Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naktinis miegas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
indreja
Neturejom su miegu problemu nuo pat gimimo,parpdavo mergina savo lovyteje kuo puikiausiai thumbup.gif .
Dabar irgi ismiega visa nakti,nors dygsta iskart keturi iltiniai dantukai blink.gif .
Siaip,jei jau pastebedavau,kad miegas darosi neramus,blaskosi (cia dantuku dygimo periodais),duodavau Sedatif tabletyciu ir miegas iskart pasitaisydavo.Melisal sirupelis nelabai mums tinka-per saldus.
Zvirblis
Oi mamytes, kaip Jus suprantu! Mano pupa per savo 1,4 m. gyvenimeli yra pilnai ismiegojusi 1 nakti (nuo 10 vakaro iki 7 ryto). Buvo kaip stebuklas - atsibudoms ir issigandom: kur dingo vaikas, nes musu nakteles nuo gimimo oi-oi-oi. Dantys pradygo 4 men., dygo po 3 per men, pilvuka pute iki 6 men. Nepadejo jokie Viburcoliai, jokios arbatos.

Dabar jau turetu buti ramu: turi 16 dantu, pilvo nepucia, bet... Jau taip ipratau naktimis sokti, kad net neieskau jokiu priemoniu - atordo, kad taip ir turi buti. Gal reikes pabandyti kokio Melisos sirupelio?

Dar mane labai neramina, kad ji vis ankciau eme keltis! Kas bus kai reikes atsukti laikrodzius?????????????

Guodzia tik viena mintis - tai kazkada praeis.
Pippa
Ievalota, mazai ka ir bepadesi, paprasciausiai reikia 'isaugti' si perioda. Maniskei rugseji suejo du metukai, o miegoti ramiau pradejo tik nuo rugpjucio vidurio ir tai nezinau ar ilgam. Vienintelis dalykas kas isiklykus padeda nurimti - jos megiamos lopsines.
patri
QUOTE (Zvirblis @ 2004 09 30, 09:53)
Oi mamytes, kaip Jus suprantu! Mano pupa per savo 1,4 m. gyvenimeli yra pilnai ismiegojusi 1 nakti (nuo 10 vakaro iki 7 ryto). Buvo kaip stebuklas - atsibudoms ir issigandom: kur dingo vaikas, nes musu nakteles nuo gimimo oi-oi-oi. Dantys pradygo 4 men., dygo po 3 per men, pilvuka pute iki 6 men. Nepadejo jokie Viburcoliai, jokios arbatos.

Dabar jau turetu buti ramu: turi 16 dantu, pilvo nepucia, bet... Jau taip ipratau naktimis sokti, kad net neieskau jokiu priemoniu - atordo, kad taip ir turi buti. Gal reikes pabandyti kokio Melisos sirupelio?

Dar mane labai neramina, kad ji vis ankciau eme keltis! Kas bus kai reikes atsukti laikrodzius?????????????

Guodzia tik viena mintis - tai kazkada praeis.

ir man panasiai...nebuvo nei vienos ramios nakteles...nezinau,kada ateis tas laikas,kai ramiai miegos...as dar lig siolei maitinu-bet zadu nutraukti...tai visiskai neissimiegu,nes per nakti 3-4kartus-o jau metukai...irgi buvo laikas,kai pute pilvuka,kietejo viduriai,dabar dantys...labiausiai neramina ,kai miegodama tarsi insksia...dar problema,kad uzmiega tik su papu ir tik musu lovoje...ir apskritai is jos sunkiai perguldoma i lovyte...o man su vyru-jau darosi problema,nes as ,kad neissimiegu-tai normalu...bet gi jis tai visai pyksta...nes manoji taip vartosi ir miega vidury lovos kaip karaliene-o mes kaip sliekai ant lovos krastu..o pas mus lova tai labai labai didele!!! betgi trims mums problema miegoti joje...
bandziau duoti kakoki sirupa specialiai,kad ramiai miegotu-betgi nepadeda... doh.gif
meya
QUOTE (Vandene @ 2004 09 28, 16:55)
Bet būna tokių naktų, kai neatsibusdamas įsirėkia, kad nei nuramint niekaip neina, nei prižadint. Čia matyt priklauso nuo to ką dieną veikė, kokių įspūdžių turėjo. Bet būna baisu blink.gif

