Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patiekalai iš brokolių
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
toja
sveikos mamos gal kas nors turit receptu su brokoliais. turiu brokoiu, bet nezinau receptu, brangiausias megsta juos, bet as nieko patiekalu nezinau. buciau labai dekinga ;D
norge
Man brokoliai skaniausi kaip garnyras- apvirti. Prie lasisos jie nepamainomi biggrin.gif.
Dar galima daryti brokoliu pyraga (arba spinatu, arba svogunu ir sonines- tada gausis tradicinis prancuziskas svogunu pyragas). Taigi, pyragas toks: padarai kapota arba siaip minkyta trapia tesla -tik nesaldzia! wink.gif. Iskloji ja forma, ant virsaus uzdedi apvirtus brokolius, truputi pakepi orkaiteje. Tada suplaki pora kiausiniu su pienu, prieskoniais, ir uzpili tai ant teslos su brokoliais. Kepi, kol graziai parus. As dar i ta kiausiniu- pieno tesla kartais dedu miltu sauksteli- kad greiciau sutirstetu. Bet tai jau chaltura, atvirai pasakius wink.gif. Labai graziai ta tesla sukepa. O jei norisi ko "stipresnio" ir idomesnio- labai tinka salia brokoliu ant teslos lasisos gabaliukai. Skanaus!
toja
aciu norge, bandysiu siandien daryt, turiu brokoliu, o nezinau ka pasidaryt skanaus biggrin.gif
une

man labai skani trinta brokoliu sriuba.
nuverdu mesyte arba tiosiog verdu kaip visas sriubas su buljonu, idedu siek tiek svoguniuku, lapeli pipiru druskytes morkyciu , ir kokia viena bulvyte. baigiat virti sudedu brokolius. kai darzoves minkstos, isjungiu ir su elektriniu trintuvu susmulkinu tada ipilu siek tiek pieno, kad ja praskieti ir uzverdu. ir viskas. labai skanu.  mano vaikas brokoliu nevalgo. o jie juk tokie vertingi. tai va tokiu budu as ji apgaunu.
butinai isbandyk. smile.gif
tik , tiesa, reikia neprideti per daug brokoliu, nes tada tokia net tasi sriuba gaunasi. ju skonis ir taip labai stiprus.
skanaus.
une
ai va dar prisiminiau. kai ruosiu lasisa, tai labai man patinka brokoliu padazas kartu.
reikia tik  isvirti brokolius, juos pertrinti su trupuciuku vandens ,kuriame vire. tada ipilti grietineles ir maisant pavirti kelias minuteles. dar idet druskos ir pipiriuku pagal skoni. vsio! smile.gif
sharka111
O as tai brokolius kepu tesloje.Teslai reikia:2 kiausai,puse stiklines dziuveseliu ir puse grietines,druskos,pipiriuku.Supjaustau brokolius nedidelem kekem,apvolioju toj tesloj ir kepu aliejuje.Galima valgyti ir karstus,ir saltus su grietine ir Vegeta.
vija
Keliu temą į viršų, nes vakar turguj toookių gražių brokolių prisipirkau!
Elena
Šiaip aš brokolius naudoju kaip garnyrą. Verdu ant garų, kai jau išvirė pašlakstau citrinos sultim truputį ir česnako išspaudžiu, viskas thumbup.gif Tinka toks ganyras ir prie mėsos ir prie žuvies thumbup.gif Kažkada labai seniai, kai nedirbau, turejau daug laiko, gaminau vyrui visada kažką labai skanaus vakarienei, aš dariau tokį patiekalą..Bandysiu paaiškint:
Jums reiks:
brokolių, druskos, svogūno, tarkuoto muskato riešuto, aliejaus, kapotos kiaulienos, baltuju pipiru, grietineles, pomidoru, 1 indelis konservuotu pomidoru, 250 g surio (geriausiai mocarelos)
Brokolius nuvalome ir 7 min. apverdame pasudytame vandenyje, nuvarviname ir apibarstome muskato riešutais. Svogunа nulupame, smulkiai supjaustome, pakaitiname aliejuje kartu su kapota kiauliena ir apibarstome pipirais. Reikia kepti kad kiauliena suminkštietu.Aišku kiauliena turi buti su druska, prieskoniais ir ttt. Tada dedame konservuotus pomidorus ir supilame grietinele. Brokolius ir gautа pakepintа mase sudedame б čanachines, apdedame surio gabaleliais. Kepame orkaitej 5-10 min.. Prieš pateikdami apibarstome pomidorais, supjaustytais kubeliais.

