Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šaldytos uogos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2
Ambro
Šaldytos braškės ir mėlynės su cukrumi  

3 l sumaltų braškių,
1 l mėlynių,
1 kg cukraus.

Gerai nuplauname mėlynes ir braškes. Braškes sumalame arba sutriname trintuvu. Supilame cukrų, mėlynes ir mediniu šaukštu viską išmaišome. Supilame į švariai išplautus stiklainius (nepripilame pilnų, nes kai uogos sušąla, jų tūris šiek tiek padidėja). Uždarome plastmasiniais dangteliais ir įstatome į šaldiklį.
Ambro
Šaldytos avietės

1 l aviečių,
1 stiklinė cukraus.

Uogas perrenkame, nuplauname ir į gerai išplautus stiklainius sluoksniuojame uogas ir cukrų. Uždarome plastmasiniais dangteliais ir įstatome į šaldiklį.
P.S. Galima uogas išmaišyti su cukrumi, bet tada uogos labiau susitrina.
Ambro
Šaldyti juodieji serbentai

1 l juodųjų serbentų,
1 stiklinė cukraus.

Uogas perrenkame, nuskabome kotelius, nuplauname. Į jas supilame cukrų, išmaišome mediniu šaukštu ir sukrėtę į gerai išplautus stiklainius bei uždarę plastmasiniais dangteliais įstatome į šaldytuvą.
zapuks
As visas uogas saldau primityviai - sudedu i plastmasinius indelius - 0.5 - 1 l talpos, uzdengiu dangteliu ir uzsaldau. Be jokio cukraus. Kai atsildai, kiekvienas pasibarsto pagal savo poreikius. tongue.gif
Ambro
As visas uogas saldau primityviai - sudedu i plastmasinius indelius - 0.5 - 1 l talpos, uzdengiu dangteliu ir uzsaldau. Be jokio cukraus. Kai atsildai, kiekvienas pasibarsto pagal savo poreikius. tongue.gif

Pernai taip ir dariau. Bet, atsildzius i burna nebuvo galima isidet nuo tooookios rugstybes :-/. Tai ir patare man saldyti su nedideliu kiekiu cukraus wink.gif.
zapuks
Na del rugsciu uogu net nezinau ???
As pernai taip susaldziau kibira melyniu - per metus sukirtom apsilaizydami. Siemet vel kibira. Isbandziau simetini derliu - na nerugscios tos melynes. Tiesa, as jas "atsildau" jogurte ar zele - tada valgai tarsi sviezias.
Gal tas rugstumas nuo uogu priklauso? Ar susaldymo / atsaldymo greicio? ???
erika9
Aš irgi už tai, kad šaldyti uogas be cukraus rolleyes.gif Nuplauni, nusausini ir nedidelėm porcijom į šaldiklį smile.gif
Laisvė
Aš irgi šaldau be cukraus. Tik braškes šaldau sutrintas su cukrumi, kitokių niekas nemėgsta. Visas uogas šalgau nedideliuose (maždaug 200 ml) plastikiniuose indeliuose.
Papooga
O vartojat kaip? Vietoj uogienės? Į košes, jogurtus..? Ar ir šiaip cielas uogas valgot? Jei taip tai šaldytas ar atšilusiai?
Aš tai vyšnias ir braškes cielas bandžiau, bet tai vyšnias visas išmečiau, o braškes tai tik į šampano taurę, kaip leduką, įmesti sumąsčiau. Kažkaip atšildytos tos uogos ištyžusios, nieks jų nevalgo...
Susiena
Aš visaip šaldau: ir su keliais šaukštais (!) cukraus, ir visai be nieko, trintas ir "cielas" uogas. Dedu viską į plastikinius maišelius šaldymui, supakuoju nedidelėmis porcijomis vienam valgymui. Šaldytas tęšnes ir braškes (cielas) dažniausiai naudoju vietoj ledukų arba papuošimui, o trintas - su ledais, jogurtu, košėm arba vienas.
O ką dar šaldot?
Aš užsišaldžiau krapų. Išsiėmei - ir barstyk, kur nori - kaip visai švieži!
Dar turiu užsišaldžiusi svarainių gabaliukų. Tinka į arbatą vietoj citrinos.
bea
na ne uogos, bet vis tiek: aš kartais šaldau meliono kubelius, labai skanu juos naudoti vietoj ledukų vaikams į vandenuką, ar sau į kokį alkoholinį kokteilį smile.gif.
o uogas dažnai šaldau trintas su cukrum smile.gif
ultraviolet
Aš irgi krapus ir petražoles šaldau 4u.gif labai stambiai pjaustau ir į plastikinę dežutę thumbup.gif kai žiemą ištraukiu tai skonį nuo šviežių neatskirsi 4u.gif
rosa
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:59)

