grieztai ne pas mus tik sultys arba vanduo ir dar arbata nes nuo limonadu atsiranda tcetono ir tada tenka nt i ligonine atsugulti
Neduodam.
Ne neduodam , esam pries visokius limonadus
NE NE NE...Tik natūralios sultys
dar nedaviau, ir greitai neduosiu, sultis geriam
Man del tokio dalyko net mintis nekiltu,dideliems vaikams kuo reciau perki limonada,na bet as rami...Mano maze apart vandens ar silpnos arbateles daugiau nieko negeria
Mes net sulciu is pakeliu negeriame, tik vaikiskas.. ir tik namuose gamintas arbateles..Gal po metu situacija keisis, bet ne anksciau..
būkit geros, mielos mamos, nenuodykite vaikų
ne gazuotiems ir dar visokiems limonamas, coloms ir t.t.
Mes geriam tik Gajos šaltą arbatą, ir tai labai retai. Daugiauia tai namie plikytas arbatas, arba pieną. Manau, kad dar suspės viso to šlamšto prisigerti.
Tai tikri nuodai, as niekada neperku tokio slamsto
Juk nieko vertingo tie limonadai...neduodam ir stengsiuos kuo ilgiau neduot. Sultis is pokeliu, atskiestas vandenuku - kartais gauna. Nors ir ten sintetika. Dazniausiai geria arbateles ir kompotus
Mes isvis nemegstam ir neperkam gazuotu gerimu, nes esu ziurejus viena laida apie sveikata ir joje gastroenterologe grieztai pasisake pries tokius gerimus, kuriuose yra burbuliuku, nes kiekvienas toks burbuliukas, nukeliaves i skrandi, sprogdamas padaro mikroskopine zaizdele.
QUOTE(Rene @ 2007 03 17, 11:01) Mes isvis nemegstam ir neperkam gazuotu gerimu, nes esu ziurejus viena laida apie sveikata ir joje gastroenterologe grieztai pasisake pries tokius gerimus, kuriuose yra burbuliuku, nes kiekvienas toks burbuliukas, nukeliaves i skrandi, sprogdamas padaro mikroskopine zaizdele. Netikiu juk yra žmonių kurie tik gazuotus gėrimus ir geria, tai pas juos turėtų būti skrandis viena didelė žaizda
as tai neperku ir neduodu tokio nuodo vaikui nes nuo jo paskui pas vaika randa acetono ir net i ligonines paguldo as tai grieztai pries ir neleidziu kad ir kiti mano vaikui tokiu gerimu duotu
tata mūsų net dėl dukriuko "metė" gerti gazuotus gėrimus
As tai ir neperku, mes geriam nepptuno vandeni
Ir be limonadų graži
Neduodam ir patys turbut neduosim, geriam sultis arba negazuota mineralini
Nebent sveciuose paragaus QUOTE(laimav @ 2007 03 21, 18:03) as tai neperku ir neduodu tokio nuodo vaikui nes nuo jo paskui pas vaika randa acetono ir net i ligonines paguldo as tai grieztai pries ir neleidziu kad ir kiti mano vaikui tokiu gerimu duotu
Tai va, svečiuose ir pas tėvukus, kai tėvai nemato tai vaikai visko gauna. Patys mes negeriam ir neduodam ir turbūt neduosim. Bet vaikas yra vaikas jie nori viską išbandyt. Tik gerai kad maniškiui burbuliukai nepatinka
Neduodam, net ir su sultim labai atsargiai, mažiems vaikams, jas būtina skiest, aš geriau pati verdu kompotus iš šalgytų uogų
As saviskiui irgi tokiu dalyku neduodu, jei jau labai didele tragedija ir labai nori, tai i koki colos buteliuka ipilu paprastu sulciu-kaip kazkuri mamyte rase-svarbiau, matyt, pats procesas
kad kazin ar vaikiukas nores gazuoto?
Mes tai patys ngeriam ir suneliui neduodam. Dazniausiai geriam negazuota mineralini ir nelabai daznai sultis.
