Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: E102 ir visi kiti blogiukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2
KV
Turiu tokį negerą sarašiuką, sakau gal dar kam nors pravers, pirkdama pasižiūriu, kad jų nebūtų rolleyes.gif :
E102 Pavojingas
E103 Uždraustas
E104 Abejotinas
E105 Uždraustas
E106 Uždraustas
E110 Pavojingas
E111 Uždraustas
E120 Uždraustas
E122 Abejotinas
E123 Labai pavojingas
E124 Pavojingas
E125 Uždraustas
E126 Uždraustas
E127 Pavojingas
E130 Uždraustas
E131 Kancerogeninis
E141 Abejotinas
E142 Kancerogeninis
E150 Abejotinas
E151 Abejotinas
E152 Uždraustas
E160A Pavojingas
E161 Abejotinas
E171 Abejotinas
E173 Abejotinas
E180 Abejotinas
E191 Uždraustas
E210 Kancerogeninis
E215 Kancerogeninis
E220 Ardo B1 vitaminą
E221 Trikdo virškinimą
E224 Trikdo virškinimą
E226 Trikdo virškinimą
E230 Kenkia odai
E231 Kenkia odai
E232 Kenkia odai
E233 Kenkia odai
E239 Kancerogeninis
E240 Abejotinas
E241 Abejotinas
E250 Hipertonikams nevartoti
E251 Hipertonikams nevartoti
E252 Hipertonikams nevartoti
E271 Kancerogeninis
E311 Gali išberti
E312 Gali išberti
E320 Sudėtyje daug cholesterino
E321 Sudėtyje daug cholesterino
E330 Kancerogeninis
E338 Trikdo virškinimą
E340 Trikdo virškinimą
E341 Trikdo virškinimą
E407 Trikdo virškinimą
E450 Trikdo virškinimą
E450A Pavojingas
E453 Trikdo virškinimą
E455 Trikdo virškinimą
E456 Trikdo virškinimą
E461 Trikdo virškinimą
E462 Trikdo virškinimą
E463 Trikdo virškinimą
E465 Trikdo virškinimą
E477 Abejotinas
Ambro
Dar apie tuos E:

ivairus E
linum
Ačiū, INKOGNITO, reikės būtinai pasinaudot tavo sąrašėliu. Nes iki šiol tik žiūrėdavau, kad etiketėj tų E kuo mažiau būtų, bet kas ten per brūdas labai nesigilinau.
O tu pati ar dažnai aptinki tų pačių baisiausių E maisto produktuose blink.gif ? Ir kokiuose?
KV
QUOTE (Šviesutė @ 2004 08 26, 12:33)
Ačiū, INKOGNITO, reikės būtinai pasinaudot tavo sąrašėliu. Nes iki šiol tik žiūrėdavau, kad etiketėj tų E kuo mažiau būtų, bet kas ten per brūdas labai nesigilinau.
O tu pati ar dažnai aptinki tų pačių baisiausių E maisto produktuose blink.gif ? Ir kokiuose?

Būna jų visur, bjaurybių, tik jie ne visi blogi, kai kurie paprasčiausia citrinos rūgštis, Vikšrelis dar gerą nuorodą davė. Aš tokį smulkiom raidelėm sarašiuką atsispausdinau, lipnia juosta apsiklijavau, kad nenusitrintų, ir pasižiūriu, kad nebūtų mėsos produktuose ar kitur,jau po truputį pripratau, antsirenku ko nepirkti, jei ką nauja pamatau, tai pasižiūriu ar nėra tų blogiukų, kartais dar pasiimu su tais kurie trikdo virškinimą, kai labai noriu rolleyes.gif Bet prisiminti ir surašyti produktų, tai jaučiu neužtektų jėgų biggrin.gif
ramuneb
reikia žiūrėti į etiketes ir skaityti sudėtis, bet manau, kad ne visada gamintojai surašo tai ką iš tikrųjų deda
Žilvinė
Pagal si sarasiuka karamele pavojinga, citrinos rusis isvis sukelia vezi, labai jau paranoiskas...
citata- Vartojant citrinos rūgštį didelio šalutinio poveikio nenustatyta. Tik tai, kad ji yra stiprus dirgiklis ir vartojant dideliais kiekiais padidina dantų bei dantenų jautrumą bei sukelia dantų eroziją.
Kalbos apie tai, kad ji sukelia vėžinius susirgimus, yra klaidingos. Manoma, kad šis sąmyšis kilo dėl neteisingai išversto žodžio “Krebs”.
O kad E butu maziau, bus sarasas sudetiniu daliu, o be ju produktas bus greitai gendantis ir pavojingas bakteriniu poziuriu.
ostra
Na, jei dar turite kantrybes,galite pasistudijuoti apie maisto priedus be jokiu "uz" ar "pries"
http://www.aai.lt/alergija/alergenai/maist/maist_priedai.htm
Kazimiera d'Artanjan
Aš domiuosi, bet kur gi ten prižiūrėsi kiekvieną produktą? Tik visad pažiūriu, kad be konservantų, salkiklių, dažiklių, modifikuotų ir pan. Sakykit, kas yra populiariausia maisto produktuose iš tų blogųjų E? Kuris dažniausiai sutinkamas ir verta prisiminti?

