simplemind
2007 03 21, 13:56
QUOTE(flight @ 2007 03 21, 14:21) Vitalija, kitoje temoje rašei: "Mane operavo , nes kaip sake"Kliniskai per siauras dubuo" kai tik pastojau gyd uzsimine kad gali buti visko... Tai va ir sakau, gerai kad epidura buvo padaryta..." Jei jau nėštumo metu gydytoja užsiminė apie galimas komplikacijas ir siaurą dubenį, vadinasi, priklausei rizikos grupei. Be to, gimdei su epidūru - o ar žinai, kad viena iš (galimų) epidūro komplikacijų - gimdymo veiklos sustojimas? Pasakojant apie netikėtas komplikacijas ir ekstrinius atvejus, derėtų užsiminti ir apie galimas tų komplikacijų priežastis, o ne spekuliuoti pamokslavimais apie riziką gimdant namuose...  Tai dabar nori pasakyti kad esu pati kalta????Cia kalbama apie gimdyma namuode, o ne apie nora ir nenora pagimdyti pavciai bei epidurini. dar karta sakau lengviausia kitus apsaukti kvailiais, kad parodytum koks esi protingas! Ar nepavargai issniukstineti apie mane visos info? Gimdyti namuose galima, bet ar verta sitaip rizikuoti ir net aukstinti toki gimdymo buda?
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 13:37) Dieve mano ir kaip apsivercia liezuvis sitokias nesamones malti!Aisku as savo vako pati pagimdyti nenorejau,kursus lankem siaip sau ant durniaus su vyru apie gimdyma irgi ir prieziura skaiciau ir domejausi siaip sau!Lengviausiai kitus apsaukti kvailiais kad pasirodytum protingas.Jus pati geriausia mama nes norejot ir pagimdet???????O mes tai va durnelytes kurios nenorejo pagimdyti pacios ir pasipraso pjaustomos????Dziaukites kad viskas pavyko gerai, nes buna visko ir ne nuo "NORO" priklauso!Kazkodel nei viena medike, kad ir kokia profesionali butu, pati namuose negimdytu, nes zino kokiu kartais buna baisiu komlikaciju, nors ir labai "NORI" kad butu gerai....Ir negalima skirstyti va tu norejei o tu ne.Gimdyti namuose nesaugu ir pavojinga, tiek mamai tiek vaikui!!!!!!!!!!!!!!! Man taip pat nepatinka, kai mamytes natūralistes pradeda kitas smerkti:oh . Neimk galvon  padarėi tai, ką galėjai savo aplinkybėse. Svarbiausiai viskas baigėsi gerai Aš pajaučiau skirtumą tarp gimdymo LT ligoninėje ir ramioj aplinkoj, kai teko gimdyti JAV. Jau kaškur rašiau apie tai - saugi naminė aplinka, procedurų nebuvimas, prigasinta šivesa... Sąremių metu aš JAUČIAU ko reikia man ir mano kūnui tuo metų - tai buvo pirmas kartas per visus 3 gimdymus, kai t.t. metų gimdyti man buvo gera, nes radau tinkamą padėti ir jaučiau, ką turiu daryti... Tiesa, pasimečiau, nes pripratau daryti tai, ką man liepia... ir nesugebėjau perduoti savo akušerėms savo jausmus. O jos buvo nusiteikusios visai kitai gimdymo eigai ir kitokiems veiksmams - taremės, kad gimdysiu vandeny, o man begalo norėjosi suptis sausumoj  Tik vėliau kaškur internete suradau M Odeno straipsnius ir supratau, kas man buvo. Jeigu kada nors gimdyčiau ketvirtą, norėčiau viską išjausti iki galo, be gydytojų bei akušerių spaudimo... Dėl to ir atidariau šia temą. Beje, aš nemanau, kad natūralus gimdymas yra kaškas pranašesnio už tokį, koks dažnai būna ligoninėje, jis tiesiog yra kitoks. Bet be abėjo yra mažiau streso ir komplikacijų galimybių. Ir tai tik jeigu mamyte neišsigąsta ir nepasimečia. Nes įsijungia t.t. mūsų kūno mechanizmai, kurie tiesiog dėl streso, kurį patiriam ligoninėje "miega".
Bufeto vedėja
2007 03 21, 14:14
QUOTE(Margareta @ 2007 03 20, 16:26) kalbedamos apie gimdyma namuose kalbekim apie normalu gimdyma o ne komplikuota, prieslaikini ir kai gimdyve turi sveikatos problemu... normaliai moteris gali pagimdyti ir namie...zinoma iskilus pavojui visada vaziuojama i ligonine.. ka tik apturejom atveji kai nestumas buvo superinis, vos ne pavyzdinis, ir jokiai rizikai nepriklause arba tiesiog ta rizika nebuvo pastebeta ( kas matyt pasitaiko), o vaikuti skubiai prireike reanimuoti sunku ir isivaizduoti kas butu buve jeigu toks gimdymas vyktu namuose
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 14:56) Tai dabar nori pasakyti kad esu pati kalta???? Tikrai ne. Tiesiog kaip pavyzdį pateikei savo netikėtai komplikuotą gimdymą, o aš pabandžiau atsakyti, jog negimdoma namuose, jei apie galimas komplikacijas (kaip tavo atveju) žinoma iš anksto, ir kad tavo atveju tai buvo ne taip jau ir netikėta. Taip [pat pabandžiau pasvarstyti, kad galbūt tos komplikacijos - epidūro pasekmė, na, yra toks nedidelis procentas, kad taip gali nutikti. Gimdymas namusoe pats savaime nėra nei geresnis, nei blogesnis už gimdymą ligoninėje, tik manau, kad turime teisę (gal ne visada - galimybę) rinktis Papildyta:QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 03 21, 15:14) ka tik apturejom atveji kai nestumas buvo superinis, vos ne pavyzdinis, ir jokiai rizikai nepriklause arba tiesiog ta rizika nebuvo pastebeta ( kas matyt pasitaiko), o vaikuti skubiai prireike reanimuoti O kas nutiko?
gluosnis
2007 03 21, 14:36
QUOTE(flight @ 2007 03 21, 13:59) Jei žmogui ūmus apendicitas, jis kviečiasi greitąją ir važiuoja į ligoninę. Tačiau niekas, būdamas sveikas, profilaktiškai neguli ligoninėje tam, kad apsidraustų - o jeigu netyčia apendicitas? 
