Sveikos Žinau, kad JAV yra tokia praktika - mama gali iškviesti akušerę į namus ir gimdyti namuose. Ar yra įmanoma taip pagimdyti Lietuvoje, būtent su profesionalia gydytoja arba akušerė, gal kas gymdėt, kaip viskas vyko? Ką aplamai manote apie gimdymus namuose - ar apsimoka, ar geriau negu ligoninėje?
Dovanele
2006 08 03, 15:10
Daro zmones taip ir Lietuvoje. Taciau as nieku gyvu taip nedaryciau - neimanoma namuose apsidrausti nuo nelaimiu ir vaikelis negali sulaukti profesionalios ir skubios pagalbos, jei yra reikalas.
catherina
2006 08 07, 16:48
jokiu budu negimdyciau namuose,man per daug brangi musu abieju sveikata,kad ja rizikuociau!
princiupesa
2006 08 09, 13:57
http://www.vaikas.lt/gimtis/gimdymas/namu/gg_namu_s10.htmSiaip, statistikos. Nenoriu uzvesti kokios aitrios diskusijos. Tik tiek, kad labai noreciau tureti galimybe sutikti savo vaikeli savo ir jo namuose. apklausta 200 Lietuvos ligoninėje ir tiek pat namuose gimdžiusių moterų. Remiantis apklausa, vaikų infekcijų namuose užfiksuota 3,8%, ligoninėje 8,8%. Moterų infekcijų namuose 1,1%, ligoninėje 7,8%. Bendras tarpvietės plyšimų procentas namuose ir ligoninėje yra maždaug vienodas, nors ligoninėje epiziotomija buvo padaryta 46%, o namuose - 0,5%. Ligoninėje 42% iš visų plyšimų-kirpimų buvo II-III laipsnio, namuose tokio laipsnio plyšimų - 4%. Gimdos kaklelio plyšimų ligoninėje - 13%, namuose - 1,5%. Paaiškėjo, kad ligoninėje laisvai naudojama epiziotomija neapsaugo nuo tarpvietės plyšimo. Tyrimo rezultatai įrodė, kad moters nukraujavimas ir prievartinis placentos atskyrimas, nelaukiant, kol ji gims pati - tampriai susiję. Namuose 94% moterų placentą gimdė pačios, ligoninėje 41% ( procentui) moterų placentą stūmė arba traukė. Pažindyti per pirmą pusvalandį po gimdymo ligoninėje pavyko tik 56% mamų, nors 82% kūdikių jautėsi gerai ir l. gerai, namuose pažindė 100% mamų. Iš 200 ligoninėje gimdžiusių mamų su kūdikiu nesiskyrė tik 39%, namuose 100% mamų buvo kartu su kūdikiais.Saltinis: vaikas.lt
Saule100
2006 08 10, 08:17
QUOTE(princiupesa @ 2006 08 09, 14:57) http://www.vaikas.lt/gimtis/gimdymas/namu/gg_namu_s10.htmSiaip, statistikos. Nenoriu uzvesti kokios aitrios diskusijos. Tik tiek, kad labai noreciau tureti galimybe sutikti savo vaikeli savo ir jo namuose. apklausta 200 Lietuvos ligoninėje ir tiek pat namuose gimdžiusių moterų. Remiantis apklausa, vaikų infekcijų namuose užfiksuota 3,8%, ligoninėje 8,8%. Moterų infekcijų namuose 1,1%, ligoninėje 7,8%. Bendras tarpvietės plyšimų procentas namuose ir ligoninėje yra maždaug vienodas, nors ligoninėje epiziotomija buvo padaryta 46%, o namuose - 0,5%. Ligoninėje 42% iš visų plyšimų-kirpimų buvo II-III laipsnio, namuose tokio laipsnio plyšimų - 4%. Gimdos kaklelio plyšimų ligoninėje - 13%, namuose - 1,5%. Paaiškėjo, kad ligoninėje laisvai naudojama epiziotomija neapsaugo nuo tarpvietės plyšimo. Tyrimo rezultatai įrodė, kad moters nukraujavimas ir prievartinis placentos atskyrimas, nelaukiant, kol ji gims pati - tampriai susiję. Namuose 94% moterų placentą gimdė pačios, ligoninėje 41% ( procentui) moterų placentą stūmė arba traukė. Pažindyti per pirmą pusvalandį po gimdymo ligoninėje pavyko tik 56% mamų, nors 82% kūdikių jautėsi gerai ir l. gerai, namuose pažindė 100% mamų. Iš 200 ligoninėje gimdžiusių mamų su kūdikiu nesiskyrė tik 39%, namuose 100% mamų buvo kartu su kūdikiais.Saltinis: vaikas.lt Statistika lieka statistika, tik reikia nepamiršti, kad namuose gimdo kur kas mažiau moterų, nei stacionare. Taip kad ir minėti skaičiai yra ligoninės nenaudai. kiekviena moteris turi teisę pasirinkti kur jai gimdyti. Aš jokiu būdu negimdyčiau namie nei su profesionalia nei be profesionalios akušerės. Akušerės ribos-priimti normalų nekomplikuotą gimdymą. beje net ir toks imdymas gali labai greitai baigtis pvz. vaiko galvos neteisngu atsilenkimu, kai skubiai reikai daryti cezarį. Taip kad jei mūsų moterys turėtų daugiau žinių apie akušeriją, manau namuose gimdytų dar mažiau.
