QUOTE(rena @ 2006 08 02, 22:02) Tigi nuo liepos 1d. padidino pasalpas iki 3m. vaikams (tai 93lt.) iki berods 123lt. O mes kai gaunam vienu menesiu atgal, tai rugpjuti mokes uz liepa, tai ir turim gauti jau 120...lt. Na bent jau pas mus cia tauskia apie tuos padidinimus. Nu kai jus cia nieko nezinot, tai pati pasimeciau Nors jau ne isvcienos esu girdejusi apie padidinimus Būtų Bet aš kaip visada nepataikau su tais pinigėliais  Kai pasigimdžiau panaikino vienišos mamos pašalpą,dabar kai padidins,tai maniškiui tuoj ir trys sueis,ir vėl š...
QUOTE(Domuks @ 2006 08 03, 08:20) Būtų Bet aš kaip visada nepataikau su tais pinigėliais  Kai pasigimdžiau panaikino vienišos mamos pašalpą,dabar kai padidins,tai maniškiui tuoj ir trys sueis,ir vėl š...  Tai mano kaimynkai irgi taip pat, tai vis sako, kad nepataike normalaus laiko pagimdyti
O tai kaip su tais 50 Lt., t.y. nuo 3 m.? Tipo jums didina, o mums špyga taukuota
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 03, 20:06) O tai kaip su tais 50 Lt., t.y. nuo 3 m.? Tipo jums didina, o mums špyga taukuota  Nu tai tipo taip Tai dar neaisku ar mums padidins
Vieniša mamyte tapau nuo tos minutės kai pamačius 2brūkšniukus teste pranešiau tetukui...Gimimo liudijime tėtuko nenurodžiau,jo vietoje brūkšniukai.Pavardę vaikutis turi mano.Tėčio nenurodžiau,kad galėtume su mažium keliaut už LT ribų,nes kitaip reikia notariškai tvirtinto sutikimo. Nu labai apsidžiaugiau paskaičius kad padidins pinigėlius,labai tikiuos kad ne pletkai  Gaila,kad jau nebėra kokių pašalpėlių ar lengvatėlių vienišoms mamytėms...
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 02, 19:38) Už ką daugiau? O tie kurie gauna 50, tai ir bus daugiau ?  Siaip as girdejau, kad dides tas MGL, tada iseitu, kad padides ir tie 93, ir tie 50 Lt. Juk jie abu priklauso nuo to MGL dydzio (0,75 MGL = 93,75 Lt ir 0,4 MGL = 50 Lt). Ale cia irgi tik pletkai O padidejo tik ta ismoka dirbancioms mamytems is Sodros (nestumo ir gimdymo pasalpa), jei jos gaudavo minimuma.
QUOTE(mikke @ 2006 08 03, 22:06) Siaip as girdejau, kad dides tas MGL, tada iseitu, kad padides ir tie 93, ir tie 50 Lt. Juk jie abu priklauso nuo to MGL dydzio (0,75 MGL = 93,75 Lt ir 0,4 MGL = 50 Lt). Ale cia irgi tik pletkai Tai lauksiu 15 d. ir tada viskas bus aišku
Constansa
2006 08 03, 21:44
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 03, 22:41) Tai lauksiu 15 d. ir tada viskas bus aišku  o kodėl taip ilgai? juk kažkaip 1 savaitę pervedinėja
QUOTE(Rutele24 @ 2006 08 03, 22:44) o kodėl taip ilgai? juk kažkaip 1 savaitę pervedinėja  O as tuos 93lt. gaunu 25d.
Aš 93lt gaunu apie 15 d.Kiek žinau nuo liepos tie 50lt tai bus ne iki septynių metų,o iki devynių. banni,kiek žinau,dabar jau nereikia tėvo leidimo išvažiuojant iš Lt,na bent jau Europoj.