Bufeto vedėja
2007 03 21, 14:43
QUOTE(flight @ 2007 03 21, 15:25) vaikutis gime su diafragmos isvarza  nenoriu labai plestis ir pasakoti, tik tiek, kad mamyte gimde privacioje klinikoje, o teko greit lekti su vaikuciu i reanimacija. Situacija vos ne analogiska gimdymui namuose, nes niekas nesitikejo sitos komplikacijos, tik tiek kad gimdyma prieme geri gydytojai ir viskas buvo atlikta laiku. Vaikutis kovoja dabar uz savo gyvybe ir mes labai meldziames uz ji
Margareta
2007 03 21, 14:57
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 03 21, 15:43) vaikutis gime su diafragmos isvarza  nenoriu labai plestis ir pasakoti, tik tiek, kad mamyte gimde privacioje klinikoje, o teko greit lekti su vaikuciu i reanimacija. Situacija vos ne analogiska gimdymui namuose, nes niekas nesitikejo sitos komplikacijos, tik tiek kad gimdyma prieme geri gydytojai ir viskas buvo atlikta laiku. Vaikutis kovoja dabar uz savo gyvybe ir mes labai meldziames uz ji  nuo tokiu atveju ne vienas nesame apsaugoti...stiprybes tam mazyliui visuomet gimdant net gimdymo namuose iskilus nenumatytom komplikacijom ligoniukus veza i klinikas...
Raideles
2007 03 21, 15:03
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 12:37) .Gimdyti namuose nesaugu ir pavojinga, tiek mamai tiek vaikui!!!!!!!!!!!!!!! Kas taip sako? Kokie tyrimai tai įrodo? Pasaulinė sveikatos organizacija, apibendrindama pasaulio patirtį, teigia, kad namuose gimdyti tyra taip pat saugu, o gal net ir saugiau negu ligoninėse  Ir tikrai tą saugumą užtikrina ne reanimobiliai po langais  Paskaitykit daugiau, ne tik mūsų gydytojų tarybiniais laikais įskiepytas baimes aprašomas žurnaluose
Bufeto vedėja
2007 03 21, 15:04
QUOTE(Margareta @ 2007 03 21, 15:57) nuo tokiu atveju ne vienas nesame apsaugoti...stiprybes tam mazyliui visuomet gimdant net gimdymo namuose iskilus nenumatytom komplikacijom ligoniukus veza i klinikas... tai sakau kad nesame apsaugoti ir gal todel as visgi esu uz gimdyma ligonineje, o ne namuose, nepriklausomai koks tas nestumas geras bebutu. Nezinau kaip ten tiksliai viskas vyksta, bet jeigu priimantis gimdyma namuose vienas gydytojas ar akuseris neivertintu teisingai situacijos, tai gal daug liudniau tokia istorija baigtusi  o kai priima gimdyma gydytoju komanda, ar bent jau visada yra ka pasikviesti, tai bent esi tikras, kad susigaudys kas su vaikuciu ne taip ir tuoj paruos ji ar tai operacijai, ar tai reanimacijai.
Kuo greičiau išsikapstyti vaikiukui
adele 33
2007 03 21, 15:18
Gal gali man kas parašyti, kas žino, kaip namų sąlygomis atliekamas siuvimas, kai mamytė suplyšta. Draugės plyšusios klausiau - sako, neatsimenu, buvau šoko būsenoje. Bandau įsivaizduot - vyras laiko stalinę lempą, o pribuvėja siuva  Gerai, jei tik sukabinti, o jei stipriai tarpvietė suplyšo, o jei giliai - gimdos kaklelis - reikia gi gero apšvietimo???O instrumentai, o sterilumas - kaip sterilizuojami instrumentai namų sąlygomis - verda? Ar pribuvėja atsiveža sterilius???Na,  , neįsivaizduoju. Ir tik nereikia man pasakoti, kad namie gimdančios neplyšta...
kiek žinau, Jurga gali susiut. Bet bendrai jeigu labai rimtai suplišo mamyte, gali tekti važiuoti į ligoninę
Aš abu kartus neplyšau, tai iš patirties nieko negaliu pasakyti. Jei tik sukabinti, Jurga sukabina. Kiek žinau, jei rimčiau, važiuojama ligoninėn. Gimdos kaklelio plyšimas - pakankamai reta komplikacija (negąsdinkim nėštukių  ), reikia dar labai pasistengti, kad taip įvyktų (didesnė rizika, kai gimdymas, pvz., skatinamas).
