Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Blynai: mieliniai, miltiniai...
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
bea
QUOTE (RITUKE @ 2004 11 13, 19:14)
gal galite pasakiti kodel lietinia blinelei skilineja kai juo suki

Visų pirma prašau prieš atidarant temą, pasižiūrėti ar jau tokios nėra.
O dėl lietinių blynelių, tai manau, kad proporcijos blogos, perkieti gaunasi, užtat ir lūžta. Prašau pasižiūrėk šitos temos pradžioje yra lietinių tešlos proporcijų ir pabandyk. Rekomenduoju savo variantą, nes daug kartų bandytas ir puikiai pasiseka su juo. Skanaus
bea
Lietinių su medumi tešlai reikės: 3/4 stiklinės miltų, stiklinės pieno arba vandens ir pieno mišinio, dviejų kiaušinių, šaukšto sviesto arba aliejaus, šaukšto cukraus, žiupsnelio druskos, gabalėlio lašinių. Iš pateiktų komponentų paruošti tešlą, prieš tai išlydžius sviestą. Tešla turi būti skysta. Reikia, kad pusvalandį pastovėtų. Tuomet karštą keptuvę ištepti lašinių gabaliuku ir kepti plonus lietinius.

Lietinių įdarui reikės: 3 šaukštų medaus, 50 g razinų, 2 šaukštų kapotų migdolų ar kitų riešutų, šaukšto sviesto. Sumaišyti medų su razinomis bei riešutais ir šiuo mišiniu plonai aptepti lietinius, juos sulankstyti vokeliu ir sudėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardelėje. Uždėti kelis gabalėlius sviesto ir skardelę su lietiniais įkišti dešimčiai minučių į karštą orkaitę.


Šaltinis: Delfi
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_women/f....php?id=5805797
Gabri
Jei kas neturi ir labai nori 'cirviniu' blynu keptuviu yra Vilniuje Kalvariju turgaus ukiniu prekiu parduotuvej, kaina 35 Lt smile.gif
dadaida
gal kas galit pasakyti kaip iskepti skanius blynelius su mielem ir razinkom ax.gif labai noriu issikepti, bet kad nelabai moku blush2.gif
Redita
Mielinius blynus kepu be razinų,vaikai razinų kažkodėl maistu nelaiko.
O tešla-panaši kaip picai, tik skystesnė.Mielių gabaliuką (maždaug 20g.) tirpinu vandenyje, dedu cukraus,aliejaus, išplaktus 2-3 kiaušinius, miltus ir tešlą padarau, kad nuo šaukšto ne bėgtų, o kristų.Skaniausia būna, kai ryte užmaišau, o vakare pakyla, nors šiaip užtenka palaikyti šiltai 2-3valandas.
dadaida
o mieles turbut reikia palaukti kol pakils doh.gif reiks bandyti, o tai man tie blyneliai labai skanus kaip kokios bandeles ax.gif
Redita
Mieles tik tirpinu, nelaukiu, kol pakils.O blyneliai putlūs kaip bandelės išeina.Tik aš amžinai cukraus nepataikau, tai per mažai būna, tai perdaug...
Saga
gal kas gali smulkiai aprasyti mieliniu blynu gaminima su viskuo kiekiais ir gaminimu......... radau sioje temoje viena, bet truputi mane suglumino "mieles isleisti su cukrumi"...... kaip tas daroma neturiu supratimo, nezinau kaip legtis su mielemis, nesu ju pirkusi ir nieko su jomis kepusi, o va uzgavenem noreciau pabandyti 4u.gif 4u.gif blush2.gif
kisule
Gal kas kepate lietinius su kopustais?Nežinau kokius dėti raugintus kopustus ar šviežius. blush2.gif
Ingelė
Gal kas pasakys, kur papsilėpę čirvinių blynų, kepamų elektrinėj keptuvėj, receptai?
Saga
cirviniu yra sioje temoje, gal kokia 4 ar 5 psl, pavartyk, merginos dalinosi ispudziaia, mieliniu irgi maciau receptu, bet kaip pradedanciai kulinarei tai vienas per sunkus, kitas per mazai aprasytas........ ech....... teks rytoj uzgavenem paprastu kepti..... niekas neparaso tai gal ir nerizikuosiu sad.gif
Springlet
QUOTE(Saga @ 2005 02 07, 08:14)
"mieles isleisti su cukrumi"...... kaip tas daroma neturiu supratimo, nezinau kaip legtis su mielemis


Tiesiog i mieles sudedi cukru ir pamatysi kaip jos pacios istirpsta smile.gif
Dobšiukas
QUOTE(Springlet @ 2005 02 07, 15:07)
Tiesiog i mieles sudedi cukru ir pamatysi kaip jos pacios istirpsta smile.gif
*


arba dar gali vos vos pašildyti puodą su mielėm ir cukrum, jos suskystės ax.gif arba tiesiog ištrint smile.gif
Saga
aciu...bandysiu daryti, tiksliau vyrui parasysiu instrukcija kaipd aryti, jis atostogauja dabar, gales susviteti is kulinarines puses...... blush2.gif blush2.gif ........ taigi imti mieles istrinti su cukrumi, imusti pora kiausiniu, ipilti puse litro sildyto pieno ir sudeti miltus, viska ismaisyti ir palikti kildinti.......
O kur jus kildinate? jeigu ideciau i orkaite ir uzstatyciau pvz 50 laipsniu..... nu gal tik kad is apacios siltu....... ar jau per karsta?
maziuk
merginos, gal kas zino kokiu skaniu receptu blynu su ikrais? ar su lasisa? .. cia tokiu pageidavimu rytojui susilaukiau.. g.gif g.gif gelbekit, maldauju.. wub.gif
rasute
QUOTE(maziuk @ 2005 02 07, 17:54)
merginos, gal kas zino kokiu skaniu receptu blynu su ikrais? ar su lasisa? .. cia tokiu pageidavimu rytojui susilaukiau..  g.gif  g.gif  gelbekit, maldauju..  wub.gif
*




