Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ~Mišrainių marinavimas~
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ambro
Marinuoti patisonai su kitomis daržovėmis


3 kg patisonų,
0,5 kg morkų,
1 kg pomidorų,
5 skiltelės česnakų, krapų šakelių.

Marinatui:

1 l vandens,
1,5 šaukšto druskos,
2 šaukštai cukraus,
100 g obuolių acto.

Paruošimas:

Patisonus nuplauname, nulupame, susmulkiname. Morkas nuplauname, nuskutame, supjaustome griežinėliais arba įvairiomis figūromis. Imame dar ne visai sunokusius pomidorus, juos supjaustome griežinėliais. Supjaustytus patisonus palaikome 5 min. verdančiame vandenyje, morkas apverdame.
Taip paruoštas daržoves sumaišome, įdedame nuluptų česnakų, krapų šakelių, sudedame į iškaitintus stiklainius, užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu. Pasterizuojame 20-25 min., sandariai uždarome.
Ambro
Marinuotų daržovių asorti

Reikės: Nedidelių jaunų daržovių: morkų, agurkų, patisonų, pomidorų.

Marinatui:

1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc.),
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos, laurų lapų, juodųjų pipirų žirnelių, gvazdikėlių.

Paruošimas:

Daržoves nuplauname. Morkas nuskutame ir nuplauname, nupjauname agurkų ir patisonų galus, pomidorus subadome. Daržoves 2-3 min. apverdame pasūdytame vandenyje ir sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą, nukošiame ir supilame ant daržovių. Paliekame 5 min. Tuomet marinatą nupilame, užverdame ir vėl užpilame. 3 l talpos stiklainiuose marinatą nupilame dar kartą.
Pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l – 20 min. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
Ambro
Marinuotų svogūnų ir agurkų salotos  

3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.

Marinatui:

3 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto.

Paruošimas:

Agurkus nuplauname, nulupame ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais. Prieskonines žoles nuplauname, nusausiname ir susmulkiname. Viską suberiame į dubenį ir sumaišome. Šio mišinio pripildome 1 l talpos stiklainius ir užpilame pravėsusiu marinatu.
Pasterizuojame stiklainius pridengę dangteliais 90° C temperatūroje 10-15 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarome.
Ambro
Žaliasis daržovių troškinys

2 kg kopūstų,
1 kg žalių paprikų,
1 kg svogūnų,
2 kg neprinokusių pomidorų,
1 kg morkų, petražolių lapų,
0,5 stiklinės vandens, cukraus, druskos,
0,5 l aliejaus,
0,5 stiklinės acto (9 proc.), laurų lapų, maltų juodųjų pipirų.


Visas daržoves nuplauname (morkas nuskutame), supjaustome nedideliais gabalėliais ir paeiliui apkepame aliejuje. Daržoves sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kuriame ištirpintas cukrus ir druska, ir troškiname. Nuplauname ir supjaustome petražoles. Į troškinį sudedame petražoles ir kitus prieskonius. Patroškiname 5 min.
Supilame actą, sumaišome ir karštą troškinį sudedame į iškaitintus stiklainius. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais dangteliais.
kika
Net nezinau ar tai misraine, bet rasau cia.
Pernokusius pomidorus sumalti mesmale imalti cesnako, ideti pagal skoni druskos ir maltu pipiru, supilstit i stiklainius ir ideti i saldytuva. Siaip tai super astru ir skanu prie rukytu lasinuku.
gida
DARŽOVIŲ IR PERLINIŲ KRUOPŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

Reikės:
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg pomidorų
1kg morkų
1kg agurkų
~0,6l aliejaus
100g druskos
300g cukraus
pusės stiklinės acto (9proc.)
prieskonių pagal skonį

Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje.Svogūnus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti.Atskirai išvirti perlines kruopas.Daržoves virti kol suminkštės,į pabaigą sukrėsti virtas perlines kruopas,prieskonius,supilti actą ir aliejų.
Sandariai uždaryti į stiklainius.
Labai skanu žiemą,su bulvėm sriubytė labai super!!!
Skanaus!



