neisejo
Gal galetumet patarti, kaip atsikratyti varliu baimes? As ju paniskai bijau ir kas kart pamacius varle pradedu klykti is visos gerkles, asaros rieda upeliais, sirdis padvigubina darba. Bijau, kad sunui paaugus ta beda taps itin astri, nes kaime pas senelius pilna varliu. As net i darza kojos nekeliu, prie ezeru nenoriu vaziuoti, nes ten ju yra. Vienu zodziu jos man trumpina gyvenima. GAl galit patarti, kur kreiptis, kad sita baime butu nugaleta, ar tai imanoma??? Esu bandziusi ju nebijoti,
neisejo
sveikute. o oouou pasirodo as ne viena tokia, bijanti varliuuuu! ne tiek as ju bijau, kiek jos yra slykscios, jas pamacius, net per telika, burnoj ima kauptis seiles, noriu spjaudytis, nu bjaurios jos man, ta baime esu bandzius nugalet dar vaikystej ( augau kaime, tai zinai kiek ten ju..) bet man nepavyko, karta buvo uzsokus ant kojos, tai klykliau ir sokinejau 20 min...
o seip juk daugelis ko nors bijo, va o tu bijai ju - varliu, susitaikyk, o gal...tavo vaikas tau pades ju nebebijoti?
Siaip cia yra fobija . Kazkada jaunystes laikais mano drauge tokia turedavo ,atsimenu nueit prie ezero su ja buvo beda . Padejo buozgalviu auginimas ir anatomijos knyga ,ji ju megt nepradejo ,bet zviegt jau nebezviegia . Uzauginom buozgalviu tunta va buozgalvio nebijojo
ash irgi turiu shita 'fobija", bet ji atsirado vaikystej, kaip dabar pamenu ejau ir pamachiau 2 varles ir toooookias dideles viena ant kitos, ash tada taip pasishlykshtejau ir ishsigandau
Kiek zinau, paprastai uzsleptos problemos maskuojasi po tokiom baimem (varliu, sunu, lifto, tamsos). Kai pasakiau pazistamai psichologei, kad nenoriu liftu vaziuoti, iskart sukruto
Greičiausiai kad varlė niekuo dėta. Gal pradėti bijoti jos yra lengviau negu tarkim kokio kito mielesnio padarėlio.
O kodėl sūnus turėtų irgi bijoti varlių? Jeigu varlų baimė yra fobija (t. y. tokia stipri, kad trukdo gyventi), reiktų jos priežasčių ieškoti dirbant psichoterapijoje. |