Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraujospūdis nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ligitarok
Gal yra tokių kurios serga hipertonija ar šiaip turi aukštą spaudimą nėštumo metu. Man gydytoja paskyrė vaistus Dopegyt, bet nelabai padeda ir šiaip vaistai pasitikėjimo nekelia. g.gif Gal žinot kokių liaudiškų priemonių. O gal atsiras tokių kurios susidūrė su panašia problema, kaip sekėsi išnešioti visą nėštumą. Nežinau kaip seksis šis nėštumas, nes iš pradžių lyg viskas normoj, bet šiandien žiūriu pakilo 155/100. blink.gif O tai vaisiui nelabai gerai.
Mew
Man visa pirma nestuma buvo 140/90. toks spaudimas man iprastas, niekam nepakenke. Dopegyta geriau tik pora savaiciu pries gimdyma, kai slapime atsirado baltymo.

Beje, man spaudimas kyla, kai pamatau gydytoja su aparatu. Kai nustojau bijoti daktaru, ir spaudimo maziau sumatuodavo.

Miau
Lexana
Mano normalus kraujospudis iki pirmojo nestumo buvo 90/60 nors ir buvau apkuni. Ipusejus nestumui spaudimas svyravo nuo 120/80 iki 130/90. Treciojo trimestro viduryje spaudimas pakilo iki 140/90. Todel kai gulejau nestumo patologijos skyriuje man pastoviai matavo kraujospudi ir skyre vaistus jo mazinimui.
Dabar, kai as jau laukiuosi antrosios atzaleles, mano kraujospudis svyruoja nuo 120/80 iki 130/90 ir gydytojas sako, kad tai yra gana normalu, nes as esu stambi moteriskaite. smile.gif Bet jei butu 140/90 ir daugiau - tektu vartoti vaistu mazinanciu kraujospudi. smile.gif
-ELI-
Sveikos,
Man irgi itaria hipertoniją. Visada nuo paauglystės kai matuodavo spaudimą jis būdavo apie 90/130, dabar man jau 20sav. Bet per tą laiką aš jokių vaistų nuo spaudimo nevartojau. Kai pamatuoja būna apie 80/117, 79/110, 80/126, 86/130,
paskutiniu metu buvo 86/130, nes pasikeitė gydytoja,o aš labai reaguoju į baltus chalatus. Kai matuoju spaudimą ne pas gydytoją,jis dažniausiai būna normalus wub.gif
Siūlyčiau gerti melisos sirupą šaukštais,kad mažiau galvoti apie spaudimą, magnį ir kalį širdžiai stiprinti ir aš dar geriu gudobelės tinktūrą. Šios priemonės nepakenks 2.gif ir pačios jausitės geriau. O mano priešas nervai,kai pradedu apie ką galvoti, nervuojuosi ir spaudimas kyla. Esu labai jautri,tad man pozityvus mąstymas ir melisa padeda. Aš žinau žmonių,kurie su širdies ydomis ir aukštais kraujospūdžiais išnešiojo sveikus vaikus.
Svarbiausia nenusiminkit ir viskas bus gerai thumbup.gif
mumis1
Mamytes,

o gal kam buvo per zemas spaudimas. o tai man 90/57 nuolat ir nezinau ar cia nieko g.gif . gydytoja sako, kad cia vegetacine sistema tokia, bet kai man nukrenta, mazius nekruta, tai bijau, kad ko neatsitiktu blink.gif
Jo-ma-Jo
Na va, mano irgi visada spaudimas 90/60. Ir visada ta pati is gydytojos isgirstu - kavos isgerk. O as pries valanda jau bunu isgerus blink.gif blink.gif Bet as nusiteikiau kad zemas geriau nei aukstas.
Nieko gi nepadarysi... g.gif
mumis1
QUOTE (mamuska @ 2004 08 25, 17:37)
Ir visada ta pati is gydytojos isgirstu - kavos isgerk.

rolleyes.gif O man dar valerijono pasiulo...
bet turbut nuo nervu, nes isteriskai atrodau, vis klausineju ir dirbt trukdau doh.gif
asfaltuota
QUOTE (mamuska @ 2004 08 25, 15:37)
Na va, mano irgi visada spaudimas 90/60. Ir visada ta pati is gydytojos isgirstu - kavos isgerk. O as pries valanda jau bunu isgerus blink.gif blink.gif Bet as nusiteikiau kad zemas geriau nei aukstas.

