Turiu tokį negerą sarašiuką, sakau gal dar kam nors pravers, pirkdama pasižiūriu, kad jų nebūtų  : E102 Pavojingas E103 Uždraustas E104 Abejotinas E105 Uždraustas E106 Uždraustas E110 Pavojingas E111 Uždraustas E120 Uždraustas E122 Abejotinas E123 Labai pavojingas E124 Pavojingas E125 Uždraustas E126 Uždraustas E127 Pavojingas E130 Uždraustas E131 Kancerogeninis E141 Abejotinas E142 Kancerogeninis E150 Abejotinas E151 Abejotinas E152 Uždraustas E160A Pavojingas E161 Abejotinas E171 Abejotinas E173 Abejotinas E180 Abejotinas E191 Uždraustas E210 Kancerogeninis E215 Kancerogeninis E220 Ardo B1 vitaminą E221 Trikdo virškinimą E224 Trikdo virškinimą E226 Trikdo virškinimą E230 Kenkia odai E231 Kenkia odai E232 Kenkia odai E233 Kenkia odai E239 Kancerogeninis E240 Abejotinas E241 Abejotinas E250 Hipertonikams nevartoti E251 Hipertonikams nevartoti E252 Hipertonikams nevartoti E271 Kancerogeninis E311 Gali išberti E312 Gali išberti E320 Sudėtyje daug cholesterino E321 Sudėtyje daug cholesterino E330 Kancerogeninis E338 Trikdo virškinimą E340 Trikdo virškinimą E341 Trikdo virškinimą E407 Trikdo virškinimą E450 Trikdo virškinimą E450A Pavojingas E453 Trikdo virškinimą E455 Trikdo virškinimą E456 Trikdo virškinimą E461 Trikdo virškinimą E462 Trikdo virškinimą E463 Trikdo virškinimą E465 Trikdo virškinimą E477 Abejotinas
Dar apie tuos E:
ivairus E
Ačiū, INKOGNITO, reikės būtinai pasinaudot tavo sąrašėliu. Nes iki šiol tik žiūrėdavau, kad etiketėj tų E kuo mažiau būtų, bet kas ten per brūdas labai nesigilinau. O tu pati ar dažnai aptinki tų pačių baisiausių E maisto produktuose  ? Ir kokiuose?
| QUOTE (Šviesutė @ 2004 08 26, 12:33) | Ačiū, INKOGNITO, reikės būtinai pasinaudot tavo sąrašėliu. Nes iki šiol tik žiūrėdavau, kad etiketėj tų E kuo mažiau būtų, bet kas ten per brūdas labai nesigilinau. O tu pati ar dažnai aptinki tų pačių baisiausių E maisto produktuose ? Ir kokiuose? |
Būna jų visur, bjaurybių, tik jie ne visi blogi, kai kurie paprasčiausia citrinos rūgštis, Vikšrelis dar gerą nuorodą davė. Aš tokį smulkiom raidelėm sarašiuką atsispausdinau, lipnia juosta apsiklijavau, kad nenusitrintų, ir pasižiūriu, kad nebūtų mėsos produktuose ar kitur,jau po truputį pripratau, antsirenku ko nepirkti, jei ką nauja pamatau, tai pasižiūriu ar nėra tų blogiukų, kartais dar pasiimu su tais kurie trikdo virškinimą, kai labai noriu  Bet prisiminti ir surašyti produktų, tai jaučiu neužtektų jėgų
ramuneb
2004 11 28, 15:12
reikia žiūrėti į etiketes ir skaityti sudėtis, bet manau, kad ne visada gamintojai surašo tai ką iš tikrųjų deda
Žilvinė
2004 12 10, 08:34
Pagal si sarasiuka karamele pavojinga, citrinos rusis isvis sukelia vezi, labai jau paranoiskas... citata- Vartojant citrinos rūgštį didelio šalutinio poveikio nenustatyta. Tik tai, kad ji yra stiprus dirgiklis ir vartojant dideliais kiekiais padidina dantų bei dantenų jautrumą bei sukelia dantų eroziją. Kalbos apie tai, kad ji sukelia vėžinius susirgimus, yra klaidingos. Manoma, kad šis sąmyšis kilo dėl neteisingai išversto žodžio Krebs. O kad E butu maziau, bus sarasas sudetiniu daliu, o be ju produktas bus greitai gendantis ir pavojingas bakteriniu poziuriu.
