Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų auklėjimas 7-10 metų
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
Klausimelis2006
Kaip baudziate vaika uz atsikalbinejima, neklausyma? Ar ribojate kompiutery, televizoriu?

Kaip ja ismokyti manes klausyti? Sakau viena karta, antra karta, trecia karta bet jei visvien ji netgi man pasako "eik sikt". KA daryt? Jau bandziau graziuoju bet nieko, dar nebandizau grieztuoju ar verta bandyt? Ar pavanot su dirziuku ar rykstike?
mot99
Oho.
Situacija rimta.......... Manau, kad smurtu nelabai ka sioje situacijoje pavyks isgauti... Net nezinau. Gal bandyciau santaza? Juk vaikas siaip ar taip priklausomas nuo tevu - apie elementarius poreikius kaip maistas ir rubai tai net nekalbu, bet vaikui reikia rupescio ir meiles. Kiekvienam. Atsakyti tuo paciu? Negirdeti ko praso? Parodyti, kaip jautiesi, kai taves negirdi.
Vienok, retas tokio amziaus vaikas galetu taip atsakyti mamai........ Arba gal as tiesiog su tuo nesusiduriau?
Nors....kartais ir dirzas pagelbsti. Tik cia labai individualu. va mano dukra kelis kartus gavo, bet kai paaugo, tai buvo net dekinga uz tai.
Nzn. nzn. man tiesiog baisu tokia situacija isivaizduoti.
tavi
Pabandykit griežtai nustatyti ribas. Gali žaisti su kompiuteriu ik tam tikros val po to turi padaryti tą ir tą . Jei nėra reakcijos nekartokit tiesiog atėjus laikui ramiai išjunkit kompiuterį. Jei puls jugti išnaujo ištraukit laidą ir išsinešikt. Svarbiausia nesileiskit į ginčus ramiai pakartokit ką sakė ansčiau. Po poros kartų pradės įdėmiasu klausyti.
Neringucia
Maniškis irgi labai užsispyręs doh.gif Bet įsitikinau kad smurtas tikrai situacijos nepagerins, tik pablogins cool.gif Bandom kiekvienu atveju kalbėtis ir tartis, lyg tai reikalai krypsta į gerąją pusę thumbup.gif Vis tik jau tokių metų vaikai protauja, tik bando tėvų kantrybę mirksiukas.gif
krissste
GERA BAUSME SAVAITE NELEISTI I LAUKA ZAISTI IR PRIE KOMPO thumbup.gif
Dilma
QUOTE(krissste @ 2007 07 02, 00:09)
GERA BAUSME SAVAITE NELEISTI I LAUKA ZAISTI IR PRIE KOMPO thumbup.gif
*

Prie kompo - sutinku, dar ir televizorių pridėčiau. Bet neleisti į lauką schmoll.gif - mano nuomone, bausmė neturi įtakoti vaiko sveikatos. O neleidimas į lauką - judėjimo suvaržymas, kuris tikrai nėra naudingas vaikui 4u.gif
renax
Na nezinau as visada bandau sneketis , nors realiai tokio dalyko kaip piktybiskas neklausimas na nera pas mus , nei pas didele nei pas maza .Jei buna kazkokie nesusikalbejimai pakalbame ir aisku , siaip bausme buna jei kazka nesusitvarko , gudrauja su mokslais ar panasiai apribojimas kompo iki nera smile.gif Bet paaiskinu bausme pasekmes ir tai kad as jos isvis baust nenoriu , ir kad ji pati geriausia tik sis jos veiksmas yra negeras ir kiekvienas negeras veiksmas turi atoveiksmi siuo atveju malonumu suvarzyma . Laukas ir elementarus poreikiai cia ne malonumas o poreikiai smile.gif
Nezinau ka padaryciau kai mane sikt pasiustu blink.gif
lulida
maniskis 11 metu geriausia bausme kad nezais su kompu thumbup.gif tai man labai padeda, o del lauko tai cia as nedraudziu grynas oras svarbu.
edva
QUOTE(lulida @ 2007 07 13, 23:21)
maniskis 11 metu geriausia bausme kad nezais su kompu thumbup.gif  tai man labai padeda, o del lauko tai cia as nedraudziu grynas oras svarbu.
*

Taip maniskiam taipogi didziausia bausme kai neduodi su kompu schmoll.gif o i kiema leidziu nebent jau labai kazka negero padare
Alnė
Šnekėkis su vaiku. aiškinkis, rask priežastį, kodėl vaikas taip elgiasi. Dar tikrai ne per vėlu rasti kelią į vaiko širdį. Bausmė nepanaikins priežasties blush2.gif
Auksyte
Vaikai pirmiausiai turi zinoti taisykles, kurias nustato TEVAI. Jos keistis neturi. Visada uz ta pati dalyka paskatinimai/bausmes islieka. Bausti reikia is karto. Efektyvios bausmes yra tos, kas aktualu vaikui, kaip ir paskatinimai (saldainis bus menkas paskatinimas vaikui, kuris nemegsta saldumynu).
Musti vaiku, zinoma negalima, taciau mano manymu, krastutiniu atveju vaikas turi zinoti dirzo skoni.