QUOTE(mikke @ 2006 08 03, 21:06) Siaip as girdejau, kad dides tas MGL, tada iseitu, kad padides ir tie 93, ir tie 50 Lt. Juk jie abu priklauso nuo to MGL dydzio (0,75 MGL = 93,75 Lt ir 0,4 MGL = 50 Lt). Ale cia irgi tik pletkai O padidejo tik ta ismoka dirbancioms mamytems is Sodros (nestumo ir gimdymo pasalpa), jei jos gaudavo minimuma. Sudominot. Ilindau specialiai i lrs ir sodros puslapius, taigi, ten rasoma, kad tik nuo trecio vaiko gaunama didesne pasalpa - 1.1MGL, 123.5lt, as uz savo maziuka tiek ir gaunu (iki 3 metu), uz vyreniuosius po 50 lt (0.4 MGL). Uz visus gausiu po 50 lt kol jiems sukaks 18 metu. O motinystes pasalpa - uz 126 dienas 100% kompensuojamo darbo uzmokescio, iki metu - 70%, jei gime dvynukai - 100% kompensuojamo DU. Tikiuosi, kad jusu girdeti projektai (didinti MGL ir pasalpu %) tikrai isigalios kuo greiciau, vaikams tik geriau
Rucelie
2006 08 04, 09:16
QUOTE(viva @ 2006 08 04, 09:08) Sudominot. Ilindau specialiai i lrs ir sodros puslapius, taigi, ten rasoma, kad tik nuo trecio vaiko gaunama didesne pasalpa - 1.1MGL, 123.5lt, as uz savo maziuka tiek ir gaunu (iki 3 metu), uz vyreniuosius po 50 lt (0.4 MGL). Uz visus gausiu po 50 lt kol jiems sukaks 18 metu. O motinystes pasalpa - uz 126 dienas 100% kompensuojamo darbo uzmokescio, iki metu - 70%, jei gime dvynukai - 100% kompensuojamo DU. Tikiuosi, kad jusu girdeti projektai (didinti MGL ir pasalpu %) tikrai isigalios kuo greiciau, vaikams tik geriau  atsiprašau, kad kišu savo trigrašį  bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu  dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai  jau čia patvirtinta
astulkinas
2006 08 04, 14:57
QUOTE(Rucelie @ 2006 08 04, 10:16) atsiprašau, kad kišu savo trigrašį  bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu  dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai  jau čia patvirtinta  jo , dėl tų 85 procentų tai jau tikrai patvirtinta
QUOTE(Rucelie @ 2006 08 04, 09:16) atsiprašau, kad kišu savo trigrašį  bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu  dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai  jau čia patvirtinta  Bet siuo metu galioja tokie, kad bus - tik i nauda visoms mamytems ir ju vaikams.
QUOTE(Domuks @ 2006 08 04, 08:58) Aš 93lt gaunu apie 15 d.Kiek žinau nuo liepos tie 50lt tai bus ne iki septynių metų,o iki devynių. Ir sita pletka girdejau Na ka lauksim 15d. ir ziniu... Nepamirsk pranest
sveikos mamytusos norejau paklausti, kiek reik pradirbt laiko kad galetum gauti dekretinius?
QUOTE(melisa @ 2006 08 08, 12:27) sveikos mamytusos norejau paklausti, kiek reik pradirbt laiko kad galetum gauti dekretinius? 3 men. per paskutinius 12 menesiu arba 6 per paskutinius 24 menesius. Zodziu, realiai turi buti isdirbus 3 pilnus menesius iki tol, kol iseini i dekreta.
QUOTE(mikke @ 2006 08 08, 14:33) 3 men. per paskutinius 12 menesiu arba 6 per paskutinius 24 menesius. Zodziu, realiai turi buti isdirbus 3 pilnus menesius iki tol, kol iseini i dekreta. Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn  Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 15:01) Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn  Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu  Na, ar keitesi as nezinau, bet siandieninius istatymus tai as gerai issistudijavau Gimdymo ir nestumo pasalpai reikia 3 men. (per paskutinius 12 men.) arba 6 (per paskutinius 24 men.), o motinystes pasalpai (tai, kur moka iki vaikui sueis metukai) - reikia 7 men. per paskutinius 12 men. Bet i si skaiciu iskaiciuoja ir nestumo atostogas (mazdaug 2 men. pries gimdyma, 2 - po). Taigi, buni isdirbes 3 men. + 4 men. to nestumo = 7 men. Na, gal ir painiai cia as supasakojau, bet is tiesu tai uztenka 3 pilnu darbo menesiu iki dekreto. Tikrai tikrai
aciukas
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 15:01) Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn  Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu  As irgi dirbau 3 men. +dekreto 4men. ir gaunu iki metu pinigelius
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 19:53) As irgi dirbau 3 men. +dekreto 4men. ir gaunu iki metu pinigelius Sorry,aš kai nedirbanti,tai tiksliai ir nežina,tik man taip aiškino,kai aš nėščia buvau. Ai,nu kartais įkišu savo trigrašį,kur visai nenusimanau
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 20:54) Sorry,aš kai nedirbanti,tai tiksliai ir nežina,tik man taip aiškino,kai aš nėščia buvau. Ai,nu kartais įkišu savo trigrašį,kur visai nenusimanau  Ai as irgi tipo dirbanti, kaip ir mikke
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 21:02) Ai as irgi tipo dirbanti, kaip ir mikke  valstybėlę apgaudinėjat,begėdės,nieko neveikdamos kapeikų norite. Ai ir aš taip būčiau darius,tik į mano smegeninę dašuto,kai pilvas ant nosies lipo,nes apie mažių sužinojau,kai 3 mėn.jau buvo  Na visai aš nesupratinga
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 21:11)  valstybėlę apgaudinėjat,begėdės,nieko neveikdamos kapeikų norite. Ai ir aš taip būčiau darius,tik į mano smegeninę dašuto,kai pilvas ant nosies lipo,nes apie mažių sužinojau,kai 3 mėn.jau buvo  Na visai aš nesupratinga  Tai dar siaip nebuvo velu mano systra isidarbino kai ji buvo 5men.
