Planuojam vesti savo dukrytę į ,,Užupiuką", nes netoli gyvensim. Gal kas turit žinių apie ,,Užupiuko" auklėtojas, rinkliavas darželyje, darželio atmosferą ar pan.? Lauksim atsakymų. Ačiū.
Na, as tik girdejau, kad jie labai su vaikais uzsiima, yra ansambliukas, kuris daug vazineja koncertuot ar kazkas panasaus
Mes ji lankėme prieš 3-4 metus. Dvimetinukus tada priimdavo tik į mišrią lopšelio grupę (lietuvių, rusų, lenkų), bet auklėtoja buvo superinė. Jokių durnų rinkliavų nebuvo, reikėdavo tik atsinešti higienos reikmenis vaikui. Patikdavo tas, kad auklėtoja buvo tik viena tai grupei- tuos vaikus žinojo kaip nuluptus (o ne taip, kad vienai auklėtojai priduodi vaiką ryte, pasakai kad vakar jam buvo bloga, tegul mažiau valgo jei nenori, o vakare kita auklėtoja jį atiduoda apsivėmusį, nes niekas jos neperspėjo- čia situacija iš kito darželio). Dėl papildomos veiklos- kadangi maniškis buvo tada dar mažas leliukas, jokiais papildomais būreliais nesidomėjome. Tiesa vedėja ten tokia įdomi, bet sukalbama- mes be eilės vaiką įkombinavom, ne paslaptis kaip.
Na, gerai ir aš pasisakysiu, nors pati balandžio mėnesį apie šį darželį klausinėjau šitam forume, paėjus kur į senesnes temas, galima būtų atrasti, tiesa man atsakė tik Norge, bet gana išsamiai ir teigiamai.
Pati aš nebuvau labai susižavėjusi, nes grupė pasitaikė gana vargana, tik paskui linoleumą įsitaisė ant grindų bent jau. Auklėtojos visai gal ir neblogos pasitaikė, tik kad labai dažnai ėmė sirgti -paeina 3-4 dienas ir serga 2-3 savaites (ta prasem, kad tiek laiko neleisdavome, kad atsigautų). Atėjo vasara ir prasidėjo tragedijos, nes ryte atėjus neaišku, kam vaiką priduoti, vakare pasiimi vėl nežinai iš ko. maniškis vyrutis, nespėjęs apskritai prie darželio priprasti, tos "bezobrazijos" neištvėrė, ėmė isterikuoti, teko vasarą samdytis vėl auklę, apskui išėjom atostogų. Šią savaitę vėl pradėjom eiti, atrodo, kad neblogai,nors pireš tai nenorėjo apie darželį daugiau ir girdėti. Taigi vasarą apie jį buvau gana prastos nuomonės Ką galiu pasakyti apie vedėją - labai dėmesinga, bet truputį kaip lapė. Skyrė daug laiko mums, atėjusiems pirmą kartą, bet vis tiek kalbėjo apie visokiausius darželio poreikius ir kaip be tėvų pagalbos nieko neišeina išsiversti. Gal truputį per daug to spaudimo. Mes, aišku, nieko nedavėm, vaiką priėmė normaliai - kur norėjom ir kada norėjom. Kai iškilo jam problemų, vėl dėmesingai išklausė, ėmė ieškoti sprendimo būdų. Patinka man, kad šitam daržely yra gyvūnelių - Kačiukų grupei priklauso vėžliukas, kiti augina triušiuką, kiti kanarėles. Didžiausią įspūdį turbūt mano vaikui pailo sezono uždarymo švetė (prieš vasarą) ir pasivažinėjimas atviru ekskursiniu autobusu po Vilnių. Dėl būrelių ar ansambliuko nežinau, gal čia vyresniems būna, tik žinau, kad gana dažnai būna spektakliukai. Pavasarį būna netgi ištisa teatro savaitė, kai visos grupės vaidina. Apie rinkliavas nieko nežinau - per 2 mėn niekas nieko neprašė nešti, gal nuo rugsėjo reiks ką pirkti ar pinigus nešti. Kai Soul lankė darželį, tai buvo kita vedėja, tarp kitko, nes dabartinė vis dar pakankamai nauja yra. Kap bus toliau, žiūrėsim, daugiau ko sužinosim, jeigu tik daug nesirgsim. Vis dar esam naujokai... Teti, parasyk ir tu, kaip tau pasirodė tas darželis, jeigu jau lankeisi.
