Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užupis: Užupiukas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
buzuka
šiuo metu ten tik dvi lopšelio grupės
Osva
[quote=sonia,2005 06 08, 16:59]
Yra pas juos POP SOU, kur 2m jau tas pacias dainas dainuoja, Keramikos burelis tikrai saunus, labai ji megstam.

Mano vaikas lanke abu siuos burelius, na tai mes buvome labai patenkinti. Pop sou organizuodavo koncertus, tai labai faini budavo. clap.gif Vadove labai su vaikais graziai bendrauja, ir tevus per koncertus itraukia.Gal ten ir pasikartodavo viena kita ta pati daina, bet man atrodo, kad tai kaip tik gerai. Kuo vaikai ilgiau ta daina dainuoja, tuo jiems labiau ji patinka, o be to musu net tetis kai kurias dainas ismoko, tai oi trauke per koncerta! biggrin.gif O metu pabaigoje vadove nusiveze vaikus i irasu studija ir irase i CD tris dainas, tai maniske iki siol visur ta CD nesiojasi. Paziurekit i Tele bim bam. 15 metu dainuoja kai kurias tas pacias dainas ir ka?
Apie keramikos bureli taip pat tik geri atsiliepimai. Vadove sauni, darbai grazus, gaila, kad mokykloje dabar nera tokio burelio.
beje mums turbut labai pasiseke, nes aukletojos nuostabios pasitaike. Rupestingos, labai malonios ir kurybingos. Vaika ir pasitinka, ir isleidzia su sypsena. O del to, kad darzelyje kazko truksta ar reikia kazkokios pagalbos, tai manau kiekvienas tevas turetu suprasti, o tai man keistas toks poziuris, kad noriu, jog vaikui butu vos ne idealios salygos, bet pats niekuo neprisidedu schmoll.gif
Su vedeja bendravau keleta kartu, tai maloni moteris pasirode ir del darzelio manau tikrai stengiasi.
Gegne
As uzrasiau savo vaika i si darzeli, kai jam buvo puse metuku.Vedeja labai maloni pasirode, labai graziai kalbejo.Jokiu stojimo mokesciu, jokios eiles, tik...Ta eile yra, kol uzrasai vaika ir lauki.Jei norima vesti nuo rugsejo, kaip ir visur, yra paprasciau. O metu viduryje, turi palikti laisva vieta arba tiketis, kad koks vaikas atsisakys lankyti darzeli ir bus laisva vieta. Planuoju savo vaiki vesti jau nuo rugsejo, bus du metukai.
Musu kaimynu (skirtingos seimos) du vaikai pradejo lankyti si darzeli dar neturedami 2m.Ir iki siol lanko (dabar jiems jau po 4m).Mamos labai patenkintos, vaikai t.p.
O del maziausiu vaiku grupiu...priklausomai, kiek yra uzsirasiusiu vaiku, formuojamos grupes dvi arba daugiau.Grupeje po 6 maziukus. Pradedama priimti po du vaikus per savaite, kad normaliai apsiprastu ir gautu pakankamai demesio.
Tiek gavau informacijos, teorines. Noretusi paciai patirti, ar taip gerai yra:)
Osva
parekomendavau savo vienai kolegei, neapsisprendzianciai kur vesti savo dukra nueiti i Uzupiuka. Tai va, jau menuo kaip lanko. Sake vedeja visai nieko ir labai mielos aukletojos pasitaike, dukryte greit adaptavosi neturi jokiu problemu. As tikrai manau jog didzioji dalis sekmingo vaiko lankymosi darzelyje priklauso butent nuo aukletoju. O aukletoju ten tikrai yra geru. Na bet as nepavydziu joms tokio darbo, vaiku daug visi su savo charakteriais, apziurek tu ten juos visus..
brangioji
aš irgi savo mažutę nuo rudens užrašiau į užupiuką. bet šiaip nieko nežinau apie darželius... galima auklėtojas ir grupes pasirinkti? gal kas žinote, kurios geros, kurios piktos, nes aš neturiu žalio supratimo blush2.gif
blondine
QUOTE(brangioji @ 2006 02 24, 22:26)
aš irgi savo mažutę nuo rudens užrašiau į užupiuką. bet šiaip nieko nežinau apie darželius... galima auklėtojas ir grupes pasirinkti? gal kas žinote, kurios geros, kurios piktos, nes aš neturiu žalio supratimo  blush2.gif
*

