Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duodate vaikiukams limonado?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
laimav
grieztai ne pas mus tik sultys arba vanduo ir dar arbata nes nuo limonadu atsiranda tcetono ir tada tenka nt i ligonine atsugulti doh.gif
mambu
Neduodam.
Margarita 25
Ne neduodam , esam pries visokius limonadus
ingere
NE NE NE...Tik natūralios sultys mirksiukas.gif
eegle
dar nedaviau, ir greitai neduosiu, sultis geriam 4u.gif
Fanatikute

Man del tokio dalyko net mintis nekiltu,dideliems vaikams kuo reciau perki limonada,na bet as rami...Mano maze apart vandens ar silpnos arbateles daugiau nieko negeria 4u.gif
ievakoln
Mes net sulciu is pakeliu negeriame, tik vaikiskas.. ir tik namuose gamintas arbateles..Gal po metu situacija keisis, bet ne anksciau.. smile.gif
-simona-
būkit geros, mielos mamos, nenuodykite vaikų 4u.gif
ne gazuotiems ir dar visokiems limonamas, coloms ir t.t.
jumakavec
Mes geriam tik Gajos šaltą arbatą, ir tai labai retai. Daugiauia tai namie plikytas arbatas, arba pieną. Manau, kad dar suspės viso to šlamšto prisigerti.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
SANDRI
Tai tikri nuodai, as niekada neperku tokio slamsto blink.gif
Otra
Juk nieko vertingo tie limonadai...neduodam ir stengsiuos kuo ilgiau neduot. Sultis is pokeliu, atskiestas vandenuku - kartais gauna. Nors ir ten sintetika. Dazniausiai geria arbateles ir kompotus 4u.gif
Rene
Mes isvis nemegstam ir neperkam gazuotu gerimu, nes esu ziurejus viena laida apie sveikata ir joje gastroenterologe grieztai pasisake pries tokius gerimus, kuriuose yra burbuliuku, nes kiekvienas toks burbuliukas, nukeliaves i skrandi, sprogdamas padaro mikroskopine zaizdele. unsure.gif
Simple girl
QUOTE(Rene @ 2007 03 17, 11:01)
Mes isvis nemegstam ir neperkam gazuotu gerimu, nes esu ziurejus viena laida apie sveikata ir joje gastroenterologe grieztai pasisake pries tokius gerimus, kuriuose yra burbuliuku, nes  kiekvienas toks burbuliukas, nukeliaves i skrandi, sprogdamas padaro mikroskopine zaizdele.  unsure.gif
*

Netikiu juk yra žmonių kurie tik gazuotus gėrimus ir geria, tai pas juos turėtų būti skrandis viena didelė žaizda unsure.gif
laimav
as tai neperku ir neduodu tokio nuodo vaikui nes nuo jo paskui pas vaika randa acetono ir net i ligonines paguldo as tai grieztai pries ir neleidziu kad ir kiti mano vaikui tokiu gerimu duotu schmoll.gif
-Radė
tata mūsų net dėl dukriuko "metė" gerti gazuotus gėrimus biggrin.gif sulčių perdaugiausiai ir negerai, paprasto vandenuko reikia mirksiukas.gif
*kristy*
As tai ir neperku, mes geriam nepptuno vandeni biggrin.gif
edisada
Ir be limonadų graži mirksiukas.gif
Rylinga
Neduodam ir patys turbut neduosim, geriam sultis arba negazuota mineralini smile.gif
Nebent sveciuose paragaus blink.gif
Margita
QUOTE(laimav @ 2007 03 21, 18:03)
as tai neperku ir neduodu tokio nuodo vaikui nes nuo jo paskui pas vaika randa acetono ir net i ligonines paguldo as tai grieztai pries ir neleidziu kad ir kiti mano vaikui tokiu gerimu duotu schmoll.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif Šaunuolės tos kurios yra stipresnės už vaikus mirksiukas.gif .O aš silpna,vis bambu nu jau paskutinis,o vaikis pasiima ir perku,jis visada mane nugali lotuliukas.gif .Nors žinau,kad nesveika.
princesa
Tai va, svečiuose ir pas tėvukus, kai tėvai nemato tai vaikai visko gauna. Patys mes negeriam ir neduodam ir turbūt neduosim. Bet vaikas yra vaikas jie nori viską išbandyt. Tik gerai kad maniškiui burbuliukai nepatinka lotuliukas.gif
Oksis
Neduodam, net ir su sultim labai atsargiai, mažiems vaikams, jas būtina skiest, aš geriau pati verdu kompotus iš šalgytų uogų thumbup.gif , o limonadas pas mus manie l.retas svečias 4u.gif
carvalho
As saviskiui irgi tokiu dalyku neduodu, jei jau labai didele tragedija ir labai nori, tai i koki colos buteliuka ipilu paprastu sulciu-kaip kazkuri mamyte rase-svarbiau, matyt, pats procesas mirksiukas.gif
Signa...
kad kazin ar vaikiukas nores gazuoto? g.gif maniskis tai spjaudosi,karta daviau mineralinio paragauti lotuliukas.gif tai tokia reakcija juokinga buvo,bet nuo to laiko nebepraso smile.gif
Kukulyte
Mes tai patys ngeriam ir suneliui neduodam. Dazniausiai geriam negazuota mineralini ir nelabai daznai sultis.
Limonaduose labai daug dazikliu ir saldikliu.
AgnėM
mes tai maziukus buteliukus arbatos perkam,tai jam ten kola lotuliukas.gif .bet kartais ir atsigeria sprite smile.gif ,negalima ,bet reikia 4u.gif
Domalavija1