Mano toks pats...Nėštumo metu irgi liepdavo kavos pagerti.
Mano nėštumą prižiūrėjusi gydytoja nuolat padejuodavo, kad vaistų mušti spaudimą prikurta begalė, o kelti...dėja ne...taigi telieka kava, o kai laukiaus lyg tyčia jos nesinorėjo biggrin.gif
-ELI-
Ligitarok gerk daug paprastų krapų arbatos. Tikrai mažina spaudimą. Gerk kiek nori ir kada nori. Pamatysi,kad nereikės vaistų. Ir nusipirk melisos sirupo vaistinėje,tą kabink šaukštais.
Aš ir labai pergyvenau dėl to spaudimo,bet šių priemonių dėka man jis normalizavosi. O ir nėštumas kažkiek jį reguliuoja.
Svarbiausia nepergyvenk ir viskas bus gerai wink.gif Sėkmės ir tau ir tavo 2.gif !!!
ligitarok
AČIŪ už patarimus nusipirkau krapų arbatos dar reiks melisos sirupo. Vakar tai jaučiaus klaikiai sad.gif niekaip nekrito spaudimas vis apie 155/95, bet šiandien jau pradėjo normalizuotis jau 138/95. Nors gėriau ir vaisus labai jau blogai buvo. Gydytoja sakė, kad jie vaikui nekenkia. Jau kelias dienas pareinu iš darbo nieko neveikiu tik ilsiuosi ir dar po dušu nueinu. Gerai, kad vyras dar indus išplauna , kambarius aptvarko, nes gyvenčiau kiaulidėj. blink.gif
emma
O kur pirkai tą krapų arbatą?Ar jos būna visose vaistinėse ar tik žolių vaistinėj?
-ELI-
Krapų vaisių rasit visose vaistinėse ir ten kur prekiauja prieskoniais. Dar gerkit ką nors nuo nervų,raminančių.Melisos sirupas ir skanu ir sveika. Arbatą gerkit vietoj arbatų,o melisos sirupą šaukštais...Ir mažiau galvokit apie spaudimą.
Viskas bus OK thumbup.gif
Jumi
QUOTE (vobla @ 2004 08 25, 18:56)
QUOTE (mamuska @ 2004 08 25, 15:37)
Na va, mano irgi visada spaudimas 90/60. Ir visada ta pati is gydytojos isgirstu - kavos isgerk. O as pries valanda jau bunu isgerus blink.gif  blink.gif Bet as nusiteikiau kad zemas geriau nei aukstas.

Mano toks pats...Nėštumo metu irgi liepdavo kavos pagerti.
Mano nėštumą prižiūrėjusi gydytoja nuolat padejuodavo, kad vaistų mušti spaudimą prikurta begalė, o kelti...dėja ne...taigi telieka kava, o kai laukiaus lyg tyčia jos nesinorėjo biggrin.gif

man i kava visad liepdavo sauksta brendzio isipilti tai kokiai valandelei sviesiau pasidarydavo,bet tik valandelei
dabar irgi spaudimas 100/60 ir daznai galva svaigsta... bet kava prisiverciu karta i dienele isgerti dry.gif nelenda ji man si nestuma tongue.gif
Marmiska
kraujas is nosies
Daugeliui nesciuju bega naktimis kraujas is nosies arba randame issiputusios nosi kraujo kresuliu nosineje. Tai nieko baisaus, nes tai normalus reiskinys- artejant gimdymui issiplecia kraujagysles ir kartais plysta, o kadangi nosyje jos tokios plonytes, tai kaip tik ten ir atsiranda problemu. Taciau ne tik nosyje gali atsirasti tokiu problemu. Tikriausiai ne vienai staiga atsiranda gerai matomas kraujagysliu tinklelis ir ant koju.
sad.gif
mamutiene
Va ir as turiu ta "beda" pr auksta kraujo spaudima, kurio net nejauchiu. Mano beveik visada buna 140/90. Nuo pat neshtumo pradzios toks buvo. Gulejau 2 kartus ligonineje, dare ir akiu dugno, ir inkstu tyrimus, viskas pas mane gerai, kraujas geras, shlapimas irgi geras. tai paleido ish ligonines prirashe dopegyt. kuri geriau ish pradziu saziningai, o po to mechiau. dabar i spaudima nebelabai kreipiu demesio. Man atrodo, kad svarbiausiai pachiai gerai jaustis...
Kaip tik shiandien buvau pas gydytoja, (pavaduojanchia manaja) tai truputi shoktelejo iki 140/100, bet man irgi kaip chia rashet "baltojo chalato hipertenzija". namuose pasimatavau buvo 140/80. Reikes pagerti tos krapu arbateles, kaip tik turiu.
Shiandien ta 'svetimoji" gydytoja "ikale" siuntima ligoninen. matavo 2 apratais elektroniniu ir paprastu. tas elektroninis ir parode ta nelemta 100, o tas paprastasis rode 90:). tai kuriuo dabar tiket... blink.gif . Del baltymo nieko nesake.
O kaip jus gasdina del to auksto spaudimo? kaip jis gali pakenkti leliukuij?
Rudeninuke
QUOTE (mamutiene @ 2004 08 31, 10:41)
Va ir as turiu ta "beda" pr auksta kraujo spaudima, kurio net nejauchiu. Mano beveik visada buna 140/90. Nuo pat neshtumo pradzios toks buvo. Gulejau 2 kartus ligonineje, dare ir akiu dugno, ir inkstu tyrimus, viskas pas mane gerai, kraujas geras, shlapimas irgi geras. tai paleido ish ligonines prirashe dopegyt. kuri geriau ish pradziu saziningai, o po to mechiau. dabar i spaudima nebelabai kreipiu demesio. Man atrodo, kad svarbiausiai pachiai gerai jaustis...
Kaip tik shiandien buvau pas gydytoja, (pavaduojanchia manaja) tai truputi shoktelejo iki 140/100, bet man irgi kaip chia rashet "baltojo chalato hipertenzija". namuose pasimatavau buvo 140/80. Reikes pagerti tos krapu arbateles, kaip tik turiu.
Shiandien ta 'svetimoji" gydytoja "ikale" siuntima ligoninen. matavo 2 apratais elektroniniu ir paprastu. tas elektroninis ir parode ta nelemta 100, o tas paprastasis rode 90:). tai kuriuo dabar tiket... blink.gif . Del baltymo nieko nesake.
O kaip jus gasdina del to auksto spaudimo? kaip jis gali pakenkti leliukuij?

