sveiki,norėjau pasiklausti ar kas naudojatės Picasa2 programa.Aš ja turiu,bet nelabai žinau ką su ja galima veikti.Pasidariau lietuvių kalba.Mačiau,kad su ja galima raudonas akis nuimti,spalvas nuotraukos pakeisti,kaip dar galima ją panaudoti?Ar kas nors galite man papasakoti apie Picasa2.Būčiau labai dėkinga
Čia papasakota, ką galima su PICASA nuveikti.
Čia galima atsisiųsti lietuviskąjį PICASA. Sėkmės dailinat nuotraukas QUOTE(nikute @ 2006 06 18, 20:02) Čia papasakota, ką galima su PICASA nuveikti. Čia galima atsisiųsti lietuviskąjį PICASA. Sėkmės dailinat nuotraukas nikute tai čia ir taip aišku,pas visus tai yra.Aš todėl ir užvedžiau temą,kad man kas nors parašytu kas šita programa naudojasi.O ten anglų kalba paaiškinta,man reiktu kad kas nors savais žodžiais paaiškintu.Dabar sėdžiu ir viską nagrinėju.Puse supratau... QUOTE(VILGRA @ 2006 06 18, 19:17) nikute tai čia ir taip aišku,pas visus tai yra.Aš todėl ir užvedžiau temą,kad man kas nors parašytu kas šita programa naudojasi.O ten anglų kalba paaiškinta,man reiktu kad kas nors savais žodžiais paaiškintu.Dabar sėdžiu ir viską nagrinėju.Puse supratau... Siaip nieko daug su Picasa nepadarysi, man tai labai patinka is nuotrauku daryti koliazus. Pabandyk...
Prašyčiau paaiškinti, kaip sumažinti nuotraukytę Pikasa programa? Apkarpyti nenoriu. Dėkoju
atrodo google nenumate sioj programoj mazinimo (resample/resize) proceduros
taigi siulau maza bet gera programike FastStone ji yra nemokama ir turi tikrai nemazai irankiu
IrfanView programa gali atsisiusti is cia:
http://www.hig.se/learningcenter/blackboar...m/irfanview.zip Ji yra nemokama ir turi daug funkciju
parsisiunciau ta picasa lietuviska atseit,bet ten viskas rusu kalboje,gal zinot kaip pakeisti i lietuviu kalba?
norejau paklausti, o pvz tos nuotraukos kurios isideda i picasa,ar jos vistiek lieka kompiuteryje ten kur buvo,ar tarkim istrynus jas is picasos,ju nebeliks ir paciam kompiuteryje? QUOTE(_PostScriptum_ @ 2006 09 26, 21:43) parsisiunciau ta picasa lietuviska atseit,bet ten viskas rusu kalboje,gal zinot kaip pakeisti i lietuviu kalba? norejau paklausti, o pvz tos nuotraukos kurios isideda i picasa,ar jos vistiek lieka kompiuteryje ten kur buvo,ar tarkim istrynus jas is picasos,ju nebeliks ir paciam kompiuteryje? Pikasoj nuotraukas istrynus ar jas redagavus, kompe jos lieka nepakitusios, o pataisytos ir issaugotos gules ten, kur jas issaugosi...!!! Kalba galima pasikeisti: Irankiai>Pasirinktys>Ir su rodyklyte pasirink kalba. Kaip ten pas tave rusu klb. bus parasyta nezinau
:verysad:Naudoju Picasa 2.Bet nesigauna man koliažo iš nuotraukų padaryti.Prašau paaiškinkit detaliai "dlia osobo tupych"
Nu jau faina šita programa.Neįsivaizduoju nuotrauku be jos.Net baisiausios kokybės nuotraukas pataiso.Ir visokiu triukų galima padaryti.Man tai ji labai tiko, o dar fotkėms uždedu rėmelius tai iš vis
QUOTE(Lauryteb @ 2006 07 30, 07:30) Pasižymėk nuotraukas, kurias nori mažinti ir tada spausk mygtuką Eksportuoti (apačioje jis yra). Ten paklaus kokio dydžio nuotrauką daryti ir kaip smarkiai ją suspausti. Tik atkreipkit dėmesį kur bus sudėtos eksportuotos nuotraukos, o tai paskui klausinėsit kur tos sumažintos nuotraukos Šiaip yra vienas niuansas su Pikasa, kurį, manau, verta žinoti ir suprasti. Pikasa niekada nekeičia jūsų originalaus paveiksliuko failo. Jis lieka grynai toks, koks buvo suskurtas fotoaparate. Dėl to, pataisę nuotrauką Pikasoj ir norėdami ją kur nors nusikopijuoti, nunešti į fotolaboratoriją padaryti ir t.t., privalote daryti eksportą, tada bus sukurtas naujas failas su visais pataisymais. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai tik bereikalingas papildomas žvilgsnis, bet yra vienas milžiniškas pliusas: galite Pikasoj eksperimentuoti kaip tik norite, jūs niekada nesugadinsite nuotraukos ir visąlaik galėsite atstatyti visus pakeitimu. Mano galva Picasa yra ideali programa tam, kas nenori paromis sėdėti prie kompo mokindamasis kaip reikia naudotis fotošopais ir pan. Ir dar vos nepamiršau. Jei turite susikūrę gmail pašto dėžutę, tai galite labai lengvai ten pasidaryti ir nuotraukų galeriją, o nuotraukas į tą galeriją galima talpinti tiesiai iš Pikasos (Gmail ir Pikasa ira tų pačių Google produktai). Labai patogu. QUOTE(neturiu @ 2006 08 01, 00:04) Su Pikasa nezinau kaip, nes pats nenaudoju, geriau naudok ACDSee, Photoshop ar IrfanView programas, su jomis labai paprasta Pasiūlymas nuotraukų mažinimą daryti su fotošopu man panašus į pasiūlymą šaudyti į žvirblius iš patrankos.