As tai kepu blynus paprastai ir valgau juos su rukytos lasisos gabaliuku ir padazu is grieitines, majonezo, truputi citrinos sulciu ir cesnako thumbup.gif
Makarska
QUOTE(Saga @ 2005 02 07, 14:45)
aciu...bandysiu daryti, tiksliau vyrui parasysiu instrukcija kaipd aryti, jis atostogauja dabar, gales susviteti is kulinarines puses......  blush2.gif  blush2.gif ........ taigi imti mieles istrinti su cukrumi, imusti pora kiausiniu, ipilti puse litro sildyto pieno ir sudeti miltus, viska ismaisyti ir palikti kildinti.......
O kur jus kildinate? jeigu ideciau i orkaite ir uzstatyciau pvz 50 laipsniu..... nu gal tik kad is apacios siltu....... ar jau per karsta?
*




I orkaitę tikrai kišti nereikia. Uždengtą skepeta tešlos dubenį įstatyk į kitą dubenį su karštu vandeniu ir palik vonioj ar kitoj šiltoj patalpoj kol pakils.
Saga
QUOTE(Makarska @ 2005 02 08, 09:10)
I orkaitę tikrai kišti nereikia. Uždengtą skepeta tešlos dubenį įstatyk į kitą dubenį su karštu vandeniu ir palik vonioj ar kitoj šiltoj patalpoj kol pakils.
*



aciu...... jeigu viskas ok, tai siemet pirmos uzgavenes kai valgysime mielinius blynus. Man jie tokie skanus, o mano mama ju niekada nekepdavo....... mociutes irgi nemokedavo......
agacaga
QUOTE(Redita @ 2005 01 31, 11:26)
Skaniausia būna, kai ryte užmaišau, o vakare pakyla, nors šiaip užtenka palaikyti šiltai 2-3valandas.
*



Tiek ilgai laikyt reikia? blink.gif Tai jau netex siandien issikept verysad.gif
Zir_Zir
Cia dar keletas blynu receptuku ax.gif

Blynai su karamelizuotais obuoliais
Tešlai:
1 stiklinė miltų,
4 kiaušiniai,
1 žiupsnelis druskos,
1 stiklinė riebaus pieno,
2 šaukšteliai muskato,
1 šaukštelis vanilės.
Įdarui:
4 stiklinės skiltelėmis pjaustytų obuolių,
¾ stiklinės balto cukraus,
3 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštelis cinamono,
2 šaukštai sviesto.
Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir citrinų sultis. Įdėkite su cukrumi sumaišytą cinamoną bei obuolius ir pamaišykite. Uždengę dangčiu kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada ugnį sumažinkite. Kas 5 min. pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies, kai obuoliai karšti, bet dar ne rudi. Laikant uždengus jie ilgai neataušta. Šį padažą gaminkite likus 45 min. iki patiekiant blynus.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formeles patepkite riebalais ir supilkite pagamintą tešlą (1 blynui reikės pusės stiklinės tešlos). Neatidarydamos orkaitės kepkite 11 min. Iškeptą blyną dėkite į lėkštę, ant vienos jo pusės uždėkite karamelinės obuolių masės ir perlenkite. Pabarstykite cukraus pudra ir apliekite šaukšteliu karamelės.

Prancūziški blynai
Tešlai:
½ stiklinės ištirpinto sviesto,
4 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
1 ¼ stiklinės pieno,
2 stiklinės miltų,
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:
700 g varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai lydyto sviesto,
1 šaukštelis druskos.
Grietinės padažui:
1 stiklinė grietinės,
1 šaukštas vanilės,
2 šaukštai cukraus pudros,
Tarkuotos apelsino žievelės.
Dideliame dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius. Įmaišykite pieną, miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sudėkite į dvi riebalais pateptas kepimo formeles. Sumaišykite varškės sūrį, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite druską. Gautą masę sudėkite ant tešlos ir kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 1 val., kol gražiai apskrus. Pakaitinkite grietinės padažą. Iškepusius blynus supjaustykite į mažesnius gabalėlius ir patiekite su mėlynių uogiene bei šlakeliu grietinės padažo. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele.

Imbieriniai blynai
3 stiklinės blynų tešlos miltų,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai cinamono,
½ šaukštelio imbiero,
½ šaukštelio muskato,
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
2 ½ stiklinės vandens.
Marmeladinis apelsinų sirupas
Kiekis: 1 stiklinė,
2/3 stiklinės gryno klevų sirupo,
1/3 stiklinės apelsinų marmelado.

Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, maišydami supilkite vandenį. Jei tešla pasirodys per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Į įkaitusią riebalais pateptą keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol paviršiuje iškils burbuliukai ir šonai atrodys apkepę. Apverskite ant kitos pusės.

Į keptuvę supilkite klevų sirupą ir apelsinų marmeladą. Maišykite, kol užvirs. Blynus patiekite aplietus sirupu.

Švediški blynai

3 kiaušiniai,
2 stiklinės pieno,
1 stiklinė miltų,
6 šaukštai lydyto sviesto,
2 šaukšteliai druskos.

Išplakite kiaušinius su ½ stiklinės pieno (2-3 min.), sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną, sviestą ir druską. Blynus kepkite ir keletą kartų perlenktus patiekite su mėlynių uogiene.


Blynai su Ricotta sūriu
4 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų) ,
2 stiklinės Ricotta sūrio,
2/3 stiklinės grietinės ,
1 1/3 stiklinės miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
½ šaukštelio sodos,
½ šaukštelio druskos,
1 ½ stiklinės riebaus pieno.

