Kaip dažnai pavyksta įrodyt savo teisybę, ar einat "do pobedy" :
Pastebėjau, kad jei bandai kažką atvirai, kad ir nemalonaus, bet teisybę pasakyt, sulauki kreivo žvilgsnio, kai kurių antipatijos, apkalbų ir t.t.Ar išties geriau tylėt vardan šventos ramybės ar norisi įrodyt tiesą, ar galit nutylėt, jei tikit savo teisumu, o jei neprakalbsit, neapginsit savęs, apie jus susidarys netinkamą nuomonę?
Kaip dažnai pavyksta įrodyt savo teisybę, ar einat "do pobedy" :
Lengvute o kas tau ka sako, tas kuris pavede ne karta? tada nekreipk demesio, kaip sakoma geriausiai nesilest kad ant taves jodinetu, tegu pratinasi ir tinkamai atlieka kas priklauso.
Buciau padariusi ta pati ;)
teisybes ieskau kur reikia ir kur nereikia. Mokykloj pravardziuodavo Tadu Blinda. Tik jauciu, kad geriau butu ne dazniau teisybes ieskoti, o geriau pasimokyti ieskoti kompromisu ir nusileisti. Sito tai dar as nelabai moku. Bet kaip sakoma, mokytis niekada nevelu
Nekreipk dėmesio lengvutę , visokių yra.Tegul gerai atlieka savo darbą ir niekas prie jų neskabinės .
Ypac sunku islikti darbe tokiems darbuotojams kurie, taip sakant, dirba darp kolektyvo ir vadovybes. Ir nereikia verstis per galva ir daryti darbe tvarka, vistiek tavo pastangu niekas neivertins. O jeigu negali laiku pateikti informacijos tai tiesiog pasakyk del ko negali pateikti, pasakyk kad dar negavai. Taip sakant "perevedi strelki", ir tegul atsako tas kas tikrai kaltas.
Nes as visa tai patyriau savo kailiuku :D
As vadovaujuosi tokiu principu - jei man neteikia informacijos laiku, tai ir as i paskutine vieta padedu tu "blogieciu" reikalus. Padarau paskiausiai, motyvuodama tuo, kad esu baaaaaisiai uzsiemusi. Labai suveikia. Dar labai suveikia finansine motyvacija - pvz., kol ner ataskaitu, tol nebus atlyginimu ir pan. ;D
Sveiki,
O ka padaryt kai del virsvalandziu, neteisybes kovoji - nieko, kai iskvieti net darbo inspekcija - taipogi niekas nesikeicia...Ka dar galima su tokiu sefu daryt? ne jau psaiduot ir iskelus rankas iseiti savo noru is tokio darbo? As toks zmogus - jei su manim graziuoju as viska padarysiu, bet kai ima s..ant galvos - tai - ...
Tai va, situacija yra tokia, kad turiu bendradarbe, kurios tiesiog negaliu pakest... O ji pastoviai maisosi po kojom, eina i visus musu podarbinius vakarelius..
