Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Būsiu vieniša mamytė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Domuks
QUOTE(rena @ 2006 08 02, 22:02)
Tigi nuo liepos 1d. padidino pasalpas iki 3m. vaikams (tai 93lt.) iki berods 123lt. O mes kai gaunam vienu menesiu atgal, tai rugpjuti mokes uz liepa, tai ir turim gauti jau 120...lt. Na bent jau pas mus cia tauskia apie tuos padidinimus.
Nu kai jus cia nieko nezinot, tai pati pasimeciau blink.gif Nors jau ne isvcienos esu girdejusi apie padidinimus g.gif

*

Būtų thumbup.gif
Bet aš kaip visada nepataikau su tais pinigėliais verysad.gif Kai pasigimdžiau panaikino vienišos mamos pašalpą,dabar kai padidins,tai maniškiui tuoj ir trys sueis,ir vėl š... doh.gif
rena
QUOTE(Domuks @ 2006 08 03, 08:20)
Būtų thumbup.gif
Bet aš kaip visada nepataikau su tais pinigėliais verysad.gif Kai pasigimdžiau panaikino vienišos mamos pašalpą,dabar kai padidins,tai maniškiui tuoj ir trys sueis,ir vėl š... doh.gif
*

Tai mano kaimynkai irgi taip pat, tai vis sako, kad nepataike normalaus laiko pagimdyti biggrin.gif
Poli1
O tai kaip su tais 50 Lt., t.y. nuo 3 m.? Tipo jums didina, o mums špyga taukuota verysad.gif
rena
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 03, 20:06)
O tai kaip su tais 50 Lt., t.y. nuo 3 m.? Tipo jums didina, o mums špyga taukuota  verysad.gif
*

Nu tai tipo taip
Tai dar neaisku ar mums padidins
banni
Vieniša mamyte tapau nuo tos minutės kai pamačius 2brūkšniukus teste pranešiau tetukui...Gimimo liudijime tėtuko nenurodžiau,jo vietoje brūkšniukai.Pavardę vaikutis turi mano.Tėčio nenurodžiau,kad galėtume su mažium keliaut už LT ribų,nes kitaip reikia notariškai tvirtinto sutikimo.
Nu labai apsidžiaugiau paskaičius kad padidins pinigėlius,labai tikiuos kad ne pletkai g.gif Gaila,kad jau nebėra kokių pašalpėlių ar lengvatėlių vienišoms mamytėms... schmoll.gif
mikke
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 02, 19:38)
Už ką daugiau? O tie kurie gauna 50, tai ir bus daugiau ? g.gif
*

Siaip as girdejau, kad dides tas MGL, tada iseitu, kad padides ir tie 93, ir tie 50 Lt. Juk jie abu priklauso nuo to MGL dydzio (0,75 MGL = 93,75 Lt ir 0,4 MGL = 50 Lt). Ale cia irgi tik pletkai verysad.gif

O padidejo tik ta ismoka dirbancioms mamytems is Sodros (nestumo ir gimdymo pasalpa), jei jos gaudavo minimuma.
Poli1
QUOTE(mikke @ 2006 08 03, 22:06)
Siaip as girdejau, kad dides tas MGL, tada iseitu, kad padides ir tie 93, ir tie 50 Lt. Juk jie abu priklauso nuo to MGL dydzio (0,75 MGL = 93,75 Lt ir 0,4 MGL = 50 Lt). Ale cia irgi tik pletkai verysad.gif
*

Tai lauksiu 15 d. ir tada viskas bus aišku rolleyes.gif
Constansa
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 03, 22:41)
Tai lauksiu 15 d. ir tada viskas bus aišku  rolleyes.gif
*

o kodėl taip ilgai? juk kažkaip 1 savaitę pervedinėja g.gif
rena
QUOTE(Rutele24 @ 2006 08 03, 22:44)
o kodėl taip ilgai? juk kažkaip 1 savaitę pervedinėja  g.gif
*

O as tuos 93lt. gaunu 25d.
Domuks
Aš 93lt gaunu apie 15 d.Kiek žinau nuo liepos tie 50lt tai bus ne iki septynių metų,o iki devynių.
banni,kiek žinau,dabar jau nereikia tėvo leidimo išvažiuojant iš Lt,na bent jau Europoj.
viva
QUOTE(mikke @ 2006 08 03, 21:06)

