Karamba
2004 08 24, 12:04
sveikos, na vat idomu man kaip Jus isrinkote savo  varda? mes tai labai ilgai galvojome (dar jam negimus) koki varda deti suneliui. jau buvome ir apsiprende deti simono varda (nes toks vardas vyro mirusio tevo). gimdant akusere paklause, koki varda desime kudikiui. pasakeme kad bus simonas. tada ji paklause mano vardo  isgirdusios, jog mano vardas kristina, akusere su gydytoja pasiule deti koki nors panasu varda i mano, pavyzdziui kristupas ar kristijonas. ir mums laaaaaaaaaabai patiko KRISTUPAS  pagalvojome retas ir tikrai grazus vardas  tai todel ir pavadinome taip. bet dabar kaip matau, kad panasaus amziaus kaip musu sunus, kristupu yra tikrai nemazai
As savo suneliui daviau Dominyko varda, nes kazkaip visiskai neisivaizdavau kaip pavadinti, todel kazkaip vartem visokiu vardu zodynus ir pamatem sio vardo reiksme :kad gimes sekmadieni, Dievo diena... O maniskis butent sekmadieni ir gimes, o be to kazkaip man labai patiko sis vardas Vat, tokia musu istorija
Aš tai tik berniukui buvau išrinkus vardą  ,tik kartą anyta buvo užsiminus,kad labai gražus mergaitės vardas ROBERTA.Ir gimė mergaitė  ,gydytoja paklausė kaip pavadinsiu, tai aš automatiškai ir pasakiau, kad Roberta  .
Jurgichka
2004 08 29, 12:49
Maniskei ieskojom ilgo, tarptautinio, lengvai trumpinamo (alex), kad lietuviai seneliai nenusilaustu liezuvio betardami, kad rusas prodedukas galetu savaip vadint  - ir kad prie pavardes tiktu. Vat ir gavosi Alexandra
O mergičkom abiem vyras davė vardus pirmai kad gražus ir dar laisve reiške o antrai tai nuo vyro vardo o kai bus kada nors bernas tai man duos pasireikšt dėl vardo
Karamba
2004 08 29, 14:45
| QUOTE (KEIBI @ 2004 08 29, 14:09) | O mergičkom abiem vyras davė vardus pirmai kad gražus ir dar laisve reiške o antrai tai nuo vyro vardo o kai bus kada nors bernas tai man duos pasireikšt dėl vardo |
o mes tai kartu rinkom o sekancios tai meragites nioreciau, bet neisivaizduoju koki varda reiketu deti
kregždutė
2004 08 31, 20:47
Ilgai su vyru galvojome, kokį duoti. Niekaip neišsirinkome. Mergaitei žinojau jau seniai - Milda - liet. meilės deivė. Bet žadėjo berniuką, tai galų gale nusprendėme Karolis. Mažas Karoliukas. Išvertus reiškia šaunus, ir tikrai jis tikras šaunuolis. Pirmam daviau vardą - Augustas. Tai buvo prieš 8 metus, dar nebuvo tokių vardų. Tik dabar jau Augustėlių padaugėjo.
Kazkada su vyru buvom Portugalijos korurte Costa de Caparica. Mums taip ten patiko (medaus menesi ten leidom  ), kad sutarem kaip nors iamzinti ta kurorto pavadinima, bejuokaudami nusprendem sunu pavadinti Kostu, o kaip butu buve su dukra net nezinau, o vyras sake, kad darys berniuka Kai gime Kostas vyras pats ant jo loveles ligonineje uzrase "Kostas", o man kai ryte ji atveze (gimdziau nakti, dare cezari ir sunu pamaciau tik ryte) sesele pakele triuksma, kad kazkas prirasinejo ant lapuko, naktine sesele pasnibzdejo:"cia jos vyras", tada sesele man sako, o jus sutinkat, kad toks vardas butu? As po narkozes nebuvau dar atsigavus ir man jos klausimas toks kvailas pasirode, sakau, o jus nematot, kad cia Kostas? Stai tokia musu Kosto vardo istorija
Karamba
2004 09 01, 09:17
| QUOTE (Koste @ 2004 08 31, 21:14) | Kazkada su vyru buvom Portugalijos korurte Costa de Caparica. Mums taip ten patiko (medaus menesi ten leidom ), kad sutarem kaip nors iamzinti ta kurorto pavadinima, bejuokaudami nusprendem sunu pavadinti Kostu, o kaip butu buve su dukra net nezinau, o vyras sake, kad darys berniuka
Kai gime Kostas vyras pats ant jo loveles ligonineje uzrase "Kostas", o man kai ryte ji atveze (gimdziau nakti, dare cezari ir sunu pamaciau tik ryte) sesele pakele triuksma, kad kazkas prirasinejo ant lapuko, naktine sesele pasnibzdejo:"cia jos vyras", tada sesele man sako, o jus sutinkat, kad toks vardas butu? As po narkozes nebuvau dar atsigavus ir man jos klausimas toks kvailas pasirode, sakau, o jus nematot, kad cia Kostas?