Man Pikasa geriausia
o man kažkodėl neleidžia pakeist kalbos
Labai prasau, paaiskinkite man kai kuriuos dalykus. Kaip padaryti, kad visos naujos nuotraukos automatiskai patektu i Picasa. Ne visos kazkodel patenka. Dar toki dalyka pastebejau, jeigu tarkim Paint prigramoje apkerpu nuotrauka ir noriu ta apkarpyta patalpinti i Picasa, tai niekaip neiseina. Ir dar ne visi paveiksleliai is My document patenka i Picasa, kas cia per misle, niekaip perprasti negaliu. O seip tai esu patenkinta ta programa.
QUOTE(liucinka @ 2006 12 08, 22:03) Labai prasau, paaiskinkite man kai kuriuos dalykus. Kaip padaryti, kad visos naujos nuotraukos automatiskai patektu i Picasa. Ne visos kazkodel patenka. Dar toki dalyka pastebejau, jeigu tarkim Paint prigramoje apkerpu nuotrauka ir noriu ta apkarpyta patalpinti i Picasa, tai niekaip neiseina. Ir dar ne visi paveiksleliai is My document patenka i Picasa, kas cia per misle, niekaip perprasti negaliu. O seip tai esu patenkinta ta programa. Šią programą turiu neseniai, man taip pat neperkelia visų nuotraukų. Aš kolkas atradau tokį būdą: Įrankiai-Katalogų valdymas-Kairėj pusėj išsirenkų diską kuriame yra nuotraukų katalogas, jį susirandu, ant jo stovėdama, dešnėj pusėj paspaudžiu TIKRINTI vieną kartą. Tada automatiškai jį perkelia į picasą. Tikiuosi atsiras geriau žinančių šią programą ir patars kaip paprasčiau padaryt QUOTE(liucinka @ 2006 12 08, 22:03) Labai prasau, paaiskinkite man kai kuriuos dalykus. Kaip padaryti, kad visos naujos nuotraukos automatiskai patektu i Picasa. Ne visos kazkodel patenka. Dar toki dalyka pastebejau, jeigu tarkim Paint prigramoje apkerpu nuotrauka ir noriu ta apkarpyta patalpinti i Picasa, tai niekaip neiseina. Ir dar ne visi paveiksleliai is My document patenka i Picasa, kas cia per misle, niekaip perprasti negaliu. O seip tai esu patenkinta ta programa. Atradau dar vieną būdą: Įrankiai-Katalogų valdymas-dešnėj pusėj kur Maršrutas išsirinkt katalogą kuriame yra tavo nuotraukos, užfiksuot ir ok. Šiandien išbandžiau, tikrai perkiale nuotraukas į pikasą.
O kur ir kaip gmail'e galima susikurti nuotraukų galeriją?
