apie nuovargį tai nekalbu, visą nėštumą jis kankina, bet va, kažkaip anksti dusina, kai miegu ant nugaros, kai kavos išgeriu ir pan., ar jums netrūksta oro, jei trūksta, tai nuo kurios nėštumo savaitės, kokiais momentais, ką pataria gydytojai tokiu atveju, kokios priežastys?
Nu mane dusina siek tiek kai ka stipriau padirbu,greiciau pajudu.Nekreipdavau i tai demesio,esu gan storoka tai galvodavau del svorio.Karta nuejau profilaktiskai pas gyg pediatre pasitikrint kadangi kai suzinojau jog laukiuosi tas butina.Mane nusiunte pasidaryt profilaktiskai kardiograma,ten dare ir tik padare is 4 sykio.Pasirodo sirdute per greit plaka.Ir ta gydytoja soko ar jusu nedusina,tai va pasirodo gali but ir del to kad dusintu.Bet manau kiekvienam skirtingai viskas vyksta.
Mane labai dusulys kankino kazkur nuo 22 iki 27 savaites,vos laiptais uzlipdavau,puskuodavau kaip garvezys,bet dabar jau nieko,turbut organizmas apsiprato su dideliu svoriu,o be to ir kitos bedos nukreipia demesi i kitka-koju tinima,remens edima ir t.t.
Kai daugiau pajudu, tai lyg ir truksta to oro, bet, manau, kad tai normalu nesciai. Siaip turiu kita problema - nosis pastoviai uzsikimsusi. Nu erzina nerealiai, o vyrui is vis nesaldu, nes naktimis knarkiu arba garsiai svoksciu
Ash dusti pradejau apie 20 sav.Dustu net kalbedama,t.y. vidury sakinio turiu atsikvepti.Nznau kodel.Bet taip nebuna nuolat.Gydytoja ish karto liepe pasidaryti elektrokardiograma.Kol kas dar nepasidariau
KAžkas perskaitėt mano mintis
Aš prieš keletą dienelių irgi pastebėjau, kad man trūksta oro. Esu 20 savaitėje. Apie dusimą šnekant ar lipant laiptais aš nešneku, bet man būna važiuojant mašina, nors atsidariusi esu langus arba gulint lovoje, nors ant nugaros aš iš viso neguliu. Arba darbe sėdint ir dirbant prie kompo. Kažkaip keista Šiaiap pas mane yra striuma, bet aš ją ką tik išsityriau ir jokio žalingo poveikio šiuo metu gydytojai nepastebėjo. Bet kitą savitę eisiu dar pas terapeutę, tai reikės pasiklausti. Negerai jeigu tai širdutė
Man irgi truksta oro, kai guliu ant nugaros, o jei bliaunu, tai is viso neturiu ko ikvept. Ana savaite dare kraujo tyrima ir rado mazakraujyste, gal del jos ir truksta oro.
Papildyta @ [mergetime]1093505817[/mergetime] Man 23 sav.
Na mane dusulys kankino labai smarkiai, net striuma itarinejo, bet po kurio laiko praejo,manau cia normalu
ir mane kankina dusulys,nors ne visa laika,o dazniausiai kai prisivalgau per daug ar ant nugaros bandau guleti.Cia atseit gimda spaudzia plaucius musu ir taip turi buti
Viena is dusimo priezasciu - per greitas pulsas (nescioms daznai taip buna, nes juk organizmas labiau apkarautas) . Kai sirdele plaka labai greitai, nespeja is kraujo pasisavinti viso deguonies, todel ir truksta oro. Del tos pacios priezasteis dar gali ir durti pasirdziuose. Man taip buvo ir nenesciai - turiu sirdies yda ir pulsas buna daznai padidejes.
Zodziu, jei ginekologas rekomendavo pasidaryti kardiograma, geriau pasidaryti ir issiaiskinti priezasti . Yra vaistuku pulsui retinti ir juos galima vartoti nescioms. Geriau sirdeles neverginti per daug.
Kankindavo paskutini menesi ir dar kaip
Man 21-a savaitele eina i pabaiga. As jau koki menesi jauciu, kad lipdama laiptais dustu, neseniai pajutau, kad atsigulus ant nugaros sirdele smarkiau dauzosi ir oro truksta. Dabar atrodo, kad man pastoviai truksta ora
Na va mane irgi dusina, tik tas dusuliukas kazkur uz krutinkaulio slepias. Man itare alergija - tipo nuo kazkokiu produktu bronchai spazmuoja.