Na, pirma parašiau po to paskaičiau. Taigi druska irgi konservantas? Na, blogieji konservantai tada kurie? Ai, jau visai susipainiojau..
Būtų faina naršyklė. Įvedi E su skaičium ir išmeta aprašykmą, nes pasiklysti galima..
Vestina
Truputi neaisku man kaip cia su dazikliu E120, pateiktam sarasiuke raso, kad jis uzdraustas, bet ji randu ant samsono gaminiu, o taip pat vilniaus ekstra desreliu, gal as ko nesuprantu?
Cole
QUOTE(Fretka @ 2005 01 21, 02:30)
Truputi neaisku man kaip cia su dazikliu E120, pateiktam sarasiuke raso, kad jis uzdraustas, bet ji randu ant samsono gaminiu, o taip pat vilniaus ekstra desreliu, gal as ko nesuprantu?
*

Gal čia paimta iš kokio užsieninio puslapiuko g.gif ? Kažkur gal uždrausta, o Lietuvoj ne unsure.gif ?
musmere
Kažkada ir aš turėjau tokį sąrašiuką ir bandžiau juo vadovautis. Bet ištikrųjų tai produktuose pilna tų 'uždraustų', 'sukeliančių vėžį' ir t.t. Pradėjo galva suktis. Tai dabar tik žiūriu kad kuo mažiau tų E būtų, o geriausia kad išviso nebūtų.
Tiesa, kai kurie gamintojai nerašo E, o tiesiog žodžiais surašo. Na bet jeigu beskaitant jau nebesuprantu kas ten per velnias, tai tokio produkto irgi stengiuosi nepirkti.

P.S. Beje, pieniškos dešrelės yra turbūt didžiausias E koncentratas. Kažkada visų etiketes perskaičiau - buvau apakus blink.gif
Bet GERA NAUJIENA: visai neseniai Rimi ir Maximose (gal ir kitose parduotuvese) atsirado Nemateko pieniškos dešrelės, kurios vadinasi JOKIŲ E. Ir žinokit sudėtis jų superinė - vien tik mėsa ir prieskoniai. Nepatingėkit paieškoti. Ypač dėl vaikučių. Skanaus!
egliuke
QUOTE(Fretka @ 2005 01 21, 02:30)
*

Tas pateiktas sąrašiukas man labai "kreivai" atrodo. Tikrai nemanau, kad jis tikslus. Internete ir šiaip literatūroj yra daug tikslesnės informacijos. Aš jau senokai skaitinėju etiketes ir apie atskirus maisto priedus dažnai pasiskaitau. Štai ką radau apie E120 - tai yra maisto priedas, suteikiantis produktui raudoną spalvą. Jis yra labai brangus, nes išskiriamas iš vabzdžio Dactylopius coccus. Kad būtų pagamintas svaras tokio raudono dažiklio, reikia surinkti 70.000 vabzdžių ir paskui tam tikru būdu juos "nugalabyti" rolleyes.gif . Dažniausiai E120 dedama į desertus, gėrimus, padažus ir pan. Tai tikrai nėra uždraustas ar žalingas sveikatai priedas, bet gali sukelti alergines reakcijas, todėl vaikams patartina jo nevartoti (ypač alergiškiems).
Alexandra.R.
Gal galit man, neismanelei, paaiskinti, ka reiskia KANCEROGENINIS? Cia as apie E330, nes ji randu Santa Marijos prieskoniuose (citrininiai zuvies prieskoniai).
iga
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 02 20, 20:51)
Gal galit man, neismanelei, paaiskinti, ka reiskia KANCEROGENINIS? Cia as apie E330, nes ji randu Santa Marijos prieskoniuose (citrininiai zuvies prieskoniai).
*

