Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip karpote katėms nagus?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Katės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Ir Guste
Bandom vynioti katę į rankšluostį, šiaip "kalbinti" po vieną nagą nusikirpti, bet jau truputį pabodo tas ilgas laiko tarpas "kol sugaudai". Viena letena dabar nukirpta, o kita vis dar ne doh.gif Kai ateina man ant pilvo daryti "masažo", labai jau nemalonu pasidaro, net prilaikau antrąją letenytę su pirštu. Gal turite kokių gudrybių, kaip tai padaryti "greitai ir neskausmingai"? smile.gif
cheery
QUOTE(Ir Guste @ 2006 07 26, 13:08)
Bandom vynioti katę į rankšluostį, šiaip "kalbinti" po vieną nagą nusikirpti, bet jau truputį pabodo tas ilgas laiko tarpas "kol sugaudai". Viena letena dabar nukirpta, o kita vis dar ne  doh.gif Kai ateina man ant pilvo daryti "masažo", labai jau nemalonu pasidaro, net prilaikau antrąją letenytę su pirštu. Gal turite kokių gudrybių, kaip tai padaryti "greitai ir neskausmingai"? smile.gif
*

aš katinui nagus karpau, kai jis miega smile.gif net jei ir prabunda, vis tiek būna per daug apsimiegojęs, kad suprastų, kas jam daroma bigsmile.gif na, o jei išsibudina greičiau nei spėju aptrumpinti nagučius - atidedu tai iki kito jo miego ax.gif
baste
Aš turiu 2 katinus ir su abiejais neturiu problemų karpant nagus pasisodinu ant kelių arba kas nors palaiko ir su specialiom žirklutėm sau ramiausiai nukerpu, gal pas tave netikamos žirklutės, nes neturėtų katukui skaudėti ir būti nemaloni procedūra.
myliu_Ryga:)
pas mane su katinu irgi problematiska.
as mat veina kart anetycia buvau naguti viena viskeli per daug nukirpus, tai jam dabar blogos asociacijos..
unsure.gif
ir dabar ka daugaiusiai galiu nukirpti tai veina naga vienu metu..
ir i ranksluosti susuku ir laiko kazkas, o vis tiek nesigauna..
kazkaip gaila man ji prievartauti..
bet jau kai masaza uzlipa daryti, tai buna labai "gardu"...
Vasska
Pas mumi su nagų karpymu jokių problemų. biggrin.gif Bet niekada negaudau katino po kambarį ir specialiai nesisodinu nagų kirpti. Nutaikau momentą, kai jis guli relaksuodamas, tada ir nukerpu. biggrin.gif
laurynaa
as nusivedu savo grazuole pas senelius, kur yra kitas katinas, ten jie issiduksta iki begalybes, o tada ji jau buna leisgyve ir karpau mirksiukas.gif
Meger
Mes problemų su nagų karpymu neturime visai blush2.gif . Kol darau katinui manikiūrą, jis sėdi ant kelių net atsilošęs, letenos į priekį būna ištemptos - kaip kokiame grožio salone tongue.gif
justytiaa
As tai bent jau jokiu priemoniu nesiemu. Is pradziu tik pasaukau vyrui, kad einu "egzekucija" katinui daryti... biggrin.gif O kai kerpu tai buna keli dideli "Mauuuu", pasispardo, bet siaip viskas gerai... biggrin.gif
Margareta
oi pavydziu tiems kas neturi problemu su kaciu manikiuru..... unsure.gif pas mane du padarai...vienas drutas katinas ir kita koshke princese popa.... tai ta drucki ciumpu ir suspaudziu su kojom...toki tai nebaisu perspausti lotuliukas.gif jauciai gyvulys didelis ir taip nukarpau, nors jis muistosi spardosi..o ta princese popa doh.gif tokia smulkute ja baisu sutraiskyti lotuliukas.gif tai kai karpom nagus ji taip bliauna ant viso buto lyg jai pirstus lauzytu fear.gif nors kerpu tik nago smailuma
Mazha
Aha, as irgi pavydziu, kai kacai ramus. Mano tai abi veikejos nepasedi vienoj vietoj, o jei nagus karpyt...viena tai labai muistosi, bet jau suaugo siek tiek, tai nesiardo baisiai, taciau visko nukirpti nesigauna, kokie trys nagai ir fsio ....o mazhoji tai isvis schmoll.gif - rekia saukia savo specifiniu pypsinciu balseliu, tai nusispjaunu ir paleidziu kacus doh.gif ...dazniausiai tenka miegancioms...ir tai gaunasi ilga procedura - per kokius 3 kartus blush2.gif
Fonda
QUOTE(Margareta @ 2006 07 27, 20:13)
oi pavydziu tiems kas neturi problemu su kaciu manikiuru..... kai karpom nagus ji taip bliauna ant viso buto lyg jai pirstus lauzytu fear.gif  nors kerpu tik nago smailuma
*