Sunku patarti. Mano vyresniajam viena grupė buvo nelebai, o sesei ta pati dabar patinka.
Tuo labiau, kad vedėja sakė, jog nuo rudens bus dar dvi naujos lopšelio grupės, nes nesutalpina norinčiųjų. Tad bus ir visai naujos auklėtojos turbūt g.gif
brangioji
g.gif man tai sakė, kad tik viena papildoma, ir tai dar neaišku, tik jeigu atsiras patalpos... tai, kažin, kaip ten yra iš tikrųjų...?
Papildyta:
blondine,
žiūriu, tavo mergaičiukė tų pačių metų kaip ir maniškė. nuo kokio amžiaus ją į daržą leidi?
blondine
Na, bent viena gal tada tikrai bus biggrin.gif
Aš mažąją pradėjau leisti nuo antrojo gimtadienio. Visai neseniai.
brangioji
ir kaip sekėsi jai priprasti? labai depresavo?
blondine
Nei kiek - neišriedėjo nei viena ašarėlė. Ji, matyt, labai "kompaneiska" pas mane.
sarkute
girdėjau, kad darželį žada uždaryti remontui.gal kas žinote daugiau apie tai?
as planuoju savuosius nuo rudenio leisti į šį darželį.
brangioji
QUOTE(sarkute @ 2006 03 23, 00:05)
girdėjau, kad darželį žada uždaryti remontui.gal kas žinote daugiau apie tai?
as planuoju savuosius nuo rudenio leisti į šį darželį.
*

sake, kad darželis pateko i "laimingųjų" sąrašą ir gavo pinigų kapitaliniam remontui. Aš norėjau vesti nuo rugpjūčio, bet sakė, kad uždaromas bus greičiausiai visai vasarai- 3 mėnesiams. Tiek žinau. Bet čia dar ne 100 procentų.
buzuka
Na aš nuėjau pas direktorią ir paklausiau ar uždarys darželį ax.gif Tai sakė,kad remontuos po vieną grupę ir nieks darželio neuždarys vasarai,bet dabar renka žinias kas per vasarą lankys,kada tėvam atostogos.O vasarą vesti vaiką nepatariu,čia tiem kurie eis pirmą sykį,nes vasarą auklėtojos ir šeimininkėlės atostogauja ir jas pavaduoja kitos,taip kad vaikui bus sunku priprasti mirksiukas.gif
agnute
Paskaičiau aš ir tik dabar sužinojau apie remontą. Tai labai džiugu. Ką jūs galvojate apie šalia esančias mokyklas? Į kurią leisite? Ar į Vileišio ar į pradinę Filaretų gatvėje? Labai įdomi jūsų nuomonė.
dauga
QUOTE(agnute @ 2006 05 13, 22:38)
Paskaičiau aš ir tik dabar sužinojau apie remontą. Tai labai džiugu. Ką jūs galvojate apie šalia esančias mokyklas? Į kurią leisite? Ar į Vileišio ar į pradinę Filaretų gatvėje? Labai įdomi jūsų nuomonė.
*

Sveika,
aš savo dičkį leisiu šį rudenį į Filaretų pradinę, o mažiuką žadėjo priimti į Užupiuką.
O jūs jau lankot šitą darželį? Ar patinka? Nes man tai kiemas labai mažas ir šiaip apleistas. Gerai, jei remontuos. O Filaretų mokykla labai patiko, direktorė ir mokytojos labai thumbup.gif . Kai pradės mokytis galėsiu papasakot kas kaip. 4u.gif O tu, jei gali papsakok apie darželį.
buzuka
QUOTE(agnute @ 2006 05 13, 21:38)
*

Na jei mes dar gyvensim šiame rajone po 4 metų,tai galvoju vaiką leisti į Filaretų pradinę ax.gif Man ji patikimesnė ir rimčiau atrodo wub.gif

O šiaip mano vaikas lankė darželį gal 3 mėn,bet laikinai ji atsiėmiau,nes išvien sirgo,kai atsiėmiau,tik kelis sykius turėjo slogą blush2.gif Net nežinau,kas tame kaltas,kad jis mėnesį gydosi nueina į daržą 3 d. ir vėl atkrenta.Tai dabar vėl eisim rugsėjį mirksiukas.gif
Mūsų grupė sutvarkyta,mano vyras padarė grupei naujus stalus,nes senieji buvo doh.gif kampuoti,vynys išlindę.Labai daug žaislų,linoliamas naujas,kilimas naujas,tualetas po kapitalinio remonto.Nu liuks grupė thumbup.gif Ir auklėtojos neblogos,viena jaunesnė,kita pagyvenusio amžiaus.Na bet daug kas priklauso nuo tėvų,nuo jų bendradarbiavimo su darželiu ir auklėtojom cool.gif
dauga
QUOTE(buzuka @ 2006 05 14, 18:52)
Na jei mes dar gyvensim šiame rajone po 4 metų,tai galvoju vaiką leisti į Filaretų pradinę ax.gif Man ji patikimesnė ir rimčiau atrodo wub.gif

O šiaip mano vaikas lankė darželį gal 3 mėn,bet laikinai ji atsiėmiau,nes išvien sirgo,kai atsiėmiau,tik kelis sykius turėjo slogą blush2.gif Net nežinau,kas tame kaltas,kad jis mėnesį gydosi nueina į daržą 3 d. ir vėl atkrenta.Tai dabar vėl eisim rugsėjį mirksiukas.gif
Mūsų grupė sutvarkyta,mano vyras padarė grupei naujus stalus,nes senieji buvo  doh.gif kampuoti,vynys išlindę.Labai daug žaislų,linoliamas naujas,kilimas naujas,tualetas po kapitalinio remonto.Nu liuks grupė thumbup.gif Ir auklėtojos neblogos,viena jaunesnė,kita pagyvenusio amžiaus.Na bet daug kas priklauso nuo tėvų,nuo jų bendradarbiavimo su darželiu ir auklėtojom cool.gif
*