Vienas iš pliusų gimdymo namuose Savo aplinkoje mama yra ramesnė, dėl to gimdos kaklelis greičiau atsidarinėja...
QUOTE(Saule100 @ 2006 08 10, 09:17) jei mūsų moterys turėtų daugiau žinių apie akušeriją, manau namuose gimdytų dar mažiau. Va būtent P.s. Bloga jau nuo tokių temų
Atlantida
2006 08 15, 11:25
Mano nuomone, vien atsakomybes stokojancios mamytes ryztusi gimdyti namuose. Juk kiek buna situaciju, kad numatytas naturalus gimdymas, o paskui skubiai tenka daryt cezario pjuvi (kai gimdziau savo suneli - be abejo, gimdymo namuose - man paciai buvo iskilusi tokia griesme, nes virkstele aplink kakla buvo apsiviniojusi tris kartus).
Be to, gimdant pvz. Kauno klinikose, gimdyklos labai jaukios ir modernios, tai tikrai ten komforto ne maziau, nei namuose. O namu aplinkoj dar spesit prisibuti.
ingridukas
2006 08 17, 17:54
namuose gimdyciau tik tuo atveju jei 100% buciau uztikrinta vaikiuko ir savo sveikata ir saugumu.  Nelabai isivaizduoju kaip tai turetu atrodyt,bet manau geriau nei slogioi operacinei.
Man atrodo, viskas priklauso ir nuo to, kur gyveni. Mano draugė gyveno miestelyje kur iki geros klinikos buvo toli, o ligoninė buvo nesanitariška, gydytojai grubus ir neprofesionalus. Pirmus du pagimdė namuose su vyru, o prieš paskutinius gimdimys sužinojo, kad laukiasi dvynių ir nusprendė važiuoti į ligoninę. Iki šiol gailesi. Sako, jau laikas stumti, o jie poperius pildo, po to prijungė nereikalingų lašalinių, o galiausiai paguldė į palatą šalia šiukšlyno. Tiesa, veiksmas vyko Rusijoj. Tai gi gal kartais gal namuose saugiau... Ir dar - yra toks moksleninkas-akušeris Mišel Oden, jis mano kad gimdymo metu moteris turi jaustis saugiai, nesijausti, kad ji yra stebiama ir ypatingai kai viskas eina arčiau galo ir yra didesni skausmai, ji turi elgtis taip, kaip jaučiasi, jos negalima kalbinti arba nuolat įrodinėti ką jai dabar daryti. Turi įsijungti naturalūs Dievo duoti mechanizmai kurie padies jai surasti patogesnę padėtį saremiu ir gal netgi gimdymo metu... čia galima paskaityti apie tai rusu kalba, vėliau gal lietuviškai susirasiu, atrodo kaškur mačiau http://www.omama.ru/docs/tpl/doc.asp?id=243&&tid=642Na žodžiu, ligoninej vyksta viskas kitaip - tave nuolat kalbina, tikrina, įrodinėja ką tau reikia daryti (net gi per saremus), šaukia ant tavęs, stebi, kartais apkalbinėja... Moteris gali jaustis nesaugiai, nuolat stebima svetimų žmonių. Dėl to ir gimdymo eiga sutrinka... Jis pasidaro daug skausmingesnis, gimdymo metu pasitikima ne gamta, o moksliniais išradimais. Na čia, aišku, teorija  Lietuvoje, kiek supratau, pati mėd. sistema nera pritaikyta prie tokių atvėjų... Tiesiog malonu pasvajuoti apie tobulus gimdymus
Atlantida
2006 08 18, 11:14
Natuke, kazin kokia mamyte rinktusi ligonine, kurioje ant jos butu saukiama, butu elgiamasi grubiai  Nedaug tokiu atveju Lietuvoje pasitaiko, manyciau. Be to, gimdymas per daug atsakinga, kad rizikuotum savo ir vaiko sveikata, jam pasiruost reikia is anksto. Taigi siais laikais didzioji dauguma mamu is anksto tariasi del gimdymo su gydytoju (aisku ligonineje), tuo paciu uztikrindamos sau ir jaukuma, ir sauguma, ir pacia geriausia prieziura gimdymo metu, ir pagalba komplikaciju atveju. O del tos statistikos, kuri cia buvo pateikta... teko skaityt visai priesinga statistika visai neseniai, vienam is populiariu zurnalu apie vaikus. Taigi...
QUOTE(Atlantida @ 2006 08 18, 12:14) O del tos statistikos, kuri cia buvo pateikta... teko skaityt visai priesinga statistika visai neseniai, vienam is populiariu zurnalu apie vaikus. Taigi...  su statistika yra taip, kad PSO teigimu, gimdymas ligonineje nera saugesnis uzh planuota gimdyma namuose. pabrezhiu, PLANUOTA. nes "nespejau i ligonine" atvejai yra visai kitas reikalas... itraukus juos i skaichiavimus rezultatai bus ishkreipti. tam, kad statistika butu tiksli ir pagrista, reikia lyginti mazhos rizikos gimdymus ligoninej (neiskaichiuojant atveju, kai ligonineje gimdoma, nes neshchioji patenka i rizikos grupe ir ish anksto apsidraudzhiama nuo galimu komplikaciju) ir planuotus gimdymus namuose (neiskaichiuojant atveju "nespejau i ligonine"). ir faktas yra tas, kad ligonineje gimdyves patiria daugiau intervenciju ir komplikaciju, nei namuose. manau, kad PSO shiaip sau nesishvaisto tokiais pareishkimais. o sakychiau, ishsivyschiusios ir kulturingos shalys, kaip JAV, Olandija ar Shveicarija, kur gimdymo namuose priezhiura yra legali ir organizuota, atsisakytu tokios praktikos, jei butu nustatyta, kad ji per daug rizikinga ir kelianti pavoju. ish kitos puses, naminiu pribuveju veikla lietuvoje yra nelegali ir nereglamentuota, o pozhiuris i gimdyma namuose labai vienpusishkas ir nepagristas, todel jau vien tai kelia papildoma rizika.