toja
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi
Guste
Neseniai issiviriau Viksrelio rekomenduota 'zaliaji darzoviu troskini'. Liuks! Kaip tik mano skoniui:) Tik gal maziau dejau papriku, nes nemegstu, kai labai stipriai jauciamas ju skonis. Nelaukiam nei ziemos, valgom ta misraine kasdien. Rytoj zadu daugiau isvirti. Aciu Viksreliui uz recepta!
Lona
Aš pernai dariau tokią mišrainę:
1kg cukinijos (moliųgas irgi tinka)
visos kitos po 0.5 kg:
morkos,
svogūnai,
pomidorai,
paprikos.
pupelių(šiek tiek apvirti) gal kokią stiklinę.
stiklinė aliejaus (galima ir mažiau)
0.5 stiklinės acto,
druskos, cukraus pagal skonį.
Viską susmulkinti, sudėti ir virti, proporcijas galima keisti pagal savo skonį. Rekomenduočiau ilgiau pavirti, kol suvirs. Labai skanu. Man tai kaip narkotikas, pradėjus puslitriuką negaliu sustot.
P@nter@
QUOTE (toja @ 2003 09 17, 20:42)
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi

Cia daba skaitineju pasidaryciau sita misraine o i ja druskos nereikia ideti? g.gif g.gif
bea
O kajp be jos? Manau, reikia. As tai deciau ir visokiu dar pipiru, astriu prieskoniuku ir pan.
Ingaja
QUOTE (viksrelis @ 2003 08 13, 05:43)
[color=Purple]Marinuotų svogūnų ir agurkų salotos  

3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.

.....

Nu va cia is tos serijos tik truputi kitokia smile.gif
Reikia:
10 kg agurku
2 kg svagunu
0.5 l acto
0.5 l aliejaus
2 saujos druskos
lauro lapeliai, pipiriukai

Agurkus nuplauname, nulupame (jei maziukai ir "jauni" galima nelupti) ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais (as tai tokiais didesniais), viska sumaisome ir paliekame kad truputi suminkstetu, tada verdame (siaip nereikia pervirti, nes labai jau kose iseis, geriau, kad agurkai truputi kietesni), pilstome i stiklainius ir uzdarome
zyle
QUOTE (gida @ 2003 08 13, 22:28)
DARŽOVIŲ IR PERLINIŲ KRUOPŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

Reikės:
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg pomidorų
1kg morkų
1kg agurkų
~0,6l aliejaus
100g druskos
300g cukraus
pusės stiklinės acto (9proc.)
prieskonių pagal skonį

Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje.Svogūnus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti.Atskirai išvirti perlines kruopas.Daržoves virti kol suminkštės,į pabaigą sukrėsti virtas perlines kruopas,prieskonius,supilti actą ir aliejų.
Sandariai uždaryti į stiklainius.
Labai skanu žiemą,su bulvėm sriubytė labai super!!!
Skanaus!

Labai panašią darau, tik galiu pasakyt, kad 1 kg krupų- tikrai perdaug, pilnumoje užtenka ir 0,5 kg. Ir dar, druskos reikia kuo mažiau, nes ir šiaip gaunasi gant aštri, o jei daugiau druskos dedi - tai net sūri wink.gif
zyle
QUOTE (Ingaja @ 2004 08 31, 19:30)
QUOTE (viksrelis @ 2003 08 13, 05:43)
[color=Purple]Marinuotų svogūnų ir agurkų salotos  

3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.

.....