Sveiki,
ryte darzelyje apsilankeme keturiese... norejome su vedeja pabendrauti, pasirodo bus tik po pietu...nors surmulio darzelyje bent pirmosiomis dienomis po rugsejo 1-osios tikrai per daug. Man kaip teciui pirmas ispudis nekoks - vaiku sarsu grupese dar nera (nelabai prisiminem i kuria grupe mazoji uzrasyta...), paliekant vaika kontaktu niekas neuzsirase jei kas...(na jie yra pas vedeja zinoma, bet jos nera..), manau tevams demesio kol kas tikrai per mazai. vyresniaja pasiemem iki pietu, nes labai nenori pietu miegoti, pasirode ir aukletoja ko gero per mazai demesio skyre, pasiemem apsiverkusia... ....kaip ir viems vaikams problemos del valgymo - butinai nori pavalgyti namie - kad darzelyje nereiktu...o zmona giredo auklejant - "jei nevalgysit i mokykla nepriims" - manau tai tikrai nepedagogiska... kol kas tiek, bet pirmieji ispudziai prasti, tiek del aukletoju - tiek del bendros tvarkos, manau reiks palaukti savaitele kol viskas "susikratys"...
Na, Vypi, direktorę tikrai nėra lengva paprasčiausiai atėjus surasti, o kur jau Jūsų dukrelė turi eiti, tai tikrai turite žinoti Jūs ir žino vedėja, juk su ja bendravote užsirašydami. Kad rugsėjo 2 d. nėra dar sąrašų, šurmulys, manau, neturėtų stebinti. Daugelis auklėtojų tik sugrįžę po atostogų, taip pat ir vaikai, žodžiu dar nenusistovėjęs normalus ritmas.
O tai tavo vyresnioji į "Užupiuką" jau kuris laikas eina? Ko įspūdžių daugiau neparašei? Auklėtojai gi galima pasakyti, kad valgyti neverstų, nemeluotų, negrasintų...
Mes naujai atvykome i si darzeli, vyresnioji dar tik antra diena eina...
Matai, visi palyginimai daromi su ankstesniu darzeliu, kuriame tokiu patebejimu nebuvo.... Be abejo tiek su aukletojom tiek su vedeja manau bus dar pokalbiu - tiesiog cia pirmas ispudis... Kaip toj patarlej "...yra vienintelis sansas susidaryti pirma ispudi..." Na o jis nelabai koks... Zinoma, viskas suprantama, parasiau, kad reik palaukti kol viskas "susikratys"... Bet zinai, jei antra diena vaikui nesurandamas stalciukas susideti daiktams, kuriuos atsinese, jei nelabai leido naudoti savo flomasterius - naudoti bendrus (keistai pasirode, gal ne taip buvo suprasta...), jei isgirsti tokius nevisai pedagogiskus pasakymus prie stalo - tai nuteikia nelabai maloniai... Mazoji atejus nustebo, kad tos aukletojos kur vakar buvo ir kuri patiko - nera- bus po pietu, tai susigraudino - teko namo pasiimti.. Manu ziuresim kaip viskas klostysis ... Noreciau isgirsti kitu teveliu komentarus - gal but cia nera objektyvumo ar pan..
Dekui Mamyte ir Vypi už atsiliepimus. Gerą diskusiją užmezgėt. Šaunuoliai
Aš tai prieš savaitę buvau nuėjęs ryte į darželį, norėjau užrašyt dukrytę 2006 metų rudeniui (tuomet Tūlai sueis 3 metukai ir persikelsim gyvent į Filaretų gatvę). ,,Užupiuke" kažkuri auklėtoja pasakė, kad vedėja bus po piet. Po piet pats neturėjau laiko, tad į darželį nuėjo mama. Jai vedėja visai maloni pasirodė. Ji mus užrašė į žurnalą ir pritarė, kad vaiką reikia užrašyti daug anksčiau, nes paskui laisvų vietų gali nebebūti...
Na, Teti, ar tik ne į naują PIN namą kelsitės Filaretų gatvėjė? Būsim beveik kaimynai.
Aš irgi savo darželį lyginu su bendradarbės vaikų Ozo darželiu - ten jau šiandien sakė, kad prinešė daug naujų žaislų į grupės, apskritai ji ten labai džiaugiasi tvarka, auklėtojom. Pas mus tikrai dar šią savaitę niekas neaišku - net grafikai auklėtojų, bet nežinau kodėl. Neginu, neginu aš šito darželio, maniškis, va, vėl pradėjonenorėti į jį eiti. Pasiimdami randam vis ar auklėtojai ant rankų, ar ant kelių... Mačiau širyt grupėje, kad "Drevinuko" cirkas netrukus atvažiuos bei kad Keramikos būrelis veiks šiemet.
Labas Mamyte,
Žinai, atspėjai kur ruošiamės gyvent. O kur jūs ten netoliese gyvenat? Šiaip tai vieta ten mums labai patinka, tik brangoki butai, bet kaip nors pasispausim ir gal išgalėsim. Kokia tavo nuomonė apie PIN projektą? O dėl darželio, gaila, kad ten biški netvarka, bet tikėkimės su laiku viskas susitvarkys. Juk negali visą laiką būt nežinomybė, kaip manai?