Elena
Oj Vija, užkabinai tu mane us tais brokoliais… tongue.gif Dabar sedžiu ir galvą suku, g.gif ka gi dar aš gaminau iš brokolių.. Nu ir valio, clap.gif prisiminiau . Kepiau toki apkepa. Paimu brokolių, žiedinių kopūstų, cukinija supjaustau žiedais. Viska reikia apvirti pasūdytame vandenyje, po to imesti į kiaurasamtį. Tada apkepinu miltus svieste. Įpilu grietineles, ir įtarkuoju sūrio. Kepimo forma ištepu sviestu, dedu sluoksnį daržovių, užpilu grietinele, vel daržovės+ grietinele. Tada dar galima sviesto pora gabaliukų padeti ir apibarstyti žalumynais ir sūriu. Dabar į orkaite. Aišku nepamiršt prieskonių, aš prieskonius dedu į grietinele, nu ten pipirai, ipylu sojos padažo ir ttt….Skanaus. essen.gif
bea
Brokolių ir ricottos apkepas

4-6 porcijos

250 g brokolių
druska, pipirai
375 g ricottos arba varškės
125 g Čedaro sūrio, sutarkuoti
60 g parmezano, sutarkuoti
2 paplakti kiaušiniai
2-3 česnako skiltelės
1 šaukštelis šviežio kapoto čiobrelio
175 g maltų džiūvėsėlių
75 g sviesto
23 cm skersmens apkepo forma

Brokolius suskirstykite mažomis galvutėmis, virkite 1 min pasūdytame vandenyje. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Keletą žiedynkočių atidėkite.
Varškę sumaišykite su sūriais, kiaušiniais, česnaku ir čiobreliu, dėti druskos ir pipirų, išmaišykite, tada sudėkite brokolių žiedynkočius.
Ištirpdykite sviestą, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite džiūvėsėlius.
Kepimo formą išklokite ¾ džiūvėsėlių su sviestu, juos dėkite taip, kad gautųsi ir šioks toks kraštelis. Sudėkite varškę su brokoliais ir pabarstykite likusiais džiūvėsėliais. Ant viršaus gražiai išdėliokite likusius brokolių žiedynkočius.
Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 40 min. Serviruokite šiltą arba šaltą.

Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
vija
Kaip tik Elena visko ir turiu namie saldytuve, ka minejau antrame recepte thumbup.gif
Dabar sakyk, kokio tirstumo turi buti tas grietineles-surio-miltu-sviesto uzpilas ir kiek daug jo prisigaminti?
Kiek laiko ta apkepa kepti?
Kaip tycia sivakar zadejo uzeiti buvusi dukros aukle, tai bais bijau patirti fiasko su savo brokoliais biggrin.gif
*mamyte*
As irgi kepu brokolius tesloje , taip pat tinka ir ziediniai kopustai. Reikia baltymus isplakti iki standzu putu .Trynius suprieskoniais ir druska isplakti atskirai , galima ipilti truputi pieno ir tada atsargiai supilti miltus(issijotus)ir baltymus , atsargiai ismaisyti - tesla turi buti puri.Brokolius pirmiausia apvirti - vandeni pasudyti , as tai buljono idedu vietoj druskos.Valgyti saltus ar siltus.Skanaus! heart.gif
Elena
Nu vo, teko skambinti sunui namo, tas per visas spintas ieskojo recepto, ir supyko ant manes... tongue.gif Sako tu ten dirbi ar valgyt gamini rolleyes.gif Ir nerodo nieko..nu nieko aš tuoj atgaminsiu viska..Tai va, ten tos brokolius, žiedinius kopustus aš imu ant akies, kaip sako, cukinija 1 vnt. Grietineles aš paimu viena indelį, nu kiek ten jos, net nepamenu... rolleyes.gif Tirštumas toks kaip maždaug tešla lietiniams blynams. Man kai per tiršta buvo, ipyliau biški sultinio. O miltų du geri šaukštai. Kepti kažkur 20-25 min. Dar, man skanu valgyt šį apkepą su ketčupu, kokiu ten nors Heinz... tongue.gif Fiasko nebus, tikrai pabandyk
vija
Elena
viskas gavosi liuks ir labai skanu. Aciu.