Pirmiausia, sveikinu visas, kurios turi drasos ir noro gimdyti namie, naturaliai. Bent jau tuo dometis. Na bent jau to nesmerkti ir toleruoti. Rekomenduoju perskaityti knyga "Gimdymas ir gimimas" (autores - Kiskune ir Pociute). Tai neseniai knygynuose pasirodziusi knyga. Joje rasite puikiu ziniu apie naturalu gimdyma be intervenciju ir kisimosi, suzinosite apie pribuvejyste. Man si knyga labai patiko - norejosi, kad ji niekada nesibaigtu. Karstu diskusiju nereikia - turekime ramia ir protinga diskusija.
Pirmas mano nėštumas baigėsi persileidimu. Antrąkart pastojus vėl buvo persileidimo grėsmės, placenta buvo įsitaisiusi žemai. Gimdžiau nesunkiai, bet vos gimus dukrai placenta plyšo ir teko atlikti skubią reviziją. Namie būčiau nukraujavusi. Trečias nėštumas problemų nekėlė, bet sūnus užsimanė atvykti į šį pasaulį atvirkščiai - buvo sėdmeninė pirmeiga. Nei namuose, nei kokioje prastesnėje ligoninėje gimdyti aš nedrįsčiau.
Aš taip pat kai gimdžiau po persileidimo, kraujojau. Gal yra susiję dalykai Šiaip, turbūt būtumem pataikę į rizilos grupę ir su mumis vis tiek jokia profesionali akušerė nesutiktų gimdyti. Nors trečia karta gimdžiau be komplikacijų, manau, namuose viskas vyktų daug sklandžiau ir geriau tiek man tiek vaikui
QUOTE manau, kad PSO shiaip sau nesishvaisto tokiais pareishkimais. o sakychiau, ishsivyschiusios ir kulturingos shalys, kaip JAV, Olandija ar Shveicarija, kur gimdymo namuose priezhiura yra legali ir organizuota, atsisakytu tokios praktikos, jei butu nustatyta, kad ji per daug rizikinga ir kelianti pavoju. Tai ir yra problema, kad pas mus neorganizuota, o tai reiškia, kad yra pavoingiau, ir rizikos daugiau...  Neseniai radau www.vaikas.lt, tai jie lyg tai organizuoja naminius gimdymus, bet turbūt tai pusiau legali veikla... O dėl LT gimdymo namų - nekenčiu aš to jausmo, kai nuo tavęs nieko nepriklauso, nepatinka nuolatinis kišymasis į gimdymą... Na, ir turiu nuoskauda ant VGN. Aišku, pati buvau kalta - nesusitariau normaliai, su gydytoja blogai susikalbėjau ir galima pasakyti, savo žioplumu ją į nepatogią padėtį pastačiau... Bet vis gi... nors komanda dirbo sklandžiai, jokių rimtų komplikacijų... iki šiol jaučiuosi, taip, kad kaškas spjautų man į veidą...Grubi akušerė - "mokytoja", protingų knygų prisiskaičiusi bet atrodo, nieko neišmokusi... Gidytojos žvilgsnis, kai žiuri į tavę kaip į mesos gabalą, su tokiu pasibjaurėjimu... Nereikalingas nuskausminimas, gulėjimas, mažai vietos, narkozė-valymas, po to kai atsigavom - net neleido prie durkytės prisilėsti... Nuvežė į palatą ir paguldė gulėti visą naktį savo kraujose... Net ne leido įkloto įsidėt... Vaiką pamačiau antrą dieną... Kitai mamai atnešė iš karto ir paguldė kartu į lovą - gulėjo kartu kraujotoje lovoje... Nors, tai buvo prieš trys metus, gal kas pasikeitė... Bet jeigu tektų gimdyti LT, į VGN tikrai nevažiuočiau. Jau geriau namuose...
Čia viskas priklauso tiek nuo gydytojo, tiek nuo gimdyvės. Mano santykiai su gydytoja susiklostė taip, kad su ja jaučiausi lyg namie (dar ir vyras abu kartus dalyvavo), tik saugumo buvo kur kas daugiau - nes skirtingai nei namie, čia gydytojai po ranka buvo ir visa reikalinga įranga, ir anesteziologų komanda. Kas dėl gulėjimo kraujo klane - tas jau taip, nemalonus jausmas... Bet jei tokia saugumo kaina - tiek jau to, galima sumokėti. Vis dar stovi akyse ta scena - neiškentusi to gulėjimo po revizijos šiaip ne taip atsistojau, kad nusiprausčiau, ir nuplaukiau prie pat lovos. Tada buvo nejuokinga, o dabar prisiminusi šypsausi.