Vandene, mano pupai irgi taip budavo... tai vienintelis budas nuramint buvo- uzdegt sviesa kambaryje. Tada pagaliau prabusdavo, pamatydavo, kad pas mama ir nurimdavo. Nes taip atrodydavo, kad ji per miegus klykia, saukia "mama", o pazadint niekaip neiseidavo. Stumia mane nuo saves ir viskas, ir toliau klykia "mama" sad.gif Bet maniske tai tik kai dantukai dygo, neramiai miegojo... Va, tiesa, pernai rudeni labai nerami buvo, labai sunku uzmigdyt, ramiai nenuguledavo, vis tai kojytes judina, tai pati vartosi. Ir nakti labai vartydavosi. Tai daviau profilaktiskai vaistuku nuo kirminu ir baigesi problemos.
Kactukas
Daviau ir as profilaktiskai vaistuku nuo kirmeliu, bet nepadejo. As jau baigiu nuprotete, tokia nervuota pasidariau, naktim nebeissimiegu, nes jau nebesuskaiciuoju, po kiek kartu keliasi ir su isterikom: valgyt, gert, paduot lele, nebereik leles, nebereik gerti, koja blink.gif nori pas broli ir t.t.t.t.t. doh.gif Jau geras menuo. Reiks sirupo nusipirkti ir sau ir dukrytei., nes atsidursiu durdome!!!! sad.gif
murzinyte
Manu kad tai isaugama. Mano maziui irgi buvo nemiga uzejus, verkdavo-zyzdavo tol kol i lova nepasiimdavau...
O dabar pabunda nakti, ka nors paveblena,As sumurmu, kad viskas gerai mamyte salia ir miega toliau... Gal jiems reikia isitikinti, kad viskas gerai, viskas savo vietoj ir niekas po ju uzmigimo nepasikeite?
Bet kai reks kitam kambaryje miegoti, nezinau kaip bus...
Neringicka
Mano maziukui 1m ir 3 men., bet naktimis miega labai prastai. Jau pamirsau ka reiskia gerai issimiegoti sad.gif blink.gif
Duodavau raminancios arbateles. Nepadejo sad.gif sad.gif
Gydytoja pasiule vaistuku nuo kirmeliu, nes namie ir kate ir suni laikom. Nepadejo sad.gif sad.gif sad.gif
Dabar problema atsirado net su uzmigimu. Savo lovytej nemiega. Turi butinai gultis i musu lova. Jau nebezinau ka daryti. Vis galvoju, kad toks amzius ir isaugs smile.gif
meya
Zinok, maniske irgi panasaus amziaus atsikrauste i musu lova, iki tol puikiausiai savo lovelej miegodavo. Mes tai labai del to nepergyvenom, na, nepatogu, aisku, bet lova pas mus plati. Bet ypac anyta vis bumbedavo- pamatysit, miegos su jumis iki 7 metu, nes tipo taip kazkam is gimines buvo... Bet atejo laikas ir maniske pati iskeliavo smile.gif Dabar nepriversi tu jos musu lovoj miegot wink.gif Neatsimenu tiksliai kada ji i savo lova sugryzo, bet iki 2 metu tai tikrai smile.gif Is pradziu budavo, kad pasimirsus nakti atslepsi pas mus, malasi, malasi, atsigulus, tada sako: "einu i savo lovyte" ir iskeliauja atgal smile.gif Aiskindavau jai, kad cia musu lova, o ten jos lovyte, kad kiekvienas turi savo, kad netelpam visi kartu miegot, nes jau didele ji. Na, ir atejo metas, kai pati apsisprende. O su mumis taip ramiai miegodavo, matyt, saugi jautesi smile.gif
Tiesa, Neringicka, gal jums dantukai dygsta...
Ingulė
Mes irgi neramiai miegam, uzmiega musu lovoj, tada perkeliu i lovyte. Nuo 22 iki 2 val Miega , o paskui blink.gif Stojasi , rankas tiesia verkia. Jeigu uzkloji, tai spardosi , kol nusispardo. Dabar kloju pacia ploniausia anklode, man po tokia net prisidengti telika ziurint salta.
O vakar , kai jau net minusine lauke temp. buvo aprengiau super silta kombinzona - pizama ir uzklojau vel ta ploniausia anklode. Nepatikesit - ismiegojo visa nakti ne kart nenubudus clap.gif