Mielos mamytes, nestumo metu kylantis spaudimas kelia rupesti gydytojams tikrai ne siaip sau. Tai gali salygoti tokias bukles vadinamas preklampsija, eklampsija, kurios gali tureti liudnas pasekmes tiek mamai tiek vaikuciui. Pvz. coliuke Rasyte, jei skaitet spaudoje, jos mamai buvo preklampsija. Todel iskilus spaudimui, gydytojai siuncia i ligonines daryti detalesniu tyrimu slapimo, reikia stebeti, ar neatsiranda tinimu. As tikrai nenoriu jusu gasdinti, tik rasau del to, kad suprastumet, kodel gydytojai i tai labai reguoja, paprasciausiai jie nori ir patys apsidrausti ir judu apsaugoti wink.gif .
Man paciai irgi pradejo kilti spaudimas septinto menesio pabaigoje.Pagulde i ligonine, seke suvartotus ir "atiduotus" skyscius, spaudima, geriau Dopegita, ir auksto spaudimo pasekoje pradejo atsidarineti kaklelis pirmiau laiko, gerai, kad buvau ligonineje, tai gavau magnio doze smile.gif. Tikrai nervuotis del to nereikia ir spaudimo dar auksciau uzkelti smile.gif Bet tegul medikai rupinasi jumis ir jusu mazyliais, juk del to verta ir kokia nuobodzia savaitele ligonineje pratupeti wink.gif Bukit sveikos ir ramios svarbiausiai wub.gif
vilnele
Man spaudimas sokteldavo tik pas gydytoja, kartais iki 150. Namie buvo visada normalus. Teko pirktis aparata ir matuot namie. Vaistu negeriau.
Sonečka
kraujas is nosies
Daugeliui nesciuju bega naktimis kraujas is nosies arba randame issiputusios nosi kraujo kresuliu nosineje. Tai nieko baisaus, nes tai normalus reiskinys- artejant gimdymui issiplecia kraujagysles ir kartais plysta, o kadangi nosyje jos tokios plonytes, tai kaip tik ten ir atsiranda problemu. Taciau ne tik nosyje gali atsirasti tokiu problemu. Tikriausiai ne vienai staiga atsiranda gerai matomas kraujagysliu tinklelis ir ant koju.

kaip tik siandien sunerimau del to,jau du kartus(pries kelias dienas ir siandien)puciant nosi pradeda begti kraujas blink.gif Kol nebuvau nestuke.gif labai retai kada kraujuodavo is nosies,o dabar,se tau kad nori.Nors ir raso,kad tai gali buti norma,bet vistiek kazkaip neramu,ar jums buvo taip kuriai,gal is pazistamu teko girdet?Ar jau cia pas gydytojus reikia lekt???
Žiedadulkė
QUOTE (ligitarok @ 2004 08 24, 10:26)
Gal yra tokių kurios serga hipertonija ar šiaip turi aukštą spaudimą nėštumo metu. Man gydytoja paskyrė vaistus Dopegyt, bet nelabai padeda ir šiaip vaistai pasitikėjimo nekelia. g.gif Gal žinot kokių liaudiškų priemonių. O gal atsiras tokių kurios susidūrė su panašia problema, kaip sekėsi išnešioti visą nėštumą. Nežinau kaip seksis šis nėštumas, nes iš pradžių lyg viskas normoj, bet šiandien žiūriu pakilo 155/100. blink.gif O tai vaisiui nelabai gerai.