Kai kas sako, kad neleidimas i lauka yra prasta bausme, nes laukas - tai sveikata. Sutinku, kad sveikata. Bet ne ji viena svarbiausia. Jei vaikas kelis kartus nebus isleistas i lauka, jis nuo to netaps nesveikesnis. Taciau gal pasimokys, kaip jis gali PELNYTI isejima i lauka. Pamastykite apie tai 4u.gif
Saulutuke
-Tiesa pasakius,is viso nesuprantu,kam metu vaikui is viso reikalingas kompas, televizoriu riboti butina ir siaip, ne tik kaip baudziamaja priemone. Jei vaikas mamai sako:eik sikt" nuobauda uz tokius zodzius privalo buti, net ir rykstele. Sakot,smurtu nepasieksi? Nereikia to vaiko prilupt iki melynumo, bet uz pora dryziu atsiranda ir pagarba ir oziai islaksto
fransiska
QUOTE(Saulutuke @ 2007 08 17, 12:05)
-Tiesa pasakius,is viso nesuprantu,kam metu vaikui is viso reikalingas kompas, televizoriu riboti butina ir siaip, ne tik kaip baudziamaja priemone. Jei vaikas mamai sako:eik sikt" nuobauda uz tokius zodzius privalo buti, net ir rykstele. Sakot,smurtu nepasieksi? Nereikia to vaiko prilupt iki melynumo, bet uz pora dryziu atsiranda ir pagarba ir oziai islaksto
*

deja, ne visiems ta rykste padeda.(kalbu is patirties).mano 7 metu pana visiskai neklauso(kartais netgi maistauja), atsikalbineja, gavus yra ir musti , ir graziai kalbame, bet viskas veltui.tikiuosi, kad isaugs.
„vaiva“

Visada galima susitarti su vaiku, tik viena beda,kad mes tevai mazius labai islepiname , o veliau dejuojame, kad su 7- ciu jau susitvarkyti negalima. Tai kas bus ,kai jam dvigubai tiek bus ???
Vaikas nuo mazens turi zinoti, kad ne visada tenkinami norai, kad yra zodis „negalima“, televizorius ir kompas ijungatas ne visa para, o kai vaikas paaugsjau siu problemu nebus.
Aušr
Aš tai pat prieš smurtą. Turiu labai gerą bausmę: pasodinu ant lovos, ar kėdės, ir liepiu sėdėti. Labai ilgai nelaikau, bet vaikui tai bausmė, nes nei žaisti, nei televizorių žiūrėti, ar šiaip ką veikti negali. schmoll.gif
akyte
QUOTE(Klausimelis2006 @ 2006 07 25, 23:40)
Kaip baudziate vaika uz atsikalbinejima, neklausyma? Ar ribojate kompiutery, televizoriu?
Kaip ja ismokyti manes klausyti? Sakau viena karta, antra karta, trecia karta bet jei visvien ji netgi man pasako "eik sikt". KA daryt? Jau bandziau graziuoju bet nieko, dar nebandizau grieztuoju ar verta bandyt? Ar pavanot su dirziuku ar rykstike?
*