Tai dabar ir galvoju, gal jai salta budavo, o anklodes nemegsta g.gif
GiedrUla
ajei,su tais miegais tai nesuprasi,mano pupai jau 1.4 m.,bet neismiega naktim nors tu ka.Iki 4 menesiu puikiausiai savo lovytej miegojo,o paskui kelias naktis sugriesijau ir neikeliau i lovele,nes abi uzmigdavom:ji bevalgydama,as bemaitindama.Tai iki siol kartu miegam visi trys su tetuku.Baigiau maitinti kai dukrytei buvo metukai,tai maniau perkraustysiu i jos lova: ot ir nepavyko,klyksmai ,riksmai...Tai nusprendziau miegosim kartu,kol iseis susitart,kokia grazia jai nauja lovele nupirksim.Cia mano duktereciai taip buvo,kai jai buvo 3 metukai,paprase mamytes naujos lovos,kad ji jau didele,ir cia su teveliais daugiau nebemiegos wink.gif
vat ir mes tikimes sito varianto,o siaip,kad greiciau vel uzmigtu,neissiblaskytu,duodu nakti siltos arbateles ar vandenuko smile.gif
ievalota
Bandziau savaitgali maziu (1m.5men.) pamigdyt lovytej kitam kambary blink.gif sad.gif Riksmai, klyksmai - isikabines tempia, kad gulciau salia; tik uzmiega, lipu is jo lovytes (aciu dievuliui uz kompleksija biggrin.gif ), jis iskar rekia. O paskui visa nakti pusiau miegojo, pusiau saugojo, kad nepabegciau, tad teko grizti i lova. Dabar reikes laukti samoningo amziaus, kai (jei) eis susitarti.
Taurė
musu nemiegojimo laikotarpis baigesi clap.gif nes isdygo namigo naktu kaltininkai, 2 kruminiai dantukai thumbup.gif
RAMAŠKA
Maniske ir dabar normaliai nemiega unsure.gif Isvis gal yra pora naktu buve, kad ismiegotu visa nakti nenubudus...O siaip nuo kokiu 3 nakties prasideda keliones pas mus i lova.Stengiuos ja vis pernesti kai uzmiega- nenoriu kad iprastu pas mus miegoti istisai.Kartais buna toks vienas atsikelimas, bet dazniau 2-3 blink.gif blink.gif Vargina tokie bajeriai sad.gif Vyras sako nenesk, lai miega pas mus, bet kad as negaliu miegot kartu- ji pesa plaukus, ciupineja mane arba spardosi- na koks ten poilsis dry.gif
Ingulė
Nu va ,o mes sianakt ir vel pas mama brovemes blink.gif
eri
na sveikutes nemiegaliu mamytes,
as negaliu sakyti, kad mano vaikas blogai miega, nors naktimis kaip taisykle viena karta maziausiai prabunda kartais tik verkslendama kartais rekdama, as visalaik turiu arbatytes tai kai nugirstu kad jau kukcioja duodu gerti uzmiega ir ismiega visa nakti.Ir negaliu pasakyti kad tai jau pripratimas. Nes buna kad kuo puikiasuiai ismiega nuo pusese devyniu iki sesiu septyniu ryto. As esu isitikinusi kad kol neisaugs tie visi musu dantukai tol tokias nakteles ir turesim biggrin.gif
Kurpaite
Ir pas mus nemiegai baisieji sad.gif Gal zinot, ko imtis, nes jau visai zombiais pavirtom abu su vyru blink.gif

Musu mazylis nuo gimimo nera ne vienos nakteles ismiegojes, bet jau kaip ir pripratom, kad teks del jo keltis nuo 3 iki 6 ir daugiau kartu per nakti. Puse nakties ismiega savo lovytej, kita puse - su teciu kitoj lovoj, nes bandom apsaugot seses miega.

Bet man didesni nerima kelia, kad mergyte, iki siol puikiai miegojusi visa nakti savo lovytej, dabar kasnakt tokius cirkus daro blink.gif Pradeda muistytis, kuistis, sestis, vel gultis, malasi malasi, po kokio pusvalandzio pradeda verkslent, jei neprieini - rimtai isiverkia. Nuramini, lyg ir migdosi, ir vel viskas is naujo blink.gif Toks maratonas gali testis kelias valandas is eiles (buna, kad nemiega nuo 2 iki 5 nakties ar nuo 3 iki 6.30). Juk tikrai nenormalu tiek laiko nakti nemiegot.

