taramdaram
2011 11 03, 18:51
Aš visada už šuniuką namuose. Žuvytės, žiurkėnai ar kokie voveriukai nesuteikia tokio bendravimo ir draugystės kaip šunelis. Vaikui naudinga pasimokyti atsakomybės. O tėveliams aišku kantrybės irgi reiks, nes vaikas yra vaikas ir nebus pajėgus vienas šunimi rūpintis.
Akvilchikas
2011 11 08, 11:03
Maniske labai norejo suniuko, gavo dovanu, tik va beda, uzaugo tas suniukas arklio dydzio, ji negalejo jo nei pavedzioti, nei pazaisti, nes griaudavo ja...  Teko isvesti i kaima...Dabar nori jorksyro terjero, Kaledoms ji ir gaus dovanu... Zinau, kad ji juo rupinsis, nes drauge palikdavo savo cucika, tai rytais keldavosi ir vesdavo i lauka, tardavosi su manimi, kad per pietu pertrauka parlekus namo pavedziociau ALI, nes jam liudna ir nores sysiu...  Gabrielei tik 5m., bet ji atsakingas vaikas, o kai ir as to suniuko noriou, tai manau, kad tikrai juo bus pasirupinta
dianabu
2011 11 09, 11:30
Labas.Manyčiau,kad mažas šunytis bute ne taip ir blogai,tik jo turi norėti visa šeima,nes kitu atvėju bus nesutarimų.Sakau iš patirties
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 11 03, 16:16) Kalbant apie tokius daug prieziuros reikalaujancius gyvunus kaip sunys, negali buti jokio "vaikas nori". Visa seima turi noreti.  visu 100 procentų. Maniškiai buvo paaugliai, bet tas noras dingo po pusmečio, gal dar greičiau...
kad nesiplėsti, pasakysiu trumpai: šunys yra gėris! :-) o dar, jeigu tai auksaspalviai retriveriai..  p.s. šuo yra šeimos narys, ne žaislas. Jam turi būti užtikrinamos visos sąlygos, kaip ir žmogui: pavalgė, pamiegojo, pasivaikščiojimai, grynas oras, sisiukas, kakiukas, meilė, dėmesys, žaidimai, laisvalaikis kartu-tai, kas tinka visiems šeimos nariams.
Candy10
2011 11 23, 16:21
QUOTE(taramdaram @ 2011 11 03, 18:51) Aš visada už šuniuką namuose. Žuvytės, žiurkėnai ar kokie voveriukai nesuteikia tokio bendravimo ir draugystės kaip šunelis.  Pritariu.Turim šuniuką,norėjo vaikai,bet niekada neverčiu jų,kad išvalytų sisiuką,ar dar kaip pasirūpintų.Tiesiog,kuris pirmas pamato-tas ir valo.Mano nuomonė-vaikui nuperku rūbą,bet jo neverčiu,kad jis išsiskalbtų......Taip ir su šuniuku-visi džiaugiamės,visi juo ir rūpinamės  .
Deimantuke*
2011 11 26, 13:04
As irgi manau, kad suniukas perkamas ne vaikui. Cia gyvas padaras ir jis reikaklauja prieziuros, silumos ir meiles. Pas mus ir yra suniukas ir juo rupinasi visi. As vedu rytais, vaikais - grizes is mokyklos ir kartais vakare, vakarais velai veda vyras. Beje, vyras pagrinde ir seria
guruguru
2011 11 28, 09:23
Na šaunuolė Orchiduke. Kad man taip būtų šovę į galvą. Beje, labai tinkama priemonė. Gal dar turite kokių minčių?  Mūsų vaikas labai norėjo katinėlio. Po ilgų svarstymų nusipirkom. Jei ne vaikas, tikrai jo būtume nepirkę. Žinoma, vaikas sakė, kad tikrai valys, valgyti duos, mylės ir pan. Katiną mylim labai, bet rūpintis tenka mums. Dar anksčiau pykau, bet dabar žiūriu, kad nuo to niekam negeriau, o tik atsiranda priežastis pykčiams, tai, kaip jau kažkas ir minėjo, pakeičiau pati savo požiūrį į tai. Pati imu ir valau, pati ir maisto įdedu... Juk katinas mūsų visų draugas. Vienu žodžiu, stengiuosi išvengti pykčių, nes kitaip būtų liūdna. O ir vaikas gal ištikrųjų nespėja. Juk ir mokykla, ir būrelis, ir žaidimai... O, gal čia ir ne į temą. Rašau apie katiną, o čia tema apie šuniuką.
jolanta9
2011 12 01, 09:03
mano 8metė irgi nori šuniuko bet aš prieš bet kokius gyvūnus laikomus bute šuns vieta prie būdos
QUOTE(jolanta9 @ 2011 12 01, 09:03) žiaurus požiūris. Įsivaizduojat pekinuką prie būdos pririštą? Žiemos neišgyventų O graužikai narvelyje? Ir gyvūnas, ir neloja
Pasišiaušęs
2011 12 19, 10:20
QUOTE(Leksa @ 2011 12 02, 12:55) O graužikai narvelyje? Ir gyvūnas, ir neloja  mano vaikui toks gyvūnas - ne gyvūnas  tas pats kaip žuvys akvariume....