QUOTE(saule97 @ 2006 12 14, 15:04) Mane irgi labai labai domina ta galerija, pamokykit žinantys Papildyta: QUOTE(eveneir @ 2006 12 14, 16:05) Įeini į pikasą, ant norimos nuotraukos pelyte spragtelni 2 kartus, tada kairėj pusėj pasirenki norimą taisymo būdą, ar akių koregavimą, ar šviesos, ar tiesinimo, ar efektus. Sėkmės QUOTE(jurguliukas @ 2006 12 14, 17:37) Įeini į pikasą, ant norimos nuotraukos pelyte spragtelni 2 kartus, tada kairėj pusėj pasirenki norimą taisymo būdą, ar akių koregavimą, ar šviesos, ar tiesinimo, ar efektus. Sėkmės Nu tą tai žinau bet mane domina kas kt-kaip rėmelius uždėti ir pataisyti nuotraukas ir taipogi rašė,kad galima įvairius triukus atlikt (kokius) QUOTE(eveneir @ 2006 12 14, 17:48) Nu tą tai žinau bet mane domina kas kt-kaip rėmelius uždėti ir pataisyti nuotraukas ir taipogi rašė,kad galima įvairius triukus atlikt (kokius) QUOTE(jurguliukas @ 2006 12 14, 17:59) Na, dar galima padaryti filmą, bet... nors ir galima pasirinkti kelis filmo dydžius ir laiką tarp nuotraukų, tačiau filmas tikrai ne pats geriausias, nors staigmenai tikrai tinka... Blogumas tame, kad rodoma daugiausiai centrinė nuotraukos dalis (nžn, ar aiškiai parašiau).
QUOTE(ruci @ 2007 01 18, 14:58) Na, dar galima padaryti filmą, bet... nors ir galima pasirinkti kelis filmo dydžius ir laiką tarp nuotraukų, tačiau filmas tikrai ne pats geriausias, nors staigmenai tikrai tinka... Blogumas tame, kad rodoma daugiausiai centrinė nuotraukos dalis (nžn, ar aiškiai parašiau). QUOTE(jurguliukas @ 2007 01 18, 16:38) Pasirenki nuotraukas, pažymi jas "Laikyti" ![]() eini į meniu punktą "Sukurti" ,renkies "Filmas" ,tada pasirenki parametrus: "Delsimas tarp nuotraukų" bei "Filmo dydis" ,paspaudi "Gerai", tada pasirenki "Video Compression" ir OK .Tada programa generuoja filmuką ir atidaro katalogą, kuriame jis užsaugomas.Sorry, kad paveiksliukai tokie dideli QUOTE(ruci @ 2007 01 18, 16:41) Pasirenki nuotraukas, pažymi jas "Laikyti" ![]() eini į meniu punktą "Sukurti" ,renkies "Filmas" ,tada pasirenki parametrus: "Delsimas tarp nuotraukų" bei "Filmo dydis" ,paspaudi "Gerai", tada pasirenki "Video Compression" ir OK .Tada programa generuoja filmuką ir atidaro katalogą, kuriame jis užsaugomas.Sorry, kad paveiksliukai tokie dideli Labai ačiū, jau sukūriau filmuką, viskas labai QUOTE(jurguliukas @ 2007 01 18, 21:29) QUOTE(ruci @ 2007 01 18, 21:24) Corel SnapFire atskira programa ar įeina į picasą QUOTE(jurguliukas @ 2007 01 18, 23:02) Atskira. Viena mama rekomendavo, tai šiandien išbandysiu Papildyta: QUOTE(Ddoovviillėė @ 2006 11 02, 19:42) Nerandu rėmelių nors tu ką - gal kas galit padėti?
aš tai pat nerandu jokių rėmelių.Bet šiaip programėlė
[quote=Ddoovviillėė,2006 11 02, 19:42]
Nu jau faina šita programa.Neįsivaizduoju nuotrauku be jos.Net baisiausios kokybės nuotraukas pataiso.Ir visokiu triukų galima padaryti.Man tai ji labai tiko, o dar fotkėms uždedu rėmelius tai iš vis O kaip rėmelius galima padaryti?
Tai va, kad rėmėlių turbūt ir negalima su šia programa padaryti
Norėčiau paklausti, ar galima iš picasa el. paštu siųsti nuotraukas . Esu prisijungusi prie gmail . Kada bandau siųsti, tai man atsiranda užrašas, kad prisijungti prie interneto, nors jau prisijungusi. Paaiškinkit, kaip daryti.Gal aš ne taip ką darau.Ar reikia prieš siunčiant sumažinti nuotraukas ? Kaip tai padaryti ? Klausimų milijonai .
