Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patisonai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Vasara
Mama uzaugino patisonu, dave man, bet nezinau i kokius patiekalus juos deti ir kaip paruosti? Gal kas patartu ka nors skanaus?
Lašelis
Patisonus galima marinuoti kaip agurkus. Marinatas,  priedai ir paruosimas visiskai vienodi.Labai liuks gaunasi
Lašelis
Dar vienas budas, jei patisonai mazi :
isskobti vidu , pabarstyti prieskoniais , truputi palaikyti ir pridejus farso kepti orkaiteje. Apie 30-40min, skarda patepus aliejumi. Po to galima uzpilti kazkokiu tai megstamu padazu , ar pries baigiant kepti uzberti tarkuoto surio.
vivi
mes darom kepsniukus:
supjaustom griezhineliais, juos apverdam 5-10min. arba apkepam orkaitej. Po to apibarstom ivairiais prieskoniais, uzhdedam pomidoru griezhinelius, kas nori gali deti apkeptos ar virtos mesos, deshros ar pan. Ant virshaus dedam tarkuota suri, uzhbarstom kmynu, krapu ir kepam orkaitej kol suris ishsilydys. Mums labai skanu  ;)
siluetas
patisonus galima supjaustyti plonoms riekelėm ir apkepti aliejuje keptuvėje. Pasūdyti ir valgyti, kol karšti. L.skanu.
Taip pat galima paruošti ir aguročius, ir cukinijas.
Jei tingisi, galima supjaustyti ne riekelėmis, o kubeliais. Tada supilti visus iškart į keptuvę. Skaniau I-as variantas ;D
Riva
kaip atrodo tie patisonai? pas mane auga tokie kaip grybai kazkokie moliugai, kazin jie valgomi?
giedrulka
O musu seimyna labai megsta is patisonu blyniukus. Paprasta ir labai skanu. Nors mano mazius blynu siaip nevalgo, bet patisoninius teikiasi suvalgyti.
Daryt reikia taip: nulupta patisona sutarkuoti burokine tarka, imusti 2-3 kiausinius (priklausomai nuo patisono dydzio), miltu, cukraus, ismaisyti ir kepti. Niam niam kaip skanu  :smile.gif
Katinele
QUOTE
kaip atrodo tie patisonai? pas mane auga tokie kaip grybai kazkokie moliugai, kazin jie valgomi?

Patisonai yra tokie balti, atrodo kaip kepures smile.gif
Mano teta juos marinuoja-labai skanu smile.gif
O vakar is patisono, moliugo ir cukinijos padariau rudenine barboryte vaikui i darzeli i rudenine svente ;D :smile.gif ;D
Katinele
Labai greitai ir labai skanu pasidaryti is patisono taip: nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ar juostelemis, apvirti suriame vandenyje kokias 3-5 min. Valgyti su sviestu ir druskyte-niam, niam,  [smiley=smiley10.gif]labai greita ir skanu.
P/S, vakar puse patisono taip pasidarius pati viena susveiciau :smile.gif Labai skanu, bet uztat nakti kosmarus sapnavau [smiley=smiley7.gif]
olé
neperaugę patisoniukai tai labai skanūs nestorai supjaustyti, pamirkyti plaktam kiaušiny, apvolioti sėlenose (arba džiūvėsėliuose) ir kepti thumbup.gif
olé
ĮDARYTI PATISONAI
gaminau juos pagal šį receptą, bet kai ką pakeičiau:

Vištiena įdaryti patisonai

3-4 jauni patisonai,
400 g vištienos faršo,
1 kiaušinis,
6 šaukštai grietinėlės,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
vištienos prieskonių.

Papuošimui:
pomidorų,
salotų lapų,
petražolių šakelių.
aliejaus patisonams aptepti.

Nupjauname patisonų viršūnėles ir išskobiame vidų. Patisonus apverdame pasūdytame vandenyje. Vištienos faršą sumaišome su kiaušiniu, grietinėle, džiūvėsėliais ir vištienos prieskoniais. Šios masės prikemšame patisonus, uždedame viršūnėles, patepame aliejumi ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Iškeptus patisonus sudedame į salotų lapais išklotą lėkštę ir papuošiame pomidorų griežinėliais bei petražolėmis.

