Šiandien Emilijos vardadienis
QUOTE(gagrate @ 2006 08 18, 12:56) Ot tai aciu sirdingai visoms ,kad padejot apsispresti.Mazyles vardelis bus EMILIJA,na trumpiau bus galima pasaukti ir Emile ar net Ema,cia jau kaip gausis..pagal situacija na ir puikus pasirinkimas ir gerai, kad ne Odre Urta, Urtė (02.06) trumpinys iš Dorotėja graikų doron dovana + teos dievas dievo dovana Urtės nepažįstu,tik labai senai skaičiau I.Simonaitytės ,,Aukštųjų Šimonių likimas",tai ten buvo toks vardas. Emilijus, Emilija (06.30, 08.19) lotynų: veržlus, nepralenkiamas Man gražus Urtė,bet jusų pasirinkimas taip pat neblogas QUOTE(gagrate @ 2006 08 18, 12:56) Ot tai aciu sirdingai visoms ,kad padejot apsispresti.Mazyles vardelis bus EMILIJA,na trumpiau bus galima pasaukti ir Emile ar net Ema,cia jau kaip gausis..pagal situacija QUOTE(Benitux @ 2006 08 18, 18:38) Gražų vardą išrinkote
o man tai Emilija bet ir Urte nieko
Kaip laukiausi savo sunelio perskaiciau zurnale labai grazia istorija apie maza berniuka kurio vardas buvoAiridas ir labai istrigo sis vardas todel kaip gime mano sunelis pavadinau ji Airidu
mes irgi labai ilgai rinkom varda,norejom,kad butu kitoks,ne taip daznai girdimas.Viena karta isgirdau per telika vertejo varda,Ridas,ir man jis patiko,vyrui taip pat
Kuomet dar tik draugavome su busimu vyru, buvome nusprende, kad mergaitei varda rinks jis, o berniukui as. Jau kaip ir buvom nutare, kad bus Nojus ir Greta
Kai pastojau, vyrui vardas Nojus eme nebepatikt. Emiau ieskot kitu variantu, mintyse galvodama, kad ir Greta nera labai jau idealus Kai ultragarsu pamateme (kartu buvo vyras), kad turesime berniuka, labai apsidziaugiau. As kazkaip is karto pasakiau bus Gustukas. Vyras is tos laimes, iskarto ir sutiko visiems kitiems vaikams vardus aš rinksiu. ir po ranka visada laikysiu Kuzavinio žodyną beje, aš karts nuo karto ant lapuko užsirašau man patinkančius vardus ir pasižymiu datą. niu, skonis tikrai su metais, su laiku keičiasi.
as kai laukiausi kazkaip mergytei iskart buvom isrinke varda,o del berniuko gincijomes su vyru
Iki pat paskutinio nestumpo menesio negalvojom maziukui vardo
Vat, o antros tikiuosi mergaites, kuri turetu varda Auguste QUOTE(orlyte @ 2006 12 02, 12:25) as kai laukiausi kazkaip mergytei iskart buvom isrinke varda,o del berniuko gincijomes su vyru jau buvau pagalvojusi, kad mano bendradarbio žmona esi kažkaip vyrams Rūtenis patinka... gal dėl trenerio Paulausko?
mano vardas Daiva, šis vardas man labai gražus, tačiau man labai nepatiko klasėje būti vienai iš keturių tokiu vardu. Todėl savo vaikui norėjome išrinkti retą vardą. Mums labai patiko vardas Neilas,radau jį skaitydama vieną žurnalą. Bijojome tokį vardą duot dėl aplinkinių reakcijos, tačiau kuo ilgiau svarstėm tuo sunkiau buvo rast gražesnį. išsiaiškinom vardo reikšmę, reiškia "čempionas, nugalėtojas". Kai gimė sūnelis iš karto supratom kad būtent šis vardas jam tinkamiausias. Ir dabar visiškai nesigailim davę retą vardą, nors aplinkiniai reaguoja įvairiai, tačiau mes nereguojam, juk mūsų teisė rinktis
QUOTE(muminukas @ 2006 12 03, 15:55) jau buvau pagalvojusi, kad mano bendradarbio žmona esi kažkaip vyrams Rūtenis patinka... gal dėl trenerio Paulausko?