Amber 333
2011 12 19, 10:50
nereikia taip grieztai nusistatyti pries gyvunus .... Vaikas zinodamas mamos nusistatyma pries suniuko buvima ,dar ims ir prades nekesti ju ,o tai jau butu labai blogai . Jei vaikas tikrai nori suniuko tiesiog ir nupirkite jam. Jis tikrai bus laimingas ....
QUOTE(Amber 333 @ 2011 12 19, 10:50) . Jei vaikas tikrai nori suniuko tiesiog ir nupirkite jam. Jis tikrai bus laimingas .... Na, jau čia atsakymas  tiesiog nupirkti  O kaip ilgai ta laimė tęsis? O kas tą šunį vedžios, kas juo rūpinsis, kai vaikui atsibos, kai sirgs ar dabar per mažas vėlų vakarą išvest pasivaikščiot? Tėvai turi patys norėt šuniuko, nes kitaip labai greitai tas taip norėtas ir išsvajotas šuniukas gali papildyti benamių gretas. Na, bet ką aš čia kalbu. Tiesiog nupirkit gyvūną. Paskui galėsit tiesiog išmesti.
vaižgantė
2011 12 19, 21:22
Kam jį pirkti? Yra kitas būdas. Susirasti šuniuką gyvūnų prieglaudoje ir paprašyti jį leisti pagloboti. Tada ir paaiškės, ar vaikas išties pajėgus ne tik norėti, bet ir rūpintis...Prieglaudose šunų pasirinkimas pakankamai didelis.
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 19, 21:22) Susirasti šuniuką gyvūnų prieglaudoje ir paprašyti jį leisti pagloboti. super būdas sužinoti ar vaikui nepraeis noras turėt šuniuką, ar tikrai jo nori, ar juo rūpinsis. Bet čia yra kita bėda. Šuniuko gaila, kai paturėję kelias savaites jį vėl atiduos  P.S. o jei jau kas sugalvos pirkti, tai siūlau su kilmės dokumentais ir kuo brangesnį (didesnė tikimybė, kad nepapildys benamių gretas, jei atsibos)
vaižgantė
2011 12 20, 10:54
QUOTE(Leksa @ 2011 12 20, 10:14) super būdas sužinoti ar vaikui nepraeis noras turėt šuniuką, ar tikrai jo nori, ar juo rūpinsis. Bet čia yra kita bėda. Šuniuko gaila, kai paturėję kelias savaites jį vėl atiduos  P.S. o jei jau kas sugalvos pirkti, tai siūlau su kilmės dokumentais ir kuo brangesnį (didesnė tikimybė, kad nepapildys benamių gretas, jei atsibos) Mūsų namuose būtent taip šuniukas ir atsirado. Dukra jo prašė seniai, bet aš nenusileidau jos norui, nes žinojau, kad prižiūrėti teks man vienai. Bet bičiulė, turinti prieglaudą, paprašė vieną šuniuką palaikyti tik 3-4 d, parsinešiau, pabuvo jis pas mus savaitę ir visi supratom, kad nenorim jį atiduoti...Aišku, priežiūra tenka man vienai, o dukra su kalyte tik žaidžia...
linuxyte83
2011 12 20, 12:46
mano nuomonė apie naminius gyvūnus, o ypač šunį, viena ir kategoriška-vaikui jo reikia. iš šuns jis galės labai daug ko pasimokyti-bendravimo, švelnumo, meilės, atsidavimo, ištikimybės...patys jau 5 metus turim vokiečių aviganio mišrūniukę (seniai buvom nusprendę, kad imsim tik neveislinį šunelį-nei mes į kokias parodas ruošiamės važinėt, nei ką, kad būtinai reikėtų tų dokumentų, o neveisliniai dažniausiai ir draugiškesni būna), be galo džiaugiamės, o ir mūsų 8 metų vaikas su didžiausiu malonumu ja rūpinasi. o bendrai apie vaikų auklėjimą galiu pasakyti vieną-baisu pasidaro, kai lauke su šunimi prasilenkiant pro mamą su vaiku, išgirsti "koks didelis šuo, neik prie jo, neliesk", kitą dieną jau, žiūrėk, tas vaikas bijodamas eina pro šalį, nes jį prigąsdino, kad tas šuo būtinai jam padarys ką nors blogą. ne visi šunys yra blogi, o vaikui baimę prieš šunis ugdyti jokiais būdais negalima
QUOTE(linuxyte83 @ 2011 12 20, 13:46) mano nuomonė apie naminius gyvūnus, o ypač šunį, viena ir kategoriška-vaikui jo reikia. na jeigu tokia kategoriska nuomone, tai gal gali ir pagristi, ka tokio duoda suo, ko neduoda kitas gyvunas?