Is to, kad apie nagų karpymą rašo nedaugelis, sprendžiu. kad mažai kas juos ir karpo. Nes aš, pvz., neturėčiau ką daugiau ir veikti, jei su tokiais triukšmais tik ir karpinėčiau 8 katėms nagus...ir pastoviai. Todėl ir nesuprantu, kodėl reikia katėms karpyti nagus? Prieš parodą - tai taip, nes tokios taisyklės, kad reikia pakirpti priekinių kojyčių nagiukus. Nes ne visos katės ramios su svetimais, todėl teisėjai apsidraudžia. Betgi savos katės savų šeimininkų nebraižo. Netgi kai "masažą" daro, irgi labai švelniai - tai truputį išleidžia nagelius ir vėl greitai įtraukia. Na kad profesionaliai gautųsi tas jų "masažas". O su nukirptais nagais katė praranda didelę dalį savisaugos instinkto, o tai blogai veikia jos psichiką, nes ji pastoviai yra stresinėje būsenoje dėl galimo neapsisaugojimo nuo pavojaus. Na nukirpti nagai atauga, tai ne baisi nepataisoma egzekucija, kai iš viso išraunami nagai... Nors tai ir uždrausta, bet atsiranda "vet....", kurie tokias operacijas padaro.
eliga
Katytei nagučius kerpu kas savaitę, tik galinių letenėlių kas 2 sav. ir rečiau. Manau tai būtina, beto ir veterinarai pataria. Jokio malonumo vaikščioti subraižiotom rankom ir kojom lotuliukas.gif Nors procedūra jai labai nepatinka, bet kaip ir kiti, nagučius karpau,kai katytė būna prisnūdusi ax.gif
Fonda
QUOTE(eliga @ 2006 07 29, 21:14)
Katytei nagučius kerpu kas savaitę, tik galinių letenėlių kas 2 sav. ir rečiau. Manau tai būtina, beto ir veterinarai pataria. Jokio malonumo vaikščioti subraižiotom rankom ir kojom  lotuliukas.gif  Nors procedūra jai labai nepatinka, bet kaip ir kiti, nagučius karpau,kai katytė būna prisnūdusi  ax.gif
*

Karpykit karpykit, kas neišmano katės nago sandaros ir jo augimo bei natūralaus atsinaujinimo proceso. Karpykit, kol nagiukas įaugs į mėsas ir reikės daryti operaciją. Jonavoj pati puošniausia parodinė katytė dėl to ir nugaišo... Negi taip sunku galvoti savo galva, pasiskaityti atitinkamos literatūros. O ne daryti, kad kažką lyg girdėjote. Aišku, jei tai nebūtų katės žalojimas, tai galit karpyti sau į sveikatą. Ir nesutikau nė vieno normalaus vetgydytojo, kuris patartų katei nagus kirpti ar lupti. Ir dar nuo užpakalinių kojų!? Kažkoks kliedesys... Tegul man, kvailai, kas nors logiškai paaiškina, kodėl reikia karpyti katėms nagus? Apskritai, kai čia paskaitai, tai atrodo, kad katę auginti ne malonumas, o kažkoks košmaras - suka į rankšluoščius, vyrus kviečia su jėga katę laikyti, spaudžia, veža ir visai išupti nagus ir t.t...... Gal greit pradės rašyti, kaip kates ant laužo degina? Nes tikrai viduramžiai!!!
F12
Mano kate taj pvz nors ir pasigalanda,bet kol nenukerpu i sienas galanda,taip pat patalyne,na todel esu priverstas nukirpti..
aktema
as tai savaja pasisodinu ant keliu ir karpau, o kate pasklusniai sedi smile.gif
destination
QUOTE(Fonda @ 2006 07 30, 01:20)
Karpykit karpykit, kas neišmano katės nago sandaros ir jo augimo bei natūralaus atsinaujinimo proceso. Karpykit, kol nagiukas įaugs į mėsas ir reikės daryti operaciją. Jonavoj pati puošniausia parodinė katytė dėl to ir nugaišo... Negi taip sunku galvoti savo galva, pasiskaityti atitinkamos literatūros. O ne daryti, kad kažką lyg girdėjote. Aišku, jei tai nebūtų katės žalojimas, tai galit karpyti sau į sveikatą. Ir nesutikau nė vieno normalaus vetgydytojo, kuris patartų katei nagus kirpti ar lupti. Ir dar nuo užpakalinių kojų!? Kažkoks kliedesys... Tegul man, kvailai, kas nors logiškai paaiškina, kodėl reikia karpyti katėms nagus? Apskritai, kai čia paskaitai, tai atrodo, kad katę auginti ne malonumas, o kažkoks košmaras - suka į rankšluoščius, vyrus kviečia su jėga katę laikyti, spaudžia, veža ir visai išupti nagus ir t.t...... Gal greit pradės rašyti, kaip kates ant laužo degina? Nes tikrai viduramžiai!!!
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš irgi nekerpu ir nežadu kirpti.. schmoll.gif