Man atrodo, kad visuose darželiuose vaikai daugiau mažiau serga. Maniškiai dabar lanko Pašilaičiuose daržą, tai ligos nesibaigia doh.gif . Tiesa dičkis jau daug mažiau serga, matyt išaugo.
Ačiū už informaciją, maniškiui liepą sueis trys metai, gal kartais papulsim į jūsų grupę? 4u.gif
buzuka
QUOTE(dauga @ 2006 05 14, 19:36)
Man atrodo, kad visuose darželiuose vaikai daugiau mažiau serga. Maniškiai dabar lanko Pašilaičiuose daržą, tai ligos nesibaigia doh.gif . Tiesa dičkis jau daug mažiau serga, matyt išaugo.
Ačiū už informaciją, maniškiui liepą sueis trys metai, gal kartais papulsim į jūsų grupę? 4u.gif
*

Mano sūnus dar lopšelinukas,o darželinukai tik nuo 3 metukų blush2.gif
brangioji
Nu va kaip baisu...
gal kas galite patarti?
direktorė pareiškė, kad greičiausiai nepriims į Užupiuką, nes neva per vėlai užsirašėme (vasario mėn) ir nėra vietų. O kai užrašinėjom, tai direktorės pavaduotoja aiškino, kad jokių problemų nebus, nes priklauso pagal gyv vietą... O dabar direktorė sako, kad nesąmonė, jos pavaduotoja negalėjo taip sakyti ir kad mes išsigalvojame, vaiko greičiausiai nepriims, samdykit auklę blink.gif
sako, bandykit i kitus darzus. skambinu i artimiausius kitus, sako, nepriimsim, nes pirmenybe pagal gyvenamąją vietą, jus privalo Užupiukas priimti, o mes negalim, nes pradės pykti tie,, kuriems pagal gyvenamą vietą priklauso... Švietimo skyriuj pareiškė, kad turi priimt. Tai kas man iš to, kad turi, jei direktorė aiškina, kad vietų nėra? Kažkur skiačiau, kad reiktų žurnalą registracijos paprašyt parodyti. O jie privalo duoti? kažkaip nenoriu iš anksto pyktis, per švietimo skyrius eiti, bet ką daryti? kyšio nenoriu duoti, nes esu prieš kyšius smile.gif ka daryt???? sako, ateikit liepos vidury, žiūrėsim, gal kas atsisakys. Klausiu, tai kiek grupių bus, dvi ar trys? tai sako, nežinau, gal dvi, gal trys.. Kažką mala apie tai, kad pas mus Lietuvoj ir taip gerai, kad darželiai tokie pigūs, kad užsieny privilegija darželį lankyt, žodžiu, tokias visokias nesąmones. Kažkokia nesąmonė. gyvenam ten, ir dirbam netoliese, tai ką, aš dabar į kokius lazdynus vaiką vešiu???? Help. ką darot tokiais atvejais???
Augutė
na va, BRANGIOJI, "užsišokai"... Realybė tokia, kokia yra. Maniškiai - irgi "Užupiuke". Labiausiai šiame darželyje man trūksta aiškumo... O apie tai, kad reikia samdyt auklę - aš irgi girdėjau jau...
Aš Tavo vietoje dar kartą pasikalbėčiau su Direktore, ir jei nepavyktų rasti sprendimo - kreipčiausi į Vilniaus m. Švietimo skyrių (Vilniaus m. savivaldybėje), pas inspektores, kurios kuruoja šį darželį pagal rajoną. Bet bandyk dar kalbėti darželyje, būtinai. ax.gif

Laikykis, sėkmės. smile.gif
brangioji
QUOTE(Augutė @ 2006 06 20, 08:57)
na va, BRANGIOJI, "užsišokai"... Realybė tokia, kokia yra. Maniškiai - irgi "Užupiuke". Labiausiai šiame darželyje man trūksta aiškumo... O apie tai, kad reikia samdyt auklę - aš irgi girdėjau jau...
Aš Tavo vietoje dar kartą pasikalbėčiau su Direktore, ir jei nepavyktų rasti sprendimo - kreipčiausi į Vilniaus m. Švietimo skyrių (Vilniaus m. savivaldybėje), pas inspektores, kurios kuruoja šį darželį pagal rajoną.  Bet bandyk dar kalbėti darželyje, būtinai. ax.gif