Paskui ji "atsigriebia" ryte, miega kietai iki kokiu 9, bet kartais ja brolis prizadina, tada visa diena pravalas.
ChikuRaku
Kox geras daiktas tas mamu forumas biggrin.gif .
Paskaichiau shita tema - ir ishkart palengvejo! biggrin.gif
Musu situacija tokia: vaikui metukai, iki shiolei ji nuo kokiu 22 val. miegodavo ramiausiai savo lovyteje iki kokios 2 val. nakties, tada - pas mus i lova ir be jokio garso iki ryto 9 parpdavo (atsigerusi arbateles). Puse bedos buvo. Dabar pradejo tarp 3 - 4 ryto pabudusi isterikuot, spardytis, zhnaibytis, vartosi, neuzhmiega... Shianak jau irgi pagalvojau, kad durnyne atsidursiu, nes ji paskui miega iki 11 val., o ash po tokios nakties vis tiek keliuosi 9 ryto ir einu mokytis. Miegot irgi einu tik po 24 val. sad.gif . Zhodzhiu nezhinau kas chia darosi, bet, kaip matau, neesam kazhkokia ishimtis. Dantys labai dygsta vos ne visi vienu kartu, gal tikrai koki koshmara sapnuoja? g.gif
Ir dar. Musishke zhiauriai nemegsta savo loveles! (O mes su tokia meile tokia grazhia pirkom mad.gif ). Tik visai luzhusia galiu perkelti g.gif ...
Gal reikia pabndyt ta MELISAN duoti? Ar tikrai galima be gydytojos recepto, savavalishkai? Nepakenks? g.gif
Neringicka
Maniskis visai pabludo. Niekaip neina jo uzmigdyti nei diena, nei nakti. Prasikankina, prarekia, mus iskankina ir vistiek uzmiega tik ant ranku. blink.gif doh.gif Anksciau tokiu cirku nebudavo g.gif . Paguldydavau i lovyte ir miegodavo.
O tas "Melisal" sirupelis gal ir padeda. jau ramiau miega naktimis. Pabunda 1 - 2 sykius ir tai tik niurzgedamas, bet neverkdamas. Ziuresim kaip bus po 2 savaiciu
Papildyta @ [mergetime]1097757607[/mergetime]
Et, gerai butu jei dantys dygtu, tai tikrai zinociau, kad tie nemiegai greit praeis. Turim 16 dantu ir kol kas daugiau nesirodo.
O tas "Melisal" labai skanus. Maniskis net apsiverkia, kai neduodu daugiau, o tik puse saukstelio. Jis vis praso ir praso to sirupelio. laugh.gif Nemanau, kad tas sirupelis pakenks. Svarbiausia neperdozuoti.
Kurpaite
Buvau pradejusi duoti maziams to Melisal, paskui susirgo stomatitu - nebedaviau. Tai gal vel is naujo pradesiu g.gif Idomu, nuo kada kokie poslinkiai turetu pasimatyt, jei pasimatys g.gif
ausyte
taip taip... iki siol nezinau ka reiskia issimiegoti visa nakti... Kartais atrodo, kad daugiau nebeistversiu, taciau, kita nakti issimiegam gereliau ir uzsimirsta nedamiegojimai... Dukrytei jau 1.9 metu ir dar vis maitinu. Kai pradedu galvoti apie tai, kad reiktu nutraukti maitinima, pagalvoju ir apie, kaip reiks atpratinti, tai tada ir dingsta noras, nes bijau didziuju verkimu... mad.gif Kartais pasvajoju, kad bus diena, kada jinai apti samoningai atsisakys papko clap_1.gif Meginau ir as duoti Melisano, nes buvo tokiu naktu, kai labai blgai miega, bet ilgai nedaviau, nes gryzo prie iprastinio 3-4 kartu pavalgymo per nakti.. Gal visgi tai daugiau nusiraminimui skirta, bet jei tai padeda vaikui, gal geriau, nei naktines isterijos.... Per diena vaikam susikaupia begale ispudziu, tai ir sapnuoja kosmarus... Labiausiai piktina (nors butu smagu, jei tai butu ne pries miega), kai didysis sunus su mazaja pradeda kirkintis, zaisti tada, kai turetu buti ramusis laikotarpis pries miega. Issisiunta ir tada dziazuoja kol uzzmiega... gali ilgai ir nuobodziai zaisti su pauku, sukinetis aplink ji kaip kokia akrobate, kol kiek apsiramina, ir uzmiega... Juokingiausia,kai pries uzmigdama, isikabina man i nosi ir vis minko minko ja. rolleyes.gif Ziuri i ja tada ir pamirsti issidirbinejimus.... tongue.gif Mes iki siol miegam kartu.. Sunku buna kilnoti ja nakti is lovytes i lova, kad pamaitinciau. Tai ir miegam kartu. VYras vis kartais megina isiterpti tarp musu, bet miegojimas tryse dar subkesnis, todel teko su tuom susitaikyti... Visgi nebus taip visa gyvenima... wink.gif Ir su uzmigimu problema... Pati niekaip neuzmiega... doh.gif jei reiktu auginbti is naujo, gal kai ka daryciau ne taip... Bet dabar yra taip, kaip yra.... smile.gif Ir ateis laikas, kai ta laikotarpi prisiminsim su sypsena, ilgesiu... sekmes visom bemiegem mamytem!!! Tai pasibaigs, kaip ir viskas pasibaigia... biggrin.gif
ausyte
[SHADOW=green][FONT=Courier][COLOR=green][ALIGN=justify]

Nesenai suzinojau, kad vaiku kambary turi degti lempa. Ir is tiseu, kai miegam prie sviesos, nebebuna naktiniu kosmaru. Pavalgyt pavalgo savo iprastines porcijas 2.gif , bet nebebuna klykimu!! ohmy.gif Kodel? Domiuosi parapsichologija ir panasiais dalykais. Mazus vaikus naktim puola baubukai. blink.gif O sviesa juos atbaido. Mes miegojom prie sviesos patys to nezinodami, kad tai musu geresnio miego garantas. wink.gif Paprasciausia man taip patogiau, kai matau gerai, o ne apgraibom. rolleyes.gif O ir kilnotis , degineti lepma, tingisi cool.gif Pameginkit. smile.gif Gal pades. Gal ramiau miegosit. wink.gif Paipldomas litas, uzmoketas uz elektra gal pades ramesniam vaimucio miegui..... wink.gif
Navi
Nezinau, nezinau... g.gif ar sviesele nakti padeda. Mes viska isbandeme: ir sviesele, ir ramesni elgesi pris mieguti, ir sirupeli,ir masaziukus - niekas nepadejo. Maniskis gana jau didelis, bet naktinis miegas - kosmaras blink.gif . Naktim kilnojasi kaip "velnias". Vat vakar buvo antra diena darzelyje, ir tai ten pabuvo tik 4 val. O nakti vos ne kas 20 min. pabudinejo su riksmais. Toks jausmas, kad ji ten kas isgasdino ar prikankino g.gif ... Kad ir siaip anksciau namie sau graziai diena praleisdavo, vis tiek per nakti bent jau 3 kartus pabusdavo. Dar gerai, kad be isteriju huh.gif Ui, kaip pavargau nuo viso sito... Kartais net blogos mintys i galva pradeda lysti mad.gif Veziau ir pas gydytojus. Paaiskino, toks vaikas, toks augimo etapas, reikia tai praeiti dry.gif Ar jus galite tai patiketi? g.gif unsure.gif Ka man daryti? - neisivaizduoju sad.gif
mildelė
Maniškiui jau trys. Būdavo, kad jau pagalvodavau, kad jį užmigdyti galėtų tik narkozė... Įsitikinau, kad jo geras-blogas miegas užeina periodiškai. Kartais blogai miega per pilnatį. Va į darželį pradėjo eiti, galvojau, bus cirkų, bet miega nepabusdamas.