Margareta
as nesuprantu kaip katei nagai gali iaugti jei nukerpamas yra tik nago smailumas su tikslu, kad tie smaili nagai lyg kabliukai visur nesikabinetu, prie rubu, patalynes, nebraizytu parketo galu gale....juolabaiu kad katei niezti nagus juos kars nuo karto pagalasti i lovos kampa ar i siena, nuo kurios tapetai labai geitai gali "nusigalasti". tai bukesni nagai tikrai padro maziau zalos. kate man tikrai nera kancia, taciau as priziuriu ir savo aplinka.
Marzde
Fonda atsiprašau, bet "truputį" nusišneki. Iki galo išsiaiškink dėl tų nagų ir tada svaik. Lupti nagus ir kirpti skirtingi dalykai. Tai ko sau kerpi nagus? Kiek metų tai darai? Dar neįaugo? Ar gal jau operacijai užsirašei? Juk niekas nesako kirpt iki mėsų ar kažkaip nenormaliai. Nukerpi galiukus, beveik iki ružavos spalvos, nekankinant gyvulio ir visiems viskas gerai.
Beje, pvz. mano katinaitis, jei jam ilgesnį laiką nekerpu nagų, tai pats apsigraužia. Jis visiškai naminis. O su tais kurie į lauką vaikštinėja, truputį kitaip, jiems nagai labai būtinas dalykas.
vasarė
Aš irgi pirmą kartą girdžiu tokią nesąmonę, kad katėms nagai įauga dėl to, kad juos tvarkingai pakerpi iki geluoniuko. Absurdas kažkoks. gerai čia buvo pasisakyta - matyt sau nagų net nekarpo, nes iškart įaugtų, įsivaizduoju kaip atrodo su peraugusiais nagais moteriškė.
Mes savo katiniukui apkarpome palyginus ramiai. Aš palaikau, o vyras nukarpo. Mylim kačiuką, bet tuo pačiu saugom ir namus. Trumpais nagiukais būna daug ramesnis.
Kas dėl patarimų, kaip apkarpyti -jei nuo mažų dienų nebuvo karpoma, tai dabar sunkiau, o gal karpant biškiuką skaudėjo ir dabar nesileidžia.
Pritariu - karpymui, kai katinas apsimiegojęs.
Vasska
QUOTE(Fonda @ 2006 07 29, 16:58)
Todėl ir nesuprantu, kodėl reikia katėms karpyti nagus? Prieš parodą - tai taip, nes tokios taisyklės, kad reikia pakirpti priekinių kojyčių nagiukus. Nes ne visos katės ramios su svetimais, todėl teisėjai apsidraudžia.

Kai ilgai nepakerpu katinui nagų, jie pradeda kibti į patalynę ir drabužius. Ir katinas visai to nenorėdamas juos išpašo, be to pačiam sunku minkštom dalim vaikščioti, nes visur kliūna. g.gif

Betgi savos katės savų šeimininkų nebraižo.

Pas jus arba labai išdresuotos, arba special veislės katės, kad visai nebraižo. Žinau kačių, kad oi kaip savus šeimininkus braižo ir visai ne iš piktos valios, tiesiog žaisdamos persistengia. biggrin.gif

Netgi kai "masažą" daro, irgi labai švelniai - tai truputį išleidžia nagelius ir vėl greitai įtraukia. Na kad profesionaliai gautųsi tas jų "masažas".