Laikykis, sėkmės. smile.gif
*

ačiū už palaikymą, tai, matyt, taip ir teks daryti... jei nepavyks gražiuoju, tai tada imsimės veiksmų g.gif
dauga
QUOTE(brangioji @ 2006 06 19, 16:16)
Nu va kaip baisu...
gal kas galite patarti?
direktorė pareiškė, kad greičiausiai nepriims į Užupiuką, nes neva per vėlai užsirašėme (vasario mėn) ir nėra vietų. O kai užrašinėjom, tai direktorės pavaduotoja aiškino, kad jokių problemų nebus, nes priklauso pagal gyv vietą... O dabar direktorė sako, kad nesąmonė, jos pavaduotoja negalėjo taip sakyti ir kad mes išsigalvojame, vaiko greičiausiai nepriims, samdykit auklę blink.gif
sako, bandykit i kitus darzus. skambinu i artimiausius kitus, sako, nepriimsim, nes pirmenybe pagal gyvenamąją vietą, jus privalo Užupiukas priimti, o mes negalim, nes pradės pykti tie,, kuriems pagal gyvenamą vietą priklauso... Švietimo skyriuj pareiškė, kad turi priimt. Tai kas man iš to, kad turi, jei direktorė aiškina, kad vietų nėra? Kažkur skiačiau, kad reiktų žurnalą registracijos paprašyt parodyti. O jie privalo duoti? kažkaip nenoriu iš anksto pyktis, per švietimo skyrius eiti, bet ką daryti? kyšio nenoriu duoti, nes esu prieš kyšius  smile.gif  ka daryt???? sako, ateikit liepos vidury, žiūrėsim, gal kas atsisakys.  Klausiu, tai kiek grupių bus, dvi ar trys? tai sako, nežinau, gal dvi, gal trys.. Kažką mala apie tai, kad pas mus Lietuvoj ir taip gerai, kad darželiai tokie pigūs, kad užsieny privilegija darželį lankyt, žodžiu, tokias visokias nesąmones. Kažkokia nesąmonė.  gyvenam ten, ir dirbam netoliese, tai ką, aš dabar į kokius lazdynus vaiką vešiu???? Help. ką darot tokiais atvejais???
*

Sveika 4u.gif Mano lygiai tokia pati situacija. Prieš kokius keturis mėn. buvau, sakė priims, o dabar nuėjau, tai pareiškė, kad ne. O aš daugiau niekur ir neužrašiau. Tai neįsivaizduoju, kur reiks vaiką dėti g.gif
brangioji
QUOTE(dauga @ 2006 06 20, 14:20)
Sveika 4u.gif Mano lygiai tokia pati situacija. Prieš kokius keturis mėn. buvau, sakė priims, o dabar nuėjau, tai pareiškė, kad ne. O aš daugiau niekur ir neužrašiau. Tai neįsivaizduoju, kur reiks vaiką dėti g.gif
*

galim kooperuotis ir daryti žygius kartu biggrin.gif
nes aš tai irgi neturiu kitų variantų, auklės samdyti nebenoriu, turiu prastos patirties...
kažkaip per daug tos darželių direktorės sau leidžia, čia mano daržas, mano tvirtovė g.gif
stagnacija kažkokia
dauga
QUOTE(brangioji @ 2006 06 20, 15:31)
galim kooperuotis ir daryti žygius kartu biggrin.gif
nes aš tai irgi neturiu kitų variantų, auklės samdyti nebenoriu, turiu prastos patirties...
kažkaip per daug tos darželių direktorės sau leidžia, čia mano daržas, mano tvirtovė g.gif
stagnacija kažkokia
*

Matai aš nelabai ką iškovosiu, nes mums pagal gyvenamąją vietą jis nepriklauso, tiesiog man patogu čia, nes mano vyresnis vaikas nuo rugsėjo lankys Filaretų mokyklą. Tai mes išvis paskutinėj vietoj doh.gif Bet kam tada ji pasakė pradžioj, kad priims, būtumėm kur nors kitur žiūrėję, o dabar kur nueini - vietų nėra doh.gif
Sėkmės kovojant 4u.gif
brangioji
QUOTE(dauga @ 2006 06 20, 14:46)
Matai aš nelabai ką iškovosiu, nes mums pagal gyvenamąją vietą jis nepriklauso, tiesiog man patogu čia, nes mano vyresnis vaikas nuo rugsėjo lankys Filaretų mokyklą. Tai mes išvis paskutinėj vietoj doh.gif Bet kam tada ji pasakė pradžioj, kad priims, būtumėm kur nors kitur žiūrėję, o dabar kur nueini - vietų nėra doh.gif 
Sėkmės kovojant 4u.gif
*

tai vat, mane tas labiausiai ir sunervino, dar užrašant klausiau, ar tikrai nereikėtų profilaktiškai ir į kitą darželį užsirašyt. sako, tikrai ne. O paskui- niekas negalėjo taip sakyt, išsigalvojat. o tai kaip dabar įrodysi???Ir liekam ant ledo...
dauga
QUOTE(brangioji @ 2006 06 20, 16:15)
tai vat, mane tas labiausiai ir sunervino, dar užrašant klausiau, ar tikrai nereikėtų profilaktiškai ir į kitą darželį užsirašyt. sako, tikrai ne. O paskui- niekas negalėjo taip sakyt, išsigalvojat. o tai kaip dabar įrodysi???Ir liekam ant ledo...
*