Stai tokia musu Kosto vardo istorija |
o mes ieskojom, kad butu ir lietuviskas ir lenkiskas vardas, nes vyras lenkas o dar gime rugpjuti, tai ir pavadinom Augustu. Tiesa, vyras uzrase August, cia jau jo principai tik kad ziuriu baisiai jau daug tu Augustu ir Augusciu  kompanija!
O mes Meda pavadinom del keliu priezasciu. Pirma - norejome trumpo vardo, nes pavarde ir taip ilgoka, antra - mes ja pradejome per savo medaus menesi  , o trecia - galune DA - tai musu su vyru vardu pirmosios raides.
Dee_Dee
2004 09 01, 10:36
Mes rinkom taip. Sugalvoji varda tada ziūri kaip skamba : Prezidentas .... (vardas) ..... (pavardė). Jei neskamba , galvoji kita vardą Jei rimtai tai vienas pavadintas proprosenelio vardu, o kitas pavadintas mano mergautinės pavardės atminimui
Cikadelė
2004 09 01, 18:28
| QUOTE (Dee_Dee @ 2004 09 01, 10:37) | Mes rinkom taip. Sugalvoji varda tada ziūri kaip skamba : Prezidentas .... (vardas) ..... (pavardė). Jei neskamba , galvoji kita vardą Jei rimtai tai vienas pavadintas proprosenelio vardu, o kitas pavadintas mano mergautinės pavardės atminimui |
idomiai cia
Bitemaja
2004 09 01, 18:58
o mes mazajai rinkom rinkom, ir isrinkom varda kuris treiskia laime nesanti  O ka, gal ir atnese:)
[tamsute]
2005 01 31, 19:07
Sveikutes:)
Mes ilgai rinkome savo zuikuciui varda, sugalvojome Paulius, vaikutis gime po cezario, taigi as ji pamaciau tik kita diena. Atsistojom abu prie inkubatoriaus ir kaip susitare istarem Lukas... Manau,kad musu vaikutis varda atsinese pats... Nors Luku sioje kartoje labai daug, bet Paulius tiesiog nebelipo:)
Mūsų istorija tokia. Kai pastojau, gydytoja pasakė, kad man tas vaikelis tai "Dievo dovana". Mat turėjau visokių moteriškų ligų ir problemų. Pagal gydytojų parodymus turėjo gimti mergaitė. Todėl vardą jau buvome ir sugalvoję. O gimė berniukas. Parsivežus iš ligoninės, pasinėrėme į rūpesčius ir vardo galvoti nebuvo kada. Tiesiog tie vardai, kuriuos turėjome išrinkę nė vienas nelipo. Kažkaip neskambėjo. Tada vyras parnešė vardų knygelę su reikšmėmis ir skaitėme kartu nuo pradžios. Kai perskaitėme vardą Matas, kuris iš hebrajų kalbos išvertus reiškia "Dievo dovana", abejonių neliko. Knygelę iškart užvertėme. Tai buvo 1998 m., kai dar negirdėjau ir nepažinojau nė vieno Mato. Dabar labai daug matų, bet man vistiek labai gražus, trumpas, konkretus vardas ir dar turintis tokią reikšmę.