Reikia paaiskinti vaiko pareigas. Apriboti kompiuteri butinai ir TV. Jie veikia vaiko psicika, kartais siu dalyku apribojimas arba visiskas neleidimas padaro dideli efekta vaiko elgesyje. Uz zodziu nesiskaityma, ir tevu siuntinejima - matyti kazkur padaryta didele klaida auklejime. Cia patarimu, duoti negalima. Reikia pazinti seima ir vaika artimiau. Manau pradekite, nuo vaiko pareigu, daugiau duokite darbo, tik zinoma tokio darbo kuris yra pagal jo amziu.
pandutė
sveikutes,as irgi auginu 7m berniuka,bet santykiai tarp musu jau nekokie,ir bijau kad neprarasciau vaiko,nebemoku bendrauti su juo,zadu vest pas psihologa,pas mane jis auga beveik ant tetos akiu,asjimatau tik nuo 8vakaru,teta ji labai myli ir viska jam leidzia jis jos neklauso isvis tranko ja o ji laiminga sedi,jis su ja budamas namus vercia aukstyn kojom o as ji aukleju griestai,tai aisku kad vaikui geriau buna su teta nei su manim,ji jam viska leidzia o as ne,isvis atsikalbineja pries visus trankos,mane tai isvis daune,durne vadina,nu nezinau ka daryt ir i sikna duodu nu jam vienodai,matau kad vaika prarandu,bus kaip man su mama.mane auginoirgi teta ta pati ir ka nuo 15as gyvenau su ja o ne su mama,todell kad jio man viska pirkdavo ,lepindavo,as jai sakau kad tu gadini man vaika bus kaip su manim,o ji iskart verkia tau gera daryk o tau viskas blogai,jai nedaeina kad lepinimas tai nera gerai,o nera galimybiu paciai vaika augint dirbu iki 8iseigine tik viena,kadaryt kaip sutart su vaiku,kur ji det kad maziau matytu teta,bet kad jos neiskaudint,nes jau matau kaip pyksta ant manes kai sitaip sneku
Karinga
QUOTE(pandutė @ 2007 09 20, 09:17)
sveikutes,as irgi auginu 7m berniuka,bet santykiai tarp musu jau nekokie,ir bijau kad neprarasciau vaiko,nebemoku bendrauti su juo,zadu vest pas psihologa,pas mane jis auga beveik ant tetos akiu,asjimatau tik nuo 8vakaru,teta ji labai myli ir viska jam leidzia jis jos neklauso isvis tranko ja o ji laiminga sedi,jis su ja budamas namus vercia aukstyn kojom o as ji aukleju griestai,tai aisku kad vaikui geriau buna su teta nei su manim,ji jam viska leidzia o as ne,isvis atsikalbineja pries visus trankos,mane tai isvis daune,durne vadina,nu nezinau ka daryt ir i sikna duodu nu jam vienodai,matau kad vaika prarandu,bus kaip man su mama.mane auginoirgi teta ta pati ir ka nuo 15as gyvenau su ja o ne su mama,todell kad jio man  viska pirkdavo ,lepindavo,as jai sakau kad tu gadini man vaika bus kaip su manim,o ji iskart verkia tau gera daryk o tau viskas blogai,jai nedaeina kad lepinimas tai nera gerai,o nera galimybiu  paciai vaika augint dirbu iki 8iseigine tik viena,kadaryt kaip sutart su vaiku,kur ji det kad maziau  matytu teta,bet kad jos neiskaudint,nes jau matau kaip pyksta  ant manes kai sitaip sneku
*

Taigi, jam jau 7metai. Tai gal jau i mokykla eina g.gif Po mokyklos uzrasykit vaika i koki bureli, ar tai i krepsinio treniruotes, ar siaip kur, (ziurint kas vaikui patinka)
O teta gal supras, kad vaikui idomu visokie bureliai ax.gif
O jau po bureliu, tai tiek ir te pabus su teta mirksiukas.gif
vaižgantė
Auginu tris vaikus, bet dėl jų auklėjimo neturiu jokių problemų.
Pažiūrėkit į savo vaiką ir pamatysit jame savo vidų. Kai apsikuopsit savo viduje, nereikės nei rykščių, nei barimų. Kai auga mama, auga ir vaikas. O auklėjimo priemonė yra tik viena- asmeninis pavyzdys.
Casual
Sveikos,
Gal ir ne visai i tema ilindau. Pas mus su dickiais jokiu problemu; o va yra maziukas , kuriam 10 men.... Lepinam ji visi keturi(+mociutes), ziuriu darosi toks Padauza g.gif visus musa (broliai labai leidziasi ir juokiasi), kandziojasi( irgi visiems daug juoko), gauna viska ka sugeba parodyt kad nori, tik pamegink ko neduot ir iskart sirena, tuoj atlekia "gelbetoju" komanda... Smagu visiems su tuo lepunu, bet kartais imu bijot kad "neiseitume is krasto" , ipras buti absoliuciu valdovu namuose tai ka po to daryt reiks:hm
jola5
mano panelei tuoj 9 bus, bet charakteris....Niekada niekas neitinka, nepatinka, isskyrus TV ir televizoriu, na dar knygas paskaito.Antroje klaseje(dabar trecioke) pastebejau, kad paprasciausiu veiksmu nebesugeba atlikti, nors mokosi l.gerai.Uzdraudem kompa ir TV visa sav.Labai pyko, bet rezultatas pasitaise.Baisu kad kompas taip isplauna smegenis vaikams, tad manau, kad del ju paciu sveikatos isvis nereiketu leist sedeti.Mano bausme panelei dabar-jei atsikalbineja, meluoja ar ka negerai daro, liepiu rasyt po 3,4 ...lapus.Paskutinis rasymas buvo 6 lapai, kad pamelavo ir izuliai ziuredama i akis reke, kad yra taip o ne kitaip.Mums kolkas labai padeda.Nors pradzioje irgi reke, kad nerasysiu ir pan..o uz kiekviena atsikalbinejima dadedavau po 1 lapa(puslapi).Tokio amziaus vaikams jau reikia psihologines bausmes, manau, kad musimas nelabai ka pades.Ir dar kai sese raso brolis (4 metai)iskarto apsiramina ir nueina tyliai kur piesti ar zaisti, nes siap tai jis gyvas sidabras .Sako, as busiu geras ir niekada tiek daug nerasysiu.
vaižgantė
QUOTE(jola5 @ 2007 10 01, 22:54)
mano panelei tuoj 9 bus, bet charakteris....Niekada niekas neitinka, nepatinka, isskyrus TV ir televizoriu, na dar knygas paskaito.Antroje klaseje(dabar trecioke) pastebejau, kad paprasciausiu veiksmu nebesugeba atlikti,  nors mokosi l.gerai.Uzdraudem kompa ir TV visa sav.Labai pyko, bet rezultatas pasitaise.Baisu kad  kompas taip isplauna smegenis vaikams, tad manau, kad del ju paciu sveikatos isvis nereiketu leist sedeti.Mano bausme panelei dabar-jei atsikalbineja, meluoja ar ka negerai daro, liepiu rasyt po 3,4 ...lapus.Paskutinis rasymas buvo 6 lapai, kad pamelavo ir izuliai ziuredama i akis reke, kad yra taip o ne kitaip.Mums kolkas labai padeda.Nors pradzioje irgi reke, kad nerasysiu ir pan..o uz kiekviena atsikalbinejima dadedavau po 1 lapa(puslapi).Tokio amziaus vaikams jau reikia psihologines bausmes, manau, kad musimas nelabai ka pades.Ir dar kai sese raso brolis (4 metai)iskarto apsiramina ir nueina tyliai kur piesti ar zaisti, nes siap tai jis gyvas sidabras .Sako, as busiu geras ir niekada tiek daug nerasysiu.
*