QUOTE(Indruska @ 2005 12 04, 18:14) O jei nebūtų to vyro, ar ji lygiai taip pat būtų bjauri? Mano viena pažįstama pasakojo savo bendradarbės nuotykį, kai ta įsimylėjo bendradarbį ir visaip nekentė jo žmonos, progai pasitaikius vis įgeldavo, o vyras ramiai leido moterims rietis, nes tai "ne jo reikalas". Kuri iš jūsų jam esate "tikroji". O gal paprsčiausiai siektum su ja susidraugauti, tik vyras ne laiku pasimaišė? Greičiausiai nei viena nei kita, nes lakoniškas pasakojimas patarimus gali paversti niekiniais. QUOTE(Enija @ 2005 12 04, 17:22) O jei nebūtų to vyro, ar ji lygiai taip pat būtų bjauri? Mano viena pažįstama pasakojo savo bendradarbės nuotykį, kai ta įsimylėjo bendradarbį ir visaip nekentė jo žmonos, progai pasitaikius vis įgeldavo, o vyras ramiai leido moterims rietis, nes tai "ne jo reikalas". Kuri iš jūsų jam esate "tikroji". O gal paprsčiausiai siektum su ja susidraugauti, tik vyras ne laiku pasimaišė? Greičiausiai nei viena nei kita, nes lakoniškas pasakojimas patarimus gali paversti niekiniais. Ne, ji man nepatiko vos tik atejus i darba... Po keliu dienu supratau, kad niekada su ja nesutarsiu... QUOTE(Indruska @ 2005 12 04, 18:30) Ne, ji man nepatiko vos tik atejus i darba... Po keliu dienu supratau, kad niekada su ja nesutarsiu... Smulkūs kenkėjai yra mūsų sielos tobulintojai, todėl neįsileisk pagiežos į širdį, žiūrėk į viską iš aukščiau, taip kaip žiūrėtum į neišauklėtą svetimą vaiką. visokie pykčiai ir susierzinimas iš tavo pusės, pademonstruos ne pačias geriausias tavo puses tam vyrui. Darbe dažnai būna konkurencija ir bandymas kitą gramzdinti, jeigu užsiimsi emocijomis, gali būti suklaidinta ir padaryti lemtingą klaidą. Rask savo privalumus, o taip pat garbingai pripažink anos pranašumus. Jūs abi nekaltos, kad gyvenimas atvedė į vieną vietą šalia to paties vyro. Kam gaišti laiką pykčiams, neverta aukoti savo laiko tiems kurie tau yra nemalonūs. QUOTE(Enija @ 2005 12 04, 18:01) Smulkūs kenkėjai yra mūsų sielos tobulintojai, todėl neįsileisk pagiežos į širdį, žiūrėk į viską iš aukščiau, taip kaip žiūrėtum į neišauklėtą svetimą vaiką. visokie pykčiai ir susierzinimas iš tavo pusės, pademonstruos ne pačias geriausias tavo puses tam vyrui. Darbe dažnai būna konkurencija ir bandymas kitą gramzdinti, jeigu užsiimsi emocijomis, gali būti suklaidinta ir padaryti lemtingą klaidą. Rask savo privalumus, o taip pat garbingai pripažink anos pranašumus. Jūs abi nekaltos, kad gyvenimas atvedė į vieną vietą šalia to paties vyro. Kam gaišti laiką pykčiams, neverta aukoti savo laiko tiems kurie tau yra nemalonūs. Suprantu viska ir zinau, kad neverta pasiduoti emocijoms, stengiuosi atrodyt isdidi ir vaidinu, kad man nusispjaut i ju santykius...Bet kai pamatau, kad jis ja apkabina QUOTE(Indruska @ 2005 12 04, 19:20) Suprantu viska ir zinau, kad neverta pasiduoti emocijoms, stengiuosi atrodyt isdidi ir vaidinu, kad man nusispjaut i ju santykius...Bet kai pamatau, kad jis ja apkabina uj pavydas... nieka gero iš jo... o bandyt susidraugauti neišeitų? QUOTE(Indruska @ 2005 12 04, 22:10) Gavai sunkų išbandymą. Nebūtinai jų bendravimas gali kenkti tavo ateičiai, nebent ten pas juos jau viskas labai pažengę, o pati savo širdžiai neįsakysi... Jei savimi pasitiki, tai ženk ryžtingą žingsnį to vyro klausimu. Recepto nieks nepateiks, bet širdis pasakys. kol kas man atrodo, kad jautiesi pralaiminti.
situacija labai nemaloni,o dar blogiau,kad isiziurejot ta pati vyruka...o jis kaip speju i jus abi neziuri, arba ziuri kaip i bedradarbes...pasakyciau,kad nekreipk demesio ir pan,bet tikiu,kad tai neimanoma...o gal dar viskas apsislifuos?