Pagal mane, tai gali sukelti vezi. blink.gif
O as tai tikiu, kad tie visi E tikrai negeri, ir E120 tikrai negeras,kas gi tiek vabzdziu prigaudys, prideda sintetiniu dazu ir baigta.
egliuke
"kancerogeninis" reiškia, kad gali sukelti vėžį, bet tas sąrašas yra netikslus, nes E330 yra citrinos rūgštis (dėl to ir deda į citrininius prieskonius) ir jokio vėžio ji tikrai nesukelia.

Ir E120 tikrai yra natūralus, kitas jo pavadinimas yra "Natural Red 4", o nenatūrali raudona yra pvz. E124. Bet jei medžiaga natūrali, tai dar nereiškia kad ji nekenksminga. Šiaip dauguma dažiklių yra "blogi", ypač jei dedama dideli kiekiai, tarkim į gėrimus.

Bet sakyti, kad visi E negeri yra visiška nesąmonė, nes taip žymima ir ta pati citrinos rūgštis ir vitaminai, ir dažikliai iš burokėlių, paprikų ir kitos medžiagos, kurios greičiau naudingos nei žalingos biggrin.gif
Mintee
QUOTE(Vikšrelis @ 2004 08 26, 12:22)
Dar apie tuos E:

ivairus E

*

QUOTE(egliuke @ 2005 02 10, 11:26)
Tas pateiktas sąrašiukas man labai "kreivai" atrodo. Tikrai nemanau, kad jis tikslus. Internete ir šiaip literatūroj yra daug tikslesnės informacijos.
*

Gal kas nors zinot internetini puslapi, kur butu surasyta naujausia info apie visokius kenksmingus E? unsure.gif

egliuke
Man tai bene geriausias puslapis sitas
Merlote
Na tikrai nera tie E visi žalingi ir nereikia jų visų taip bijoti. Reikia tiesiog pasistudijuoti kokie ką reiškia. Ir natūralūs dažai vadinami E ir ta pati citrinos rūgštis. Nereikia apsigauti kai ant pakuotės neužrašyta jokių E. Tai dar nieko nereiškia. Parašyti pavadinimais jie esmės nekeičia.
Vike
tikrai naudingas egliukės pateiktas puslapis.
bet pasitaiko kai ant etikečių nėra nuromi visi tie priedai...
linoo
Bet GERA NAUJIENA: visai neseniai Rimi ir Maximose (gal ir kitose parduotuvese) atsirado Nemateko pieniškos dešrelės, kurios vadinasi JOKIŲ E. Ir žinokit sudėtis jų superinė - vien tik mėsa ir prieskoniai. Nepatingėkit paieškoti. Ypač dėl vaikučių. Skanaus!
*

[/quote]

Tikrai yra, as jau jas pirkau ir ragavom - tikrai skanios mirksiukas.gif Tik man tada neaisku, jei galima pagamint desreles be E, tai ko visi gamintojai ju tiek prikisa i kitas desreles?? g.gif Beja, kai parodziau anytai, tai ji taip nesidziauge kaip as - sako "kiauliu pazandes yra sudety, tai nesveika!". Nepaklausiau kodel nesveika, nes ji apskritai labai visko saugojasi.. rolleyes.gif
egliuke
QUOTE(linoo @ 2005 05 03, 13:44)
Tikrai yra, as jau jas pirkau ir ragavom - tikrai skanios  mirksiukas.gif Tik man tada neaisku, jei galima pagamint desreles be E, tai ko visi gamintojai ju tiek prikisa i kitas desreles?? g.gif Beja, kai parodziau anytai, tai ji taip nesidziauge kaip as - sako "kiauliu pazandes yra sudety, tai nesveika!". Nepaklausiau kodel nesveika, nes ji apskritai labai visko saugojasi.. rolleyes.gif
*