Dar radau inete brokoliu ir vistienos apkepa. Kai isbandysiu, parasysiu. Pagal recepta panasus i tavaji: tokiu pat uzpilu uzsipila apvirti brokoliai ir apkepta vistiena.
Elena
QUOTE (vija @ 2004 07 13, 15:33)
Elena
viskas gavosi liuks ir labai skanu. Aciu.

Dar radau inete brokoliu ir vistienos apkepa. Kai isbandysiu, parasysiu. Pagal recepta panasus i tavaji: tokiu  pat uzpilu uzsipila apvirti brokoliai ir apkepta vistiena.

Nu tai smagu clap.gif clap.gif O tai as vis galvojau, nesigaus Vijai apkepas, gausiu samčių per galva
--Resize_Images_Alt_Text--

Dabar lauksiu tavo receptuko
--Resize_Images_Alt_Text--
vija
Nu va vakar isbandziau vistienos-brokoliu apkepa. Va taip dariau:

Brokolius siek tiek apviriau pasudytame ir siek tiek parugstintame (sako, tada jie issaugo ryskia zalia spalva) vandenyje mazdaug 4 min. Keptuveje apkepinu pjautyta vistienos krutinele su prieskoniais (man visai cia tiko karis). Tada i skarda suverciau vistiena, ant jos isdeliojau graziai brokolius ir viskas uzpyliau uzpilu. Tada tiesiai i orkaite ir po gero pusvalandzio jau galima buvo valgyti.

O uzpila dariau taip:
Uzvirinau piena, i ji idejau lauro lapa ir ziupsneli ciobrelio ir palikai 15-20 min., paskui perkosiau. Tada i piena suberiau tarkuota suri (atrodo turejau Goju, bet pagal recepta rekomenduoja Čederi), dar savo nuoziura idejau prieskoniu troskiniams, truputuka kajano pipiru, nes megstu astriau ir kai suris daugmaz aptirpo piene, ta misini suverciau ant brokoliu ir vistienos. Ai tiesa , dar imeciau i piena gabaleli sviesto, kad nebutu per liesa smile.gif

Apkepo virsu pries kisant i orkaite apibarsciau dziuveseliais ir likusiu suriu.

Man buvo labai skanu.
Vaidulė
Vija, o kiek to pieno g.gif , kad nebutu sriuba paskui blink.gif Ir isvis, neskysta gavosi, miltu ten nereikia? Nu va, tooookiu jau zioplu klausimu gal uzdaviau, bet bijau sugadint ka doh.gif
vija
QUOTE (Vaidulė @ 2004 07 16, 09:30)
Vija, o kiek to pieno  g.gif , kad nebutu sriuba paskui  blink.gif Ir isvis, neskysta gavosi, miltu ten nereikia? Nu va, tooookiu jau zioplu klausimu gal uzdaviau, bet bijau sugadint ka  doh.gif

Pagal receptura raso:

400 ml pieno
115 g surio
55 g sviesto

Bet as to pieno turejau labai mazai, tai pyliau grietinele ir dar atrodo vandens. Surio dejau irgi visa Gojaus maisiuka, nezinau, kiek ten jo yra. Taip pat recepte raso, kad galima sutirstinti miltais (as paprastai tai darau kukuruzu krakmolu, jis labai gerai tirpsta saltam skysty, niekad nesusoka i gumuliukus). Bet man atrodo to tirstumo uztenka nuo surio. Bet aisku galima is miltu sauksteli imaisyti, kad nebutu visai skysta. Man gavosi nu gal kaip grietineles ar kisieliaus tirstumo.