vaižgantė
2011 12 20, 14:08
QUOTE(Bekasė @ 2011 12 20, 14:00) na jeigu tokia kategoriska nuomone, tai gal gali ir pagristi, ka tokio duoda suo, ko neduoda kitas gyvunas? Ne manęs klausi, bet atsakysiu. Šuo duoda meilę. Namuose turiu ir kalytę, ir katę ir matau skirtumą. Esame turėję ir žiurkėnų, ir jūros kiaulyčių, ir žuvyčių. Su šunimi nepalyginsi- kai ji atsirado mūsų namuose, tarsi šviesiau pasidarė... Pasiūlysiu dar vieną dalyką: nueikit su savo vaiku į gyvūnu prieglaudą, nuneškit maisto, pavedžiokit šunis, paglostykit kates (pirštines duos). Toks patyrimas turi didelį auklėjamąjį poveikį. Mano vaikai ten buvo ne kartą.
wytaute69
2011 12 20, 14:56
QUOTE(linuxyte83 @ 2011 12 20, 13:46) o bendrai apie vaikų auklėjimą galiu pasakyti vieną-baisu pasidaro, kai lauke su šunimi prasilenkiant pro mamą su vaiku, išgirsti "koks didelis šuo, neik prie jo, neliesk", kitą dieną jau, žiūrėk, tas vaikas bijodamas eina pro šalį, nes jį prigąsdino, kad tas šuo būtinai jam padarys ką nors blogą. ne visi šunys yra blogi, o vaikui baimę prieš šunis ugdyti jokiais būdais negalima  Na as irgi aukleju savo vaikus kad prie svetimu sunu nelystu. Visokiu ju buna,kai vaikai eis vieni i lauka, nemanau kad issiaiskins kuris ten geras kuris blogas, kuris sveikas, kuris sergantis. Geriau tegu laikosi atokiau. TIk negasdinu, bet perspeju kad su pagaliais nesimosuoti, nes suniukai gali supykt ir ikasti. Laitinej pas mus kainyne augina toki beproti suni. Mazas jis, bet tooooks piktas kad uoj. Negana to - megsta paleisti  Karta einam i lauka, tas stovi prie laiptines duru ir neisleidzia - draskosi, puola i kojas jei bandom eit. Seimininkes niekur ner  Visokiu sunu buna, taip kad geriau jau vaikai tegu laikosi nuo ju per pagarbu atstuma. Beeeet. Vaikstom kieme su viena mama. Jos vaika (virs 3 metu dabar) buvo kazkada suo isgasdines. Tai dabar ji vos pamato suni tuoj issigandusiu balsu puola ta vaika prie saves kviest. Nesiimsiu vertinti, bet man atrodo tas vaikas jau senai but viska pamirses jei mama taip nereaguotu ir kaskart nepabreztu kaip jis bijo sunu.
Enriko mama
2011 12 20, 18:54
QUOTE(linuxyte83 @ 2011 12 20, 14:46) mano nuomonė apie naminius gyvūnus, o ypač šunį, viena ir kategoriška-vaikui jo reikia. iš šuns jis galės labai daug ko pasimokyti-bendravimo, švelnumo, meilės, atsidavimo, ištikimybės...patys jau 5 metus turim vokiečių aviganio mišrūniukę (seniai buvom nusprendę, kad imsim tik neveislinį šunelį-nei mes į kokias parodas ruošiamės važinėt, nei ką, kad būtinai reikėtų tų dokumentų, o neveisliniai dažniausiai ir draugiškesni būna), be galo džiaugiamės, o ir mūsų 8 metų vaikas su didžiausiu malonumu ja rūpinasi. o bendrai apie vaikų auklėjimą galiu pasakyti vieną-baisu pasidaro, kai lauke su šunimi prasilenkiant pro mamą su vaiku, išgirsti "koks didelis šuo, neik prie jo, neliesk", kitą dieną jau, žiūrėk, tas vaikas bijodamas eina pro šalį, nes jį prigąsdino, kad tas šuo būtinai jam padarys ką nors blogą. ne visi šunys yra blogi, o vaikui baimę prieš šunis ugdyti jokiais būdais negalima  Ir gerai daro, kad mokina, ne visi sunys yra geri svetimiems zmonems, maniskis ir drasus, eina visus sunis glostyti, nes namuose pats turi ir nebijo, bet as mokinu kad prie svetimu sunu negalima lysti, nes gali ikasti, o paskui kas kaltas bus, pats vaikas nes jis lindo prie jo, kaip ir musu suniukas nelabai myli svetimus vaikus, todel jei nori vaikai paglostyti draudziu, nes gali ikasti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 20, 15:08) Ne manęs klausi, bet atsakysiu. Šuo duoda meilę. kaip ir daugelis kitu laikomu gyvunu. Dabar papuga turime - isgirdusi mano balsa grizus namo, butinai atskris pasisveikinti ir atsiimti porcijos demesio.
