Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pertepimai tortams, biskvitams
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
lengvute
Noriu jūsų patarimo, receptukų, kaip greičiau, pigiau ir skaniau pertepti kad ir pirktinį biskvitą  ;) ???
Ryt parašysiu keletą variantų, bet gal jūs žinosit ir parašysit daugiau  ;).
Springlet
500 jogurto, kad ir Danone lieso, kuris be jokiu priedu + 300-400g plaktos grietineles + cukrus(pagal skoni)+ uogos(man skanu su avietem, braskem...)
Buvau pamirsusi zelatina wink.gif
lengvute
dar keli nesudėtingi receptukai:
I

2 stiklinės rūgščios grietinės
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštas kakavos

grietinė+pudra+kakava suplakama.

II

250g. sviesto
7 šaukštai cukraus
1 stiklinė rūgpienio arba grietinės
vanilinio cukraus
citrinų sultys

sviestas ištrinamams su cukrum ir vaniliniu cukrum, nuolat trinant palaipsniui pilti rūgpienį arba grietinę, įpilama cirtrinos sulčių.

III

300g. varškės
1,2 stiklinės cukraus
1 pakelis vyšnių želė
pusės citrinos sultys

darant želė pilti tik 1 stiklinę vandens, išplakti varškę su cukrumi, grietine, sultimis ir supilti želė, pilti jau į formą wink.gif
laiva
Aš tai labai primityvų darau pertepimą. Suplaku grietinę su cukraus pudra, įspaudžiu citrinos sulčių ir įtarkuoju pačios citrinos žievelės. Pertepus palaikau šaldytuve, kad sustingtų ir įsigertu į biskvitą. Bet su pirktiniais biskvitais darau retai, dažniausiai išsikepu tortui blynus  smile.gif
Natalija
]
Biskvitus kepu pati
O pertepimus darau taip
Jogurtas+varske+zelatinas viska isplaku gerai
palaikau saldituve kol nesusting biski,o po to pilu tarp biskvitu
ir kad dziuvesei priliptu irgi aptepu tuo paciu, vaisiu dedu ant virsaus. galima apelsinu i vidu dadet,arba kivi(jei kivi dedamos i zelatina,tada reikia paprasto zelatino)[/COLOR]
manu
Vyriškas tortas smile.gif (mes taip ji vadinam nes labai sotus)
Sudėtis:
indelis (400g) virto kondencuoto pieno Rududu
pokelis sviesto (200g)
torto pagrindas (3 sluoksnių, apie 400g)
100g riešutų ( geriausiai migdolų arba graikiškų)
džiovintų abrikosų
2 valgomi šaukštai alkoholio (nesvarbu kokio)
suvilgimui rūgštaus sirupo (gerai svarainių)

Kremo paruošimas: Virtą kondencuotą pieną išversti į puodą, jei labai kietas įpilti truputi karšto vandens. Išplakti mikseriu iki vientisos masės. Kitame puode ištirpinti sviestą ir kiek pravėsusi pilti maišant mikseriu į kondencuotą pieną. Svarbu lėtai pilti ir visą laiką maišyti, kad kremas būtu vientisas, o ne guzeliais. Pridėti į kremą alkoholį (galima migdolinės esencijos).
Torto formavimas: Užplikome verdančiu vandeniu abrikosus ir (jei imami) migdolų riešutus. Išmirkusius abrikosus (apie 10min) susmulkiname, (jei imami) migdolų riešutus nulupame. Riešutus sukapojame (nelabai smulkiai). Pagaminame iš rūgštaus sirupo ir vandens apie puse litro gėrimo (tinka vietoj sirupo uogienė). Dedame į tortui skirtą lėkštę pirmą torto pagrindo sluoksnį, suvilgome sirupu ir tepame truputi mažiau nei trečdalį kremo. Apibarstome riešutais ir abrikosais (imame puse). Tą pati kartojame ir su antru ir trečiu sluoksniu, tik viršaus nebarstome abrikosais ir riešutais. Likusiu kremu aptepame torto šonus ir puošiame pagal fantazijos išgales. Patartina cukrumi nepuošti, nes tortas ir taip begalo saldus. Puošimui tinka šokoladas, riešutai, žele saldainiai.
*Violeta*
niam niam...kaip cia viskas skanu tongue.gif
zuikiausia
Sveikutes:)
Gal kuri esate gaminusios sviestini krema ? rolleyes.gif As labai ji megstu, noreciau namie pasigaminti . Gal koki receptuka kuri zinot? Didelis aciu biggrin.gif
miau
Paziurek cia arba va cia.
Indrijana
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:

1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.

Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas tongue.gif .
viketa
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:

1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.

Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas  tongue.gif .
*



Seniai zinojau, kad kazkaip daro su manais, bet nezinojau kaip.
Aciu, Indrijana. 4u.gif Labai skaniai pavalgeme, visi gyre ir speliojo is ko gi kremas... lotuliukas.gif
cameja
QUOTE(viketa @ 2006 01 04, 15:35)
Seniai zinojau, kad kazkaip daro su manais, bet nezinojau kaip.
Aciu, Indrijana. 4u.gif  Labai skaniai pavalgeme, visi gyre ir speliojo is ko gi kremas... lotuliukas.gif
*


as irgi dar tokio nebandziau bigsmile.gif butinai darysiu ax.gif
staselė
Grietinėlė, cukrus, citrinos sultys
viską gerai mikseriu išplakti.
Man toks pertepimas patiko, nes galima tą kremą įdėti į konditerinį švirkštą ir taip viršų gražiau papuošti.
kutvela
o man patinka tortu pertepimas indelis kondensuoto pieno su cukrum ir pakelis sviesto. Sumaisyti atsilusi sviesta su kondensuotu ir pertepti tortu paplocius. Skanaus
4u.gif
Maja Di
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:

1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.

Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas  tongue.gif .
*


Net nepagalvojau kad su manais galima pertepimą daryt, o kiek maždaug reikia manų košės ant pusės pokelio sviesto?
viketa
QUOTE(dianadov @ 2006 03 20, 19:56)
Net nepagalvojau kad su manais galima pertepimą daryt, o kiek maždaug reikia manų košės ant pusės pokelio sviesto?
*




Ash verdu ish 0,5 l pieno ir dedu 1 shaukshta manu ir dar truputuka, tada verdu tol, kol nepasidarys reikiamo tirshtumo. o sviesto imu truputi daugiau - 150g. Man toks geriausiai tepasi, bet pati ishbandysi, gal tau kitaip patiks....
ville
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2006 01 23, 14:19)
o man patinka tortu pertepimas indelis kondensuoto pieno su cukrum ir pakelis sviesto. Sumaisyti atsilusi sviesta su kondensuotu ir pertepti tortu paplocius. Skanaus
4u.gif
*



man ir šis pertepimas labai patinka mirksiukas.gif, ypač skanu dar sumaišyti tirpią kavą su konjaku ir įmaišyti į pertepimą bigsmile.gif
mutantė
ax.gif Visko neperskaičiau, tad atsiprašau jei pasikartosiu, bet nusipirkau šokoladinio cukraus, tai parašyta tik su grietinele išmaišyti ir galima tepti

Nors aš dar neišmeginau, nes viska ko reikia nusipirkau, o miltu pamiršau doh.gif
Letta
Man (ir mano svečiams) labai skanus torto pretepimas:

3kiaušiniai,
250g cukraus,
250g sviesto,
3v.š. kakavos

Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas smile.gif
Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų. Šituo kremu dažniausiai tepu šokoladinius jau paruoštus biskvitus, paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi.
Skanaus jums ir jūsų svečiams mirksiukas.gif 4u.gif
Maja Di
Paukščių pieno pertepimas, aš jį pilu ant viršaus plono biskvito su aguonomis
40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.

Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti.
ulu
2 stiklinės grietinėlės
300 g. dž. Vyšnių
stillinė cukraus
želatinos