Na, jei dar turite kantrybes,galite pasistudijuoti apie maisto priedus be jokiu "uz" ar "pries" http://www.aai.lt/alergija/alergenai/maist/maist_priedai.htm
Kazimiera d'Artanjan
2004 12 27, 17:32
Aš domiuosi, bet kur gi ten prižiūrėsi kiekvieną produktą? Tik visad pažiūriu, kad be konservantų, salkiklių, dažiklių, modifikuotų ir pan. Sakykit, kas yra populiariausia maisto produktuose iš tų blogųjų E? Kuris dažniausiai sutinkamas ir verta prisiminti?
Na, pirma parašiau po to paskaičiau. Taigi druska irgi konservantas? Na, blogieji konservantai tada kurie? Ai, jau visai susipainiojau.. Būtų faina naršyklė. Įvedi E su skaičium ir išmeta aprašykmą, nes pasiklysti galima..
Vestina
2005 01 21, 02:29
Truputi neaisku man kaip cia su dazikliu E120, pateiktam sarasiuke raso, kad jis uzdraustas, bet ji randu ant samsono gaminiu, o taip pat vilniaus ekstra desreliu, gal as ko nesuprantu?
QUOTE(Fretka @ 2005 01 21, 02:30) Truputi neaisku man kaip cia su dazikliu E120, pateiktam sarasiuke raso, kad jis uzdraustas, bet ji randu ant samsono gaminiu, o taip pat vilniaus ekstra desreliu, gal as ko nesuprantu? Gal čia paimta iš kokio užsieninio puslapiuko  ? Kažkur gal uždrausta, o Lietuvoj ne  ?
musmere
2005 02 04, 21:36
Kažkada ir aš turėjau tokį sąrašiuką ir bandžiau juo vadovautis. Bet ištikrųjų tai produktuose pilna tų 'uždraustų', 'sukeliančių vėžį' ir t.t. Pradėjo galva suktis. Tai dabar tik žiūriu kad kuo mažiau tų E būtų, o geriausia kad išviso nebūtų. Tiesa, kai kurie gamintojai nerašo E, o tiesiog žodžiais surašo. Na bet jeigu beskaitant jau nebesuprantu kas ten per velnias, tai tokio produkto irgi stengiuosi nepirkti. P.S. Beje, pieniškos dešrelės yra turbūt didžiausias E koncentratas. Kažkada visų etiketes perskaičiau - buvau apakus Bet GERA NAUJIENA: visai neseniai Rimi ir Maximose (gal ir kitose parduotuvese) atsirado Nemateko pieniškos dešrelės, kurios vadinasi JOKIŲ E. Ir žinokit sudėtis jų superinė - vien tik mėsa ir prieskoniai. Nepatingėkit paieškoti. Ypač dėl vaikučių. Skanaus!
egliuke
2005 02 10, 11:26
QUOTE(Fretka @ 2005 01 21, 02:30) Truputi neaisku man kaip cia su dazikliu E120, pateiktam sarasiuke raso, kad jis uzdraustas, bet ji randu ant samsono gaminiu, o taip pat vilniaus ekstra desreliu, gal as ko nesuprantu? Tas pateiktas sąrašiukas man labai "kreivai" atrodo. Tikrai nemanau, kad jis tikslus. Internete ir šiaip literatūroj yra daug tikslesnės informacijos. Aš jau senokai skaitinėju etiketes ir apie atskirus maisto priedus dažnai pasiskaitau. Štai ką radau apie E120 - tai yra maisto priedas, suteikiantis produktui raudoną spalvą. Jis yra labai brangus, nes išskiriamas iš vabzdžio Dactylopius coccus. Kad būtų pagamintas svaras tokio raudono dažiklio, reikia surinkti 70.000 vabzdžių ir paskui tam tikru būdu juos "nugalabyti"  . Dažniausiai E120 dedama į desertus, gėrimus, padažus ir pan. Tai tikrai nėra uždraustas ar žalingas sveikatai priedas, bet gali sukelti alergines reakcijas, todėl vaikams patartina jo nevartoti (ypač alergiškiems).