Viską galima pagaminti be tų E, bet visi juos deda, nes reikia prailginti galiojimo laiką, reikia padaryti, kad jogurtas nesusisluoksniuotų, kad dešrelės būtų rausvos, kad padažas būtų tirštas, o sriuba iš pakelio būtų vištos skonio, nors vištos ten nė kvapo biggrin.gif Be to, su maisto priedais daug pigiau pagaminti visus produktus, ir tos dešrelės be E dėl to yra brangios, viena dešrelė praktiškai 1 litas doh.gif
inginė
Stengiuosi vengti user posted image. Tačiau yra produktų, be kurių sunkiai išsiversi. Neperku jokių gėrimų ir sulčių su user posted image. Jogurtuose ir varškėse ieškau, kad user posted imagebūtų kuo mažiau.
Prieš kelis mėnesius turėjau parašyti nedidelį darbelį apie user posted image, tai teko suuser posted imagegeriau susipažinti ir paieškoti maisto produktuose.
EEEEEEEE
Vike
dabar ir mūsų šeima stengiasi pirkti produktus be E... anksčiau nesusimasčiau kol neperskaičiau šios diskusijos ir daugiau nepasidomėjau.
DOMKARINA
gerai kad uzejau i ta temą nes tikrai nelabai i tuos skaiciukus demesio, o dabar jau ziuriu 4u.gif
*Lina*
visada skaitau ant produkto etiketės paraįyta,stengiuosi pirkti produktus kur mažiau E
obuoliux
Dar naudingos informacijos apie maisto priedus lietuviškai galima rasti: http://www.food-info.net/lt/ Yra ir gan išsamūs paaiškinimai.