Dideliame dubenyje išplakite trynius, sūrį ir grietinę. Kitame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą ir juos supilkite į pirmąjį dubenį. Supilkite pieną. Elektriniu mikseriu išplakite baltymus ir sudėkite į tešlą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, patepkite sviestu. 1 blynui iškepti į keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol apskrus (vieną pusę – apie 3 min.). Patiekite su klevų sirupu.

Blynai su moliūgu

2 stiklinės miltų,
4 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1/8 šaukštelio muskato,
¾ stiklinės cukraus,
1 ½ stiklinės virto sutrinto moliūgo,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
½ šaukštelio vanilės.

Sumaišykite visus ingredientus. 1 blynui iškepti į įkaitintą keptuvę pilkite ¼ tešlos. Apkepkite iš abiejų pusių. Patiekite karštus. Skanu su pakepintais obuoliais ar kriaušėmis. Užteks 6 žmonėms.

Blynai su moliūgu ir razinomis
1 ½ stiklinės miltų,
3 ½ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis muskato,
1 ¼ stiklinės moliūgo (skardinėje arba virto ir sutrinto) ,
3 kiaušiniai (išplakti) ,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
1 šaukštelis vanilės,
1 stiklinės razinų.

Įkaitinkite keptuvę. Dideliame dubenyje sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, muskatą. Sudėkite su plaktu kiaušiniu sumaišytą moliūgo masę. Įmaišykite cukrų, pieną, aliejų ir vanilę. Suberkite razinas. Iš gautos tešlos kepkite blynus, kol apskrus. Patiekite su klevų sirupu arba marmeladiniu apelsinų sirupu (žr. receptą aukščiau)


Blynai su saldžiosiomis bulvėmis

Maždaug 12 blynų

Dideliame dubenyje sumaišykite:

1¼ stiklinės miltų,
2 ¼ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis moliūgų pyragui skirtų prieskonių,
¼ šaukštelio druskos.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite:

1 stiklinę lieso pieno,
¼ stiklinės rudo cukraus,
1 šaukštą augalinio aliejaus,
1 šaukštelį vanilės,
1 kiaušinį (išplaktą) ,
500 g tarkuotų saldžiųjų bulvių (batatų). Visus ingredientus sumaišykite likus 10 min. iki kepimo ir iškepkite blynus. Patiekite su skrudintais migdolais ir klevų sirupu.

Avižiniai blynai

2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
1 stiklinė paprastų avižinių dribsnių,
pusė stiklinės miltų,
2 šaukštai rudo cukraus,
2 kiaušiniai (išplakti) ,
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/3 šaukštelio druskos,
1 stiklinė džiovintų spanguolių arba abrikosų (arba abiejų).

1. Avižinius dribsnius užpilkite pienu ir nakčiai palikite šaldytuve.

2. Ryte juos sumaišykite su miltais ir cukrumi, sudėkite kiaušinius, aliejų, kepimo miltelius, sodą, druską. Tešla turi būti tiršta. Įmaišykite spanguoles arba abrikosus.

3. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją riebalais. Vienam blynui reikės ¼ stiklinės tešlos. Kepkite apie 2 min, apverskite ant kitos pusės. Patiekite karštus. Gausis apie 12 blynų.

Kvietiniai blynai su graikiškais riešutais

2 stiklinės nesijotų kvietinių miltų,
1 šaukštelis sodos,
½ arbatinio šaukštelio sodos,
½ stiklinės graikiškų riešutų (lukštentų, smulkintų) ,
2 kiaušiniai (plakti) ,
¼ stiklinės augalinio aliejaus,
1 ½ stiklinės apelsinų sulčių.

Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Kitame – kiaušinius, aliejų ir apelsinų sultis. Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir gerai išplakite. Kepkite ant karštos keptuvės; apverskite; baikite kepti kai gražiai parus. Patiekite su obuolių ar persikų kompotu.



Pasariote
atsiprasau ,nevisai i tema-o uzgavenes kada ?Atrodau kaip is medzio nukritus blush2.gif
rrrxxx
Pasariote užgavienės šiandien. Tad kepk blynus ir linksminkis..
Pasariote
QUOTE(Redytė @ 2005 02 08, 10:21)
Pasariote užgavienės šiandien. Tad kepk blynus ir linksminkis..
*



Vajezau,tai gerai kad uzsimaniaiu blynu ir ikisau cia nosi thumbup.gif Neprisvilusiu blynu visom drinks_cheers.gif 4u.gif
maziuk
aciu, Rasute smile.gif meginsim ir taip, ir siaip - i koki lietini ivyniot lasisos gabaliuku.. gal "praslysiu" kaip nors .. tongue.gif
r@siukas
Siandien darbe visiems labiausiai patiko lietiniai su medum ir riesutais smile.gif
kazkam aciu uz recepta smile.gif
simba
Noreciau jusu pagalbos, nes nemoku kepti blynu blush2.gif Visi kiti patiekalai iseina, tik blynai ne. Visi juokiasi, sako, kaip tik cia lengviausias patiekalas. O man sunkiausias verysad.gif
Parasykit visas smulkmenas kaip paruosti tesla, ant kokios ugnies kepti, kiek aliejaus. Gal dar kokiu gudrybiu yra, kad blynai skanus butu.
Kelis kartus kelpiau, tai is pradziu lyg tai iskilo, bet kai isemiau is keptuves pasidare polni, ploni. Vyras paragavo, sako, kad vidus jam kaip zalias, o virsus jau perkepes. Kitais kartais is vis neiskyla, neskanus. O su dideliais is vis vargas, man jie suplysta, apverst nemoku. Vienu zodziu, su blynais tragedija.
Aziza
nezinau ar buvo toks receptas, bet neseniai pradejau kepti blynus su suriu thumbup.gif blynu tesla darau taip: miltai, 2 kiausiniai, kefyras, truputi kepimo milteliu, pieno, vegetos ir aisku 200gr. fermentinio surio [ kuri reikia imaisyti i tesla, tarkuoju su burokine tarka ] Tesla darau tirsta, iskepus valgom su grietine, labai skanu ir idomu thumbup.gif
Shiduh
o kaip reikia lietiniams padaryti žuvies įdarą?
starbee
QUOTE(aziza @ 2005 12 13, 18:38)
nezinau ar buvo toks receptas, bet neseniai pradejau kepti blynus su suriu  thumbup.gif  blynu tesla darau taip: miltai, 2 kiausiniai, kefyras, truputi kepimo milteliu, pieno, vegetos ir aisku 200gr. fermentinio surio [ kuri reikia imaisyti i tesla, tarkuoju su burokine tarka ] Tesla darau tirsta, iskepus valgom su grietine, labai skanu ir idomu  thumbup.gif
*