O dėl nakttinės lempelės, maitinimo naktį ar užmigimo su mama - tai gryniausias pripratimas. Viską pati perėjau. Nieko sunkesnio nebuvo, kaip atpratint nuo čiulptuko - tai vėlgi įprotis. Galvojom, kad išprotėsim. Reikia begalinės kantrybės - vaikas rėkia, o tu turi nekreipti dėmesio. Jokie susitarimai čia nepadės - reikia pralaukti. ir mes lempą naktį degėm, beįt gi galvojom - kur kitur nuvažiuosim, negi visą naktį lempą dewginsi?

Dėl užmigdymo anrt rankų ir miegojimo kartu, tai ne kartą esu skaičiusi tokią nuomonę. Tas įprotis yra atklydęs iš senų laikų, kai žmonės gyveno olose, ir naktimis vis keldavosi patikrinti, ar nėra žvėrių, ar viskas gerai. Tai ir vaikutis, įpratęs užmigti kartu su mama, prabunda "tikrinti", ar ji tebėra šalia. Jei įpras užmigti vienas, nebereiks "tikrinti". Žinau - tikrai be galo sunku, bet rezultatas anksčiau ar vėliau bus.

kažkuri čia mama sakė, kad išbandė ir masažą. Masžas kai kuriuos vaikučius tik dar labiau tonizuoja, t.y. galimas tavirkščias efektas.
ausyte
mildelei-->Ir mano mazoji- kaledaite. thumbup.gif Labai nenorejau per sventes buti ligoninej, blink.gif bet , matyt, tai buvo kaip tik geriau.. biggrin.gif Pabuvom, pailsejom preis didziuosius darbus... nestuke.gif Viskas aisku, kad reikia tik laiko, jog viskas susideliotu i savo vietas... rolleyes.gif Su laiku issisprendzia visos problemos.... Sprendimas ateina savaime.... Tik, va pasiguodi, pasidalini patirtimi ir gal lengviau pasidaro... wink.gif Pati pastebejau, kai ramiau sureaguoji i naktini pabudima, kai pasakai stebuklingaji"SHHHH" su ypatinga intonacija... Miega toliau net nepabusdama.... O kai pati buni pavargusi huh.gif , suirzusi, tai ir vaikiukas reaguoja.... Mums dabar gerai.. Pasitariam, paplepam internete, pasirenkam grazios patirties.... wink.gif Lengviau.... NOrs lazda , kaip visada turi du galus....
linutka
mums tas melisan sirupukas taip pat labai padejo thumbup.gif taciau nezinau ka daryti kad plauku nepestu pries miega, nes niekaip kitaip neuzmiega, gal zinot ka daryt?
Ruti
Sakyciau,netgi palengvejo, suzinojus,kad ne mano vienos mazylis naktimis nemiega. Dabar jam 11 men, bet nemiegam mes nuo pat gimimo. Po kelis kartus kartus per nakti prabunda, kartais uztenka ciulptuka paduoti, o kartais taip isiverkia, kad sunku ir nuraminti. Paskutiniu metu miega su manimi, labai protestuoja, jei noriu paguldyti i jo lovele. Neramu, kad pripras su manimi miegoti. Gal tuos sirupelius ismeginti? Iki siol nieko nedaviau, bet planuoju greitai grizti i darba, tai noretusi nakti nors truputi pailseti...
uolma
Na mus jau 3 savaitės košmarai naktimis lanko. Maniškei 1,5 metų bet to dar nebuvo kaip dabar. blink.gif Anksčiau keldavosi 3-4 kartus atsigert, bet tik pazurgdavo ir tiek. Na dabar tiesio isterijos, lovytėj spardosi, raitosi, vartosi, ant rankų ir tas pats atrodo, kad velniai apsėdo. Nežinau kaip dar kaimynai atlaiko.
Daviau Relanijum sirupuko, pirmą naktį išmiegojo, bet kitas, tas pats, atvirkštinė reakcija, ne ramina jos bet vakare dar labiau dūksta iki 11 val. kai anksčiau jau 9 lūžta.bet patarė kad jau jo ir neduot ko nors iš augalinių bandyt. Tai gal reiks Sedafito bandyt?
mildelė
Na va, pasiguodžiau, kad pagaliau vaikas miega, tai vėl košmarai prasidėjo... Vieną naktį kėliausi prie jo 10 kartų... Blogiausia, kad klykia tik mamos, vyras neįtinka... O aš su pilvu kol išsiropščiu, išsibudinu, nebegaliu užmigti. Jau snaudžiu, ir vėl "mama" laugh.gif Jau pradėjau verkti, vissai nebegalėjau užmigti, akys stačios dvi naktis. Ir aš daviau Relaniumo, bet jam jis nė motais - kaip nemiegojo, taip nemiega. Tai praeitą naktį nuvežiau aš jį pas močiutę - ir išmiegojo nepabusdamas, ir aš pagaliau išsimiegojau... Bet šios nakties vėl bijau... Kažkoks košmaras. Jau ir gyd. rankomis skėsčioja - jau jeigu relaniumas nepadeda, tai nebežinau... O pie sirupėlius ir Sedatif tai mums net nėra ko kalbėti, jokios įtakos.
Mazule
Mes irgi nemiegam ir niekada padoriai nemiegojom - geriausiu atveju istemdavom valgymus kas 3 val... unsure.gif ir dabar tas pats - pastaruoju metu net blogiau - nebeziuriu i laikrodi kad nesinervinciau, bat panasu kad malames visa nakti...gerai nors tiek, kad miegam kartu ir dar maitinu - tai kaip sakant uzkisu papu wink.gif