Bet as irgi jauciu, kad sirdute per greit plaka (magnis b6 retina pulsa) , o kardiogramos pasidaryti nepasiule
As tik zinau kad smarkus dusinimas krutineje, pulso padaznejimas ne butinai nuo fizinio kruvio, galvos svaigimas bei stiprus energijos trukumas, trupinejantys nagai, blyski oda (dazniausiai keli simptomai kartu) panaseja i gelezies trukuma.. Nesciom tai gan daznai pasitaiko. O guleti ant nugaros tai kiek pamenu pilveliui pradejus rodytis ir nepatartina..
Nors as buvau kaip ir sveika, jokiu komplikaciju, bet pilviokas paskutinius pora menesiu buvo didelis, viska uzspaudes:) tai irgi padusindavo.
na,man dar tik 10 savaite ,o as jau taip pat neturiu energijos,pastoviai miegu,truksta oro,visur namie atidaryti langai,masinoje taip pat,nes rodos,tvanku,nera kuo kvepuoti,nors mano vyras sako,kad namie tikrai nera taip karsta ir "yra to oro".Nosis pastoviai uzsikisusi,daznai bega kraujas,bet padeda visokie purskikliai i nosi tam kartui.Apskritai,man nuo 6 savaites prasidejo viskas kas tik imanoma nestumo metu ir tai mane jau baigia visai nukamuoti,kartais jau del to neapsikentusi verkiu,nes tokia busena,ypac kai visa gyvenima buvau labai aktyvi,o dabar tegaliu tik sedeti namie,nes neturiu sveikatos kur iseiti,greit pavargstu,pykina nuo ivairiu kvapu,negaliu parduotuveje stoveti eileje,nes darosi silpna,negaliu vaziuoti automobiliu,nes pykina,tvanku,negaliu nieko isvis daryti.Gydytoja israse vartoti gelezies tabletes,state lasines,taciau akyse prasviesejo vos trims dienoms,po to vel viskas tas pats prasidejo.Vaikelis tikrai buvo planuotas ir yra laukiamas,taciau mano sveikata,busena ,tas nestumas mane jau varo i depresija. Stebiuosi savo gydytoja,kuri man leido vykti atostogauti i siltus krastus,gerti alu,vyna,konjaka,megautis soliariumu,jura,viskuo,ir tai ka man ji leido,as pati sau uzdraudziau,nes jei dar daryciau tai ka ji rekomenduoja,tai as isvis pakenkciau ne tik sau,bet ir busimam leliukui.Nezinau jau net ka bedaryti...pas koki gydytoja kreiptis,kad man paskirtu koki spec.rezima individualiai atgauti jegas ir kad sumazintu bent per puse pasaliniu pojuciu,kad galeciau dziaugtis tuo nestumu,o ne kankintis jausdama didziuli diskomforta.
Turek vilties! Isimciu buna, bet dazniausiai nestumo antroji fraze (mazdaug nuo 12 savaites) persijungia i taip vadinamaja pagerejimo busena. Hormonai, kurie kai kurias is musu taip labai kankina pagaliau susitvarko:), placenta galutinai susiformuoja ir perima didiji iki siol buvusi hormonu darba ir mamytes pajaucia akivaizdu palengvejima.
As kankindamasi su nesibaigianciu pykinimu nuo visko- maisto, kvapu, judejimo bemaz 6 savaites pragulinejau ir praktiskai uzmirsau apie dziaugimasi noretu nestumu..bet trecias menuo atejo kaip svente:) Ir likusi nestuma net uzmirsdavau, kad pradzia buvo ne itin maloni. Kaip ten bebutu- tai nera amzina busena. Svajok apie laiminga finala ir viena diena visi vargai pasiteisins simteriopai! Sekmes ir gerejancios savijautos tau!