Alexandra.R.
2005 02 20, 20:50
Gal galit man, neismanelei, paaiskinti, ka reiskia KANCEROGENINIS? Cia as apie E330, nes ji randu Santa Marijos prieskoniuose (citrininiai zuvies prieskoniai).
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 02 20, 20:51) Gal galit man, neismanelei, paaiskinti, ka reiskia KANCEROGENINIS? Cia as apie E330, nes ji randu Santa Marijos prieskoniuose (citrininiai zuvies prieskoniai). Pagal mane, tai gali sukelti vezi. O as tai tikiu, kad tie visi E tikrai negeri, ir E120 tikrai negeras,kas gi tiek vabzdziu prigaudys, prideda sintetiniu dazu ir baigta.
egliuke
2005 02 23, 14:44
"kancerogeninis" reiškia, kad gali sukelti vėžį, bet tas sąrašas yra netikslus, nes E330 yra citrinos rūgštis (dėl to ir deda į citrininius prieskonius) ir jokio vėžio ji tikrai nesukelia. Ir E120 tikrai yra natūralus, kitas jo pavadinimas yra "Natural Red 4", o nenatūrali raudona yra pvz. E124. Bet jei medžiaga natūrali, tai dar nereiškia kad ji nekenksminga. Šiaip dauguma dažiklių yra "blogi", ypač jei dedama dideli kiekiai, tarkim į gėrimus. Bet sakyti, kad visi E negeri yra visiška nesąmonė, nes taip žymima ir ta pati citrinos rūgštis ir vitaminai, ir dažikliai iš burokėlių, paprikų ir kitos medžiagos, kurios greičiau naudingos nei žalingos
QUOTE(Vikšrelis @ 2004 08 26, 12:22) Dar apie tuos E:
ivairus E QUOTE(egliuke @ 2005 02 10, 11:26) Tas pateiktas sąrašiukas man labai "kreivai" atrodo. Tikrai nemanau, kad jis tikslus. Internete ir šiaip literatūroj yra daug tikslesnės informacijos. Gal kas nors zinot internetini puslapi, kur butu surasyta naujausia info apie visokius kenksmingus E?
egliuke
2005 04 08, 10:37
Man tai bene geriausias puslapis sitas
Merlote
2005 04 22, 23:29
Na tikrai nera tie E visi žalingi ir nereikia jų visų taip bijoti. Reikia tiesiog pasistudijuoti kokie ką reiškia. Ir natūralūs dažai vadinami E ir ta pati citrinos rūgštis. Nereikia apsigauti kai ant pakuotės neužrašyta jokių E. Tai dar nieko nereiškia. Parašyti pavadinimais jie esmės nekeičia.
tikrai naudingas egliukės pateiktas puslapis. bet pasitaiko kai ant etikečių nėra nuromi visi tie priedai...
Bet GERA NAUJIENA: visai neseniai Rimi ir Maximose (gal ir kitose parduotuvese) atsirado Nemateko pieniškos dešrelės, kurios vadinasi JOKIŲ E. Ir žinokit sudėtis jų superinė - vien tik mėsa ir prieskoniai. Nepatingėkit paieškoti. Ypač dėl vaikučių. Skanaus! [/quote] Tikrai yra, as jau jas pirkau ir ragavom - tikrai skanios  Tik man tada neaisku, jei galima pagamint desreles be E, tai ko visi gamintojai ju tiek prikisa i kitas desreles??  Beja, kai parodziau anytai, tai ji taip nesidziauge kaip as - sako "kiauliu pazandes yra sudety, tai nesveika!". Nepaklausiau kodel nesveika, nes ji apskritai labai visko saugojasi..