Supilame į švariai išplautus stiklainius (nepripilame pilnų, nes kai uogos sušąla, jų tūris šiek tiek padidėja). Uždarome plastmasiniais dangteliais ir įstatome į šaldiklį. [/color]
*

O stklainiai nesprogsta šaldiklyje? Mano mama naudoja margarino indelius uogom šaldyti - ir kiekis geras, ir vietos daug neužima. Aš jau pavėlavau, nes neprisirinkau indelių. Pasidalinkit patirtim, kokius indus naudojat?
Laisvė
QUOTE(violetik @ 2005 06 17, 14:49)
Aš irgi krapus ir petražoles šaldau 4u.gif labai stambiai pjaustau ir į plastikinę dežutę thumbup.gif kai žiemą ištraukiu tai skonį nuo šviežių neatskirsi 4u.gif
*

Visai nieko toks mišinys: tarkuotos (stambia tarka) morkos, krapai ir petražolės. Sudedu į plastikinius indelius ir į šaldiklį. Kai reikia, dedu į sriubas, sultinius, troškinius. Ypač praverčia pavasariop, kai morkos jau būna sušutusios, suvytusios ir t.t.
Indrijana
QUOTE(rosa @ 2005 06 17, 18:47)
O stklainiai nesprogsta šaldiklyje? Mano mama naudoja margarino indelius uogom šaldyti - ir kiekis geras, ir vietos daug neužima. Aš jau pavėlavau, nes neprisirinkau indelių. Pasidalinkit patirtim, kokius indus naudojat?
*

Naudoju specialiai šaldymui skirtus maišelius.
rosa
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 18, 10:40)
Naudoju specialiai šaldymui skirtus maišelius.
*

Aš planuoju šaldyt braškes, trintas su cukrum. Maišeliai gal labiau tinka "čieloms" uogoms.
Laisvė
QUOTE(rosa @ 2005 06 18, 09:49)
Aš planuoju šaldyt braškes, trintas su cukrum.
*

Trintas uogas pilu į plastikinius indelius. Jų būna įvairių dydžių ten pat, kur ir maišeliai parduodami.
vira
Aš šaldžiau 2 būdais: 1- laisvai pabertas uogas vienu sluoksniu sušaldžiau,tada supyliau jas į maišelį ir vėl į kamerą. 2 - sutrintas uogas šaldžiau plastmasiniam indelį,kai sušalo išėmiau,įdėjau į maišelį ir vėl į kamerą.Taip ir mažiau vietos užima,ir indelių daug nereikia smile.gif
Susiena
O aš viską šaldau maišeliuose šaldymui. Maišelio turinį "pakoreguoju" ir neužima daug vietos.
rosa
QUOTE(vira @ 2005 06 20, 13:20)
2 - sutrintas uogas šaldžiau plastmasiniam indelį,kai sušalo išėmiau,įdėjau į maišelį ir vėl į kamerą.Taip ir mažiau vietos užima,ir indelių daug nereikia smile.gif
*

Puiki mintis, ačiū, ir aš taip darysiu.
rosa
Tingėjau žaisti su maišeliais, tai nusipirkau indelių, kaip maksimose salotas deda ir prisišaldžiau pilną šaldiklį.
Diegavirtė
Taupiosioms sušalusių uogų perdėjimas iš indelio į maišelį turėtų patikti. Aš iš karto šaldau sandariai uždaromuose indeliuose, nes šaldiklyje laikau ne tik uogas, bet ir prieskonius, kartais mėsą ar žuvį. Maloniau, kai uogos neturi pašalinių kvapų.
Jicky
QUOTE(Laisvė @ 2005 06 01, 14:18)
Visas uogas šalgau nedideliuose (maždaug 200 ml) plastikiniuose indeliuose.
*

