girdėjau reikia sudrėkinti ta vietą kur guma prilipo ir į šaldymo kamera,paskui gerai nusiima,sakau, kad tik girdėjau.o štai dėmės iš drabužėlių tai vianišo-rožinis įpilu prieš skalbiant ir viskas, o dėmės kaip nebuvo.
Niekur neradau aprašytos mano problemos-gal čia tiks?
Taigi po skalbimo striukė (ją galima skalbti 40 laipsnių temp, lyginti, skalbti skalbimo maš, chemiškai valyti negalima, skalbiau OMO spalvotiems skalbiniams) visai sugadinta-ant jos liko šuorai-baltos dėmės, jų negaliu panaikinti jokiais skalavimais, dar karta skalbiau skystu plovikliu.Na žodž nauja striukė-šuniui po uodega. Gal kuri susidūrėt su tokia problema ir žinot ką daryti?
Aš dažniausiai naudoju VANISH bet kartais, kai jau dėmės matau, kad lengvai neišsiskalbs tai muilą su tulžim
Sveikos
Žolės, kavos, šokolado, kraujo ir dar visokiias dėmes kuo puikiausiai išima lietuviškoji "Ūla" ( audinių baliklis be chloro). Veikia kaip Ace (žalias) tik dar geriau. Beje yra ir milteliais (Vanish'o analogas) plastmasiniame indelyje. O ir pigesnis 2-3 kartus už ACE ar Vanish... QUOTE(juoduke @ 2007 08 03, 19:02) girdėjau reikia sudrėkinti ta vietą kur guma prilipo ir į šaldymo kamera,paskui gerai nusiima,sakau, kad tik girdėjau.o štai dėmės iš drabužėlių tai vianišo-rožinis įpilu prieš skalbiant ir viskas, o dėmės kaip nebuvo. tik klausimas kiek to vaniso pilt reikia, nes man s... atsiprasant isskalbia
Sveikos,
turiu toki klausima: kuom isskalbti pusu sakus? Vaikas (mokyklinukas) pasipuose ka tik pirktais dzinsais ir ilipo i pusi - sakais aplipo visos kelnes. Skalbimo masinoj su miltukais neatsiplove, ismesti gaila, o kaip isskalbt? QUOTE(dooovile @ 2007 09 20, 21:47) Sveikos, turiu toki klausima: kuom isskalbti pusu sakus? Vaikas (mokyklinukas) pasipuose ka tik pirktais dzinsais ir ilipo i pusi - sakais aplipo visos kelnes. Skalbimo masinoj su miltukais neatsiplove, ismesti gaila, o kaip isskalbt? Pažiūrėk kokiuose senukuose, būna dėmių valiklis, mes labai senai buvom pirkę tai ten buvo parašyta kad valo gumą, dervas ...t.t. ir kainavo kažkas iki 10 litų .. toks 0,5 l buteliukas, tai išvalė super, nei dėmė liko nei pašviesėjo ...