PS pagal ta pati recepta tam kiekiui butu 300 g brokoliu ir 3 krutineles. Nu krutinele as emiau viena - kas gali suvalgyti 3? blink.gif Ta prasme pirkau viena dezute file (2 puseles).
olé
BROKOLIŲ UŽKEPĖLĖ
brokolius apviriau garuose (žiemą naudoju šaldytus, šiam patiekalui ėmiau visą pakiuką), sudėjau į alyvuogių aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir užpyliau 3 kiaušinių plakiniu (į jį bėriau šiek tiek druskos, pipirų, bazilikų, įtarkavau muskato ir sūrio) ir kepiau įkaitintoj orkaitėj.
valgėm su ryžiais ir pomidoriukais
labai greaitas ir skanus patiekalas smile.gif
curry
Turiu brokoliuku nuostabiu, mesos nevalgau.. ka galima butu skanaus ish ju suregzti?smile.gif
Pigalica
Vienintelis patiekalas, kuris man patinka is brokoliu
Greitasis fondiu
Pagal recepta reikia:
200g grietineles
100g baltojo vyno
1 pakeli KNORR sveicariskos tirstos sriubos
200g megiamo lydyto surio

Paruosimas:
Grietinele (as naudojau piena) sumaisyti su baltu vynu (isviso nenaudojau) ir surio sriuba (as tokios neradau,tai pirkau 2 pakelius, berods, Galina Blanca tirstos surio sriubos, nes ten tik vienam puodeliui tinka)uzvirinti, sudeti lydyta sureli ir vel uzvirinti.
Mirkyti virtus brokolius, galima duona arba kitas darzoves.
Paruosimas - 10 min. virti-10 min.

Skanaus 4u.gif
PS. receptas is www.knorr.lt
curry
Aha... fondiu yra gerai, bet nelepinsiu ash taip vyro pietums smile.gif gal bus geresniu porgu... shiaip skamba skaniai.
O ash suklydau skelbdama tema... ne ish brokoliu, o ish briuselio kopustu... tokie mazhuliukai apvaluchiai kur... ax.gif
Pagaminau shiadien toki experimenta: apviriau, sukroviau i skarda su aliejaus trupuchiu ir uzhpyliau tokia teshla: miltai, giretine, pienas, tarkuotas fermentinis suris. Ant virshaus paskui dar permazano uzhtarkavau. Vyrui patiko smile.gif
lanaa
megstu brokolius. man jie idealiai tinka pre zuvies, paukstienos. as juos apverdu, paskui apkepu ant sviesto su miniatiurinem morkytem arba vienus. o pati megstamiausia man trinta brokoliu sriuba. as ja verdu is saldytu brokoliu. pakeli brokoliu uzpilame vandeniu, kad tik vos apsemtu. ir verdame, kol brokoliai pradeda tisti. apie puse vandens jau turi buti nugarave. tada blenderiu sutriname brokolius. pilame 100-200 ml neriebios grietineles. dedame ant saustelio galo muskato, baltuju pipiru pagal skoni ir siek tiek druskos. ispilstome i lekstes. as dar ten idedu sausteli raudonuju ikru, jie priduoda sitai sriubai pikantiskumo, nes pati sriuba labai svelni, o ikrai turi siek tiek astrumo. galima papuosti krapu sakele. taip pat tinka orkaitej ar tostery pasrudintas prancuziskas batonas vienas, arba su cesnaku... pirstelius tikrai apsilaizysit cool.gif

Naktipele
Brokolių apkepas

125 g neriebios varškės
5 šaukštų aliejaus
2 kiaušinių
250 g miltų
250 g brokolių
100 g mažų pomidorų
250 g smulkių pievagrybių
1 kiaušinio trynio
100 g tarkuoto Ementalio sūrio
150 ml grietinėlės
kepimo miltelių

Varškę sumaišyti su aliejumi, druska ir vienu kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir 30 min. palaikyti šaltai. Brokolius nuplauti, išskirstyti žiedynais, išvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti. Nuplauti pomidorus, nuvalyti grybus. Įkaitinti orkaitę iki 180C. Keptuvę ištepti riebalais, sudėti tešlą, subadyti šakute ir ištepti pagrindą. Tada ant viršaus sudėti daržoves. Į dubenėlį įmušti vieną kiaušinį, sudėti trynį, grietinėlę ir sūrį, prieskonius ir šiuo mišiniu užpilti daržoves. Kepti 30 min.
Kolekcionierė
Nusipirkau šaldytų brokolių ir nežinau kaip skaniai juos pasigaminti,gal turite kokių pasiūlymų?
Kolekcionierė
vat pati vakar išbandžiau,apviriau brokolius pasūdytame vandenyje apie 5min,supjausčiau smulkiau,suverčiau į keptuvę,pakepiau svieste,įbėriau prieskonių,tada ipyliau šiek tiek sojos padažo,grietinės ir išmaišiau,niam niam
ziza
QUOTE(Pigalica @ 2006 04 25, 11:19)
Vienintelis patiekalas, kuris man patinka is brokoliu
Greitasis fondiu
Pagal recepta reikia:
200g grietineles
100g baltojo vyno
1 pakeli KNORR sveicariskos tirstos sriubos
200g megiamo lydyto surio

