Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada duoti atsigerti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Eziuke
Pradėjau neseniai primaitinti vaiką... duodu jam košės iš buteliuko ir daržovių tyrės šaukšteliu. po to jis valgo MP. kai valgydavo tik MP, buvo aišku - kudikis pirmą pienelį atsigeria, paskui - riebesnį - pavalgo. o kaip dabar, jei prieš MP gauna kietą maistą? ar duoti jau atsigerti prieš maitinimą, ar valgio metu, ar nieko, užteks pieno po valgio?
noriu paklausti, ką jus duodat atsigerti?
tarp maitinimų dar duodu sulčių.
*~sniege~*
Po daržovių, o vėliau daržovių-mėsos košės duok atsigerti vandens arba sulčių, bet ne pieno, nes jis apsunkina virškinimą, geležies pasisavinimą.
Pienas, kaip ir anksčiau, turi išlikti kaip valgis ir būti duodamas tarp maitinimų.
modestasta
As savo dukryte nuo 6.5 men pripratinau prie paprasto vandens ir po valgio geriam pilnais zandukais nes ji laabai megstam 4u.gif
inga-uk
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 08 04, 18:16)
Po daržovių, o vėliau daržovių-mėsos košės duok atsigerti vandens arba sulčių, bet ne pieno, nes jis apsunkina virškinimą, geležies pasisavinimą.
Pienas, kaip ir anksčiau, turi išlikti kaip valgis ir būti duodamas tarp maitinimų.
*

o ka daryt jei ji nieko negeria apart mano pieno? tegul verkia ar ka? g.gif
minimuke
Va va, mum irgi tos pacios problemos. Bandziau duoti ir arbateles ir sulciu - nieko. Geria tik misinuka. Pasiskambinau gydytojai, ji nuramino ir liepe duot uzsigert visas koses ir darzovienes misinuku. Bet man vis tiek atrodo negerai, kai vaikas negeria jokio kito skyscio. Ypac nesinori duoti misinuko po darzovienes su mesyte. Tai jau kokia savaite pratinu tiesiog prie paprasto virinto vandens. Jau isgeria po kelis saukstelius (is buteliuko atsisako gerti). Tikiuosi, kad man uzteks kantrybes ir su laiko pripratinsiu prie vandenuko. O prie arbatu ir sulciu, manau, dar spesim prirast.
aga&nik
mes tai geriam arbata hipp,ir dar verdu kompotus is dziovintu vaisiu. thumbup.gif
Vaida&Emilija
Mano dukrytei 5 menesiai, geria viska arbata, sultis, vandenuka, ka duodi tas tinka. Kai valgo koses duodu atsigerti arbateles, o sulciu duodu 50 ml. kaip deserta.
Wildberry
Valgio metu ir po valgymo duodu atsigerti avndenuko arba arbateles 4u.gif
Alisa2
O mano ziogas po darzoviu su mesyte geria Hipp'o sultys, nes vitaminas C, kuris yra sultyse, padeda organizmui pasisavinti gelezi. O siaip geria vandenuka. Dabar dar pradejau duoti arbatyte "Gera savijauta", nes kalasi dantukai, o sita arbatite truputi ramina
S.N.A.S
QUOTE(Alisa2 @ 2007 01 07, 22:38)
O mano ziogas po darzoviu su mesyte geria Hipp'o sultys, nes vitaminas C, kuris yra sultyse, padeda organizmui pasisavinti gelezi. O siaip geria vandenuka. Dabar dar pradejau duoti arbatyte "Gera savijauta", nes kalasi dantukai, o sita arbatite truputi ramina
*

g.gif galvoju gal ir maniškiui reiks nupirkt "geros savijautos" arbatytės, nes pas mus ir dantukai jau į svečius atkeliavo. thumbup.gif thumbup.gif
O šiaip geriam Milupos "geltonųjų vaisių arbatą" ji irgi su vitaminu C.. o be to - labai jau skani... kai daugiau arbatėlės įsidedį, tai į persikinę NESTEA užneša.. ax.gif
Klaida mano buvo ta, kad prieš tai kai davinėjau Hippo arbatėlę nuo pilvuko pūtimo (o ji kiek kartoka) tai vaikis nenoriai ją gėrė.. maniau, kad arbatų nemėgsta.. blush2.gif 4u.gif Bet pabandėm kitas - ir patiko essen.gif
Dar mum patinka "Mažas" aviečių ir liepžiedžių arbatėlė.. thumbup.gif
Mazius_
pradėjau primaitinti kai mažiui buvo 6mėn. sekėsi tikrai gan sunkiai, per 3sav. išmoko tik nuryti normaliai maistą, o gerti iki 7 mėn su trupučiu tik MP. auga be soskės, buteliukų, tai per dar kelias sav. išmoko gerti iš avento buteliuko su kietu snapeliu.
dabar jau beveik 9mėn. duodu gerti dažnai (troškina vyrutį) arbatėlės hipp, o per maitinimą tai pats parodo, kad reikia užsigerti, matyt užstringa smile.gif maistas tongue.gif
DaliaG
Gastroenterologė sakė reikia duoti 20 minučių prieš valgį ir valandą po - pienuko ar mišinuko tik prie grūdinių košyčių, jokiu būdu ne po mėsytės schmoll.gif
Mes tai geriame prieš valgį ir kažkiek dar gurkštelim po...
Ir žinoma dažnai tarp valgių smile.gif
rimceb
Aš tai duodu arbatėlės prieš valgį ir tarpe kai jau košę spjaudyt pradeda biggrin.gif , ir aiku užsigeriam baigę nemniot biggrin.gif
skaistukas
Savo pupai stengiuosi duoti atsigerti kai pavalgo, nes jei duodi valgio metu tai ir košės mažiau suvalgo, nes skrandukas vistiek prisipildo skysčio.
Bet jei jau labai nori tai ir valgio metu duodu gerti arbatėles, sutlytes ar vandeniuką
astisius
Duodu dažniausiai vandenuką ir retai skiestas sultis. na ir dar pati maitinu..
Langoza
mes geriam valgant. jei be gerimo, isvis mazai suvalgo.buna kad kas pora kasniu net doh.gif jei neduodu - niurzga nepatenkinta ir nevalgo kol neatsigeria. siaip ir vandenuka, ir arbatyte geriam. nesaldinta. paprasta
uhu
QUOTE(skaistukas @ 2007 01 18, 23:27)
Savo pupai stengiuosi duoti atsigerti kai pavalgo, nes jei duodi valgio metu tai ir košės mažiau suvalgo, nes skrandukas vistiek prisipildo skysčio.
Bet jei jau labai nori tai ir valgio metu duodu gerti arbatėles, sutlytes ar vandeniuką
*

pastebejau, kad tavo mergyte uz mano sunu, aisku, vyresne, bet lygiai toks pat gimimo svoris ir ugis - 3720 ir 53 cm 4u.gif
Raigra
QUOTE(rimceb @ 2007 01 17, 11:58)
Aš tai duodu arbatėlės prieš valgį ir tarpe kai jau košę spjaudyt pradeda  biggrin.gif , ir aiku užsigeriam baigę nemniot  biggrin.gif
*

Mes lygiai taip pat darome drinks_cheers.gif
Tik maniske kai jau nebeima saukstelio su kose, vadinasi nori gerti smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.