Skaiciau, kad spaudima mazina cinamonas. reikia i arbata deti maziau nei puse saukstelio. ir gert kiekviena diena. Na, bet besilaukiancioms, tai manau reiktu apie ta cinamona paklaust gydytojo, nes maza kas.... gal jis ten kokiu nors savybiu turi, kad leliukams nepatinka. Bet sis liaudiskas metodas tikrai geras.
iewa
Labukas,sunerimau ir as rolleyes.gif Jau beveik menuo kaip atsikeliu is ryto jau skaudancia galva,namie turiu apara spaudimo matuojanty ta paprasta rankiniu budu kur matuot.Kiek matuodavaus jis vis per aukstas budavo bet sake nescioms iki 140/90 ir pulsas iki 80 dar normalu.Keleta sykiu nuejau pas pediatre pasitikrint spaudimo buna kokia 138/70 ji sako normalus,nu taip normalus dar.Bet kodel skauda man galva istisai.Kodel namie buna per aukstas o pas ja normalus pasidaro,kazkaip keista rolleyes.gif Va siandien buvau mieste ir pasijutau ne kaip,jauciu kad galva svaigsta skauda ja,nueinu i vaistine ir pasimatuoju spaudima jis 153/93 o pulsas 107 unsure.gif Tai man darosi neramu,juk puikiai zinau kad aukstas spaudimas nera gerai,o vaistu po kolkas neskiria man dar.Zinau kad vaistai nera gerai,bet man ne viena gydytoja yra sakius kad jei buna aukstas spaudimas reikia butinai gert tuos vaistus nes leliukui truksta deguonies per musu auksta spaudima,tai zinot man geriau simta syk isgert ta tablete negu gyvent su ta mintim kad kas leliukui nenutiktu.Tai sedziu ir nezinau ka daryt????Rytoi turbut leksiu i ligonine kodel sitaip svyruoja tas spaudimas,nei kavos geriu ,nei suriai astriai valgau nezinau del ko jis kyla?????O gydytojos nesiima jokiu veiksmu mad.gif
Rucelie
mano spaudimas tai zemas, 90/60, bet va pulsas... 115-120 nuolatos... kazkas tai ne taip su tuo pulsu g.gif siunte mane ir struma tirtis, tipo cia susije kazkaip gali but, bet ne, su ta viskas tvarkoj. del zemo spaudimo tai nepergyvenu, kai blogai jauciuosi, skauda galva, silpnutes kavos pasidarau, ir suveikia. nes as kavos apskritai negeriu, tai man ir labai silpna labai gerai veikia. neskanu man ji dry.gif bet padeda. o pulsas dar kuriai yra toks kreizovas, ar cia tik man?
Žiedadulkė
QUOTE (Rucelie @ 2004 09 07, 05:47)
mano spaudimas tai zemas, 90/60, bet va pulsas... 115-120 nuolatos...
o pulsas dar kuriai yra toks kreizovas, ar cia tik man?