(receptas paimtas iš http://www.edlonta.lt/receptai/receptai.php?ctg=15&rec=1524)

vietoj vištienos faršo naudojau kalakutienos, o grietinėlės ir džiūvėsėlių į faršą nedėjau, kad būtų mažiau kaloringa. į faršą dar dėjau džiovintų grybų (apvirtų ir susmulkintų), smulkintų porų, raudonos paprikos, o iš prieskonių - druskos, pipirų, mairūnų, bazilikų ir petražolių (nedėjau vištienos prieskonių, nes nemėgstu gatavų prieskonių rinkinių, jie man kažkokie visi vienodi). įdaro išėjo gerokai daugiau, nei reikėtų 4 jauniems patisonams įdaryti (o faršo aš turėjau 300 g, taigi mažiau nei nurodyta recepte), tai dar nedidelę cukiniją įdariau. jei kas gaminsit, turėkit omeny, kad reikia arba mažiau faršo, arba daugiau/didesnių patisonų. į skardelę, kad nesviltų, įpyliau šiek tiek grybų nuoviro.

labai skaniai sulapnojom su pomidorais (čia tiktų ir kokios gaivios salotos), draugas dar ir su ryžiais bei sojos padažu.

galima būtų ir su kitokiais įdarais daryt - ryžių ar grikių su grybais arba daržovių įdarą, žodžiu, pagal fantaziją
Gritė
Sumakalavau vakar tokį troškinį: Kubeliais pjaustyti patisonai, stambiai kapoti kopūstai, paprikos juostelės, kelios bulvės pjaustytos smulkiais kubeliais, daug morkų pjaustytų betkaip (pora morkyčių sutarkavau ir pakepinau sus svogūnu, o kitas grižinėliais ir prie bendros masės). Taigi visas daržoves į puodą, truputis alijaus + kepintos morkos su svogūnu ir tada jau prieskoniai pagal skonį smile.gif (vegeta, pipiriukai, lauro lapelis, džiovinti krapai). Labai nepertroškinau, kad nebūtų košė.
Gavosi toks spalvotas, gražus ir skanus troškinukas. Kirtom net ausys linko biggrin.gif
Mergelė
Atgaivinkim temą patisonai, pasidalinkite savo idėjomis ką galima skaniai pagaminti iš patisonų.
Gricė
QUOTE(Mergelė @ 2006 07 27, 09:32)
Atgaivinkim temą patisonai, pasidalinkite savo idėjomis ką galima skaniai pagaminti iš patisonų.
*



O aš ruošiu taip: neperaugusį patisoną nulupu, supjaustau skiltelėm, volioju miltuose ir apkepu aliejuje. Dedu į puodą, pabarstau tarkuotų morkų (tarkuotų burokine tarka), smulkinto svogūno, truputį druskos, truputį vandens, pomidorų padažo, grietinės, sviesto. Patroškinu ant silpnos ugnies apie 10 min. ir viskas. Skanu valgyti su šviežiomis virtomis bulvėmis, ypač skanus tas padažas, kuris gaunasi troškinant patisonus.
Spyglė
Man tai skaniausi marinuoti vieni,arba asorti su agurkėliais.Jeigu užauga didesni "dubenėliai",tada pasmulkinu ir marinuoju.
Christin
gal galit parasyti marinavomo recepta?
Spyglė
QUOTE(Christin @ 2006 08 07, 12:35)
gal galit parasyti marinavomo recepta?
*



Aš marinatą darau pagal šitą receptą:

1l vandens 1v.š.cukraus,1v.š.druskos,1v.š.acto esencijos,prieskoniai(česnakai,pipirai,garstyčių grūdeliai),čia jau kiekvienos šeimininkės fantazija ir skonis. smile.gif
Calaquendi
Visai netikėtai, per klaidą gavom porą patisonų lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kadangi patisonų savininkas nusprendė mums juos ir palikti, tenka mąstyti, ką su jais daryti biggrin.gif