Ir atsikeli po tokio "švelnaus" masažo visu raudonu subadytu kaklu, vos iškentęs tą procedūrą. Kam reikia tokių aukų?

O su nukirptais nagais katė praranda didelę dalį savisaugos instinkto, o tai blogai veikia jos psichiką, nes ji pastoviai yra stresinėje būsenoje dėl galimo neapsisaugojimo nuo pavojaus.
*

Laisvai į lauką išeinančios katės tai gal ir patiria tą stresą. Bet ko gali bijoti gryni kambarinis katinas? Kas gali jį užpulti?

QUOTE(Fonda @ 2006 07 29, 23:20)
Negi taip sunku galvoti savo galva, pasiskaityti atitinkamos literatūros. O ne daryti, kad kažką lyg girdėjote.
*

Gal galite pasidalinti literatūra, kokią jūs skaitote? Nes mano skaitytoj visur rašo, kad katėms nagus reikia karpyti nuo pat gimimo (net specialiai perverčiau turimas knygas) ir visi sutikti veterinarai taip pat rekomendavo nagus kirpti. unsure.gif
Ir Guste
Man rodos, ilgi nekirpti nagai reikalingi kad patogiau į medžius lipti būtų. O apsiginti ir po manikiuro nesunku. Šiandien katei labai bloga diena, tai net vyresnėlę mano apdraskė, kai ši pavadį dėjo - skaudžiai ranka atrodo. Nors nagai ir nukarpyti.
Fonda, o pačios katis vaiko neapdrasko?
Marzde
Auklėti reikia katinus ir nedraskys šeimininkų. O dėl masažo, tai man labai patinka kaip man masažuoja kaklą, jis nagais nebraižo, o tik minko. Jwei draskos katė, tai paėmę už letenos "įstumkit" nagus.Po kurio laiko katė turi suprast, kad nagų leist negalima.Arba palaikyti rankose, kad truputį apsiramintų, tik jokių būdų, jei smarkiai draskos, neišaukti žaidimais dar didesnio noro braižytis.
Samanta
QUOTE(Vasska @ 2006 07 31, 12:07)
Žinau kačių, kad oi kaip savus šeimininkus braižo ir visai ne iš piktos valios, tiesiog žaisdamos persistengia. biggrin.gif
*

Mano kačiukas žaisdamas kartais irgi ribas kaip ir daugelio peržengia. Apibraižo su nagiukais tiek mane, tiek dukrytę. ax.gif Manau naminiaims katinukams būtina kirpti nagučius. Kaip tik prieš kelias dienas būvome pas vet. daktarą. Tai tas po visų procedūrų, katinui nukirpo nagučius. Tik tepasakęs, kad tuoj atliksime dar vieną procedūrą. Vet. gydytojas žino...reiškias neprošal naminiam katinukui apkarpyti nagučius ax.gif
Margareta
tas draskymas zaidziant tai ir nuo kates charakterio priklauso...as kai turiu dvi tai galiu pasakyti, viena kate vis vis nevaldo nagu ir ne tik apdrasko bet pastoviai kur nors ikisa naga ir kaukia nat visu namu lotuliukas.gif o kitas katinas ir nemokytas zaidzia e nagu, tik rupuziokas kanda skaudziai blink.gif
cheery
o maniškis užsižaidęs ir kanda nepamatuodamas, ir nagais paprastai į ranką įsikabina doh.gif o kai jį nuveji nuo savęs tai jis galvoja, kad čia toks žaidimas ir įsibėgėjęs vėl kimba doh.gif ir nors jam nagučiai pastoviai yra nukarpomi - vis vien vaikštau subraižytom rankom sad.gif
Nerry
Musiskis katinas per sia procedura yra net uzmiges. Jokiu problemu:)
verra