QUOTE(Raideles @ 2007 03 21, 15:03) Kas taip sako? Kokie tyrimai tai įrodo? Pasaulinė sveikatos organizacija, apibendrindama pasaulio patirtį, teigia, kad namuose gimdyti tyra taip pat saugu, o gal net ir saugiau negu ligoninėse  Ir tikrai tą saugumą užtikrina ne reanimobiliai po langais  Paskaitykit daugiau, ne tik mūsų gydytojų tarybiniais laikais įskiepytas baimes aprašomas žurnaluose   .. pažvelkim kas ta gimdyma namie propoguoja Lietuvoj --Šemeta,jurga,,kas nors dar,, IR GALIT MANE PULTI bet man tokios pavienes teorijos, PRIMENA SEKTAS ( tam tikra prasme) nes suformuoja tokia mastysena, kad vargse mama apsilankius ju kursuose bijo bet kokiu vaistu gimdymo metu, nes " LABAI" JAU leliukui pakenks  ,, as manau, kad proto ribose nieko ten tie vaistai nepakenkia, o tik padeda mamai,,jaustis geriau
QUOTE(flight @ 2007 03 21, 13:21) Vitalija, kitoje temoje rašei: "Mane operavo , nes kaip sake"Kliniskai per siauras dubuo" kai tik pastojau gyd uzsimine kad gali buti visko... Tai va ir sakau, gerai kad epidura buvo padaryta..." Jei jau nėštumo metu gydytoja užsiminė apie galimas komplikacijas ir siaurą dubenį, vadinasi, priklausei rizikos grupei. Be to, gimdei su epidūru - o ar žinai, kad viena iš (galimų) epidūro komplikacijų - gimdymo veiklos sustojimas? Pasakojant apie netikėtas komplikacijas ir ekstrinius atvejus, derėtų užsiminti ir apie galimas tų komplikacijų priežastis, o ne spekuliuoti pamokslavimais apie riziką gimdant namuose...  Man lankantis Kauno 2 -oje ligonineje buvau prigasdinta nuo pirmu dienu kad negaliu priaugti daugiau kaip 10 kg. nes tada pati nepagimdysiu nes "klinskai per siauras dubuo"  ,mano kraujo grupe minuse ir vel gasdinimai  .Priaugau 14kg. pagimdziau 3500 kg. kudiki ir net gi be jokiu plysimu .Serumas buvo suleistas praejus parai po gimdymo ir aplamai visi kiti mediku gasdinimai nepasitvirtino. QUOTE(adele 33 @ 2007 03 21, 15:18) Gal gali man kas parašyti, kas žino, kaip namų sąlygomis atliekamas siuvimas, kai mamytė suplyšta. Draugės plyšusios klausiau - sako, neatsimenu, buvau šoko būsenoje. Bandau įsivaizduot - vyras laiko stalinę lempą, o pribuvėja siuva  Gerai, jei tik sukabinti, o jei stipriai tarpvietė suplyšo, o jei giliai - gimdos kaklelis - reikia gi gero apšvietimo???O instrumentai, o sterilumas - kaip sterilizuojami instrumentai namų sąlygomis - verda? Ar pribuvėja atsiveža sterilius???Na,  , neįsivaizduoju. Ir tik nereikia man pasakoti, kad namie gimdančios neplyšta...  Va tas ir yra kad neturite jokios informacijos ,o smerkiate mamas kurios pasirinko ne ligonine .Jau praejo tie laikai kai akuseres i gimdymus tik su zirklemis vaziuoja . Papildyta:QUOTE(ursule @ 2007 03 21, 15:59)  .. pažvelkim kas ta gimdyma namie propoguoja Lietuvoj --Šemeta,jurga,,kas nors dar,, IR GALIT MANE PULTI bet man tokios pavienes teorijos, PRIMENA SEKTAS ( tam tikra prasme) nes suformuoja tokia mastysena, kad vargse mama apsilankius ju kursuose bijo bet kokiu vaistu gimdymo metu, nes " LABAI" JAU leliukui pakenks  ,, as manau, kad proto ribose nieko ten tie vaistai nepakenkia, o tik padeda mamai,,jaustis geriau  Semeta yra pries gimdymus namuose  ,ir asmeniskai Semetos kursai man buvo ne prie sirdies
adele 33
2007 03 21, 16:43
QUOTE(Bremen @ 2007 03 21, 17:08) Man lankantis Kauno 2 -oje ligonineje buvau prigasdinta nuo pirmu dienu kad negaliu priaugti daugiau kaip 10 kg. nes tada pati nepagimdysiu nes "klinskai per siauras dubuo"  ,mano kraujo grupe minuse ir vel gasdinimai  .Priaugau 14kg. pagimdziau 3500 kg. kudiki ir net gi be jokiu plysimu .Serumas buvo suleistas praejus parai po gimdymo ir aplamai visi kiti mediku gasdinimai nepasitvirtino. Va tas ir yra kad neturite jokios informacijos ,o smerkiate mamas kurios pasirinko ne ligonine .Jau praejo tie laikai kai akuseres i gimdymus tik su zirklemis vaziuoja . Papildyta:Semeta yra pries gimdymus namuose  ,ir asmeniskai Semetos kursai man buvo ne prie sirdies  Tai gal gerą apšvietimą su savimi vežiojasi, ar kaip???Visų pirma nieko nesmerkiu, o tik klausiu. Visų antra pribuvėja, gaila, bet per kursus jokios informacijos nesuteikė apie siuvimus. Pasakymas, kad viskas bus gerai, manęs netenkino, nes toli gražu, ne visom gerai baigiasi.