aziza, labai idomus receptukas, tuo labiau, kad mes su vyru laaaabai megstam suri, tik noretusi visgi suzinoti kiek ko deti, ar tu is akies viska dedi (isskyrus kiausinius ir suri)? mastau.gif
starbee
dar vienas labai skanių blynelių receptukas:

6 kiaušiniai, 150gr. grietinėlės (30% riebumo), 3 š. cukraus, 1 š. cinamono, 3 š. vanilinio cukraus, 3 š. aliejaus, 600 ml. pieno, 300g. miltų. Kepti kaip lietinius essen.gif
SKANAUS
starbee
QUOTE(Fea @ 2004 02 26, 15:37)
As paskutiniu metu kepu tokius blynus - amerikietiski vadinas smile.gif

Imusu 2-3 kiausinius i inda, pilu pieno (cia ziurint, kiek tu blynu nori), ismaisau, tada dedu miltus, 3 saukstus cukraus pudros, 2 saukstelius kepimo milteliu ir vel viska maisau (jei netycia padaugini miltu, skiedi su pienu:) ), istirpini apie 60 g sviesto ir pili is leto maisydama i tesla. Tesla turi gautis skystoka, kad lengvai teketu. Tada kaitini keptuve ir pili tesla (as pilu samciu - vienas samtis, vienas blynas, nes blynai sitie - per visa keptuve). Tik kepti be jokiu riebalu!

Niam niam skanumelis:) Gaunasi tokie pasipute jie, beveik kaip pyragas smile.gif Mes ir valgom juos su arbata arba kavyte biggrin.gif

Skanaus, jei kas kepsit smile.gif
*



Ačiū Fea, laaabai skanūs gaunasi thumbup.gif aš iškepus dar aptepiau medumi ir švelniąja varškyte, suvyniojau į vokelį ir dar pašildžiau ant tos pačios keptuvės ant kurios kepiau lietinius thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif beja, lietinius kepiau ant specialiai tam skirtos keptuvės.
Moterytės, būtinai išmėginkite, tikrai nepasigailėsite biggrin.gif
M.A.M.A
Labai skanu lietiniai su krabų lazdelėmis ir sūriu - tiesiog įvynioji vieną krabų lazdelę ir juostelę sūrio. Rekomenduoju su kinišku pomidorų padažu.
MAMICY
mano šeimyna labai kerta tokius blynus:

sutarkuoji burokine tarka obuolius. daug obuolių. smile.gif tada maišau tešla iš kiaušinio, pieno, miltų, trupučio cukraus, trupučio vanilino, cinamono ir kepimo milteliu, . visa blynų esmė kad tų pritarkuotų obuolių turi būti minimum 1:1 kiek tešlos. gali būti net ir daugiau... ir kepu blynus, kuriuos vyras valgo su grietine, o vaikas su jogurtu smile.gif
akvilyte
QUOTE(kisule @ 2005 02 07, 10:37)
Gal kas kepate lietinius su kopustais?Nežinau kokius dėti raugintus kopustus ar šviežius. blush2.gif
*


aš kepiau bigsmile.gif dėjau troškintus raugintus kopūstus, dar į juos pridėjau rūkytos pakepintos šoninės.... essen.gif labai skanu essen.gif tinka ptie alaus drinks_cheers.gif ax.gif
MAMAŠA
QUOTE(bea @ 2003 05 25, 03:48)
tiesa, dar labai mėgstu lietinius blynelius su varškyte ir aguonomis. Tiesiog paimu varškės, nuplikytų ir permaltų aguonų, cukraus, romo esencijos, sumaišau iš tokia varškyte įdarau blynelius. O jei juos patiekti su šokoladiniu padažu, tai išvis pasaka.
*





sveikutė

tik dabar suradau šį skyrelį ir labai apsidžiaugiau, nes turėdama laiko mėgstu pasisukioti virtuvėje. Mane sudomino koks ir iš ko daromas tas šokoladinis padažas? ax.gif
georgiana
o gal galite man parasyti kiek kitoki cirviniu blynu receptai, nei esantis keli 4 ir 5 puslapyje, nes pagal sius receptus man nelabai kaip gavosi, labai lauksiu
Papildyta:
na radau kazkoki cirviniu blynu recepta nete: 1 saukstas cukraus, 1 kiausinis, 1 saukstas grietines, 1 saukstas cukraus, truputis vanilinio cukraus, truputis druskos ir 2 saukstai miltu-tik itarima kelia tai kad nenurode kiek kiausiniu reikia deti, vat ir suabejojau siuo receptuku
P.S. labai lauksiu cirviniu blynu receptu is jusu tongue.gif
toja
QUOTE(MAMICY @ 2006 02 26, 19:38)
mano šeimyna labai kerta tokius blynus:

sutarkuoji burokine tarka obuolius. daug obuolių. smile.gif tada maišau tešla iš kiaušinio, pieno, miltų, trupučio cukraus, trupučio vanilino, cinamono ir kepimo milteliu, . visa blynų esmė kad tų pritarkuotų obuolių turi būti minimum 1:1 kiek tešlos. gali būti net ir daugiau...  ir kepu blynus, kuriuos vyras valgo su grietine, o vaikas su jogurtu smile.gif
*


as kepu tokius, tik butinai ant aliejaus ir valgom pabarstydami cukrum, nes cukraus i tesla nededam taip pat ir cinamono. o skanus tikrai iseina thumbup.gif
Kozete
Gal galite papasakoti ir aprašyti kaip išsikepti skanius lietinius?
Nu, man niekaip nesigauna... verysad.gif
tai per skystą, tai per tirštą tešlą užmaišau.
Gal galėtumėte parašyti tikslias proporcijas kokiems 15 blynui? 4u.gif
kregzduce
QUOTE(Kozete @ 2006 02 27, 17:08)
Gal galite papasakoti ir aprašyti kaip išsikepti skanius lietinius?
Nu, man niekaip nesigauna...  verysad.gif
tai per skystą, tai per tirštą tešlą užmaišau.
Gal galėtumėte parašyti tikslias proporcijas kokiems 15 blynui?  4u.gif
*


va http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...opic=1041&st=24 mirksiukas.gif
Raideles
Va radau Uzgaveniu valgiu receptu rinkinuka smile.gif

LIETUVIŲ UŽGAVĖNIŲ APEIGINIŲ VALGIŲ RECEPTAI



Miežinių kruopų blynai


2-3stiklinės miežinių kruopų košės, 1 stiklinė kvietinių miltų, 1-2 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, druskos, riebalų kepimui.

Į virtą ir atvėsintą miežinių kruopų košę įplakami kiaušiniai, suberiami miltai, pasūdoma. Jei košė esti per tiršta, įpilama pieno. Blynai kepami gerai įkaitintuose riebaluose. Į stalą patiekiami su grietine.


Grikiniai blynai


1 stiklinė grikinių miltų, 1 stiklinė kvietinių miltų, 20g mielių, 2-3 stiklinės pieno ar vandens, 2 tryniai, 50g sviesto, cukraus, druskos, riebalų kepimui.

Į kvietinius miltus įpilama stiklinė pašildyto pieno ar vandens, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir viskas gerai išmaišoma. Paviršius užbarstomas miltais, dubenėlis uždengiamas drobele ir paliekama šiltoje vietoje pakilti. Iškilusi tešla išplakama, į ją suberiami grikiniai miltai, druska, ištrinti tryniai, supilamas likęs šiltas pienas, lydytas sviestas ir, gerai išmaišius, dar kartą kildinama. Tešlai iškilus, blynai kepami gerai įkaitintuose riebaluose. Grikiniai blynai į stalą patiekiami su obuolių, slyvų ar kitų vaisių koše, uogienėmis.



Grikiniai sklindžiai


2 stiklinės grikinių miltų, 2 stiklinės kvietinių miltų, 1 stiklinė vandens, 2-3 stiklinės pieno, 3 šaukštai sviesto, 3 kiaušiniai, 15g mielių, cukraus, druskos, riebalų kepimui (tinkamiausi kulinariniai taukai).

Stiklinė grikinių miltų užplikoma stikline verdančio vandens ir gerai išsukama. Į atvėsintą tešlą supilama stiklinė kvietinių miltų ir stiklinė pašildyto (iki 35 laipsnių Celsijaus) pieno bei su 1 arbatiniu cukraus ištrintos mielės. Išplakta tešla uždengiama drobele ir padedama šiltai, kad pakiltų. Į gerai ištrintą sviestą sudedami tryniai, 1 šaukštas cukraus, viskas išsukama iki vienalytės masės ir sudedama į pakilusią tešlą. Į ją įpilamas likęs pašildytas pienas, miltai ir, gerai išmaišius, dar kartą kildinama. Pakilus tešlai, atsargiai sudedami iki standžių putų išplakti baltymai, pasūdoma.

Sklindžiai kepami gerai kaitintuose riebaluose, iš abiejų pusių apvartant, iki gražiai apkepa. Į stalą patiekiami pašildytame keraminiame dubenyje. Atskirai indelyje patiekiama grietinė.





Žirniniai blyneliai


3 stiklinės žirnių miltų, 3 stiklinės vandens, druskos, taukų kepimui.

Iš miltų ir pasūdyto vandens užmaišyta tešla labai gerai išsukama. Blyneliai kepami gerai įkaitintuose riebaluose.

Iškepę blyneliai valgomi su riebiu padažu arba karštu taukų ir varškės mišiniu (prieš valgant paruošti taukai su grietine atskiesta varške palaikomi orkaitėje).



Mieliniai blynai


2 stiklinės kvietinių miltų, 20g. Mielių, 2 kiaušiniai, 2-3 stiklinės pieno, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, druskos, riebalų kepimui.

Trečdalis recepte nurodytų miltų užplikoma stikline verdančio pieno, išmaišoma, viršus apsijojamas miltais ir paliekama pusvalandžiui, kad pašaltų. Mielės išleidžiamos su cukrumi, tryniai ištrinami su druska ir sudedami į plikytą tešlą. Supilamas likęs šiltas pienas ir gaunama grietinės tirtumo tešla. Uždengus drobe, paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišomi iki standžių putų išplakti baltymai, suberiami likusieji miltai. Blynai kepami gerai įkaitintuose riebaluose. Valgoma su grietine, cukrumi ar uogiene.