Pasišiaušęs
2011 12 20, 20:48
QUOTE(Bekasė @ 2011 12 20, 19:39) kaip ir daugelis kitu laikomu gyvunu. Dabar papuga turime - isgirdusi mano balsa grizus namo, butinai atskris pasisveikinti ir atsiimti porcijos demesio.  nesutinku. Ar papūgą galima apkabinti pamučyti palakstyti su ja ir pažaisti gaudynių?
vaižgantė
2011 12 20, 20:54
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 20, 20:48)  nesutinku. Ar papūgą galima apkabinti pamučyti palakstyti su ja ir pažaisti gaudynių? Ar papūgą galima suvystyti ir paguldyti į lėlės lovą?
Pasišiaušęs
2011 12 20, 20:58
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 20, 20:54) Ar papūgą galima suvystyti ir paguldyti į lėlės lovą?  tai va  mano draugė turi tokį durnelį katiną  su juo vaikai daro ką nori: vežimėlyje veža ir tampo kaip tik patinka o jis davolnas sėdi aš ir pati labai norėčiau šuns, tik kol nepasikeis gyvenimo rimtas ir tempas nuo 7 iki 19 val  tam turbūt nepasiryšiu
vaižgantė
2011 12 20, 21:03
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 20, 20:58) tai va  mano draugė turi tokį durnelį katiną  su juo vaikai daro ką nori: vežimėlyje veža ir tampo kaip tik patinka o jis davolnas sėdi aš ir pati labai norėčiau šuns, tik kol nepasikeis gyvenimo rimtas ir tempas nuo 7 iki 19 val  tam turbūt nepasiryšiu  Mes irgi tokį katiną turim, jis suvystytas maloniai pamiega lėlės lovoje ir jokio priešinimosi...O kalytė neprieštarauja, kai dukra ją rengia lėlių rūbais  Aišku, niekas jos netampo ir nekankina
Pasišiaušęs
2011 12 20, 21:09
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 20, 21:03) Mes irgi tokį katiną turim, jis suvystytas maloniai pamiega lėlės lovoje ir jokio priešinimosi...O kalytė neprieštarauja, kai dukra ją rengia lėlių rūbais  Aišku, niekas jos netampo ir nekankina 
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 20, 21:48)  nesutinku. Ar papūgą galima apkabinti pamučyti palakstyti su ja ir pažaisti gaudynių? apkabinti maniske nesileidzia - o va kasyti ja net reikalauja. Erzinti as galiu - man nekerta tik vaidina, o vaikams kerta. Lakstyti galima arba su ja arba nuo jos. Ryte eina pusrciauti kartu su kitais - narvelyje tinka tik sausas maistas ( kitokio ideto net neliecia), o is lekstes ar rankos tinka beveik viskas. Vienas is megstamiausiau dalyku vagiliauti sviesta, kol as sumustini tepuosi. Kadangi praeita savaite ilapnojo i mano valgyta rukyta zuvi, tai sekmadieni teko maudyti ( smirdejo), o kad nesusaltu po to su fenu dziovinti. Maudytis ne itin megsta, bet atkentejo, dziovintis nepriestaravo. Ir taip buna, kad kai dziovinuosi plaukus, tai darau su papuga ant peties.
Pasišiaušęs
2011 12 21, 11:37
QUOTE(Bekasė @ 2011 12 21, 10:00) apkabinti maniske nesileidzia - o va kasyti ja net reikalauja. Erzinti as galiu - man nekerta tik vaidina, o vaikams kerta. Lakstyti galima arba su ja arba nuo jos. Ryte eina pusrciauti kartu su kitais - narvelyje tinka tik sausas maistas ( kitokio ideto net neliecia), o is lekstes ar rankos tinka beveik viskas. Vienas is megstamiausiau dalyku vagiliauti sviesta, kol as sumustini tepuosi. Kadangi praeita savaite ilapnojo i mano valgyta rukyta zuvi, tai sekmadieni teko maudyti ( smirdejo), o kad nesusaltu po to su fenu dziovinti. Maudytis ne itin megsta, bet atkentejo, dziovintis nepriestaravo. Ir taip buna, kad kai dziovinuosi plaukus, tai darau su papuga ant peties. Kietą papūgą turit  gal galima pamatyt? bet manęs neįtikino kad vaikams ji geriausia  nežinau kodėl...
