Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodėl būtent taip pavadinote mažylį?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
kaisa
Šiandien Emilijos vardadienis wub.gif
Kotre
QUOTE(gagrate @ 2006 08 18, 12:56)
Ot tai aciu sirdingai visoms ,kad padejot apsispresti.Mazyles vardelis bus EMILIJA,na trumpiau bus galima pasaukti ir Emile ar net Ema,cia jau kaip gausis..pagal situacija biggrin.gif tikiuosi mano mazylei vardas patiks ir pritiks 2.gif
*

na ir puikus pasirinkimas thumbup.gif
ir gerai, kad ne Odre blink.gif
mamax3

Urta, Urtė (02.06) – trumpinys iš Dorotėja graikų doron „dovana“ + teos „dievas“ – „dievo dovana“
Urtės nepažįstu,tik labai senai skaičiau I.Simonaitytės ,,Aukštųjų Šimonių likimas",tai ten buvo toks vardas.

Emilijus, Emilija (06.30, 08.19) – lotynų: „veržlus, nepralenkiamas“

Man gražus Urtė,bet jusų pasirinkimas taip pat neblogas smile.gif
vvandene
QUOTE(gagrate @ 2006 08 16, 17:56)
Mano dukrele jau trecia savaite kaip gimusi o vardo dar neturi.Kaip jums vardas Emilija,Odre,Elinga,Urte..jie visi man grazus ,o vat koki issirinkti nezynau,gal patarsit smile.gif
*

Emilija grazus, bet dabar labai jau 'ant bangos', Urte thumbup.gif
kiti du schmoll.gif
Gyvenimas yra gražus
QUOTE(vvandene @ 2006 08 19, 17:20)
Emilija grazus, bet dabar labai jau 'ant bangos', Urte  thumbup.gif
kiti du  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Antrą kart, taipskant, nesikartosiu smile.gif
agle
QUOTE(gagrate @ 2006 08 18, 12:56)
Ot tai aciu sirdingai visoms ,kad padejot apsispresti.Mazyles vardelis bus EMILIJA,na trumpiau bus galima pasaukti ir Emile ar net Ema,cia jau kaip gausis..pagal situacija biggrin.gif tikiuosi mano mazylei vardas patiks ir pritiks 2.gif
*

QUOTE(Benitux @ 2006 08 18, 18:38)
Sveikinu isrinkus savo princesei varda
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
*