Man irgi sakė ne pati direktorė, o pavaduotoja ar kažkokia auklėtoja g.gif Tikrai panašu, kad dovanų nori
Melodyy
As siandiena irgi ten buvau...
ABSURDAS!
Matosi akivaizdziai, kad nori kysiu. Nes direktores nebuvo, o pavaduotoja labai aiskiai dave suprast, kad atseit dabar tai vietu nera ir nebus, bet nenoriu jusu gasdint, pakalbekit su direktore...
Mol, atnesk direktorei, tai ir vietele atrasim.
Siaubas!
O tai pasakykit man, tokiai nepatyrusiai, kiek ir kaip reikia duot, kad atsirastu tu vietu?
Noekada niekam kysiu nedaviau, bet itartiu teks...
buzuka
Brangioji,mink direktorės slenkstį kol jai nusibos ir priims jūs ax.gif Ners aš ėjau gal kokius 4 kartus ir jokio kyšio nedaviau,tik užsiminiau,kad vyras gali pagelbėti pakeičiant grupėj stalus vaikam blush2.gif Priėmė ir labai gražiai bendravom mirksiukas.gif O dar kai miniau jos slenksti,paskutinį sykį kai ėjau iškart pasakiau,kad eisiu tiek kol priims ir kad galiu jai nusibosti stovėdama prie durų doh.gif
brangioji
taip ir padarysiu smile.gif nes nelabai turiu kitos iseities mirksiukas.gif
Gegne
Gal ir gera zinia norintiems papulti i lopselinuku grupe 2004m gimimo.
Mes buvom uzsirase, kai vaikui buvo puse metu.Planavom eiti nuo sio rudens, bet vaikas toks alegiskas, kad teko atsisakyti. Gal kurios jusu vaikelis papuls?
Kalinka2006

As noreciau paklausti mamyciu, kuriu vaikuciai lanko si darzeli. (Lygtais uzsirasem cia nuo kito rudens).
Kaip sitam darzeli lavina vaikucius? Eisim i darzelinuku grupe (siaip vaikui bus 2metai ir 9 men., bet nenoriu kaitalioti grupes, kad iskarto priprastu prie vaiku). Kokie yra bureliai? Ar vaikam patinka. Man mazoka, jei vaikams tik duoda valgyti ir sedeti zaisi su zaislais. Noreciau kad mokintu ten dainuoti, piesti, vienu zodziu lavintu...
Parasykit mamytes, ar patenkintos? Ir kaip vaikai reaguoja? Ar ateina namo su naujom dainom, piesiniais? Ar "atnesa" kokiu pagautu keiksmazodziu?
Darzeli renku pagal laisvalaikio uzsiemima su vaikais, noreciau gauti daugiau info.
Dekui smile.gif
buzuka
QUOTE(Kalinka2006 @ 2006 08 21, 11:47)
As noreciau paklausti mamyciu, kuriu vaikuciai lanko si darzeli. (Lygtais uzsirasem cia nuo kito rudens).
Kaip sitam darzeli lavina vaikucius? Eisim i darzelinuku grupe (siaip vaikui bus 2metai ir 9 men., bet nenoriu kaitalioti grupes, kad iskarto priprastu prie vaiku). Kokie yra bureliai? Ar vaikam patinka. Man mazoka, jei vaikams tik duoda valgyti ir sedeti zaisi su zaislais. Noreciau kad mokintu ten dainuoti, piesti, vienu zodziu lavintu...
Parasykit mamytes, ar patenkintos? Ir kaip vaikai reaguoja? Ar ateina namo su naujom dainom, piesiniais? Ar "atnesa" kokiu pagautu keiksmazodziu?
Darzeli renku pagal laisvalaikio uzsiemima su vaikais, noreciau gauti daugiau info.
Dekui smile.gif
*

Manau protingiausias žingsnis yra pačiai nuėjus pas direktorę pasiklausti apie vaikučių ugdymą mirksiukas.gif Jei jau ruošies vesti,tai info reik iš pirmų lūpų.Maniškis dar kolkas eis į lopšelį,bet ir jame jie turi ką veikti,ir dainuoja ir šoka,yra sudaryta ugdymo programa,kurios jie turi laikytis thumbup.gif Labai faina,kai ateini ir rubinėlėj pamatai tavo spirgo meną (piešinį tapytą ar piešinį su aplikacijom)Be to su vaikais turi užsiimti ne tik darželis,bet ir namuose tėvai mirksiukas.gif
Restar
QUOTE(buzuka @ 2006 09 03, 08:15)
Manau protingiausias žingsnis yra pačiai nuėjus pas direktorę pasiklausti apie vaikučių ugdymą mirksiukas.gif Jei jau ruošies vesti,tai info reik iš pirmų lūpų.Maniškis dar kolkas eis į lopšelį,bet ir jame jie turi ką veikti,ir dainuoja ir šoka,yra sudaryta ugdymo programa,kurios jie turi laikytis thumbup.gif Labai faina,kai ateini ir rubinėlėj pamatai tavo spirgo meną (piešinį tapytą ar piešinį su aplikacijom)Be to su vaikais turi užsiimti ne tik darželis,bet ir namuose tėvai mirksiukas.gif
*