Vyšnios išbrinkinamos, išverdamos, sumalamos, ištrinamos per sietelį. Į tyrę sudedamas cukrus, supilama želatina, viskas pakaitinama , bet neužvirinama, ataušinama. Į masę supilama gerai suplakta grietinėlė, atsargiai išmaišoma.
Pigalica
As krema darau taip:
450g grietines betkokios
1/2 stiklines cukraus
2 pak citrinines zele
1 citrina

grietine reikia sumaisyti su cukrumi, tarkuota citrinos zievele, visos citrinos sultimis. Zele (abu pakeliai) istirpinti 1 stiklinej karsto vandens ir supilti i grietine. Ideti i saldytuva ir truputi sustingdyt (kad laikytusi ant sauksto). Situo misiniu pertepti biskvitus ir papuosti vaisiais. Gaunasi labai gaivus tortas. 4u.gif
san
gal galite pasiulyti koki nors krema ar glaju is bananu, kuris tiktu tortui pertepti.
torto pagrindui zadu panaudoti morku pyraga.
luluxe
4u.gif Padekit! Labai megstu Girmenos 'Apuoka'.. atrodo lengvai pagaminamas pyragas, biskvitas ir jogurtinis pertepimas. Tik kad va, man neiseina padaryti toki puru irl engva ta pertepima. Visada gaunasi jogurtas lyg butu zele! Kur suo pakastas? g.gif
Sonatina
O kaip tu darai? Šiaip tai rekia į pradedantį stingti jogurtą, sumaišytą su želatina, įmaišyti išplaktos grietinėlės, tada nepasidaro taip standu, kaip tiesiog želė smile.gif
luluxe
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 28, 14:07)
O kaip tu darai? Šiaip tai rekia į pradedantį stingti jogurtą, sumaišytą su želatina, įmaišyti išplaktos grietinėlės, tada nepasidaro taip standu, kaip tiesiog želė smile.gif
*


nagi taip ir darau... isbrinkinu zelatina, imaisau i paplakta siek tiek jogurta salta.. ir imaisau isplakta grietinele.. bet nezinau ar esi ragavusi to pyrago, tai tas vidurinis sluoksnis tartum toks purus purus, su tokiais oro burbuliukais viduj. Na nezinau, gal grietineles daugiau det, maziau jogurto, ar dar kas nors.. niekada nesigavo taip, kaip Girmenos pyragas 'Apuokas' schmoll.gif verysad.gif
Kristima
Pertepimui imu kodensuoto pieno indelį ir grietinės (imu Dvaro, kur 380 g.). Juos abu suplaku su mikseriu ir pagal skonį įberiu citrinos rūgšties. 4u.gif
Nilė Vanilė
Išduosiu paslaptį, kaip padaryti pertepimą su "burbuliukais" smile.gif
Pirmiausia reikia paruošti norimo skonio želė, ir ikisšti į šaldytuvą. Palaikyti kol pradeda stigti, tik jokiu būdu neleisti jai sustingti iki galo. Kai būna maždaug kiaušinio baltymo tirštumo, ištraukti ir gerai mikseriu išplakti. Šią masę pilti į išplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir viską dar kartą gerai išplakti. Tuoj pat tepti biskvitinius torto papločius smile.gif

Būtent kiaušinio baltymas ir padaro tuos burbuliukus 4u.gif

Aš dar dedu kokių nors uogų arba vaisių ant biskvito, prieš užpilant kremą, būna dar gaiviau.

Skanaus 4u.gif
Papildyta:
Dar pamiršau priminti, kad negalima padauginti želatinos, nes ji ir padaro per kietą kremą
luluxe
dekui 4u.gif butinai reiks isbandyti... ko gero dedavau ir per daug zelatinos.. o apie kiausini nieko panasaus negirdejau ax.gif . Kai isbandysiu butinai parasysiu kaip gavosi....
Nilė Vanilė
Daugelyje kulinarinių knygų yra tortų receptai su šiuo pertepimu smile.gif
Emm
QUOTE(laiva @ 2003 09 04, 20:18)
Aš tai labai primityvų darau pertepimą. Suplaku grietinę su cukraus pudra, įspaudžiu citrinos sulčių ir įtarkuoju pačios citrinos žievelės. Pertepus palaikau šaldytuve, kad sustingtų ir įsigertu į biskvitą. Bet su pirktiniais biskvitais darau retai, dažniausiai išsikepu tortui blynus  smile.gif
*