O padidejo tik ta ismoka dirbancioms mamytems is Sodros (nestumo ir gimdymo pasalpa), jei jos gaudavo minimuma.
*

Sudominot. Ilindau specialiai i lrs ir sodros puslapius, taigi, ten rasoma, kad tik nuo trecio vaiko gaunama didesne pasalpa - 1.1MGL, 123.5lt, as uz savo maziuka tiek ir gaunu (iki 3 metu), uz vyreniuosius po 50 lt (0.4 MGL). Uz visus gausiu po 50 lt kol jiems sukaks 18 metu.
O motinystes pasalpa - uz 126 dienas 100% kompensuojamo darbo uzmokescio, iki metu - 70%, jei gime dvynukai - 100% kompensuojamo DU.
Tikiuosi, kad jusu girdeti projektai (didinti MGL ir pasalpu %) tikrai isigalios kuo greiciau, vaikams tik geriau bigsmile.gif
Rucelie
QUOTE(viva @ 2006 08 04, 09:08)
Sudominot. Ilindau specialiai i lrs ir sodros puslapius, taigi, ten rasoma, kad tik nuo trecio vaiko gaunama didesne pasalpa - 1.1MGL, 123.5lt, as uz savo maziuka tiek ir gaunu (iki 3 metu), uz vyreniuosius po 50 lt (0.4 MGL). Uz visus gausiu po 50 lt kol jiems sukaks 18 metu.
O motinystes pasalpa - uz 126 dienas 100% kompensuojamo darbo uzmokescio, iki metu - 70%, jei gime dvynukai - 100% kompensuojamo DU.
Tikiuosi, kad jusu girdeti projektai (didinti MGL ir pasalpu %) tikrai isigalios kuo greiciau, vaikams tik geriau  bigsmile.gif
*

atsiprašau, kad kišu savo trigrašį blush2.gif bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu blush2.gif dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai 4u.gif jau čia patvirtinta 4u.gif
astulkinas
QUOTE(Rucelie @ 2006 08 04, 10:16)
atsiprašau, kad kišu savo trigrašį  blush2.gif bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu  blush2.gif dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai  4u.gif jau čia patvirtinta  4u.gif
*

jo , dėl tų 85 procentų tai jau tikrai patvirtinta drinks_cheers.gif
viva
QUOTE(Rucelie @ 2006 08 04, 09:16)
atsiprašau, kad kišu savo trigrašį  blush2.gif bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu  blush2.gif dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai  4u.gif jau čia patvirtinta  4u.gif
*

Bet siuo metu galioja tokie, kad bus - tik i nauda visoms mamytems ir ju vaikams. thumbup.gif
rena
QUOTE(Domuks @ 2006 08 04, 08:58)
Aš 93lt gaunu apie 15 d.Kiek žinau nuo liepos tie 50lt tai bus ne iki septynių metų,o iki devynių.
*

Ir sita pletka girdejau mirksiukas.gif
Na ka lauksim 15d. ir ziniu...
Nepamirsk pranest nono.gif
melisa
sveikos mamytusos smile.gif
norejau paklausti, kiek reik pradirbt laiko kad galetum gauti dekretinius?
mikke
QUOTE(melisa @ 2006 08 08, 12:27)
sveikos mamytusos smile.gif
norejau paklausti, kiek reik pradirbt laiko kad galetum gauti dekretinius?
*

3 men. per paskutinius 12 menesiu arba 6 per paskutinius 24 menesius.
Zodziu, realiai turi buti isdirbus 3 pilnus menesius iki tol, kol iseini i dekreta.
Domuks
QUOTE(mikke @ 2006 08 08, 14:33)
3 men. per paskutinius 12 menesiu arba 6 per paskutinius 24 menesius.
Zodziu, realiai turi buti isdirbus 3 pilnus menesius iki tol, kol iseini i dekreta.
*

Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn g.gif Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu mastau.gif
mikke
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 15:01)
Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn g.gif Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu  mastau.gif
*

Na, ar keitesi as nezinau, bet siandieninius istatymus tai as gerai issistudijavau mirksiukas.gif
Gimdymo ir nestumo pasalpai reikia 3 men. (per paskutinius 12 men.) arba 6 (per paskutinius 24 men.), o motinystes pasalpai (tai, kur moka iki vaikui sueis metukai) - reikia 7 men. per paskutinius 12 men. Bet i si skaiciu iskaiciuoja ir nestumo atostogas (mazdaug 2 men. pries gimdyma, 2 - po). Taigi, buni isdirbes 3 men. + 4 men. to nestumo = 7 men.