egliuke
2005 05 05, 18:45
QUOTE(linoo @ 2005 05 03, 13:44) Tikrai yra, as jau jas pirkau ir ragavom - tikrai skanios  Tik man tada neaisku, jei galima pagamint desreles be E, tai ko visi gamintojai ju tiek prikisa i kitas desreles??  Beja, kai parodziau anytai, tai ji taip nesidziauge kaip as - sako "kiauliu pazandes yra sudety, tai nesveika!". Nepaklausiau kodel nesveika, nes ji apskritai labai visko saugojasi..  Viską galima pagaminti be tų E, bet visi juos deda, nes reikia prailginti galiojimo laiką, reikia padaryti, kad jogurtas nesusisluoksniuotų, kad dešrelės būtų rausvos, kad padažas būtų tirštas, o sriuba iš pakelio būtų vištos skonio, nors vištos ten nė kvapo  Be to, su maisto priedais daug pigiau pagaminti visus produktus, ir tos dešrelės be E dėl to yra brangios, viena dešrelė praktiškai 1 litas
Stengiuosi vengti  . Tačiau yra produktų, be kurių sunkiai išsiversi. Neperku jokių gėrimų ir sulčių su  . Jogurtuose ir varškėse ieškau, kad  būtų kuo mažiau. Prieš kelis mėnesius turėjau parašyti nedidelį darbelį apie  , tai teko su  geriau susipažinti ir paieškoti maisto produktuose. EEEEEEEE
dabar ir mūsų šeima stengiasi pirkti produktus be E... anksčiau nesusimasčiau kol neperskaičiau šios diskusijos ir daugiau nepasidomėjau.
DOMKARINA
2007 01 09, 23:05
gerai kad uzejau i ta temą nes tikrai nelabai i tuos skaiciukus demesio, o dabar jau ziuriu
visada skaitau ant produkto etiketės paraįyta,stengiuosi pirkti produktus kur mažiau E
obuoliux
2007 01 11, 15:47
Dar naudingos informacijos apie maisto priedus lietuviškai galima rasti: http://www.food-info.net/lt/ Yra ir gan išsamūs paaiškinimai.
Migdolas
2007 04 13, 13:02
Mano taip mėgiamuose Maggi kubeliuose yra E621... "Sukelia galvos skausmą, priepolius, krūtinės skausmus, pykinimą, veido deginimo ir tempimo pojūčius. Ypač negalima vaikams" nuodai
visos vegetos, ir panasus kubeliai- TIKRU TIKRIAUSI NUODAI,,man baisu kai mamos visur juos kisa,,nejau neuztenka elemementariu prieskoniu
Klepesova
2007 08 28, 13:33
man šiek tiek sukėlė juoką pasakymas: E 330 yra citrinos rūgštis ir ji nesukelia jokio vėžio. Problemikė yra tame, kad paprastos citrinos rūgštis gali sukelti vėžį  ir jis skiriamas prie pavojingų. O šiais laikais mamos privengiančios šio E sėkmingai girdo didžiausias dozes "1000 citrinų galia" turintčius vitaminus C ir t.tr.t.t. Apie šį e žinau, kadangi esu šiokia tokia chemikė ir tai mes mokinomės. Po E ženkliuku slepiasi daugelis dažiklių ir konservantų, be E šiais laikais labai sunkiai išsiverčiama. Žinoma- galima, tačiau tokio produkto vartojimo laikas yra labai ribotas. Na pavyzdžiui jūs perkate gražią raudoną mėsą įpakavime. Apverčiate ją- kita pusė neatrodo tokia daili... kur paslaptis? Ogi nitritinėje druskoje.... Taip, taip, taip jūs gerai supratote- ji maisto pramonėje yra uždrausta, tačiau patyliukais ją daugelis maisto prekių parduotuvių vis dar naudoja- mėsa įgauna TOKĮ gražų atspalvį- lengviau parduodama (šiaip dar bent jau užsienyje naudodavo specialias lempas kurių šviesoje mėsa atrodydavo gražiau, tačiau Lietuvoje kiek žinau tai neprigijo- o ir visur uždrausta, lempas juk daug lengviau susekti nei"patepliojimą") Taigi net pirkdama šviežią mėsą aš ją kaip reikalas išmirkau. dar su ja yra problemikė, kurią daugelis mamų pastebi- mėsa labai, labai sumažėja- iš jos išteka skysčiai net nedėjus druskos- pamirkymas išsprendžia ir šią problemą. Taigis nebūtinai velnias toks baisus kokį jį piešia. Mane tik stebina tos mamos, kurios taip žiūri "visokius E" tačiau nesibodi savo vaikams kišti anot mano gydytojos "arkliškas dozes" vitaminų. Na kad ir vaikui trūksta tik kad ir Mg o jam duodfami multivitaminai su Mg.  vitaminų perdozavimas yra dar didesnė blogybė nei vitaminų trūkumas.
