Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar jūsų vaikai jau moka naudotis lygintuvu?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
lengvute
Šiandien pagalvojau, gal jau laikas saviškes mokyt pačias lygintis drabužius (na, pradžioj stovint šalia, aiškinant), kaip manot , kada laikas g.gif, ar saviškiams jau leidžiat ?
Eivina
as saviskiams tai leidziu nuo kokiu 5 bet aisku tik pazaisti o ne rimtai lyginti(nors galetu)bet zinoma kaip ir visi neapsiejome be traumu smile.gif gero lyginimo thumbup.gif
šviesa
Ka nors nesunkaus islygina, bet va svarka lyginosi, nusidegino, nes pastate lygintuva, o ne pakabino ant lentos. sad.gif
Kuzia
Moket tai moka rolleyes.gif , ale tingi ziauriai doh.gif
indreja
Maniske dar rankose lygintuvo neturejus (neskaitant atvejo,kai 1.5 metuku nusidegino ranka ).Turbut jau butu laikas sio to pamokint g.gif
lauma
Mano 7m. vaikinas vieną vakarą labai susidomėjo lyginimu biggrin.gif . Tai pradėjom nuo nosinaičių, servetėlių tongue.gif , o kartą darbines kelnes daviau pabandyti. drabužius lyginti dar sunkoka unsure.gif , bet visokais "paklodes" tik duok tongue.gif .
Laisvė
Pusšeštų mergučė lygina rankšluosčius man prižiūrint. Žinoma, žino, kad laidynė karšta, kad negalima ilgai laikyti ant skalbinio, kad reikia saugoti savo pirštukus. Bet pati savarankiškai nieko kol kas nelygina, nebent su vaikiška laidyne lėlių rūbelius.
Rela
Kai buvo dveji tėtis parnešė mažiuką, kelioninį lygintuvą,nuo tada ir lygina. Žinoma pradžioje lygino tik lėlių drabužius, bei nosines. Nudegusi buvo kelis kartus, bet tai išėjo į naudą, kitą kartą būdavo atsargesnė. Ji ne tik lygino nuo mažų dienų, Dar labai mėgo siūti. Būdavo velkiesi kokį drabužį, ogi žiūri rankovės užsiūtos. Žirklės, degtukai visada buvo prieinami ir kai tik reikėdavo galėjo jais pasinaudoti. Ketverių metų iškepė pyragą. Pati susirado receptą Ir surašė ką nupirkti. Kepant aš slapta jai šiek tiek padėjau, nes pagalbos visai nepripažindavo.
LiP
Nuo septyniu metu.Bet tik kokias paklodes,ranksluoscius,uzvalkaliukus.Siaip tai lygina su didziuliu azartu,bet as vis tiek labai bijau,kad nenusidegintu.Todel stengiuosi lyginti pati .
AGFA
cry.gif Savo vaikinukų mažesnių kolkas prie lygintuvo neprileidžiu, nes pagal šeimos narių skaičių ir rūbų kaip ir nepermažai reik išlygint, o jei ateitų pagalba tai ir naktis užpūltų. O vyresnėliui kaip ir gera taisyklė prilimpa. Jei nesusidėsi rūbų tvarkyngai, reiks pačiam išsilyginti. taip po mažu ir pratinamės prie to mielo darbelio.
zuzula
Pasiskaiciau as jusu, tai pasirodo mano vaikas islepintas doh.gif Nei karto nera paemusi lygintuvo i rankas, net nepasiziuri kaip as lyginu, nedomina jos (bus 9m) . Saunuoliai jusu vaikai. Teks imti pavyzdi is jusu 4u.gif
nowi
gerai, žinau, nebarkit... verysad.gif nemoku. (taip taip, man 13 metų) ech..
~Aura
Nu aš tai moku,bet mama neliepia. Seniau labai patikdavo smile.gif))))) O wat taktika tai tapacia naudoja biggrin.gif blogai pasikabinsi spintoj, pati turesi lygint biggrin.gif teko jau, geriau pasikabint graziai
mama333
vaikų 16m ir 14m rūbų nebelyginu biggrin.gif jie patys tvarko savo rūbus.kartais tingi ,bet prisiverčia bigsmile.gif
Apelsine1234
Moku.
*Vasaros lietus*
QUOTE(Kuzia @ 2004 08 29, 21:25)
Moket tai moka rolleyes.gif , ale tingi ziauriai doh.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
agle
mano mažoji jau seniai pati sau rūbus lygina, gal nuo kokių 10m , oaivisai maža buvo tai pradėjo nuo rakšluoščių ir nosinių ax.gif
velute
as tai pati jai lyginu,nes bijau kad zioplinedama nepaliktu ijungto.yra tikra MERLINA.kaip ta kur filme be namu negerai buvo.tai prisiveikia,viska uzmirsta.jai 12m.bet tikrai neleidziu paciai lygint.visad esu namie tai ir islyginu.bet jei noretu duociau lyginti kai esam namie.
krissste
DUKRAI 11 BET AS PATI STENGIUOSI VISKA ISLYGINT, BET JI PATI TAIPPAT REIKALUI ESANT PASINAUDOJA LYGINTUVU.
karoliukas
maniskei astuoneri,bet nei karto apie tai net nesusimasciau g.gif ,reiks kada duot pamegint.
krissste
AS TIK PRASAU KAD KAI BUNA VIENA NESINAUDOTU LYGINTUVU. LERIDZIU KAI ESU SALIA. MAN KAZKODEL BAISU g.gif
Polaroid
Moku nuo devynerių metų. thumbup.gif
Gegytė
Mokėt moku, bet nelyginu... blush2.gif
Anita35
OOO taip, tik manoji lygina prie manes. maza kas nutiks,, vis delto elektros prietaisas 4u.gif