Na, gal ir painiai cia as supasakojau, bet is tiesu tai uztenka 3 pilnu darbo menesiu iki dekreto. Tikrai tikrai smile.gif
melisa
aciukas smile.gif
rena
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 15:01)
Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn g.gif Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu  mastau.gif
*

As irgi dirbau 3 men. +dekreto 4men. ir gaunu iki metu pinigelius
Domuks
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 19:53)
As irgi dirbau 3 men. +dekreto 4men. ir gaunu iki metu pinigelius
*

Sorry,aš kai nedirbanti,tai tiksliai ir nežina,tik man taip aiškino,kai aš nėščia buvau.
Ai,nu kartais įkišu savo trigrašį,kur visai nenusimanau ax.gif
rena
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 20:54)
Sorry,aš kai nedirbanti,tai tiksliai ir nežina,tik man taip aiškino,kai aš nėščia buvau.
Ai,nu kartais įkišu savo trigrašį,kur visai nenusimanau ax.gif
*

Ai as irgi tipo dirbanti, kaip ir mikke hihihi.gif
Domuks
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 21:02)
Ai as irgi tipo dirbanti, kaip ir mikke  hihihi.gif
*

nono.gif valstybėlę apgaudinėjat,begėdės,nieko neveikdamos kapeikų norite.
Ai ir aš taip būčiau darius,tik į mano smegeninę dašuto,kai pilvas ant nosies lipo,nes apie mažių sužinojau,kai 3 mėn.jau buvo doh.gif Na visai aš nesupratinga lotuliukas.gif
rena
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 21:11)
nono.gif valstybėlę apgaudinėjat,begėdės,nieko neveikdamos kapeikų norite.
Ai ir aš taip būčiau darius,tik į mano smegeninę dašuto,kai pilvas ant nosies lipo,nes apie mažių sužinojau,kai 3 mėn.jau buvo doh.gif Na visai aš nesupratinga lotuliukas.gif
*

Tai dar siaip nebuvo velu schmoll.gif mano systra isidarbino kai ji buvo nestuke.gif 5men.

O tu paziurek kiek mus valstybele apgaudineja doh.gif
Domuks
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 21:16)
Tai dar siaip nebuvo velu schmoll.gif mano systra isidarbino kai ji buvo nestuke.gif 5men.

O tu paziurek kiek mus valstybele apgaudineja doh.gif

*

Apie lelių sužinojau,kai buvo 3 mėn.,o atsipeikėjau,kai jau beveik 6 buvo blink.gif O plius dar man išaiškino,kad reik pradirbt 6 mėnesiukus,ot zarazos apgavo,būčiau dar susitvarkius.Ech,viena bėda man su manim doh.gif
rena
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 21:26)
Apie lelių sužinojau,kai buvo 3 mėn.,o atsipeikėjau,kai jau beveik 6 buvo blink.gif O plius dar man išaiškino,kad reik pradirbt 6 mėnesiukus,ot zarazos apgavo,būčiau dar susitvarkius.Ech,viena bėda man su manim doh.gif
*

Nu tokiems tik i aki user posted image
mikke
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 21:02)
Ai as irgi tipo dirbanti, kaip ir mikke  hihihi.gif
*

Kas cia per "tipo"!! cool.gif Na, tu cia, rena, nevaryk - negi pamirsai, jog eisim mes kartu stogu dengti ir aplinkos uz pampersus dekoruoti!! mirksiukas.gif

Ir siaip as jeigu tik galiu, tai stengiuosi visur ir visada ta vargse musu valstybele apgauti blush2.gif
Domuks
QUOTE(mikke @ 2006 08 09, 16:15)
1.Kas cia per "tipo"!! cool.gif  Na, tu cia, rena, nevaryk - negi pamirsai, jog eisim mes kartu stogu dengti ir aplinkos uz pampersus dekoruoti!! mirksiukas.gif

2.Ir siaip as jeigu tik galiu, tai stengiuosi visur ir visada ta vargse musu valstybele apgauti blush2.gif
*