Aišku čia jau oftopas  , bet VGN yra vieninteli gimdymo namai (aišku kiek susiduriau), kur gimdvybėi neleidžia sedėti ir "saugumo" labui po gimdymo ji guli savo kraujose.... Kitur apiplauna ir aprengia sanitares tiesiai po gimdymo ir siuvimo... Ir dar - iki paskutinės dienos maniau, kad konsultacija prie ligoninės ir yra - konsultacija, o gidytojos ten šiaip papildomai dirba (iš ligoninės gauna už tai pinigus). Niekas nepaaiškino, kad gidytoja gauna pinigus už tavo priežiurą, kai tu jai sumoki už gimdyma... Tik po dvėjų savaičių sužinojom, ką padarėm.  kai atsisakėm kviesti gidytojos... (gidytoja buvo ta pati, kaip ir tavo...) Tada supratau, už ką "mokėjome" savo sveikata aš ir mano dukrytė. Aišku atsiskaitėm, bet prisiminimai nekokie.
Kiekviena turi savo patirties. Vienoms patinka vienoje ligoninėje, kitoms kitoje. Vėl pasikartosiu, priklauso nuo žmogaus, nuo pasitikėjimo tarp gimdyvės ir gydytojos - va štai ir mudvi, Natuke - visiškai skirtingos nuomonės apie tą pačią gydytoja ir tą pačią ligoninę. Bet mes vis tiek vienoje barikadų pusėje - gimdėme ligoninėje. O ar sulauksime bent vieno gimdžiusios namie mamytės pasakojimo?
Beje, dėl saugumo. Turėjau omeny saugumą gimdant. Vos pradedi kraujuoti, tau suteikia pagalbą, o ir gimdant vaiką užpakaliu į priekį komandos "palauk, nestumk, dabar stumk" - oj kaip reikalingos. O priežiūra iki ir po gimdymo valdiškoje ligoninėje namų aplinkai neprilygsta. Ką pasirinkti - komfortą ir baimę, atsakomybę už galimas komplikacijas namie ar saugų gimdymo procesą ir nemalonumus iki ir po gimdymo - sprendžia gimdyvė.
QUOTE O ar sulauksime bent vieno gimdžiusios namie mamytės pasakojimo? Pilnai pritariu  MAMYTES, AU Dėl saugumo - dažnai ligoninėje yra žaidžiama su gimdvybės organizmu - jaudinasi per daug - suleisim nuskausminančius, oi, dėl nuskaustminimo suletėjo eiga..  na nieko, tuoj pastatysim lašalinę. Arba pirma daromas epidurinis, o po to, kai dėl jo gimdvybė negali stumti, atliekamas cezaris...Manau kaškur žmogus peržengė ribą tuo, kas jam galima ir kur geriau nesikišti ... Dėl stumimo - jeigu yra profesionali akušerė, ji taip pat sakys kada reikia stumti, ir vaikiuko kojas palaikys... Per paskutinius du menėsius skaičiau mažiausiai apie du atvėjus kai gymdė užpakaliuku namuose...  Bet vėl gi, Rusijoj. Ten gimdymo namai yra manau daug blogiau organizuoti negu pas mus. Žmones jų bijo...ypatingai kur nors provincijoje. O aplinka ir emocinė gimdvybės busena taip pat paveikia gimdyma, motinos ir vaiko sveikatą. Užsenyje gydytojos švelnesnės tiesiog dėl to, kad žino - viena replika jiems kainuos valandą papildamo darbo... Musiškiai mano, kad gali daryti ką nori, nes gimdvybė - na kaip koks mechanizmas - nuo jos emocijų niekas nepriklauso, nebent jos nuotaika... Dėl to emocinis komfortas perkamas tik už papildomus pinigus... Na gerai, viskas, viskas, tegul rašo mamytes, kurios turi ką pasakyti apie NAMŲ gimdymus...
QUOTE(Natuke @ 2006 08 26, 09:08) Na gerai, viskas, viskas, tegul rašo mamytes, kurios turi ką pasakyti apie NAMŲ gimdymus... merginos, chia jau trechia tema apie naminius gimdymus. apie tai buvo diskutuota daug ir karshtai. pirmosios temos. berods, nebera, bet antroji chia. gimdymo istorijose yra ne vienas pasakojimas apie gimdyma namuose. netingekit perskaityti. pavyzdzhiui: Myliu savo gimdymaZmogaus gimimasMano dukrele jau chiaZvirbliukes gimdymo istorijao shtai keletas istoriju apie "kitoki" gimdyma ligonineje: Gimdymas apie koki svajojauPro sherkshno rubaKaip ishplauke mano anchiukasTaip gimsta tikri vyraiAuges gimdymo istorija
Pingvinukas
2006 08 26, 16:08
Tikrai, pritariu Ragnez, kad jau viskas išsakyta senosiose temose  O gimdymo istorijas tikrai verta paskaityti...
Gerai, gerai Na, aš ne per seniausiai čia atsiradau, dėl to dalyvauti negalėjau... Bet butinai pasiskaitysiu  Istorijos tai super
Pingvinukas
2006 08 26, 19:30
QUOTE(Natuke @ 2006 08 26, 20:45) Gerai, gerai Na, aš ne per seniausiai čia atsiradau, dėl to dalyvauti negalėjau... Bet butinai pasiskaitysiu  Istorijos tai super  Natuke, jaučiu niekas nenori čia pasireikšti, nes tema labai sukelia daug diskusijų...
as tai niekada namie negimdyciau Man per pirma gimdyma teko daryti cezari, vos nepraradau dukrytes. Jei buciau namie gimdzius, tai tikrai jos netureciau. O po antro gimdymo dukryte teko reanimuoti, tai manau, kad namie ji irgi butu neisgyvenus.