limonadas?pati negeriu ir vaikui neduosiu.manau yra gerimu,kurie labiau tinka jautriai vaiko virskinimo sistemai.kadangi mano mazius alergiskas,tai apie limonada,net kalbos nera lotuliukas.gif
Joana
stengiuosi neduoti, pati neperku tokių dalykų, bet būna, kad svečiuose nenusaugau doh.gif tik jis pats jau žino, kad nelabai sveiki tie gėrimai, tai paskutiniu metu atsiklausia, o tada jau aišku, kad aš purkštauju, tenka jam gerti sultis arba vandenuką bigsmile.gif
tamsi
Aš kartais duodu paragauti,koki gurkšniuką,jai nebepatinka ir nebeprašo.
Prikolnaja
Pas mus namie irgi niekada visai nebuna limonado,geriam sultys,piena,arbatas...Iki vaiko gymimo buvom pasinese ant nelemtos colos...jau ir pamirsom doh.gif
FainasKaunietis
QUOTE(SANDRI @ 2007 03 14, 08:26)
Tai tikri nuodai, as niekada neperku tokio slamsto  blink.gif
*

Man net iš krano baisu vandenį gerti, nors ir puikus dvigubas vandens filtras namuose įrengtas.. Bet klausimas yra, ar tikrai, pavyzdžiui, "Tichė" mineralinis vanduo yra švarus ir geras? Labai nepasitikiu komersantais, nes dažniausiai jie siekdami kuo didesnio pelno, gali piktnaudžiauti produkcijos kokybe.
O apie Coca Cola, ar (Dieve apsaugok!) lenkiškus spalvotus gėrimus - baisu net pagalvoti...
Rykute
Mano vaikas tai tikra reklamos auka ir siaip labai i viska reaguoja ka pamato per tv ar kompiuteri. Anksciau niekaip neitikinau kad tie limonadai o ypac cola kuria labiausiai megsta yra negerai. Bet viena diena gavau i pasta tokia zinute kad Brazilijoj valges saldaini mentos ir uzsigeres colos numire vaikas ir buvo foto kaip ta kola isauna, mes garsiai diskutavom ir stebejomes kaip baisu, o kad mano mazius salia net ir nemaciau, nuo tos dienos negeria colos ir kitu produktu atsiklausia ar nenuodinga. Nors kartais visvien neiskencia ir is mociutes parsiveza bambucia su cipsais doh.gif
ClockWork
Pabandysiu truputį apšviesti mamytes. Manau turiu šiokių tokių žiniu apie tai, nes pats gaminu jūsų taip peikiamus gazuotus ir negazuotus vaisvandenius. Nesakysiu kokioj įmonėj dėl savaime suprantamų priežasčių.
Taigi. Hyperaktyvumas vaikams gali atsirasti nuo gėrimų, kurių saldinimui naudojamas cukrus. Lietuvoj tokių limonadų vos keletas. Visų likusių gėrimų saldinimui naudojama gliukozės-fruktozės sirupas ir sintetiniai saldikliai arba įvairios jų kombinacijos. Taipogi į visus (beveik) vaisvandenius dedama konservantų. Tai daroma tam, kad gėrimas negestų, nerūgtų. Sakau "beveik", nes prekyboj mačiau vaisvandenių, ant kurių etikečių deklaruojama, jog konservantai nenaudojami. Gali būti. Bet arba visas butelio turinys yra tokia sintetika, kad ten nėra kam gesti, arba gėrimas pasterizuotas.