Bliss Pearl
2005 06 17, 22:35
QUOTE(rosma @ 2005 06 17, 23:24) Mūsų istorija tokia. Kai pastojau, gydytoja pasakė, kad man tas vaikelis tai "Dievo dovana". Mat turėjau visokių moteriškų ligų ir problemų. Pagal gydytojų parodymus turėjo gimti mergaitė. Todėl vardą jau buvome ir sugalvoję. O gimė berniukas. Parsivežus iš ligoninės, pasinėrėme į rūpesčius ir vardo galvoti nebuvo kada. Tiesiog tie vardai, kuriuos turėjome išrinkę nė vienas nelipo. Kažkaip neskambėjo. Tada vyras parnešė vardų knygelę su reikšmėmis ir skaitėme kartu nuo pradžios. Kai perskaitėme vardą Matas, kuris iš hebrajų kalbos išvertus reiškia "Dievo dovana", abejonių neliko. Knygelę iškart užvertėme. Tai buvo 1998 m., kai dar negirdėjau ir nepažinojau nė vieno Mato. Dabar labai daug matų, bet man vistiek labai gražus, trumpas, konkretus vardas ir dar turintis tokią reikšmę. Mano sūnus irgi Matas  ,o vardą išrinko vyras,mes dar tik draugavom kai jis pasakė kad jei turėsim sūnų tai vardas bus Matas.O kadangi man tas vardas irgi gražus neprieštaravau.O kai  antro bandžiau itikinti kad bus mergaitė ir tik Agnė  kai sužinojau kad berniukas pasakiau savo vyrukams kad jie išrinktų vardą.Nu jie su Matu pasitarė ir nusrendė kad Marius panašiausias į Matą.Toks pats trumpas ir iš tokios pat raidės
Martynos mama
2005 06 18, 10:01
Sveikutes. Irmoji dukrelė Martyna gavo tokį vardą todėl, kad laukėme berniuko - Martyno. Tad, tereikėjo šiek tiek "pakoreguoti" ir gavosi visai gražus vardelis mergaitei. Na, o antrąjai vardą buvo lengviau išrinkti. Mano darbo kolegė Latvijoje Agita. Tad, dar gerokai prieš gimdymą buvo nuspręsta, jog jei gims mergaitė, pavadinsim Agita. Taip ir padarėm.  Gaila, kad kolkas nežinau šio vardo reikšmės...
nakutyte
2005 07 01, 13:31
Dukroms vardo ieškojau lietuviško, trumpo - turėjau po 2 variantus, o apsisprendžiau gimdymo namuose pamačius vaiką, išgirdus balsą (verksmą).
Jolanta:)
2005 07 01, 13:40
Mes tai dar negimusiai buvom išrinkę vardą: nors nežinojom kas gims, buvom sutarę tik dėl mergaitės vardo, o dėl berniuko tai nuomonės skyrėsi  . Šiaip tai labai norėjau lietuviško vardo, o Miglutė pasirodė pakankamai moteriškas ir švelnus vardas
Savo vyresnele kai ji dar buvo  pilvelyje nutariau pavadinti Diana vyras norejo visiskai kitokio vardo, bet nugalejau as... nezinojau ar bus mergyte ar berniukas bet as jau buvau isitikinus kad tai mergyte... taigi atrode niekas man nesukliudys jos vadinti Diana...  Bet viena nakti susapnavau sapna: as ja pasaukiau: - Diana! O ji man sako as ne Diana as Inesa! taigi paklausiau vaiko noru kai tik ja pagimdziau zinojau kad tai Inesa.............  antroji mano mazyle turejo buti Vilija,Šarūnė arba Justė bet Inesa nenorejo tokio vardo ji norejo Indres taigi jos tapo sesutemis INesa & INdrė
Mano mergyte turi savo proproseneles varda - Emilija. KAi as pastojau, suzinojome, jog proprosenele visos baisiausios ligos uzpuole- vezys, skrandzio opa ir dar visokiu smulkiu (jai 105 metai...), o proprosenele - nuostabus zmogus - labai sviesaus proto ir labai gera. Ji jau tada saukesi tik mirties, suprantama, tokie skausmai, bet kai suzinojo, kad as laukiuosi, pradejo vel kabintis i yvenima, sake, kad nori savo proanuke pamatyti...  Daviau as naujagimei Emilijos varda ir, suzinojusi tai, prosenele net verke is laimes... Dabar jai jau 106 metai... Myli savo proanuke be proto... Sake, kad dabar nori sulaukti jos pirmo gimtadienio ....