siaip,as irgi turiu bendradarbe,kuri mane nervina,nes vaidina labai protinga...tipo baigus VU psichologijos magistra-tai kruta...bet is tiesu tokia tupa, tupa...o vaidina nezinia ka...ir visur kisa savo nosi...tas ziauriai nervina ir ne mane viena...visai jokio takto ir pan...o dar kai su savo vaikinu pradeda ciulbetis...ir dar taip,kad visi girdetu-nu taip vaikiska ir kvaila, nors moteris kaip ir subrendus-siaip ar taip 24 metu gal ir tu pasistenk tiesiog visai ignoruoti ja ir viskas
Net nezinau del to pazengimo...Na, buciavomes mes, pora karta pas ji nakvojau...
QUOTE(Indruska @ 2005 12 04, 23:05) Net nezinau del to pazengimo...Na, buciavomes mes, pora karta pas ji nakvojau... ale sekasi tam tavo bendradarbiui
Ne pora... As pati nesuprantu, kas man darosi..Viskas lyg ir nekaltai prasidejo, flirtavom flirtavom, o dabar suprantu, kad jis man rupi daugiau negu turetu...
Žaviuosi, kad Jūs šią temą atidarėte skyrelyje"Kertelė Sielai", juk niekas taip nebjauroja sielos kaip bjaurūs bendradarbiai. Kita vertus, jeigu Jūs su ta moterimi dirbate tą patį darbą ir domities tais pačiais vyrais, esate panaši į ją kaip 2 vandens lašai! Nepavydėkit, kad ji seksualesnė, juk
Pabandykite vadovautis bendražmogiškais-katalikiškais principasi.Paskaitykite skyrelį "Pyragas kaimynei"-tai apie toleranciją ir Supratingumą.
Nugis priimk tu jai dar kokį mielesnį bendradarbį
ne nu bet ir nafig tau toks vyras reikalingas, kuris tau tiesiai sviesiai pasako i akis, "va ta paukstyte tai sexuali" , haha taigi matosi kad pislius yra ir tiek, ta sexuali nusibos, susiras kita sexualia. Kazkoks stuobrys be visisko supratimo ka moterims galima sakyti garsiai, o ka geriau nutyleti. Sorry kad taip grieztai.
O del bendradarbiu, tai visiuose darbuose atsiranda zmoniu su kuriais tiesiog biolaukai nesutampa. Ir pas mus yra tokia vieva bendradarbe, kurios dauguma nemegsta, as ne isimtis, todel stengiuosi kuo maziau su ja bendrauti. Dziaugiuosi kad nesedime viename kabinete QUOTE(klumpele @ 2005 12 05, 10:23) ne nu bet ir nafig tau toks vyras reikalingas, kuris tau tiesiai sviesiai pasako i akis, "va ta paukstyte tai sexuali" , haha taigi matosi kad pislius yra ir tiek, ta sexuali nusibos, susiras kita sexualia. Kazkoks stuobrys be visisko supratimo ka moterims galima sakyti garsiai, o ka geriau nutyleti. Sorry kad taip grieztai. O del bendradarbiu, tai visiuose darbuose atsiranda zmoniu su kuriais tiesiog biolaukai nesutampa. Ir pas mus yra tokia vieva bendradarbe, kurios dauguma nemegsta, as ne isimtis, todel stengiuosi kuo maziau su ja bendrauti. Dziaugiuosi kad nesedime viename kabinete Kai jis taip pasake, tai abu biski QUOTE(Indruska @ 2005 12 05, 11:06) Kai jis taip pasake, tai abu biski Zinau