Vargšas vaikas verysad.gif
Kaip gaila, kad tėvų niekas nemoko, kaip auklėti vaikus...
anna
Gaila, kad nemoko, bet tėvai patys gali mokytis..tik deja, dauguma tingi ir galvoja kam to reikia
vaižgantė
Jola 5 auklėjimo būdą pavadinčiau psichologiniu smurtu prieš vaikus...
anna
Na taip,kas čia ginčysis,gaila man ir mergytės, ir mamos,nes ji nesupranta ką daro verysad.gif
akyte
QUOTE(pandutė @ 2007 09 20, 09:17)
sveikutes,as irgi auginu 7m berniuka,bet santykiai tarp musu jau nekokie,ir bijau kad neprarasciau vaiko,nebemoku bendrauti su juo,zadu vest pas psihologa,pas mane jis auga beveik ant tetos akiu,asjimatau tik nuo 8vakaru,teta ji labai myli ir viska jam leidzia jis jos neklauso isvis tranko ja o ji laiminga sedi,jis su ja budamas namus vercia aukstyn kojom o as ji aukleju griestai,tai aisku kad vaikui geriau buna su teta nei su manim,ji jam viska leidzia o as ne,isvis atsikalbineja pries visus trankos,mane tai isvis daune,durne vadina,nu nezinau ka daryt ir i sikna duodu nu jam vienodai,matau kad vaika prarandu,bus kaip man su mama.mane auginoirgi teta ta pati ir ka nuo 15as gyvenau su ja o ne su mama,todell kad jio man  viska pirkdavo ,lepindavo,as jai sakau kad tu gadini man vaika bus kaip su manim,o ji iskart verkia tau gera daryk o tau viskas blogai,jai nedaeina kad lepinimas tai nera gerai,o nera galimybiu  paciai vaika augint dirbu iki 8iseigine tik viena,kadaryt kaip sutart su vaiku,kur ji det kad maziau  matytu teta,bet kad jos neiskaudint,nes jau matau kaip pyksta  ant manes kai sitaip sneku
*

Kiek suprantu viena auginate vaika? o kur tikra mociute? ar tik viena teta turite?
Be to, siais laikais pati didziausia problema ir yra , kad vaikai nemoka elgtis ir nezino elementariu elgesio taisykliu. Veskite greiciau pas psichologa, gal dar ne velu.
Papildyta:
QUOTE(dooovile @ 2007 09 26, 22:43)
Sveikos,
Gal ir ne visai i tema ilindau. Pas mus su dickiais jokiu problemu; o va yra maziukas , kuriam 10 men.... Lepinam ji visi keturi(+mociutes), ziuriu darosi toks Padauza g.gif  visus musa (broliai labai leidziasi ir juokiasi), kandziojasi( irgi visiems daug juoko), gauna viska ka sugeba parodyt kad nori, tik pamegink ko neduot ir iskart sirena, tuoj atlekia "gelbetoju" komanda...  Smagu visiems su tuo lepunu, bet kartais imu bijot kad "neiseitume is krasto" , ipras buti absoliuciu valdovu namuose tai ka po to daryt reiks:hm
*

Su lepinimais bukite atsargi, veliau ragucius lauzyti vai kaip sunku buna smile.gif
vaižgantė

Su lepinimais bukite atsargi, veliau ragucius lauzyti vai kaip sunku buna

Mano visi trys išlepinti ir nieko biggrin.gif Susitvarkau. Lepinimas lepinimui nelygu.
Noa
QUOTE(Klausimelis2006 @ 2006 07 25, 23:40)
*

Kompiuterį riboju, bet ne už bausmę, o šiaip riboju. O baudžiu kaip - išbambu, nu smile.gif Iš serijos, kas čia per atsikalbinėjimai. Daugiau niekaip bausti neteko, bet kad jis pas mane nieko labai blogo ir nedaro - tfū tfū tfū...