Paliepsniai


2 stiklinės kvietinių miltų, 1 kiaušinis, 3 stiklinės vandens, druskos, lašinių keptuvei patepti.

Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, gerai išmaišoma ir įsijojami miltai. Išsukus supilamas likęs kol gaunasi skysta vienalytė masė. Įkaitinta keptuvė patepama lašinukais ir per visą keptuvės dydį kepami blynai.

Kepama duonkepėje krosnyje. Keptuvė statoma ant trikojo virš žarijų. Taip blynai kepa iš viršaus ir apačios, todėl jų nereikia varyti. Iškepę paliepsniai sudedami vienas ant kito į didesnę lėkštę, o kad nesuliptų, perliejami lydytu sviestu. Į stalą patiekiami su padažu.

Padažui: 100g. Lašinių, 1 šaukštas miltų, 2 stiklinės pieno, 2 šaukštai grietinės, druskos.

Padažui skirti lašinukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami. Suberiami miltai ir maišant pakepinami. Supylus šiltą pieną, padažas užvirinamas , o sudėjus grietinę pasūdomas ir daugiau nebevirinamas, tik pakaitinamas.vanduo ir vėl maišoma,



Lietiniai su varške


1 stiklinė miltų, 2 stiklinės pieno ar vandens, 1 kiaušinis, 0,5 šaukšto cukraus, druskos, sviesto, lašinių keptuvei patepti.

Į ištrintą su druska ir cukrumi kiaušinį maišant supilama 0,5 stiklinės pieno ar vandens. Įsijojami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Intensyviai sukant, supilamas likęs skystis, įkaitinta keptuvė patepama lašinukais ir įpilama tešlos, kuri, vartant keptuvę, paskleidžiama tolygiai. Lietiniai kepami apverčiant iš abiejų pusių. Iškepę dedami į lėkštę ar dubenį vienas ant kito. Kad nesuliptų, perliejami sviestu.

Įdarui: 400g. varškės, 1 šaukštas cukraus, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės grietinės ar sviesto, vanilės, druskos.

Varškė ištrinama per sietelį ar permalama. Pridėjus druskos, cukraus, vanilės, įmušamas kiaušinis ir viskas gerai išmaišoma. Ant kiekvieno lietinio dedama po 1 šaukštą įdaro ir, užlenkiant kraštus, formuojami voko pavidalo blyneliai. Įdaryti lietiniai sudedami į keptuvėje įkaitintą sviestą ir iš abiejų pusių apkepami. Prieš kepant lietinius galima pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvesėliuose ir tada apkepti svieste.

Į stalą duodama su grietine ar cukrumi. Galima valgyti ir su sviesto bei grietinės padažu: į keptuvėje išleistą sviestą supilama grietinė, kuri maišant pakaitinama, tačiau neužvirinama.

Į stalą padažas patiekiamas padažinėje.



Lietiniai su mėsa


1 stiklinė miltų, 2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, cukraus, druskos.

Lietiniams tešla gaminama kaip aprašyta pereitame recepte. Apkepama tik viena lietinių pusė.

Įdarui:400g. virtos jautienos, liesesnės kiaulienos, veršienos ar triušienos, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, 0,5 šaukšto taukų, druskos, pipirų, mairūno.

Mėsa sumalama ir pakepinama keptuvėje kartu su smulkiai pjaustytas svogūnais. Pravėsinus įmušamas kiaušinis, sudedama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Ant apkepintos lietinio pusės dedama po 1 šaukštą įdaro. Jį išlyginus, lietinis susukamas voleliu ir iki gelsvumo pakepinama karštuose riebaluose.

Patiekiant į stalą užpilama sviestu. Valgoma su spirgučių padažu, kuris patiekiamas padažinėje.



Sklindžiai su sūriu


2 kiaušiniai, 1-2 stiklinės pieno, 2-2,5 stiklinės miltų, 250g. lietuviško sūrio, 2 šaukštai sviesto, druskos, taukų kepimui.

Tryniai ištrinami su druska, maišant supilamas pienas ir įsijojami miltai. Į gerai išmaišytą tešlą atsargiai įmaišomi standžių putų išplakti baltymai. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Sūris supjaustomas plonais kvadratėliais. Į įkaitintus riebalus įdedama po šaukštą tešlos, ant jos uždedamas sūrio gabaliukas. Sklindžiai apkepami vienodai iš abiejų pusių. Patiekiant į stalą, sklindžiai užpilami tirpintu sviestu.







Sklindžiai su obuoliais


1 stiklinė pieno, 1 stiklinė vandens, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, 2 stiklinės miltų, 1 kiaušinis, 2 rūgštūs obuoliai, 2 šaukštai miltinio cukraus, druskos, riebalų kepimui.

Trynys ištrinamas su cukrumi ir druska, supilama pusė recepte nurodyto skysčio, įsijojami miltai. Gerai išmaišoma. Supylus likusį skystį, maišoma ik,i vienalytės masės. Baltymas išplakamas iki standumo ir atsargiai sumaišomas su nuluptais, nedidelėmis skiltelėmis supjaustytais obuoliais, po to taip pat atsargiai įmaišomas į tešlą. Kepama įkaitintuose riebaluose. Iškepus pabarstoma miltiniu cukrumi.



Tarkuotų bulvių sklindžiai


15 vidutinio dydžio bulvių, 1 kiaušinis, 2 šaukštai taukų ir 0,5 stiklinės aliejaus, druskos.

Bulvės sutarkuojamos, sunkos perteklius nusemiamas, įmušamas kiaušinis, sudedama druska ir, imant po 1 šaukštą masės, sklindžiai kepami įkaitintuose riebaluose.