Kad isvengciau sumaisties su E as tiesiog nebeperku: desros, kumpeliu, jokiu pusgaminiu, prieskoniu misiniu, sausu sriubu ir makaronu, uzsienietisku, bei lietuvisku jogurtu ir varskes su E, misrainiu is parduotuves, keptu vistu ir tt. Mazai kas belieka ir viska gaminti reikia, bet ilgesni laika to nevalgius ir vel paragavus, pradedi jausti tu priedu skoni ir darosi nebeskanu. Beja radau majoneza be koncervantu (kedainiu) man jis tikrai labai skanus, tik idomu is ko jis pagamintas jei negenda, kazkaip itartina. Noreciau atkreipti demesi i prieskoniu misinius, juose prideta natrio gliukomato , kuris tikrai yra labai kenksmingas ir ypac kenkia toms kurios turi antsvori.
anksciau kazkaip nekreipdavau demesio i etiketes, o dabar vis paziuriu ka perku, ziuriu kad jokiu E nebutu.
o kaip jus, mergaites, ziurit y tuos modifiuots maisto produktus ir ju priedus?  As kai perku ka, tai visada paskaitau, kad ju nebutu, aisku ant vynuoges ar pomidoro nebus paasyta, kad jie yra modifikuoti  , bet modifikuoto krakmolo pilna jogurtuose, majonezuose ketciupuose ir visur kitur, stengiuos atsirinkt.maza tokiu produktu. Manau, kad as cia y tema rasau... O E tai sunkiau isvenkt, zinau kad ksatano ir guaro guma negeros baisiai, ju visada prideta y jogurtus ir majonezus, mazai kur nera, ieskom ieskom
kaaaramele
2007 11 26, 22:51
Istikro tai man baisu ka ir bepirkti, kai pradedi galvot apie tai. Labai dziaugiuos,kad daugeli produktu dar galiu atsivezti is kaimo ir del ju kokybes esu tikra. Uztai ir vitaminu vaikui visiskai jokiu neduodu, geriau darzoviu, uogu saldytu,dar obuoliu turim. Bet pvz.alieju tai stengiuos pirkt,kad nebutu modifikuotu, o desreliu pienisku tai labai retai perku.
QUOTE(kaaaramele @ 2007 11 26, 23:51) Istikro tai man baisu ka ir bepirkti, kai pradedi galvot apie tai. Labai dziaugiuos,kad daugeli produktu dar galiu atsivezti is kaimo ir del ju kokybes esu tikra. Uztai ir vitaminu vaikui visiskai jokiu neduodu, geriau darzoviu, uogu saldytu,dar obuoliu turim. Bet pvz.alieju tai stengiuos pirkt,kad nebutu modifikuotu, o desreliu pienisku tai labai retai perku. Mano mociute irgi mums duoda darzoves is savo darzo. Pernai neperskaite uzrasu ant trasu ipakavimo ir supyle maisa pomidorams. Pomidorai isprotejo ir pradejo lipti per siltnamio stoga, bei vaisius be proto vesti. Nemanau, kad tie nuo trasu apsvaige vaisiai labai geri buvo Ant saldytuvo esu pasikabinusi pagrindiniu E blogiuku sarasa. Vengiu visu E, kurie sukelia hiperaktyvuma: E102, E110, E123, E210, T.T. Nemegstu isprotejusiu vaiku (kaip pomidorai  ). O manau, kad dazai+cukrus=nekontroluojami vaikai. Ypac klasinga yra raudona spalva Zinoma, ir mano vaikai per gimtadienius prisiryja saldainiu ir apsivemia. Bet tam ir yra sventes
Padūkėlė
2007 12 04, 22:23
Kuo daugiau žinai ir skaitai, tuo sunkiau parduotuvėse  Kam pirkti sūrelį su visokiais E, jei galima nupirkti ir paprastą vanilinį  bet parduotuvėje išbūni mažiausiai valandą
catherina
2007 12 08, 14:16
visada skiatau kai perku,ziuriu kad kuo maziau visu blogiuku butu.