Sveiki,
deja nuo siandien vaikai jau eina i kita darzeli - jei trumpai - nepatiko Uzupiukas, kaip gaila bebutu... vaiku kantrybe eksperimentuoti nesinorejo, na bet cia diskusija jau nebe viesa todel nuo smulkesniu komentaru susilaikysiu. Zinoma, po truputeli susitvarkys manau sitas darzelis, tuomet gal mazoji gales eiti arciau namu...
I Uzupiuka uzrasyk kuo skubiau, nes vedeja sake, kad atsirado eiles. Anksciau nebuvo, o dabar - taip. O darzelis gana neblogas. Man labai patinka vedeja. Ji cia dirba dar neilgai, bet viskas eme keistis i geraja puse, gal todel ir eiles atsirado.
Na bet viskas priklauso nuo aukletojos pas kurie papulsit. Man patinka, kad darzelis turi dideli kiema, daug zalumos, ko tikrai truksta kitiems centro darzeliams. Vaikai dalyvauja ivairiose sventese, yra bureliai.
Sveiki, kazkaip pasigedau savo atsakymo, kuri rasiau pries savaite,
kad vaikai jau eina i kita darzeli, kalbejomens ta tema su aukletoja, bet sprendimo neradom...deja. Laukti kol pasikeis ir bandyti kazkaip itakoti - nesinorejo... Na cia daugiau asmeniniai pokalbiai turetu buti, kad isvengti neobjektyvumo... Siaip, idomu butu kitu teveliu nuomones ir nuotaikas isgirsti placiau, visgi savas rajonas - i mokyklele ne uz kalnu... Siuo metu pradejo eiti i "Geniuku kalve" - naujamiestis - tolokai ir visai nepakeliui dar nedaug laiko praejo, bet kol kas patenkinti. Man is pirmo zvilgsnio patiko irgi ..
aš irgi girdėjau, kad tai geras darželis. O kaip ten, ar lengvai priėmė? Aš tai vis blaškausi į koki darželį ateityje vesti savo atžalą. Šiuo metu tai mano caca namuose būna, bet gal ateinantį pavasarį arba rudenį manu teks žygiuoti į darželį. Tai vis galvoju į kokį darželį vesti
Buvau apsisitojusi ties "Užupiuku" ir "Geniukų kalve". Visų komentarus perskaičiusi truputi pasimečiau QUOTE(caca lialia @ 2004 09 13, 15:49) aš irgi girdėjau, kad tai geras darželis. O kaip ten, ar lengvai priėmė? Aš tai vis blaškausi į koki darželį ateityje vesti savo atžalą. Šiuo metu tai mano caca namuose būna, bet gal ateinantį pavasarį arba rudenį manu teks žygiuoti į darželį. Tai vis galvoju į kokį darželį vesti Buvau apsisitojusi ties "Užupiuku" ir "Geniukų kalve". Visų komentarus perskaičiusi truputi pasimečiau o kur ta geniu kalve/ kas ten gero? uzupiukan mes ejom, nelabai, atsiemiau
Sveikos mamos, perskaiciau cia daug visokiu atsiliepimu apie darzeli. Noriu pasakyti savo nuomone, nes pati ten dirbau kol isejau motinystes atostogu. Turiu pasakyti, kad vedeja tikrai labai gera, draugiska ir auketojas tikrai paspaudzia del gero vaiku ugdymo. Del aplinkos, tai darzelis labai keiciasi:tvarkosi, dazosi, keicia duris, puosia grupes. Nepamirskite kad valstybe pinigu neduoda tai viskas priklauso nuo tevu geros valios. Dauguma aukletoju tikrai geros (tik pora dar dirba senamadiskai) Yra gamtos kampelis, gera logopede, molio burelis, pop sou grupes burelis. Vyksta daug svenciu. Tiesa, visos grupes dirba [agal verinelio programa ir tik del to savo vaiko neleisiu i si darzeli, nes noriu i Valdorfo grupe. O kitoms sekmes pasirenkant darzelius.
Na, mes jau metai "Užupiuke" ir esu tikrai patenkinta, tikrai viskas taip ir yra, kaip prieš tai rašytame post'e.
Maniškis labai progresuoja ten, myli auklėtojas, labai mėgsta keramikos būrelį, labai faina ten yra "auklėtoja dainuotoja", ir dėl žalumo labai smagu, ypač dabar. O žiemą yra toks krūtas kalnas darželio teritorijoj, kur visi vaikai, net kartu su auklėtojom ant "pašikniukų" čiuožinėja. Visą žiemą vaikas nesirgo!
Apie si darzeli mano nuomone keiciasi kasmet, kuo tolyn, tuo prastyn. mes lankom ji jau virs 2m.