Rašote, kad skanūs apkepti patisonų griežinėliai. O kokio dydžio tie griežinėliai išeina? Ir kaip pjaustyt tą patisoną? Net neįsivaizduoju... Juk ta daržovė tokia didelė biggrin.gif Bent pas mane lėkštės dydžio lotuliukas.gif

Ir koks maždaug patisono skonis? Niekad nevalgiau... :/
knotknot
QUOTE(Calaquendi @ 2007 09 01, 23:24)
Visai netikėtai, per klaidą gavom porą patisonų  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Kadangi patisonų savininkas nusprendė mums juos ir palikti, tenka mąstyti, ką su jais daryti  biggrin.gif

Rašote, kad skanūs apkepti patisonų griežinėliai. O kokio dydžio tie griežinėliai išeina? Ir kaip pjaustyt tą patisoną? Net neįsivaizduoju... Juk ta daržovė tokia didelė biggrin.gif Bent pas mane lėkštės dydžio  lotuliukas.gif

Ir koks maždaug patisono skonis? Niekad nevalgiau... :/
*



Pabandykit, tikrai nenusivilsit. Kai kuriuose patiekaluose patisonai man skaniau negu cukinija . Juos galima deti visur ( kaimyne net saldzius blynelius su jais daro, ideda truputi ir obuoliu). As dedu i troskinius, apkepus, prikemsu farso ar vartoju net kaip picos idara ( kartu su pomidorais, paprikomis ir pan.)
Tik su grybais man patisonai netiko ( kaip ir visi agurkiniai)
Svarbu nebijoti ekspermentuoti. mirksiukas.gif
Calaquendi
Kaip supratau, patisonus galima naudoti bet kur? Na, kaip priedą prie patiekalų?
O kiek laiko galima laikyti jau prapjautą patisoną? Nes netikiu, jog iškart visą suvalgysim biggrin.gif

Aš nesu tokia įgudusi, kad gaminčiau visokius troškinius, kimštus patiekalus ir panašiai. blush2.gif Man kažko paprasto reikia lotuliukas.gif Mažiukė aš dar biggrin.gif
knotknot
QUOTE(Calaquendi @ 2007 09 11, 22:00)
Kaip supratau, patisonus galima naudoti bet kur? Na, kaip priedą prie patiekalų?
O kiek laiko galima laikyti jau prapjautą patisoną? Nes netikiu, jog iškart visą suvalgysim biggrin.gif

Aš nesu tokia įgudusi, kad gaminčiau visokius troškinius, kimštus patiekalus ir panašiai.  blush2.gif Man kažko paprasto reikia  lotuliukas.gif Mažiukė aš dar biggrin.gif
*



Paprasciausia butu ant sviestuke pakepto svogunelio, morkytes sumesti patisona supjaustyti nedideliais gabaleliais ir pakepti ( pora min.), ant virsaus sudeti pora pjaustytu pomidoru ir patroskinti viska ( 5-7min). Neuzmirsk uzpipirinti ir paprieskoninti ( man labai tinka bazilikas) .
Darzoviu troskinuka naudoti ant makaronu, kruopu, kaip garnyra prie mesos patiekalu. Galima issivirti mesytes ( pvz. jautienos), supjaustyti gabaleliais ir uzpilti siuo troskiniu.
Prapjauta patisona saldytuve galima laikyti pora dienu. tik paskui nupjauk apdziuvusi pjuvi. bigsmile.gif
Calaquendi
Dėkui, knotknot smile.gif MB sakė, kad skanu smile.gif

O ką su likusiu patisonu daryt? Kaip tuos blynelius iš jų padaryt? Ar kaip pakept? biggrin.gif
knotknot
QUOTE(Calaquendi @ 2007 09 13, 21:27)
Dėkui, knotknot smile.gif MB sakė, kad skanu smile.gif

O ką su likusiu patisonu daryt? Kaip tuos blynelius iš jų padaryt? Ar kaip pakept? biggrin.gif
*



Blynelius galima daryti kaip ir su cukinija. Sutrakuoti burokine tarka ir i saldzia blyneliu tesla. Skaniau, kai i tesla dar imeti plonai pjaustyta rugstesni obuoliuka. prie tokiu blynu galima pasidaryti plikyta pieniska krema - bus prasmatnus blynai.