Rašyt rašydavo ir maniškis, ir pykdavo, bet tai ne bausmei, o rašybai lavinti. Klasėj parašydavo ką nors labai nekaip, tai liepdavau namie to pačio parašyt dar pora eilučių. Arba ką nors labai suterlintą perrašyt... Nu rašo iki šiol kaip su vištos koja, bet dzin - gal gydytojas bus smile.gif
jola5
QUOTE(vaižgantė @ 2007 10 02, 15:15)
Jola 5 auklėjimo būdą pavadinčiau psichologiniu smurtu prieš vaikus...
*

galeciau pasigincyti.Jei vaikui leisi nuo pat mazens daryti ka nori, velaiu su juo nebesusisnekesi.Turiu patirti,dirbu su vaikais, galima sakyti su blogais ir zinau nuo ko viskas prasideda.Manu rasymas dar niekam nepakenke.Gal manot, kad geriau vaika must??????Siaip ar taip ismanu vaiku psihologija.
vaižgantė
QUOTE(jola5 @ 2007 10 03, 20:08)
galeciau pasigincyti.Jei vaikui leisi nuo pat mazens daryti ka nori, velaiu su juo nebesusisnekesi.Turiu patirti,dirbu su vaikais, galima sakyti su blogais ir zinau nuo ko viskas prasideda.Manu rasymas dar niekam nepakenke.Gal manot, kad geriau vaika must??????Siaip ar taip ismanu vaiku psihologija.
*

Neatrodo. Patirtį ir aš pakankamą turiu- 13 m pedagoginio darbo stažo + 3 vaikai. Nei mušu juos, nei baru. Ant galvos nelipa.
Staiga
Gal tiek teužtenka?
vaižgantė
Dabar jau užtenka. biggrin.gif
Bremen
QUOTE(jola5 @ 2007 10 01, 22:54)
mano panelei tuoj 9 bus, bet charakteris....Niekada niekas neitinka, nepatinka, isskyrus TV ir televizoriu, na dar knygas paskaito.Antroje klaseje(dabar trecioke) pastebejau, kad paprasciausiu veiksmu nebesugeba atlikti,  nors mokosi l.gerai.Uzdraudem kompa ir TV visa sav.Labai pyko, bet rezultatas pasitaise.Baisu kad  kompas taip isplauna smegenis vaikams, tad manau, kad del ju paciu sveikatos isvis nereiketu leist sedeti.Mano bausme panelei dabar-jei atsikalbineja, meluoja ar ka negerai daro, liepiu rasyt po 3,4 ...lapus.Paskutinis rasymas buvo 6 lapai, kad pamelavo ir izuliai ziuredama i akis reke, kad yra taip o ne kitaip.Mums kolkas labai padeda.Nors pradzioje irgi reke, kad nerasysiu ir pan..o uz kiekviena atsikalbinejima dadedavau po 1 lapa(puslapi).Tokio amziaus vaikams jau reikia psihologines bausmes, manau, kad musimas nelabai ka pades.Ir dar kai sese raso brolis (4 metai)iskarto apsiramina ir nueina tyliai kur piesti ar zaisti, nes siap tai jis gyvas sidabras .Sako, as busiu geras ir niekada tiek daug nerasysiu.
*

Jeigu ir toliau taip auklesi tai po metu kitu romanus rasys thumbup.gif
Staiga
QUOTE(vaižgantė @ 2007 10 03, 20:20)
Dabar jau užtenka.  biggrin.gif
*

Kodėl? Kada neužteko? Nuo kada pasikeitė požiūris į auklėjimą?
Bremen
QUOTE(jola5 @ 2007 10 03, 20:08)
*

Idomu net pasidare g.gif , kaip zmogus nesusitvarkantis su savo 9-mete dukra, dirba su sunkiai auklejamais vaikais g.gif .Kaip juos auklejate g.gif , uz kito sumusima turi puse knygos perrasyti g.gif
Neisizeisk, bet tikrai nemanau, kad ismanai vaiku psihologija schmoll.gif , arba bent jau nepakankamai gerai, kad dirbtum su tokiais vaikais ax.gif
jola5
QUOTE(vaižgantė @ 2007 10 03, 21:20)
Dabar jau užtenka.  biggrin.gif
*