Gražų vardą išrinkote thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
smail
o man tai Emilija bet ir Urte nieko thumbup.gif
smail
Kaip laukiausi savo sunelio perskaiciau zurnale labai grazia istorija apie maza berniuka kurio vardas buvoAiridas ir labai istrigo sis vardas todel kaip gime mano sunelis pavadinau ji Airidu thumbup.gif
Rasa 01
mes irgi labai ilgai rinkom varda,norejom,kad butu kitoks,ne taip daznai girdimas.Viena karta isgirdau per telika vertejo varda,Ridas,ir man jis patiko,vyrui taip pat smile.gif Taip ir tapo sunus Ridu.Bet ka vardukas reiskia,nezinau.Butu is tiesu idomu suzinoti. 4u.gif gal kas zino,kur galima suzinoti?
ramyra
Kuomet dar tik draugavome su busimu vyru, buvome nusprende, kad mergaitei varda rinks jis, o berniukui as. Jau kaip ir buvom nutare, kad bus Nojus ir Greta ax.gif
Kai pastojau, vyrui vardas Nojus eme nebepatikt. Emiau ieskot kitu variantu, mintyse galvodama, kad ir Greta nera labai jau idealus g.gif Bet matyt nuojauta savo dare, nes rinkausi tik berniukiskus vardus. Galiausiai apsistojome ties 2 Osvaldas ar Gustas. biggrin.gif Osvaldas vyrui patiko, nes cia dalis jo vardo yra. O man labiau patiko Gustas. Tiksliau Justas, bet Justu ir Justinu labai daug turime tarp draugu ir giminiu vaiku..........
Kai ultragarsu pamateme (kartu buvo vyras), kad turesime berniuka, labai apsidziaugiau. As kazkaip is karto pasakiau bus Gustukas. Vyras is tos laimes, iskarto ir sutiko 4u.gif
muminukas
2.gif vardą vyras davė, o aš neprieštaravau, nes tai mano senelio vardas, o 2.gif - senelio kopija.
visiems kitiems vaikams vardus aš rinksiu. ir po ranka visada laikysiu Kuzavinio žodyną thumbup.gif
beje, aš karts nuo karto ant lapuko užsirašau man patinkančius vardus ir pasižymiu datą. niu, skonis tikrai su metais, su laiku keičiasi.
zurzur
as kai laukiausi kazkaip mergytei iskart buvom isrinke varda,o del berniuko gincijomes su vyru wacko.gif jis labai norejo,kad berniukas butu Rūtenis unsure.gif o as kategoriskai buvau pries,nes man jis kotais nepatiko,as buvau isrinkus varda Arijus,bet tada vyras buvo pries doh.gif umn.gif hihihi.gif tai vat,kai jau gime musu angelelis,abu paziurejome ir as sakau vyrui,kaip tau jei bus cia musu Nedutis 4u.gif wub.gif vyras iskart sutiko,nes kazkaip as kito vardo net ir nesumasciau,jam sitas labai tiko,atrodo,kad butu ji atsineses wub.gif
aGucci
Iki pat paskutinio nestumpo menesio negalvojom maziukui vardo schmoll.gif Vyro dede siule Benediktas, atseit gimines tradicija pratestumem, kad vyriausio sunaus vyriausias sunus - Benediktas. Bet kai suzinojau kokia tikra tos tradicijos eiga ir, kad tas patas dede ir/ar jo pirmas anukas galejo buti pavadinti Benediktu, tai grieztai atsisakiau. (Nemegstu, kai mane spaudzia). Bet buvo viena salyga - mazius turejo gimti vasario 14d., tai pasakiau jei ta diena, tebunie Benediktas, bet jei ne, tai ne... Gyvenam uzsieni, tai mano mama atvaziavo pries pirmo anuko gimima. Kazkaip sedejom viena vakara, gerem arbata... apie vardus galvojom (atveze kalendoriu su surasytais vardadieniais)... Is kalbos isejo, kad gimsiancio maziuko senelis turi kunigaikscio varda, o tete nekarunuoto karaliaus bigsmile.gif Sekancia diena lekem i biblioteke, ieskojom internete visu kunigaiksciu, ir man labai patiko Augustas ir Zygimantas 4u.gif Nors tiesa pasakius is pradziu nelipo tas vardas unsure.gif Bet dabar kitas ir netiktu tokiam zygiuotojui thumbup.gif mirksiukas.gif

Vat, o antros tikiuosi mergaites, kuri turetu varda Auguste rolleyes.gif 4u.gif O jei berniukas, tai vel rinksim is kunigaiksciu thumbup.gif Tai bus musu seimos kaip ir tradicija (tikiuosi). Bet kokiu atveju idomu, visi kilmingi hihihi.gif
muminukas
QUOTE(orlyte @ 2006 12 02, 12:25)
as kai laukiausi kazkaip mergytei iskart buvom isrinke varda,o del berniuko gincijomes su vyru  wacko.gif  jis labai norejo,kad berniukas butu Rūtenis  unsure.gif 
*