Pritariu. Mes lankom jau treti metai šį darželį, bet kiekvieną rugsėjį būna naujovių, tai kol kas pati nieko nežinau. Pvz. ar bus šiemet keramikos būrelis, kuris mano vaikui labiausiai patinka. Nuo jo kelios batų dėžės pilnos įvairiausių molinukų.
Maniškis dar pernai lankė sporto būrelį, šiaip dar pop šou, kiek žinau būdavo. Į jokias anglų kalbas mes nesiveržėm, tai negaliu daugiau ką pasakyti. Nueisi - ir sužinosi smile.gif.
makuke
[quote=Mymyte,2006 09 04, 13:36]
Pritariu. Mes lankom jau treti metai šį darželį, bet kiekvieną rugsėjį būna naujovių, tai kol kas pati nieko nežinau. Pvz. ar bus šiemet keramikos būrelis, kuris mano vaikui labiausiai patinka. Nuo jo kelios batų dėžės pilnos įvairiausių molinukų.
Maniškis dar pernai lankė sporto būrelį, šiaip dar pop šou, kiek žinau būdavo. Į jokias anglų kalbas mes nesiveržėm, tai negaliu daugiau ką pasakyti. Nueisi - ir sužinosi smile.gif.
*

Mes jau užsirašėm į keramiką mirksiukas.gif , nes maniškė visą vasarą apie keramiką svajojo.
nikita13
sveiki! seniai lankiausi forume. stai ir mes po atostogu grizom i grupe, pasiilge vaiku ir aukletoju! siemet mes irgi lankysim burelius. smile.gif o kokios grazios zaidimu aiksteles!!! medinukai, pavesiniu stogeliai! super! maciau vaikai krepsini zaidzia! augins zentus krepsininkus!!!! biggrin.gif uztveria tvora iejima nuo mokyklos... gaila, nes pro ten kartais ateidavom... bet gerai, vis vaikam saugiau. smagus pasikeitimai!
Zita
QUOTE(nikita13 @ 2006 09 07, 11:04)
sveiki! seniai lankiausi forume. stai ir mes po atostogu grizom i grupe, pasiilge vaiku ir aukletoju! siemet mes irgi lankysim burelius.  smile.gif  o kokios grazios zaidimu aiksteles!!! medinukai, pavesiniu stogeliai! super! maciau vaikai krepsini zaidzia! augins zentus krepsininkus!!!!  biggrin.gif  uztveria tvora iejima nuo mokyklos... gaila, nes pro ten kartais ateidavom... bet gerai, vis vaikam saugiau. smagus pasikeitimai!
*

sveiki, tvoroje nuo mokyklos puses yra padaryti varteliai smile.gif
gal yra lankanciu meskiuku grupe, aukletoja Aidana? gal galetumete pasidalinti ispudziais?
Restar
QUOTE(Zita @ 2006 10 16, 15:36)

gal yra lankanciu meskiuku grupe, aukletoja Aidana? gal galetumete pasidalinti ispudziais?
*

Maniškis tik vasaros metu, kai keitėsi auklėtojos, pas Aidaną kurį laiką ėjo. Vienais metais ji jam nepatiko, o kitais - visai patiko. Jauna, į tą pačią grupę eina jos pačios vaikas (nebent išėjo į priešmokyklinę, nežinau). Kadangi nesu labai priekabi mama, tai labai ir nestebėjau aš jos, kol vaikas nesiskundžia, džiaugiasi, ramiai pasilieka, tai man ir gerai.

Taip pat toje grupėje bent jau buvo, nežinau kaip dabar, antroji auklėtoja Dana, kurios visi vaikai nemėgo, nors, man požiūriu ji visai nieko, labai "pasikausčiusi" ant darbelių - daug visko vaikus išmokindavo, bet ir daug tvarkos ir drausmės iš jų reikalauja... Tačiau kartais būdavo ašarų pakalnės, kad vien dėl Danos nenorėdavo eiti į darželį...

Na, ir šeimininkė ten buvo tokia Renata, kuri, anot direktorės, daugeliui tevų patinka, bet mano vaikas jos tiesiog nekentė, nežinau kodėl. Todėl kai ėjo kalba apie mūsų grupės prijungimą prie Meškiukų, prašiau direktorės, kad to nedarytų ir, ačiū Dievui, pavyko likt savojoj su savo mylima auklėtoja. Nes kai vaikas stresuoja, nesijaučia gerai, tai ir serga dažniau, o jau tada prasideda užburtas ratas - po sirgimo nenori eiti į darželį, stresuoja, serga ir t.t....