RANKU DARBO ATVIRUKAI
http://picasaweb.google.lt/loreta.atvirutes
Miledi.N
Maniškiai nemoka schmoll.gif
Adelle
Neduodu. schmoll.gif
mmartaa
as irgi neduodu,dar mazi yra,paskui daugiau bedos schmoll.gif
Magnifique
Pati aš nuo 4.5 metų lygindavau nosinaites kai mama duodavo ir patenkinta be proto būdavau,bet vieną kartą užkrito man lygintuvas ant riešo.Ašarų pakalnė buvo didžiausia,o ir randas liko iki šiol,toks smailėjantis,kaip lygintuvo galas...Savo vaikams neduočiau lyginti,kol jie nebus pakankamai dideli... schmoll.gif
viljana
QUOTE(lengvute @ 2004 08 24, 17:14)
Šiandien pagalvojau, gal jau laikas saviškes mokyt pačias lygintis drabužius (na, pradžioj stovint šalia, aiškinant), kaip manot , kada laikas  g.gif, ar saviškiams jau leidžiat ?
*

maniskei 8 metai bet dar nemokam lyginti ,tiesiog net nemokinau nors dabar jau galvoju kad reiketu pamokyti g.gif
Visada_laiminga
Maniskei 14m,bet dar neteko lygint blush2.gif ...pas mus kazkaip mazai lyginamu rubu-dzinsai,megztukas kasdien...
***Žaltvykslė
Aš pati tą lygintuvą į mėnesį kartą paimu, šiais laikais patalynių, rankšluosčių niekas jau nebelygina (įrodyta, kad negerai, nesugeria prakaito), rūbuose visuose truputis sintetikos yra, tai nesiglamžo , nesuprantu, kam jis mažam vaikui reikalingas??? Šiaip, gana pavojingas daiktas.. g.gif

Maniškiai tai dideli, lygina dukra retkarčiais kokią medvilninę bliuzę , na o sūnui tai nereikia, jam viskas lygu visada lotuliukas.gif ..
Saidutė
vyresne - aisku, jau tris metus. biggrin.gif mazesne - bandem kartu, viena karteli, bet skaudziai nusideginom schmoll.gif kita kartuka gal pasiseks smile.gif
CYPSIUS
Aš dar pati būdama 23-jų nemoku normaliai išsilygint smile.gif ir sesei (9m.) neleidžiu jokiu karštų daiktų imt.Nei iš virdulio vandens pilt, nei dujinę jungt. Nėr čia ko. išmokt tai išmoks,bet jau geriau apsidraust negu kad vaikučiui kasnors atsitiks.
Vilmuutee
Mano tai sugalvojo kazkada kelnes isilygint,tada jam 9 buvo metai,tai pridejo karsta lygintuva tai taip ir liko, nes treningines kelnes norejo lygint is gerosios puses, tas "cezancias" tokias lotuliukas.gif
mamutas
Viena dukrytė nuo 6 m. noriai lygina nosines, rankšluostukus ir kt. smulkmenas. Kita 11 m. nelygina, nenori, nors kažkada yra bandžiusi. Neverčiu, nenori - nereikia. Bet ir mažesniosios iniciatyvos nežlugdau.
Moske
Man atrodo dar per anksti tokio amžiaus naudotis lygintuvu schmoll.gif
Ožiaragė
Moka.
Litlle~woman
as nuo 9 moku,nė karto nenusisvilinau. ax.gif
dumb
Moku, bet man to visiškai neprireikia.Esu tokia nevykelė, tad mama išlygina blush2.gif
dinokis
maniškei 10m ir šią vasarą teko pirmą kartą į rankas paimti ligintuvą, na sekėsi ne kaip, tačiau ko norėt, juk pirmą kartą ax.gif
Polaroid
Moka jau nuo 8 metų. thumbup.gif
Mamyte100
Vyresnioji jau moka ir lyginasi pati na nebent nelieka laiko tai as palyginu thumbup.gif
tima1
Mano bachūriukas dar nemoka schmoll.gif , esam aštuonių su puse, bet dar neleidžiu vienam, kai būnu šalia, palygina nosinaites, bet tik tiek ax.gif
Daniela.
nemoku... man tuoj keturiolika... bijau išmokt, nes po pirmo mokinimosi randą turiu...
sveeksna
as tai lyginti ismokau kokiu 7tyneriu metuku thumbup.gif ax.gif
emily272
moku nuo 8-nerių. thumbup.gif
nega25
nemoka schmoll.gif g.gif
ddijana
Nemoka schmoll.gif
Kimberli
as ismokau gal 9eriu nelabai atsimenu kiek buvo metu kai buvau viena namie skambina mama ir sako ruoskis as atvaziuoju taves i sokius paiimt nu nulekiau ziuret aprangos ziuriu bliuskute visa susiglamzius tai isijungiau lygintuva ir issilyginau. apsejau be randu... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ziedute
Dar ne g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.