Man sakė, kad laukiuosi dukros, tai turėjome du vardus Simona ir Justė, o jeigu būtų berniukas tai Paulius. Jau gulėdama gimdymo palatoje su vyru kalbėjome kažin koks vardas labiau tiks, kurį čia duoti
Na, aš dar vaikiuko neturiu, bet jei kada nors turėsiu mergaitę, tai pavadinsiu Paulina. Man labai gražus vardelis
Mums sunku buvo su vardu. Kol dukriukas sedejo pas mane, tai jokio vardo negalejom isrinkti. Tai man nepatinka, tai vyrui negrazu. Bet vos tik pamaciau savo mazyle, vardas automatiskai pasirinko. Vardas dukriukui tiko ir visiems patiko
QUOTE(Jolita' @ 2006 12 05, 17:20) Na, aš dar vaikiuko neturiu, bet jei kada nors turėsiu mergaitę, tai pavadinsiu Paulina. Man labai gražus vardelis Gražus, bet kartais atsitinka taip, kad nepavyksta pavadinti išsvajotu vardu.... Vaikystėje sakiau, kad mano dukra bus Atėnė - labai jau jis man gražus ir ta deivė mane žavi.. Kai laukiausi, nežinojom kas bus mūsų trečiu šeimos nariu. Berniukui vardą sugalvojom iškart, o mergaitei vis rinkom ir rinkom... Vyras buvo kategoriškai "prieš" dėl Atėnės. Tada sugalvojom, kad bus Ema... Bet, kai gimė mergytė, nu jai taip netiko tas vardas
Aš kai ieškojau leliukui vardo, nuėjau į kažkokį tinklalapį, kur visi pasaulio vardai surašyti. gali pasirinkti užklausą, kad atfiltruotų pvz. mitologinius, pagoniškus, krikščioniškur ir pan. Gan gerai sugalvota programėlė. Radau per google
na mes tai visa nestumo mergaites laukem, na mums ja "zadejo" norejau pavadindi Rusne.Bet gime berniukas.Is pradziu norejome lyg Nojum, Ugnium pavadinti, bet netiko prie vaiko veidelio ir sugalvojom pavadinti Kristupo tetos Kristinos garbei
pas mus tevelis pasiule, mamytei patiko, taip ir pavadinom
Su vyru buvome sutate, jei gims dukryte tai vardeli duos tetis jei sunelis tai as
Susiradau daug ir issirinkau labiausiai patikusius
O is ju dar ir dar... Taip liko 2, tai teko juos sujungti Ivory-Amir QUOTE(Ymantee @ 2006 07 14, 22:40) nu jau isvadas padarem,kad Aira tikrai nebus.... Jau labai seniai diskutavot, bet mano dukryte yra vardu Aira Papildyta: QUOTE(Ne_gera @ 2006 07 19, 17:30) O man abu vardai patinka Vienas grupiokas man aiskino, kad pagal lietuviu kalbos taisykles reiketu tarti A-yda ir A-yra
Norejom lietuvisko, trumpo, retesnio, grazaus vardo. Pavadinom Guoda.
Varda rinkome dar pries vaiko gimima patiko trys - Benas, Rokas, Paulius. Taciau kai vaikelis gime nei vieno is ju nedaveme, dvi savaites pagalvoje pavadinome Mariuku. Norejome, trumpo, lietuvisko, skambaus ir nesikartojancio vardo. Ir daug kas mums sake, kad labai grazus vardas ir nusistebi, kad toki prisimineme
Rinkomes pagal siuos kriterijus:
- Kad turetu gera reiksme - Kad graziai skambetu - Nebutu nuvalkiotas
Kriterijai tokie:
-lietuviškas -retas -gera reiškmė -trumpas -dera prie pavardės
mirusiu artimuju vardo geriau nedeti vaikui,kazkur skaiciau(berods burejos Vaivos interviu..),kad taip tu primeti tam vaikui didele atsakomybe,kad jis turi kazkokius lukescius pateisinti.beto vardas turi savo aura ir nemanau,kad geriausia iseitis deti amzinaatilsi zmogaus varda is mandagumo
musu sunaus vardas Arijus.kai rinkom su vyru varda as dar laukiausi,norejau kad jis butu vyriskas,stiprus,graziai skambetu prie pavardes(Šeibokas) ir aisku turetu grazia reiskme(Arijus-sen.graiku karo dievas).turejom kelis variantus ir kai gime sunus jam labiausia tiko sis vardas,o is tiesu as giliai sirdi dar nepagimdzius ji Aruciu vadinau,tai kazkaip ir prilipo P.S.kai rinkom varda su nieko nesitarem(net su seneliais),kad nedarytu neigiamos itakos
Aš su MB ieškojom kompromiso .jis svajjo apie Emiliją . Na man šis vardas labai gražus , bet labai dažnas .Aš radau vardą Milita . MB užprotėstavo , kad kažkaip nelietuviūkai , kaip iš serialo skamba .Tai padarėm viduriuką - Milija.
