Įkraunama...
Įkraunama...

Pažadėtoji

Pažadėtoji

Originalus pavadinimas: Balika Vadhu

Radžastanas – didžiausia Indijos valstija šalies šiaurėje, prie pat Pakistano. Čia gyvenanti maža mergaitė Anandi dar nežino, kokios griežtos gali būti jos regiono tradicijos. Aštuonmetė linksmuolė kaip ir visi kiti vaikai svajoja tik apie žaidimus ir skanumynus, tiesa, jai visai neblogai sekasi ir mokykloje. Mokytoja didžiuojasi mergaitės sumanumu ir išradingumu. Deja, greitai nerūpestingas Anandi gyvenimas baigsis. Jos tėvai sulaukia svečių, kurie siūlo santuoką su panašaus amžiaus Džagdišu. Ilgamečių tradicijų verčiama mergaitė turi tekėti. Iš pradžių ją džiugina nauja vestuvinė suknelė, dėmesys, būsimos vaišės – vestuvės Anandi atrodo kaip smagus žaidimas, tačiau netrukus ji supranta, kad turės atsiskirti nuo mylimos mamos ir tėčio ir iškeliauti pas visiškai nepažįstamus žmones. Tokio jauno amžiaus mergaitė turės prisiimti naujus vaidmenis – žmonos, mylimosios, marčios. Kaip nuraminti verkiančią širdį ir niekaip neišsenkančias ašaras? Laikas išgydo viską. Metams bėgant Anandi net įsimylės Džagdišą, tačiau atsako nesulauks. Vyras išsiskirs, kad galėtų būti su mokslų drauge Gauri. Šios sąjungos nepripažins tradicijas puoselėjantys Džagdišo tėvai ir santykiai nesusiklostys. Jis norės vėl grįžti pas Anandi, bet ji jau bus ištekėjusi už kito įtakingo vyro. Ar pavyks buvusiems sutuoktiniams likti draugais? Likimas paruošęs daugybę išbandymų – įvaikintų, savų ir priglaustų vaikų, netekčių, meilės ir išsiskyrimų. Deja, jaunajai kartai irgi nepavyks išvengti kai kurių tėvų išgyventų kančių... Serialas yra pelnęs daug apdovanojimų Indijoje, rodytas daugiau nei dešimtyje užsienio šalių ir sulaukęs pagyrimų už itin jautriai ir tiksliai perteiktą žiaurią Indijos tikrovę – kai vaikai, verčiami tradicijų, įstumiami į suplanuotas santuokas, kurios visiems laikams sugadina gyvenimą.

Ar žiūrite šį serialą?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunflowers: 25 sausio 2017 - 11:29

žiuriu labai patinka o kiek šis serialas turi  seriaju ir gal kur nors galim pažiūrėt online i prieki?

Atsakyti
kartkartems ziuriu ir vis taip pagalvodavau, kodel niekas temos dar nesukure.
As siaip nesu serialu gerbeja, bet karteli netycia isijungiau ir pirma serija paziurejau ir... uzkabino. Idomu, nes tai ne kokia tipiska muilo opera, o galima suzinoti kazka naujo, pamatyti kita kultura, pazinti kitokius paprocius. Tai man idomiausia. Deja, ne visas serijas galiu paziureti, bet patinka bigsmile.gif
Atsakyti
bet labai smuko nuomone apie indus. Paprociai paprociais, tiek jau to. Bet, kas per zmones, kas tik kur, tai tyciojasi! is kitu. Grizk, dukrele, pas uosvius, nes zmones tyciosis is musu! Mes neturtingi, todel zmones tyciojosi is mano tevu... Be zodziu...
Atsakyti