Nu va cia is tos serijos tik truputi kitokia smile.gif
Reikia:
10 kg agurku
2 kg svagunu
0.5 l acto
0.5 l aliejaus
2 saujos druskos
lauro lapeliai, pipiriukai

Agurkus nuplauname, nulupame (jei maziukai ir "jauni" galima nelupti) ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais (as tai tokiais didesniais), viska sumaisome ir paliekame kad truputi suminkstetu, tada verdame (siaip nereikia pervirti, nes labai jau kose iseis, geriau, kad agurkai truputi kietesni), pilstome i stiklainius ir uzdarome

Bet tai kooooks kiekis mišrainės gaunasi iš 10 kg agurkų ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif O jei pasitaisai ir pamatai kad tau ji neskani, kiek paskui metimo daug.... arba reikia turėti diiiiiiiidele šeimą wink.gif kaži ar verta rizikuot pirmąsykį gaminant tokš kiekį wink.gif
zyle
QUOTE (toja @ 2003 09 17, 18:42)
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi

Kažką panašaus darau, tik ne tokiomis proporcijomis ir ne tokia truputi technologija (pvz. pomidorus malu, ryžius nevirtus dedu), man tai mišrainė su ryžiais - pati pati pačiausia....tik va dabar mintinai tai receptuko nežinau, bet jau kaip ji mūsų šeimynai patinka....

Sakiau šiemet nebevirsiu jokių mišrainių, kiek prisitaisiau-tiek užteks, bet paskaitinėjus kai kuriuos čia receptus jau tuo abejoju...ar ištversiu.... biggrin.gif biggrin.gif wink.gif
toja
QUOTE (P@nter@ @ 2004 08 30, 14:26)
QUOTE (toja @ 2003 09 17, 20:42)
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi

Cia daba skaitineju pasidaryciau sita misraine o i ja druskos nereikia ideti? g.gif g.gif

Reikia, reikia, kaip as cia apsiziurejau, reikia sauksto druskos ir stiklines cukraus. cukrus dedamas su visom darzovem, o druska tada kai ryzius sudedi. darzoves troskint reik kokias 15-20 min, tada sudet ryzius ir dar 5-10 min., na kol ryziai isvirs. tiesa kas deda paprika ja irgi reik pakepint
Lona
Aš biški kūriau tipo mišrainę su ryžiais: Pomidorai, cukinijos, svogūnai, morkos, ryžiai, aliejus, actas, cukrus ir druska, bet acto mažumėlę padauginau, rūgštoka, bet nieko.
Niki
As i misraine su ryziais dar i troskinimo gala idedu smulkito cesnako, petrazoliu nemazai, krapu ir kario prieskoniu, cukraus is viso nededu, man net neskanu, galima dar peivagrybiu ideti ar grybu (dar skaniau), tai labai skanu, gal tik proporcijos kitos.

O su perlinem kruopom, tai as cukraus ir acto nedeciau visai, pasidariau pagal si recepta - dabar gailiuosi kad ju pridejau, ir druskos tikrai galima ir maziau.

Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos

Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!
smike
QUOTE (toja @ 2004 09 01, 11:25)
QUOTE (P@nter@ @ 2004 08 30, 14:26)
QUOTE (toja @ 2003 09 17, 20:42)
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi

Cia daba skaitineju pasidaryciau sita misraine o i ja druskos nereikia ideti? g.gif g.gif

Reikia, reikia, kaip as cia apsiziurejau, reikia sauksto druskos ir stiklines cukraus. cukrus dedamas su visom darzovem, o druska tada kai ryzius sudedi. darzoves troskint reik kokias 15-20 min, tada sudet ryzius ir dar 5-10 min., na kol ryziai isvirs. tiesa kas deda paprika ja irgi reik pakepint

Dariau as ta misraine! Patikejau ir idejau stikline cukraus- nu bet ir saldybe gavos! blink.gif Dar uogienes kai kurios ne tokios saldzios. dry.gif Ar tikrai ten tiek cukraus reik?
Niki
As tai kai nemegstu tu saldumu ir actu tai nededu visai cukraus tik druskos pagal skoni, o tu jei megsti su saldumu tai tiesiog pabandyk po truputi cukraus deti ir vis paragauti, man rodos tai pats geriausias budas savo skoniui atrasti, nors as tai ir nepadariau taip su tom perlinem biggrin.gif
Nome
gal jau ir siek tiek paveluotai, bet noriu pasiulyti tikrai puiku recetuka konservuotos paprikos su cesnakais. pagal si recepta gaminu gan seniai (ji gavau is draugo mamos), o neseniai ir DELFI-je radau.
.........................................................................................................
Konservuota paprika su česnakais