Paruosimas:
Grietinele (as naudojau piena) sumaisyti su baltu vynu (isviso nenaudojau) ir surio sriuba (as tokios neradau,tai pirkau 2 pakelius, berods, Galina Blanca tirstos surio sriubos, nes ten tik vienam puodeliui tinka)uzvirinti, sudeti lydyta sureli ir vel uzvirinti.
Mirkyti virtus brokolius, galima duona arba kitas darzoves.
Paruosimas - 10 min. virti-10 min.

Skanaus 4u.gif
PS. receptas is www.knorr.lt
*

Iš parašymo supratau, kad vyno nepylei; buvo tik pienas į kurį supylei du pakelius sausos sriubos ir sūris. Ant šakutės movei virtus brokolius ir dar tam mirkale virei 10 min, tai nelabai įsivaizduoju, kaip juos pavyko ištraukti-jie turėjo subyrėti. Ir nelabai suprantu kam juos dar prieš tai apvirti. g.gif
balanduke
man labai skanu brokoliai virti ant garu. veliau galima uzdeti sviestuko ir prieskoniu.galima valgyti ir vienus mirksiukas.gif
zaxs
Sveikos,
vakar parsinesem is pardes is pirmo zvilgsnio beviltiska dalyka-krabu lazdeliu salotas su virtais brokoliais.Jokiu ryziu ar kukuruzu.Buvo super nerealiai.

KLAUSIMAS-ka dar darote su brokoliais tokio netradicinio.Na be abejo, isvirti saldytus sultinyje, ir pagaminti sriubyte gal nesiskaito.
vilmase
Turiu paprastą brokolių patiekalą su vištiena.
Vištienos filė supjaustom juostelėm, pakepinam ant sviesto. Išimam iš keptuvės. Tada sudedam pasmulkintus brokolius ir kepam, kol suminštės. Kai suminkštėja, sudedam atgal vištieną, išmaišom, pabarstom kario ir šiek tiek druskos, įdedam grietinės. Tinka su ryžiais, bulvėm ar visai be garnyro.
Niam niam kaip skanu! Kas ragavo, visiem patiko. thumbup.gif
Jurga0629
QUOTE(vija @ 2004 07 16, 06:59)
Nu va vakar isbandziau vistienos-brokoliu apkepa. Va taip dariau:

Brokolius siek tiek apviriau pasudytame ir siek tiek parugstintame (sako, tada jie issaugo ryskia zalia spalva) vandenyje mazdaug 4 min. Keptuveje apkepinu pjautyta vistienos krutinele su prieskoniais (man visai cia tiko karis). Tada i skarda suverciau vistiena, ant jos isdeliojau graziai brokolius ir viskas uzpyliau uzpilu. Tada tiesiai i orkaite ir po gero pusvalandzio jau galima buvo valgyti.

O uzpila dariau taip:
Uzvirinau piena, i ji idejau lauro lapa ir ziupsneli ciobrelio ir palikai 15-20 min., paskui perkosiau. Tada i piena suberiau tarkuota suri (atrodo turejau Goju, bet pagal recepta rekomenduoja Čederi), dar savo nuoziura idejau prieskoniu troskiniams, truputuka kajano pipiru, nes megstu astriau ir kai suris daugmaz aptirpo piene, ta misini suverciau ant brokoliu ir vistienos. Ai tiesa , dar imeciau i piena gabaleli sviesto, kad nebutu per liesa smile.gif

Apkepo virsu pries kisant i orkaite apibarsciau dziuveseliais ir likusiu suriu.