jau buvau pagalvojusi, kad mano bendradarbio žmona esi hihihi.gif jis tp norėjo sūnų Rūteniu vadinti, bet žmona užprotestavo, tapo vaikis Pauliumi.
kažkaip vyrams Rūtenis patinka... gal dėl trenerio Paulausko? mastau.gif
*sanel*
mano vardas Daiva, šis vardas man labai gražus, tačiau man labai nepatiko klasėje būti vienai iš keturių tokiu vardu. Todėl savo vaikui norėjome išrinkti retą vardą. Mums labai patiko vardas Neilas,radau jį skaitydama vieną žurnalą. Bijojome tokį vardą duot dėl aplinkinių reakcijos, tačiau kuo ilgiau svarstėm tuo sunkiau buvo rast gražesnį. išsiaiškinom vardo reikšmę, reiškia "čempionas, nugalėtojas". Kai gimė sūnelis iš karto supratom kad būtent šis vardas jam tinkamiausias. Ir dabar visiškai nesigailim davę retą vardą, nors aplinkiniai reaguoja įvairiai, tačiau mes nereguojam, juk mūsų teisė rinktis mirksiukas.gif
zurzur
QUOTE(muminukas @ 2006 12 03, 15:55)
jau buvau pagalvojusi, kad mano bendradarbio žmona esi hihihi.gif jis tp norėjo sūnų Rūteniu vadinti, bet žmona užprotestavo, tapo vaikis Pauliumi.
kažkaip vyrams Rūtenis patinka... gal dėl trenerio Paulausko? mastau.gif
*

mirksiukas.gif 4u.gif as tai nzn is kur maniskis ji susgalvojo,bet visus 9 menesius manes prase,kad butu Rūtenis doh.gif 4u.gif
Klaipeda
Man sakė, kad laukiuosi dukros, tai turėjome du vardus Simona ir Justė, o jeigu būtų berniukas tai Paulius. Jau gulėdama gimdymo palatoje su vyru kalbėjome kažin koks vardas labiau tiks, kurį čia duoti g.gif , o kai gimė žiūrime berniukas smile.gif ir vardas jam vienas buvo biggrin.gif . Tai ir turime sūnelį Pauliuką 2.gif
Ellos
Na, aš dar vaikiuko neturiu, bet jei kada nors turėsiu mergaitę, tai pavadinsiu Paulina. Man labai gražus vardelis thumbup.gif
villia
Mums sunku buvo su vardu. Kol dukriukas sedejo pas mane, tai jokio vardo negalejom isrinkti. Tai man nepatinka, tai vyrui negrazu. Bet vos tik pamaciau savo mazyle, vardas automatiskai pasirinko. Vardas dukriukui tiko ir visiems patiko biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Villke
QUOTE(Jolita' @ 2006 12 05, 17:20)
Na, aš dar vaikiuko neturiu, bet jei kada nors turėsiu mergaitę, tai pavadinsiu Paulina. Man labai gražus vardelis  thumbup.gif
*

Gražus, bet kartais atsitinka taip, kad nepavyksta pavadinti išsvajotu vardu.... mirksiukas.gif
Vaikystėje sakiau, kad mano dukra bus Atėnė - labai jau jis man gražus ir ta deivė mane žavi.. ax.gif
Kai laukiausi, nežinojom kas bus mūsų trečiu šeimos nariu. Berniukui vardą sugalvojom iškart, o mergaitei vis rinkom ir rinkom... Vyras buvo kategoriškai "prieš" dėl Atėnės. Tada sugalvojom, kad bus Ema... Bet, kai gimė mergytė, nu jai taip netiko tas vardas doh.gif Žiūri į vaiką ir supranti, kad nevadinsi jo tuo vardu.. Taigi, teko ieškoti naujo lotuliukas.gif šiek tiek užtrukom, bet suradom thumbup.gif
Mikasiene
Aš kai ieškojau leliukui vardo, nuėjau į kažkokį tinklalapį, kur visi pasaulio vardai surašyti. gali pasirinkti užklausą, kad atfiltruotų pvz. mitologinius, pagoniškus, krikščioniškur ir pan. Gan gerai sugalvota programėlė. Radau per google mirksiukas.gif
simplemind
na mes tai visa nestumo mergaites laukem, na mums ja "zadejo" norejau pavadindi Rusne.Bet gime berniukas.Is pradziu norejome lyg Nojum, Ugnium pavadinti, bet netiko prie vaiko veidelio ir sugalvojom pavadinti Kristupo tetos Kristinos garbei rolleyes.gif wub.gif
Kotre
pas mus tevelis pasiule, mamytei patiko, taip ir pavadinom biggrin.gif nors dar ilgai vaizdavom, kad renkames, del nepatenkintu giminaiciu biggrin.gif
Hebe
Su vyru buvome sutate, jei gims dukryte tai vardeli duos tetis jei sunelis tai as mirksiukas.gif Gime dukryte ir turime Ugnyte thumbup.gif
LUI
Susiradau daug ir issirinkau labiausiai patikusius nestuke.gif