Atsakymas į temos klausimą - įmanoma.
beje, lenkijoje ir latvijoje akusheriu pagalba gimdant namuose jau yra legali ir reglamentuota. gaila, kad lietuva atsilieka...
Pingvinukas
2007 02 07, 12:02
QUOTE(ragnez @ 2007 02 07, 13:57) beje, lenkijoje ir latvijoje akusheriu pagalba gimdant namuose jau yra legali ir reglamentuota. gaila, kad lietuva atsilieka... Oi kaip jiems gerai Įdomu, kada pas mus pradės judėti ledai...
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 02 07, 13:02) Oi kaip jiems gerai Įdomu, kada pas mus pradės judėti ledai... Norec gimdyti namuose, bet tiesa pasakius bijau "aplinkos spaudimo", kad ligoninej geriau, saugiau.
Pingvinukas
2007 02 16, 20:33
QUOTE(nep @ 2007 02 16, 21:53) Norec gimdyti namuose, bet tiesa pasakius bijau "aplinkos spaudimo", kad ligoninej geriau, saugiau.  Nesakyk niekam  Tada nejausi spaudimo
QUOTE(nep @ 2007 02 16, 20:53) Norec gimdyti namuose, bet ... Nep, jei gimdysi ne namuose, tai bent jau ne AK - ši ligoninė su savo pažiūromis toliausiai nuo gimdymui namuose prijaučiančių, bijau, kad nepatirtum psichologinės traumos...Jei lauki pirmo vaikelio, laiko turėsi daug - galėtum bandyti tartis, pvz., su Banga Kulikauskaite Kaune...ar paieškoti kitų variantų..Tik ne AK
100 proc nepritariu: - o jeigu viskas gali baigtis cezariu? - o jeigu mamai komplikacijos? - o jeigu vaikui komplikacijos? man paciai buvo pirmi 2, dziaugiausi, kad esu ligonineje ir gerose rankose, nes jau kalbejau su Dievais
Esu is tu "tamsiu ir neissilavinusiu moteriskiu" kurios gimde namuose. Tik deja nera taip kaip daugelis cia issivaizduoja prasketei kojas ir pagimdei Bet kadangi tema vadinasi ne gimdymas namuose uz ar pries, bet "Ar imanoma Lietuvoje pagimdyti namuose?"Lietuvoje namuose gimdyti nerizikuociau Nes manau akuseres dar neturi dideles patirties priimineti gimdymus namuose ,gyd. ginekologu kurie yra spec. priimineti gimdymus namuose irgi tik vienetai, o nelaimes atveju greitosios gali ir is viso nesulaukti
as manau. kad greitoji turi teise net ir nevaziuoti, nes jau tada atsakomybe per didele,,,AS NEPATEISINU TOKIU GIMDYMU,,,TAI TIK MADA
Margareta
2007 03 20, 15:16
galima ir yra moteru kurios gimdo namuose. kaune, kiek zinau, gyd. Banga Kulikauskaite gali priimti gimdyma namuose nemanau kad tai kazkokia mada...juk gimdymas ne operacija o normalus naturalus reiskinys..anksciau moterys gimdydavo tik namuose. o dabar gimdymas tapo kazkokia nelaime o nescioji ir gimdyve ligone..
simplemind
2007 03 20, 15:19
Pagimdyti tai tikrai imanoma, ne viena musu "zvaigzdute" yra taip gimdziusi, bet as esu taip pries tokius dalykus, cia tokia nesamone!!!!!Cia mama tik apie save galvoja o ne apie vaikeli!Mano atveju net ir profesionali akusere nebutu padejusi, kartais rodos visai netiketai extra atveju per kokiu 15min tenka daryti operacija... ar tu mama kuri taip masto sau atleistum jei neduok dieve kas atsitikti vaikeliui?Kazkoks absurdas kam ir vel grizti i XIXa?
Margareta
2007 03 20, 15:26
kalbedamos apie gimdyma namuose kalbekim apie normalu gimdyma o ne komplikuota, prieslaikini ir kai gimdyve turi sveikatos problemu... normaliai moteris gali pagimdyti ir namie...zinoma iskilus pavojui visada vaziuojama i ligonine.. Papildyta:QUOTE(vitalija... @ 2007 03 20, 16:19) Pagimdyti tai tikrai imanoma, ne viena musu "zvaigzdute" yra taip gimdziusi, bet as esu taip pries tokius dalykus, cia tokia nesamone!!!!!Cia mama tik apie save galvoja o ne apie vaikeli!Mano atveju net ir profesionali akusere nebutu padejusi, kartais rodos visai netiketai extra atveju per kokiu 15min tenka daryti operacija... ar tu mama kuri taip masto sau atleistum jei neduok dieve kas atsitikti vaikeliui?Kazkoks absurdas kam ir vel grizti i XIXa? Papildyta:QUOTE(vitalija... @ 2007 03 20, 16:19) Pagimdyti tai tikrai imanoma, ne viena musu "zvaigzdute" yra taip gimdziusi, bet as esu taip pries tokius dalykus, cia tokia nesamone!!!!!Cia mama tik apie save galvoja o ne apie vaikeli!Mano atveju net ir profesionali akusere nebutu padejusi, kartais rodos visai netiketai extra atveju per kokiu 15min tenka daryti operacija... ar tu mama kuri taip masto sau atleistum jei neduok dieve kas atsitikti vaikeliui?Kazkoks absurdas kam ir vel grizti i XIXa? klausi kodel gristama prie naturalaus gimdymo? o gi todel kad ligoninese kai gydytojai kisasi i gimdyma be reiklalo gimdymai vyksta kur kad sunkiau ir su didesnem gimdymo traumom. gimdyve patiai stresa del ligonines aplinkos ir visokiu "reikia" o kai ji jaucia stresa tai gimdymas nevyksta o ir kudikelis viska jaucia. kodel olandijoj vos ne puse gimdymu vyksta manuose ir gimdymo traumu pas puos per pus maziau?