Aš darau viską taip pat, tik dar pakepinu graikiškų riešutų, galį susmulkinu ir į kremą įmaišau, o gražesnes riešutų puseles ant viršaus sudedu. Super. Ir greitai ir labai skanu. Ir nieko orkaitėje kepti nereikia (aš biskvitą perku)
blansyte
man skaniausias biskvitas perteptas sviestu sumaisytu su kond.pienu ir kas antras sluoksnis perteptas uogiene.Dar biskvita gerai butu sulaistyti.
Jovitelele
Sveikutes 4u.gif
Gal kuri zinot kokiu zefyriniu kremu tortasm,pyragams,pyragaiciams. Prasau,pasidalinkit idejom. Busiu begalo dekinga mirksiukas.gif
bulba
QUOTE(Nijole @ 2006 07 18, 22:33)
Išduosiu paslaptį, kaip padaryti pertepimą su "burbuliukais" smile.gif
Pirmiausia reikia paruošti norimo skonio želė, ir ikisšti į šaldytuvą. Palaikyti kol pradeda stigti, tik jokiu būdu neleisti jai sustingti iki galo. Kai būna maždaug kiaušinio baltymo tirštumo, ištraukti ir gerai mikseriu išplakti. Šią masę pilti į išplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir viską dar kartą gerai išplakti. Tuoj pat tepti biskvitinius torto papločius smile.gif

Būtent kiaušinio baltymas ir padaro tuos burbuliukus  4u.gif

Aš dar dedu kokių nors uogų arba vaisių ant biskvito, prieš užpilant kremą, būna dar gaiviau.

Skanaus 4u.gif
Papildyta:
Dar pamiršau priminti, kad negalima padauginti želatinos, nes ji ir padaro per kietą kremą
*


O as galvojau, kad termiskai neapdorotu kiausiniu baltymu maistui naudoti negalima g.gif Esu girdejusi apie panasu krema, kai zelatina yra isleidziama ne i paprasta vandeni, o gazuota, arba i limonada. Gal kas bandet?
Jovitelele
Sveikutes
Gal kuri zinot ,kokiu zefyriniu kremu tortam,pypagams.
Prasau,pasidalinkit idejom.... Busiu begalo dekinga 4u.gif
Jovitelele
Sveikutes. Gal kuri zinot torto "Jaunyste" pertepimo ir glajaus recepteli. Labai buciau dekinga smile.gif
Glacee
Turiu smile.gif bet reikia surasti. "Jaunystė" yra gan sunkiai pagaminamas tortas namų sąlygomis. Ir lakštai, ir abudu kremai - ir zefyrinis ir plikytas beze.
Jovitelele
Tai gal galetum paieskoti,labai prasau. Man jo labai reikia blush2.gif
Glacee
Štai receptas

Lengvas zefyrinis kremas
40 g baltymų
280 g cukraus
114 g razinų
182 g marmelado
2 g citr. rūgšties
12 g želatinos
50 g vandens

Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja keturi-penkis kartus, masė pasidaro šviesiai rusvos spalvos. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas su išbrinkinta ir ištirpinta želatina*. Dar plakam, kol masė atvėsta ir sutirštėja. Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, c.rūgštis ir esencija.

*Sirupas lengvam kremui verdamas iš vandens ir cukraus, kol išgaruoja tiek vandens, kad papūtus per padažytą į sirupą vielinę kilputę, darosi burbulai. ** Į verdantį sirupą supilama išbrinkinta želatina ir dar pakaitinama, kol ji ištirpsta. Išvirti sirupą ir išplakti baltymus su marmeladu reikia stengtis tuo pačiu metu.

Plikytas bezė kremas
176 g baltymų
340 g cukraus
80 g vandens
citrinos rūgšties, esencijos

Sirupą išvirti taip, kaip nurodyta nuo * iki **. Į išplaktus iki baltų birių putų baltymus įpilti karštą sirupą ir plakti kol atvės.

Šaltinis:
I.Čereškienė
"Miltiniai konditeriniai gaminiai"
Mokymo priemonė prekybos-kulinarijos mokykloms
Glacee
Sėkmės smile.gif Labai svarbu yra gerai išplakti baltymus - taip, kad apvertus puodą jie neiškristų ir tinkamai išvirti sirupą smile.gif , nes kitaip kremai gali ištižti. Jei turėsi klausimų - mielai atsakysiu smile.gif
gytene
QUOTE(Jovitelele @ 2006 10 08, 09:44)
LABAI LABAI ACIU mirksiukas.gif  mEGINSIU GAMINTI biggrin.gif
*