Na galbut as 15 metu pradirbusi su vaikais ir tevais nesuprantu.... Bet uz tai gerai zinau, kad tai vienintelis budas su dukra susisneketi, nes dabar nereikia bartis.Viska isgirsta is pirmo karto.
Dilma
QUOTE(jola5 @ 2007 10 03, 21:08)
Turiu patirti,dirbu su vaikais, galima sakyti su blogais ir zinau nuo ko viskas prasideda.
*

O maniškiai jau nuo mažų dienų žino, kad blogų vaikų pasaulyje nėra. Yra tik netinkamas elgesys mirksiukas.gif

QUOTE(Bremen @ 2007 10 03, 21:32)
Jeigu ir toliau taip auklesi tai po metu kitu romanus rasys  thumbup.gif
*

Ne rašys, o perrašinės biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jola5 @ 2007 10 03, 21:43)
Bet uz tai gerai zinau, kad tai vienintelis budas su dukra susisneketi, nes dabar nereikia bartis.Viska isgirsta is pirmo karto.
*

Tik kažin ar todėl, kad nori išgirsti, ar todėl, kad nenori rašyti ax.gif . O išgirdimo motyvacija irgi svarbu mirksiukas.gif
vaižgantė
QUOTE(Staiga @ 2007 10 03, 20:39)
Kodėl? Kada neužteko? Nuo kada pasikeitė požiūris į auklėjimą?
*

Mano požiūris nepasikeitė. Tiesiog kantriai skyriau daug laiko vaikams, kalbėjausi su jais (turiu galvoje abu sūnus) ir nebeturiu jokių problemų dėl jų auklėjimo. Mažoji stebi jų elgesį ir kartoja. Visuomet pagarbiai bendravau su savo vaikais, daug su jais kalbėjausi, kiekvienam asmeniškai skyriau laiką. Ir rezultatai matyti. Nežinau, už ką vaikus reikėtų bausti. Man to nereikia...Jei man kas nors nepatinka (pvz., jų kambaryje netvarka), ateinu ir ramiu balsu paprašau susitvarkyti. Jie tuojau tai vykdo.

"O maniškiai jau nuo mažų dienų žino, kad blogų vaikų pasaulyje nėra. Yra tik netinkamas elgesys."

Ir maniškiai tai žino.
jola5
QUOTE(Dilma @ 2007 10 03, 21:45)
O maniškiai jau nuo mažų dienų žino, kad blogų vaikų pasaulyje nėra. Yra tik netinkamas elgesys mirksiukas.gif
Ne rašys, o perrašinės biggrin.gif
Papildyta:

Tik kažin ar todėl, kad nori išgirsti, ar todėl, kad nenori rašyti ax.gif . O išgirdimo motyvacija irgi svarbu mirksiukas.gif
*

Svarbu, kad isgirsta, nes visi isbandyti budai anksciau ejo perniek...Ji labai inoringa panelyte, nes nuo mazens buvo beproto lepinama.As taip pat galvojau, kad atidirbus savo darba nebesugebu su savo vaikais susisneket, nebemoku.Ejom pas psihologa ir tarp kitko jis pritare, kad tai turetu jai padeti.Ir manau, kad neapsirikom.Nuomoniu gali but daug, bet manau kiekviena mama zino kas jos vaikui geriausia.
vaižgantė
QUOTE(jola5 @ 2007 10 03, 20:57)
Svarbu, kad isgirsta, nes visi isbandyti budai anksciau ejo perniek...Ji labai inoringa panelyte, nes nuo mazens buvo beproto lepinama.As taip pat galvojau, kad atidirbus savo darba nebesugebu su savo vaikais susisneket, nebemoku.Ejom pas psihologa ir tarp kitko jis pritare, kad tai turetu jai padeti.Ir manau, kad neapsirikom.Nuomoniu gali but daug, bet manau kiekviena mama zino kas jos vaikui geriausia.
*

Gal per vėlai jos auklėjimu užsiėmei? Pats laikas pradėti auklėti yra vaiką planuojant...Būsimos mamos mintys formuoja vaiko sielą. Paskui svarbūs visi devyni mėnesiai. O jeigu dirbi pedagoginį darbą, esi pikta, pervargus ir t.t.
Staiga
Pradėti auklėti galima bet kada, kai pradedi suprasti, kad jau reikia. teoriškai labai gerai nešiojant, bet ir paskui ne vėlu. R.Sharmos knygoje radau nuostabų eilėraštuką:
Tave mato dvi akelės, tavęs klauso dvi auselės
O mažytės dvi rankelės viską daro taip kaip tu.
tu stipriausias ir gražiausias, protingiausias iš visų
tu vedlys, tu rodai kelią, kad nuėjęs juo vaikelis
išdidžiai ištart galėtų-štai dabar ir aš kaip tu 4u.gif