Raideles
2007 03 21, 16:48
QUOTE(adele 33 @ 2007 03 21, 16:43) Tai gal gerą apšvietimą su savimi vežiojasi, ar kaip???Visų pirma nieko nesmerkiu, o tik klausiu. Visų antra pribuvėja, gaila, bet per kursus jokios informacijos nesuteikė apie siuvimus. Pasakymas, kad viskas bus gerai, manęs netenkino, nes toli gražu, ne visom gerai baigiasi. Galima buvo paklausti tos pribuvėjos "o kas daroma, kai namuose plyšta?" Būtų ir atsakiusi  Aš plyšau abu kartus gimdydama namuose. Susiuvo. Jokių problemų nekilo. Mielosios, iškiškit galvas į platų pasaulį, apsidairykit truputį  Paskutiniam Mamos žurnale Eglė Markūnienė rašo, kad pieno neturėjimas savo vaikui išmaitinti yra tam tikras psichologinis sindromas. Panašu, kad ir negalėjimas pagimdyti savo vaiko irgi yra tam tikras psichologinis sindromas. Nepaisant didelio NORO nepavyksta. O mąstymą keisti tikrai nelengva
adele 33
2007 03 21, 17:03
QUOTE(Raideles @ 2007 03 21, 17:48) Galima buvo paklausti tos pribuvėjos "o kas daroma, kai namuose plyšta?" Būtų ir atsakiusi  Aš plyšau abu kartus gimdydama namuose. Susiuvo. Jokių problemų nekilo. Mielosios, iškiškit galvas į platų pasaulį, apsidairykit truputį  Taip ir klausiau, ir ne vieną kartą, ir ne aš viena klausiau,kai kalbėjom apie baimes ,deja, atsakymą jau rašiau.Tai kas tie plyšimai ,tai tik "žiedeliai"...Jau rašiau anksčiau apie draugės problemas - deja jai pasidairymas po platų pasaulį vos nesibaigė trgedija
Raideles
2007 03 21, 17:08
Na, nežinau kaip klausei. Aš gavau atsakymus ir gavau tinkamą pagalbą. Užuojauta tavo draugei, bet gimdymai komplikuojasi ne tik namuose. Ir tragedijomis jie baigiasi ir ligoninėse - medikai - ne dievai, kad ir kaip stengiasi. Taip pat suprantu ir tavo baimę gimdyti namuose po tokios draugės patirties. Bet tai nieko nekeičia statistiniuose duomenyse: gimdyti namuose saugu
simplemind
2007 03 21, 17:23
Gaila, kad nera tokios statistikos, kiek gimdymu namuose baigesi ne visai gerai...Bet gerai, kad tokiu moteru norinciu gimdyti namuose yra nedaug.Taip snekat lyg pagimdyti butu kaip du pirstukus a.....t!Is tiesu, kai kurios ras ras ir turi, o kai kurioms ir po 24val tenka "laukti".Niekada niekad a taisp nerizikuociau, nei savo nei vaiko gyvybe!
Mano gimdymo eiga sustojusi visai nebuvo.Per 6val visiskas atsidarymas manau labai greitai.
O jei jau baisi ta ligonine ir taip norima grizti i "Zemaites"laikus!Tai kam tuomet ir tikrintis pas ginekologa eiti?
Tik nedaugelis moteru gali gimdyti namie, tik nedaugelis sugeba, tik nedaugelis imasi kesti skausmus, tik nedaugelis taip pasitiki savo jegomis. Bet kad tai, tinkamai pasiruosus, yra saugu ir gerai - niekas negali uzgincyti - tai jau irodyta. Namuose nebuna dideliu plysimu, nes dideli plysimai tai gydytoju darbo brokas (su isimtim aisku). O naujagimiai su diafragmos isvarza, komplikuoti atvejai - turi patekti i ligonine, ju, beje, ne daug, ne tiek kiek pas mus pridiagnozuojama belekaip. Echoskopu diafragmos isvarzos matomos ir net gydomos jau isciose. Mamos, kurios galvoja, kad lengva rasti gera gydytoja - manau, klysta. Pati esu gydytoja pagal issilavinima (nepraktikuoju), niekada nenoreciau ir, beje, negimdziau su gydytoju (juk turiu pagimdyti as) - BET! atsidurusi priesais koki balta chalata, kuris man aiskina, kad galbut jusu vaikas per didelis jusu dubeniui, turbut pasiduociau itikinima... deja deja. Todel samoningai vengiau tokios aktyvios nestumo prieziuros, tikejau savo akusere ir kad viska padarysiu pati. Ir tas tikejimas daug gali! Jei tik leidi sau galvoti - "jei kas, gydytojai KA NORS padarys", "jei kas, paprasysiu epiduro" - iskart perkeli savo gimdyma is naturalaus i technologini, kur jau nebeissiversi be pagalbos. Tai gi - tik tos, kurios TIKI - TIK tos gali gimdyti pacios, namie (susiuvimas, lempos - tai tokios smulkmenos). Ir tam dar aisku reikia sveiko kuno. Papildyta: beje, tas nedaugelis, tai kokie 4 procentai - nustatyta, kad tai dazniausiai labiausiai issilavinusios gimdyves, daznai medikes! O ne "Zemaites" laiku tamsuoles.
Raideles
2007 03 21, 18:09
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 17:23) Gaila, kad nera tokios statistikos, kiek gimdymu namuose baigesi ne visai gerai...Bet gerai, kad tokiu moteru norinciu gimdyti namuose yra nedaug.Taip snekat lyg pagimdyti butu kaip du pirstukus a.....t!Is tiesu, kai kurios ras ras ir turi, o kai kurioms ir po 24val tenka "laukti".Niekada niekad a taisp nerizikuociau, nei savo nei vaiko gyvybe! Mano gimdymo eiga sustojusi visai nebuvo.Per 6val visiskas atsidarymas manau labai greitai. O jei jau baisi ta ligonine ir taip norima grizti i "Zemaites"laikus!Tai kam tuomet ir tikrintis pas ginekologa eiti? Yra ir tokia statistika, tik skaityti ją reikia  Nedaug moterų išvažiuoja į ligonines, bet jei išvažiuoja, tai jos apturi sunkesnes komplikacijas nei gimdančios ligoninėje. Aldyte
simplemind
2007 03 21, 21:07
Labai gerai atsimenu Per Marijono "penktadienio sou" ar kaip ten vadinasi buvo tokia tema apie gimdyma namuose.Gyd Usoniene man rodos viska labai aiskiai isdeste mintis kodel negalima ir pavojinga gimdyti namuose.pamenu jos zodzius "...nors esu medike niekada nedrisciau su dukra gimdyti namuose..."
Man tokios moterys net i mozohistes panasios, tik neisivaizduoju ka norima sitaip irodyti?Kokia tu saunuole kad gimdei namuose?Vonioje?Turejot rysi su kosmosu?Labiausiai issilavinusios moterys???Issilavinimas proto deja neprideda.Jei norite gimdykite namuose duok Dieve kad niekada per mamos kvailuma nenukentetu kudykis!