mano irgi spaudimas zemas, o puslas apie 90, ir irgi nelabai suprantu del ko... Ispudis toks, lyg buciau kokius 3 km prabegus smile.gif na, bet as manau, kad cia laikina. kai jau gims leliukas viskas susitvarkys. wink.gif
pilypukė
man visada buvo spaudimas i mazesne puse,bet dabar tai is viso nesamone-vadinu save "lavoneliu". biggrin.gif dazniausiai mazdaug irgi 90/60 (kartais buna nukrites iki 78/54 ir pan.)gydytoja pasiule irgi brendzio,bet nuo jo man bloga,nes niekad nemegau.SMIRDA sad.gif dar geriu Tonusan (eleuterokoku ekstrakta-po 20 lasu po valgio),bet nelabai padeda.taip ir kankinuosi.pulsas irgi kazka kliedi-maziausias,kai matavausi turbut buvo 84.kartais atrodo,kad sirdele issoks lauk.bijau tik,kad 2.gif nepakenktu
lejaxxx
Hiprtonija taip ivardijo padidejusi kraujo spaudima ar teko kam tai patirti?
Board
Man teko salyginai.
Suejus gimdymo terminui nuejau eilinei apziurai pas gydytoja. Tai pamatavo spaudima paskutinej elej, po to kai ant kedes teko uzlipt ir nulipt, atsigult ir atsistot, pamatavo ir spaudimas buvo 140/90, toks su kokiu musu gydytoja jau siuncia i ligonine. Kai atvaziavau i ligonine, pamatavo ir buvo 130/90, prirase gerti Dopegita, neisgeriau nei vienos tabletes, po 5 dienu isleido namo keliom dienom, ruostis gimdymui. Tai net ir nezinau, nors kortelei ir buvo irasyta padidejes krauspudis, bet realiai tokio nejauciau, o ir ligoninej pasake kad paskutinem dienom 140/90 jau yra normalu, jei nera baltymo slapime, ir ypatingo tinimo.
artev
Turiu sia problema.
Jis pas mane visa laik aukstas buvo, nuo paauglystes ir visoj giminej padidinti kraujospudziai. Prirase gerti dopegita. Geriu. Is pradziu l.bijojau, nes perskaiciau tu vaistu salutini poveiki instrukcijoje blink.gif . Bet realiai as jokio salutinio poveikio nejauciu.
Tiesa, padare man daugybe ivairiausiu tyrimu, buvo ir i Santariskes nusiunte tyrimams. Zodziu istyre viska, ka buvo imanoma istirti laugh.gif Nieko blogo nerado.
Gydytoja prasitare, jog jei nepagimdysiu iki nustatyto termino, man neleis ilgiau laukti, o skatins gimdyma, nes yra nepalankus fonas mazyliui. Del to tai labai susinervijau. sad.gif Siaip tai, kiek zinau, jei pagimdai dvieju savaiciu begyje po nustatyto termino, tai dar yra normalu.
egliuke
As irgi turiu sita problema. Nestumo metu pradzioje budavo 150/100, o paskui eme ir susinormalizavo, nors i gala vel siek tiek pakilo rolleyes.gif Jokiu vaistu nevartojau, o stengiausi naturaliom priemonem sumazinti. Daznai gerdavau zalia arbata, cinamono arbata, valgiau kasdien cesnaka, druskos labai mazai, jokiu rukytu ir pusfabrikaciu - tik namie gamintas maistas, daug vaisiu ir darzoviu. Sunkoka buvo, bet vaistu gerti nenorejau, o esu skaicius, kad aukstas kraujospudis gali lemti ankstyva gimdyma, nes placenta "uzkalkeja" greiciau.
Springlet
QUOTE (lejaxxx @ 2004 10 21, 18:15)
Hiprtonija taip ivardijo padidejusi kraujo spaudima ar teko kam tai patirti?

Nestumo metu teko, bet jei teisingai suprantu domina jau po gimdymo padidejes spaudimas.
Galeciau patarti matuotis kraujo spaudima kiekviena diena ir stebeti nuo ko jis kyla. Man spaudima net kelioms dienoms pakeldavo silke, is viso jokie surus produktai nerekomenduotini, koncervuoti t.p. gydytojai siulo vaisiu svieziu valgyti kiekviena diena, lengvai mankstintis, bent jau vaikscioti...
O as domina konkreciau?
Lotta*
Pakiles kraujospudis, patinimas ar baltymas slapime gali padaryti nepataisomu dalyku...placenta gali atitrukti anksciau laiko ir tada vaikutis....dazniausiai...nenoriu to ivardinti...man taip buvo....tragedija ivyko...sekite save busimos mamytes ir reikalaukite prieziuros kiek imanydamos. Gyd. daznai pasiziuri ne taip atidziai, o mes jais pasitikim...
lejaxxx
QUOTE (Springlet @ 2004 10 24, 22:48)
Nestumo metu teko, bet jei teisingai suprantu domina jau po gimdymo padidejes spaudimas.
Galeciau patarti matuotis kraujo spaudima kiekviena diena ir stebeti nuo ko jis kyla. Man spaudima net kelioms dienoms pakeldavo silke, is viso jokie surus produktai nerekomenduotini, koncervuoti t.p. gydytojai siulo vaisiu svieziu valgyti kiekviena diena, lengvai mankstintis, bent jau vaikscioti...
O as domina konkreciau?