Vienu žodžiu mano žmonai netikėtai užėjo dusulys. Galima sakyti, net super išsigandau
Gulint lovoj vakare. Pradėjo giliai ir smarkiai paniškai kvėpuoti. Truko pora minučių.. gal trumpiau. Po to dar kas kelias minutes kėlėsi iš lovos, nes lyg vėl įtardavo, kad užeis. Bet nebeužėjo. Nėštumo mėnuo jau koks ketvirtas. Nežinau, kas įtakojo šiaip kėlėmės lyg 07:00, visą dieną dirbo, po to vakare nedidukę avariją su mašina padarė (įbrėžė į stulpą.. jokių smūgių ar pan.), verkė. Čia gal visa tai susidėjo. Bet nesinorėtų suversti ant nuovargio. Ar kam nors buvo tai? Vaisiui galėjo turėti įtakos?
Tiesa, anksčiau to niekada nebuvo. Ir jokių nėštuminių šalutinių dalykų irgi nebuvo (pykinimo, vėmimo, svaigimo ar pan. čia pirma nėštumo metu nesąmonė).
Help.
Man irgi kai kada būna, kad trūksta oro, jeigu imčiau panukuoti jo trūktų dar labiau, tačiau ramiai atsigulu, pailsiu ir praeina. Iš pradžių irgi bijojau. Man jau septintas mėnuo
Tačiau visgi patarčiau apie tai pasakyti gydytojui, galbūt kas negerai, o gal tai lėmė stresas, juk neščiai bet kokia šiaip jau atrodanti smulkmena gali virsti dideliu stresu.
Mane irgi baisiai dusina-man 24-ta savaitė,baisu,kas bus toliau.Uždūstu kai lipu laiptais,kai valgau,kai susinervinu,o kartais begulint lovoje pradeda dusinti.
As dustu, kai truputi pertempiu skrandi
Pradėjau dusti gal nuo 34sav.
Man tai irgi maždaug nuo 20 sav. prasidėjo dusulio priepuoliai. Ir tai normalu.
"Jūs taip pat galite pajusti, jog kartais trūksta oro, imate dusti. Jūsų padidėjusi gimda dabar liečia diafragmą ir šonkaulių lanką, todėl plaučiai negali pilnai funkcionuoti. Tik nesijaudinkite - Jūsų mažyliui deguonies tikrai netrūksta. Nėštumo hormonų dėka, keliančių tiek daug nepatogumų jums, cirkuliacinė sistema veikia puikiai." Čia cituoju SM nėštumo kalendoriaus 27 sav. Aš tai nors ir žinojau, kad taip gali būti ir dėl ko dustu, vis tiek puldavau į paniką. Atsiguliu ant nugaros ir dustu. Sėdžiu mašinoj ir dustu...Reikdavo žiopčiot kaip žuviai ir gaudyti orą Tfu tfu tfu pastarosiom savaitėms lyg tai nebedustu. Ir nosis ne tokia pilna
Mane irgi labai kankino dusulys. Nuo kokios 36 savaites.
oro pritruksta tik tada kai daugiau pajudu greitesniu tempu...
Mums dar tik 15 sav. o mane jau dusina
seniau dusindavo, kai tik pilvas nusileido, nebedusina net laiptais lipant.
O 10 nestumo savaite kudikis irgi is cirkuliacines sistemos deguoni ima? Gal kas nors zino?
Sveikos, mane pradjeo varginti dusulys..miegant, negaliu gulet is viso ir sedeti, tik atsistoju buti, ka cia gali buti???
Mane irgi kankina vos ne kasdieną net ramiai gulint ir žiūrint teliką vakare. Bet man diagnozuota lengvos formos astma.
Dabar mums 22 savaitės.
Man tie dusuliai visai nepatinka. Suprantu, kai judi, bet kai būni ramybėje....
mane irgi dusino ir jausdavau nuovargi vos islipusi is lovos ryte. Bet kai padare kraujo tyrimus nustate mazakraujyste (kas budinga nesciosioms labai daznai)dabar geriu gelezi ir jauciu kaip visisie simptomai tolsta nuo manes. ir paskaicius apie mazakraujyste ten raso siuos pozymius. Gal jum sir tas pats yra.Pasidomekite.
Man taip pat ima trūkti oro ir širdis kartais permuša..bet manau tai normalu, ypač kai nėštumas į pabaigą
Buvau pas kardialogę. Dustu dėl to, kad kraujyje kalis yra ant ribos, esu smulkių kaulų ir mano pačios svoris yra nedidelis, o pilvelio didelis.