Gal aš ir ne m ozochistė, bet snobė tai jau tikrai, nes man labai sunku diskutuoti, kai kiekviename sakinyje norisi taisyti klaidas P.s. gimdoma ne tam, kad kažkam kažką įrodyti
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 13:37) Dieve mano ir kaip apsivercia liezuvis sitokias nesamones malti!Aisku as savo vako pati pagimdyti nenorejau,kursus lankem siaip sau ant durniaus su vyru apie gimdyma irgi ir prieziura skaiciau ir domejausi siaip sau!Lengviausiai kitus apsaukti kvailiais kad pasirodytum protingas.Jus pati geriausia mama nes norejot ir pagimdet???????O mes tai va durnelytes kurios nenorejo pagimdyti pacios ir pasipraso pjaustomos????Dziaukites kad viskas pavyko gerai, nes buna visko ir ne nuo "NORO" priklauso!Kazkodel nei viena medike, kad ir kokia profesionali butu, pati namuose negimdytu, nes zino kokiu kartais buna baisiu komlikaciju, nors ir labai "NORI" kad butu gerai....Ir negalima skirstyti va tu norejei o tu ne.Gimdyti namuose nesaugu ir pavojinga, tiek mamai tiek vaikui!!!!!!!!!!!!!!! vat butent,kad ne skaityme ir ne kursuose esme  zinoma"buna visko"(cituoju  )-ir man pirma karta nuo didelio pasiskaitymo ir domejimosi pirmas vaikas is tos baimes "nesistate i takus"(geriau jau buciau maziau skaicius  )-ir kai visa tai pasibaige ekstra cezariu,tai kazkaip antra karta tikrai ne-be-si-no-re-jo buti ta protingaja ir geraja  ,o NOREJOSI PACIAI PAGIMDYTI SAVO VAIKA(o ne gauti ji velniazin is kur istraukta po 12-os valandu) ir antra kart padejau visus protingumus i lentyna,buvau ta "durnelyte",klausiausi savo intuicijos ir VISKAS BAIGESI GERAI  -pajauciau ta ESMINI SKIRTUMA,kai vaika isima is taves ir kai vaikas GIMSTA PATS  O kartu su juo ir tu GIMSTI KAIP MOTERIS  -siaip tikrai nenoriu nieko skaudinti(zaizdas-visokias-gydo vien tik laikas  ) ir is visos sirdies linkiu patirti TIKRA GIMDYMA-tada pasikeicia viskas aplink.ir viduje....
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 22:07) Labai gerai atsimenu Per Marijono "penktadienio sou" ar kaip ten vadinasi buvo tokia tema apie gimdyma namuose.Gyd Usoniene man rodos viska labai aiskiai isdeste mintis kodel negalima ir pavojinga gimdyti namuose.pamenu jos zodzius "...nors esu medike niekada nedrisciau su dukra gimdyti namuose..." Man tokios moterys net i mozohistes panasios, tik neisivaizduoju ka norima sitaip irodyti?Kokia tu saunuole kad gimdei namuose?Vonioje?Turejot rysi su kosmosu?Labiausiai issilavinusios moterys???Issilavinimas proto deja neprideda.Jei norite gimdykite namuose duok Dieve kad niekada per mamos kvailuma nenukentetu kudykis! Na iš tikrųjų - nereikia taip jaudintis Neks gi tavęs asmeniškai neverčia gimdyti namuose.  O kad pavojinga - tai ir ligoninėje ne visada saugiau. Mano draugė pagimdė ligoninėje pati - kaip supratau, buvo staigus gimdymai. Ji šaukia - aš gimdžiu! O jie - gimdyk, gimdyk... Įeina gydytoją į gimdyklą, o ji jau pagimdė - gerai, kad dar negulėjo ant stalo (kiek atsimėnu, pritupė ir sugebėjo dukrytę prilaikyt) -nes nebūtų kam vaikelio priimti. O vyko tai VGN tik prieš dvėjus metus. Papildyta:QUOTE(klaara @ 2007 03 21, 23:22) vat butent,kad ne skaityme ir ne kursuose esme  zinoma"buna visko"(cituoju  )-ir man pirma karta nuo didelio pasiskaitymo ir domejimosi pirmas vaikas is tos baimes "nesistate i takus"(geriau jau buciau maziau skaicius  )-ir kai visa tai pasibaige ekstra cezariu,tai kazkaip antra karta tikrai ne-be-si-no-re-jo buti ta protingaja ir geraja  ,o NOREJOSI PACIAI PAGIMDYTI SAVO VAIKA(o ne gauti ji velniazin is kur istraukta po 12-os valandu) ir antra kart padejau visus protingumus i lentyna,buvau ta "durnelyte",klausiausi savo intuicijos ir VISKAS BAIGESI GERAI  -pajauciau ta ESMINI SKIRTUMA,kai vaika isima is taves ir kai vaikas GIMSTA PATS  O kartu su juo ir tu GIMSTI KAIP MOTERIS  -siaip tikrai nenoriu nieko skaudinti(zaizdas-visokias-gydo vien tik laikas  ) ir is visos sirdies linkiu patirti TIKRA GIMDYMA-tada pasikeicia viskas aplink.ir viduje.... Kaip suprantu, tau natūralus gimdymai yra labai ypatinga patirtis, kuri labai stipriai paveikė tavo asmenybė.  Kas tai yra per pasikeitimai?
Vitalija, kartais kritiškiau pažiūrėk į gydytojus. Tai savotiška klika. Jie suinteresuoti, kad moterys gimdytų ligoninėse, kad nežinotų, bijotų ir kad jiems būtų daugiau laisvės. Tai ne taisyklė, bet taip dažnai pasitaiko. Todėl pasiskaityk apie naujus vėjus akušerijoje, apie geriausią pasaulyje naujagimių išgyvenamumą Švedijoje ir Danijoje, kur gimdoma vien tik su akušerėmis. Pamatyk, kad gimdymas - tai ne kaulo lūžis ar supūliavęs apendicitas. Jo nereikia gydyti. Aišku, svarbiausia yra moters tikėjimas - savimi arba gydytoju. Ir, tikrai, nereikia vienos tiesos. Visur gali būti saugu, ir visur gali būti pavojinga. Bet į savo gimdymus turėtume eiti tikėdamos, kad tai mūsų kūno natūralus darbas, o ne liga. Ir jei gydytojas kategoriškai teigia, kad be ligoninės nesaugu, tai man jis neatrodo kompetetingas.