dekui uz patarimus ,bet as labai saugausi maisto mat maitinu ir aplamai kodel mano dukryte ivardija kaip hipertonike? o man spaudimas sokineja tai 150/90,tai 120/80 nors mano terapeutas patikino jog cia jokia hipertonija
Erina
Mane vakar irgi labai nugasdino mano gydytoja, kuri "aptiko" padidėjusį kraujospūdį. AK pas mane visada būdavo ~120/80, O dabar 140/90. Maniau, kad čia tik momentinis pakilimas, bet šiandien ryte pasimatuoju vistiek 140/90. Labai bijau, kad kas neatsitiktų blogai. Patinimų neturiu, dėl baltymo šlapime dar nežinau, tik vakar pridaviau tyrimus. Vienoje knygoje skaičiau, kad AK paskutinį mėnesį gali padidėti, bet žiauriai bijau.
AMRA, o kokie atitrūkusios placentos požymiai ir kiek laiko lelius gali išgyventi po atitrūkusios placentos, nes jei netyčia taip atsitiktų tai nepasitikėčiau savo rajono gydytojais, lėkčiau į klinikas.
Gal čia nieko tokio, bet mano gydytoja tame įžvelgia labai didelę problemą, tai mane gasdina dar labiau.
mykolė
Vistik padidėjęs kraujospūdis yra pavojingas tiek motinai, tiek vaisiui(vaisiaus hipotrofija, piešlaikinis gimdymas, nėščiųjų preeklampsija ar eklampsija ir t.t.)Tai nebūtinai turi įvykti Jums, bet tris kartus(ar užtenka ir 2)pamatavus ir radus kraujo spaudimą daugiau nei 140/85mmHg, nesiųlyčiau pradėti gydytis žolelėmis ar dieta.Geriausiai situaciją gali įvertinti tik gydytojas ir reikėtų pasikliauti jo nurodymais,o ne pavyzdžiais-"mano draugei buvo taip..,..bendradarbė patarė anaip.."Dažniausiai žmonės nejaučia padidėjusio kraujospūdžio, dėl ko būna nelinkę pradėti iš karto į tai rimtai žiūrėti, tai ir atrodo, kad gydytojai tik gąsdina.Bet geriausias gydymas-profilaktika, kad neleisti įvykti baisiom situacijom,tik gal gydytojai dažniausiai neturi laiko išdėstyti pacientui viską nuosekliai apie problemą o šie ir lieka nesupratę.O dėl atšokusios placentos-į gydymo įstaigą nelabai spėtumėte nuvykti.
Dzordza
Na nereikia taip ziauriai. Atsokus placentai pradedi kraujuoti, greitai vazhiuoji i ligonine ir ten padaro cezari. Issaugot vaikeli tikrai yra nemazai sansu, tik reikia save stebeti.
O musu gydytojai daznai megsta per stipriai gasdinti. Jei spaudimas nera 140/90, tai nereikia taip labai sunerimti. Be to spaudima matuoti reikia gulint ir pries tai pusvalandi pagulejus. As susiduriau su sia problema. Man visa nestuma spaudimas buvo ant ribos, paprastai 130/80-90. Gydytoja labai pergyveno del manes pacios. Buvo israse ir dopegito gert, bet man pasireiske labai daug pasaliniu reiskiniu, tai nusprendem kad negersiu. Tiesiog nestumo metu teko ramiau pagyventi ir spaudimas tik labai retai pakildavo auksciau ribos. O mergaite gime sveikutele ir jai itakos mano spaudimas neturejo jokios.

