Pasidalinkit ismintim, ka gudraus gaminat, kad neismest produktu. Pvz pas mus daznai uzsistovi ir galiausiai buna ismetami (ypac po vakareliu) virti ryziai, bulves, grietine, kefyras, duona /batonas (kaip taisykle, niekad nesuvalgom), kartais morku per daug uzsiperkam... Kaip gelbejat? Kokiu zinot paprastu greit paruosiu, bet skaniu patiekalu idant maisto nesvaistyti?
Batona galima keptuveje apkepti pamirkius kiausinio, pieno ir cukraus plakinyje. Bet tai gana kaloringa. Nors skanu..
Ryziai,bulves,makaronai tinka misrainems.Ka turi,ta dedi-makaronai,morkos,agurkai,desrytes galiukas,svogunas,zirneliai,aliejus ar majonezas.Su kefyru vietoj grietines as uzpilu zalias salotas(agurkai,svogunu laiskai,salotos,ridikeliai).Is likusiu bulviu gali iskepti bulviniu kotletu-sumali su mesmale bulves,dedi pakepinto svoguno,kiausini,miltu,pipiru,darai kotletukus ir kepi aliejuje.Su grietine niam.Siaip tai kai per daug ryziu priverdu,ikisu i kamera,kai reikia-atsildau.
Nieko gudriau nesumastau, kaip tik visokius likucius panaudoti misrainems, kaip ir Sharka. "Padeveta" batona galima supjaustyt gabaliukais, pakepint ir irgi i misraine, kaip ir pakepinta duona..
Tiesa,as batona specialiai dziovinu,paskui su mesmale sumalu-ir turiu dziuveseliu. ;D
As kepimo forma ar skarda iskloju batonu, apslakstau pienu kad suminkstetu ir pamaigau, kad visi tarpeliai uzsilipdytu, o jau ant virsaus tai viska kas liko, desra, vista, kumpeliai, svoguniukas, pomidorai, agurkai, ir suris. Pasaunu i orkaite ir gaunasi " baliaus abjedkiu (atlieku) pica" [smiley=000172.gif]
vienas paprastas rezeptukas:
viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu. Tinka su kečupu ar salotomis. Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D
Prisiminiau: kai pas mus lieka kefyro, rūgpienio, pieno, grietinės ar jogurto, vakarienei būna miltiniai blynai. Paprastai "čirviniai", kepami elektrinėje keptuvėje (mažiau riebalų) ir l.panašūs į sausainiukus. Mano vyras l.skanius moka iškepti.
Jei liko ryžių, kad ir nedaug labai galima pasigaminti kinietiškai. ryžius pakepini keptuvėje su sviestu arba aliejum ir daugybe pvz. kinietiškų prieskonių, paskui dar įmuši kelis kiaušinius ir viską apkepi. Išeina skanūs pusryčiai-priedai ir padažai pagal pageidavimus. kaip kažkas jau minėjo man labai skanu ir bulvių likučiai taip apkepinti ir užleisti su kiaušiniu, o jei dar su bulvėm ir paprikos gabalėliai su dešryte ten pakepa-tai išvis skanumėlis... kaip sakoma bet koks dar valgomas š.... tinka su kiaušiniais keptuvėje-svarbu tik prieskonių krūvą prisiderinti ;)
mano vyras mane batonais tokiais keptais maitina ;D
Jo, mes studiju metais barake tokius patiekalus "pachliobkem" vadinom ;D Paprasciausia tai buvo kubeliais pjaustyta duona + kiausiniu plakinys. Su pomidorais labai skanu
As tai daznai jei lieka padziuves batonas (ne visai isdziuves) tai ismirkau ji pieno ir kiausinio plakinuyje ir i keptuve, apkepu, ir niam pusryciams ypac. siaip daznai specialiai batona padziovinu :
As kai man lieka virtu ryziu kepu tokius pyragiukus
Tesla labai paprasta:1 stikl.vandens, 1 kaiusinis, 1 stikl. miltu,druskos. Idaras: virti ryziai, 2 virti kiausiniai, prieskoniai. Tesla iskocioju, su stikline iskerpu apskritimus, dedu idara, uzlipdau kampus ir kepu ikaitintame aliejuje. Labai graziai apskrusta
Oi, Katinėle, gal pasirodysiu didelė tinginė, bet labai jau daug darbo, kol tą tešlą iškočioji ir padarai..... :-[ o kad skanu, tai neabejoju... ;)
Rigedora, zinai, gal tik skamba, kad darbo daug, is tikruju kazkur per pusvalandi apsisuku ;)
Tikrai, tos kiausinienes-nekiausinienes laaabai skanios gaunasi.