O man dar tik 3 menesiukai, bet jau anksciau buvau rasiusi, kad padustu labai greitai. O dabar dar labai pradejo dusinti, kai vaziuoju autobusu, atrodo tuoj uzdusiu... tai prasidarau visus imanomus langus ir lekuoju vos ne iskisus liezuvi...
Man ziaurus dusulys nestumo pradzioj buvo, net maniau, kad jau paskutinioji pareina!
man su pirmu neštumu nebuvo tokio dusulio kaip dabar.Galiu net nieko nedarant stokoti oro,net nežinau kodėl taip yra
QUOTE(VILGRA @ 2006 12 16, 13:00) man su pirmu neštumu nebuvo tokio dusulio kaip dabar.Galiu net nieko nedarant stokoti oro,net nežinau kodėl taip yra Mane irgi vis dar kankina tas siaubingas dusulys. Ana savaite isgeriau Cafe Late, tai visa diena taip ziauriai dusino, nest sedint ar gulint. O siaip labai daznai dusina mane, atrodo lyg butu kokia sloga ar kas (nors nera), bet negaliu itraukti pilnai oro, ir vis jo truksta
Man ne tik dusulys, bet ir sonkaulius kairej pusej miegant skaudet pradeda. Atrodo, kad nuguliu, nors kartais pusvalandzio uztenka taip pagulet ir maudzia. Gydytoja sako nuo pilvo didelio, tempimas.
O sirdute paskutiniu metu gulint ir pradejo kalatotis, tarsi negali ritmo palaikyt, ar panasiai. Bet neilgam, kol ramiai isitaisau. Manau, kad normalu kai 31sav., bet gal reikia gydytojai paskambinti...
aš su pirmu vaiku priaugau 20kg ir taip nedusino kaip dabar- 34sav, priaugau 5kg, o dusina... ypač kai ant nugaros guliu
mane tai dusina užlipus laiptais, greičiau paėjus ar panašiai. anksčiau išvis tokių problemų neturėjau...namie stengiuosi laikyti kuo ilgiau langą atvirą, ir darbe taip pat, kad grynesnio oro, ne tokio sauso gaučiau.
o man irgi nesenei dusulys atsirado, daktarei pasiskundiziau, tai nuramino, kad toliau tik blogiau bus
labas
matau kad ne mane viena kankina oro stygius,dusimas. nors tikrai dar nestumas nera didelis ,bet uzlipus laiptais kelis aukstu reikia nemazai laiko atsigauti o ka jums gines sako del dusulio?
Sveikos, nors esu jau treciam trimestre mane vargina kol kas vinintelis didis nestumo nepatogumas: sunku normaliai atsikvepti.
Ar jus vargina toks nepatogumas? Kaip su tuo kovoti? QUOTE(IeP @ 2007 02 13, 17:01) Sveikos, nors esu jau treciam trimestre mane vargina kol kas vinintelis didis nestumo nepatogumas: sunku normaliai atsikvepti. Ar jus vargina toks nepatogumas? Kaip su tuo kovoti? Man kartas nuo karto sunku būna kvėpuoti, kai nepatogiai sėdžiu. Tada atsisėdu tiesiai, beveik išsiriečiu, praveriu orlaidę, kad oro iš lauko į kambarį patektų ir giliai ramiai pakvėpuoju. Padeda
sveikos, man ir daznai sunku kvepuoti. ypac jei nors trumpam atsigulu ant nugaros, is kart atrodo, kad uzdusiu. skaiciau, kad tada uzspaudziama tuscioji vena. ir sedint negerai jauciuosi. kartais negaliu giliai atsikvept, nes atrodo kazka uzspaudzia ir duria.
dabar tai didelis pilvukas, bet sunku buvo ir kai dar neperdidziausias buvo. bet siaip kai tik sunku kvepuot, is karto atrodo sirdis sustos, nes kazkur gerklej ja pradedu jausti. geriau jauciuosi tik kai kambary vesu arba bunu lauke.
o man tik atsigulus nosis uzgsikemsa ir koks vargas nakti..neina normaliai kvepuoti tai isiziojus kvepuoju, gerkle isdziusta
|