Limonaduose labai daug dazikliu ir saldikliu.
mes tai maziukus buteliukus arbatos perkam,tai jam ten kola
limonadas?pati negeriu ir vaikui neduosiu.manau yra gerimu,kurie labiau tinka jautriai vaiko virskinimo sistemai.kadangi mano mazius alergiskas,tai apie limonada,net kalbos nera
stengiuosi neduoti, pati neperku tokių dalykų, bet būna, kad svečiuose nenusaugau
Aš kartais duodu paragauti,koki gurkšniuką,jai nebepatinka ir nebeprašo.
Pas mus namie irgi niekada visai nebuna limonado,geriam sultys,piena,arbatas...Iki vaiko gymimo buvom pasinese ant nelemtos colos...jau ir pamirsom
QUOTE(SANDRI @ 2007 03 14, 08:26) Man net iš krano baisu vandenį gerti, nors ir puikus dvigubas vandens filtras namuose įrengtas.. Bet klausimas yra, ar tikrai, pavyzdžiui, "Tichė" mineralinis vanduo yra švarus ir geras? Labai nepasitikiu komersantais, nes dažniausiai jie siekdami kuo didesnio pelno, gali piktnaudžiauti produkcijos kokybe. O apie Coca Cola, ar (Dieve apsaugok!) lenkiškus spalvotus gėrimus - baisu net pagalvoti...
Mano vaikas tai tikra reklamos auka ir siaip labai i viska reaguoja ka pamato per tv ar kompiuteri. Anksciau niekaip neitikinau kad tie limonadai o ypac cola kuria labiausiai megsta yra negerai. Bet viena diena gavau i pasta tokia zinute kad Brazilijoj valges saldaini mentos ir uzsigeres colos numire vaikas ir buvo foto kaip ta kola isauna, mes garsiai diskutavom ir stebejomes kaip baisu, o kad mano mazius salia net ir nemaciau, nuo tos dienos negeria colos ir kitu produktu atsiklausia ar nenuodinga. Nors kartais visvien neiskencia ir is mociutes parsiveza bambucia su cipsais
Pabandysiu truputį apšviesti mamytes. Manau turiu šiokių tokių žiniu apie tai, nes pats gaminu jūsų taip peikiamus gazuotus ir negazuotus vaisvandenius. Nesakysiu kokioj įmonėj dėl savaime suprantamų priežasčių.
Taigi. Hyperaktyvumas vaikams gali atsirasti nuo gėrimų, kurių saldinimui naudojamas cukrus. Lietuvoj tokių limonadų vos keletas. Visų likusių gėrimų saldinimui naudojama gliukozės-fruktozės sirupas ir sintetiniai saldikliai arba įvairios jų kombinacijos. Taipogi į visus (beveik) vaisvandenius dedama konservantų. Tai daroma tam, kad gėrimas negestų, nerūgtų. Sakau "beveik", nes prekyboj mačiau vaisvandenių, ant kurių etikečių deklaruojama, jog konservantai nenaudojami. Gali būti. Bet arba visas butelio turinys yra tokia sintetika, kad ten nėra kam gesti, arba gėrimas pasterizuotas. Jei vaikas visgi negali atsispirti tokiems gėrimams, siūlau visgi pirkti saldintus cukrumi. Taip pat galima pirkti saldintus fruktozės-gliukozės sirupu. Jis gaminamas iš kukurūzų. Bet dažnai kartu naudojami ir sintetiniai saldikliai. Tačiau jų,be abejo, būna mažesnė koncentracija, nei saldinta vien sintetiniais saldikliais. Į kai kuriuos gėrimus dedama vitaminų. Tai ne reklaminis triukas. Primygtinai prašau vaikams nepirkti pigių gėrimų. Jų maistinė vertė lygi 0. Pradžiai tiek. Jei dar kils klausimų, pasistengsiu atsakyt... QUOTE(ClockWork @ 2007 04 25, 22:27) Pabandysiu truputį apšviesti mamytes. Manau turiu šiokių