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 21, 12:37) Kietą papūgą turit  gal galima pamatyt? teks i svecius uzsukti. Arba gali internete pasiziurineti - yra ir idomesniu vaizdeliu sukelta. Maniskiai tiems, kas papugos neaugina narve yra visiskai kasdieniai. Ir sm faunos forume buvo tema apie papugas, ten nuotrauku buvo ikelta. QUOTE(Avocetė @ 2011 12 21, 12:37) bet manęs neįtikino kad vaikams ji geriausia  nežinau kodėl... o kodel as tureciau itikineti, kad vaikams jinai geriausia. Ten linuxyte83 teige "mano nuomonė apie naminius gyvūnus, o ypač šunį viena ir kategoriška-vaikui jo reikia" .
linuxyte83
2011 12 21, 14:03
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 20, 14:08) Ne manęs klausi, bet atsakysiu. Šuo duoda meilę. Namuose turiu ir kalytę, ir katę ir matau skirtumą. Esame turėję ir žiurkėnų, ir jūros kiaulyčių, ir žuvyčių. Su šunimi nepalyginsi- kai ji atsirado mūsų namuose, tarsi šviesiau pasidarė... Pasiūlysiu dar vieną dalyką: nueikit su savo vaiku į gyvūnu prieglaudą, nuneškit maisto, pavedžiokit šunis, paglostykit kates (pirštines duos). Toks patyrimas turi didelį auklėjamąjį poveikį. Mano vaikai ten buvo ne kartą. visiškai sutinku.tai, ką duoda vaikams šuo, neduos nei vienas kitas gyvūnas. mūsiškė savo šuniukų neturi, tai užtat su visais vaikais elgiasi kaip su savo mažyliais QUOTE(wytaute69 @ 2011 12 20, 14:56) Na as irgi aukleju savo vaikus kad prie svetimu sunu nelystu. Visokiu ju buna,kai vaikai eis vieni i lauka, nemanau kad issiaiskins kuris ten geras kuris blogas, kuris sveikas, kuris sergantis. Geriau tegu laikosi atokiau. TIk negasdinu, bet perspeju kad su pagaliais nesimosuoti, nes suniukai gali supykt ir ikasti. Laitinej pas mus kainyne augina toki beproti suni. Mazas jis, bet tooooks piktas kad uoj. Negana to - megsta paleisti  Karta einam i lauka, tas stovi prie laiptines duru ir neisleidzia - draskosi, puola i kojas jei bandom eit. Seimininkes niekur ner  Visokiu sunu buna, taip kad geriau jau vaikai tegu laikosi nuo ju per pagarbu atstuma. Beeeet. Vaikstom kieme su viena mama. Jos vaika (virs 3 metu dabar) buvo kazkada suo isgasdines. Tai dabar ji vos pamato suni tuoj issigandusiu balsu puola ta vaika prie saves kviest. Nesiimsiu vertinti, bet man atrodo tas vaikas jau senai but viska pamirses jei mama taip nereaguotu ir kaskart nepabreztu kaip jis bijo sunu. apie tai ir kalbėjau  galima vaikus auklėti, bet gąsdinti tikrai negalima
as savo drauges vaikui pasakiau, kad padovanosiu jam suneli kai sueis 5 metukai
vaižgantė
2011 12 27, 14:42
QUOTE(merryk @ 2011 12 27, 13:42) as savo drauges vaikui pasakiau, kad padovanosiu jam suneli kai sueis 5 metukai  Ar draugė sutiks prižiūrėti šunį? Penkių metų vaikas dar per mažas pasirūpinti šunimi pats.
QUOTE(merryk @ 2011 12 27, 13:42) as savo drauges vaikui pasakiau, kad padovanosiu jam suneli kai sueis 5 metukai  o draugės atsiklausėt? Ji to šuns nori? Ji juo rūpinsis? Turi tam pakankamai pinigų ir laiko? Jei taip, tuomet viskas OK, bet jei tai tik jūsų kaprizas, tuomet gaila ir draugės, ir to šuns. P.S. Šunis labai myliu, turėjau vaikystėj, bet dabar negaliu jo turėti(nėra tam sąlygų). Gal kada nors... Bet jei kas DABAR man šunį atitemptų - išgrūsčiau abu lauk. Papildyta:QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 27, 14:42) Ar draugė sutiks prižiūrėti šunį? Penkių metų vaikas dar per mažas pasirūpinti šunimi pats. čia svarbu ne tik vaiko amžius, bet ir ar yra tam namuose sąlygos ir finansai. Kodėl niekas negalvoja apie tai? Juk šuo tai ne tik pasivaikščiojimai, tai dar ir maistas, vet. paslaugos.