Aš vardą Matas ar Mathieu dar žalioj paauglystėj buvau sugalvojusi, tada dar Matų nelabai buvo, taigi klausimų kaip ir nekilo, kaip mažių pavadint - vyrui irgi patiko. Nors visos echoskopijos rodė mergaitę, buvom jau ir susiruošę mergaitišką kraitelį, vyras visą laiką svaisčiojo apie dukrytę Neringą (mano pasirinkimas irgi jau seniausiai buvo nulemtas - Sophie ar Sofija, bet tegu tiki, kol gali  ), dieną prieš gimdymą pagaliau pamatė, kad vis tik bus berniukas...  Mano svajonei - turėt pirmagimį Matą - buvo lemta išsipildyt
Mamuciux
2005 07 06, 12:21
kai laukiausi pirmosios gydytojai tvirtino kad bus berniukas vyras labai norejo ji pavadinti Mantvilu todel kad tai jo tevo vardas o jis savo teva labai gerbe as nepriestaravau nes zinojau kad jam tai labai svarbu... bet pasakiau jog kitam musu vaikui varda rinkssiu as ir mano zodis bus lemiamas... bet gime mergyte ir taip gavo Mantvilės varda senelis labai dziauges  kai laukiausi antrojo vaikelio  turejau eiti pirma karta pasidaryti echoskopijos gydytojas paklausė ar musu giminėje yra trinuku susijaudinusi pasakiau jos turiu seses trinukes tada gydytojas mane gan nuliudino  sake kad greiciausiai bus dvyniai nes vienas vaikelis gali neisgyventi  gimdymas buvo sunkus teko daryti cezario pjuvi pamaciau juos tik vakare nes gimdziau ryte... prie manes buvo trys mazuciai paklausiau kodel trys ir vienas siek tiek mazesnis uz kitus gydytojas pasake tai mažiukas jis isgyveno bet yra siek ttiek mazesnis  taip jis gavo Mažvydo varda kitas bus Tautvydas sakiau vyrui taibu musu tauta  ir laisve o trecias bus Mantvilei ji isrinko jam Mantvydo varda!!!!!! tai taip mums ir gavos su tais vardais
Mamuciux
2005 07 06, 12:27
kodel pas mane parasyta kristupas vaiko vardas matyt netycia parasiau vyro varda
QUOTE(Dee_Dee @ 2004 09 01, 10:36) Mes rinkom taip. Sugalvoji varda tada ziūri kaip skamba : Prezidentas .... (vardas) ..... (pavardė). Jei neskamba , galvoji kita vardą Jei rimtai tai vienas pavadintas proprosenelio vardu, o kitas pavadintas mano mergautinės pavardės atminimui  cia geras  maniskiui tinka , bet mes taip negalvojome, bet norejau trumpo reto vardo, todel pavadinome - Donas
QUOTE(Mamuciux @ 2005 07 06, 12:27) kodel pas mane parasyta kristupas vaiko vardas matyt netycia parasiau vyro varda  o kodėl prie antro vaiko pas tave 3 vardai, gal čia trinukai?
Mariposa
2005 07 21, 19:53
O as nuo pat pradziu jauciau kad bus mergyte ir taip susidraugavom su ja dar pilvelyje, kad reikejo ir vardo  Man ta busena buvo tokia nuostabi, tokia nepakartojama kaip meile, tai ir isejo Meilyte. Tevai atkalbinejo, mano mociutei is vis vardas nei i tvora nei i mieta, draugams manau irgi keistai skamba, bet as laikiausi savo. Devynis menesius savo leliuka Meiliuku vadinau, kaip galeciau staiga pakeisti varda?  O dabar dziaugiuosi, nes retas vardas bus.
muminukas
2005 07 30, 08:29
persefone
2005 09 04, 09:58
Mano mergytei vardą buvau sugalvojus dar gerokai prieš gimimą. Aišku, abejojau ar jis jai tiks ir patiks. O kai ji gimė dar nusprendžiau pažiūrėt į kalendorių. Ir kaip aš buvau maloniai nustebinta tarp kitų vardų radusi būtent Tą Vardą.  Tai va, dukrytė pati sau vardą išsirinko. Negali pykt  Man gražu kai gimimo ir vardo dienos sutampa .