as taip pat reguliariai savo katinukui nagus karpau, taip patare veterinaras, be to mano katinas labai pasiutes, megsta pasibraizyti ir pasikandzioti. kadangi katinas nenustygstantis vietoje, tai net neisivaizduoju, kaip galeciau paprastai pasisodinusi ant keliu tokia procedura padaryti. neimanoma! tai as sugalvojau toki buda - karpau tada, kai ji maudau, tada jis ramus buna. draugas palaiko, kad ant 3 koju vonioj stovedamas nepargriutu ir viskas buna o.k.! biggrin.gif
Memory
QUOTE(Ir Guste @ 2006 07 26, 14:08)
Bandom vynioti katę į rankšluostį, šiaip "kalbinti" po vieną nagą nusikirpti, bet jau truputį pabodo tas ilgas laiko tarpas "kol sugaudai". Viena letena dabar nukirpta, o kita vis dar ne  doh.gif Kai ateina man ant pilvo daryti "masažo", labai jau nemalonu pasidaro, net prilaikau antrąją letenytę su pirštu. Gal turite kokių gudrybių, kaip tai padaryti "greitai ir neskausmingai"? smile.gif
*

mes tai jau buvom nupirke kate jau be naguciu...beja naguciai yra tik ant galiniu letenu, ax.gif ir visiskai nedrasko baldu thumbup.gif buve seimininkai padare veterinarkei tokia mazyte operacija....iki to visiskai apie tokius dalykus nezinojau, kad galima ir taip daryti rolleyes.gif
Fonda
QUOTE(Memory @ 2006 08 15, 22:25)
mes tai jau buvom nupirke kate jau be naguciu...beja naguciai yra tik ant galiniu letenu,  ax.gif  ir visiskai nedrasko baldu thumbup.gif  buve seimininkai padare veterinarkei tokia mazyte operacija....iki to visiskai apie tokius dalykus nezinojau, kad galima ir taip daryti rolleyes.gif
*

Baisūs tie jūsų katytės senieji šeimininkai taip sužaloję katytę. Tai yra žiauru ir uždrausta įstatymais. Pasiskaitykite šiame forume apie tai yra nemažai parašyta. Todėl dabar žinosite. Ir nesididžiuosite, kad dėl TO nedrasko baldų... Lyg baldai būtų vertingesni už gyvą bejėgį padarėlį, kuris negali apsiginti prieš žmogaus žiaurumą ir bukumą...
gasa
mes tai jau buvom nupirke kate jau be naguciu......   ir visiskai nedrasko baldu ...   buve seimininkai padare veterinarkei tokia mazyte operacija....iki to visiskai apie tokius dalykus nezinojau, kad galima ir taip daryti
*

Ziauru... as taip nepadaryciau...
Pries isigyjant gyvuna reiktu apsvarstyti visus "uz" ir "pries"... Ir jei nesinori, kad baldai butu apdraskyti, geriau tada apsieiti be gyvuno... Juk tai ne pliusinis zaisliukas...(nors yra vaiku, kurie ir savo zaisliukui taip nedarytu...)
Nu nezinau.... man tai labai ziauru.... verysad.gif
Ir Guste
Šiandien nukirpau pusiau miegančiam kačiui nagus. Pagirdama, kad gražūs ir ilgi užaugo biggrin.gif vieną letenėlę taip be problemų ir sutvarkiau. Labai ačiū už patarimus! Lauksiu kitai letenytei tinkamo laiko wub.gif
Fantazijaa
o mes kažkaip su kicu gerai sutariam dėl nagų karpimo. aišku būna visko ir stumdosi su užpakalinėm ir miauksi, bet draskytis ir kandžiotis net nebando. po to vaikšto - vaidina kad supyko, o kai tik aš einu jau miegoti prilekia ir masažuoja man pilvą lotuliukas.gif
Saulutė
as tai pakerpu, kad mūsu nežalotu bežaisdamas ax.gif
o pats kirpimo procesas gana sudetingas, tai kad nesikankint nei man nei katinui, as juos nukerpu arba miegančiam arba kai jis pasilypejęs ant savo namuko žiūri pro balkona rolleyes.gif Tada demesys buna visai kitur, tai jis kartais net nepastebi kaip as su žirklutėm darbuojuos thumbup.gif
memoire
mano katutis labai ramiai priima ta nagu karpyma...guli sau ramiai ir wiskas.. o seip jis megejas pasikandzioti, o ne braizytis biggrin.gif o namus niokoja su dantim ir nukarpytais nagais...nesuprantu kaip jis sugeba doh.gif
rittusia
Maniske ir gi nepriestarauja nagu karpyme,kartais net buna kad as suniui karpau nagus,o jinai atrodo eileja sedi ir laukia, kada jai pradesiu kirpti.Tai as ja pasiimu ant keliu, paguldau ant nugaros,truputuka pakasau kakla,jinai tada pradeda kaifouoti.o tada pradedu karpymo nagu procedura. bigsmile.gif
lilija
Mano katinui ši procedura nepatinka, bet kenčia jau priprato schmoll.gif
miauka
As tai pasinaudoju grieztumu cool.gif pasisodinu kur nors,aisku jis nepatenkintas visas doh.gif bet man dzin.grieztai ir garsiai ji subaru, jei priesinasi. Po to visada duodu pavalgyt ko nors ka megsta tongue.gif ziuriu, kad kuo toliau tuo maziau priesinasi ax.gif