Bet perspektyvos kaip matau liudnos...
Gerai nors tiek, kad dabar ir as zinosiu, jog ne viena tokia esu pasaulyje smile.gif
murzinyte
As tai patarciau nekimsti tu visokiu vaistu.
Pas mus buvo kosmarai lygiai iki 1m. 9men. Tikrai zinau ,nes vedziau dienorasti...
Istraukos :" siankt uzmigo 4", "sianakt uzmigo 6 - pries atsiguldama ,pasakiau vyrui labas rytas..." blink.gif
O vat po to 3 men. viskas rimo, rimo. Dabar nuo dveju m. nebepabunda ne kartelio.
Pagaliau galiu ramiai miegoti... rolleyes.gif
ausyte
...Sveikos nemiegaliu mamos!!.. wink.gif .... Sunku su tais nemiegaliais... Matyt, reikia atlaikyti si perioda ir viskas susitvarkys... g.gif Pamenu, kaip mano didysis kasnakti pabusdavo verkdamas iki dvieju metu, o su antruoju gimtadieniu, kaip ranka nueme... rolleyes.gif Miegodavo kaip angeliukas, bet iki tol keldavaus kasnakti. Mazoji, tai jinai, kasnakti reikalauja savo naktipieciu... 2.gif Va, sianakt, valge tik tris kartus!!!.. Ismiegojau, nes trecisis buvo jau ryte. Melisan daviau, kai buvo kiek susimaisiusi ir neuzmigo iki 4 val... Vaidentis vaikui buvo pradeje... Brr... Patariu, miegoti prie uzdegtos lepmutes.. Bent kosmaru nebuna... wink.gif O relanium,,, Tai gana stiprus vaistas.. Gal geriau jau sedatif.. Homeopatinis... Maziau kenkia... Manau, kad ir mamikems reikia ko nors panasaus, kad ramiau reguotusi. rolleyes.gif Is tiesu, daug geriau, kai zinai, kad ne mano vienos vienos vaikas toks, kuris naktim prabudineja... Bet mes atlaikysim!!! thumbup.gif
Šaltmėtė
Sveikos! Pavydziu ir dziaugiuosi uz tas mamas, kuriu vaikai jau isaugo nemiegojimo perioda. Manajam greit bus 2 metai 8 menesiai, bet kad pradetu bent kiek ramiau miegot - jokiu prosvaisciu kol kas nenusimato. Nuo pat gimimo keldavausi per nakti daugeli kartu ir iki siol keliuosi 3-5 kartus. Pavyzdziui sianakt tai viena baisiausiu naktu per visus nepilnus 3 metus buvo. toks rekimas ir spardymasis, kad net baisu i aki gaut buvo blink.gif paimtas ant ranku ne kiek nenurimsta. Tai net nezinau ka cia ir bedaryt... Jei tenka kokia naktele atsikelt tik koki karta ar du, tai jau dziaugiuosi, kad gerai ismiegota naktis buvo smile.gif thumbup.gif
tai tokios tokeles pas mus...
murzinyte
Asta, as tai jums siulyciau gal pas vaiku psichologa apsilankyti wink.gif
ausyte
unsure.gif ... dar esu girdejusi , kad labai gerai yra LAUKINIU naslaiciu arbatele ir voneles pries miega. rolleyes.gif Pati dar nemeginau. Vaistinese neradau laukiniu naslaiciu, bet gal turguje , pas bobulikes galima gauti. Pameginkit. Gal pades. Guodzia tik viena, kad visgi ateis naktis, kad maziai prades ramiai miegoti... wink.gif O as sianakt maitinau tik viena karta!!! Plius dar ryte... Jau daug geriau pamiegojo... (tfu tfu tfu!) biggrin.gif Svarbu, kad vakare neissiduktu, kosmariniu filmu neziuretu, ir pan... Pries miega reiktu ramesniu emociju... smile.gif Laikykimes!!!!! wink.gif
Neringicka
g.gif Maniskis tai kaip kuria nakti miega. Buna, kad visai ramiai, o buna....... Tik vat savo lovele tai niekaip nemiega. Butinai turi miegot pas mus lovoje. O kai jis skersai isilgai miegai musu lovoje, tai as atsikeliu kaip sudauzyta sad.gif blink.gif Nezinau kaip reiks atpratinti g.gif
Tiesa, tas Melisal sirupelis gal kiek ir padejo
ausyte
.. as tai net nebeguldau i lovyte.. miegam kartu... rolleyes.gif .. mums gerai, tetukas juroj, tai ner problemu del lovos dalybu... wink.gif .. bet jau kai buvo namie, tai nelabai norejo tetukas su tuom susitaikyti, bet kad kitaip neisejo... g.gif sussitikdavom...kitur..
Navi
QUOTE (astaishelsinkio @ 2004 11 02, 14:02)
Sveikos! Pavydziu ir dziaugiuosi uz tas mamas, kuriu vaikai jau isaugo nemiegojimo perioda. Manajam greit bus 2 metai 8 menesiai, bet kad pradetu bent kiek ramiau miegot - jokiu prosvaisciu kol kas nenusimato. Nuo pat gimimo keldavausi per nakti daugeli kartu ir iki siol keliuosi 3-5 kartus. Pavyzdziui sianakt tai viena baisiausiu naktu per visus nepilnus 3 metus buvo. toks rekimas ir spardymasis, kad net baisu i aki gaut buvo blink.gif  paimtas ant ranku ne kiek nenurimsta. Tai net nezinau ka cia ir bedaryt... Jei tenka kokia naktele atsikelt tik koki karta ar du, tai jau dziaugiuosi, kad gerai ismiegota naktis buvo smile.gif  thumbup.gif