As pakepinu svogunelius, grybukus, desryte, mesyte (na aisku nebutinai viska ;D ), tada morkytes, paprika dedu, paciam gale ryzius, prieskoniu ir kiausiniu. Valgant butinai uzpilu kinisko sojos padazo! Skanu netgi salta
oi kiek čia visko prigamint galima -
iš ryžių - apkepų, ryžių blynų, mišrainyčių, iš bulvių - sumalt ir žemaitiškų blynų, pvz. su tų pačių ryžių ir grybukų įdaru, arba kukulių išvirt grietinė - pyragų prikept galima kefyras - irgi pyragų, blyniukų, šaltibarščių duona - padaryt duonos ir pupelių mišrainę batonas - kaip kitos mamos rašė, pamirkyt su pienu plaktam kiaušiny, dar galima daug žalumynų į ta plakinį pripjaustyt morkos - mišrainytės (su česnaku ir morkom, su salieru arba su daikonu, dar gaivių galima - su medum ir džiovintais vaisiais), morkų blynai, morkų pyragas žodžiu, neišmeskit
kas čia per daikonas?????
QUOTE(hobo @ 2005 05 20, 10:20) lituanistai liepia vadint baltaisiais ridikais, bet man kažkaip daikonas gražiau. tokie ilgi, forma panašūs į morkas, tik galai storesni ir šiaip didesni. jei neklystu, jie iš japonijos kilę. man jie labai skanūs, reikia gal temą apie juos atidaryt
tokia tema yra užkandžiuose.
o kuo jie skyrias???? man rodos, kad niekuo tik spalva?????
Pasitaiko, kad po baliuko lieka sudziuvusiu sumustiniu, tai juos, kita ryta, dekit i keptuve, desryte, ar kuo kitu, zemyn ir truputi pakepinkit. Skanu prie alaus
Su likusiom bulvėm:
Padaryt košę (sutrint su grūstuvu, įmest varškės, kiaušinio, galima šiek tiek miltų ir prieskonių pagal skonį ir iškept blynukus - kotletukus .... Niam niam Uošvienė adžnai taip daro tai ir man patiko QUOTE(olé @ 2005 05 20, 10:03) oi kiek čia visko prigamint galima - iš ryžių - apkepų, ryžių blynų, mišrainyčių, iš bulvių - sumalt ir žemaitiškų blynų, pvz. su tų pačių ryžių ir grybukų įdaru, arba kukulių išvirt grietinė - pyragų prikept galima kefyras - irgi pyragų, blyniukų, šaltibarščių duona - padaryt duonos ir pupelių mišrainę batonas - kaip kitos mamos rašė, pamirkyt su pienu plaktam kiaušiny, dar galima daug žalumynų į ta plakinį pripjaustyt morkos - mišrainytės (su česnaku ir morkom, su salieru arba su daikonu, dar gaivių galima - su medum ir džiovintais vaisiais), morkų blynai, morkų pyragas žodžiu, neišmeskit geros idejos siandien vakaryksciu bulviu kotletukus padariau, vietoj to, kad ismesti
Jei lieka manu koses, isplaku su pienu, imusu kiausinu pilu miltu, cukraus ir kepu blynus . Skonis fantastiskas. Kaimyne pavaisinau, tai ji dabar specialiai verda manu koses daug kad liktu blynams
jei yra seno batono, galima issikepti pyrago - "Sarlote" :
iskloji skardos dugna ir sonus batono riekemis, kurios yra pamirkytos pieno (arba kefyro, jogurto) ir kiausinio plakinyje. tada prideti nuluptu supjaustytu obuoliu (paprastai irgi naudoju apvytusius, pastovejusius QUOTE(lytutis @ 2003 06 25, 01:36) vienas paprastas rezeptukas: viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu. Tinka su kečupu ar salotomis. Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę
[O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę ::
ir dar gyvi likot
Labai šauni tema, gaila, kad šiek tiek primiršta
Ta proga vakarykščius ryžius pasikepiau su sojų padažu, kariu, pipirais ir pomidorais
aš su likusiais ryžiais darau ale plovą: pakepinu svogūnų, morkytę, dešros daktariškos ar kokio kumpelio, įdedu pomidorų ar tomato, grietinės kartais, šiek tiek vandenuko, prieskonių, patroškinu viską ir supilu an ryžių. Išmaišau viską pakaitinu ir jau galima valgyti
virtas bulves pasikepam su kiaušiniu, dešryte, svogūnu - skanu su kefyru.