Man buvo labai skanu.
*

labai skanu!!!!ir as isbandziau...tik man truko bulviu....ir dar nusudziau..tai po to sugrudau bulves....dejau sluoksi bulviu, po to to apkepo...po to vel bulviu, ant virsaus grietineles ir dar surio...ir orkaite...isejo toks apkepas,...irgi skanu...
ir dar suzinojau viena dalyka...kai piene pavirini suri, ka as dariau bandydama sutirstintta uzpila...ipyliau ji i keptuve....ir mltu baldziau iet, dar pakaitint....tai man sutrauke piena...itariu, del to kad suris buvo ten....
GRAŽINA25
QUOTE(kulebam @ 2007 02 27, 14:58)
vat pati vakar išbandžiau,apviriau brokolius pasūdytame vandenyje apie 5min,supjausčiau smulkiau,suverčiau į keptuvę,pakepiau svieste,įbėriau prieskonių,tada ipyliau šiek tiek sojos padažo,grietinės ir išmaišiau,niam niam
*

sitaip ir as pabandysiu daryti thumbup.gif thumbup.gif
aguonele
Kai labai tingiu stoveti virtuvej , tai darau brokolius su makaronais.
Brokolius ir makaronus isverdu, juos sukreciu i didesni inda ,sumaisau su pjaustyta ir smulkinta vistiena (naudoju sumustiniams pjaustyta pakuoteje),sukapotu smulkiai svogunu , creme fraiche (tirsta grietine) ir surio tarkuoto iberiu. Labai skanu ir greita
Nerytė
QUOTE(aguonele @ 2007 11 22, 21:53)
Kai labai tingiu stoveti virtuvej , tai darau brokolius su makaronais.
Brokolius ir makaronus isverdu, juos sukreciu i didesni inda ,sumaisau su pjaustyta ir smulkinta  vistiena (naudoju sumustiniams pjaustyta pakuoteje),sukapotu smulkiai svogunu , creme fraiche (tirsta grietine) ir surio tarkuoto iberiu. Labai skanu ir greita
*

as irgi taip darau thumbup.gif
arba kartais dar darau su farsu, pakepinu farsa, pridedu prieskoniu, sukreciu brokolius, uzpilu grietinele, patroskinu ir viska ant makaronu bet kokiu (siaudeliu, spageciu, kriaukleliu) ir uztarkuoju ferm. suriu thumbup.gif

taip pat valgiau labai skanias salotas - isverdam brokolius, mocarelos suri supjaustove kubeliais apvoliojame kiausinyje ir dziuveseliuose, pakepinam, sukreciam i dubeni su brokoliais, idedam zirneliu ir majonezo thumbup.gif
vija
Keliu seną seną temą beveik po metų į viršų - kažko žiūriu nepopuliarūs tie brokoliai čia...
user posted image
Akvija
Kažkada pabandžiau ekspromtu, bet buvo labai skanu thumbup.gif
Šaldytų brokolių poką suverčiu į molinį indą ir dedu į orkaitę.Pakepu apie 20 min.Na kadatšiltų ir šiek tiek apskrustų.Kol kepa išplaku 4 kiaušinius su pienu ar su grietinėle ir trupučiu druskos ir užpilu ant brokolių ir vėl kepu kol kiaušiniai nebebūna skysti.Tada ant viršaus pribarstau pic nic sūrio lazdelių pjaustytų ir dar pakepu apie 10 min. 4u.gif
Ir sotu ir skanu bigsmile.gif
Astulka*
Gal kas zinote brokoliu pyrago recepta, pries koki menesi , o gal ir daugiau rode, kaip pasigaminti per Baltojo katino svetaine, bet kazkaip neuzsirasiau doh.gif
vija
QUOTE(astulkadk @ 2008 06 17, 18:42)
Gal kas zinote brokoliu pyrago recepta, pries koki menesi , o gal ir daugiau rode, kaip pasigaminti per Baltojo katino svetaine, bet kazkaip neuzsirasiau doh.gif
*

Ar ne šitas?
http://www.skanus.lt/receptas-2081
aiki
QUOTE(vija @ 2008 06 17, 19:45)

Nebera tokios nuorodos.. verysad.gif
vija
QUOTE(Elif @ 2008 10 15, 11:57)
Nebera tokios nuorodos..  verysad.gif
*

Pyragėliai su brokoliais
INGREDIENTAI:
bemielės tešlos,
brokolių, majonezo,
sūrio, kumpelio,
druskos, pipirų.