Migdolas
Mano taip mėgiamuose Maggi kubeliuose yra E621... unsure.gif
"Sukelia galvos skausmą, priepolius, krūtinės skausmus, pykinimą, veido deginimo ir tempimo pojūčius. Ypač negalima vaikams" verysad.gif
nuodai sad.gif
aurila
visos vegetos, ir panasus kubeliai- TIKRU TIKRIAUSI NUODAI,,man baisu kai mamos visur juos kisa,,nejau neuztenka elemementariu prieskoniu
Klepesova
man šiek tiek sukėlė juoką pasakymas: E 330 yra citrinos rūgštis ir ji nesukelia jokio vėžio. Problemikė yra tame, kad paprastos citrinos rūgštis gali sukelti vėžį lotuliukas.gif ir jis skiriamas prie pavojingų. O šiais laikais mamos privengiančios šio E sėkmingai girdo didžiausias dozes "1000 citrinų galia" turintčius vitaminus C ir t.tr.t.t. Apie šį e žinau, kadangi esu šiokia tokia chemikė ir tai mes mokinomės. Po E ženkliuku slepiasi daugelis dažiklių ir konservantų, be E šiais laikais labai sunkiai išsiverčiama. Žinoma- galima, tačiau tokio produkto vartojimo laikas yra labai ribotas.
Na pavyzdžiui jūs perkate gražią raudoną mėsą įpakavime. Apverčiate ją- kita pusė neatrodo tokia daili... kur paslaptis? Ogi nitritinėje druskoje.... Taip, taip, taip jūs gerai supratote- ji maisto pramonėje yra uždrausta, tačiau patyliukais ją daugelis maisto prekių parduotuvių vis dar naudoja- mėsa įgauna TOKĮ gražų atspalvį- lengviau parduodama (šiaip dar bent jau užsienyje naudodavo specialias lempas kurių šviesoje mėsa atrodydavo gražiau, tačiau Lietuvoje kiek žinau tai neprigijo- o ir visur uždrausta, lempas juk daug lengviau susekti nei"patepliojimą") Taigi net pirkdama šviežią mėsą aš ją kaip reikalas išmirkau. dar su ja yra problemikė, kurią daugelis mamų pastebi- mėsa labai, labai sumažėja- iš jos išteka skysčiai net nedėjus druskos- pamirkymas išsprendžia ir šią problemą. Taigis nebūtinai velnias toks baisus kokį jį piešia. Mane tik stebina tos mamos, kurios taip žiūri "visokius E" tačiau nesibodi savo vaikams kišti anot mano gydytojos "arkliškas dozes" vitaminų. Na kad ir vaikui trūksta tik kad ir Mg o jam duodfami multivitaminai su Mg. g.gif vitaminų perdozavimas yra dar didesnė blogybė nei vitaminų trūkumas.
Peper
Kad isvengciau sumaisties su E as tiesiog nebeperku: desros, kumpeliu, jokiu pusgaminiu, prieskoniu misiniu, sausu sriubu ir makaronu, uzsienietisku, bei lietuvisku jogurtu ir varskes su E, misrainiu is parduotuves, keptu vistu ir tt. Mazai kas belieka ir viska gaminti reikia, bet ilgesni laika to nevalgius ir vel paragavus, pradedi jausti tu priedu skoni ir darosi nebeskanu. Beja radau majoneza be koncervantu (kedainiu) man jis tikrai labai skanus, tik idomu is ko jis pagamintas jei negenda, kazkaip itartina. Noreciau atkreipti demesi i prieskoniu misinius, juose prideta natrio gliukomato , kuris tikrai yra labai kenksmingas ir ypac kenkia toms kurios turi antsvori.
lely
anksciau kazkaip nekreipdavau demesio i etiketes, o dabar vis paziuriu ka perku, ziuriu kad jokiu E nebutu.
dimele
o kaip jus, mergaites, ziurit y tuos modifiuots maisto produktus ir ju priedus? g.gif As kai perku ka, tai visada paskaitau, kad ju nebutu, aisku ant vynuoges ar pomidoro nebus paasyta, kad jie yra modifikuoti unsure.gif , bet modifikuoto krakmolo pilna jogurtuose, majonezuose ketciupuose ir visur kitur, stengiuos atsirinkt.maza tokiu produktu. Manau, kad as cia y tema rasau... ax.gif
O E tai sunkiau isvenkt, zinau kad ksatano ir guaro guma negeros baisiai, ju visada prideta y jogurtus ir majonezus, mazai kur nera, ieskom ieskom doh.gif
kaaaramele
Istikro tai man baisu ka ir bepirkti, kai pradedi galvot apie tai. Labai dziaugiuos,kad daugeli produktu dar galiu atsivezti is kaimo ir del ju kokybes esu tikra. Uztai ir vitaminu vaikui visiskai jokiu neduodu, geriau darzoviu, uogu saldytu,dar obuoliu turim.
Bet pvz.alieju tai stengiuos pirkt,kad nebutu modifikuotu, o desreliu pienisku tai labai retai perku.
Egle22
QUOTE(kaaaramele @ 2007 11 26, 23:51)
Istikro tai man baisu ka ir bepirkti, kai pradedi galvot apie tai. Labai dziaugiuos,kad daugeli produktu dar galiu atsivezti is kaimo ir del ju kokybes esu tikra. Uztai ir vitaminu vaikui visiskai jokiu neduodu, geriau darzoviu, uogu saldytu,dar obuoliu turim.
Bet pvz.alieju tai stengiuos pirkt,kad nebutu modifikuotu, o desreliu pienisku tai labai retai perku.
*

Mano mociute irgi mums duoda darzoves is savo darzo. Pernai neperskaite uzrasu ant trasu ipakavimo ir supyle maisa pomidorams. Pomidorai isprotejo ir pradejo lipti per siltnamio stoga, bei vaisius be proto vesti. Nemanau, kad tie nuo trasu apsvaige vaisiai labai geri buvo g.gif

Ant saldytuvo esu pasikabinusi pagrindiniu E blogiuku sarasa. Vengiu visu E, kurie sukelia hiperaktyvuma: E102, E110, E123, E210, T.T. Nemegstu isprotejusiu vaiku (kaip pomidorai biggrin.gif ). O manau, kad dazai+cukrus=nekontroluojami vaikai. Ypac klasinga yra raudona spalva bigsmile.gif