Galbut aukletojoms darbas nusibosta, kazkas mokinasi, kazkas pavaduoja, tai pamirsta kazka tevams perduoti,tai vaika ryte pasitikti.....Atrodo kad darbas nelabai rupi, arba viskas pateisinama, kai uzdirbi nedaug. Mes dalyvaujam talkose, remiam darzeli(ka reikia, ta perkam), atrodo, galim reikalauti, kad ir aukletojos dirbtu gerai. Yra pas juos POP SOU, kur 2m jau tas pacias dainas dainuoja, Keramikos burelis tikrai saunus, labai ji megstam. Siemet aplinka labai tvarko, augalu prisodino, tik su tvora reikalai stoja, vedeja zadejo is surinktu 2 proc statyti, bet darbai nevyksta. Nezinau kiek tu pinigu skiria valstybe, bet nauju zaislu ir knygu uz valdiskus cia tikrai neperka. Kiek tevai nupirks, tiek ir bus. Gerai kad kavos dar nepraso atnesti, girdejau kitur ir tai privaloma. Gyvunelis grupeje buvo kuri laika, bet paskui kazkur dingo, kazkas jau rase kad grupes turi savo gyvunus kuriuos vaikai priziuri. Taip kad darzelis tikrai niekuo neisisiskiria is kitu. Nei sokiu jokio kolektyvo, nei folkloro ansambliuko, nei ypatingos auklejimo sistemos nera. Noretusi kad aukletojos daugiau bendrautu su tevais, dabar per metus neisgirdau kaip mano vaikui diena praejo, gal nesiseke kada,o galbut pasidziaugtu , jei kas pavyko puikiai. Jei pats paklausi , galbut atsakys.... QUOTE(sonia @ 2005 06 08, 15:59) Taip kad darzelis tikrai niekuo neisisiskiria is kitu. Nei sokiu jokio kolektyvo, nei folkloro ansambliuko, nei ypatingos auklejimo sistemos nera. Noretusi kad aukletojos daugiau bendrautu su tevais, dabar per metus neisgirdau kaip mano vaikui diena praejo, gal nesiseke kada,o galbut pasidziaugtu , jei kas pavyko puikiai. Jei pats paklausi , galbut atsakys.... Nepatariu žavėtis ypatingomis auklėjimo sistemomis. Tikrai ne nuo jų, o nuo dirbančio personalo priklauso vaikų gerovė. Ir Montessori, ir Šteinerio ir kitų metodų, sistemų ar programų vaikų darželius lanknačių vaikų tėvai turi nusiskundimų. O kaip pasakojai apie auklėtojas, tai jos tikrai atrodo pavargusios nuo savo darbo. QUOTE(blondine @ 2004 09 10, 22:25) Man labai patinka vedeja. Ji cia dirba dar neilgai, bet viskas eme keistis i geraja puse, gal todel ir eiles atsirado. kai ateina nauja direktorė, paprastai ir turi kas nors keistis į gerąją pusę, nes kitaip ji nesutars su savo pavaldiniais. O finansinės pusės ketimasis į gerąją pusę, tai yra kaip pati direktorė sugeba "išmušti" iš tėvelių tam lėšų. Nemanau, kad tai yra gera direktorės savybė. Pripažįstu tik grynai tikrai savanorišką paramą, nes būna ir taip, kad tėvelius taip gražiai aplink pirštą apsuka, kad jie viską ir perka, ir įsitikinę, kad tai daro savanoriškai, nors iš tikrųjų yra patekę po psichologiniu spaudimu.
Sutinku, kad nuo aukletoju daug kas priklauso, bet keistai atrodo, kai vyksta talka savaitgali , tai aukletoju nera nei kvapo. Suprask, jei norit, tvarkykit. O noretusi kad jos butu,kaip ir jos cia seimininkes....
Jau nekalbu apie dauguma teveliu,kai kurie tik vaika pasiima, o kad padirbet pasiliktu, tai jau ne..... :
Na ką, mes nuėjome į šį darželį ir parašėme pareiškimą, kad mūsų atžalą priimtų. Bet greičiausiai nepateksime mes šiais metais į šį darželį, nes nežinau ar ten vedėja buvo, bet pareiškimą priėmusi moteris informavo, kad ir taip labai daug vaikų užsirašę, o mes dar ne pagal rajoną, tai mažai tikimybės, kad pakliūsime
Mano dukra darzeli jau lanko 3m. Sutinku, kad darzelis varganas, kad neturi daug zaislu ir visa kita. bBet atmosfera jame gera. Vyksta daug svenciu, vaikai joms ruosiasi, tobuleja. Maniske daugko ismoko darzelyje.