GAMINIMAS:
Brokolių galvutes nupjaustom ir 1 minutę paverdam pasūdytame ir parūgštintame vandenyje; gerai nuvarvinam ir atvėsinam. Kumpį supjaustom kubeliais ar juostelėm, sūrį sutarkuojam. Viską sumaišom, sudedam brokolius, majonezą, prieskonius ir gerai išmaišom.

Tešlos gabalėlio kraštus sušlapinam, ant vidurio dedam įdarą ir uždedam antru lapu, supjaustytu "grotelėmis". Sulipiname ir aptepame vandeniu. Kepam apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Geriau būtų buvę aptepti kiaušinuku, spalva būtų gražesnė. Labai tiko marinuoti ir švieži agurkėliai.

Pagal "Baltojo katino svetainė" autorių receptą.

aiki
QUOTE(vija @ 2008 10 15, 15:21)
Pyragėliai su brokoliais
*

Aciu, skamba labai skaniai 4u.gif
foox
Aš iš brokolių verdu [pertrintą sriubytę mmm kaip skaniai gaunasi ir labai paprasta pasigaminti
Pentarda
atsiprasau, ne ten pataikiau blush2.gif
Ramint@
QUOTE(foox @ 2008 10 22, 13:13)
Aš iš brokolių verdu [pertrintą sriubytę mmm kaip skaniai gaunasi ir labai paprasta pasigaminti
*

prasom placiau bigsmile.gif
*Passion*
Zinau toki receptuka. Marinuoti brokoliai tesloje. Marinuoti reikia acte su vandeniu per nakti. Tada paprasta tesla kaip daugkas cia rase ir pavirti aliejuje kol apskrus smile.gif

O siaip tai man skaniausia keptuveje pakepinti ant sviesto ir apibarstyti prieskoniais, tokie truputi paskrude. Vienus valgau cool.gif
mickute7
Man labai skanu brokoliai kokiose troškinukuose. pati dažniausiai kai kepenėles troškinu, tai į pabaigą pripjaustau nemažai morkų, brokolių, grietinės ir patroškinu viską rolleyes.gif
Bonifacija
QUOTE(Ramintėlė 24 @ 2009 05 25, 21:34)
prasom placiau bigsmile.gif
*

as darau pagal si recepta:
stiklinės vištienos sultinio
2 bulvės
2 morkos
2 svogūnai
0,5 kg brokolių

Bulves, morkas, svogūnus nulupkite, supjaustykite stambiais gabaliukais ir suberkite į puodą su verdančiu vandeniu bei sultiniu. Pavirkite apie 10 minučių. Tada sumeskite brokolių kotus ir dar 5 minutes pavirkite, po to sudėtus brokolių žiedynus pavirkite 5 minutes. Nupilkite sultinį, daržoves sutrinkite daržovių trintuve. Visą masę suberkite į puodą ir dar kartą užvirkite. Paskaninkite grietine arba grietinėle.

tik visu produktu imu per puse maziau, nes pagal siuos kiekius, tia musu seimai per daug iseina. Dar i karsta lekste pabarstau tarkuoto surio. Iseina, kaip cili kazkada buvo tirnta brokoliu wub.gif
Sophi
QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 26, 11:43)
as darau pagal si recepta:
stiklinės vištienos sultinio
2 bulvės
2 morkos
2 svogūnai
0,5 kg brokolių

Kiek ten tų stiklinių sultinio - rytoj bandysiu kažką panašaus kombinuot ax.gif
Austeya
as tai verdu ant garu su daug vegetos, o isvirus ant virsaus uzpilu Felix prancuzisko padazo, sveikesnis ir skanesnis garnyras gaunasi net uz bulves ar ryzius thumbup.gif
lututė
Žiūriu,kad labai jau skysta temulka-įdėsiu savo sukurtą receptą,kurį draugės pagyrė ax.gif

Brokolių salotos

Reikės : vidutinio brokolio
skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
100-150gr žalių šampinjonų
poro arba raudono svogūno
citrinos
pipirų
alyvų aliejaus
druskos
cukraus

Šampinjonus supjaustyti ir apipilti pusės citrinos sultimis.Brokolius supjaustyti žiedynėliais,porus-žiedais,pupeles nuvarvinti ir nuplauti.Užspausti likusias citrinos sultis,pagal skonį dėti druską,cukrų,pipirus ir apipilti alyvų aliejum.
Skanaus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.