Springlet labai teisingai pataria, matuotis spaudima paciai namuose ir sekti.
Erina
Nu gi tikrai, mano šeimos gydytoja, sako, kad nėščiai moteriai, ypač paskutinį mėnesį 130/90 yra normalu, na pas mane 140/90, tai sako, kad spaudimas yra "ant ribos", o ginekologė daro didžiausią problemą. Smagu, kad gydytojai rūpinasi, bet taip prigasdina, kad paskui nežinai, kaip gyventi.
mamutiene
man irgi buvo tokia problema. tiksliau mano gydytojai, nes as jokio spaudimo nejauchiau. o jis buvo cisa neshtuma nuo pat pradzios 140/90. priesh gala pakilo iki 150/100. geriau ir dopegita ir krapu arbata. bet kaip buvo 140/90, taip ir zemiau nekrito. kazkuri laika ishviso negeriau dopegito ir nesimatavau spaudimo.
leliukas gime 39 savaichiu naturaliu budu. taigi man nieko blogo neatsitiko, bet patarchiau nejuokaut. Zmogus zmogui nelygu. vienam nieko, o kitam ir liudnai baigtis gali.
kristutyte
Mane 38 nestumo savaite pagulde i ligonine su kraujo spaudimu 150/100. Girde dopegita. Kol vaistas veikia, mano spaudimas normalus, vaisto poveikis baigiasi - spaudimas vel kyla. Ir taip visa savaite, kol viena diena pastebejo, kad vaisiaus sirdies tonai be galo dazni 200 k/min. Veza i operacine, daro cezari. Isemus vaikeli, sirdies tonai neatsistato. Vaikeli veza i kauno klinikas. 2 savaites reanimacijoje ir baisi tachikardija ( iki 300 k/min ). Niekas nezino, kodel taip atsitiko, bet viena is gydytoju minetu priezasciu galejo buti tai, kad man buvo girdytas dopegitas, kurio deka labai sokinejo mano spaudimas, ir tai paveike vaikelio sirdute. Vadinasi, dopegitas nera jau toks visai nekaltas vaistas.
mukis
vacation4.gif Siaubas. baisu apie tai skaityti. man 1998 m. įvyko toksikozė 32-33 savaitę. dukrytę išėmė- auga sveika ir graži.Man taip pat viskas gerai.Viskas įvyko labai graitai- pakilo kraujospūsis, ištinau, skyrėsi baltymas. I ki to kraujo spaudimas buvo žemokas- jis visad būna žemas ir dabar. šiuo metu laukiam antro vaikelio- jau 16 savaitė.pradėjau nerimauti- kad viskas būtų gerai. aišku taip ir bus, nes šiuo metu visi tyrimai puikūs, jaučiuosi labai gerai.
Gal kas gimdėte antra vaikelį, kai pirmas gimė po toksikozės. ar toksikozė kartojasi, ar jos įmanoma išvengti, ypač tokios staigios?
pas gydytoją lankausi dažnai. Ką dar galėčiau daryti.
parašykit, kas ką žinot.
Erina
O aš knygoje "Gimdymo pagalba" perskaičiau , kad toksikozė dažniausiai įvyksta pirmą kartą gimdančioms, dėl to labai ir bijau.
ligitarok
Sveikutės man taip aukštas kraujo spaudimas- pirminė hipertonija. Jau daug turėjau problemų dėl to. Prieš metus - persileidimas, nes buvo dvyniai ir spaudimas pastoviai laikėsi. Dabar bandom dar sykį, bet jau gulėjau ligoninėje dėl hematomos (kraujo krešulio), manau vėl del to nelemto spaudimo. Kol kas viskas tvarkoje, bet pastoviai tempiu su nedarbingumo lapeliais, stengiuosi nesinervinti. Dopegitą pastoviai geriu po 2 tabletes į dieną. Na dar palyginus daug laukti, bet tikiuosi, kad bus viskas gerai. Linkiu visoms sveikatos ir gražių ir sveikų 2.gif .
ziedelis
Aš irgi kariauju karts nuo karto su žemu spaudimu :-(. Buvo nukrites iki 89/62. O man jau 110/70 yra mažai ir ne kaip jaučiuosi.
Kai dar buvau ne nėščia, gėriau vitaminus su ženšeniu - nerealus dalykas yra tas ženšenis spaudimui pakelti.Tikrai padėdavo ir energijos priduodavo, nes nuo žemo spaudimo būdavau pastoviai mieguista. Vat reiks daktarės paklaust: gal ir nėščiai galima naudoti ženšenį?
Erina
Rytoj keliauju pas savo daktarėlę, kurį aišku vėl ras pakilusį spaudimą ir siųs į ligoninę, nors tik praeitą savaitę iš ten gryžau. Ligoninėj per 5 dienas sulašino magnio lašelinę, padarė 1 šlapimo ir 1 kraujo tyrimą, 3 kartus per dieną pamatuodavo spaudima, o jis nė karto per tas dienas nebuvo aukštesnis 120/80 ir paleido namo su diagnoze NĖŠTUMO HIPERTONIJA. Jokių vaistų neskyrė. Namie viskas OK, kai tik poliklinikoj pamatau seselę su aparatu taip spaudimas ir šokteli. Reikės pasinaudot jūsų patarimais, kad daugiau neprisikabintų.
bizyte
o man spaudimas buvo visa nestuma normalus, likus 3 dienom iki termino staiga pakilo, ziurejau ir negalejau patiketi...rode 180/100 sad.gif matavau gal 10 kartu, vis tas pats...lekem i ligonine, pasirodo - umi preklampsija, teko daryti cezari. taip, kad spaudima reikia labai sekti smile.gif
Lali
Pas mane jau 3 savaites laikosi padidintas spaudimas - 130/90 (gydytoja sake, kad blogai, jog padidejo apatinis spaudimas, turi buti 80... Jau savaite geriu vaistus (pav. nepamenu...), bet spaudimas nekrenta... Gydytoja grasina ligonine...
Gal kas esate susidure - ar labai kenkia sis padidejes spaudimas?
Pamparam
Kiek skaičiau literatūroj apie nėštumą, 130/90 spaudimas dar laikomas normaliu, manu, kad be reikalo panikuiji, nebent pati jautiesi blogai. Man toks spaudimas visada būna, kai matuoja gyd., nes kažkodėl ten nuėjus ima ir pakyla blush2.gif
Jai turi galimybę, pasimatuok namuose, kai buni ramiai ir kelias dienas iš eilės, tada pamatysi tikresnį rezultatą.
svetima
Mano spaudimas visa gyvenima 140/90-tai yra virsutine riba...Buna, kad pakyla ir virs jos-tada jau negerai, ypac nesciai..Su pirmu nestumu gale budavo 160/110-pagukde i ligonine, bet viskas baigesi gerai smile.gif
Dabar tai visaip buna-kartais tik 130/80-tai jau kaip man labai mazas, buna, kad 150/100, tada jau gydytoja gasdina..
Bet siaip jauciuosi gerai, tai nepanikuoju-kartais pati namie pasimatuoju, kad neuzkiltu, vaistu negeriu-jie nelabai gerai kudikiui..Aisku ziurint koks jusu atvejis-jeigu niekad nesiskundet padidejusiu kraujospudziu, tada reikia tartis su gydytoju-gert vaistus ar ka daryt..
ligitarok
Nemanau, kad cia reiketu nerimauti tai nera didelis spaudimas. Jei pradetu kilti ar jaustum kitus negalavimus, tai jau reiktu susirupinti. Man ankstesniais nestumo menesiais buvo aukstas spaudimas 160/110,buvo susidariusi net hematoma , tai teko guleti ligonineje gerti vaistus, bet baigesi viskas gerai. Bet man buvo gydytojai perspejo nes as ir taip hipertonike. Iki dabar spaudimas susinormalizavo.
Erina
Man irgi nuo 34 sav spaudimas šoktelėjo iki 140/90, kai ateidavau pasitikrinti pakildavo iki 150/100. Ir ką: guldė į ligoninę, liepė gerti Dopegyt`ą, siuntė į klinikas ir nieko, kaip buvo taip ir nenukrito iki gimdymo. Kai atėjau į gimdyklą spaudimas nukrito iki 110/80. Svarbiausia sekti ar nėra patinimų ir ar nėra šlapime baltymo.
Viena tema apie tai yra Čia
Lali
[quote=Erina,2005 03 03, 11:35]
Man irgi nuo 34 sav spaudimas šoktelėjo iki 140/90, kai ateidavau pasitikrinti pakildavo iki 150/100. Ir ką: guldė į ligoninę, liepė gerti Dopegyt`ą, siuntė į klinikas ir nieko, kaip buvo taip ir nenukrito iki gimdymo. Kai atėjau į gimdyklą spaudimas nukrito iki 110/80. Svarbiausia sekti ar nėra patinimų ir ar nėra šlapime baltymo.