QUOTE(Papla @ 2004 09 01, 11:09) O mes Meda pavadinom nes pradejome per savo medaus menesi  , Kaip fainai sugalvojota QUOTE(Martynos mama @ 2005 06 18, 11:01) Na, o antrąjai vardą buvo lengviau išrinkti. Mano darbo kolegė Latvijoje Agita. Tad, dar gerokai prieš gimdymą buvo nuspręsta, jog jei gims mergaitė, pavadinsim Agita. Taip ir padarėm.  Gaila, kad kolkas nežinau šio vardo reikšmės... koks gražus ir negirdėtas vardas QUOTE(Mamuciux @ 2005 07 06, 13:27) kodel pas mane parasyta kristupas vaiko vardas matyt netycia parasiau vyro varda  Parašyta, nes pati taip parašei
vaidbaliuk
2006 03 05, 22:21
gal galit padet issirinkt varduka:)man eina 33sav niestumas ir juokingiausia tai kad gydytoja nepasake kas gims sake:tegu buna staigmena,tegu pats gyvenimas parodys kas bus ir pan.manau kvaila bet likau aip ir nesuzinojus....tai noriu kad padetut issirinkt graziausius vardukus tiek berniukui tiek mergaitei(patys nesutariam del vardu:))tad dekui visom kas pasakys savo nuomone kokie vardukai joms grazius
mikepodukofke
2006 03 06, 00:55
QUOTE(vaidbaliuk @ 2006 03 05, 22:21) gal galit padet issirinkt varduka:)man eina 33sav niestumas ir juokingiausia tai kad gydytoja nepasake kas gims sake:tegu buna staigmena,tegu pats gyvenimas parodys kas bus ir pan.manau kvaila bet likau aip ir nesuzinojus....tai noriu kad padetut issirinkt graziausius vardukus tiek berniukui tiek mergaitei(patys nesutariam del vardu:))tad dekui visom kas pasakys savo nuomone kokie vardukai joms grazius  pasakyk del kokiu nesutariat... man grazus Auste, Guste, Migle, Mante bei Rytis, Vakaris, Andrius, Tautis
mama Meda
2006 03 06, 01:29
Tai ir nereikia taip skubėti, gims lelius ir pats į šį pasaulį vardą atsineš, galima pažiūrėti į kalendorių kokios tą dieną vardinės.Gimimo liudijimą juk ne tą pačią dieną gauni, taigi dar bus laiko pagalvoti Sėkmės.
Aš ir manau, kad kai gims tada ir atrasit vardą. Kartais užtenka pažiūrėti į mažiuką ir vardelis pats atsiranda mintyse  .
QUOTE(vaidbaliuk @ 2006 03 05, 22:21) gal galit padet issirinkt varduka:)man eina 33sav niestumas ir juokingiausia tai kad gydytoja nepasake kas gims sake:tegu buna staigmena,tegu pats gyvenimas parodys kas bus ir pan.manau kvaila bet likau aip ir nesuzinojus....tai noriu kad padetut issirinkt graziausius vardukus tiek berniukui tiek mergaitei(patys nesutariam del vardu:))tad dekui visom kas pasakys savo nuomone kokie vardukai joms grazius  gal turit vardų, kurie jums limpa prie širdies? Nes kiekviena mama paminės daug ir dar skirtingų
yra labai daug visokiu knygu,kur yra milijonai vardų,gal kas sudomins.Pasiulyt galima laabai daug,bet tik gimus vaikeliui matysi ar tas vardas jam tinka,dažniausiai sugalvoji viena,o gimus kūdikėliui tas vardas jau nebepatinka,be to sako vardas atspindi žmogaus vidų.Man patinka berniuko vardas GRANTAS,ARNAS,o jei turėsiu dukra pavadinsiu GUNDA/yra panašus KUNIGUNDA,bet čia ne tas pats/
Taigi čia pat, šitam skyriuj yra temos Gražiausi mergaičių vardai http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=4036 gražiausi berniukų vardai http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=9367 lietuviški vardai http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=10875galų gale nueik į temą kur registruojami supervaikiukų vardai, čia sąrašas ilgas ilgas http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=29019Ir išviso visa skiltis skirta vardams. Pasiūlymų čia begalės. Sėkmės šitam nelengvame darbe