2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų),
stiklinė aliejaus,
stiklinė acto (9 proc.),
pusė stiklinės vandens,
degtukų dėžutė rupios druskos,
10 šaukštų cukraus,
300 g česnakų,
susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų,
3-4 juodi pipirai,
3-4 kvepiantys pipirai,
lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius.
.......................................................................................

tik tiek kad as nekaitinu-labai puikiai ir taip laikosi (net ne saldytuve). ir be to visiem labai juokingai skamba toks matavimo vienetas kaip dezute degtuku. bet as imu kupina sauksta ir tiek. tongue.gif
tiesa, dar nededu nei salieru (negaliu pakesti ju kvapo), nei petrazoliu. rolleyes.gif
toja
QUOTE (smike @ 2004 09 10, 13:49)
QUOTE (toja @ 2004 09 01, 11:25)
QUOTE (P@nter@ @ 2004 08 30, 14:26)
QUOTE (toja @ 2003 09 17, 20:42)
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi

Cia daba skaitineju pasidaryciau sita misraine o i ja druskos nereikia ideti? g.gif g.gif

Reikia, reikia, kaip as cia apsiziurejau, reikia sauksto druskos ir stiklines cukraus. cukrus dedamas su visom darzovem, o druska tada kai ryzius sudedi. darzoves troskint reik kokias 15-20 min, tada sudet ryzius ir dar 5-10 min., na kol ryziai isvirs. tiesa kas deda paprika ja irgi reik pakepint

Dariau as ta misraine! Patikejau ir idejau stikline cukraus- nu bet ir saldybe gavos! blink.gif Dar uogienes kai kurios ne tokios saldzios. dry.gif Ar tikrai ten tiek cukraus reik?

Tikrai tiek, as irgi dariau, bet nepasakyciau, kad man saldi gavosi unsure.gif , na skonis tai svelnus, mano brangiausiam galetu but astresnis, o man pats tas thumbup.gif .
Dona
QUOTE (toja @ 2004 10 06, 11:50)
Dariau as ta misraine! Patikejau ir idejau stikline cukraus- nu bet ir saldybe gavos! blink.gif Dar uogienes kai kurios ne tokios saldzios. dry.gif Ar tikrai ten tiek cukraus reik? [/QUOTE]
Tikrai tiek, as irgi dariau, bet nepasakyciau, kad man saldi gavosi unsure.gif , na skonis tai svelnus, mano brangiausiam galetu but astresnis, o man pats tas thumbup.gif .

Del cukraus. Gal jums pasirodys keista ir juokinga, bet cukrus buna skirtingo saldumo wink.gif . Rimtai. Isbandyta. Kad ir lietuviskas cukrus, pavyzdziui, Panevezio ir Marijampoles skiriasi. O labiausiai skiriasi lietuviskas ir lenkiskas cukrus wink.gif . Marinavau siemet darzoves ziemai pagal ta pati recepta pas tevus ir namuose. Skirtumas tik tas, kad cukrus pas tevus buvo lenkiskas, o namuose naudojau lietuviska. Paragavom patisonus pas tevus thumbup.gif , marinatas labai skanus rolleyes.gif . Paragavom namuose ir nesupratau ohmy.gif , pagalvojau, kad gal apsiskaiciavau ir per daug cukraus idejau, nes marinatas kazkoks saldus sad.gif . Ir visai netycia isikalbejom su kolegem prie kavos apie cukru. Jos man isaiskino tuos skirtingus cukraus saldumus.
Tai va. Gal jums vienai isejo saldi misraine del to, kad naudojot lietuviska cukru.
Itariu, kad taip gali buti naudojant visus senesnius receptus g.gif . Nors gal ir klystu...
Dykuma
Gal ne visai i tema, bet gal kuri zinote skanu sparaginiu pupeliu koncervavimo recepta 4u.gif
Aurute
Puiki cukinijos mišrainė garnyrui.