jurgulis777
2009 02 06, 12:10
Aš irgi žiūriu, kad E ir kitų blogybių būtų kuo mažiau, o geriau, kad iš viso nebūtų.
bimkutele
2009 02 21, 20:10
tarp jogurtuko miau yra E120,kuris daugelyje šalių uždraustas
GudriLapė
2009 03 05, 15:52
paskutiniu metu labai domiuosi visokiai E, dėl vieno teko net į veterinarijos tarnybą skambinti  turiu pasidariusi lentelę iš 10 psl, susirinkau iš visokiausių šaltinių tiek lietuvių kalba tiek ir anglų. bet aišku tokios šūsnies popierių nenusineši į parduotuvę  tai dabar nebeperkame dešros, nes nėra absoliučiai jokios bet E250, net paštetai, dešrelės vaikams viskas su 250. dalis E yra draydžiama ES, bet pas mus kažkodėl dar vis leidžiama. Netgi turiu lentelę E, kurie yra koncerogeniniai ir labai pavojingi, bet pas mus leidžiami, ją išsitraukiau iš Seimo bazės. Jeigu norėsit, galėsiu pasidalinti ir su jumis, atsiųsiu lentelę
O aš tai nesuprantu  Kodėl jei pvz E120 yra pavojingas (žiūrėjau čia http://www.spauda.lt/help/e.htm), o čia http://www.aai.lt/alergija/alergenai/maist/maist_priedai.htm jau parašyta, kad vartojamas. Tai kodėl jų neuždraudžia? Aa?
veja vaidilute
2009 03 12, 01:40
QUOTE(egliuke @ 2005 02 10, 11:26) Štai ką radau apie E120 - tai yra maisto priedas, suteikiantis produktui raudoną spalvą. Jis yra labai brangus, nes išskiriamas iš vabzdžio Dactylopius coccus. Kad būtų pagamintas svaras tokio raudono dažiklio, reikia surinkti 70.000 vabzdžių ir paskui tam tikru būdu juos "nugalabyti"  . Dažniausiai E120 dedama į desertus, gėrimus, padažus ir pan. Tai tikrai nėra uždraustas ar žalingas sveikatai priedas, bet gali sukelti alergines reakcijas, todėl vaikams patartina jo nevartoti (ypač alergiškiems). E120 taip pat zinomas kaip sukeliantis vaiku hiperaktyvuma Papildyta:QUOTE(eda9 @ 2009 03 05, 16:46) O aš tai nesuprantu  Kodėl jei pvz E120 yra pavojingas (žiūrėjau čia http://www.spauda.lt/help/e.htm), o čia http://www.aai.lt/alergija/alergenai/maist/maist_priedai.htm jau parašyta, kad vartojamas. Tai kodėl jų neuždraudžia? Aa?  Todel kad visur veikia lobistai, visur yra verslas ir pinigai. o pas mus dar ir korupcija didizausia. Todel ir laimi tas kas daugiausiai sumoka, tad jei pramoninkui apsimoka sumoketi kysi ir tada pilt nuodingus E i maista, tai jis taip ir darys, o valdininkas ta kysi ir paims. Tad tenka patiems apsisaugoti, nes ta turincios daryti institucijos kazkaip nesugeba. as isvis nustebau, kai suzinojau, jog Lietuvoje uz tai kad neparasyta kokie E ideti bauda - 300lt. tai skaityk neskaites:)
Zuikių_dainos
2009 05 19, 13:54
Aš taip pat prisižiūrau, ką valgau. Aišku, neseniai pradėjau - tik kai sužinojau, kad laukiuosi. Ačiū už sąrašiuką, reiks atkreipti dėmesį. Šiaip naudojuosi šiuo puslapiu ( čia kai kurie produktai sužymėti ) http://www.sveikasvaikas.lt/spring/index?execution=e1s1
linksmuoliukas
2009 12 04, 17:23