simplemind
2007 03 20, 16:10
QUOTE(Margareta @ 2007 03 20, 16:26) kalbedamos apie gimdyma namuose kalbekim apie normalu gimdyma o ne komplikuota, prieslaikini ir kai gimdyve turi sveikatos problemu... normaliai moteris gali pagimdyti ir namie...zinoma iskilus pavojui visada vaziuojama i ligonine.. Papildyta:Papildyta:klausi kodel gristama prie naturalaus gimdymo? o gi todel kad ligoninese kai gydytojai kisasi i gimdyma be reiklalo gimdymai vyksta kur kad sunkiau ir su didesnem gimdymo traumom. gimdyve patiai stresa del ligonines aplinkos ir visokiu "reikia" o kai ji jaucia stresa tai gimdymas nevyksta o ir kudikelis viska jaucia. kodel olandijoj vos ne puse gimdymu vyksta manuose ir gimdymo traumu pas puos per pus maziau? Kai pati pagimdysite tada ir galesit kazka apie tai postringaut.Buvau sveika normali gimdyve.Norejau labai labai pati pagimdyti bet po viso teko staigiai operuoti nes vaikas neisistate i gimdymo takus!Net neisivaizduoju kaip galima sitaip rizikuoti? Ar jaciates pakankamai patyrusi?Pasirupinti savo mazyliu per pirmasias 3 dienas.Rodos skaiciau labai daug bet specialistu prireike!O gydytojai be reikalo tikrai nieko nedaro!Turiu labai subjektyvia apie tai nuomene, nes pati turiu patirti, kurioms gimdyti namuose net ir uzdrausciau!
QUOTE(Margareta @ 2007 03 20, 15:26) kalbedamos apie gimdyma namuose kalbekim apie normalu gimdyma o ne komplikuota, prieslaikini ir kai gimdyve turi sveikatos problemu... normaliai moteris gali pagimdyti ir namie...zinoma iskilus pavojui visada vaziuojama i ligonine.. klausi kodel gristama prie naturalaus gimdymo? o gi todel kad ligoninese kai gydytojai kisasi i gimdyma be reiklalo gimdymai vyksta kur kad sunkiau ir su didesnem gimdymo traumom. gimdyve patiai stresa del ligonines aplinkos ir visokiu "reikia" o kai ji jaucia stresa tai gimdymas nevyksta o ir kudikelis viska jaucia. kodel olandijoj vos ne puse gimdymu vyksta manuose ir gimdymo traumu pas puos per pus maziau? Pritariu Vokietijoje per metus yra namuose pagimdoma 1,4 %, o Olandijoje net 30 % .Ir esu tikra , ne todel kad tai yra tamsios ir neissilavinusios salys kurios grysta i viduramzius Papildyta:QUOTE(vitalija... @ 2007 03 20, 16:10) Kai pati pagimdysite tada ir galesit kazka apie tai postringaut.Buvau sveika normali gimdyve.Norejau labai labai pati pagimdyti bet po viso teko staigiai operuoti nes vaikas neisistate i gimdymo takus!Net neisivaizduoju kaip galima sitaip rizikuoti? Ar jaciates pakankamai patyrusi?Pasirupinti savo mazyliu per pirmasias 3 dienas.Rodos skaiciau labai daug bet specialistu prireike!O gydytojai be reikalo tikrai nieko nedaro!Turiu labai subjektyvia apie tai nuomene, nes pati turiu patirti, kurioms gimdyti namuose net ir uzdrausciau! Gaila kad tau pasitaike sunkus gimdymas, bet svarbiausia kad visas baigesi gerai Kadangi as gimdziau namuose tai ir nuo pirmu minuciu rupinomes juo patys .Akusere po gimdymo lankesi 10 dienu is eiles priziurejo mane ir maziuka, tvarke bambute, rode kaip teisingai maitinti ,maudyti ir kruva kitu patarimu gavau(po to dar pusmeti reikalui esant jai skambindavau) .Sekancia diena po gimdymo atvaziavo vaiku gyd. kuri atliko visus testus ir visa kita ka vaikai gauna gime ligoninese . Taip mes po gimdymo buvome vieni ,bet nuo pirmos minutes pratiniesi prie jo , ir manau daugeliui mamyciu yra sunkiau kurios po triju dienu praleistu ligonineje grysta namo ir yra vienos nera nei gyd. nei seseliu .