Man irgi israse ta Dopegyt'a... bet jis neveikia wink.gif
Gerai, kad pasiteiravau forume Jusu nuomones, o tai jau buvau visai supanikavusi... Na, pas mane dar karts nuo karto is nosies del padidejusio spaudimo ima begti kraujas...
Mano daktare tai visai nupezusi bobike, ji tokia baisia problema del to spaudimo iskele... (Na, as lyg siol del spaudimo niekad nesiskusdavau...) Nusiunte i ligonine... Bet nesiguliau, nes nemaniau, kad cia jau toks baisingas reikalas... Tiesiog esu pervargusi ir tiek...
neraj
Kai laukiausi nestuke.gif tai mano spaudimas is pradziu jau buvo aukstas 130/90 kuo toliau tuo spaudimas man kilo ,gydytoja gasdino del ligonines , bet vis issisukdavau. Kai buvau kokiu 8.5 men. pakilo net iki 180/115 doh.gif tai norom nenorom turejau gultis cry.gif , bet ir gerai nes po dienos jau turejau leliu, nes kai gydytoja sake pas ka toks aukstas spaudimas ir jei vaisius jau pilnai issivystes tai ir gimdo daug anksciau nei turetu rolleyes.gif
Lali
pakilo net iki 180/115

oho... blink.gif blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.