2.5 kg cukinijos
0.5 kg paprikos
0.5 litro pomidorų padažo
0.5 kg šparaginių pupelių
0.5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus
0.5 stiklinės 9% acto
1 valgomas šaukštas druskos

Darbo eiga: cukiniją nulupti ir supjaustyti kubeliais, ir 15 min. troškinti su aliejumi. Sudėti visus likusius komponentus ( tik dar nepilti acto) ir dar 20 min. patroškinti. Supilti actą, patroškinti dar 15 min., dėti į stiklainius ir uždaryti.
Mally
Šitą mišrainę dariau pernai, išėjo labai skani.

Marinuotų daržovių asorti

2 kg morkų
2 kg žiedinių kopūstų
2 kg šparaginių pupelių
2 kg paprikų
2 kg mažų pomidotų.

Marinatui
1 litras vandens
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
1 stiklinė acto (9 procentų)
Lauro lapų, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių


Morkas nuskutame ir supjaustom griežinėliais arba šiaudeliais. Žiedinius kopūstus išskaidom mažais žiedinėliais. Išvalom paprikas. Morkas, žiednius kopūstus, šparagines pupeles bei paprikas 2-3 min pamerkiame į verdantį parūgštintą vandenį. Po to žiedinius kopūstus iškart atšaldome šaltame vandenyje. Pomidorus subadome. Šparagines pupeles supjaustom pailgais gabalėliais. Paruoštas daržoves sudedame į paruoštus 1 litro talpos stiklainius, užpilame paruoštu marinatų, uždarome metaliniais dangteliais. Iškaitiname stiklainius ir sandariai uždarome.
Mally
Daržovių salotos

2 kg kopūstų
2 kg morkų
2 kg agurkų
2 kg pomidorų

Marinatui
1 l vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis citrinų rūgšties

Susmulkintus kopūstus, agurkus, morkas suumaišome dubenyje, sudedame į 1 litro stiklainius, užpildydami 3/4 stiklainio. Į likusią 1/4 stiklainio pridedame supjaustytų pomidorų. Užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu. 1 litro stiklainius kaitiname 15 min.
Mally
Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų
1 kg svogūnų
1 l pupelių
cukraus
druskos
aliejaus
maltų juodųjų pipirų
maltų muskatų
malto imbiero
malto cinamono


Pupeles išverdame pasūdytame vandenyje. Morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka arba pjaustome šiaudeliais. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais. Morkas kartu su svogūnais bei nedideliu kiekiu cukraus ir druskos apkepame aliejuje. Sukrečiame į puodą, skirtą troškinti. Įpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname, kol suminkštėja morkos. Suberiame virtas pupeles, prieskonius, patroškiname dar 5 min. ir sukrečiam į iškaitintus stiklainius. Iškart sandariai uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Mally
Rudeninių daržovių troškinys

1 kg kopūstų
1 kg obuolių
1 kg morkų
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
0.5 litro aliejaus
petražolių ir salierų šaknų
pipirų, lauro lapų, gvazdikėlių
1 stiklinė druskos



Susmulkintus svogūnus, morkas ir obuolius apkepame aliejuje. Puode su nedideliu kiekiu vandens 15 min. patroškiname kopūstus, į juos suberiame apkeptas daržoves, smulkintus pomidorus, petražoles, salierus, ipirus, lauro lapus, gvazdikėlius bei druską. Pamaišydami troškiname 20 min., kol visos daržovės gerai perkaista. Tada paruoštą troškinį sudedame į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
Mally
Salotos su burokėliais

3 kg virtų burokėlių
2 kg morkų
2 kg obuolių
2 kg svogūnų
0,5 l aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį


Burokėlius, morkas bei obuolus supjaustome kubeliais, susmulkinam svogūnus. Puode su aliejum pakepam svogūnus, po to sudedam obuolius, morkas ir burokėlius. Ant silpnos ugnies maišydami kaitiname, kol daržovės suminkštėja. Prieš baigiant troškinti suberiame prieskonius. Teroškinį sudedam į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
Mally
o ar galima prie šios temos rašyti konservuotų padažų ar sūdytų daržovių receptus?
Aurute
Manyčiau, kad galima. Lauksiu kitų konservavimo receptų 4u.gif .
p. Kikimora
QUOTE(toja @ 2003 09 17, 22:41)
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi

*




neužrūgsta su ryžiais? arba darmačiau receptą su pupelėmis????? ar reikia laikyti šaldytuve, o gal virti autoklave??????????? doh.gif
irmante
Gal kas marinuojate žalius pomidorus?
Noriu pasigaminti tokių, kur parduotuvėse žali konservuoti būna. Labai skanūs smile.gif

Tik nežinau marinato recepto. Agurkų manau netiktų.
jasia
Kaip tik visai tinka.Vienais metais marinavau asorti,agurkus,pomidorus ir viskam dariau vienodą marinatą.Buvo labai skanūs.Į trijų litrų stiklainį dedu 2šaukštus druskos,1šaukštą cukraus ir 1 arb.šaukštelį citrinos rūgšties. ax.gif
mildux
Marinuojant žalius pomidorus labai tinka pridėti česnakų, petražolės šakelę. Siūlau dar vieną marinato receptą. 2,5 l vandens, po 1 stikl. acto ir cukraus, 0,5 stikl. druskos, 5 juod. pipirų grūdeliai. Pomidorus užpylus karštu marinatu , kaitinti (1 l stiklainį apie 15 min.) ir sandariai uždaryti.
palmolive
gal kas zinot kokia misraine su agurkais ir pomidorais? ax.gif
zigzag
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 09:23)
gal kas zinot kokia misraine su agurkais ir pomidorais? ax.gif
*



Man patinka agurkų ir pomidorų mišrainė, gaminama autoklave. Tiesiog gaunasi ne košė, bet atskiros daržovės. Tik reikia tą puodą turėti.
palmolive
QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 11:59)
Man patinka agurkų ir pomidorų mišrainė, gaminama autoklave. Tiesiog gaunasi ne košė, bet atskiros daržovės. Tik reikia tą puodą turėti.
*



o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti 4u.gif
*Smilga*
Agurkų - pomidorų mišrainė žiemai

1 kg agurkų
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
kelios paprikos (nebūtinai, bet jos čia labai tinka)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės 9 proc. acto
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos

Daržoves supjaustyti griežinėliais, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir patroškinti apie 20 min. Dėti į stiklainius, uždaryti dangteliais. Viskas thumbup.gif
Aš pati virdama šią mišrainę mėgstu nukrypti nuo originalaus recepto - tiesiog druskos, cukraus dedu pagal skonį, aliejaus pilu mažiau.
zigzag
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 13:09)
o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti 4u.gif
*



Ne, paprastai marinuoti netinka, nes į šią mišrainę visiškai nereikia acto. Paprastai sumarinavus be rūgšties kažin ar laikysis?
zigzag
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 13:09)
o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti 4u.gif
*




QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 18:23)
Ne, paprastai marinuoti netinka, nes į šią mišrainę visiškai nereikia acto. Paprastai sumarinavus be rūgšties kažin ar laikysis?
*



Paprastai marinuoti pasiūlysiu kitą receptą. Tai ne košė, atskiros daržovės. Tiesą sakant, man ji aštroka:

dėti sluoksniais į 1 l stiklainį pjaustytus agurkus, svogūnus ir pomidorus. Supilti 2 valg. šaukštus (nubrauktus) druskos, 2 su kaupu cukraus ir 4 acto (galima mažiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti iki 80 laipsnių ~ 30 min.
mildux
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 09:23)
gal kas zinot kokia misraine su agurkais ir pomidorais? ax.gif
*