O kur tuos indelius parduoda? blush2.gif Na, bent jau kokiam skyriuj jų ieškot, pvz. Maximose? ax.gif
Diegavirtė
Ką tik pirkau mažus indelius (maždaug po 200 - 250 ml) "Senukuose". Manau, jų reikia ieškoti ten, kur pardavinėjami maišeliai, įvairius plastikiniai indai ir t.t.
rosa
QUOTE(Supergirl @ 2005 07 02, 11:04)
O kur tuos indelius parduoda?  blush2.gif  Na, bent jau kokiam skyriuj jų ieškot, pvz. Maximose?  ax.gif
*

Aš pirkau Švitrigailos g. prie Norfos. Ten tokia spec.parduotuvė, prekiaujanti vienk. indais. Yra 250,350 ir 450ml. Kaina - 16 ct.
Audry
Kaune Urmo bazėje yra keletas skyrių, kur vienkartiniais indais prekiauja. Pigiausi indeliai 0,11 Lt (berods 250 ml talpos) ir 0,14 Lt (0,5 litrų talpos).
Skambute
labas, parsiveziau daug braskiu, ir nezinau ka daryti, jau kokius 5 kg uzsisaldziau, as iberiu biski cukraus gal sauksta koki ar du, ir dabar neiznauka su tom likusiom daryti, gal susitrinti, ir su cukrum, o keik i 1 kg trintu braskiu deti cukraus???gal dar kas pasiulys su kuo galima jas sutrinti sumaisyti, su melynem turewtu buti skanu!!!Laukiu pasiulymu!!!! thumbup.gif
rosa
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 07 02, 19:06)
labas, parsiveziau daug braskiu, ir nezinau ka daryti, jau kokius 5 kg uzsisaldziau, as iberiu biski cukraus gal sauksta koki ar du, ir dabar neiznauka su tom likusiom daryti, gal susitrinti, ir su cukrum, o keik i 1 kg trintu braskiu deti cukraus???gal dar kas pasiulys su kuo galima jas sutrinti sumaisyti, su melynem turewtu buti skanu!!!Laukiu pasiulymu!!!! thumbup.gif
*

Aš tai sutryniau, užbėrusi cukraus. Cukraus kiekis šaldymui nesvarbu, tai dėk, kiek norisi.
Hilde
QUOTE(rosa @ 2005 06 18, 10:49)
Aš planuoju šaldyt braškes, trintas su cukrum. Maišeliai gal labiau tinka "čieloms" uogoms.
*

Aš trintas uogas supilu į plastikinius indelius, įkišu į kamerą, sušla, tada ttą gabalą perdedu į šaldymui skirtą maišelį ir vėl kameron smile.gif
Hilde
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 07 02, 19:06)
*

Paprastai 1 kg braškių dedu 100g cukraus.
Silwer
Nezinau kiek tos teisybes ,bet teko skaityti ,kad uogas geriau saldyti be cukraus -nes cukrus vitaminus '' sueda''. g.gif
xenzy
man skanu braškės su juodaisiais serbentais trintos su cukrum, niam niam smile.gif
Kazimiera d'Artanjan
Ar visas prieskonines žoles galima šaldyti? Krapus tai labai patogu į plėvelę mažais kuokšteliais suvynioti.. Ar galima petražoles , kalendrą, špinatus, gelsvė(kaip ji ten vadinasi?) šaldyti?
Laisvė
QUOTE(Kopa @ 2005 07 07, 13:23)
Ar visas prieskonines žoles galima šaldyti? Krapus tai labai patogu į plėvelę mažais kuokšteliais suvynioti.. Ar galima petražoles , kalendrą, špinatus, gelsvė(kaip ji ten vadinasi?) šaldyti?
*