o del to iaugimo nagu as is savo patirties galiu pasakyt, kad nesamone schmoll.gif Turi tevukai kaciu, aisku nagu jam nekarpe nuo mazu dienu, tada nebuvo populiaru..kol buvo jaunas jis juos galasdavo, bet kai paseno doh.gif gal kai jam buvo kokie 9metai nustojo galast, bet pradejo juos islupinet, budavo rasdavom kruvina naga. Galop kai kurie nagai iaugo verysad.gif atrodo tikrai baisiai.Dabar kaciui 13 metu, nuveze pas veta, kur sake, kad nagus reik karpyt..
vilma-saule
mano katinas ypač nemėgsta šios procedūros lotuliukas.gif todėl tenka nagučius apkarpyti kaip giliai užmiega yahoo.gif bet už tad kaip atsikelia ir pamato, kad jau neturi nagų clap.gif puola kandžiotis doh.gif turbūt taip keršija biggrin.gif tad ir vaikštau jeigu ne apdraskyta, tai apkandžiota doh.gif
Brūkšniukas
Vyras karpo, o po nosimi pakišu kotletą - kaip veikia: "kokie nagai, kam jie rūpi, kotletas!!!!! ":lotuliukas: essen.gif birthday.gif
lotta23
Mano tai dar mazas persas. Bet reikia kai ji tik ismaudai dar visa slapia susuki i ranksluosti ir tada istrauki po kojyte ir karpai smile.gif su tom specialom zirklutem smile.gif

Bet turiu Lietuvoj irgi perse, tai jai niekada nieks nekirpo nagu, ji galanda i medi.
renute
vargstu ir as su tuo karpymu.
bandydavau per prievarta, bet pasiskaicius supratau, kad reikia tik graziuoju...
o karpyti turiu butinai, nes manoji tooookia pasiutus, kad puola ant visu sutiktu, o ir ant dukros.
nepatinka man tie jos pasikandziojimai ir pasibraizymai.
taigi tenka pritrumpinti nagelius.
tikiuosi, kad kada nors isaugs is to pasiutusio amziaus ir gal tada nebereikes trumpinti nageliu!!!
Ninin
O nuo kada reikpradeti karpyti nagus? Turim 1.5 men katyte, na jau nadu astrumas ax.gif
gravel
Ninin, nagus reikia kirpti tada, kai jie per ilgi. Kaip ir žmogui. Nėra jokio amžiaus cenzo.
Beje, katytę pasiėmete per jauną nuo mamos (nebent jūs ir jos mamą auginate smile.gif ).
risa
Teks ir mano katei nagus pradėt karpyt- vaikulį draskyt pradėjo. Daugiau nei metus abu draugiškai sugyveno ir staiga prasidėjo konfliktai. Kadangi vaikas dar per mažas, kad suprastų, kad prie katės geriau nelyst, tai matau tik tokią išeitį. Nežinau nuo ko pradėt, ji net šukuoti nesiduoda, o nagus karpyt...
Ninin
Gravel, kodel per jauna??? I WC pati eina, valgo pati... Pradzioje ir as pergyvenau, kad per maza, bet sian galvoju pats tas - namie jau "saviake" thumbup.gif

vakar "apturejom" nagu karpymo procedura biggrin.gif Oi, nepatiko mazajai, sunkiau isikibti ir uzlipti kur norisi lotuliukas.gif
Vasska
QUOTE(Ninin @ 2006 10 28, 14:18)
Gravel, kodel per jauna??? I WC pati eina, valgo pati... Pradzioje ir as pergyvenau, kad per maza, bet sian galvoju pats tas - namie jau "saviake"  thumbup.gif

vakar "apturejom" nagu karpymo procedura biggrin.gif Oi, nepatiko mazajai, sunkiau isikibti ir uzlipti kur norisi  lotuliukas.gif
*