Geriausia, kai as jos nuejau uzrasyti. Buvo dar sena vedeja. Pries puse metu parasiau prasyma, pasake ateit pries rugseji. Nueinu, o vedeja sako, kad mano prasymo nera, rasyk nauja. Vos neapsiverkiau is nuoskaudos. Pamacius mano veido israiska pradejo kazka veblenti, tipo, jus netoli gyvenate ir jei bus formuojama nauja grupe, tai gal mano vaika ir priims. Liepe ateit po keliu dienu. Ryskiai pinigu norejo. Bet po to matyt pamate, kad vyras dirba ekonominej policijoj, tai iskart prieme. Gerai , kad tos senos vedejos neliko.
sveiki.
Maniškiai irgi lanko šį darželį - ir turiu daugybę priekaištų... Galite paskaityti ten, kur apie vaikų maitinimą kalbama - ten išsamiau pastabos dėl maitinimo. O atmosfera ir pavargusios auklėtojos - patikėkit, vadovaujančio žmogaus problema... Atmosfera TRAGIŠKA - viskas yra BAIMĖ Mes tėvai, mums nėra ko bijoti - bet personalas kasdien bijo Paskutinis "bajeris"- mes, 7 tėvai, visą ketvirtadienio vakarą nuo 18 val iki 21 val dažėme koridorių, lubas, duris, ir spėkit, ką išgirdome? Jog nieko nedarėm, tik prišiukšlinom, ir apskritai nebuvo čia ką veikti (išdažyti lubas ir sienas gal 10 kv metrų + lubos + dėžės žaislams + durys (2)... Kai aš pasakiau, jog nesu dažytoja, ir nei vienas čia nėra- nieko neatsakė. tik priekaištai, kad grupėj trūksta baldų, kad reikia keisti žaidmų aikšteles... O kur ta tvora už 2 proc? Ponas Dievas žino... Su žiburiu dar reiktų Vilniuje paieškot tokio apleisto darželio... Ir tokios blogos atmsferos. O žinot, kodėl vis dar lankome šią įstaigą? Dėl auklėtojos. Ji - puiki, abi auklėtojos - puikios. Ir kai tik nors viena iš jų išeis (išeinančią suprasiu...) - tą pačią dieną išeisim ir mes.
Ar nemanot,kad patys tevai galetu prisideti prie grupes geroves,jei ten eina ju vaikai
Kai kuriu mamu isvis slykstu klausyti,kai skundziasi,kad viskas blogai,tai ko ten einat Ot grieztai pasisakiau QUOTE(keti24 @ 2005 09 06, 14:11) gal kas galite parasyti,nuo kokio amziaus ten leliukus priima?ir kox mokestis,beje ar turi tam reiksmes,jei vaikeli augina vienisa mamyte? siaip lopselin turi priimti nuo metuku,bet tokiu ten nera,ten truputi vyresni nuo dvieju.Negaliu tiksliai pasakyti ar priklauso ,kad vienisa,bet man atrodo,joms yra pigiau ir nereik ilgai stoveti eilutej QUOTE(keti24 @ 2005 09 06, 14:11) gal kas galite parasyti,nuo kokio amziaus ten leliukus priima?ir kox mokestis,beje ar turi tam reiksmes,jei vaikeli augina vienisa mamyte? Pries gerus metus kai dirbau, tai ten buvo lopselinuku grupe, kur vaikams dar nebuvo ir dvieju metu, bet atrodo jei neklystu tai visiems buvo virs pusantru
mano bendradarbė veda vaiką į šį darželį, tai labai patenkinta, ir jos vaikas iena noriai į šį darželį
QUOTE(buzuka @ 2005 09 06, 17:30) Ar nemanot,kad patys tevai galetu prisideti prie grupes geroves,jei ten eina ju vaikai Kai kuriu mamu isvis slykstu klausyti,kai skundziasi,kad viskas blogai,tai ko ten einat Ot grieztai pasisakiau Mieloji grieztai sakytoja, viskas, kas yra grupeje - zaislai, knygos, remontai padaryti, grindys pakeistos, indai, uzuolaidos, priemones lavinimo, ir netgi toletinis popierius, muilas - viskas yra musu, tevu, supirkta. Ir ne tik grupej - zaidimu aikstele taip pat patvarkyta TIK teveliu deka. Tai kas tame slykstaus - nesuprantu... Viskas, ka mes darome - tik del savo vaiku... Net ir kritikuojame - tik noredami, kad VAIKAMS butu geriau, ne mums... Gaila, kad nesupranti, ar nesistengi suprasti.