Sklindžiams masę galima ruošti su pienu. Tam sutarkuotų bulvių sunka nuspaužiama per tankią medžiagą, o masė užplikoma verdančiu pienu.Įplakus kiaušinį, pasūdoma ir kepama, kaip anksčiau nurodyta.

Iškepti sklindžiai į stalą patiekiami su grietinės, spirgintų lašinukų, sviesto su grietine padažais bei bruknių koše.



Morkų sklindžiai


10 morkų, 0,5-1 stiklinė miltų, 1-2 kiaušinai, 1 šaukštas cukraus, druskos, sviesto ar margarino kepimui.

Morkos sutarkuojamos smulkia tarka, įsijojami miltai, įplakamas kiaušinis, sudedami cukrus, druska ir viskas gerai išmaišoma. Galima pridėti 2 šaukštus per sietelį pertrintos varškės. Gerai įkaitintame svieste ar margarine iš paruoštos masės kepami nedideli sklindžiai.

Duodant į stalą, sklindžiai užpilami sviestu. Grietinė patiekiama atskirame indelyje. Sklindžiai gali būti ir be padažo, tik pabarstyti cukrumi.



Užgavėnių spurgelės


400g. miltų, 30g. mielių, 0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė pieno, 2 tryniai, 1 kiaušinis, 1 šaukštas sviesto, tarkuota citrinos žievelė, malti migdolai, druskos, 2 šaukštai degtinės, pusė butelio aliejaus ir 1 pakelis kiaulės taukų virimui.

Iš pašildyto pieno, 1/3 receptūroje nurodytų miltų užmaišoma tešla. Į ją sudedamos su nedideliu cukraus kiekiu ištrintos mielės. Pridengus drobele, tešla kildinama. Kol ji kyla, tryniai karšto vandens vonelėje išplakami su druska. Pakilusi tešla gerai išplakama, sudedami tryniai, įpilama degtinė, įsijojami likę miltai ir viskas gerai išminkoma. Baigiant minkyti, supilamas tirpytas sviestas, malti migdolai, tarkuota citrinos žievelė. Minkoma ilgai, kol tešla nebeblizga. Kad nedžiūtų, tešlos paviršius patepamas sviestu. Dar kartą pakildinama.

Iš pakilusios tešlos formuojamos graikiško riešuto dydžio spurgos. Jos sudedamos ant sviestu patepto pergamentinio popieriaus, kad dar kartą pakiltų.

Verdama įkaitintuose riebaluose. Verdant spurgų nereikia vartyti. Jos išverda per 7 minutes. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ant rėčio, kad nuvarvėtų riebalai. Dar šiltos apibarstomos miltiniu cukrumi, cinamonu.


Spurgos su varške


0,5 kg. varškės, 8 šaukštai miltų, 4 aukštai cukraus, 2 tryniai, 2-3 kiaušiniai, 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis sodos, tarkuota citrinos žievelė, druskos, 250g. kiaulienos taukų ir 250g. aliejaus virimui.

Visi kiaušiniai išsukami su cukrumi. Patrinta per sietelį varškė sumaišoma su kiaušiniais. Į gautą tyrę įsijojami miltai, sumaišyti su soda, druska ir citrinos žievele. Tešla išminkoma arba gerai išmaišoma mediniu šaukštu ir padaromos graikiško riešuto dydžio spurgos.

Spurgos verdamos įkaitintuose riebaluose, apvartant, kol gražiai pagelsta. Išgriebtos ant sietelio, dar šiltos spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi.



Užgavėnių piršteliai


400g. miltų, 175g. cukraus, 3 kiaušiniai, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, tarkuotos citrinos žievelės, druskos.

Cukrus, kiaušiniai ir citrinos žievelė plakami, kol išputoja. Įsijojami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, druska. Tešla pusvalandžiui paliekama šaltai. Tada iš jos iškočiojamas piršto storumo lakštas. Aštriu forminiu ar diskiniu peiliu suformuojami piršteliai, kurie verdami įkaitintuose riebaluose, iki gražiai pagelsta.

Išvirtę piršteliai išgriebiami graibstu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.



Vafliai (širdelės)


250g. miltų, 2 kiaušiniai, 50g. sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, druskos.

Sviestas gerai ištrinamas, įdedami tryniai, suberiama druska ir viskas gerai išsukama. Sukant pamažu įpilamas pienas, suberiami miltai ir vanilinis cukrus. Tada į tešlą atsargiai įmaišomi baltymai.

Vaflinė gerai įkaitinama ir patepama riebalais. Įpylus tešlos, uždaroma ir kepama, kol vafliai pasidaro sausi. Patiekiant į stalą, vafliai apibarstomi cukrumi arba valgomi su saldžiarūgšte uogiene. Tai labai puošnus Užgavėnių valgis.





Šiupinys


0,5kg. neriebios kiaulienos, 0,5 stiklinės miežinių kruopų (grucės), 0,5 stiklinės žirnių ir pupelių, 0,5 kg. bulvių, 2-3 svogūnai, 2-3l. Vandens, šaukštas aliejaus, pipirų, lauro lapų, kalendros grūdelių, druskos.

Į puodą sudedamos kruopos, mirkyti žirniai bei pupelės, aliejuje kepinti svogūnai, užpilama vandeniu ir užvirinama. Tada sudedama mėsa, prieskoniai, pasūdoma. Verdama ant nestiprios ugnies, kol mėsa suminkštėja. Išvirusi mėsa išgriebiama, sudedamos tarkuotos, kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, užverdama tarkė.

Išviręs šiupinys supilamas į molinį dubenį. Viduryje dubens padaroma duobutė, į kurią sudedami kubeliais pjaustyti kiaulienos gabalėliai.