Zinoma, ir mano vaikai per gimtadienius prisiryja saldainiu ir apsivemia. Bet tam ir yra sventes thumbup.gif
Padūkėlė
Kuo daugiau žinai ir skaitai, tuo sunkiau parduotuvėse doh.gif Kam pirkti sūrelį su visokiais E, jei galima nupirkti ir paprastą vanilinį mirksiukas.gif bet parduotuvėje išbūni mažiausiai valandą mirksiukas.gif
catherina
visada skiatau kai perku,ziuriu kad kuo maziau visu blogiuku butu.
jurgulis777
Aš irgi žiūriu, kad E ir kitų blogybių būtų kuo mažiau, o geriau, kad iš viso nebūtų.
bimkutele
tarp jogurtuko miau yra E120,kuris daugelyje šalių uždraustas unsure.gif
GudriLapė
paskutiniu metu labai domiuosi visokiai E, dėl vieno teko net į veterinarijos tarnybą skambinti doh.gif turiu pasidariusi lentelę iš 10 psl, susirinkau iš visokiausių šaltinių tiek lietuvių kalba tiek ir anglų. bet aišku tokios šūsnies popierių nenusineši į parduotuvę lotuliukas.gif tai dabar nebeperkame dešros, nes nėra absoliučiai jokios bet E250, net paštetai, dešrelės vaikams viskas su 250. dalis E yra draydžiama ES, bet pas mus kažkodėl dar vis leidžiama. Netgi turiu lentelę E, kurie yra koncerogeniniai ir labai pavojingi, bet pas mus leidžiami, ją išsitraukiau iš Seimo bazės. Jeigu norėsit, galėsiu pasidalinti ir su jumis, atsiųsiu lentelę smile.gif
eda9
O aš tai nesuprantu doh.gif Kodėl jei pvz E120 yra pavojingas (žiūrėjau čia http://www.spauda.lt/help/e.htm), o čia http://www.aai.lt/alergija/alergenai/maist/maist_priedai.htm jau parašyta, kad vartojamas. Tai kodėl jų neuždraudžia? Aa? g.gif
veja vaidilute
QUOTE(egliuke @ 2005 02 10, 11:26)
Štai ką radau apie E120 - tai yra maisto priedas, suteikiantis produktui raudoną spalvą. Jis yra labai brangus, nes išskiriamas iš vabzdžio Dactylopius coccus. Kad būtų pagamintas svaras tokio raudono dažiklio, reikia surinkti 70.000 vabzdžių ir paskui tam tikru būdu juos "nugalabyti" rolleyes.gif . Dažniausiai E120 dedama į desertus, gėrimus, padažus ir pan. Tai tikrai nėra uždraustas ar žalingas sveikatai priedas, bet gali sukelti alergines reakcijas, todėl vaikams patartina jo nevartoti (ypač alergiškiems).
*

E120 taip pat zinomas kaip sukeliantis vaiku hiperaktyvuma
Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2009 03 05, 16:46)
O aš tai nesuprantu  doh.gif Kodėl jei pvz E120 yra pavojingas (žiūrėjau čia http://www.spauda.lt/help/e.htm), o čia http://www.aai.lt/alergija/alergenai/maist/maist_priedai.htm jau parašyta, kad vartojamas. Tai kodėl jų neuždraudžia? Aa?  g.gif
*

Todel kad visur veikia lobistai, visur yra verslas ir pinigai. o pas mus dar ir korupcija didizausia. Todel ir laimi tas kas daugiausiai sumoka, tad jei pramoninkui apsimoka sumoketi kysi ir tada pilt nuodingus E i maista, tai jis taip ir darys, o valdininkas ta kysi ir paims. Tad tenka patiems apsisaugoti, nes ta turincios daryti institucijos kazkaip nesugeba.
as isvis nustebau, kai suzinojau, jog Lietuvoje uz tai kad neparasyta kokie E ideti bauda - 300lt. tai skaityk neskaites:)
Zuikių_dainos
Aš taip pat prisižiūrau, ką valgau. Aišku, neseniai pradėjau - tik kai sužinojau, kad laukiuosi. Ačiū už sąrašiuką, reiks atkreipti dėmesį. Šiaip naudojuosi šiuo puslapiu
( čia kai kurie produktai sužymėti )
http://www.sveikasvaikas.lt/spring/index?execution=e1s1
linksmuoliukas
na, aš seniau sakiau, nesąmonė namie gaminti, gaišti laiką, juk visko pardėse yra...bet pakeičiau nuomonę susiklosčius tam tikroms aplinkybėms ir dabar perku tik be EEE, o tokių produktų tikrai yra, ir majonezo ir pom.pad.tiesiog randi kas tau tinka ir nereikia kiekvieną kartą skaitinėti, kai žinai jau kuriuose nėra tų nesąmonių...dešrų visai nebeperku ir nebereikia, juk pažiūrėjus kitose net grietinėse yra ko visai nebūtina...kiekvienas atsirenka kas jam atrodo geriausia....aš kartais pagalvoju, kad iš tokio pirkėjo kaip aš prekybos centrai tikrai bankrutuotų lotuliukas.gif man labiausiai juokas ima, kai būna didelėm raidėm užrašyta, BE KONSERVANTŲ, o kai paskaitai, tai kas mažom padedi atgal į lentyną lotuliukas.gif
m@muk@s
QUOTE(linksmuoliukas @ 2009 12 04, 16:23)
man labiausiai juokas ima, kai būna didelėm raidėm užrašyta, BE KONSERVANTŲ, o kai paskaitai, tai kas mažom padedi atgal į lentyną  lotuliukas.gif
*