Labai ziaurus paprociai. Labai gaila mergaites :(

Atsakyti
bet jau jos motina tai visai durna. Kazkokia nepakaltinama babce. Tai dziaugiasi, kad greiciau istekino, skuba i uosviu namus issiust, bliauna, kad tik uosviai greiciau paimtu, o paskui bliauna, kad dukra jau ne namie blink.gif Kaip ir grizus dukrai, vyrui sako, kad issiaiskins kodel jos dukra nubaude ir, jei priezastis nesvarbi, tai dukra liks su ja. O ateina dukra, tai ta terorizuoja, kad privalai grizt pas uosvius, nes zmones is musu tyciosis. Debile.
Atsakyti

bet jau jos motina tai visai durna. Kazkokia nepakaltinama babce. Tai dziaugiasi, kad greiciau istekino, skuba i uosviu namus issiust, bliauna, kad tik uosviai greiciau paimtu, o paskui bliauna, kad dukra jau ne namie blink.gifKaip ir grizus dukrai, vyrui sako, kad issiaiskins kodel jos dukra nubaude ir, jei priezastis nesvarbi, tai dukra liks su ja. O ateina dukra, tai ta terorizuoja, kad privalai grizt pas uosvius, nes zmones is musu tyciosis. Debile.

Kodel debile? Juk tokie paprociai. 

Atsakyti
QUOTE(Sunflowers @ 2017 02 01, 12:18)

<p>Kodel debile? Juk tokie paprociai. </p>

tai arba laikaisi tu paprociu ir dziaugiesi, kad viskas pagal paprocius pavyksta, arba nevaidini aukos ir nezliumbi kiekviena proga. Va jos vyras tai normalesnis, nenorejo greitai Anandi issiust gyvent pas uosvius, tik, kad ta jo boba jam aiskino, kad greiciau greiciau, mamos pareiga greiciau dukros atsikratyt blink.gif Paprociuose gi nesako, kad kuo skubiau reikia issiust dukra, tevai patys sprendzia, o ji butu galejus, tai ir vestuviu diena butu dukra atsikracius. Dabar net tie uosviai protingesni, jie neskuba savo dukros jau paaugles is namu isgrust, o Anandi gi vaikas buvo. Kas butu buvus per tragedija, jei ja butu kokiu 16 metu issiunte?
Atsakyti
gal galit parasyt, kas nutiko su Anandi seserim? Kai maciau serija, tai sesuo atnese Anandi padovanoti papuosalus ir pasake, kad ji negali ju nesioti. Kodel negalejo? Paskui kazkurioj serijoj lyg sake, kad ji mire. Gimdydama ar anyta pribaige?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 02, 23:03)
gal galit parasyt, kas nutiko su Anandi seserim? Kai maciau serija, tai sesuo atnese Anandi padovanoti papuosalus ir pasake, kad ji negali ju nesioti. Kodel negalejo? Paskui kazkurioj serijoj lyg sake, kad ji mire. Gimdydama ar anyta pribaige?

Anandi sesers neturi. Ten buvo kaimynė. Ji mirė, nusižudė (brolio žmona skriaudė, norėjo atiduoti vyro tėvams, tačiau vyras ją paliko). O palikta žmona, kaip ir našlė negali puoštis, atstumtoji. Kvaili papročiai.
Atsakyti
Ziuriu,kartu ir traukia, domina, bet kas kart baisiusi tom tradicijom. Kazkur skaiciau kad mes ziurime ir grozimes serialu,kuriame rodomas vaiku isnaudojima, ir tai tiesa. . Baisi ta mociute, tirone totali, visi paklusta ir negali atgal zodzio pasakyti. O Anandi mama-kazkokia neapsisprendus, skuba atsikratyti duktres, paskui verkia, o pasitaikius progai vel atiduoda mociutes isnaudojimui. Labiausiai ten protinga Anandi uosve, ji padarytu neteisybems gala, bet...jos zodzio niekas net negirdi
Atsakyti
Bandžiau žiūrėt, pradžia sudomino, bet kažkaip pradėjo erzint keli dalykai: tas Anandi pastovus vienodas bliovimas, nu taip per ausis eina, kad negaliu. "Nieko neveikimas"-kelias serijas tas pats veiksmas, pvz mokytojos lakstymas po kaimus, vestuvės, išlydėtuvės. Arba kad ir su Čiampa-pasaulinę tragediją sukėlė, kad ji kitą berniuką įsimylėjo, vos ne visas kaimas puolė ieškot, galvojau iš po žemių išknis, o paskui taip ir nutilo, paieškos baigės, niekas daugiau nei žodžiu neužsimena. Ir topinė frazė "nesuteršk gero giminės/kaimo vardo" biggrin.gif
Atsakyti