Zinai, pas mus buvo lygiai tokia pati padetis. Ir as kreipiausi i psichologa. Bet pasak psichologo, tai daugeliui vaiku pasitaiko tokio amziaus laikotarpyje. Liepe duoti kas vakara po sauksteli Melisan sirupuko. Jis raminamai veikia. Jau visa bonkute isgereme, naktiniai kosmarai jau lyg ir praeity. O kiek prasikamavom... blink.gif Bet nakti miegelis vis tiek nepagerejo sad.gif Vis tike keliasi kaip koks neramus leliukas sad.gif sad.gif
VaidaI
Sveikos mamytes ir mes prie jusu....sad.gif

Na, is jusu daugelio pasakojimu, atrodo mano vaika apraset, klykia po 2-3 val. niekur negerai, tarsi ka skauda, bezdedavo, maniau pilvukas, daktaram rodziau ir rodau dar, bet nieko rimto neranda, tik keleta kakuti bakteriju, bet jos tokiu nesamoniu negali sukelti sake....ji ir diena zurza baisine pasidare....
Svarbiausia, kad ji ramus vaikas ir iki 1 m. ismiegodavo puikiai, viena kitame kambary, o dabar jau nebezinau, trecia savaite, jau nebeturiu jegu.. blink.gif ir pas teti netinka dazniausiai, nei ka daryti...o dar pilvelyje maziukas auga, be mamos poilsio, tai is vis nervinuosi....

Mildele, maciau ir tu augini dar viena pilvely,kaip atlaikai tuos kosmarus ?

GAl cia ir dantys, bet kiek jie gali dygti, jau trecia savaite, o kiek iltiniai ir kruminiai laiko dygtsa, ar gali taip ilgai? ir dar va trys dienos temp. laikosi merginai, bet nieko neranda, na nesbesuprantu ....

Bet paskaiciau kiek jusu daug, tai net ramiau... ohmy.gif
murzinyte
Jei su temperatura, gal rimtai dantys? Pas mus del ju problemu nebuvo, bet mano drauges vaikui temperatura vos ne menesi laikesi - isdygo abu iltiniai. Pediatre sake, kad iltiniai ir kruminiai sunkiausiai prasimusa...
Gal pabandykit saldancio gelio dantenoms?
VaidaI
QUOTE (murzinyte @ 2004 11 04, 11:24)
Jei su temperatura, gal rimtai dantys? Pas mus del ju problemu nebuvo, bet mano drauges vaikui temperatura vos ne menesi laikesi - isdygo abu iltiniai. Pediatre sake, kad iltiniai ir kruminiai sunkiausiai prasimusa...

Na, bandau ka jau imanoma, bet va pasilaike tris dienas temp ir vel nieko lyg, o ji tokia pat nerami... sad.gif o kurie pirmi dygsta iltiniai ar kruminiai?
ausyte
...skaitau skaitau, ir vis galvoju.. Juk anksciau nebuvo tiek neramiai mieganciu vaiku... Gal as nezinau, bet man atrodo, kad nesiskusdavo musu mamos, kad vaikai taip blogai miega.... Butent tokio amziaus (apie 1 metu)... Man atrodo, kad musu laikmetis daro ssavo. Gal leliukams per daug informacijos, per daug ispudziu.. Juk televizorius rodo tokia gausybe visokiu ivykiu.. Ju vargses galveles "ikaista" nuo tokio kiekio ir tokos informacijos. unsure.gif . Ka mes ziurim.. Kartais pacios pasibaisim pamatytais vaizdais.. O juk jie viska fiksuoja. blink.gif .. Jiems per daug to visko!!! blink.gif .. As taip manau... Juk nieko nera be priezasties....
murzinyte
QUOTE (VaidaI @ 2004 11 04, 15:23)
QUOTE (murzinyte @ 2004 11 04, 11:24)
Jei  su temperatura, gal rimtai dantys? Pas mus del ju problemu nebuvo, bet mano drauges vaikui temperatura vos ne menesi laikesi - isdygo abu iltiniai. Pediatre sake, kad iltiniai ir kruminiai sunkiausiai prasimusa...