Aš dar šaldau petražoles, salierus, morkas (tarkuotas). Pasiradau prieskoninių daržovių mišinį iriš šaldiklio dedu į sriubas ar troškinius. Labai praverčia pavasariop, kai jau visos morkos būna sušutusios...
Frosted
O as tai braskes trintas saldau pakeliuose nuo pieno, sulciu ir pan smile.gif uzlenkiu ta galiuka, uzklijuoju su lipnia juosta - ir istraukt po to patogu, atpjovei puse pakelio, kita i maisiuka sudejai biggrin.gif
O cielas uogas saldau taip: isplaunu, palieku nakciai, kad isdziutu, po to padedu popieriuka i saldiklio stalcius ir sudedu uogas taip, kad viena prie kitos nesiliestu. Kai uzsala, tada sudedu i maiselius. Uogos iseina grazutes, kaip plastmasines dekoracijos, ir laikant maiseliuose saldiklyje po to nesulimpa wink.gif
Mally
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 07 07, 19:23)
O as tai braskes trintas saldau pakeliuose nuo pieno, sulciu ir pan smile.gif uzlenkiu ta galiuka, uzklijuoju su lipnia juosta - ir istraukt po to patogu, atpjovei puse pakelio, kita i maisiuka sudejai biggrin.gif
O cielas uogas saldau taip: isplaunu, palieku nakciai, kad isdziutu, po to padedu popieriuka i saldiklio stalcius ir sudedu uogas taip, kad viena prie kitos nesiliestu. Kai uzsala, tada sudedu i maiselius. Uogos iseina grazutes, kaip plastmasines dekoracijos, ir laikant maiseliuose saldiklyje po to nesulimpa wink.gif
*

Šiemet pirmą kartą šaldžiau braškes, iš trijų šaldiklio lentynų, vieną prigrūdau braškių. Vienas tryniau, kitas dariau cielas, kitas pagal Frosted berry receptą, labai gražios gavosi thumbup.gif
Kvaki
Barškes, mėlynes, žemuoges siūlau šaldyti sveikas, nuplautas ir nusausintas. Suberkitte uogas į indelius (geriausia plastikinius) ir sušaldykite. Kai sušala sudėkite į paprastus maišelius (sutaupysite vietos šaldytuve).

Šaldytos braškės ypač skanu dėti į šampaną. Per metus tai sukremtam apie porą kg šaldytų braškių essen.gif . Taip pat skanu dėti į arbatą. Sveika ir primena vasarą. sunglasses2.gif

Šaldytas mėlynes mėgstu valgyti atšildžius ir užbarščius cukrumi. Taip jos praranda mažiausiai vitaminų ir skonis labiausiai primena šviežias. tongue.gif

Šaldytos žėmuogės skaniausios ant saldžių ledų (žinoma prieš tai reiktų jas atitirpinti). Man patinka tas rūgštumo ir saldumo kontrastas thumbup.gif

Aviečių, serbentų vyšnių ir kitų uogų su kauliukais nešaldau sveikų. Nebent laabi daug yra ir į uogienes jau nebetelpa. Tuomet trinu. Bet ir ta tyrė nelabai naudojasi per metus.
krika
buvau užsišaldžius mėlynių. galvoju dabar duosiu dukrai - lai "palesa". ištraukiau iš kameros, atšilo, ištįso ir jokio skonio. ar taip ir turėjo būti? pirmą kartą šaldžiau (nei tryniau nei cukraus dėjau - šaldžiau ksakant natūralias), tai dabar ir noras praėjo šaldyti ką nors sad.gif
zigzag
QUOTE(krika @ 2005 08 21, 00:34)
buvau užsišaldžius mėlynių. galvoju dabar duosiu dukrai - lai "palesa". ištraukiau iš kameros, atšilo, ištįso ir jokio skonio. ar taip ir turėjo būti? pirmą kartą šaldžiau (nei tryniau nei cukraus dėjau - šaldžiau ksakant natūralias), tai dabar ir noras praėjo šaldyti ką nors  sad.gif
*