Namuose visada turiu Ace Delicate (spalvotiems skalbiniams) ir Ace (baltiems). Užpilu ant dėmių ir palaikau, kartais tenka ir ilgiau palaikyti, kitąkart dar patrinu, o tada dedu į skalbiamą. Jeigu dėmės "bjauresnės", valiklio truputį įpilu tiesiai į būgną
QUOTE(Sheshkiux @ 2007 09 07, 22:01) Žolės, kavos, šokolado, kraujo ir dar visokiias dėmes kuo puikiausiai išima lietuviškoji "Ūla" ( audinių baliklis be chloro). Veikia kaip Ace (žalias) tik dar geriau. Beje yra ir milteliais (Vanish'o analogas) plastmasiniame indelyje. O ir pigesnis 2-3 kartus už ACE ar Vanish... O prekybos centruose tos "ulos" buna? Reiks pasieskot. QUOTE(Martita @ 2007 09 12, 17:41) tik klausimas kiek to vaniso pilt reikia, nes man s... atsiprasant isskalbia Tas Vanishas mane nervint pradejo - kaip ir neblogai lyg tas demes isima, bet... paskutiniu metu juo nusivyliau: nu niekaip neisima demiu nuo paprasciausio lietuvisko obuolio is dukrytes balto smelinuko QUOTE(aige @ 2007 09 04, 12:56) Niekur neradau aprašytos mano problemos-gal čia tiks? Taigi po skalbimo striukė (ją galima skalbti 40 laipsnių temp, lyginti, skalbti skalbimo maš, chemiškai valyti negalima, skalbiau OMO spalvotiems skalbiniams) visai sugadinta-ant jos liko šuorai-baltos dėmės, jų negaliu panaikinti jokiais skalavimais, dar karta skalbiau skystu plovikliu.Na žodž nauja striukė-šuniui po uodega. Gal kuri susidūrėt su tokia problema ir žinot ką daryti? kokia sudetis tavo striukytes ? QUOTE(Sheshkiux @ 2007 09 07, 22:01) Sveikos Žolės, kavos, šokolado, kraujo ir dar visokiias dėmes kuo puikiausiai išima lietuviškoji "Ūla" ( audinių baliklis be chloro). Veikia kaip Ace (žalias) tik dar geriau. Beje yra ir milteliais (Vanish'o analogas) plastmasiniame indelyje. O ir pigesnis 2-3 kartus už ACE ar Vanish... Labai naudinga informacija. DĖKUI Ar kuri girdėjot apie firmos 'Amway" priemones? Na pristatymuose jas labai giria, pademonstruoja įtikinamai. Užsisakiau, lauksiu atvežant, sakau, gal ką naujo atrasiu QUOTE(dooovile @ 2007 09 20, 22:47) Sveikos, turiu toki klausima: kuom isskalbti pusu sakus? Vaikas (mokyklinukas) pasipuose ka tik pirktais dzinsais ir ilipo i pusi - sakais aplipo visos kelnes. Skalbimo masinoj su miltukais neatsiplove, ismesti gaila, o kaip isskalbt? Aš valiau terpentinu, o po to išskalbiau. Neišbluko, dėmių neliko
na man vanish visai nieko nebeisvalo
anksciau visas demes isimdavo, dabr labai suprastejes kazkoks girdejau, kad yra vanish, kur is dvieju skyliu bega, bet ieskojau maximose, tai nera, gal kas zinote kur ju pirkti yra?
sveikos, norejau paklaust gal kas zino kaip isvalyt tusinuku apipiestus drabuzelius?
QUOTE(lialka @ 2007 10 06, 14:34) Ar kuri girdėjot apie firmos 'Amway" priemones? Na pristatymuose jas labai giria, pademonstruoja įtikinamai. Užsisakiau, lauksiu atvežant, sakau, gal ką naujo atrasiu Aš valiau terpentinu, o po to išskalbiau. Neišbluko, dėmių neliko QUOTE(gabrielita21 @ 2007 10 21, 13:07) Turiu Amway "All fabrics bleach" - cia kaip demiu valiklis ar pan. Nerealus daiktas Dabar tai nepakeiciamas pagalbininkas pradejus valgyti "zmoniu maista" mazyliui. Seilinukai svaruciai po Amway. Beje tusinuko "demes" irgi su Amway isemiau. Tik ilgokai laikyti reikejo - gal kokias 6 val palaikius jis taip tik pasviesejo (pasidare tokia keista dangaus melsvumo spalva vietoj tamsiai melynos). Tada palikau nakciai su Amway. Rezultatas - Siaip cia ne reklama. Sios priemones neplatinu QUOTE(letka @ 2007 10 26, 16:47) Turiu Amway "All fabrics bleach" - cia kaip demiu valiklis ar pan. Nerealus daiktas Dabar tai nepakeiciamas pagalbininkas pradejus valgyti "zmoniu maista" mazyliui. Seilinukai svaruciai po Amway. Beje tusinuko "demes" irgi su Amway isemiau. Tik ilgokai laikyti reikejo - gal kokias 6 val palaikius jis taip tik pasviesejo (pasidare tokia keista dangaus melsvumo spalva vietoj tamsiai melynos). Tada palikau nakciai su Amway. Rezultatas - Siaip cia ne reklama. Sios priemones neplatinu O kur jos galima isigyti ir kiek kainuoja?