Kol nesilaukiau buvau šventai įsitikinusi, kad mergaitei duosiu Medeinės vardą, o berniukui - Naglio. Tačiau kai pastojau, mergaitiškas vardas visai pradėjo nelipti, tada pradėjom kitus galvoti ir kai pasakiau Urtė - tai tiek man, tiek vyrui iš karto prilipo. Aprašymuose radau šio vardo reikšmę "Dievo dovana", taigi ir nusprendėm, kad jei mergaitė bus Urtė
Pirmąjam sūnui dar prieš jam gimstant buvom sugalvoje vardą-Dominykas.Bet kai gimė,kažkaip "nelipo" jam tas vardas.Tai mąstėm su vyru,koks jam tiktų.Ir sugalvojom pavadinti Amdėjum.Nes būtent tą vakarą,mes su vyru grįžom iš simfoninio orkestro koncerto,kur grojo Amadėjaus Mocarto muzika testas parodė,kad laukiuosi
O mes savo sunui isrinkom varda Matas,nes jis gime neisnesiotukas ir pries Kucias,Kaledas,ir sis vardas reiskia Dievo dovana.
Pirmagime pavadinome Urte, nes mums abiems su vyru sis vardas buvo vienintelis ir net nesvarstomas, o del antrosios kilo daug svarstymu, nes kazkaip niekas nepatinka
Karolio vardo istorija: Kadangi mano vyrų pavardė yra kaip vienas populiariausiu dabar duodamų berniukams vardų, tai mums reikėjo paprasto ilgesnio vardo tikintis, kad žmonės skirs vardą nuo pavardės. Pradžioj buvo 2 variantai Dovydas ir Kristupas. Kai gimė leliukas, nu nei iš tolo jis nebuvo nepanašus nei į Dovydą, ir juolabiau į Kristupą... Tie vardai tokie grubūs mano tokiam mielam leliukui buvo. Nu jis toks mažas žirniukas-karoliukas (nu tas kur ant kaklo dedamės) buvo...
Rusnės vardo istorija: Skaitėm Karoliui Danuko Dunduliuko nuotykius. Ten jis buvo įsimylėjes mergaitę Rusnę. Mano vyras išgirdo šitą vardą ir pasakė- nu ką motin, pagaliau išgirdau vardą, kuriuo norėsiu vadint savo dukrytę. Ruoškis, darysim antrą vaiką lotuliukas.gif thumbup.gif Po menesio Rusnė jau buvo pilvelyje QUOTE(ayra @ 2007 02 09, 18:45) Jau labai seniai diskutavot, bet mano dukryte yra vardu Aira Mano dukriukas taip pat šiuo vardu. Aš norėjau pavadinti Paulina, bet vyras kategoriškai reikalavo, kad būtų Aira, sakė jeigu ne Aira, užrašysiu Aldona, teko nusileisti. Nors dabar kai su tais šunim
Labai idomios istorijos
Pasidalinsiu ir as savaja... Kad gims dukryte zinojom, jau bene nuo 6 laukimo menesio Visgi likus menesiui iki gimimo, neatsispyreme pagundai pasvajoti ir sudareme nedideli sarasiuka: Kotryna, Auguste, Milda, Migle.... ir kt. Man istrigo Mildutes vardas... vis pagaudavau save galvojant apie dukryte Mildute Artejo gimimo diena. Laikas buvo sudelioti visus taskus ant "i", tad beliko nusipirkti vezimeli. Issirinkome is gausybes pasiulytu modeliu ir smalvu, ratais turguje bene 3 val. vaiksciojom. Atnese mums suvyniota modeli, tad ispakavau ji tik namuose... Ir ka jus manot? Juodu markeriu ant vezimelio ipakavimo etiketes buvo uzrasyta: UŽSAKYTAS MILDA Tuomet mums visiskai nebekilo jokiu abejoniu... Musu Mildutei jau 6 men.