1.Darbininkės,matai atsirado lotuliukas.gif
2.Na manau,nuo to valstybėlė nenubiednės mirksiukas.gif Šito amato ir aš norėčiau išmokt,laikas jau kažką ir į savo naudą padaryt ax.gif
rena
QUOTE(mikke @ 2006 08 09, 16:15)
1.Kas cia per "tipo"!! cool.gif  Na, tu cia, rena, nevaryk - negi pamirsai, jog eisim mes kartu stogu dengti ir aplinkos uz pampersus dekoruoti!! mirksiukas.gif

2.Ir siaip as jeigu tik galiu, tai stengiuosi visur ir visada ta vargse musu valstybele apgauti blush2.gif
*

1.Tai ir sakau, kad tipo, nes kolkas niekas mumis nepasitiki schmoll.gif kad mes sugebam ir stoga uzdengt, ir aplinka padekoruoti user posted image
2.as taip pat tokiu nuostatu laikausi user posted image
Langoza
slykstynes nono.gif kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet schmoll.gif

as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut schmoll.gif
negrazu taip nono.gif
rena
QUOTE(leliux @ 2006 08 09, 23:10)
slykstynes  nono.gif kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet schmoll.gif

as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut  schmoll.gif
negrazu taip nono.gif
*

tu man parodyk, nors viena valstybes tarnautoja ( seimo nary), kuris to nedaro aaaaaaaaaaa?????????? bigsmile.gif

Kovok, kovok, o is valstybes gausi user posted image lotuliukas.gif
Constansa
QUOTE(rena @ 2006 08 09, 23:55)
tu man parodyk, nors viena valstybes tarnautoja ( seimo nary), kuris to nedaro aaaaaaaaaaa?????????? bigsmile.gif

Kovok, kovok, o is valstybes gausi user posted image lotuliukas.gif

*

va va drinks_cheers.gif
jei valstybė mumis taip rūpintųsi kaip turėtų, tai ir mes būtume sąžiningesni
mikke
slykstynes  nono.gif kaip jus dristat musu brangiaja tevyne apgaudinet schmoll.gif
as cia lieju 9 prakaitus, kovoju uz valstybe, jos laisve, ateiti, gerbuvi, o jus tik ir mislijat kaip apgaut  schmoll.gif
negrazu taip nono.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai tu, leliux, ir kovok, o mes su rena tavo kovos vaisiais po to pasinaudosim!! lotuliukas.gif
rena
QUOTE(mikke @ 2006 08 10, 14:49)

Tai tu, leliux, ir kovok, o mes su rena tavo kovos vaisiais po to pasinaudosim!! lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif user posted image
Domuks

negrazu taip nono.gif
*

Na ir patriotė leliux,tik kažko vaikui tėvą išsirinko ne iš brangiosios tėvynės lotuliukas.gif
Constansa

negrazu taip nono.gif
*

vat šiandien esant tokiaj neblogai nuotaikai linkčiau pritarti Leliux. juk iš tiesų jei visi būtų sąžiningi, tai ir gyvent lengviau būtų. bet aš kalbu VISI. o čia jau greičiusiai iš fantastikos srities
rena
QUOTE(Rutele24 @ 2006 08 10, 21:08)
vat šiandien esant tokiaj neblogai nuotaikai linkčiau pritarti Leliux. juk iš tiesų jei visi būtų sąžiningi, tai ir gyvent lengviau būtų. bet aš kalbu VISI. o čia jau greičiusiai iš fantastikos srities
*

Tu cia tikrai apie kosmosa pradejai varyti user posted image
Langoza
nu tikrai fui kokios jus
user posted image taip issityciojot, nors as tik issakiau savo nuomone blush2.gif reike mylet tevyne, o ne det ant jos, kaip jus darot doh.gif

QUOTE(Domuks @ 2006 08 10, 20:54)
Na ir patriotė leliux,tik kažko vaikui tėvą išsirinko ne iš brangiosios tėvynės  lotuliukas.gif
*

aha, nu as tevyne myliu mintimis, sirdimi kazkur labai laabai laaaaaaaaaaabai giliai, o ne darbais blush2.gif lotuliukas.gif

aj, galeciau tai ta tevyne ir eskimam parduociau, jei tik pasiukytu ka geriau blush2.gif
rena
QUOTE(leliux @ 2006 08 10, 22:26)
nu tikrai fui kokios jus
user posted image taip issityciojot, nors as tik issakiau savo nuomone blush2.gif reike mylet tevyne, o ne det ant jos, kaip jus darot doh.gif
aha, nu as tevyne myliu mintimis, sirdimi kazkur labai laabai laaaaaaaaaaabai giliai, o ne darbais blush2.gif  lotuliukas.gif
aj, galeciau tai ta tevyne ir eskimam parduociau, jei tik pasiukytu ka geriau blush2.gif
*