O tu paziurek kiek mus valstybele apgaudineja
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 21:26) Apie lelių sužinojau,kai buvo 3 mėn.,o atsipeikėjau,kai jau beveik 6 buvo  O plius dar man išaiškino,kad reik pradirbt 6 mėnesiukus,ot zarazos apgavo,būčiau dar susitvarkius.Ech,viena bėda man su manim  Nu tokiems tik i aki
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 21:02) Ai as irgi tipo dirbanti, kaip ir mikke Kas cia per "tipo"!!  Na, tu cia, rena, nevaryk - negi pamirsai, jog eisim mes kartu stogu dengti ir aplinkos uz pampersus dekoruoti!!  Ir siaip as jeigu tik galiu, tai stengiuosi visur ir visada ta vargse musu valstybele apgauti
QUOTE(mikke @ 2006 08 09, 16:15) 1.Kas cia per "tipo"!!  Na, tu cia, rena, nevaryk - negi pamirsai, jog eisim mes kartu stogu dengti ir aplinkos uz pampersus dekoruoti!!  2.Ir siaip as jeigu tik galiu, tai stengiuosi visur ir visada ta vargse musu valstybele apgauti  1.Darbininkės,matai atsirado 2.Na manau,nuo to valstybėlė nenubiednės  Šito amato ir aš norėčiau išmokt,laikas jau kažką ir į savo naudą padaryt
QUOTE(mikke @ 2006 08 09, 16:15) 1.Kas cia per "tipo"!!  Na, tu cia, rena, nevaryk - negi pamirsai, jog eisim mes kartu stogu dengti ir aplinkos uz pampersus dekoruoti!!  2.Ir siaip as jeigu tik galiu, tai stengiuosi visur ir visada ta vargse musu valstybele apgauti  1.Tai ir sakau, kad tipo, nes kolkas niekas mumis nepasitiki kad mes sugebam ir stoga uzdengt, ir aplinka padekoruoti  2.as taip pat tokiu nuostatu laikausi
Langoza
2006 08 09, 22:10
slykstynes  kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut negrazu taip
QUOTE(leliux @ 2006 08 09, 23:10) slykstynes  kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut negrazu taip  tu man parodyk, nors viena valstybes tarnautoja ( seimo nary), kuris to nedaro aaaaaaaaaaa??????????
Kovok, kovok, o is valstybes gausi
Constansa
2006 08 10, 07:16
QUOTE(rena @ 2006 08 09, 23:55) tu man parodyk, nors viena valstybes tarnautoja ( seimo nary), kuris to nedaro aaaaaaaaaaa??????????
Kovok, kovok, o is valstybes gausi va va jei valstybė mumis taip rūpintųsi kaip turėtų, tai ir mes būtume sąžiningesni
QUOTE(leliux @ 2006 08 09, 23:10) slykstynes  kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut negrazu taip  Tai tu, leliux, ir kovok, o mes su rena tavo kovos vaisiais po to pasinaudosim!!