butinai parasyk kaip gavosi ir nuotraukele,jeigu butu galima.
Pinacea
O lakshtai kaip gaminami ax.gif Itariu ne taip lengvai, kaip paprastas biskvitas.. Butu labai idomu suzinoti..noreciau ir ash ishbandyti :4u:UOj, matau,i kremu skyreli parashiau.. Na, bet gal nuoroda imestumete, kur rasti ax.gif Dekui!
Comma
QUOTE(luluxe @ 2006 06 28, 12:56)
4u.gif Padekit! Labai megstu Girmenos 'Apuoka'.. atrodo lengvai pagaminamas pyragas, biskvitas ir jogurtinis pertepimas. Tik kad va, man neiseina padaryti toki puru irl engva ta pertepima. Visada gaunasi jogurtas lyg butu zele! Kur suo pakastas?  g.gif
*



Kas per Girmedos 'Apuokas' ? Labai megstu skanius pyragus ne tik valgyti bet ir daryti smile.gif Imesk receptuka prasau 4u.gif
Roza_Liuksemburg
Sveikos,
manau visos esame bandžiusios gaminti desertus iš jau paruoštų biskvitų lakštų (tokie apvalūs, parduodami po tris lakštus vienoje pakuotėje). Tai būdas greitai ir tikrai nesudetingai pagaminti neblogą desertą, o ir atrodo įspūdingai.
Tai aktualu tokioms tinginėms, kaip aš. Be to, ne visos turi noro ir galimybių ilgai stovėti prie viryklės.
Gal pasidalinkim savo receptų variantais?

Man labai patinka bananų tortas:
Reikia- vienos pakuotės biskvitų,
indelio riebios grietinės (400-500 ml),
trejų didelių bananų,
stiklinės cukraus (geriau rudojo),
pora lašų citrinų sulčių.

Suplakam mikseryje grietinę su cukrum ir citrinų sultim, paskui įdedam du bananus ir suplakam iki vientisos masės.
Ta mase gausiai tepam biskvitus, ant jos išdeliojam apvaliais grežinėliais supjaustytą bananą. Paskutinį sluoksnį galima papuošti tarkuotu šokoladu.
Maždaug valandai tortą dedam pailsėt į šaldytuvą.
Skanaus birthday.gif

Paruošimas užima apie 10-15 minučių.
Roza_Liuksemburg
Kitas receptas dar paprastesnis, tik reikia daug šviežių vaisių ir uogų- geriausia braškių. Tiks ir apelsinai, persikai.
Suplakat mikseryje 400 ml riebios grietinės ir stiklinę cukraus, palaikot šaldytuve apie pusvalandį, kad ištirptų cukrus, ir tepat ta mase biskvitus. O ant jų deliojat supjaustytas braškes, bananus ar kitus vaisius.
Labai tinka tinginėms ir neturinčioms laiko rolleyes.gif

Jeigu turite kitų variantų greito ir paprasto deserto- siūlykit, išbandysiu rolleyes.gif
moniccca
Noriu dukros 2 metu gimtadieniui torta padaryt skanu wub.gif Bet kadangi nelabai draugauju su biskvitu kepimais, tai galvoju nusipirkti is parduotuves blush2.gif Tik vat problemele, kad nezinau jokio kremo pertepimui doh.gif Gal galetumete koki receptuka brukstelt mirksiukas.gif Dekoju is anksto 4u.gif
dianute
o gal pamėgink paieškoti jau esamuose receptuose? tikrai labai skanūs yra Glacee ir Sonatinos tortai (ten ir biskvitai, ir pertepimai, ir šiaip idėjų prisirinkt gali). šios merginos turi užvedusios atskiras temas savo receptams smile.gif
moniccca
thumbup.gif Tema thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As taip seniai ieskau nors vieno receptuko pertepimui biskvitams doh.gif Ir pagaliau radau clap.gif
moniccca
O kuom palaistyti pirktinius biskvitus g.gif
MIRKCIUKELE
neseniai tokioje vokiskoje kepykloje su vyru valgem labai skanu grietinini pyraga - torta su avietemis.... blush2.gif as cia visur ieskojau, bet neradau...gal zinote, kaip padaryti ta grietinine mase, ar is isplaktos grietineles??? blink.gif ten buvo taip, vienas sluoksnis biskvito, kitas - grietininis, o paskui ejo zelatina su avietem...sos!!!!!reikia receptu....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.