QUOTE(Erina @ 2006 03 06, 15:03) Taigi čia pat, šitam skyriuj yra temos Gražiausi mergaičių vardai http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=4036 gražiausi berniukų vardai http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=9367 lietuviški vardai http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=10875galų gale nueik į temą kur registruojami supervaikiukų vardai, čia sąrašas ilgas ilgas http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=29019Ir išviso visa skiltis skirta vardams. Pasiūlymų čia begalės. Sėkmės šitam nelengvame darbe  puikus patarimas
QUOTE(vaidbaliuk @ 2006 03 05, 23:21) gal galit padet issirinkt varduka:)man eina 33sav niestumas ir juokingiausia tai kad gydytoja nepasake kas gims sake:tegu buna staigmena,tegu pats gyvenimas parodys kas bus ir pan.manau kvaila bet likau aip ir nesuzinojus....tai noriu kad padetut issirinkt graziausius vardukus tiek berniukui tiek mergaitei(patys nesutariam del vardu:))tad dekui visom kas pasakys savo nuomone kokie vardukai joms grazius  manau, kad ne gydytoja turetu spresti, ar tevams verta zinoti vaikelio lyti gal nesi mate tiesiog.. as pavyzdziui is anksto norejau zinoti, kas pilvelyje gyvena, ir gydytoja nebuvo paslaptinga, pasake,ka pamate siaip man grazu merg.Luka arba Liuka, bern.Jurgis(sitas jau maniskiui atiteko  )Ainis, Kasparas
Raganiute
2006 03 07, 18:31
Aš irgi manau, kad kai pamatysi savo vaikutį, šaus į galvą kažkoks spontaniškas vardas ir pavadinsi taip. Nors man taip nebuvo (o tikėjausi). Tai nusprendėm duot senelio ir prosenelio vardą. Gal ir jūs giminėj turit kokių tradicijų?
free_spirit
2006 04 21, 20:46
 na tai va. as cia tokia jaunute tarp jau mamu prisiregistravau  bet einam prie reikalo  ... taigi kazkur po 5men. turesiu broli  , ir man patiketa isrinkt jam varda. labai norisi kad vardas nebutu toks tokiu yra ant kiekvieno kampo  nu tipo ten darius,paulius ir pan.  ieskojau day.lt bet ten vienos nesamones, net vardas ENZO yra!!!!!!!!!  . tai va gal galit padet isrinkt varda, kad butu ryskus vardas, gerai skambetu,suteiktu idomumo ir svarbiausia kad jam paaugus mokykloj jo klasiokai neuzjuoktu  . tai sunki uzduotis...  prasau padekit is anksto aciu........
 O tu cia paskaitinek,issirink kokius 5-6 vardus,o paskui balsavimo/nuomoniu prasyk  Nes vardas,toks jau dalykas,vienam patinka,kitam nesamone.... O as sitam forume radau varda Oskaras  Man jis grazus
Lakūdra
2006 04 21, 21:57
Mariposa
2006 04 21, 22:05
As kai laukiausi, galvojau jei bus berniukas, duot varda Augustas.
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 21, 23:57)  Pesimiste  juokias,nes is jos sita varda isgirdau niu bet,kad grazus vardas  Jei turesiu berniuka,rimtai galvosiu del Oskaro Pesimiste,
Lakūdra
2006 04 21, 22:43
QUOTE(pupa_uoga @ 2006 04 21, 23:41)  Pesimiste  juokias,nes is jos sita varda isgirdau niu bet,kad grazus vardas  Jei turesiu berniuka,rimtai galvosiu del Oskaro Pesimiste,  aciukas tai vaikiuku vardu tema ziuriu viena is megstamiausiu tavo
Lakūdra
2006 04 21, 22:50
QUOTE(pupa_uoga @ 2006 04 21, 23:49) sek sek jei man prireiks zinosiu i ka kreiptis
|
|