Gal jau anksčiau rašiau jį. Man jis nuostabus.
jola5
Na jus daugelis teigiat kad netinkamai ar per griežtai aukleju? patarkit kaip susisneket su panelyte?Galbut ko nezinau, ar paprasciausiai nepagalvojau.As visada bandau ieskoti kompromiso su dukra, ieskom viduriuko.Jei susipykstam atsisedam ir paskui daug kalbam kodel taip atsitiko?As jos isklausau paskiau issakau savo nuomone.Visada pasakau kas man nepatinka.Taip buvo visada, iskyrus tarpa(apie 1 metus), kai truputi maziau skyriau jai demesio kai gime brolis ir jis labai daug sirgo, vazinejom po ligonines.Taciau ji tada buvo su teciu.O dabar kartais "pabegam" nuo tecio ir brolio ir vaziuojam kur nors.Ir kai ji turi nuotaika ji snekasi, jei ne-tai nekalba ir jokiais budais jos neprakalbinsi.
vaižgantė
QUOTE(jola5 @ 2007 10 04, 19:43)
Na jus daugelis teigiat kad netinkamai ar per griežtai aukleju? patarkit kaip susisneket su panelyte?Galbut ko nezinau, ar paprasciausiai nepagalvojau.As visada bandau ieskoti kompromiso su dukra, ieskom viduriuko.Jei susipykstam atsisedam ir paskui daug kalbam kodel taip atsitiko?As jos isklausau paskiau issakau savo nuomone.Visada pasakau kas man nepatinka.Taip buvo visada, iskyrus tarpa(apie 1 metus), kai truputi maziau skyriau jai demesio kai gime brolis ir jis labai daug sirgo, vazinejom po ligonines.Taciau ji tada buvo su teciu.O dabar kartais "pabegam" nuo tecio ir brolio ir vaziuojam kur nors.Ir kai ji turi nuotaika ji snekasi, jei ne-tai nekalba ir jokiais budais jos neprakalbinsi.
*

Nežinau, ką galima patarti, kai jau pridaryta klaidų. Siūlyčiau pabandyti pasijusti jos kailyje, kaip ji jaučiasi, kai jai liepi perrašinėti...Tai yra vaiko žeminimas. Ar gali ką gero duoti žeminimas?
JM
Manau,kad ir kaip gerai auklesi vaikus,nereikia prisiimti visu lauru sau smile.gif Vaikai skirtingi,vieni buna ramesni,letesni,kiti buna padyke ir audringo charakterio,jei butu visi vienodi butu idealus pasaulis.Tad pasakymas,kad "su vaikais visada kalbu ramiu tonu ir niekada su jais nebuna bedu,"daugiau negu juokingas cool.gif VAIZGANTE---kazkurioje temoje skaiciau,kad tavo vaikai padege mociutes tvarta ar kazkas panasaus,idomu,kaip jie galejo,taip puikiai aukleti. smile.gif
Ir nei viena is cia musu pasisakanciu manau nepades temos autorei,geriau eiti pas specialistus,kurie isigilins labiau i jusu situacija,isiklausys ka sako vaikas,ko jis nori,kaip jauciasi ir bendradarbiaujant kartu su teveliais,po truputi ispresite savo bedeles mirksiukas.gif
vaižgantė
Jolita.martyna, pletkus platini? Mano vaikai nepadegė tvarto. Nedaug trūko, jie tai būtų padarę. Bet nepadegė.
Pas specialistus visada patartina nueiti, nes iš šono neretai geriau matosi. Aš pati vieną sūnų kurį laiką vežiojau pas privačią psichologę.
Noa
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 05, 14:49)
VAIZGANTE---kazkurioje temoje skaiciau,kad tavo vaikai padege mociutes tvarta ar kazkas panasaus,idomu,kaip jie galejo,taip puikiai aukleti. smile.gif
*

g.gif Aš, aišku, galiu klysti, bet manau, kad toks dalykas, kaip netyčinis kažkieno padegimas - tai ne auklėjimo klaida, o tiesiog vaikiškas smalsumas, suklydimas, negi gerai iauklėjami žmonės neklysta? Juolab kad vaiko ir auklėjimas dar nebaigtas, baigsis, kai suaugs.
Nežinau, kaip ten buvo, gal žaidė su degtukais, bet taigi piktybiškumo nebuvo - ne tai, kad per klaidą grupiškai išprievartavo, kaip broliukai lavrinovičiai biggrin.gif

Nebent gerai išauklėtą vaiką suprasti kaip visada stovintį ramiai, kur padėsi, ten rasi, prieš bet ką darant triskart pasiklausiantį, labiausiai mėgstantį užsiimti indų plovimu bei skaityti knygas ir su sklastymu biggrin.gif