Sirana, reikia ieskot platintoju.
QUOTE(Sirana @ 2007 10 27, 21:51) Sias priemones platina platintojai (pagal kataloga. na kaip Oriflame ir Avon). Kainos tiksliai nepamenu, nes dar kelis daiktus tuo paciu pirkau. Kazkas apie 50Lt uz litra. Bet demei isvalyti jo visai nedaug reikia: tik paslapini ta vieta, uzpili ant demes miltuku ir palieki. QUOTE(lialka @ 2007 10 28, 12:17) Sirana, reikia ieskot platintoju. Apie skalbikli girdejau, bet minejo, jog jei pradesi ji naudoti, tai geriau naudoti ir toliau, nes tipo tada skalbiant jokiu Calgonu nereikia, skalbykle nuo tu visu kalkiu apnasu apsivalo, bet negerai, jei vel pradesi paprastus miltelius be nukalkintojo naudoti. Nors pati su buitine technika dirbau, ir ne labai pagaunu, kur cia butu logika... QUOTE(letka @ 2007 10 28, 22:48) Apie skalbikli girdejau, bet minejo, jog jei pradesi ji naudoti, tai geriau naudoti ir toliau, nes tipo tada skalbiant jokiu Calgonu nereikia, skalbykle nuo tu visu kalkiu apnasu apsivalo, bet negerai, jei vel pradesi paprastus miltelius be nukalkintojo naudoti. Nors pati su buitine technika dirbau, ir ne labai pagaunu, kur cia butu logika...
Kramtoma guma gerai valo dikalonas ( na senovinis toks , rusiskas dar ). Siaip manau , kad tiktu ir kitoks gal , tik reikia tokio kur alkoholio daugiau . Guma istrupa ir viskas. Tik nepagailekit uzpilt
Atsargiai su floku ( na baldai panasus i veliura ) , plaukai nusilupa .
Merginos, HELP
Nežinau, kaip su šilku, bet man iš medvilninės maikutės niekas lako valiklio dėmės neišėmė
Papildyta: Va dar ką radau: Nagų lakas. Dėmę reikia sudrėkinti nagų lako tirpikliu, pamerkti ir iškalbti. Būkite atidūs, nes ne visus audinius galima apdoroti nagų lako valikliu - jis netinka acetatiniams bei triacetatiniams audiniams.
o su kuo patartumet isskalbti gelezi?sugadinom geriausius savo sliauztukus kai uztisko laselis
Man nevisada ''Vanish''padeda,labai padejo demes panaikinti muilas ''Duru'',o ypatingai tusinuko demes,nes mano mazoji dailininke labai megsta ''piesti''
su kuo patartumete isvalyti sakus ?
nežinau ar į šį forumą pataikiau, bet žiūriu kad panašių temų čia yra. ką daryt su dezodoranto paliekamom dėmėm ant rūbų? atrodo naudoji skystą, bespalvį, o pažastys lieka baltos. ir neišsiskalbia. ką daryt?
Mielosios, gal žinote, kaip panaikinti rankovių blizgesį ?