O is ju dar ir dar... Taip liko 2, tai teko juos sujungti bigsmile.gif

Ivory-Amir ax.gif wub.gif
ayra
QUOTE(Ymantee @ 2006 07 14, 22:40)
nu jau isvadas padarem,kad Aira tikrai nebus....  doh.gif  Tiesiog kam reikia-mergatei tokios problemos,jeigu istiesu taip vadinami suniukai  doh.gif
*

Jau labai seniai diskutavot, bet mano dukryte yra vardu Aira mirksiukas.gif Niekas jos dar sunimi nera pavadines mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , nors kai rinkom varduka pagrindine problema ir buvo sunys su tokiais vardais. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ne_gera @ 2006 07 19, 17:30)
O man abu vardai patinka  thumbup.gif  Tik badar galvoju dėl Airos... pas mane klasiokė buvo Aida tai kai, kurie ją vadina Aaaaaida, o kai kas ir Aiiiiida, tai galvoju ir su Aira tas pats gali būti... Ir vietoj Airos bus Ayra  doh.gif
*

Vienas grupiokas man aiskino, kad pagal lietuviu kalbos taisykles reiketu tarti A-yda ir A-yra doh.gif doh.gif doh.gif
burbuliukas:)
Norejom lietuvisko, trumpo, retesnio, grazaus vardo. Pavadinom Guoda. wub.gif
čiaudanti bitė
Varda rinkome dar pries vaiko gimima patiko trys - Benas, Rokas, Paulius. Taciau kai vaikelis gime nei vieno is ju nedaveme, dvi savaites pagalvoje pavadinome Mariuku. Norejome, trumpo, lietuvisko, skambaus ir nesikartojancio vardo. Ir daug kas mums sake, kad labai grazus vardas ir nusistebi, kad toki prisimineme tongue.gif
Akutore
Rinkomes pagal siuos kriterijus:
- Kad turetu gera reiksme
- Kad graziai skambetu
- Nebutu nuvalkiotas
Isila
Kriterijai tokie:
-lietuviškas
-retas
-gera reiškmė
-trumpas
-dera prie pavardės
Putlutė
mirusiu artimuju vardo geriau nedeti vaikui,kazkur skaiciau(berods burejos Vaivos interviu..),kad taip tu primeti tam vaikui didele atsakomybe,kad jis turi kazkokius lukescius pateisinti.beto vardas turi savo aura ir nemanau,kad geriausia iseitis deti amzinaatilsi zmogaus varda is mandagumo blush2.gif

musu sunaus vardas Arijus.kai rinkom su vyru varda as dar laukiausi,norejau kad jis butu vyriskas,stiprus,graziai skambetu prie pavardes(Šeibokas) ir aisku turetu grazia reiskme(Arijus-sen.graiku karo dievas).turejom kelis variantus ir kai gime sunus jam labiausia tiko sis vardas,o is tiesu as giliai sirdi dar nepagimdzius ji Aruciu vadinau,tai kazkaip ir prilipo tongue.gif

P.S.kai rinkom varda su nieko nesitarem(net su seneliais),kad nedarytu neigiamos itakos biggrin.gif visi varda suzinojo,tik kai vyras jau sutvarke dokumentuos.
l'eau
QUOTE(ayra @ 2007 02 09, 18:45)
Vienas grupiokas man aiskino, kad pagal lietuviu kalbos taisykles reiketu tarti A-yda ir A-yra  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

taip ir yra, net per kaktą neplekšnojus smile.gif
Putlutė
QUOTE(l'eau @ 2008 08 16, 14:04)
taip ir yra, net per kaktą neplekšnojus smile.gif
*