QUOTE(ENIGMA @ 2005 09 09, 12:31) visi turi teise pasisakyti, tad prasyciau gerbti viena kitos nuomone, kitaip busite ispetos. O darzelio darbuotoju prasyciau issireiskineti svelniau ir priimti kritika, bei nuomones tokios kokios yra .... Saunuole, Enigma. Aciu uz nuomone, o atrodo kad visi tik gina susidevejusia darzeliu sistema. Nesuprantu kaip ten dirbantys nesupranta, kad kai ka nors darai del darzelio, kaip ir noretusi kad ir jie atsakytu bent jau nuosirdziu darbu ir meile vaikams. negi tai daug? PS>siandien vel eisim i talka, dazyti, o dvieju aukletoju vel nebus , tiesa viena tikrai del pateisinamos priezasties.
sveiki! nelabai suprantu kas vyksta siame darzelyje ar tai siame forume...
skaitau, o visu nuomones skiriasi... kaip tai gali buti? as jau ruosiuosi eiti uzrasyti savo dukryte i darzeli, kuris mums priklauso pagal adresa, ir abejoju... mano kaimynai ir siaip pazistami veda savo atzalas ir yra labai patenkinti. sako, kad ir uzsiima su vaikais, ir pavalage buna, ir direktore sauni.... paklausineju vaikuciu, jiems irgi patinka. na, eisiu pati pirmadieni ir paziuresiu ka man ten pasakys ir ar man ten patiks. ir dar karta kaimynu isklausinesiu. butinai parasysiu, koks pirmas ispudis!
Ačiū, Enigma
Tikrai nelengva kritikuoti - aš su malonumu rašysiu daugybę pagyrimų "Užupiukui" ateityje (tikiuosi Mielosios, papraščiausia būtų imti ir išeiti, ir daug sunkiau - likti ir bandyti padaryti taip, kad ši ikimokyklinio ugdymo įstaiga būtų šiuolaikiškos, atitinkančios vaikučių poreikius įstaigos pavyzdys... Sonia, ačiū ir Tau. Tikėkimės, visa - į gera Ir nebijokime reikalauti - juk daržely paliekame savo vaikelius, savo brangiausą turtą, o ne batus taisykloje...
Vaizdas susidarė priestaringas
Man rodos paklausti reiketu vaiku. Maniske tai alpsta del darzelio, pasiilgsta vaiku per savaitgali. Buvo yeveliu susirinkimas. Direktore saldi kaip lape( tai pradeda nepatikti).Bet tai , matyt, jos bendravimo maniera. Pasake, kad remonta dare koridoriuose darbininkai, apie jokius tevus nepasake. Gaila man ir jos. Visi laukia pagerejimo darzelyje, nauju baldu, zaislu, knygu ir t.t. O pinigu tam nera
buvau darzelyje! lauko aplinka nekokia, bet matosi, kad tvarkoma. aisku, darbo daug... kalbejau su direktore, visai maloni moteris, aiskiai ir dalykiskai atsakinejo i visus klausimus, kuriu turejau daug sukaupus paskaicius jusu komentarus. vienas is klausimu buvo apie vaiku maitinima, atsake, kad maitinima organizuoja pagal patvirtinta sveikatos centro meniu. kai pradesim lankyti darzeli, pasiule paragauti maisto ir kartu su vaiku kokia savaitele pabuti grupeje, kad viska paziureciau savo akimis. tai man jau patiko! dar klausiau, kas yra perkama darzeliui. atsake, kad siuo metu daug pinigu skiriama remontui. pati maciau graziai suremontuotus koridorius ir spalvos tokios svelniai geltonos... sake, kad grupems pirko patalyne (saunu, kad savo nestis nereiks kaip kitur), ranksluoscius, kamstines lentas (koridoriuose jas maciau). paklausiau del indu, pasake, kad grupem duota. paklausiau, ar bus rinkliavos, pasake, kad yra grupes fondai (kuriuos tevai savanoriskai organizuoja) is kuriu perkami zaislai, balionai sventem, tualetinis popierius ir kt. man tai priimtina ir as sutinku. visa tai bus mano vaikui. paprasiau parodyti grupes, kurias galetume lankyti. nuvede i grazia grupe, patiko baldai, modernus sviestuvai, zaismingos uzuolaidos. paklausiau is kur visa tai. pasirodo uzuolaidas darzelyje siuvo, o sviestuvus, baldus atsiveze is savivaldybes... nesupratau, ka ten dalina juos? ar kaip?.... zaislu labai mazai... gal jie kur sudeti? o kaip vaikai zaidzia?... pirmas ispudis labai geras, bet lankyti galetume pradeti po gero menesio. gaila... bet pakviete mus i svente rugsejo 14 diena. butinai nueisim.
Buvau ir as vakar darželyj pasiziureti busimos grupes.Tai labai patiko,tualetas kątik po remonto,nauji pataliukai,daug žaislų ir t.t.Tik staliukai dar mano laikų,manau tai irgi įmanoma sutvarkyti.Auklėtoja labai maloni ir verkianti vaiką stebuklingai greit nuramina,moko nesipešti dėl žaislų.