Kad pati valgo ir į toletą eina, tai dar ne viskas. Yra toks dalykas kaip auklėjimas. Kačiukas iki 3 mėn. augdamas su mama ir broliais išmoksta bendravimo meno, žino, kiek su kuo galima sau leisti.
Velniukė
Sveikos,
teko girdeti,kad galima pas vet. gyditoja nuvesti ten jie kazkokiu budu visiskai pasalina nagucius.Kaip jus manote ar verta g.gif Mano kaciukas dar nedidelis gal kokiu 3 men tikrai nedaugiau schmoll.gif Bet toks nenuorama vis ant sunaus sokineja [tipo zaidzia] tai apdraske jam rankytes as zinoma apkarpiau jam nagucius,bet visvien ta baime liko,kad gali visvien abdraskyti blush2.gif
Tai noreciau jusu nuomoniu uz ir pries atlikima sios proceduros mirksiukas.gif
Nes nenoriu skubeti daryti sios proceduros nepasitarusi bent su keliais kaciu augintujais ax.gif
gasa
QUOTE(Svet@ @ 2006 10 28, 22:01)
...kazkokiu budu visiskai pasalina nagucius.Kaip jus manote ar verta ...Tai noreciau jusu nuomoniu uz ir pries ...
*

Nedaryk schmoll.gif Neluosink gyvuno 4u.gif
Fonda
QUOTE(Svet@ @ 2006 10 28, 22:01)
Sveikos,
teko girdeti,kad galima pas vet. gyditoja nuvesti ten jie kazkokiu budu visiskai pasalina nagucius.Kaip jus manote ar verta g.gif Mano kaciukas dar nedidelis gal kokiu 3 men tikrai nedaugiau schmoll.gif Bet toks nenuorama vis ant sunaus sokineja [tipo zaidzia] tai apdraske jam rankytes as zinoma apkarpiau jam nagucius,bet visvien ta baime liko,kad gali visvien abdraskyti blush2.gif
Tai noreciau jusu nuomoniu uz ir pries atlikima sios proceduros mirksiukas.gif
Nes nenoriu skubeti daryti sios proceduros nepasitarusi bent su keliais kaciu augintujais ax.gif
*

Ta mūsų nuomonė labai vaizdžiai jau yra išsakyta per šią ir ankstesniąją temą. Pastaroji netgi ir pavadinta apie nunaginimą. Nepatingėk viską pasiskaitinėti - nuomonių daug ir įvairių. Reziumuojant - nagų paįšalinimas uždraustas ir baudžiamas pagal įstatymus. Matyt yra dėl ko. Ir dar patiko mintis apie katės iškamšą - pasidaryk ir nereikės rūpintis, valyti, šerti, nedraskys baldų ir vaikų. Žodžiu, liks tik sterilus "malonumas"... ax.gif ax.gif ax.gif
Azazella
QUOTE(Fonda @ 2006 08 15, 22:51)
Baisūs tie jūsų katytės senieji šeimininkai taip sužaloję katytę. Tai yra žiauru ir uždrausta  įstatymais. Pasiskaitykite šiame forume apie tai yra nemažai parašyta. Todėl dabar žinosite. Ir nesididžiuosite, kad dėl TO nedrasko baldų... Lyg baldai būtų vertingesni už gyvą bejėgį padarėlį, kuris negali apsiginti prieš žmogaus žiaurumą ir bukumą...
*

Lietuvoje operuoti kates nagus uzdrausta nuo 2006-01-01, iki to laiko tai buvo legali operacija, kaip ir tos kai sunims uodegas kapojo ir ausis karpe, taigi, manau, nereikia varyti ant buvusiu seimininku del ziaurumo, nes nemanau, kad patys susiprotejo del tokios operacijos, faktas, kad koks nors vetas ikalbejo...
O del ankstesnio tavo posto, Fonda, apie nagu karpymo zala, manau, kad parasei visiska nesamone, nes as pvz. savo katinams tik pacius galiukus apkarpau, nes katinai naminiai ir neturi kur naturaliai nagu nusigalasti, nes nelaksto per asfalta, nesikarto medziais, o jei nenukarpau, tai vaiksciodami kilimais kabinasi, arba, maciau kelis sykius, apsikramto. Nagu karpymas naminems katems yra tas pats, kaip triusiukui laikomam narve ideda kreidos gabalu, dantims nusigalasti, nes kitaip isauga iki keliu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.