kad sirdziai neisakysi, bet kam tau del kazkokio pisliaus kankintis, geriau susirask kita objekta, kuris del taves svaigtu aina sau nu bet ir santykiai pas jus tarp bendradarbiu, pas mus jei pasakytum "mazuti", mazu maziausiai liktum nesuprasta. QUOTE(klumpele @ 2005 12 05, 12:10) Zinau kad sirdziai neisakysi, bet kam tau del kazkokio pisliaus kankintis, geriau susirask kita objekta, kuris del taves svaigtu aina sau nu bet ir santykiai pas jus tarp bendradarbiu, pas mus jei pasakytum "mazuti", mazu maziausiai liktum nesuprasta. Tai cia ji viena vaiksto ir visus mazuciais vadina...matai, kai kurie zmones jau ne tik bendradarbiai, bet ir siaip draugai pasidare, kadangi kolektyvas nedidelis, tai lengvai kazkaip visi susibendravo... QUOTE(klumpele @ 2005 12 05, 13:10) aina sau nu bet ir santykiai pas jus tarp bendradarbiu, pas mus jei pasakytum "mazuti", mazu maziausiai liktum nesuprasta. A jooo. Ir dar važinėt nakvot pas kažkokį... Ot ir sako užtai - nori bėdos, tai leiskis į romanus su bendradarbiais ir kaimynais. Su "mažučiu" pas mus gal ir galima būtų, bet jau tikrai ne ta prasme O visgi meilės trikampiai darbe - tfu. Ir dirbt, ir gyvent trukdo, ir dar visi pliotkina QUOTE(Noa @ 2005 12 05, 12:19) A jooo. Ir dar važinėt nakvot pas kažkokį... Ot ir sako užtai - nori bėdos, tai leiskis į romanus su bendradarbiais ir kaimynais. Su "mažučiu" pas mus gal ir galima būtų, bet jau tikrai ne ta prasme O visgi meilės trikampiai darbe - tfu. Ir dirbt, ir gyvent trukdo, ir dar visi pliotkina Del pliotku tai tiesa,... QUOTE(Indruska @ 2005 12 05, 13:49) Del pliotku tai tiesa,... Ne kitaip, kaip tau pačiai reikia susirast kitą. Geresnį
nu ir situacija, sedziu dabar DARBE ir isivaizduoju kaip gerai, kad pas mane darbe jokiu "mazuciu" ar "pisliu" nera, taip ramu ir i darba nepasidazius galiu eiti
o siaip situacija tikrai rimta ir labai uzknisanti.... as kaip emocionalus zmogus galiu palinketi, kad tavo"mylimai" kolegei pasiulytu kita darba ir ji islektu kitu mazuliu kalbinti QUOTE(Indruska @ 2005 12 04, 17:14) Tai va, situacija yra tokia, kad turiu bendradarbe, kurios tiesiog negaliu pakest... O ji pastoviai maisosi po kojom, eina i visus musu podarbinius vakarelius.. jei ne tai, kad vilniuj gyveni, tai sakyciau, kad as ta tavo bendradarbė. nu bet rimtai. situacija viens prie vieno. tai jeigu vis delto mes bendradarbes, o net jeigu ir ne. galiu pasakyt is kitos puses: pirma nereikia issigalvot to ko nera, antra gal daugiau rupinkis savimi vietoj to, kad lietum pykti, kad kazkas kazkuo geresne uz tave. ai ka cia sau nuotaika gadintis pries vakara.
o pas mus darbe yra viena boba, kuri užsiima papildoma veikla: draudimas, platinama kosmetika, puodai ir visoks kitoks š.........