QUOTE(Margareta @ 2007 03 20, 15:26) kalbedamos apie gimdyma namuose kalbekim apie normalu gimdyma o ne komplikuota, prieslaikini ir kai gimdyve turi sveikatos problemu... normaliai moteris gali pagimdyti ir namie...zinoma iskilus pavojui visada vaziuojama i ligonine.. Papildyta:vaje, o ka reiskia normalus gimdymas, juk pati sveikiausia gimdyve gali be gimdydama ji uzdusinti ir pan. na jei vaika reiks traukti,,kas tada, ar reanimuoti, O TADA??????????????? as iteisinciau gimdyma namie su salyga, kad gydytojams atmetama bet kokia atsakomybe pasekmiu po tokiu bandymu,,,ir kas toje ligonineje jau taip blogai,,,dar ne tiek ten teks guleti  ,,ne i kurorta juk vaziuojam o liginimasis su uzsieniu tai is vis nesamone, olandijoje iteisinti narkotikai, gejai ir t,t,. tai cia irgi gera?,,ne viskas kas naujo -gera
QUOTE(ursule @ 2007 03 20, 19:21) ir kas toje ligonineje jau taip blogai,,,dar ne tiek ten teks guleti  ,,ne i kurorta juk vaziuojam o liginimasis su uzsieniu tai is vis nesamone, olandijoje iteisinti narkotikai, gejai ir t,t,. tai cia irgi gera?,,ne viskas kas naujo -gera Kiekviena motina pasirenka kas yra jai ir jos kudikui geriau. Vienos renkasi klinikas ,kitos paprasta ligonine ,trecios privacia klinika kitos nusprendzia gimdyti namuose na ir kur tame problema  .Manau paprasciausia truksta tolerancijos motinoms kurios pasirenka netradicini gimdyma. Lietuvoje egzistuoja ir narkomanija ir prostitucija yra ir geju ir lesbieciu .Ar tai gerai ??? Gimdymas namuose uzsienyje pradejo plisti nuo 1980 metu tai toli grazu ne naujove :
Dziaugsmukas
2007 03 20, 22:22
Daug kas minite kaip pavyzdi Olandija.Kad ten galite gimdyti namie.Tai tiesa,bet tai ne todel,kad taip yra geriau.Paprasciausiai tai yra zymiai pigiau!!!Pries 15 metu tokie namu gimdymai neegzistavo.Visos moterys gimde,ir buvo laikomos sav.ligonineje.Taciau valstybei tapo per brangus tokie ligonines gimdymai,buvo ieskojama budu kaip tai padaryti pigiau.Aisku,tai yra pigiau ir paciai moteriai.Nes tik retas draudimas apmoka ligonines gimdyma,isskyrus komplikuota. Per kazkiek metu olandes iprato gimdyti namie,joms tai atrodo normalu.Bet tai,kad tai butu kazkas l.gerai,tai tikrai nera.Is tu kurios nusprendzia namie gimdyti,tikrai ne visos pagimdo.Turiu pavyzdziu,is savo pazistamu tarpo,yra kurios pagimde gerai,yra kurioms tai buvo kazkoks kosmaras,yra taip pat tokiu kurios neisgimde ir buvo vezamos i ligonine. Aisku visada gali pats rinktis,ko tu nori.
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 03 20, 22:22) Daug kas minite kaip pavyzdi Olandija.Kad ten galite gimdyti namie.Tai tiesa,bet tai ne todel,kad taip yra geriau.Paprasciausiai tai yra zymiai pigiau!!!Pries 15 metu tokie namu gimdymai neegzistavo.Visos moterys gimde,ir buvo laikomos sav.ligonineje.Taciau valstybei tapo per brangus tokie ligonines gimdymai,buvo ieskojama budu kaip tai padaryti pigiau.Aisku,tai yra pigiau ir paciai moteriai.Nes tik retas draudimas apmoka ligonines gimdyma,isskyrus komplikuota. Per kazkiek metu olandes iprato gimdyti namie,joms tai atrodo normalu.Bet tai,kad tai butu kazkas l.gerai,tai tikrai nera.Is tu kurios nusprendzia namie gimdyti,tikrai ne visos pagimdo.Turiu pavyzdziu,is savo pazistamu tarpo,yra kurios pagimde gerai,yra kurioms tai buvo kazkoks kosmaras,yra taip pat tokiu kurios neisgimde ir buvo vezamos i ligonine. Aisku visada gali pats rinktis,ko tu nori. Kiek kainuoja gimdymas Olandijoje nezinau , bet gimdymas namuose ir ligonineje Vokietijoje kainuoja tiek pat , tik gimdant namuose prisideda dar akuseres 10 dienu lankymasis namuose kuris nera pigus, bet tikrai vertas . As pati pagimdziau 3500 kg. maziuka ir net nokiu plysimu nebuvo,svogieriene kuri gimde Kauno klinikose medikai tik tada susigriebe kai kudikio galvute jau matesi  ,zinoma vargsiuke visa suplyso ir taip .....Taip kad teigti gimdymas ligoninese praeina  irgi negalima vien tik jau pasiskaitinejus sm gimdymo istorijas