na, aš seniau sakiau, nesąmonė namie gaminti, gaišti laiką, juk visko pardėse yra...bet pakeičiau nuomonę susiklosčius tam tikroms aplinkybėms ir dabar perku tik be EEE, o tokių produktų tikrai yra, ir majonezo ir pom.pad.tiesiog randi kas tau tinka ir nereikia kiekvieną kartą skaitinėti, kai žinai jau kuriuose nėra tų nesąmonių...dešrų visai nebeperku ir nebereikia, juk pažiūrėjus kitose net grietinėse yra ko visai nebūtina...kiekvienas atsirenka kas jam atrodo geriausia....aš kartais pagalvoju, kad iš tokio pirkėjo kaip aš prekybos centrai tikrai bankrutuotų  man labiausiai juokas ima, kai būna didelėm raidėm užrašyta, BE KONSERVANTŲ, o kai paskaitai, tai kas mažom padedi atgal į lentyną
m@muk@s
2010 01 03, 17:35
QUOTE(linksmuoliukas @ 2009 12 04, 16:23) man labiausiai juokas ima, kai būna didelėm raidėm užrašyta, BE KONSERVANTŲ, o kai paskaitai, tai kas mažom padedi atgal į lentyną  Va čia tai teisybė
*weita*
2010 01 13, 13:21
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 03 05, 14:52) paskutiniu metu labai domiuosi visokiai E, dėl vieno teko net į veterinarijos tarnybą skambinti  turiu pasidariusi lentelę iš 10 psl, susirinkau iš visokiausių šaltinių tiek lietuvių kalba tiek ir anglų. bet aišku tokios šūsnies popierių nenusineši į parduotuvę  tai dabar nebeperkame dešros, nes nėra absoliučiai jokios bet E250, net paštetai, dešrelės vaikams viskas su 250. dalis E yra draydžiama ES, bet pas mus kažkodėl dar vis leidžiama. Netgi turiu lentelę E, kurie yra koncerogeniniai ir labai pavojingi, bet pas mus leidžiami, ją išsitraukiau iš Seimo bazės. Jeigu norėsit, galėsiu pasidalinti ir su jumis, atsiųsiu lentelę  atsiusk jei nesunku Papildyta:http://www.delfi.lt/news/economy/business/...a.d?id=27615837apie desras  ir tas E612 - DABA PRISIMINSIOU KAIP MAZDAUG jei yra tai zinok kad dveslena sudeta vos ne
SuperMeska
2010 01 13, 21:54
QUOTE(*weita* @ 2010 01 13, 14:21) http://www.delfi.lt/news/economy/business/...a.d?id=27615837apie desras  ir tas E612 - DABA PRISIMINSIOU KAIP MAZDAUG jei yra tai zinok kad dveslena sudeta vos ne  Skaiciau as ta straipsni. Ten kalbama apie E621 - natrio glutamata. Dar per google paieskojau, na baisu, ka mes valgom
*weita*
2010 02 04, 22:52
QUOTE(SuperMeska @ 2010 01 13, 20:54) Skaiciau as ta straipsni. Ten kalbama apie E621 - natrio glutamata. Dar per google paieskojau, na baisu, ka mes valgom  jeeetusz net lietuviskoj adzikoj darzoves ten e621 ? kaip daba cia suprasti ? darzoves supuvusios
vikusedo
2010 02 13, 15:00
Perkrausčiau lentynas, šaldytuvą, ir E621 radau VEGETOJ  ir DEŠRELĖSE
HappyAngel
2010 02 13, 17:55
QUOTE(vikusedo @ 2010 02 13, 15:00) Perkrausčiau lentynas, šaldytuvą, ir E621 radau VEGETOJ  ir DEŠRELĖSE  O Jūs rimtai nežinojot, kad Vegeta ir dešrelės yra blogių blogis?  Dešrelėse juk net mėsos nėra!
Na mes su vyru tai labai kreipiam demesi i tuos E. Kai suzinojau, kad laukiuosi, tai perkrausciau lentyna, ir viska naikinau kas su E. Pirmoj eilej, ismeciau SULTINIO KUBELIUS, ten juk nuodu nuodai, dabar ir be ju verdu labai skanias sriubytes  Aisku visiskai nuo E apsisaugot neimanoma, bet labai atsargiai renkuosi produktus, stegiuosi kuo maziau naudot pirktinio maisto, o labiausiai saugau savo vaiko mityba, nensinori toki maza zmoguti nuodyti nuo pat mazu dienu....
|
|