QUOTE(leliux @ 2006 08 09, 23:10) slykstynes  kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut negrazu taip  Na ir patriotė leliux,tik kažko vaikui tėvą išsirinko ne iš brangiosios tėvynės
Constansa
2006 08 10, 20:08
QUOTE(leliux @ 2006 08 09, 23:10) slykstynes  kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut negrazu taip  vat šiandien esant tokiaj neblogai nuotaikai linkčiau pritarti Leliux. juk iš tiesų jei visi būtų sąžiningi, tai ir gyvent lengviau būtų. bet aš kalbu VISI. o čia jau greičiusiai iš fantastikos srities
QUOTE(Rutele24 @ 2006 08 10, 21:08) vat šiandien esant tokiaj neblogai nuotaikai linkčiau pritarti Leliux. juk iš tiesų jei visi būtų sąžiningi, tai ir gyvent lengviau būtų. bet aš kalbu VISI. o čia jau greičiusiai iš fantastikos srities Tu cia tikrai apie kosmosa pradejai varyti
Langoza
2006 08 10, 21:26
nu tikrai fui kokios jus  taip issityciojot, nors as tik issakiau savo nuomone  reike mylet tevyne, o ne det ant jos, kaip jus darot QUOTE(Domuks @ 2006 08 10, 20:54) Na ir patriotė leliux,tik kažko vaikui tėvą išsirinko ne iš brangiosios tėvynės  aha, nu as tevyne myliu mintimis, sirdimi kazkur labai laabai laaaaaaaaaaabai giliai, o ne darbais aj, galeciau tai ta tevyne ir eskimam parduociau, jei tik pasiukytu ka geriau
QUOTE(leliux @ 2006 08 10, 22:26) nu tikrai fui kokios jus  taip issityciojot, nors as tik issakiau savo nuomone  reike mylet tevyne, o ne det ant jos, kaip jus darot aha, nu as tevyne myliu mintimis, sirdimi kazkur labai laabai laaaaaaaaaaabai giliai, o ne darbais aj, galeciau tai ta tevyne ir eskimam parduociau, jei tik pasiukytu ka geriau  Nu tu cia apie ta tevyne ir dejai nors ne i eteri. O tai busi pasmerkta kokio patrioto
Langoza
2006 08 10, 21:54
Baisu , taip apie tėvyne  nors  ir aš tik pusiau myliu , bet Žemaitiją visa širdim . Ar tik nebus čia tiesiogine proporcija tarp vienišų mamyčių auginančių vaikus ir nutautėjimo ...
Langoza
2006 08 10, 22:07
QUOTE(draugs @ 2006 08 10, 23:04) Baisu , taip apie tėvyne  nors  ir aš tik pusiau myliu , bet Žemaitiją visa širdim . Ar tik nebus čia tiesiogine proporcija tarp vienišų mamyčių auginančių vaikus ir nutautėjimo ...   panasu kad tokia proporcija ir yra
QUOTE(draugs @ 2006 08 10, 23:04) Baisu , taip apie tėvyne  nors  ir aš tik pusiau myliu , bet Žemaitiją visa širdim . Ar tik nebus čia tiesiogine proporcija tarp vienišų mamyčių auginančių vaikus ir nutautėjimo ...  O as Zemaitija pusiau, o Lietuva labiau
Langoza
2006 08 10, 22:13
QUOTE(rena @ 2006 08 10, 23:12) O as Zemaitija pusiau, o Lietuva labiau nu jei jau skirstomes regionais, tai man ta zemaitija isvis nei silta nei salta o lietuvele truputuka silciau
Jei neklystu rena šiuolaikiškai tai vadinama viešaisiais ryšiais namuose  ))) Na mums žemaičiams vyrams ne greit tokie dalykai daeina ( ne iš nesupratlingumo, o iš meilės aklumo ... ) , bet kai jau daeina .....  . Man vis tik labiau patinka tiesmukiški ir nuoširdūs žmonės.
QUOTE(draugs @ 2006 08 10, 23:52) Jei neklystu rena šiuolaikiškai tai vadinama viešaisiais ryšiais namuose  ))) Na mums žemaičiams vyrams ne greit tokie dalykai daeina ( ne iš nesupratlingumo, o iš meilės aklumo ... ) , bet kai jau daeina .....  . Man vis tik labiau patinka tiesmukiški ir nuoširdūs žmonės. Na kazkaip pas mus del tevynes meiles konfliktu nekyla O man irgi tokie patinka zmones
QUOTE(rena @ 2006 08 06, 20:04) Na ka lauksim 15d. ir ziniu... Nepamirsk pranest Gavau aš jau pinigėlius ir nei velnio jie nedidesni  tie patys suš... 93,75lt.
|
|