Va čia tai teisybė drinks_cheers.gif unsure.gif
*weita*
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 03 05, 14:52)
paskutiniu metu labai domiuosi visokiai E, dėl vieno teko net į veterinarijos tarnybą skambinti doh.gif  turiu pasidariusi lentelę iš 10 psl, susirinkau iš visokiausių šaltinių tiek lietuvių kalba tiek ir anglų. bet aišku tokios šūsnies popierių nenusineši į parduotuvę lotuliukas.gif  tai dabar nebeperkame dešros, nes nėra absoliučiai jokios bet E250, net paštetai, dešrelės vaikams viskas su 250. dalis E yra draydžiama ES, bet pas mus kažkodėl dar vis leidžiama. Netgi turiu lentelę E, kurie yra koncerogeniniai ir labai pavojingi, bet pas mus leidžiami, ją išsitraukiau iš Seimo bazės. Jeigu norėsit, galėsiu pasidalinti ir su jumis, atsiųsiu lentelę smile.gif
*

atsiusk jei nesunku 4u.gif
Papildyta:
http://www.delfi.lt/news/economy/business/...a.d?id=27615837
apie desras doh.gif ir tas E612 - DABA PRISIMINSIOU KAIP MAZDAUG jei yra tai zinok kad dveslena sudeta vos ne doh.gif
SuperMeska
QUOTE(*weita* @ 2010 01 13, 14:21)
http://www.delfi.lt/news/economy/business/...a.d?id=27615837
apie desras doh.gif ir tas E612 - DABA PRISIMINSIOU KAIP MAZDAUG jei yra tai zinok kad dveslena sudeta  vos ne  doh.gif
*

Skaiciau as ta straipsni. Ten kalbama apie E621 - natrio glutamata. Dar per google paieskojau, na baisu, ka mes valgom doh.gif

*weita*
QUOTE(SuperMeska @ 2010 01 13, 20:54)
Skaiciau as ta straipsni. Ten kalbama apie E621 - natrio glutamata. Dar per google paieskojau, na baisu, ka mes valgom  doh.gif
*

jeeetusz net lietuviskoj adzikoj darzoves ten e621 ? kaip daba cia suprasti ? darzoves supuvusios blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
vikusedo
Perkrausčiau lentynas, šaldytuvą, ir E621 radau VEGETOJ blink.gif ir DEŠRELĖSE blink.gif
HappyAngel
QUOTE(vikusedo @ 2010 02 13, 15:00)
Perkrausčiau lentynas, šaldytuvą, ir E621 radau VEGETOJ  blink.gif  ir DEŠRELĖSE  blink.gif
*

O Jūs rimtai nežinojot, kad Vegeta ir dešrelės yra blogių blogis? blink.gif Dešrelėse juk net mėsos nėra!
No5
Na mes su vyru tai labai kreipiam demesi i tuos E. Kai suzinojau, kad laukiuosi, tai perkrausciau lentyna, ir viska naikinau kas su E. Pirmoj eilej, ismeciau SULTINIO KUBELIUS, ten juk nuodu nuodai, dabar ir be ju verdu labai skanias sriubytes thumbup.gif Aisku visiskai nuo E apsisaugot neimanoma, bet labai atsargiai renkuosi produktus, stegiuosi kuo maziau naudot pirktinio maisto, o labiausiai saugau savo vaiko mityba, nensinori toki maza zmoguti nuodyti nuo pat mazu dienu.... unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.