O aš besilaukdama susapnavau dukrytės vardą, nors net nežinojome ko laukiam, nes visą nėštumą taip ir nesirodė... Tai gimus mergytei taip ir pavadinome - vardu iš sapno...
Laukiuosi pirmagimio
sveikutes
man nuojauta sako kad turesime suneli
Budama penkiolikos, gulejau ligoninej su pulinga angina. Toj pacioj palatoj su mama gulejo gal 4 metuku Skaidra. Grazuole! Sviesus garbanoti plaukai, rudos akeles... Grizusi mamai pasakiau, kad jei kada turesiu dukra, bus Skaidra-taip pat rudaake, sviesiaplauke. Mama nepatikliai paziurejo-juk musu visa seimyna melynakiai. Praejus 6 metam nuo to pokalbio, viena grazu ryta gime mano Skaidra
Man irgi kazkada teko sapnuoti berniuka, jis buvo mano, o vardas Aurelijus, bet kazkodel tik dabar perskaicius jusu istorijas prisiminiau
Kai susipazinau su savo dukrytes teciu buvom dar ganetinai jauni, o tada tos visos meiles seile pradzioje Kuomet pastojau perskaiciau N vardynu, berniukui isrinkau net keleta vardu, o mergaitei niekas nelipi tik ta Saule kazkaip vis isnirdavo ir tiek, Karta viena mergina klause, ar zinau kas gims, sakau ne, o ar varda turit, as sakau kad tik mergytei. Tai ji man sako, jei jau varda mergytei turi tai mergyte ir bus. Buvo ir atkalbejimu ir kitokiu svarstymu bet taip ir liko Saule, laksto dabar visuomet "išsišiepus" QUOTE(Ende @ 2010 01 10, 10:18) Karolio vardo istorija: Kadangi mano vyrų pavardė yra kaip vienas populiariausiu dabar duodamų berniukams vardų, tai mums reikėjo paprasto ilgesnio vardo tikintis, kad žmonės skirs vardą nuo pavardės. Pradžioj buvo 2 variantai Dovydas ir Kristupas. Kai gimė leliukas, nu nei iš tolo jis nebuvo nepanašus nei į Dovydą, ir juolabiau į Kristupą... Tie vardai tokie grubūs mano tokiam mielam leliukui buvo. Nu jis toks mažas žirniukas-karoliukas (nu tas kur ant kaklo dedamės) buvo... Rusnės vardo istorija: Skaitėm Karoliui Danuko Dunduliuko nuotykius. Ten jis buvo įsimylėjes mergaitę Rusnę. Mano vyras išgirdo šitą vardą ir pasakė- nu ką motin, pagaliau išgirdau vardą, kuriuo norėsiu vadint savo dukrytę. Ruoškis, darysim antrą vaiką lotuliukas.gif thumbup.gif Po menesio Rusnė jau buvo pilvelyje mielos istorijos
Pirmagimiui vardą radome Lietuviškų vardų knygoje. Į GN tėtis atsivežė knygą ir ilgomis dienomis (turėjau CP, todėl teko ligoninėje po gimdymo praleisti visą savaitę) vartydavom ją. O ir skambėjo jis kone identiškai kaip tėčio, tik vienas skiemuo pakeistas- tai tėtis jau kito ir nebeieškojo.
dukros vardas nutūpė mano mintyse dar jai pilvelyje esant..jau pradžioje laukimo žinojau kad bus toks vardas..o kai echo patvirtino, kad turėsim mergytę tai dar negimusi ji jau turėjo vardą...
As vaiku neturiu, bet papasakosiu kaip as gavau savo varda. As gimiau nakti. Mano tevai su vardu neskubejo, galvoju su charakteriu atskleisiu koks man labiausiai tinka. Stai kokia as buvau: triuksmaudavau, tevam miegot neduodavau ir pati namuose paskutine uzmigdavau, todel gavau varda budama netgi 4 menesiu. Atsizvelgami tevai kokia as naktibalda buvau ( patikekite, tebesu) pavadino mane Vakare.
Stai broliui as pati sugalvojau (mociutes padedama) varda budama 5 metu. Mociute matyt labai Tomo norejo, todel kai buvau pas ja ji mane uzprogramavo: TOMAS. Pamaciusi broluka as be sustojimu kartodavau varda Tomas. Stai ir prigijo. Dabar turiu broli Toma |