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 20, 17:10) Kai pati pagimdysite tada ir galesit kazka apie tai postringaut.Buvau sveika normali gimdyve.Norejau labai labai pati pagimdyti bet po viso teko staigiai operuoti nes vaikas neisistate i gimdymo takus!Net neisivaizduoju kaip galima sitaip rizikuoti? Ar jaciates pakankamai patyrusi?Pasirupinti savo mazyliu per pirmasias 3 dienas.Rodos skaiciau labai daug bet specialistu prireike!O gydytojai be reikalo tikrai nieko nedaro!Turiu labai subjektyvia apie tai nuomene, nes pati turiu patirti, kurioms gimdyti namuose net ir uzdrausciau! Nepykit,gimdancios ligoninej,bet....JUOKINGA  IR KARTU GRAUDU skaityt tokius tekstus-va,butent,vien NORO paciai pagimdyt ir neuztenka(tada vaikiukai ir "neina"gimdymo takais,ir pan ,ir etc),o kai esi nescia ir ZINAI,kad si karta cezario nenori,o tikrai visa savo esybe TROKSTI pagimdyt pati savo vaika,tai tam ruosiesi kiekviena nestumo minute ir i tai ieina ne tik zodis NORIU,o begale tehhniku,kaip padaryti,kad tikrai priarteti prie sekminga gimdymo  .ir tada ir mintys ,ir sirdis,ir kunas(butent kunas!!!) pradeda atsiverti ir vaikas pradeda statytis ir keliauti gimdymo takais o rupintis mazyliu pirmas 3-ias dienas-zinoma,jei tai pirmas gimdymas ir dar pasibaiges cezariu-koks jau ten rupestis....tada ir belieka jau pilnai atsiduot medikams  linkiu antro-grazaus,sekmingo gimdymo
simplemind
2007 03 21, 12:37
QUOTE(klaara @ 2007 03 21, 07:16) Nepykit,gimdancios ligoninej,bet....JUOKINGA  IR KARTU GRAUDU skaityt tokius tekstus-va,butent,vien NORO paciai pagimdyt ir neuztenka(tada vaikiukai ir "neina"gimdymo takais,ir pan ,ir etc),o kai esi nescia ir ZINAI,kad si karta cezario nenori,o tikrai visa savo esybe TROKSTI pagimdyt pati savo vaika,tai tam ruosiesi kiekviena nestumo minute ir i tai ieina ne tik zodis NORIU,o begale tehhniku,kaip padaryti,kad tikrai priarteti prie sekminga gimdymo  .ir tada ir mintys ,ir sirdis,ir kunas(butent kunas!!!) pradeda atsiverti ir vaikas pradeda statytis ir keliauti gimdymo takais o rupintis mazyliu pirmas 3-ias dienas-zinoma,jei tai pirmas gimdymas ir dar pasibaiges cezariu-koks jau ten rupestis....tada ir belieka jau pilnai atsiduot medikams  linkiu antro-grazaus,sekmingo gimdymo  Dieve mano ir kaip apsivercia liezuvis sitokias nesamones malti!Aisku as savo vako pati pagimdyti nenorejau,kursus lankem siaip sau ant durniaus su vyru apie gimdyma irgi ir prieziura skaiciau ir domejausi siaip sau!Lengviausiai kitus apsaukti kvailiais kad pasirodytum protingas.Jus pati geriausia mama nes norejot ir pagimdet???????O mes tai va durnelytes kurios nenorejo pagimdyti pacios ir pasipraso pjaustomos????Dziaukites kad viskas pavyko gerai, nes buna visko ir ne nuo "NORO" priklauso!Kazkodel nei viena medike, kad ir kokia profesionali butu, pati namuose negimdytu, nes zino kokiu kartais buna baisiu komlikaciju, nors ir labai "NORI" kad butu gerai....Ir negalima skirstyti va tu norejei o tu ne.Gimdyti namuose nesaugu ir pavojinga, tiek mamai tiek vaikui!!!!!!!!!!!!!!!
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 13:37) Kazkodel nei viena medike, kad ir kokia profesionali butu, pati namuose negimdytu Esi tuo tikra? O jei pasakyčiau, kad gimdytų ir pagimdė? Papildyta:QUOTE(ursule @ 2007 03 20, 16:07) as manau. kad greitoji turi teise net ir nevaziuoti, nes jau tada atsakomybe per didele,,, Greitoji privalo važiuoti, o medikai - padėti, toks jų darbas, jie patys jį tokį rinkosi, na, o jei per sunku - visada galima keisti profesiją Jei žmogui ūmus apendicitas, jis kviečiasi greitąją ir važiuoja į ligoninę. Tačiau niekas, būdamas sveikas, profilaktiškai neguli ligoninėje tam, kad apsidraustų - o jeigu netyčia apendicitas?
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 20, 17:10) .Norejau labai labai pati pagimdyti bet po viso teko staigiai operuoti nes vaikas neisistate i gimdymo takus! Vitalija, kitoje temoje rašei: "Mane operavo , nes kaip sake"Kliniskai per siauras dubuo" kai tik pastojau gyd uzsimine kad gali buti visko... Tai va ir sakau, gerai kad epidura buvo padaryta..." Jei jau nėštumo metu gydytoja užsiminė apie galimas komplikacijas ir siaurą dubenį, vadinasi, priklausei rizikos grupei. Be to, gimdei su epidūru - o ar žinai, kad viena iš (galimų) epidūro komplikacijų - gimdymo veiklos sustojimas? Pasakojant apie netikėtas komplikacijas ir ekstrinius atvejus, derėtų užsiminti ir apie galimas tų komplikacijų priežastis, o ne spekuliuoti pamokslavimais apie riziką gimdant namuose...
|
|