vaižgantė
2011 12 27, 15:32
QUOTE(Leksa @ 2011 12 27, 15:27) čia svarbu ne tik vaiko amžius, bet ir ar yra tam namuose sąlygos ir finansai. Kodėl niekas negalvoja apie tai? Juk šuo tai ne tik pasivaikščiojimai, tai dar ir maistas, vet. paslaugos. Dėl finansų nežinau, nes man katės išlaikymas kainuoja brangiau nei šuns...
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 27, 15:32) Dėl finansų nežinau, nes man katės išlaikymas kainuoja brangiau nei šuns... Ir dar reikia nepamiršti, kad ne visas išlaidas įmanoma iš anksto numatyti. Mums du kartus po MB pavedžiojimų teko pakloti 400 ir 300 litų.  Tiek kainavo operacijos, gipsai, nes praeitą žiemą atsitrenkė į važiuojančią mašiną, o neseniai kieme po langais taip persipjovė koją, kad teko siūti. Žmogui tai ir be pinigų suteikia skubią pagalbą, o čia jau neturi pasirinkimo...
ziogelis2003
2011 12 29, 21:22
Ir mano 8-metis nori. Tai klausiu, kas vedžios, tai ji be užuolankų sako kad tu mama  . Nežinau ar to noriu, šiaip būtų neblogai šuniukas, bet...
vaižgantė
2011 12 29, 21:29
QUOTE(ziogelis2003 @ 2011 12 29, 21:22) Ir mano 8-metis nori. Tai klausiu, kas vedžios, tai ji be užuolankų sako kad tu mama  . Nežinau ar to noriu, šiaip būtų neblogai šuniukas, bet... Na, jei mama myli šunis, jei ji mėgsta vaikščioti lauke, nedirba paromis, kodėl gi ne? Yra tiek šuniukų, kantriai laukiančių namų šilumos...Pvz., Tautmilės prieglaudėlėje dabar yra tokių mielų mažučių...
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 29, 21:29) Na, jei mama myli šunis, jei ji mėgsta vaikščioti lauke, nedirba paromis, kodėl gi ne? pritariu bet siūlau mamai neskubėt dėl sprendimo, o palaukt tikros baltos šaltos žiemos (jei tokia bus). Tada užstatyt žadintuvą 1 valanda anksčiau, išeiti į lauką ir paklausti savęs ar tam pasiruosusi, ar tikrai yra ir nedingo noras. Jei taip, tuomet tik protingai nuspręskit, kokį šunį pasirinkti (kad nebūtų pvz. senbernaras 2k. bute).
ziogelis2003
2011 12 29, 21:43
QUOTE(Leksa @ 2011 12 29, 22:38) pritariu bet siūlau mamai neskubėt dėl sprendimo, o palaukt tikros baltos šaltos žiemos (jei tokia bus). Tada užstatyt žadintuvą 1 valanda anksčiau, išeiti į lauką ir paklausti savęs ar tam pasiruosusi, ar tikrai yra ir nedingo noras. Jei taip, tuomet tik protingai nuspręskit, kokį šunį pasirinkti (kad nebūtų pvz. senbernaras 2k. bute). apie šitą metodą esu girdėjus. ir gyvūnėlius myliu, tik kad dar brolį turim 7 mėn, o tėtis užsienį dažnai, tai man tikrai tokia našta per sunki. Mažių pamaitinti, šunį vesti, vyresnį į mokyklą išleisti, įtariu kad po kokio mėnesio norėsis
vaižgantė
2011 12 29, 22:00
QUOTE(Leksa @ 2011 12 29, 21:38) pritariu bet siūlau mamai neskubėt dėl sprendimo, o palaukt tikros baltos šaltos žiemos (jei tokia bus). Tada užstatyt žadintuvą 1 valanda anksčiau, išeiti į lauką ir paklausti savęs ar tam pasiruosusi, ar tikrai yra ir nedingo noras. Jei taip, tuomet tik protingai nuspręskit, kokį šunį pasirinkti (kad nebūtų pvz. senbernaras 2k. bute). Radai kuo gąsdinti- šunims sniegas patinka Galiausiai- ne visi dirba taip, kad reikia keltis anksti. Aš savo šunę vedžioju maždaug pusę vienuoliktos. Papildyta:QUOTE(ziogelis2003 @ 2011 12 29, 21:43) apie šitą metodą esu girdėjus. ir gyvūnėlius myliu, tik kad dar brolį turim 7 mėn, o tėtis užsienį dažnai, tai man tikrai tokia našta per sunki. Mažių pamaitinti, šunį vesti, vyresnį į mokyklą išleisti, įtariu kad po kokio mėnesio norėsis  Įsigyk toyterjerą, siusios ant servėtėlės, į lauką vesti nereikės
Ruby Tuesday
2012 01 02, 13:35