Laba
netycia uztikau sia tema...pasidalinsiu ideja- ka as darau su padziuvusiu batonu/duona (bet ne akmens kietumo) as ta duonos gabala pakisu sekundei dviem po tekanciu vandeniu ir pasaunu i pasildyta orkaite kokiom 5-iom minutem. Gaunasi lyg svieziai kepta (tiek kad plutele truputi traskesne nei paprastai) bet vidus- super minkstas.
mano mociute taip sviezindavo duona, bet vienas minusas, kad po to ji dvigubai greiciau sudziuva, tai reikia tada is karto ja suvartoti...
o skrandis kaip reaguoja?
Sudžiūvusi duona nėra pasenusi duona
Labukas, mamytės
Aš tai iš likusių bulvių ar bulvių košės darau koldūnus su bulvių koše, man labai patinka. Sudžiuvusį batoną tai siulyčiau po dvi riekeles aptepti uogomis, suglausti taip, kad uogos būtų viduje, tada pamirkyti plaktame kiaušinyje ir džiuvesėliuose ir kepti keptuvėje, labai skanu kaip pyragėliai. Apdžiuvusią duona pakepinkite aliejuje ir padarykite sumuštinukus su virtu kiaušiniu ir majonezu ara fermentiniu sūriu ir majonezu.
Super temele
jei atlieka farso truputi galima padaryt maziukus kukuliukus ir i kamera verdant sriuba pravercia
QUOTE(valinga @ 2008 11 15, 22:54) va įdomi versija, nes frašo pas mane visada visada lieka ir nemažai ir dažniausiai jau į šiūkšlių dėžę lekia, nes kažkaip nesumąstau kur panaudot... bet kiek laiko tie kukuliai verda.. o ar laikos jie, juk be kiaušo turbūt ar su??? QUOTE(S.N.A.S @ 2008 12 16, 12:33) va įdomi versija, nes frašo pas mane visada visada lieka ir nemažai ir dažniausiai jau į šiūkšlių dėžę lekia, nes kažkaip nesumąstau kur panaudot... bet kiek laiko tie kukuliai verda.. o ar laikos jie, juk be kiaušo turbūt ar su??? Faršą išmest ?
Jeigu verdant bulves įdedame pipiro laro lapelių,na,ir šlakėlį aliejaus ar gabalėlį sviestuko,skysčio neišpilkite,o,panaudokite padažams,sriubytei.
Jeigu lieka padažo,bet kokio nemeskite lauk,o,panaudokite troškiniams.besibaigiant troškintis,supilkite. Ruošiant rytmetį,bet kokią košę lieka likučių,iš jų galima pasigaminti maltinukų,panaudoti kepant omletus,sudėti į pietų sriuba,ar panaudoti ruošiant garnyrą.
Kaip tik siandien is likusiofarso darysiu kukuliukus ir virsiu sriuba darzoviu
temele nebloga yra ka paskaityt ir daug ka zinantiems, apie sudziuvusi batona galvojau kad tik i dziuvesius tinka, bet pasirodo tinka ir pyrageliams su uogiene, smagumeleis, reiks pabandyt, nes pastoviai uzsilaiko batonas ir sudziuna
QUOTE(Katinele @ 2003 07 17, 20:42) As kai man lieka virtu ryziu kepu tokius pyragiukus Tesla labai paprasta:1 stikl.vandens, 1 kaiusinis, 1 stikl. miltu,druskos. Idaras: virti ryziai, 2 virti kiausiniai, prieskoniai. Tesla iskocioju, su stikline iskerpu apskritimus, dedu idara, uzlipdau kampus ir kepu ikaitintame aliejuje. Labai graziai apskrusta Man tešla gerookai per skysta su tokiais santykiais gavosi. Apskrudo gražiai, bet šiaip nesužavėjo. Negaminčiau antrą kartą, nes dabar vietoj nepanaudotų ryžių turiu nepanaudotų pyragėlių. Nors jų gaminimas sukėlė naujų kulinarinių idėjų ... QUOTE(Katinele @ 2003 07 18, 16:29) Su indų plovimais užtrukau gerokai virš valandos...
Iš likusių virtų bulvių galima padaryti labai skanų įdarą lietiniams{pakepinti svogūną, ,jeigu likę šaldytuve virtos mesytės,,bet nebūtinai}
Paruošti padažiuką spirgųsvogūno+pienuko. Iš likusių virtų ryžių galima paruošti taip pat įdarą lietiniams{ryžiai+virtos dešrelės+žirneliai],tokiu įdaru galima įdaryti lietinius. Iš,sudžiūvusios duonos galima išvirt vasarą gaivią duonos+uogų sriubą.
Sėdžiu, mąstau, ką padaryt su likusiom jau senyvom bulvėm.. kai parduotuvės jau pilvns šviežių...
|