Kas liečia maitinimą pasiklausiau ar neįmanoma patiems dadėti pinigėlių,kad pagerinti maitinimo,atsakymas buvo,kad tai ne nuo darželio priklauso, o nuo savivaldybės,taip kad reikia į tas duris belstis ir belstis ne vieno darželio mamoms,o beveik visų,gal tada ką nors ir pasiektumėt.Ar namie pačios išmaitintume vaiką skirdamos dienai 5lt. QUOTE(nikita13 @ 2005 09 12, 22:05) buvau darzelyje! lauko aplinka nekokia, bet matosi, kad tvarkoma. aisku, darbo daug... kalbejau su direktore, visai maloni moteris, aiskiai ir dalykiskai atsakinejo i visus klausimus, kuriu turejau daug sukaupus paskaicius jusu komentarus. vienas is klausimu buvo apie vaiku maitinima, atsake, kad maitinima organizuoja pagal patvirtinta sveikatos centro meniu. kai pradesim lankyti darzeli, pasiule paragauti maisto ir kartu su vaiku kokia savaitele pabuti grupeje, kad viska paziureciau savo akimis. tai man jau patiko! dar klausiau, kas yra perkama darzeliui. atsake, kad siuo metu daug pinigu skiriama remontui. pati maciau graziai suremontuotus koridorius ir spalvos tokios svelniai geltonos... sake, kad grupems pirko patalyne (saunu, kad savo nestis nereiks kaip kitur), ranksluoscius, kamstines lentas (koridoriuose jas maciau). paklausiau del indu, pasake, kad grupem duota. paklausiau, ar bus rinkliavos, pasake, kad yra grupes fondai (kuriuos tevai savanoriskai organizuoja) is kuriu perkami zaislai, balionai sventem, tualetinis popierius ir kt. man tai priimtina ir as sutinku. visa tai bus mano vaikui. paprasiau parodyti grupes, kurias galetume lankyti. nuvede i grazia grupe, patiko baldai, modernus sviestuvai, zaismingos uzuolaidos. paklausiau is kur visa tai. pasirodo uzuolaidas darzelyje siuvo, o sviestuvus, baldus atsiveze is savivaldybes... nesupratau, ka ten dalina juos? ar kaip?.... zaislu labai mazai... gal jie kur sudeti? o kaip vaikai zaidzia?... pirmas ispudis labai geras, bet lankyti galetume pradeti po gero menesio. gaila... bet pakviete mus i svente rugsejo 14 diena. butinai nueisim. As tik norejau pakomentuoti del baldu ir sviestuvu. Direktore sake kad savivaldybe tustino kazkokias savo patalpas ir tuos daiktus padovanojo, nes ju nebereikejo
Direktore saldi kaip lape( tai pradeda nepatikti).Bet tai , matyt, jos bendravimo maniera.
Puikiai pastebejai. O lapes buna ir saldzialiezuves , ir ziaurios Cia - pastebejimas is gamtos QUOTE(agnute @ 2005 09 12, 14:23) Vaizdas susidarė priestaringas Man rodos paklausti reiketu vaiku. Maniske tai alpsta del darzelio, pasiilgsta vaiku per savaitgali. Buvo yeveliu susirinkimas. Direktore saldi kaip lape( tai pradeda nepatikti).Bet tai , matyt, jos bendravimo maniera. Pasake, kad remonta dare koridoriuose darbininkai, apie jokius tevus nepasake. Gaila man ir jos. Visi laukia pagerejimo darzelyje, nauju baldu, zaislu, knygu ir t.t. O pinigu tam nera Agnute, esi pastabi ir labai tiksli - ypac apie lapes
Nezinau lape ji ar ne, bet kad nesusitvarko su darbu, tai tikrai.
Mano drauge atvede sunu i darzeli praeita savaite apie septynias, nes norejo pakalbeti su logopede, bet nei logopedes, nei aukletojos grupej nebuvo, apejo visa darzeli, bet nerado su kuo palikti sunaus. Grupe buvo atrakinta, tai kai atejo kita mama su vaiku, sako, palikit sunu, as pabusiu, kol aukletoja pasirodys. Tai ji ir isskubejo i darba, nes jau ir taip beieskodama sugaiso apie 15 min. As atvedziau savaji apie 730, jau seimininkute buvo vietoj. Vakare nuejo pasikalbeti apie tai su vedeja, sako jusu darbuotoju nebuvo darbe, o vedeja sako, to negali buti, ji labai sazininga (cia apie ta kuri turejo buti). Nei atsiprasau, nei kad issiaiskinsin ir t.t Tik , kad to negali buti. As manau, kad tokia reakcija darzelio vedejai tikrai netinkama. Mano giminaite taip pat dirba darzelio vedeja kitame mieste, tai as jai papasakoju kas cia vyksta, tai ji kraupsta. Vakar vyko svente darzely. Vaikai patenkinti, veziojo su geltonais atvirais autobusais, vaisino ledais, piese lauke.... Zinoma visa tai labai puiku ir pagirtina, bet yra tokiu smulkmenu, kurios labai ir labai kartais uzkliuna.... Tai tokios tokeles.....