Aš, tarkim, jaučiuosi besanti labai grai auklėta, vienok turiu ant savo sąžinės mažiausiai tris nedidelius autoįvykius blush2.gif Tfū tfū tfū, Vaižgante, užkoduok mane tuo jų blush2.gif
JM
QUOTE(vaižgantė @ 2007 10 05, 14:04)
Jolita.martyna, pletkus platini? Mano vaikai nepadegė tvarto. Nedaug trūko, jie tai būtų padarę. Bet nepadegė.
Pas specialistus visada patartina nueiti, nes iš šono neretai geriau matosi. Aš pati vieną sūnų kurį laiką vežiojau pas privačią psichologę.
*

Pletku neplatinu,tik labai keistai atrodo tobulumas biggrin.gif pasiskaitai zinutes ir susidaro kitas vaizdas.
vaižgantė
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 05, 16:22)
Pletku neplatinu,tik labai keistai atrodo tobulumas biggrin.gif pasiskaitai zinutes ir susidaro kitas vaizdas.
*

Primenu, kad virtualus pasaulis turi savo kaukes. Tu negali turėti jokio supratimo, kokia esu realybėje...
JM
QUOTE(Noa @ 2007 10 05, 15:13)
g.gif Aš, aišku, galiu klysti, bet manau, kad toks dalykas, kaip netyčinis kažkieno padegimas - tai ne auklėjimo klaida, o tiesiog vaikiškas smalsumas, suklydimas, negi gerai iauklėjami žmonės neklysta? Juolab kad vaiko ir auklėjimas dar nebaigtas, baigsis, kai suaugs.
Nežinau, kaip ten buvo, gal žaidė su degtukais, bet taigi piktybiškumo nebuvo - ne tai, kad per klaidą grupiškai išprievartavo, kaip broliukai lavrinovičiai biggrin.gif

Nebent gerai išauklėtą vaiką suprasti kaip visada stovintį ramiai, kur padėsi, ten rasi, prieš bet ką darant triskart pasiklausiantį, labiausiai mėgstantį užsiimti indų plovimu bei skaityti knygas ir su sklastymu biggrin.gif

Aš, tarkim, jaučiuosi besanti labai grai auklėta, vienok turiu ant savo sąžinės mažiausiai tris nedidelius autoįvykius blush2.gif  Tfū tfū tfū, Vaižgante, užkoduok mane tuo jų blush2.gif
*

Mano sunus kai tik kalbeti ismoko,suzinojo apie sauguma 4u.gif kad negalima imti dektuku,kisti rankutes ir astrius daiktus i rozete ir t.t.Tad manau cia tik auklejimo deka,vaikus apsaugom nuo nelaimiu.Noa---butent as apie tai ir snekejau,kad vaikas neturi buti super geras,kaip kad giriamasi,kiekvienas vaikas prikrecia aibiu,piktybisku ir nepyktybisku,bet prikrecia,ne butu vaikas,todel pasakymai,kad vaikai nesukelia rupesciu ir nera pridare nieko blogo,tai manau tikrai yra neitiketina.Kam vaidinti idealias,juk gyvenimas toks,kad idealu nera,tad bukime savimi ir jei jau patarinejame,tai neuzsidekime gerumo-idealumo kaukes,o bendraukime zmogiskai drinks_cheers.gif
Noa
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 05, 17:27)
Noa---butent as apie tai ir snekejau,kad vaikas neturi buti super geras,kaip kad giriamasi,kiekvienas vaikas prikrecia aibiu,piktybisku ir nepyktybisku,bet prikrecia,ne butu vaikas,todel pasakymai,kad vaikai nesukelia rupesciu ir nera pridare nieko blogo,tai manau tikrai yra neitiketina.
*

Tai kad man regis, ana nesigiria taip jau iki smulkmenų, iš esmės pasako, klad jos vaikai geri. Juk kiekvienai mamai jos vaikai geri smile.gif

Tarkim, mano vaikai irgi iš esmės yra geri. Ypač lyginant su tais tikrai visuotinai priimtais problematiškais vaikais, nu kur mušasi, vagia, meluoja, vėluoja, chamavoja... Tuo tarpu mano - nepiktybiški, sukalbami ir meilūs, parduotuvėse negriūva, ultimatumų nestato, draugų nemuša, nevagia, nemeluoja, nerūko ir pamokų nepraleidžia, turi pareigos jausmą be to, neblogai mokosi, nu paskutiniai aktualiau vyresnėliui - mažiukui dar anksi, jis darželinukas smile.gif

Vienok kažkokio lygio problemų su jais vis tiek būna smile.gif Tarkim, mažiukas vakar pareiškė, kad prausis pats vienas, nuėjo į vonią ir ten jį pagavo įkvėpimas, tai jis nusiplovė ir snapą, ir pūkus, nuo pūkų nutekėjo ant bliuzono, finale liko šlapias kaip iš vandenio ištrauktas, ir teko jį perrengt, o vonią iššluostyt, o namie taigi šalta, ir bambėjau truputuką laugh.gif Nu bet ar tai didelė bėda? Vis tiek jis man geriausias smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.