tokių žiniu apie tai, nes pats gaminu jūsų taip peikiamus gazuotus ir negazuotus vaisvandenius. Nesakysiu kokioj įmonėj dėl savaime suprantamų priežasčių. Taigi. Hyperaktyvumas vaikams gali atsirasti nuo gėrimų, kurių saldinimui naudojamas cukrus. Lietuvoj tokių limonadų vos keletas. Visų likusių gėrimų saldinimui naudojama gliukozės-fruktozės sirupas ir sintetiniai saldikliai arba įvairios jų kombinacijos. Taipogi į visus (beveik) vaisvandenius dedama konservantų. Tai daroma tam, kad gėrimas negestų, nerūgtų. Sakau "beveik", nes prekyboj mačiau vaisvandenių, ant kurių etikečių deklaruojama, jog konservantai nenaudojami. Gali būti. Bet arba visas butelio turinys yra tokia sintetika, kad ten nėra kam gesti, arba gėrimas pasterizuotas. Jei vaikas visgi negali atsispirti tokiems gėrimams, siūlau visgi pirkti saldintus cukrumi. Taip pat galima pirkti saldintus fruktozės-gliukozės sirupu. Jis gaminamas iš kukurūzų. Bet dažnai kartu naudojami ir sintetiniai saldikliai. Tačiau jų,be abejo, būna mažesnė koncentracija, nei saldinta vien sintetiniais saldikliais. Į kai kuriuos gėrimus dedama vitaminų. Tai ne reklaminis triukas. Primygtinai prašau vaikams nepirkti pigių gėrimų. Jų maistinė vertė lygi 0. Pradžiai tiek. Jei dar kils klausimų, pasistengsiu atsakyt... Taipogi i visus limonadus yra dedama citrinos rugstis kuri labai kenkia dantims Geriau jau pirkti naturalias sultis ir jas skiesti mineraliniu vandeniu, negu limonadus su konservantais Negeriam nieko gazuoto, pardoj perkam tik negazuotą mineralinį (čaltinio vandenį) CRISTALINE
as tai prie stokius gerimus
Ne,patys negeriam ,o maziukui tai tikrai ne
mes nors ir geriam bet jam neskanu jam geriau mineralinio paragauti o be to jis visa laika geria sultis ir jam nekyla noras net limonado paragauti
Tikrai
oi ne... ir dar ilgai neduosim
Neduokit tikrai
QUOTE(Prikolnaja @ 2007 06 03, 16:52) Neduokit tikrai
neduodam nieko kas su kristaliniu cukrum susije
http://news.independent.co.uk/health/article2586652.ece
Pasiskaitykit, ypac gazuotu gerimu salininkai. Trumpai - maisto priedas E211, sodos benzoatas, dideliais kiekiais naudojamas minetu gerimu gamyboje kad gerimas neapaugtu pelesiu, gali sukelti kepenu ciroze ar Parkinsono liga (kaip ir alkoholis), pakenkti DNR. Aisku, jei geriat tokius gerimus daznai ir gausiai. Taip pat sodos benzoatas, sumaisytas su pridetiniu vitaminu C gerimuose, virsta benzenu, vezi sukeliancia medziaga. Toliau skaitykit patys... Mano vyras gyveno su Coca-cola/Sprite buteliuku rankoj kokius, na .. 15 metu. Paskaites straipsniuka, apeina gazuotu vaisvandeniu lentynas lanku...., geria vandenuka, arbatas ir svieziai spaustas sultis
aš pati negeriu gazuotų ir vaikui nežadu duoti
musus seima irgi negeria jokiu coca cola, fanta, pepsi ir pan. taigi ir vaikui neduosim.... tikiuosi nereikalaus
Oj,ne
Nors esu davus saltos arbatytes
su burbulais neduociau nieko. mcdonalde aisku labai nori siurbteleti is tecio, bet uzkalbam danti
Tikrai limonadų kuo mažiau gert reikia. O mažam vaikui iš vis gali labai pakenkt, kam rizikuot.
|