Prakaito dėmės
Tie, kurie piktinasi gelsvomis nuo prakaito liekančiomis dėmėmis ant drabužių, veikiausiai naudoja prakaito išsiskyrimą slopinančias priemones su aliuminio druskomis. Šios druskos tvirtai prikimba prie audinio pluoštų. Sąveikaujant su prakaitu, atsiranda ilgą laiką išliekančių ir sunkiai panaikinamų dėmių. Dėmes galima pašalinti taip: drabužius užmerkti į šiltą vandenį su actu (santykis 4:1), po to išskalbti kaip visada. Prakaito dėmes galima šalinti ir plaunant drabužius su muilu, kurio sudėtyje yra tulžies. Iš žurnalo Sveikas žmogus. Pati dar nebandžiau, bet bandysiu, nes niekas iki šiol nepadėjo:( QUOTE(gb78 @ 2008 01 17, 17:09) Prakaito dėmės Tie, kurie piktinasi gelsvomis nuo prakaito liekančiomis dėmėmis ant drabužių, veikiausiai naudoja prakaito išsiskyrimą slopinančias priemones su aliuminio druskomis. Šios druskos tvirtai prikimba prie audinio pluoštų. Sąveikaujant su prakaitu, atsiranda ilgą laiką išliekančių ir sunkiai panaikinamų dėmių. Dėmes galima pašalinti taip: drabužius užmerkti į šiltą vandenį su actu (santykis 4:1), po to išskalbti kaip visada. Prakaito dėmes galima šalinti ir plaunant drabužius su muilu, kurio sudėtyje yra tulžies. Iš žurnalo Sveikas žmogus. Pati dar nebandžiau, bet bandysiu, nes niekas iki šiol nepadėjo:( Prakaito demes,kaip ir riebalų bei tušinuko puikiausiai išima TRIZYM (is Amway)
Issiskalbia ukisku ringuvos muilu su tulzim. Mano drabuzeliams padejo
QUOTE(Dios @ 2007 12 31, 18:26) nežinau ar į šį forumą pataikiau, bet žiūriu kad panašių temų čia yra. ką daryt su dezodoranto paliekamom dėmėm ant rūbų? atrodo naudoji skystą, bespalvį, o pažastys lieka baltos. ir neišsiskalbia. ką daryt? O jeigu Ringuvos muilas nepades,tai tikrai padeda TRIZYM mirkymo priemonė (iš Amway)
Keli grazus iseiginiai sunelio rubeliai isterlioti obuoliuku
Gal kas patarsit kaip savaites senumo demes isimti is vaikisko rubelio Bandziau vanish QUOTE(namiseda @ 2008 02 07, 09:22) Prakaito demes,kaip ir riebalų bei tušinuko puikiausiai išima TRIZYM (is Amway) Čia tas baliklis skaitomas?
kaip skalbiat sviesias kojines?naujos kojines po skalbimo atrodo kaip purvinos ir kazin kokio senumo
O kaip isplauti baltas pazastis ant juodu rubu,likusias nuo antiprespirantu...niekas ju neisnaikina,gaila rubu
kirpėja nudažė su plaukų dažais mano najuosius marškinius
Sveikos
Gal zinote kaip isvalyti pieniu demes? Istepliojom savo graziausia striuke ir dabar bijau skalbt,kad nesugadinciau kuo nors
Šiaip paprastai skalbiant skalbiankoje dėmės šalinti naudoju VANISH miltelių pavidale. O drabužėlių, kurių negalima skalbti automatinėmis skalbiankėmis, dėmes (ypač nuo dezodorantų likusių dėmių pažastų vietoje) puikiai išplaunu su RINGUVOS MUILU SU TULŽIMI, tiesiog įtrinu tuo muilu ir laikau kokia 15 minučių, tik paskui muilą nuskalauju. Tikrai man viskas išsiplauna.
Nu va,vanish+ringuvos muilas iveike tas demes pieniu
puiki tema
Man WANISH visas demes pasalina
tai wat pas mane ant keduku uzkrito nuo desrainio padaziukas lb nedideles demeles bet visgi demeles ir noreciau jas pasalinti o kedukai atrodytu taip ir suprasit kas per medziaga aciu is anksto uz padesiancius atsakymus
http://img71.imageshack.us/my.php?image=atvaizdas116tb7.jpg nuotauka
sveikutėles, turiu baltas kelnes sudėtis: 50% cotton, 45% Polyester, 5% Elestan, su kuo išsiskalbtu gelsvos dėmės, jos įsisenėjusios
padekit
Turiu ir as problemele - nusipirkau mudymosi kostiumeli (balta su juodais krasteliais) , o dziudami tie krasteliai nudaze balta medziaga, dabar atrodo nei siaip nei taip. Ar galima kazkaip ta viska panaikinti???
|