LedineLedi
2007 03 22, 06:44
O aš atsakau į temos klausimą. Aš didžiuojuosi moterimis, kurios gimdo namie. Tai be galo stiprios asmenybės. Jos pasitiki savimi ir savo kūnu. Esu pakankamai stipri ir aš, gal net stipresnė už bet kurią kitą, bet aš, deja, matyt neišdrįsčiau gimdyt namuose. Juo labiau, man gimdykla yra po langais ir visi ten pažįstami. Bet mano nuomonė tokia. Kad jei gimdai kokiose Vilniaus Antakalnio klinikose, ar KMUK, kur yra super aparatūra, tada taip, motina ir vaikas yra pakankamai saugūs (nors nuo nelaimės neapsaugotas niekas), bet jei gimdoma kažkokio miestelio ligoninėje, kur vargiai yra inkubatorius ir visa kita, tai yra tas pats, kas gimdyti namuose su gera pribuvėja. Ir aš manau, kad gimdyti namuose verta tik tuo atveju, jei nėštumo pabaiga yra normali ir prieš tai išsitiriant, ar viskas gerai kūdikiui, ar vaikas yra išnešiotas, ar pakankamai subrendę plaučiukai ir tt.
Raideles
2007 03 22, 09:02
QUOTE(flight @ 2007 03 21, 22:15) P.s. gimdoma ne tam, kad kažkam kažką įrodyti  Būtent. Galima ir kitaip paklausti: o ką siekią įrodyti gimdančios ligoninėse?
Margareta
2007 03 22, 15:46
priezastis del ko Lietuvoje tik labai nedaugelis moteru gimdo manuose, mano galva, ta kad gimdymo namuose procesas nera itvirtintas aiskias reikalavimais ir pan. si reikala reiktu reglamentuoti kaip ir kas turetu vykti. kol nera aiskios tvarkos, tai naturalu kad gimdyves nepasitiki.
simplemind
2007 03 23, 11:30
QUOTE(flight @ 2007 03 21, 23:15) Gal aš ir ne m ozochistė, bet snobė tai jau tikrai, nes man labai sunku diskutuoti, kai kiekviename sakinyje norisi taisyti klaidas P.s. gimdoma ne tam, kad kažkam kažką įrodyti  Aciu uz klaidu taisyma!  Dabar ir ligoninese gali jaustis kaip namuose.Atsinesk savo patalyne, muzika zvakes.Visur grazu sterilu!!!O ir is gydytoju as jokio spaudimo "gimdyk" "greiciau" tikrai nejauciau.Vyras salia., o ko dar reikia?Ir inkubatorius ir sildomos sviesos vaikeliui ir t.t... Kiekvina miesto ligonine turi visa reikalinga iranga vaiko ir mamos saugumui.Ir inkubatoriu taip pat!Miestietes gi mat Gimdymas yra tik pati pirma pakopa. Ir tikrai ne tai yra sunkiausia. Sunkumai yra tai vaiko auginimas ir rupestis, jo prieziura, zindymas, bet visa tai daryti malonu. Kazkodel persasi tokia mintis, gal mamos kurios gimdo namuose yra geresnes?Prie to kiekviena bando savaip "privest" , bet neisdrista pasakyti.Taciau taip tikrai nera, nejauciu jokio komplekso ar grauzaties' kad nepagimdziau pati, o man padejo. Esu labai gera mama, nepriklausomai ar pati pagimdziau ar ne.Vaikui irodineti savo meiles gimdymu namuose tikrai nereikia. O jei as dvejociau kur man gimdyti?Tai issakytu komentaru man tikrai neuztektu... gydytojais as labai pasitikiu, o kuo man tada pasitiketi?kodel gyd gali noreti pakenti?Ir is kur toks kategoriskumas ju atzvilgiu?O kur tuomet kreiptis jei vaikelis susirgs? tuomet ir "balti chalatai" pasidaro ne baisus!Manau mamos ne ligoninese cia esme ir ne chalatuose...
Vitalija,
niekas nebando skirstyti mamų į geras ir ne tokias geras. Čia tik bandoma apginti nuomonė, kad ir be gydytojų galima sėkmingai ir gražiai pagimdyti. Tame yra savų privalumų ir jais mes čia dalinamės. Kam įdomus toks gimdymas - tas randa geros informacijos, manau. Bent aš radau. Ir tikrai mažai kas nori taip gimdyti, mūsų mažuma. Ir kiekvienai toks noras ateina savaime, jei ateina. Todėl nieko nereikia įtikinėti. Tik papasakoti kaip tai gali būti gera ir gražu.
Ir kažkodėl susilaukti puolimo... kodėl?
Pasitikėti reikia atsargiai. Ligos atveju, aišku, reikia. Surasti kuo patikėti: kokiu žmogum, vaistu, metodu, Dievu... Alternatyvų visada daug. Pamatydamos jas tampame išmintingesnės, neigdamos - tik veltui pykstamės.
Ir dar pasikartosiu - gimdymas, tai ne liga.
Margareta
2007 03 24, 10:14
tikrai niekada nepasakyciau kad ne namie gimdziusi mama ar gimdziusi per cezari ar is vis auginanti ne savo vaikucius mama yra prastene ar maziau myli vaikucius...nu kam taip kalbeti, juk mamos meile cia nieko deta....kalba eina tik apie gimdymo procedura...