Pries pora metu esu dariusi patisonus - ananasus. Patisona supjaustai nedideliais gabaleliais, sudedi i stiklaini ir uzpili saldziarugsciu sirupu ( 1l verdancio vandens+5 saukstai cukraus+1 saukstas trintu spanguoliu) ir palaikai 1 diena saldytuve. Jei norisi uzsidaryti ziemai, iskaitinu pridengtus stiklainius su uzpiltais patisonais 15-20min temperaturos vandenyje.
Žoržetta
keliam temele i virsu, nes ir siemet patisonu derlius jau uzderejo biggrin.gif

kazkada (gal pries metu desimt blush2.gif ) esu dariusi kompota is patisonu ir savarainiu. Jokiu proporciju nera, viska darome is akies (tik svarainiu nepamazinti) kaip ir paprsta kompota. pamenu, kad buvo skanu - patisonas buvo kietas ir traskus, skonis kazkuo primine ananasa.

o siemet konservavau toki a la "uncle bens" kur pagal receptura priklause deti cukinija, bet pakankamai neturejau, tai ipjausciau patisono. Ir sakyciau patisonas netgi geriau, nes cukinija truputi suminksteja, o patisonas lieka kietas thumbup.gif
regna
atisonus galima marinuoti kartu su agurkais,pomidorais.tik juos reikia apvirti pora minucių pasudytame vandenyje.
Dar patisonaą galima idaryti su mėsyte ,kepti folijoje.
Galima juos marinuoti kartu su morkomis. schmoll.gif
meskiukasjau
o kas cia per daiktas ?
j.ole
As visur juos dedu- blynai, troskiniai, sriubos ir t.t. Ir dar labai skanu - parsinesi is darzo, supjaustai griezineliais ir valgai mirksiukas.gif Tinka i visokias salotas, net su odele smile.gif
regna
Labai skanu įdaryti patisonai ir troškinti su pomidorais.
sangi
patisonai ...
Tinguma
aga, patisonai... turiu pora ir planuoju pamarinuoti. pavaisino bendradarbe marinuotais, o recepto neisduoda doh.gif kursiu ka nors pati.
regna
QUOTE(Tinguma @ 2010 08 17, 19:10)
aga, patisonai... turiu pora ir planuoju pamarinuoti. pavaisino bendradarbe marinuotais, o recepto neisduoda  doh.gif  kursiu ka nors pati.
*




Tinguma,

jeigu mėgsti konservuotas morkas,gali konservuoti su patisonais.

Morkos patisonams priduoda gerą skonį.
svieske
o as noreciau nemarinuoti patisonus, bet kaip koki troskinta garnyra ziemai pasidaryti. Kazin jei su pomidorais troskinti g.gif Gal zinot kokiu receptu?
Levander
gal kas išduos sriubytės receptą su patisonais? bigsmile.gif
No comment
QUOTE(giedrulka @ 2003 08 18, 07:32)
O musu seimyna labai megsta is patisonu blyniukus. Paprasta ir labai skanu. Nors mano mazius blynu siaip nevalgo, bet patisoninius teikiasi suvalgyti.
Daryt reikia taip: nulupta patisona sutarkuoti burokine tarka, imusti 2-3 kiausinius (priklausomai nuo patisono dydzio), miltu, cukraus, ismaisyti ir kepti. Niam niam kaip skanu  :smile.gif
*




thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mes irgi taip gaminam. skanu laaaabai.
regna
QUOTE(Levander @ 2010 08 27, 22:02)
gal kas išduos sriubytės receptą su patisonais?  bigsmile.gif
*




Levander,


dėl patisonų sriubytės,galiu pasakyti labai skani patisonų trinta sriuba{aišku sukitomis daržovėmis:morka,poru,pomidoru}
ypačjie dera su pomidorais.

Dar galima patisonų sriubytę virti su grybais.
tursi
Kaip geriau panaudoti nemažą patisoną? smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.