QUOTE(KAMANĖ @ 2007 01 31, 14:26) Norėčiau paklausti, ar galima iš picasa el. paštu siųsti nuotraukas . Esu prisijungusi prie gmail . Kada bandau siųsti, tai man atsiranda užrašas, kad prisijungti prie interneto, nors jau prisijungusi. Paaiškinkit, kaip daryti.Gal aš ne taip ką darau.Ar reikia prieš siunčiant sumažinti nuotraukas ? Kaip tai padaryti ? Klausimų milijonai . Siųsti galima, tik nuotraukos neturi viršyt 10 MB. Prieš siusdama iškart po nuotraukom matysi kiek jos užima vietos (ten kur rašo datą jų numerį). Man dažnai siunčias apie 8 nuotraukas. Man tik vieną kartą prašė prisijungti, tai įrašai vartotoją ir slaptažodį tokį pat kaip gmail. Na niekas nesigauna man su nuotraukų siuntimu iš Picaso.Kažko neleidžia ir viskas.
Man šita programa irgi super
Perskaičiau visą temą, tai dabar labai faina su tom nuotraukytėm
man kazkodel tik rusu kalba duoda
sveikos. turiu ir as viena problemele:
neseniai parsisiunciau picasa2, tai noriu paklausti: man koliazus darant kompiuteris pats nustato issidestyma (pvz kaip cia) ![]() as zinau, kad galima nuotraukas "deliot" kaaip pats nori, bet nezinau kaip! QUOTE(valkata @ 2006 11 04, 01:06) Pasižymėk nuotraukas, kurias nori mažinti ir tada spausk mygtuką Eksportuoti (apačioje jis yra). Ten paklaus kokio dydžio nuotrauką daryti ir kaip smarkiai ją suspausti. Tik atkreipkit dėmesį kur bus sudėtos eksportuotos nuotraukos, o tai paskui klausinėsit kur tos sumažintos nuotraukos Šiaip yra vienas niuansas su Pikasa, kurį, manau, verta žinoti ir suprasti. Pikasa niekada nekeičia jūsų originalaus paveiksliuko failo. Jis lieka grynai toks, koks buvo suskurtas fotoaparate. Dėl to, pataisę nuotrauką Pikasoj ir norėdami ją kur nors nusikopijuoti, nunešti į fotolaboratoriją padaryti ir t.t., privalote daryti eksportą, tada bus sukurtas naujas failas su visais pataisymais. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai tik bereikalingas papildomas žvilgsnis, bet yra vienas milžiniškas pliusas: galite Pikasoj eksperimentuoti kaip tik norite, jūs niekada nesugadinsite nuotraukos ir visąlaik galėsite atstatyti visus pakeitimu. Mano galva Picasa yra ideali programa tam, kas nenori paromis sėdėti prie kompo mokindamasis kaip reikia naudotis fotošopais ir pan. Ir dar vos nepamiršau. Jei turite susikūrę gmail pašto dėžutę, tai galite labai lengvai ten pasidaryti ir nuotraukų galeriją, o nuotraukas į tą galeriją galima talpinti tiesiai iš Pikasos (Gmail ir Pikasa ira tų pačių Google produktai). Labai patogu. Pasiūlymas nuotraukų mažinimą daryti su fotošopu man panašus į pasiūlymą šaudyti į žvirblius iš patrankos. ačiū už patarimus kaip sumažinti, vis galvojau kaip reikia QUOTE(valkata @ 2006 11 04, 01:06) Ir dar vos nepamiršau. Jei turite susikūrę gmail pašto dėžutę, tai galite labai lengvai ten pasidaryti ir nuotraukų galeriją, o nuotraukas į tą galeriją galima talpinti tiesiai iš Pikasos (Gmail ir Pikasa ira tų pačių Google produktai). o kur ta galerija yra
[quote=dzeine,2007 02 20, 18:08]
o kur ta galerija yra Sveika, pabandysiu paaiškint.Dabar pažiurėjau pas save. Vieno žodžio ieik į Gmail ir paspausk Neišsiųsti juodraščiai.Po lentelę yra tipo reklama Kad Jus galite sukurti nemokamai foto..... paspausk ir toliau daryk tą ką lėps.Gali pasirinkt lietuvių kalba. Norėjau padėt,tai gal paviko nežinau.
[quote=krita,2007 02 20, 18:20]
[quote=dzeine,2007 02 20, 18:08] o kur ta galerija yra Sveika, pabandysiu paaiškint.Dabar pažiurėjau pas save. Vieno žodžio ieik į Gmail ir paspausk Neišsiųsti juodraščiai.Po lentelę yra tipo reklama Kad Jus galite sukurti nemokamai foto..... paspausk ir toliau daryk tą ką lėps.Gali pasirinkt lietuvių kalba. Norėjau padėt,tai gal paviko nežinau. [/quote] štai ką man rodo,tai ką spausti,nes nėra neišsiusti juodraščiai ![]() |