Raideles
2007 03 24, 10:26
Natūralus gimimas, žindymas pagal poreikį ir ilgai, ir kitos vaiko natūralių poreikių tenkinimas yra geriausia ką mes jam galim duoti. Bet kartais nutinka taip, kad mama negali arba nenori (o tarp negali ir nenori jokiu būdu nėra lygybės ženklo, nes negali pagimdyti ta, kuriai placentos pirmeiga o nenori ta, kuri užsisako planinį cezarį, o tarp jų visas spektras negali ir nenori) duoti savo vaikui to, kas ir protu ir intuityviai suvokiama kaip teisingi dalykai. Tada mama pasąmonėje ima jausti kaltę prieš savo vaiką ir prieš kitas mamas ir tada jau laikykis, kaip ima įrodinėti kitiem ir sau, kad ji nekalta... Netgi kai tenka konsultuoti mamas, kurios mano, kad neturi pieno vaikui išmaitinti, aiškiai išsiskiria tos, kurios iš tiesų nori maitinti ir ieško galimybių ką pakeisti, ir tos, kurios ieško tik įrodymo, kad jos tikrai neturi pieno. Kad nesijaustų kaltos, jos po to sako, kad jos padarė viską, net konsultantėms skambino, o pieno nebuvo... Dar vienas aspektas: čia nėra tema "Už ar prieš naminius gimdymus", o kvietimas pasidalinti info apie gimdymo namuose galimybes Lietuvoje. Jei neturite ką pasidalinti, tai gal nereikia rašyti. O jei norisi rašyti apie tai, kaip jūsų nuomone baisu namuose gimdyti - galima atskirą temą atidaryti ir dar daug bendraminčių sulaukti
Aš dar papasakosiu apie gydytojų nuomones šiuo klausimu. Yra vienas gan žinomas, geras ginekologas LT (į jo kabinetą turbūt ir susirenka beveik visos besilaukiančios "naminukės"), kuris daugiau nei tolerantiškas šiuo požiūriu Pati per antrąjį nėštumą lankiausi ne pas jį, į nėštumo pabaigą pasakiau savo ginekologei, kad ruošiuosi gimdyti namuose, atsakymas buvo - OK, kitą kartą atėjusią mane išsamiai apžiūrės, kad dar kartą įsitikinti, jog jokių nukrypimų ar galimų rizikos veiksnių nėra. Jokių atkalbinėjimų, jokių gąsdinimų ir pan. - na, gal įtakos turėjo tai, kad pasisakiau, jog pirmas vaikas gimė namuose. Dar buvau užsukusi ir pas kitą ginekologą, dar palyginti jauną ir čia, forume, labai mamų giriamą, pabandžiau jį kiek paprovokuoti, klausinėdama, na kas gi galėtų nutikti gimdymo namuose metu. Jo atsakymas po kelių klausimų man - daug jo kolegų gimdė namuose, svarbiausia šalia turėti mašiną, jeigų ką, o šiaip tai nereikėtų taip jaudintis Taigi...
simplemind
2007 03 24, 10:48
Diskutuoti gali kiekviena ir dalintis savo nuomone ir patirtimi. As nieko nepuolu ir nebandau irodyti, kas ir taip kiekvienam yra aisku.As destau savo nuomone siuo klausimu. Kiekvienas ja turime, o as gerbiu jusu. Tai jusu valia, jusu ryztas ir atsakomybe...As tik sakau,kad as taip nedaryciau, nes yra nesaugu, vien tik Dievu pasikliauti deja as negaliu.O pries kazka aiskintis kodel mane operavo, kodel as "NENOREJAU" pagimdyti pati tuo labiau. Vieninteli fakta kuri girdziu tai:"Reikia noreti ir viskas bus gerai..." Deja deja ne visuomet taip buna... Na sekmes, sekmingai ir laimingai gimdykite namuose... O del zindymo tai as sutinku, daug kas priklauso nuo mamos
QUOTE(Margareta @ 2007 03 22, 15:46) priezastis del ko Lietuvoje tik labai nedaugelis moteru gimdo manuose, mano galva, ta kad gimdymo namuose procesas nera itvirtintas aiskias reikalavimais ir pan. si reikala reiktu reglamentuoti kaip ir kas turetu vykti. kol nera aiskios tvarkos, tai naturalu kad gimdyves nepasitiki.
Sutinku. Ir dar nėra specialiai ruošiamų akušerių naminiams gimdymams priimti. Aš dabar gimdysiu Belgijoje, čia naminiai gimdymai yra laikomi normaliais ir teisėtais, nors nėra populiarūs, o ir gydytojų nemėgstami... Bet čia galioja visa reikalavimų sistema, kada ir kokius tyrimus turi būti pasidarius ir kokie turi būti jų rezultatai, kad galėtum gimdyti namie. Bet kuriuo atveju privalai būti užsiregistravus ir bent kartą apsilankius pas ginekologą ligoninėj, į kurią ekstra atveju važiuosi. Kai sistema tokia, tai jaučiuosi visiškai saugiai rinkdamasi gimdymą namie, nors dar nežinau, ar gausiu teisę į jį, nes mano vaikas neapsisprendžia dėl padėties...