Jei vaikas visgi negali atsispirti tokiems gėrimams, siūlau visgi pirkti saldintus cukrumi. Taip pat galima pirkti saldintus fruktozės-gliukozės sirupu. Jis gaminamas iš kukurūzų. Bet dažnai kartu naudojami ir sintetiniai saldikliai. Tačiau jų,be abejo, būna mažesnė koncentracija, nei saldinta vien sintetiniais saldikliais. Į kai kuriuos gėrimus dedama vitaminų. Tai ne reklaminis triukas. Primygtinai prašau vaikams nepirkti pigių gėrimų. Jų maistinė vertė lygi 0.
Pradžiai tiek. Jei dar kils klausimų, pasistengsiu atsakyt...
Bremen
QUOTE(ClockWork @ 2007 04 25, 22:27)
Pabandysiu truputį apšviesti mamytes. Manau turiu šiokių tokių žiniu apie tai, nes pats gaminu jūsų taip peikiamus gazuotus ir negazuotus vaisvandenius. Nesakysiu kokioj įmonėj dėl savaime suprantamų priežasčių.
Taigi. Hyperaktyvumas vaikams gali atsirasti nuo gėrimų, kurių saldinimui naudojamas cukrus. Lietuvoj tokių limonadų vos keletas. Visų likusių gėrimų saldinimui naudojama gliukozės-fruktozės sirupas ir sintetiniai saldikliai arba įvairios jų kombinacijos. Taipogi  į visus (beveik) vaisvandenius dedama konservantų. Tai daroma tam, kad gėrimas negestų, nerūgtų. Sakau "beveik", nes prekyboj mačiau vaisvandenių, ant kurių etikečių deklaruojama, jog konservantai nenaudojami. Gali būti. Bet arba visas butelio turinys yra tokia sintetika, kad ten nėra kam gesti, arba gėrimas pasterizuotas.
Jei vaikas visgi negali atsispirti tokiems gėrimams, siūlau visgi pirkti saldintus cukrumi. Taip pat galima pirkti saldintus fruktozės-gliukozės sirupu. Jis gaminamas iš kukurūzų. Bet dažnai kartu naudojami ir sintetiniai saldikliai. Tačiau jų,be abejo, būna mažesnė koncentracija, nei saldinta vien sintetiniais saldikliais. Į kai kuriuos gėrimus dedama vitaminų. Tai ne reklaminis triukas. Primygtinai prašau vaikams nepirkti pigių gėrimų. Jų maistinė vertė lygi 0.
Pradžiai tiek. Jei dar kils klausimų, pasistengsiu atsakyt...
*

Taipogi i visus limonadus yra dedama citrinos rugstis kuri labai kenkia dantims doh.gif , sintetiniai vitaminai limonade isvis neturi buti doh.gif
Geriau jau pirkti naturalias sultis ir jas skiesti mineraliniu vandeniu, negu limonadus su konservantais doh.gif .

