Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 15:54)
Aciu,bet labai daug pomidoru,o as ju tiek neturiu. ax.gif

2kg morkų
4kgburokėlių
2kgsvogūnų
3kg antaninių obuolių
saujelė kmynų
2 salierai
0.5butelio aliejaus
druskos pagal skonį,pipirų,lauro lapų

morkas ir burokėlius atskirai išvirti,susmulkinti,kas mėgsta tarkuotas,kad pjaustytas ,svogūnus pakepinti aliejuj,obuolius ir salierus sutarkuoti,viską sumaišyti,ipilti verdančio vandens ir patroškinti,puodo nenukėlus nuo ugnies dėti į stiklainius ir uždaryti .Gero apetito
Atsakyti
Va vasita tinka,bet turbut dar obuoliai dabar netinkami,reikia palaukti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 16:12)
Va vasita tinka,bet turbut dar obuoliai dabar netinkami,reikia palaukti. ax.gif

šitą darysiu truputį vėliau,ne obuolių antaninių neturiu bigsmile.gif
Atsakyti
As irgi labai noriu su obuoliais vienais metais dariau labai patiko,bet pameciau recepta.
Atsakyti
Turiu dar vieną su obuoliais ,bet yra ir pomidorų
1kg pomidorų
1kg morkų
1kg obuolių
0.2kg petražolių šaknų
1butelis aliejaus
svogūnus pakepinti aliejuje
morkas su petražolėm sutarkuoti ir patroškinti 15-20min
viską sudėti ir dar 15 min patroškinti,karšta sudėti į stiklainius
Atsakyti
Tai viena kg,tai surasiu. biggrin.gif
Atsakyti
ieškau recepto, kur dedas paprika, pomidorai, svogūnai, morkos ir gaunas panašu į pikantišką pomidorų padažą ( mes jį vadindavom tiesiog uncle bens ) g.gif dariau porą metų iš eilės, bet va recepto lapioką numečiau, o proporcijų neatgaminu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 15, 21:57)
tai kitą partiją bandyk pagal mano receptą  mirksiukas.gif  su svogūnais, nu man tai pasakiškas skonis, jau šiandien išviriau iš visos normos, gavosi 9 puslitriukai. Skonis daugiau saldus, labiausiai patinka viena, gali dėtis ant spagečių, net mėsos nereikia.
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai.
ka tik baigiau konservuoti sita misraine karsta.gif  idealus pagardas prie visteinos kokios manau thumbup.gif  tik druskos dejau siek teik daugiau,o cukraus maziau,bet itariu galejau det dar siek teik maziau g.gif  bet siaip tikrai verta demesio misraine thumbup.gif  is normos isejo 5 litrai 4u.gif


prasom fishke 4u.gif
Atsakyti
As visad i ryziu misraine dedu paprikas g.gif
Atsakyti
O tai as prazioplinau ar neraset niekas,koks receptas tos misraines su ryziais. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 18, 16:50)
prasom fishke 4u.gif

nea, ne tas unsure.gif ten nesideda cukinija schmoll.gif šitą vakar mama darė, bene "šeimininkėj" receptas yr rolleyes.gif
o su ryžiais turiu ranka rašytą recp. Reik surasti tik daba tongue.gif
Atsakyti
Prasau jei gali paieskok ir parasyk. ax.gif
Atsakyti