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 20, 00:22) Kam jį pirkti? Yra kitas būdas. Susirasti šuniuką gyvūnų prieglaudoje ir paprašyti jį leisti pagloboti. Tada ir paaiškės, ar vaikas išties pajėgus ne tik norėti, bet ir rūpintis...Prieglaudose šunų pasirinkimas pakankamai didelis. Va cia super patarimas neapsisprendziantiems del suniuko  Buna, kad vis delfyje paraso, kad ieskomi bent laikini globejai kokiam suniukui, nes prieglauda perpildyta. Priemus toki suniuka trumpam laikui galima ir patikrinti, ar vaikas juo rupinsis, ir tuo paciu isgelbeti suniuka nuo uzmigdymo. QUOTE(Enriko mama @ 2011 12 20, 21:54) Ir gerai daro, kad mokina, ne visi sunys yra geri svetimiems zmonems, maniskis ir drasus, eina visus sunis glostyti, nes namuose pats turi ir nebijo, bet as mokinu kad prie svetimu sunu negalima lysti, nes gali ikasti, o paskui kas kaltas bus, pats vaikas nes jis lindo prie jo, kaip ir musu suniukas nelabai myli svetimus vaikus, todel jei nori vaikai paglostyti draudziu, nes gali ikasti Tai zinoma, kad reikia mokyti, kad prie svetimu sunu nelistu. As savo maziuli irgi mokysiu, kai paaugs, bet gasdinti, aiskinti, kad visi sunys blogi ir t.t., tai tikrai negerai. QUOTE(ziogelis2003 @ 2011 12 30, 00:43) apie šitą metodą esu girdėjus. ir gyvūnėlius myliu, tik kad dar brolį turim 7 mėn, o tėtis užsienį dažnai, tai man tikrai tokia našta per sunki. Mažių pamaitinti, šunį vesti, vyresnį į mokyklą išleisti, įtariu kad po kokio mėnesio norėsis  Rytais suni nebutina ilgai vedzioti, uztenka kokiu 5 min, kol savo reikalus atlieka. Velesni pasivaiksciojimai gali buti ilgesni. Dabar prisiminiau, kaip kiekviena ryta tik atsikelusi vesdavau suni i lauka, jei reikedavo i mokykla, tai tik keliom minutem, jei budavo savaitgalis, tai ir kokia valanda pravaiksciodavau. Isigijom suni, kai penktoke buvau, mama labiausiai norejo, bet rytiniai pasivaiksciojimai vis tiek buvo mano pareiga. O kai persikraustem i nama ir uztekdavo suni tik isleisti i kiema, vis tiek bent karta per diena vesdavau pasivaikscioti, nes vaikscioti smagu
vaižgantė
2012 01 02, 13:46
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 02, 13:35) Va cia super patarimas neapsisprendziantiems del suniuko  Buna, kad vis delfyje paraso, kad ieskomi bent laikini globejai kokiam suniukui, nes prieglauda perpildyta. Priemus toki suniuka trumpam laikui galima ir patikrinti, ar vaikas juo rupinsis, ir tuo paciu isgelbeti suniuka nuo uzmigdymo. Šunys migdomi tik "Grindoje".Iš ten imti šunį nerekomenduoju, nes 50 proc tikimybė, kad jis susirgs...O prieglaudose šunys nėra migdomi, šeimininko laukiama tol, kol jis atsiranda... Jei šuniui ryte gali skirti tik 5 min, tai gal tada šunio tau nereikia...Ryte vedžioju bent pusvalandį. Jam juk pajudėti reikia, ne tik gamtinius reikalus atlikti.
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 02, 14:35) Va cia super patarimas neapsisprendziantiems del suniuko  Buna, kad vis delfyje paraso, kad ieskomi bent laikini globejai kokiam suniukui, nes prieglauda perpildyta. Priemus toki suniuka trumpam laikui galima ir patikrinti, ar vaikas juo rupinsis, ir tuo paciu isgelbeti suniuka nuo uzmigdymo. jeigu namuose yra mazu vaiku, ne uz ka neimciau tokio suns. Is kur zinai kaip jisai aukletas, kaip reaguos i vaikus, i ju zaidimus ir t.t.?
vaižgantė
2012 01 02, 14:54
QUOTE(Bekasė @ 2012 01 02, 14:30) jeigu namuose yra mazu vaiku, ne uz ka neimciau tokio suns. Is kur zinai kaip jisai aukletas, kaip reaguos i vaikus, i ju zaidimus ir t.t.? Juos visada galima grąžinti. Prieglaudose yra puikaus charakterio šunų. Pamenu, pasiūliau šeimai paimti tokią neišvaizdžią kalytę, jie ilgai abejojo, bet paėmė. Po keleto dienų paskambino dėkodami...