biggrin.gif
Renata J.G.
Aš su MB ieškojom kompromiso .jis svajjo apie Emiliją . Na man šis vardas labai gražus , bet labai dažnas .Aš radau vardą Milita . MB užprotėstavo , kad kažkaip nelietuviūkai , kaip iš serialo skamba .Tai padarėm viduriuką - Milija.
Korsikiete
Kol nesilaukiau buvau šventai įsitikinusi, kad mergaitei duosiu Medeinės vardą, o berniukui - Naglio. Tačiau kai pastojau, mergaitiškas vardas visai pradėjo nelipti, tada pradėjom kitus galvoti ir kai pasakiau Urtė - tai tiek man, tiek vyrui iš karto prilipo. Aprašymuose radau šio vardo reikšmę "Dievo dovana", taigi ir nusprendėm, kad jei mergaitė bus Urtė 4u.gif Taip ir yra biggrin.gif
FortePiano
Pirmąjam sūnui dar prieš jam gimstant buvom sugalvoje vardą-Dominykas.Bet kai gimė,kažkaip "nelipo" jam tas vardas.Tai mąstėm su vyru,koks jam tiktų.Ir sugalvojom pavadinti Amdėjum.Nes būtent tą vakarą,mes su vyru grįžom iš simfoninio orkestro koncerto,kur grojo Amadėjaus Mocarto muzika testas parodė,kad laukiuosi mirksiukas.gif Dabar turim savo Mocartą blush2.gif
Mamyte.Linute
O mes savo sunui isrinkom varda Matas,nes jis gime neisnesiotukas ir pries Kucias,Kaledas,ir sis vardas reiskia Dievo dovana. wub.gif
eglaite2
Pirmagime pavadinome Urte, nes mums abiems su vyru sis vardas buvo vienintelis ir net nesvarstomas, o del antrosios kilo daug svarstymu, nes kazkaip niekas nepatinka doh.gif . Tai apsistojame ties Paulina - mano mociutes garbei rolleyes.gif . Ziuresim, ar vaikeliui gimus manysime taip pat smile.gif .
Ende
Karolio vardo istorija: Kadangi mano vyrų pavardė yra kaip vienas populiariausiu dabar duodamų berniukams vardų, tai mums reikėjo paprasto ilgesnio vardo tikintis, kad žmonės skirs vardą nuo pavardės. Pradžioj buvo 2 variantai Dovydas ir Kristupas. Kai gimė leliukas, nu nei iš tolo jis nebuvo nepanašus nei į Dovydą, ir juolabiau į Kristupą... Tie vardai tokie grubūs mano tokiam mielam leliukui buvo. Nu jis toks mažas žirniukas-karoliukas (nu tas kur ant kaklo dedamės) buvo... wub.gif Tai ir tapo mūsų vaikinas Karoliu. Ir beje, vistiek nieks nesikiria kur vardas kur pavardė... biggrin.gif
Rusnės vardo istorija: Skaitėm Karoliui Danuko Dunduliuko nuotykius. Ten jis buvo įsimylėjes mergaitę Rusnę. Mano vyras išgirdo šitą vardą ir pasakė- nu ką motin, pagaliau išgirdau vardą, kuriuo norėsiu vadint savo dukrytę. Ruoškis, darysim antrą vaiką lotuliukas.gif thumbup.gif Po menesio Rusnė jau buvo pilvelyje blush2.gif
In-Grid@
QUOTE(ayra @ 2007 02 09, 18:45)
Jau labai seniai diskutavot, bet mano dukryte yra vardu Aira  mirksiukas.gif Niekas jos dar sunimi nera Vienas grupiokas man aiskino, kad pagal lietuviu kalbos taisykles reiketu tarti A-yda ir A-yra  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Mano dukriukas taip pat šiuo vardu. Aš norėjau pavadinti Paulina, bet vyras kategoriškai reikalavo, kad būtų Aira, sakė jeigu ne Aira, užrašysiu Aldona, teko nusileisti. Nors dabar kai su tais šunim doh.gif ji norėtų geriau būti Paulina, bet jai gimus labai daug gimė mūsų miestelyje mergyčių Airos vardu. Beje šunio tokio nėra. Tik tenka išgirsti, kad didmiesčiuose šį vardą renka šuniukam. Na bet kiek yra Juozų, Marcelių šunų ir kačių ir gi nemažai
Vynuoge_81
Labai idomios istorijos smile.gif

Pasidalinsiu ir as savaja...