neįmanoma, vos neprivartauja QUOTE(Indruska @ 2005 12 04, 18:14) Tai va, situacija yra tokia, kad turiu bendradarbe, kurios tiesiog negaliu pakest... O ji pastoviai maisosi po kojom, eina i visus musu podarbinius vakarelius.. tIKRIAUSIAI tas bendradarbis labiau į ją žiūri nei į Tave ane dėl to ir pyksti QUOTE(Magas @ 2005 12 05, 13:59) nu ir situacija, sedziu dabar DARBE ir isivaizduoju kaip gerai, kad pas mane darbe jokiu "mazuciu" ar "pisliu" nera, taip ramu ir i darba nepasidazius galiu eiti o siaip situacija tikrai rimta ir labai uzknisanti.... as kaip emocionalus zmogus galiu palinketi, kad tavo"mylimai" kolegei pasiulytu kita darba ir ji islektu kitu mazuliu kalbinti Oj, aciu QUOTE(Žmona @ 2005 12 05, 17:09) tIKRIAUSIAI tas bendradarbis labiau į ją žiūri nei į Tave ane dėl to ir pyksti Einu todel, kad beveik visada jie mani iniciatyva ir vyksta, be to su kitais bendradarbiais super sutariu.O va,jos tainieks nekviecia,bet jai vienodai sviecia...O del ziurejimo, tai gal QUOTE(hobo @ 2005 12 05, 16:57) jei ne tai, kad vilniuj gyveni, tai sakyciau, kad as ta tavo bendradarbė. nu bet rimtai. situacija viens prie vieno. tai jeigu vis delto mes bendradarbes, o net jeigu ir ne. galiu pasakyt is kitos puses: pirma nereikia issigalvot to ko nera, antra gal daugiau rupinkis savimi vietoj to, kad lietum pykti, kad kazkas kazkuo geresne uz tave. ai ka cia sau nuotaika gadintis pries vakara. Manau, kad tikrai ne bendradarbes... O del to issigalvojimo tai nelabai supratau...
Indruska, negi tave tenkina situacija,kuri susiklosciusi tarp taves ir to vyruko?
beje,as nieko nemaciau-tai ir negaliu vertinti
Pritariu Ramunitai, jeigu tu tam vyrukui rimtai rūpėtum, jis nesikviestų tos bendradarbės į namus, neaiškintų tau kokia ji seksuali, tu jam būtum pati seksualiausia ir jis norėtų tik tavęs. Net jei ir išeitų ta bendradarbė iš darbo, tai nesutrukdytų tam vyrukui toliau su ja bendraut, be to, atsirastų kita. Ta bendradarbė niekuo dėta, bėda ta, kad tas vyrukas tikrai nėra tavęs įsimylėjęs. Turėk daugiau savigarbos, kam gaišti laiką kaip Enija sakė žmonėms, kurie tavęs nemyli? Dairykis kito vyruko - juk daug maloniau, kai ne tu, o tavęs siekia, dėl tavęs stengiasi, kai ne tu, o tau rodo visą dėmesį, šilumą ir meilę.
Aciu visoms uz nuomones ir pasisakymus...
QUOTE(Enija @ 2005 12 05, 20:54) Ar nemanai, kad esi verta gyvenime kažko geresnio nei rinkti trupinėlius, ar suteikti kažkokiam Фikniui malonumo stebėti kaip dėl jo kaunasi dvi moterys. aciu,bandysiu save itikinti,kad taip ir yra o is tikruju, tai ne dvi mes esam...nes jis turi panele su kuria jau senokai draugauja...