Ruby Tuesday
2012 01 02, 19:40
QUOTE(vaižgantė @ 2012 01 02, 16:46) Šunys migdomi tik "Grindoje".Iš ten imti šunį nerekomenduoju, nes 50 proc tikimybė, kad jis susirgs...O prieglaudose šunys nėra migdomi, šeimininko laukiama tol, kol jis atsiranda... Jei šuniui ryte gali skirti tik 5 min, tai gal tada šunio tau nereikia...Ryte vedžioju bent pusvalandį. Jam juk pajudėti reikia, ne tik gamtinius reikalus atlikti. As konkreciai kalbejau apie SOS gyvunai organizacija, kurie gelbeja suniukus ir kaciukus is "Grindos". Del vietos trukumo jiems daznai prireikia laikinu globeju. Idomu, kiek is sunu savininku, kurie rytais eina i mokykla ar i darba, gali rytais vaikscioti su sunimi pusvalandi? Zinoma, jei ir vakarais, savaitgaliais neatsiranda laiko ilgiau pavedzioti suni, geriau jiems suns is viso netureti. Bet mano aprasytoje situacijoje (tai buvo, beje, pries daugiau nei 10 metu) buvo pamineta, kad visada suo buvo ilgai vedziojamas dienos metu ir vakarais.
vaižgantė
2012 01 02, 20:20
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 02, 19:40) As konkreciai kalbejau apie SOS gyvunai organizacija, kurie gelbeja suniukus ir kaciukus is "Grindos". Del vietos trukumo jiems daznai prireikia laikinu globeju.
Ne tik ši organizacija gelbėja šunis iš "Grindos", be to, visos prieglaudos yra perpildytos ir visoms labai reikalingi laikini globėjai...
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 29, 22:00) Radai kuo gąsdinti- šunims sniegas patinka argi kas sunis sniegu gasdina  Zmones, ne sunis. Ziema, tamsu uz lango, salta, norisi lovoj kuo ilgiau pasivartyt, o keltis reikia, nes ciuce sysiu nori. Va, ka reikia apgalvot, nes buna, kad pasiima suni vasara, truputi paaugina ir atsikrato, nes, pasirodo, kad nera kam vedziot O del 5 minuciu ryte nesutinku. Pavedziokit sunis pusvalandi ryte ir pamatysit, kiek jis per ta pusvalandi savo gamtiniu reikalu spes atlikti. O kas isves per pietus? Ar tik ryte 5 min. ir vakare, pvz. 20 val. pusvalandziui? Cia jau suns kankinimas.
vaižgantė
2012 01 06, 21:01
QUOTE(Leksa @ 2012 01 06, 20:15) argi kas sunis sniegu gasdina  Zmones, ne sunis. Ziema, tamsu uz lango, salta, norisi lovoj kuo ilgiau pasivartyt, o keltis reikia, nes ciuce sysiu nori. Va, ka reikia apgalvot, nes buna, kad pasiima suni vasara, truputi paaugina ir atsikrato, nes, pasirodo, kad nera kam vedziot O del 5 minuciu ryte nesutinku. Pavedziokit sunis pusvalandi ryte ir pamatysit, kiek jis per ta pusvalandi savo gamtiniu reikalu spes atlikti. O kas isves per pietus? Ar tik ryte 5 min. ir vakare, pvz. 20 val. pusvalandziui? Cia jau suns kankinimas. Mano šunei užtenka dviejų kartų per dieną, daugiau ji nenori- tingi. Ryte 30-40 min, vakare maždaug 20, nes ji tamsos bijo. Ir viskas gerai.
Ruby Tuesday
2012 01 06, 21:34
QUOTE(Leksa @ 2012 01 06, 23:15) O del 5 minuciu ryte nesutinku. Pavedziokit sunis pusvalandi ryte ir pamatysit, kiek jis per ta pusvalandi savo gamtiniu reikalu spes atlikti. O kas isves per pietus? Ar tik ryte 5 min. ir vakare, pvz. 20 val. pusvalandziui? Cia jau suns kankinimas. Mano mama nedirba, tai ji visada isvesdavo suni bent pusvalandziui per pietus, o tada as arba ji vakare irgi bent pusvalandziui.
|
|