Čiobrelis
4u.gif Mes net sulčių neperkam, o išsispaudžiam sus sulčiauspaude smile.gif
Negeriam nieko gazuoto, pardoj perkam tik negazuotą mineralinį (čaltinio vandenį)
CRISTALINE mirksiukas.gif
kristinka
blush2.gif na nesakau ,kad neduodu. blush2.gif duodu,bet skiedziu virintu vandeniu,ir maza dalis to limonado.as stengiuosi nepirkt,bet musu tevelis daznai perka.tai dabar geria paslapcia mirksiukas.gif
Margarita 25
as tai prie stokius gerimus poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif
*Lina*
QUOTE(Margarita23 @ 2007 05 05, 11:00)
as tai prie stokius gerimus poster_offtopic.gif  poster_offtopic.gif
*

ašį irgi drinks_cheers.gif
pati tokio šlamšto negeriu,ir vaikas tikrai negaus schmoll.gif
rutitela
Ne,patys negeriam ,o maziukui tai tikrai ne schmoll.gif
erdni20
mes nors ir geriam bet jam neskanu jam geriau mineralinio paragauti o be to jis visa laika geria sultis ir jam nekyla noras net limonado paragauti
artka
Tikrai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Ir net negaliu klausytis kaip kiti vaikai del coca-colos alpsta.
Levander
oi ne... ir dar ilgai neduosim unsure.gif
Prikolnaja
Neduokit tikrai schmoll.gif ,vakar drauge nupirko sau pigaus kioske limonado,kur parduotuvese po 0.70ct,maziukas buteliukas,na ir vaikas issiprase,ir ka jus manot,kaip jai pradejo pilva skaudet,sukt,vis ant puodo begiojo,skistai varyt pradejo,siaubas,daviau jiems Fistalo puse tabletes,tai praejo viskas...Siaubas...Geriau sulciu jau nei isvis hemijos tos..
Luana
QUOTE(Prikolnaja @ 2007 06 03, 16:52)
Neduokit tikrai schmoll.gif ,vakar drauge nupirko sau pigaus kioske limonado,kur parduotuvese po 0.70ct,maziukas buteliukas,na ir vaikas issiprase,ir ka jus manot,kaip jai pradejo pilva skaudet,sukt,vis ant puodo begiojo,skistai varyt pradejo,siaubas,daviau jiems Fistalo puse tabletes,tai praejo viskas...Siaubas...Geriau sulciu jau nei isvis hemijos tos..
*

drinks_cheers.gif aš ir pati negeriu , mes geriam pagrinde vandenuką iš Britos, o mazgė tai dar Hip sulčių gauna. visom keturiom prieš limonadus schmoll.gif
Tuana
neduodam nieko kas su kristaliniu cukrum susije mirksiukas.gif
linuke
http://news.independent.co.uk/health/article2586652.ece

Pasiskaitykit, ypac gazuotu gerimu salininkai. Trumpai - maisto priedas E211, sodos benzoatas, dideliais kiekiais naudojamas minetu gerimu gamyboje kad gerimas neapaugtu pelesiu, gali sukelti kepenu ciroze ar Parkinsono liga (kaip ir alkoholis), pakenkti DNR. Aisku, jei geriat tokius gerimus daznai ir gausiai.

Taip pat sodos benzoatas, sumaisytas su pridetiniu vitaminu C gerimuose, virsta benzenu, vezi sukeliancia medziaga. Toliau skaitykit patys...

Mano vyras gyveno su Coca-cola/Sprite buteliuku rankoj kokius, na .. 15 metu. Paskaites straipsniuka, apeina gazuotu vaisvandeniu lentynas lanku...., geria vandenuka, arbatas ir svieziai spaustas sultis thumbup.gif
fishe
aš pati negeriu gazuotų ir vaikui nežadu duoti
Nerytė
musus seima irgi negeria jokiu coca cola, fanta, pepsi ir pan. taigi ir vaikui neduosim.... tikiuosi nereikalaus biggrin.gif
Wildberry
Oj,ne schmoll.gif Nesveika limonadai,jau geriau sultytes thumbup.gif
Nors esu davus saltos arbatytes blush2.gif Nieko nenutiko,bet vis tiek unsure.gif
Olimpiete
su burbulais neduociau nieko. mcdonalde aisku labai nori siurbteleti is tecio, bet uzkalbam danti smile.gif bet tas noras daugiau del smalsumo, nes siaip nei sulciu, nei arbatos jokios negeria. tik vandeni ir misini. nors misinys paskutiniu metu tik koses gaminant pravercia, siaip jau tik vandeni daugiausia.
pulina
Tikrai limonadų kuo mažiau gert reikia. O mažam vaikui iš vis gali labai pakenkt, kam rizikuot. blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.