Nu tu cia apie ta tevyne ir dejai doh.gif nors ne i eteri. O tai busi pasmerkta kokio patrioto lotuliukas.gif
Langoza
QUOTE(rena @ 2006 08 10, 22:31)
Nu tu cia apie ta tevyne ir dejai doh.gif nors ne i eteri. O tai busi pasmerkta kokio patrioto lotuliukas.gif
*

o tokiu cia yra? g.gif blush2.gif
rena
QUOTE(leliux @ 2006 08 10, 22:54)
o tokiu cia yra?  g.gif  blush2.gif
*

As tai nezinau ar yra, bet ka gali zinoti kas cia apsilanko g.gif
O tada gali buti uz isdavyste tevynei user posted image
draugs
Baisu , taip apie tėvyne protest.gif nors lithuania.gif ir aš tik pusiau myliu , bet Žemaitiją visa širdim .
Ar tik nebus čia tiesiogine proporcija tarp vienišų mamyčių auginančių vaikus ir nutautėjimo ... g.gif
Langoza
QUOTE(draugs @ 2006 08 10, 23:04)
Baisu , taip apie tėvyne  protest.gif  nors  lithuania.gif  ir aš tik pusiau myliu , bet Žemaitiją visa širdim .
Ar tik nebus čia tiesiogine proporcija tarp vienišų mamyčių auginančių vaikus ir nutautėjimo ... g.gif
*

lotuliukas.gif panasu kad tokia proporcija ir yra
rena
QUOTE(draugs @ 2006 08 10, 23:04)
Baisu , taip apie tėvyne  protest.gif  nors  lithuania.gif  ir aš tik pusiau myliu , bet Žemaitiją visa širdim .
*

O as Zemaitija pusiau, o Lietuva labiau lithuania.gif mirksiukas.gif
Langoza
QUOTE(rena @ 2006 08 10, 23:12)
O as Zemaitija pusiau, o Lietuva labiau lithuania.gif  mirksiukas.gif
*

nu jei jau skirstomes regionais, tai man ta zemaitija isvis nei silta nei salta irnesakyk.gif
o lietuvele truputuka silciau tongue.gif
rena
QUOTE(leliux @ 2006 08 10, 23:13)
nu jei jau skirstomes regionais, tai man ta zemaitija isvis nei silta nei salta irnesakyk.gif
o lietuvele truputuka silciau tongue.gif
*

Jei atvirai, tai man Zemaitija irgi jokiu sirdelei efektu nesudaro schmoll.gif bet negaliu juk taip baisiai nusispjauti, juk sugulovas uzsispyres zemaitis, tai reikia nors biski pavaizduoti mirksiukas.gif lotuliukas.gif
draugs
Jei neklystu rena šiuolaikiškai tai vadinama viešaisiais ryšiais namuose smile.gif))) Na mums žemaičiams vyrams ne greit tokie dalykai daeina ( ne iš nesupratlingumo, o iš meilės aklumo ... ) , bet kai jau daeina ..... smile.gif . Man vis tik labiau patinka tiesmukiški ir nuoširdūs žmonės.
rena
QUOTE(draugs @ 2006 08 10, 23:52)
Jei neklystu rena šiuolaikiškai tai vadinama viešaisiais ryšiais namuose smile.gif))) Na mums žemaičiams vyrams ne greit tokie dalykai daeina ( ne iš nesupratlingumo, o iš meilės aklumo ... ) , bet kai jau daeina ..... smile.gif . Man vis tik labiau patinka tiesmukiški ir nuoširdūs žmonės.
*

Na kazkaip pas mus del tevynes meiles konfliktu nekyla schmoll.gif
O man irgi tokie patinka zmones mirksiukas.gif
Domuks
QUOTE(rena @ 2006 08 06, 20:04)
Na ka lauksim 15d. ir ziniu...
Nepamirsk pranest nono.gif

*

Gavau aš jau pinigėlius ir nei velnio jie nedidesni schmoll.gif tie patys suš... 93,75lt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.