Siūlau agurkų mišrainę su pomidorais ir obuoliais. Daržovių labai natūralus gaivus skonis, nes gaminama be acto. Proporcijos maždaug tokios:
6 agurkai,
3 obuoliai,
3 pomidorai,
1-2 svogūnai,
krapų, petražolių, aliejaus.
Agurkus supjaustyti, pabarstyti druska ir palaikyti 3-4 val. , kad atsirastų sulčių. Obuolius, pomidorus, svogūnus, žalumynus supjaustyti. Viską dėti sluoksniais į stiklainius, užpilti nuo agurkų susidariusiomis sultimis. Kaitinti 10-15 min. Prieš uždarant ant daržovių užpilti 2-3 šaukštus aliejaus.
palmolive
labai jums aciu uz patarimus ir receptelius clap.gif

o siandien tai pirmiausia darysiu pagal *Smilgos* receptura biggrin.gif tikrai labai paprasta, ypac man, pradedanciai sukiotis apie puodus smile.gif
o kai obuoliukai bus jau skinami, isbandysiu ir mildux receptuka tongue.gif
beje, mildux koki obuoliai tinka, greiciausiai kad antaniniai, o dar kokie tinka? ax.gif
palmolive
QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 18:28)
Paprastai marinuoti pasiūlysiu kitą receptą. Tai ne košė, atskiros daržovės. Tiesą sakant, man ji aštroka:

dėti sluoksniais į 1 l stiklainį pjaustytus agurkus, svogūnus ir pomidorus. Supilti 2 valg. šaukštus (nubrauktus) druskos, 2 su kaupu cukraus ir 4 acto (galima mažiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti iki 80 laipsnių ~ 30 min.
*




o kaitinti puode ar orkaitej? blush2.gif o gal galima maziau kaitinti ax.gif
zigzag
QUOTE(palmolive @ 2005 08 26, 09:01)
o kaitinti puode ar orkaitej?  blush2.gif  o gal galima maziau kaitinti  ax.gif
*



Aš kaitinu puode. Kokį vieną stiklainį pabandyk mažiau kaitinti, gal tikrai bus gerai.
Lotynė
Turiu labai daug burokeliu ir cukiniju. Gal ka zinote idomesnio ziemai is situ darzoviu blush2.gif
mildux
QUOTE(palmolive @ 2005 08 26, 08:54)

beje, mildux koki obuoliai tinka, greiciausiai kad antaniniai, o dar kokie tinka?  ax.gif
*



Taip, aš darau su antaniniais, bet manau tiktų ir kitokie rudeniai kietesni obuoliai.
mildux
QUOTE(Eima @ 2005 08 31, 12:23)
Turiu labai daug burokeliu ir cukiniju. Gal ka zinote idomesnio ziemai is situ darzoviu blush2.gif
*



Cukinijas aš dažniausiai tarkuoju ir pridedu į obuolienę ar slyvienę.

Na, o burokėlius labai mėgstame. Esu išbandžiusi įvairiausių receptų. Siūlau:

Švelni burokėlių mišrainė
Burokėlių, morkų, rūgščių obuolių imu po lygiai, svogūnų- perpus mažiau. Burokėlius ir morkas išverdu, sutarkuoju, taip pat sutarkuoju ir obuolius. Susmulkintus svogūnus pakepinu. Viską sudedu į puodą, užpilu aliejumi, pasūdau, įmetu kelis pipiriukus, lauro lapelį ir troškinu 20-25 min.

Burokėlių troškinys su pupelėmis
2 kg virtų burokėlių
0,5 l virtų pupelių
po 300 g morkų ir svogūnų
po 1 stikl. pomidorų padažo ir aliejaus
druskos, pipirų
Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.
Katinėlis
O gal kuri žinot pomidorų skanią mišrainę, tik be agurkų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.