zozulia
2007 04 24, 17:27
QUOTE(flight @ 2007 03 24, 11:41) Yra vienas gan žinomas, geras ginekologas LT (į jo kabinetą turbūt ir susirenka beveik visos besilaukiančios "naminukės"), kuris daugiau nei tolerantiškas šiuo požiūriu būk gera, išduok kas jis
Rašau į privatą
imesk ir man - gal gyvenime prireiks
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 22:07) Man tokios moterys net i mozohistes panasios, tik neisivaizduoju ka norima sitaip irodyti?Kokia tu saunuole kad gimdei namuose?Vonioje?Turejot rysi su kosmosu?Labiausiai issilavinusios moterys???Issilavinimas proto deja neprideda. ne jokia šaunuolė ir ne protingesnė. tiesiog galima rinktis. sakyčiau, idealaus varianto nėra. na, nebent turėt namus klinikų patalpose gimdymas man dar negresia, bet daug domiuos apie kūdikėlių pasitimą namuose, nes turiu nerealią fobiją ligoninėms  jei pasiseks kada gimdyti (duok, Dieve, man tokią laimę), svajoju (nors dar neplanuoju), daryti tai namie. pažinodama save bijočiau vykti į ligoninę, nes net neįžengus į ligoninę imu drebėt ir įsivaizduot, kiek milijardų pavojingiausių bakterijų ligonių sunešta tiesiog į tų patalpų orą  galų gale, ar galėčiau pati pagimdyt tarp baltų chalatų , jei man ašaros rieda vos stomatologei apžiūrint veidrodėliu dantis?  prisipažįstu, turi nerealią ir kvailą medikų baimę, todėl nerizikuočiau gimdymo metu tokį stresą užkrauti sau ir savo vaikui  tikriausiai mažesnė rizika, kad bėda ištiks gimdant namie, nei stresas sukels komplikacijas ir apsunkis gimdymo eigą būnant ligoninėj. mazochistiška gult į lovą kad ir su nenuodinga gyvate , kai paniškai jos bijai. taip pat žiauru ir atsidurt nejaukioj ir nekenčiamoj aplinkoj, kuri kelia akivaizdų stresą, kai ateina metas pasitikt savo vaiką. žinau, tai kvaila, betgi visokių atvejų būna. niekad neužges diskusijos keliant klausimą, į kurį atsakymo nėra ir nebus, nes kad ir kokios natūralistės bebūtumėm, kad ir kaip atsiduotumėm medikų priežiūrai, visus taškus ant "i" sudės pati gamta. prašau tolerancijos mano sapalionėms.
as kad ir kaip bijau ligoniniu, nu bet namuose tikrai nesiryzciau gimdyti
Labai gaila, kad Lietuvoje nėra tarpinio varianto gimdymui tarp ligoninės ir namų. Gimdymo centrai, kurie būtų artimi namų aplinkai ir į juos vykstama tik pagimdyti vaikutį, manyčiau, kad yra yra labai reikalingi. Tada atsirastų dar didesnė galimybė rinktis ir būtų daug saugesnės sąlygos.
QUOTE(RVJ @ 2008 01 03, 22:51) Labai gaila, kad Lietuvoje nėra tarpinio varianto gimdymui tarp ligoninės ir namų. Gimdymo centrai, kurie būtų artimi namų aplinkai ir į juos vykstama tik pagimdyti vaikutį, manyčiau, kad yra yra labai reikalingi. Tada atsirastų dar didesnė galimybė rinktis ir būtų daug saugesnės sąlygos. Kalbėjau apie tai su gydytoja Banga, sakė, kad per mažai LT gydytojų-bendraminčių, dėl to iki pirmo gimdymo centro įkurimo dar teks palaukti...
Klaipedos gn veikia skyrius, kuriame gimdymus priima tik akuseres. manau, cia kaip tik toks "gimdymo centras".
ragnez Esme ne tame, kas priima gimdymus - gydytoja ar akušerė, o pačiame požiuryje. Aš manau (gal ir veltui, nzn), kad akušeres priima gimdymus taip pat tradiciškai, kaip ir ligoninėje, skritumas yra tas, kad yra skiriama mažiau vaistų, gal būt šiek tiek mažiau intervencijų ir mažiau medikų dalyvauja gimdyme. Bet esme lieka ta pati.  Aš jau gimdžiau tradicineje ligoninėje su akušerėm ir be gydytojo.
natuke, kiek supratau, tas gimdymo padalinys klaipedoje kaip tik ir siekia "ekologisko" gimdymo. manau, verta juo daugiau pasidometi, jei esi arciau pajurio
manai jie priimtų gimdymą, pvz ne ant stalo?
knielita
2008 01 08, 15:32
As pati gimdziau ligoninej, buvau nusiteikus gerai, ramiai, apsiskaicius, zinojau kas ir kada vyksta. Bet gimdymas buvo labai sunkus ir labai ilgas. Norejau gimdyti pati, ruosiausi tam... Bet buvo taip, kad be skatinamuju as nebuciau pagimdzius. Jutau nubegus vandenims saremius kas minute, kentejau, bet kaklelis neatsidarinejo. Buvo kaip ir pries 3 dienas vos 2 cm. atsidarymas. Zodziu po to seke epiduras, skatinamuju ne viena porcija, ilgos laukimo valandos. Atvaziavau i ligonine is pat ankstaus ryto, pagimdziau jau nakciai beprasidedant. Nemanau kad buvau pati labai kalta, kad neatsidarinejo gimdos kaklelis, kad vaikutis sunkiai gime. Nieko nesakau apie moteris pasiruosusias ir gimdancias namuose. Kiekvienos yra teise rinktis, ir kodel ne jei ji cia jauciasi saugiai, ramiai. Tik man neaisku kaip buna del vaikucio prieziuros, Olandijoj atvaziuoja vaikuciu gydytojas kuris ir atlieka visus tyrimus maziukui, o kaip Lietuvoje? Maniskis po paros susirgo sunkesne kudikiu gelta, ko pasekoje turejom kiek ilgeliau uzsibuti ligoninej ir paguleti inkubatoriuje. Man idomu kaip elgiamsi su vaikuciu jam gimus namuose? Ar ir pas mus atvaziuoja i namus gydytojai ar mamai su maziuku reikia vaziuoti ligoninej? O siaip nematau nieko bloga gimdyti ten kur mama nori. Nors man paciai saugiau ligoninej
Suprantu mamas, gimdancias namie arba pvz. miske: ramybe, palaikymas, susikaupimas, meile  Bet as antraji (kaip ir pirmaja) gimdysiu tik ligoninej, nes nezinia kaip gali viskas pasisukt...  Mano gimdymas buvo tiesiog idealus - gydytoja aikciojo kaip pas mane viskas gerai einasi, kokia saunuole ir t.t., o finele prireike reanimacijos, pilnos narkozes ir t.t. As nerizikuociau gimdyti ne gydymo istaigoj, nors aplinka ten  Sekmes visoms mamytems ir leliukams
|
|