Kad gims dukryte zinojom, jau bene nuo 6 laukimo menesio smile.gif Vardu nerinkome, maneme gims vaikutis, tuomet pasiziuresim i ji ir nuspresim... Sventai tikejai, kad kiekvienas vaikelis savo varda atsinesa, tad is anksto parinkti gali jam visiskai netikti ir nelipti...
Visgi likus menesiui iki gimimo, neatsispyreme pagundai pasvajoti ir sudareme nedideli sarasiuka: Kotryna, Auguste, Milda, Migle.... ir kt.
Man istrigo Mildutes vardas... vis pagaudavau save galvojant apie dukryte Mildute smile.gif Vyrui ir pajuokavau, nusprendziau - dukryte bus Mildute smile.gif O jis: pala... viskas dar kelis kartus keisis... as noreciau kad butu Rugile smile.gif Na.. juokomis pasigincyjome ir pamirsome ta tema...

Artejo gimimo diena. Laikas buvo sudelioti visus taskus ant "i", tad beliko nusipirkti vezimeli. Issirinkome is gausybes pasiulytu modeliu ir smalvu, ratais turguje bene 3 val. vaiksciojom. Atnese mums suvyniota modeli, tad ispakavau ji tik namuose...
Ir ka jus manot? smile.gif

Juodu markeriu ant vezimelio ipakavimo etiketes buvo uzrasyta: UŽSAKYTAS MILDA

Tuomet mums visiskai nebekilo jokiu abejoniu... Musu Mildutei jau 6 men. mirksiukas.gif
Ende
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 27, 13:27)

Juodu markeriu ant vezimelio ipakavimo etiketes buvo uzrasyta: UŽSAKYTAS MILDA

Tuomet mums visiskai nebekilo jokiu abejoniu... Musu Mildutei jau 6 men.  mirksiukas.gif
*

Labai grazi vardo istorija wub.gif
*Liepa18*
O aš besilaukdama susapnavau dukrytės vardą, nors net nežinojome ko laukiam, nes visą nėštumą taip ir nesirodė... Tai gimus mergytei taip ir pavadinome - vardu iš sapno...
Jonikiene
Laukiuosi pirmagimio nestuke.gif pries 2metus susapnavau maza berniuka kuris man istiese rankyte sakydamas:mano vardas Aironas smile.gif tad po tokio sapno iskart su vyru nusprendeme,kai susilauksime sunaus si varda jam ir duosime thumbup.gif mums jis labai patiko ir prie pavardes graziai skamba smile.gif
tikroji meile
sveikutes 4u.gif