o as tai duosiu kita pasiulima, jei tikrai neiseis ismesti to vyruko is galvos ( o pabandyti tikrai verta ir net labai) pabandyk pakeisti taktika i visai priesinga, nekreip demesio nei i ji nei i ja, vaidink linksma ir draugiska, bet nei kiek nesidomincia juo ir koki bendradarbiu vakarely praleisk sakydama, kad yra kitu planau ar pan
QUOTE(Magas @ 2005 12 06, 09:41) o as tai duosiu kita pasiulima, jei tikrai neiseis ismesti to vyruko is galvos ( o pabandyti tikrai verta ir net labai) pabandyk pakeisti taktika i visai priesinga, nekreip demesio nei i ji nei i ja, vaidink linksma ir draugiska, bet nei kiek nesidomincia juo ir koki bendradarbiu vakarely praleisk sakydama, kad yra kitu planau ar pan Aciu QUOTE(Indruska @ 2005 12 05, 21:21) aciu,bandysiu save itikinti,kad taip ir yra o is tikruju, tai ne dvi mes esam...nes jis turi panele su kuria jau senokai draugauja... TAI KAM TAU TAS PISLIUS REIKALINGAS????????? DAR KARTA KLAUSIU???????? Va cia ir islindo sena kaip pasaulis dilema ir jos atsakymas, vyrai varo na lieva, oi kokios mes moterys nuskriaustos. Nifiga nenuskriaustos, kaip matosi moterys pacios susideda su krusliais o po to verkia kokios mes nelaimingos, vyrai mus isduoda. ATSIKVOSEK!
...ok, o ką pasiūlytumėt daryt su bendradarbe, kuri KAŽKODĖL labai lenda, domisi (nors pati turi iš pažiūros labai vykusią (nepraleidžia progos to pabrėžt) SAVO šeimą) mano asmeniniu gyvenimu? Koks jos reikalas? Ir kodėl įdomu? O sužinojusi, su šypsenėle pabrėžia "pamatysim, pamatysim, kas iš to išeis?" Nu kodėl žmonės negali tiesiog gyvent savo nuosavo gyvenimo? ir nekomentuot kitų? ir nepiktdžiugaut, kai kitam kas nors nepavyksta? kodėl, užuot išmetinėję šypseną "pamatysim, pamatysim...." ir laukdami su nekantrumu, kada pasitvirtins jų mintys, nemoka pasidžiaugt kito laime?
imu labai nepasitikėt žmonėm ir tampu labai uždara. Man tai nepatinka. QUOTE(wild @ 2005 12 06, 13:31) ...ok, o ką pasiūlytumėt daryt su bendradarbe, kuri KAŽKODĖL labai lenda, domisi (nors pati turi iš pažiūros labai vykusią (nepraleidžia progos to pabrėžt) SAVO šeimą) mano asmeniniu gyvenimu? Koks jos reikalas? Ir kodėl įdomu? O sužinojusi, su šypsenėle pabrėžia "pamatysim, pamatysim, kas iš to išeis?" Nu kodėl žmonės negali tiesiog gyvent savo nuosavo gyvenimo? ir nekomentuot kitų? ir nepiktdžiugaut, kai kitam kas nors nepavyksta? kodėl, užuot išmetinėję šypseną "pamatysim, pamatysim...." ir laukdami su nekantrumu, kada pasitvirtins jų mintys, nemoka pasidžiaugt kito laime? imu labai nepasitikėt žmonėm ir tampu labai uždara. Man tai nepatinka. suprantu pas mus viena labai mėgsta girtis ir primesti savo nuomonę kad ir kaip gerai gyventum, dirbtum, atrodytum, vis tiek ji geresnė ir labai mėgsta komentuoti mano poeilgius, rūbus, amžių, t.t. o kai saukau ką nors, žiūri taip nepatikliai, atseit netiki aš tai po biškį jau atsikertu aš gi ne skuduras, o tokia pati darbuotoja kaip ir Ji tiesa, atėjau be pažinčių tai va čia yra skirtumas
Bet Jūs man paaiškinkit - KAM žmonėms to reik? Nu kodėl negali savo gyvenimo gyvent ir viskas?
QUOTE(wild @ 2005 12 06, 14:01) taigi taip įdomiau gyventi o geriausias žmonių bruožas - tai patarimų dalinimas jei man reikia patarimo, aš ir klausiu, prašau bet neeeeeeeeeeeee.., žmonės nori būti paslaugūs ir padėti QUOTE(Indruska @ 2005 12 05, 21:21) Aš tai biškį nesupratau Oi, mieloji, mesk tu jį iš galvos. Reikia čia tau tokio. |