Ko gero, taip ir turėjo būti. Šaldytos uogos niekada nebus lygiai tokios, kaip šviežios. Man labiau patinka šaldyti su cukrumi sutrintas.
Kukė
Pritariu, kad geriausia šaldyti trintas uogas nors su trupučiu cukraus, patirtis taip sako ax.gif Aišku, jei norisi sveikų uogų į tarkim, šampaną, galima pažaisti ir šaldyt atskirai. Bet didesnį kiekį verta trinti su cukrumi. Aš, tundra, tik šiemet tam reikalui atradau blenderį. O taip vis kankindavausi trindama mediniu šaukštu...
Kai turiu daug uogų ir baigiasi šaldymo indeliai, jas dedu į sutaupytus indelius nuo grietinės ir viršų uždengiu maistine plėvele. Esu šaldžiusi ir vienkartiniuose 0,5 litro alaus bokaluose, jų yra pirkti Maximoje.
Ne į uogų temą, bet vistiek šaldymas - mama daro šaldytus rinkinius sriubai - ten deda tarkuotas morkas, burokėlius, kalafiorus, šparagines, mangoldus ir t.t. (kas tuo metu dera darže) + ant viršaus supjaustytas petražoles ir krapus. Vienu žodžiu visko, ko reikia sriubai, išskyrus bulves.
Ištraukusi tokį indelį nukrapštau prieskonius į kokią lėkštutę ir juos sudedu į puodą jau baigiant virti. Svarbiausia, sriuba būna labai greita.
IGu
Aš irgi žemuoges, avietes, braškes sutrinu su cukrumi ir užšaldau. Niam niam žiemą. O ant mėlynių (netrintų) uždedu šaukštą medaus ir tada šaldau - tikra pasaka, tik nereik jų pilnai atšildyti, nes tada aišku, kad ištižta. Lėtai po vieną uogytę thumbup.gif (aišku vaikams sunku tas lėtai nelabai galioja tikriausiai smile.gif )
IGu
beje ar bandėt šaldyti maltus agrastus su apelsinu ir cukrumi? Skanu biggrin.gif
erika9
Turim prisišaldę braškių, serbentų, vyšnių. Rudenį ir žiemą kasdien plaku kokteilius iš šaldytų uogų-labai skanu irsveika mirksiukas.gif
RI-JA
Sveikos mamytės. netyčia užklydau į šį puslapį ir nors mano patarimas jau bus per vėlai, gal kas nors panaudos jį kitiems metams. Tai va aš šaldau labai daug aviečių, bet ne vasarą, o rudenį. Rudenį nokstančios avietės yra tvirtos ir nekirmyja, pats tas šaldyti.ą
kristulia
Man šiaip šaldytos uogos nelabai patinka. Na nebent braškės, kitos kažkaip praranda skonį, o su cukrumi nemėgstu. Bet thumbup.gif šaldytos slyvos.
cameja
as saldau visas uogas.... thumbup.gif ..jas dedu ir i kisieliu,ant ledu,atitirpintas ant blynu ir t.t... labai skanu... wub.gif
xxkamane
Sveikos mamyciukes, pasidalinsiu ir as savo salvymo patirtimi ir po to tu susaldytu suvartojima. biggrin.gif
Saldau visas prieskonines darzoves, darau misinius sriubom pagardinti, atskirai padazam, dar toki misinuka atskirai svogunu laisku ir krapu apibarstau bulves cielas isvirtas, kaip sviezios tada kvepia.
visas uogas saldau, vysnios nelabai man saldytos patinka, kitos tai thumbup.gif
dar saldau darzoves, brokolius, kalafijorus, morkas mazas jaunas, labai fainai gaunasi saldyti pjaustytus pomidorus ir paprikas, paskui i barscius ar kitas darzoviu spriubas dedu kaip sviezios. thumbup.gif
Fijona
QUOTE(krika @ 2005 08 20, 23:34)
buvau užsišaldžius mėlynių. galvoju dabar duosiu dukrai - lai "palesa". ištraukiau iš kameros, atšilo, ištįso ir jokio skonio. ar taip ir turėjo būti? pirmą kartą šaldžiau (nei tryniau nei cukraus dėjau - šaldžiau ksakant natūralias), tai dabar ir noras praėjo šaldyti ką nors  sad.gif
*

Man melynes skaniausios atsildytos jogurte - tada jos nesubliuksta. O ir darant zele galima suberti susaldytas - gaunasi zele su svieziomis uogomis.
Dovyte
Aš iš šaldytų uogų verdu žiema vaikui kompotuką, labai noriai geria tongue.gif
eimė
Mano šeimyną labai mėgsta :
Bet kokių šaldytų uogų (neatšildžius) saują berių į blenderį , užpilu pienuku , įdedu cukraus ir suplaku . kokteiliukas thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.