man nuojauta sako kad turesime suneli mirksiukas.gif guledama nestumo pradzioje liginineje isgirdau viena moteri minint savo dukters varda Gvida,tai man taip istrigo-sakau jei sunus bus Gvidas wub.gif ax.gif vyras pritaria,o kaip tikruju bus pamatysime kai sulauksime mazylio,galbut mergaite bigsmile.gif beje mergaitei vardelio dar neisrenkam rolleyes.gif
biti atskrend
Budama penkiolikos, gulejau ligoninej su pulinga angina. Toj pacioj palatoj su mama gulejo gal 4 metuku Skaidra. Grazuole! Sviesus garbanoti plaukai, rudos akeles... Grizusi mamai pasakiau, kad jei kada turesiu dukra, bus Skaidra-taip pat rudaake, sviesiaplauke. Mama nepatikliai paziurejo-juk musu visa seimyna melynakiai. Praejus 6 metam nuo to pokalbio, viena grazu ryta gime mano Skaidra wub.gif Siandien jai jau du metukai-rudaake, sviesiaplauke garbane. Kaip kad ir sakiau-mano issvajota.
Dzenete
Man irgi kazkada teko sapnuoti berniuka, jis buvo mano, o vardas Aurelijus, bet kazkodel tik dabar perskaicius jusu istorijas prisiminiau biggrin.gif Gal kada dar panaudosiu si varda, nes dabar turim mergyte.
Kai susipazinau su savo dukrytes teciu buvom dar ganetinai jauni, o tada tos visos meiles seile pradzioje biggrin.gif Zodziu vyra vadindavau mazybiniais vardais Saulele Sauliuku. ( vardas Saulius) ir sakau jei kada turesiu nuo taves dukryte bus Saule. taip kelis kart pajuokavau nors nieko rimto negalvojom.
Kuomet pastojau perskaiciau N vardynu, berniukui isrinkau net keleta vardu, o mergaitei niekas nelipi tik ta Saule kazkaip vis isnirdavo ir tiek, Karta viena mergina klause, ar zinau kas gims, sakau ne, o ar varda turit, as sakau kad tik mergytei. Tai ji man sako, jei jau varda mergytei turi tai mergyte ir bus.
Buvo ir atkalbejimu ir kitokiu svarstymu bet taip ir liko Saule, laksto dabar visuomet "išsišiepus"
Pinavija Nuostabioji
QUOTE(Ende @ 2010 01 10, 10:18)
Karolio vardo istorija: Kadangi mano vyrų pavardė yra kaip vienas populiariausiu dabar duodamų berniukams vardų, tai mums reikėjo paprasto ilgesnio vardo tikintis, kad žmonės skirs vardą nuo pavardės. Pradžioj buvo 2 variantai Dovydas ir Kristupas. Kai gimė leliukas, nu nei iš tolo jis nebuvo nepanašus nei į Dovydą, ir juolabiau į Kristupą... Tie vardai tokie grubūs mano tokiam mielam leliukui buvo. Nu jis toks mažas žirniukas-karoliukas (nu tas kur ant kaklo dedamės) buvo...  wub.gif  Tai ir tapo mūsų vaikinas Karoliu. Ir beje, vistiek nieks nesikiria kur vardas kur pavardė...  biggrin.gif
Rusnės vardo istorija: Skaitėm Karoliui Danuko Dunduliuko nuotykius. Ten jis buvo įsimylėjes mergaitę Rusnę. Mano vyras išgirdo šitą vardą ir pasakė- nu ką motin, pagaliau išgirdau vardą, kuriuo norėsiu vadint savo dukrytę. Ruoškis, darysim antrą vaiką lotuliukas.gif thumbup.gif Po menesio Rusnė jau buvo pilvelyje  blush2.gif
*

mielos istorijos smile.gif
prekestolen
Pirmagimiui vardą radome Lietuviškų vardų knygoje. Į GN tėtis atsivežė knygą ir ilgomis dienomis (turėjau CP, todėl teko ligoninėje po gimdymo praleisti visą savaitę) vartydavom ją. O ir skambėjo jis kone identiškai kaip tėčio, tik vienas skiemuo pakeistas- tai tėtis jau kito ir nebeieškojo.
dukros vardas nutūpė mano mintyse dar jai pilvelyje esant..jau pradžioje laukimo žinojau kad bus toks vardas..o kai echo patvirtino, kad turėsim mergytę tai dar negimusi ji jau turėjo vardą...
Saeara
As vaiku neturiu, bet papasakosiu kaip as gavau savo varda. As gimiau nakti. Mano tevai su vardu neskubejo, galvoju su charakteriu atskleisiu koks man labiausiai tinka. Stai kokia as buvau: triuksmaudavau, tevam miegot neduodavau ir pati namuose paskutine uzmigdavau, todel gavau varda budama netgi 4 menesiu. Atsizvelgami tevai kokia as naktibalda buvau ( patikekite, tebesu) pavadino mane Vakare.
Stai broliui as pati sugalvojau (mociutes padedama) varda budama 5 metu. Mociute matyt labai Tomo norejo, todel kai buvau pas ja ji mane uzprogramavo: TOMAS. Pamaciusi broluka as be sustojimu kartodavau varda Tomas. Stai ir prigijo. Dabar turiu broli Toma
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.