buvome sventeje! mano vaikui labai patiko, net nenorejo iseiti is darzelio!!! ten jie ir piese, ir dainavo, ir zaide! vienu zodziu - manau, kad labai graziai suorganizuota! bet truputeli susinervinau, nes i ta grupe, kuria parode direktore, as tikrai savo vaiko nevesiu!!! ten, pasirodo, dirba mano buvusi aukletoja Roma!!! as kaip prisimenu ja, tai net siurpas eina kunu! nu tikrai neisiu! as iskart apie tai pasakiau direktorei. ji pazadejo i tai atsizvelgti. as tikiuosi, kad taip ir bus! kitos aukletojos man patiko. as kai kurias is matymo prisimenu dar nuo darzelio laiku... na, ziuresim kaip bus toliau. mano kaimynai siule eiti i Eziuku ir Zvirbliuku grupes, todel as direktores to ir paprasiau. grupiu neparode, atsiprase ir pasiule ateiti kita karta. ziuresim, kuom visa tai pasibaigs, bet Romos tai tikrai nenoriu!
Mano vaikas pradėjo lankyti Ežiukų grupę,grupė labai faina paremontuota.Auklėtojos irgi lyg nieko.DAbar pirma savaitė kai pratinu,tai tenka su jomis praleisti po kelias valandas ir stebėti kaip elgiasi su vaikais.
Mes irgi dalyvavom šventėj, tik mano bernužėlis gal dar per mažas,nes jis vis atsiskirdavo nuo grupės ir ėjo kur nori,va tik piešimas sulaikė.Vakar buvo muzikos pamokėlė-pažintinė.Žinoma ji vyko apie 15min,bet patiems mažiausiams manau to užtenka,kad pasėdėtų vienoj vietoj. Tiesa,per šventę atkreipiau dėmesį į kitas aukletojas,tai mūsų Ežiukų atrodė geriausiai ir su šypsena ir pasipuošus,o kitos daugiau susiraukusios,atrodė,kad joms kančia su tais vaikais.Gal dėl to čia yra tiek mamų nepatenkintų darželiu ir auklėtojom,nes pas kai kurias aš pati nenorėčiau leisti vaiko QUOTE(s.saulute @ 2005 09 15, 17:45) O as manau kad visi klysta ir smerkti gali tik tie, kurie viska daro tobulai, o manau kad tokiu nera.
kaip jums patiko vakar per žinias parodyta kulka darželio rubinėje?
QUOTE(Naujoke25 @ 2005 10 14, 08:54) Baisus įvykis PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI 2005-10-14 Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorius Darius Šaluga kreipėsi į Vilniaus 3-iojo policijos komisariato vadovę Liuciją Borusevičienę, prašydamas išsiaiškinti, ar šalia Filaretų gatvėje esančio vaikų darželio "Užupiukas" įsikūrusi šaudykla nekelia grėsmės vaikų saugumui. Vakar į šį vaikų darželį įskriejo kulka. Savivaldybė taip pat paprašė policijos kuo skubiau išaiškinti įvykio kaltininkus ir užtikrinti darželį lankančių vaikų, darželio darbuotojų ir aplinkinių gyventojų saugumą. ELTA
O kaip ten miegama, atskirame miegamajame ar toje pacioje patalpoje kur ir zaidziama?
jei maziuku grupe, tai atskiri miegamieji, didesniems vaikams miegamojo nera.
Kai nugirdau apie tą kulką per TV,tai buvo šokas
Lopšelinukų grupėse yra miegamieji
nuostabu! jau pora savaiciu lankome Uzupiuka! ir paciai teko paragauti darzelio maisto. ir labai skanu!!! as taip neisvirciau!
Sveiki,
Po ilgos pertraukos pažiūrėjau kas geresnio šioje mane dominančioje temoje apie Užupiuką. Tai turiu pasakyti, kad labai daug apie šį darželį sužinojau. Džiaugiuosiu, kad gerų atsiliepimų daugiau nei blogų. Manau, tikrai nuo pavasario dukrytę Tūlą vesime į šį darželį Klausykit, o kurioj vietoj ten netoli šaudykla yra?
Šaudykla ten prie Užupio gimnazijos kalnuose slepiasi
jei kas sugalvojote vesti nuo rudens i lopseli, tai nelaukite. Nunešiau pareiškimą, kad priimtų mano dukrą nuo rudens, tai jau buvo 37 pareiškimai. Man rodos ten 3 lopšelio grupės. tai jau reikia greičiau galvoti.
|