Nežinau, kiek mano pasidalijimas gali padėt apsispręst, tiesiog visi turi savo nuomonę, reikėtų pačiai apsidairyti grupėje, pabūti kurį laiką su vaiku ar mamų, vedančių vaikus į tą grupę paklausinėti. Sėkmės!
moske4
Mano vaikas lanke si darzeli, kai ka as galiu pasakyti - is esmes darzelis kaip darzelis, ir viskas priklauso nuo aukletojos, tik yra keli niuansai:
1. Direktore - tikra lape. jeigu jai patinka aikletoja, tai ir vaikai toje grupeje stebuklingai laikomi protingesniais, o jei ne, tai visa grupe gali buti pavadinta islepintu ir nesuvaldomu buriu ( taip atsitiko musu grupei)
2. Valdziai labai patinka kuomet teveliai remontuoja grupes, bet po remonto jus ramiai gali iskelti i kita grupe ( taip butu atsitike jeigu nebutume pakele vejo)
3. Labai prastokas priesmokyklinis paruosimas, vaikai daugiau musasi nei dirba. ( turiu omeny aukl. Irena. Labai jau letas zmogus, o mokykloje vaikams po to buna sunku priprasti prie disciplinos.
4. Vaikai kazkodel verciami rengtis rubinelese - nenuostabu daznai serga.
Daugiau nebenoriu detalizuoti, nes visur savi pliusai, savi minusai. Nuostabus zmogus - pavaduotoja ugdymui, tai ji turetu buti direktore ( mano manymu)
mamalelia
nutariau ir aš pasisakyt, mano vaikis metus lanko šį darželį, bet iki šiol nelabai daug žinau apie darželio "virtuvę".. žinoma, iš dalies tai mano problema, bet:
paprastas pavyzdys - kasdien, pasiimant vaiką, klausiu auklėtojų "ką šiandien darėt?" norėdama išgirst ne tik apie - valgėm, miegojom, kieme buvom, bet įdomu ir ar vaikai mokinami žaidimų, dainelių, ar kas su jais pašoka, piešia ir t.t. ir pan., bet pasirodo, mano klausimas - NE NORMALUS ir suprantamas kaip priekaištai ar kabinėjimąsis kažkoks.. g.gif
dabar jau lyg ir priprato, bet vistiek atsakymai jų būna vienodi : šiandien valgėm, tele bim bam klausėm, miegojom, lauke buvom.." doh.gif
nesuprantu, ar aš per daug noriu?? ar lopšelinukai dar per maži, kad su jais "rimčiau" užsiiminėt?? g.gif bet jie jau antrus metus lanko darželį..

Restar
QUOTE(mamalelia @ 2006 10 20, 12:44)

dabar jau lyg ir priprato, bet vistiek atsakymai jų būna vienodi : šiandien valgėm, tele bim bam klausėm, miegojom, lauke buvom.."  doh.gif
nesuprantu, ar aš per daug noriu?? ar lopšelinukai dar per maži, kad su jais "rimčiau" užsiiminėt?? g.gif bet jie jau antrus metus lanko darželį..
*

Aš tik dabar supratu, kodėl auklėtojos vengia tokių daug klausinėjančių tėvų. Aš irgi tokia iš pradžių buvau, kai atidaviau savo aukselį į daržą. Atsakymai buvo: "Jūs tik nesijaudinkit, viskas gerai". Aš ir nesijaudinau, man buvo tik smalsu viską žinot.
O supratau šiemet, kai pamačiau kokių tėvų/mamų būna - baisiai pretenzingų, kaprizingų, su super reikalavimais... Užtat auklėtojos ir baikščios, ir atsargios... Dabar kai jau mūsiškė žino, kad mes neieškom priekabių ir esam normalūs žmonės, tai galiu visko išsilausinėt, bet kad dabar ne taip ir aktualu - pats gali papasakot...

O dėl rimto užsiiminėjimo, tai nereikia būt naiviems - būna ten kokia veikla, bet kai tiek vaikų, o auklėtoja viena, visi vaikai skritingi, tai labai daug "mokslų" ir neišlauši, kiek jau ten išeina, tiek išeina. Ganyk juos dar ir ganyk, ašarėles ir snargliukus šluostyk...
Josa
Laba diena 4u.gif ,

mes dar sio darzelio nelankome, bet jau esame uzsirase ir bandysim eiti pavasari ax.gif .

Perskaiciau daug teigiamu ir neigiamu atsiliepimu apie si darzeli, bet mane labai papiktino teveliu pasisakymai del mitybos ir zaislu trukumo verysad.gif . Mano nuomone 120 lt. nera dideli pinigai, o vaikai pamaitinti, priziurimi, lavinami thumbup.gif .

Nenoriu nieko izeisti, tik pareiskiau savo nuomone 4u.gif .
sonia
Mano sūnus siemet baigs lankymą darželyje. Yra priešmokyklinukas.
Nuomonė apie darželį keitesi su kiekvienais metais . Sakyčiau tikraii gerąją pusę. Ir sūnui lankyti patinka. Šiemet lanko keramika, anglų, dalyvauja šventėse. Džiugina sutvarkyta darželio aplinka, santykiai su aukletojomis irgi neblogi. Žinoma būna tai nuotaika auklėtojos bloga, pakalbėt nenorėjo, tai vaikas grižta irzlus, gi visko pasitaiko. Manau kad nuo mūsų požiūrio daug kas priklauso. Kiek reikia pinigėlių duoti, tiek duodam, dažyti reikia-padedam. dalyvaujam talkose, keik išeina.
Nelankėm privataus darželio, tai nelabai turiu su kuo lyginti, bet kai darželis šalia namų, vaikui patinka-tai ir valio...Kitą vaikutį irgi eisiu čia užrašyti.
Linkėjimai visiems "Užupiečiams" smile.gif
bolivija
ash tai dar tik savo kudyki uzrashiau, tai nieko negaliu pasakyti. shiaip uzrasinejant klause adreso, bet pazymos apie deklaruota gyvenamaja vieta neprashe.
cia kazkuri mama sake kad jai butu patogu bet nepriklauso rajonui, tai tegul nueina pvz vyras apsimetes kad pirmakart , pasako ishgalvota adresa polocko, uzupio, petelishkiu gatves ir uzsirashot ish naujo i eile.
nemanau kad direktore ims kelti gimimo liudijimus ir ziures ar nebuvo jau uzrashytas.
nors shiaip jau ash pagaileciau savo nervu ir duociau kyshi.
nes galima per jega vaika ikist, bet kai gausit aukletoja- kokia ziezula, tai dar neaishku kaip vaiko psichika paveiks jei ji zemins ar dar kaip ims niekint