Na, bandau ka jau imanoma, bet va pasilaike tris dienas temp ir vel nieko lyg, o ji tokia pat nerami... sad.gif o kurie pirmi dygsta iltiniai ar kruminiai?

Pirmi berods kruminiai... susipainiojau blink.gif

ausyte, manau tu teisi. Maniskis sunkiai uzmiega ir neramiai miega po kokio didelio baliaus namuose, kai buna daug zmoniu, vaiku, triuksmo...
Dowi
Sveikos mamytės,suprantu aš jus kaip yra sunku tos bemiegės naktelės.Mano mažylis nuo pat gimimo blogai miega,blaškosi ,verkia,tikras vyturėlis.Net vežiau pas nervų gydytoją patikrinti,nes mano akimis visada atrodo,kad jam kažką skaudą. Bet gydytoja drąsiai teigė,kad jam viskas gerai,tai paprasčiausiai toks vaikelis.Ir sakė,kad tikrai išaugs ir neieškokit ligų. wink.gif Nes ji turėjo kaip palyginimą savo vaikutį,kuris kai pradėjo eiti į darželį dabar vos pabudina rytais.
TAI VA,KAD IŠ TŲ MIEGALIŲ PO TO PATAMPA IR MIEGALIUKAIS.Tai tikėkimės ir mes geriausio doh.gif
Rasma
QUOTE (astaishelsinkio @ 2004 11 02, 14:02)
Sveikos! Pavydziu ir dziaugiuosi uz tas mamas, kuriu vaikai jau isaugo nemiegojimo perioda. Manajam greit bus 2 metai 8 menesiai, bet kad pradetu bent kiek ramiau miegot - jokiu prosvaisciu kol kas nenusimato. Nuo pat gimimo keldavausi per nakti daugeli kartu ir iki siol keliuosi 3-5 kartus. Pavyzdziui sianakt tai viena baisiausiu naktu per visus nepilnus 3 metus buvo. toks rekimas ir spardymasis, kad net baisu i aki gaut buvo blink.gif paimtas ant ranku ne kiek nenurimsta. Tai net nezinau ka cia ir bedaryt... Jei tenka kokia naktele atsikelt tik koki karta ar du, tai jau dziaugiuosi, kad gerai ismiegota naktis buvo smile.gif thumbup.gif

Pas mus tas pats..2 metukai ir 3 mėnesiai..visiška kankynė..Užmiega tik apie 1 val. nakties, nors guldome 22 val. naktį keliuosi apie 3 kart..o visą kitą nakties dalį supti, raminti..tai spardosi, tai per miegus rėkia nežinia ko, pyksta, žviegia sad.gif Vakare dudoam išgerti 1 arb. šaukštelį "melisal" sirupo..manot padeda????
VaidaI
Rasma, na mes irgi Melisana geriam jau savaite, bet kolkas poveikio nematau... sad.gif
Reiks bandyti Sedafit...
Rasma
Bandžiusi ir Sedatif, ir dar vienus gydytojo rekomenduotus raminančio poveikio homeopatinius lašiukus (ant cukraus gabalėliu lašindvau) 3 k/d, gaila dabar nepamenu, bet lyg ir "Acosedum"?? Šnipštas plaukuotas sad.gif
Jokių relanium'ų ar lexotanil'ių duoti nežadu, nenoriu iš savo vaiko daryt ligonio, per rimti vaistai vaikams, tai tik vargstu ir tikiuosi šviesesnės ateities smile.gif
ausyte
smile.gif taip..geriau be chemines pagalbos.. svarbiau gal isoriniai faktoriai.. tokie kaip ramybe, meile, ir pan.. wink.gif lauksim lauksim ir sulauksim.... rolleyes.gif
Lauruška
taaaaip.....cia paskaitinejus, pasirodo, ne mano vienos atzalele grybauja naktimis wink.gif mums 2m. ir beveik 10 men., bet nemiega ir nors tu ka.... Uzmiega sunkiai - ir tik tada, kai salia lovytes sedziu.... iki 2 metu keldavausi kasnakt kas 10-15 minuciu, dabar - tik kokius 5-6 kartus. Jei (itin retai) ramiai ismiega iki 5 val. ryto, jauciuosi persimiegojus biggrin.gif
Beje, mums gerokai palengvino gyvenima Sedatif - jo mums neurologe israse, kai buvo 6 men. Bet nesinori nuolat duoti vaistu, kad ir homeopatiniai jie... Bet kaip taisykle - kai tik darau pertrauka - naktines linksmybes vel is pradziu... doh.gif
Turbut teks apsisarvuoti kantrybe ir laukti iki kokiu 5 metu, kol isaugs g.gif
Naujoke25
Mano irgi labai prastai miega, turiu keltis tai apversti ant kito sono tai pamaitinti tai apkloti, zodziu miegu budrumo rezimu. blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.