Šventinis šiupinys


0,5kg. kiaulės snukio, kiaulės koja,uodega, 2-3 l. Vandens, 12 stiklinė miežinių kruopų, 1 stiklinė žirnių, druskos.

Kiaulės snukis nuvalomas, nuplaunamas ir sukapojamas, koja perkertama pusiau. Snukis, koja ir uodega išverdami pasūdytame vandenyje. Išvirusi mėsa išgriebiama iš puodo, supjaustoma mažesniais gabalais, kaulai išimami. Į puodą, kur virė mėsa, sudedamos kruopos ir mirkyti žirniai. Verdama, kol kruopos bei žirniai sutirštėja ir išgaruoja vanduo.

Patiekiama pusdubenyje taip: viduryje kruopų ir žirnių košė, aplink ją mėsos gabaliukai, o centre košės- kiaulės uodega.

MAMICY
QUOTE(*Violeta* @ 2006 02 27, 14:05)
O ar nelimpa prie keptuvės  smile.gif
*




QUOTE(toja @ 2006 02 27, 17:42)
as kepu tokius, tik butinai ant aliejaus ir valgom pabarstydami cukrum, nes cukraus i tesla nededam taip pat ir cinamono. o skanus tikrai iseina  thumbup.gif
*



tai ash irgi ant aliejaus kepu. tik stengiuosi jo labai nedaug pilti. kad vos vos... tada man skaniau smile.gif
o siaip jei keptuve gera, tai nelimpa ir be aliejaus.
bea
QUOTE(Kozete @ 2006 02 27, 17:08)
Gal galite papasakoti ir aprašyti kaip išsikepti skanius lietinius?
Nu, man niekaip nesigauna...  verysad.gif
tai per skystą, tai per tirštą tešlą užmaišau.
Gal galėtumėte parašyti tikslias proporcijas kokiems 15 blynui?  4u.gif
*



120 g miltų
1 paplaktas kiaušinis
150 ml pieno
150 ml vandens
1 šaukštas aliejaus
Miltus persijojame ir padarome duobę, į kurią įmušame kiaušinį. Maišome ir pilame pusę vandens-pieno mišinio. Kai gerai išmaišome, supilame likusią pusę ir aliejų. Leidžiame tešlai pabrinkti 15-20 min. prieš kepant.
Kozete
QUOTE(bea @ 2006 02 27, 22:34)
120 g miltų
1 paplaktas kiaušinis
150 ml pieno
150 ml vandens
1 šaukštas aliejaus
Miltus persijojame ir padarome duobę, į kurią įmušame kiaušinį. Maišome ir pilame pusę vandens-pieno mišinio. Kai gerai išmaišome, supilame likusią pusę ir aliejų. Leidžiame tešlai pabrinkti 15-20 min. prieš kepant.
*



Ačiū už receptą, kepiau pagal panašų receptą vakar. Gavosi puikiai, tokie plonyčiai, gražučiai. thumbup.gif
Pati savimi nusistebėjau.
Tik vartau aš vien tik rankomis, nes kitaip bijau, kad suplyš. O kaip jūs vartote?
linada
sveikos, nemėgstu blynų, bet paskaitinėjus temą tikriausiai pas mus namuose ateis "blynų mada" laugh.gif man pača skaniausi dabar tokie: paprasta lietiniam tešla, bet pridedu kelis šaukštus kviečių gemalų, sėlenų ir ruginių miltų - ir kepu mažiukus - na šaukštu semiu ir lieju karšton keptuvėn thumbup.gif
Papildyta:
beje, pastebėjau, kad jei leidi pastovėti tešlai (paprastai lietiniu, ar mano "mišriajai") tai blynai būna skaneni. gal rašėt čia kur, bet temos neskaičiau - pasidalinau receptu ir lekiu saugotis čia pateiktus wink.gif
Erina
O kokį įdarą daryti meksikietiškiems blyneliams? Čia radau vieną receptą su vištiena, reiks pabandyt. Gal dar žinot kokių.
Neseniai pirkau šaldytų meksikietiškų blynelių. Jau kokie skanūs, buvo rolleyes.gif
M.A.M.A
Kadangi šiandien Užgavėnės, per pietus kepsiu lietinius su spirgučiais (reikia gi pasistiprinti prieš pasninką tongue.gif ). Tai va. Išsikepame lietinių, juos suvyniojame ir valgome mirkydami į padažą. Padažas daromas taip: lašinukus susmulkiname, pakepiname keptuvėje, tada dedame smulkintą svogūną, apkepiname, įdedame grietinės, druskos, pipirų. Net seilė dabar tįsta, kaip pietų laukiu blush2.gif Mano mama į tą padažą dar deda tarkuotą morką arba grybų. Laaaabai skanu 4u.gif
Erina
QUOTE(artita @ 2006 02 28, 11:00)
o kas tie meksikietiški blyneliai?Kaip jie atrodo?

Tai lietiniai su tokiu sakyčiau aštroku įdaru. ragavau tik pirktinius šaldytus, įdaras buvo faršas ir visokios daržovės (svogūnai, kukurūzai, morka, dar kažkas) dar gal viskas su kečupu buvo išmaišyta.
besiba
o as nesuprantu - dariau tesla su pienu - trauke blynus prie keptuves doh.gif doh.gif be pieno - viskas ok doh.gif
kristelil
sveikutes,
na pasinaudojau sio skyrelio info ir padariau mieliniu blynuku tesla(pirma karta biggrin.gif ), tai vakare valgysim, niam niam niam tongue.gif , tikiuosi ,kad pavyks, man sis "pirmas mielinis blynas" mirksiukas.gif

linada
o man mieliniai nepavyko, iškilo, bet gavosi kaip kiaušinio baltymas plaktas, gal sakau tešla per skysta, tai iškepus irgi plonyčiai tik su mielių skoniu doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.