavos - labai gardu. Bet aš kavos ne itin mėgėja Visada kaip priedą dedu saujelę aguonų. Kadangi šį skanėstą mėgstu valgyti lėtai, tiesiog čiulpti, tai kol po vieną aguoną sukramtau... procesas būna malonus... stebiu kaip po truputį mažėja gardėsio kauburėlis šaukštelyje, keičia formą... maloniai graužia galugerlį... Beje, mano mamai dažnai skauda gerklę. Tai kai tik pajunta negerumą, medučio lyžt ir skausmo kaip nebūta! Puikus vaistukas, tokių mažai, kad ir skanu būtų ir padėtų
Kažin o koks tas medaus vartojimo galiojimo laikas
Pasidarei, laižei, laižei, nesulaižei per savaitę ir ką - mesk lauk - juk kiaušiniai QUOTE(rys @ 2006 08 18, 19:53) 4 tryniai.400gr kondensuoto, vanil cukraus, spirito 100gramų.išsukti trynius su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi, pilti spiritą ir maišyti. kietėja.dėti į šaldytuvą. gali ir kokių pridų įsukti: riešutų, džiovintų abrikosų ar pan as tai sitoki esu valgiusi ir dariusi (dejau riesutus) QUOTE(Elita @ 2006 11 06, 19:51) Kažin o koks tas medaus vartojimo galiojimo laikas Pasidarei, laižei, laižei, nesulaižei per savaitę ir ką - mesk lauk - juk kiaušiniai Svarbiausia laikyt sandariai uždarytą. Spiritas ir cukrus puikiausi konservantai. Vras vežėsi sykį į 4 savačių žygį, šaldytuvo tikrai neturėjo QUOTE(Ju' @ 2006 11 08, 18:19) Svarbiausia laikyt sandariai uždarytą. Spiritas ir cukrus puikiausi konservantai. Vras vežėsi sykį į 4 savačių žygį, šaldytuvo tikrai neturėjo Na, jeigu taviškis žygyje ir be šaldytuvo laikytą medų dar galėjo vartoti, tai
Na del laikymo tai patarimas nelaikyti tiesioginiuose saules spinduliuose, nes praėjusį savaitgalį per vieną vakarėlį buvo to saldžiojo širšių medaus, kuomet jis pastovėjo ant saulės, pradėjo leistis, skystėti. Tada nelabai patogu valgyti:) nes atsiranda nemažai klecku ant rūbų
Spirito baigiu susiveikti
QUOTE(viktooorija @ 2007 07 19, 14:08) Spirito baigiu susiveikti Kai pagaminsi, padalink į 4 dalis: 1 - su aguonom, 2 - su riešutais, 3 - su tirpia kava, 4 - be nieko. Galimi kiti dalybų-priedų variantai O tada parašyk, kuris geriausias QUOTE(Ju' @ 2007 07 19, 16:11) Kai pagaminsi, padalink į 4 dalis: 1 - su aguonom, 2 - su riešutais, 3 - su tirpia kava, 4 - be nieko. Galimi kiti dalybų-priedų variantai O tada parašyk, kuris geriausias esu porą kartų gaminusi, bet tikrai atsimenu, kad pyliau ne spiritą, o degtinę - bet va kiek neatsimenu
Tai va brangiosios
Labai man patiko sitas desertas ir greitas (uztrukau max. 10 minuciu kol pagaminau) ir skanus nerealiai
Sveikos,
as tai sirsiu medu visuomet darydavau be kiausiniu, tik spiritas, kondensuotas pienas, aguonos, ir dar dedu sugrustus zemes riesutus
keliu temą į viršų. kaip tai su spiritu? tai koks ten skonis?
QUOTE(sattwa @ 2007 11 07, 20:30) keliu temą į viršų. kaip tai su spiritu? tai koks ten skonis? Nesupratau ko nesupratai O skonis - Su degtine niekad nebandžiau, negaliu komentuot, tik mama sakė, kad nesustingsta, o ir aštrumo trūksta. Brendis man tai bjaurybė, tai kam gadint gerą daikta QUOTE(Ju' @ 2007 11 07, 23:24) Nesupratau ko nesupratai O skonis - Su degtine niekad nebandžiau, negaliu komentuot, tik mama sakė, kad nesustingsta, o ir aštrumo trūksta. Brendis man tai bjaurybė, tai kam gadint gerą daikta su degtine ir nesiguas ,toks kaip gaunasi darant su spiritu
As dariau su degtine. Viska gerai isplakiau mikseriu, gavosi tirstas kremas. Ipyliau degtines, nes spirito neturejau
Ruosiuosi dar kada pasidaryt, tik vis pamastau, kaip cia butu su islaikymu-laipsniu nedaug, gali sugesti, nors... Jei pagalvoti, kad cukraus nemazai, gal uzsikonservuotu QUOTE(DinaR @ 2007 11 26, 11:38) As dariau su degtine. Viska gerai isplakiau mikseriu, gavosi tirstas kremas. Ipyliau degtines, nes spirito neturejau Ruosiuosi dar kada pasidaryt, tik vis pamastau, kaip cia butu su islaikymu-laipsniu nedaug, gali sugesti, nors... Jei pagalvoti, kad cukraus nemazai, gal uzsikonservuotu Su spiritu darant gali saldytuve laikytis tikrai ilgokai As pvz menesi be baimes laikau
Tai vat tame ir esme, kad pas mane labai jau silpnas gaunasi, tik kvapas alkoholio
gal ir ne tikrasis receptas, bet visai nieko:
3 tryniai 9 arbatiniai šaukšteliai cukraus indelis kondensuoto pieno damų likeris arba brendis trynius išsukti iki baltumo, plakant sudėti kondensuotą pieną (dar geriau - kondensuotą gretinėlę, kurios, deja, sunku rasti, bet su kondensovke paprasta nepalyginsi), pilti brendžio pagal skonį, kartais skiedžiu grietinėle |