shiaip esu priesh kyshius, gydytojams neduodu, nes pati kartu su vaiku einu, o cia kartu manes nebus- vadinasi nekontroliuosiu situacijos, tad vienareiksmishkai i tai nereiktu ziuret
tikiuosi kad gal kam nors padejau, jei ka izeidziau - atleiskit
makuke
Ar buvot kas nors šiandien Šikšnosparnių šventėj?
Mano mergina net nuo 4.30 ryto nemiegojo, bijojo pavėluoti doh.gif
Restar
QUOTE(makuke @ 2006 11 24, 20:55)
Ar buvot kas nors šiandien Šikšnosparnių šventėj?
Mano mergina net nuo 4.30 ryto nemiegojo, bijojo pavėluoti doh.gif
*

Faina, maniškiui patiko, net 2 prizus laimėjo smile.gif.
mazgele
4u.gif Papasakokit išsamiau apie šią šventę, nes mano mažius serga ir nieko apie tai nežinom unsure.gif
makuke
QUOTE(mazgele @ 2006 11 28, 09:07)
4u.gif Papasakokit išsamiau apie šią šventę, nes mano mažius serga ir nieko apie tai nežinom unsure.gif
*

Na mano panelytės grupėje tai porą savaičių buvo daromi ir spalvinami šikšnosparniai. Ruošiamos kaukės ir " sparnai". Gavosi vos kaip ne karnavalas biggrin.gif . Mačiau tik šventės pabaigą. Tai po šokių ir dainų buvo apdovanojimai ir kiekviena grupė gavo po šakotį ir saldainių biggrin.gif . Dukrai patiko. Nors penktadienio naktį ji jautėsi prastai, atsikėlė labai anksti. Močiutė ją nuvedė tik į šventę.
Mymyte, o jūs kurioj grupėj? g.gif
Restar
QUOTE(makuke @ 2006 11 29, 01:19)
Mymyte, o jūs kurioj grupėj? g.gif
*

Kačiukų smile.gif.
arabe
Darželis, ko gero, toks kaip visi valstybiniai Lietuvos darželiai. Jaukumo grupėse trūksta, bet tokia pat situacija ir mokyklose ir kitose vaikų ugdymo įstaigose. Aš nieko prieš, kad tėvų sąskaita būtų remontuojamos grupės, bet...Jeigu grupėje nupirkome naujus stalus, ir auklėtoja per susirinkimą patvirtino, prieš surenkant pinigus, kad vaikai lankys gupę iki mokyklos (kažkaip tuo naiviai patikėjau, nors kaimynė sakė, kad vaikai kiekvienais metais pereina skirtingas grupes unsure.gif )
Tai rudenį, aišku, perkėlė į kitą "apdriskusią" grupę...Ir čia sutvarkėm, pažadėjo vėl, kad vaikai lankys bent kelis metus, na metai dar nepraėjo, bus matyt....
makuke
QUOTE(arabe @ 2007 02 28, 13:55)
Darželis, ko gero, toks kaip visi valstybiniai Lietuvos darželiai. Jaukumo grupėse trūksta, bet tokia pat situacija ir mokyklose ir kitose vaikų ugdymo įstaigose. Aš nieko prieš, kad tėvų sąskaita būtų remontuojamos grupės, bet...Jeigu grupėje nupirkome naujus stalus, ir auklėtoja per susirinkimą patvirtino, prieš surenkant pinigus, kad vaikai lankys gupę iki mokyklos (kažkaip tuo naiviai patikėjau, nors kaimynė sakė, kad vaikai kiekvienais metais pereina skirtingas grupes  unsure.gif )
Tai rudenį, aišku, perkėlė į kitą "apdriskusią" grupę...Ir čia sutvarkėm, pažadėjo vėl, kad vaikai lankys bent kelis metus, na metai dar nepraėjo, bus matyt....
*

Va pažadėti tai moka... biggrin.gif
mums irgi žadėjo. bet rugsėjo mėn mes atsiūrėmė kitoj grupėj. Pas mus nupirko kilimą, tai pasirašėm "a lia panaudos sutartį" su grupe, kad tėvai tą kilimą skolina grupei biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.