QUOTE(egle50 @ 2010 02 04, 14:39) na jame yra specializuotos grupes - alergisku vaiku, todel pateikinejom  o tai kodel ne i specializuota darzeli - gi Vilniuje yra alergiskiems vaikams skirtas darzelis? Jame nera priklausomybes pagal deklaruota gyvenama vieta ir priimta butent spec poreikiu turincius vaikus. O paprastas darzelis turi laikytis pirmenybes pagal deklaruota gyvenama vieta.
Vilniaus miesto savivaldybes internetiniame puslapyje skelbiama kuriuose darzeliuose yra laisvu vietu ir kiek tu vietu yra ,ir net kokiose grupese.
QUOTE(deluxe @ 2010 02 22, 17:37) Vilniaus miesto savivaldybes internetiniame puslapyje skelbiama kuriuose darzeliuose yra laisvu vietu ir kiek tu vietu yra ,ir net kokiose grupese. Informacija ten pasenus nuo vasaros. geriausiu atveju rugsejo menesio http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index....svd&subpg=v
Amaterasu
2010 02 25, 09:34
Gal galite parasyti kokia turetu buti suma, kuria siulyti vedejai? Koks tas vienkartinis "inasas"?Akivaizdu,kad jo reikia...
kas_as_esu?
2010 02 27, 11:43
QUOTE(pykstu @ 2010 02 25, 10:34) Gal galite parasyti kokia turetu buti suma, kuria siulyti vedejai? Koks tas vienkartinis "inasas"?Akivaizdu,kad jo reikia... Priklauso nuo darzelio. Mes nieko nemokejom, o petekom po poros men nuo uzsirasymo. Gretimam 500lt be eiles arba pazintys svietime (is dvieju mamu praktikos). Beje, mano vaikas lanko geresni darzeli nei pastarasis ir turi geresnes aukletojas, nei vienoje is grupiu, i kuria galejo patekti pinigus megstancios vedejos darzelyje. Bandykite klausti konkretaus darzelio temoje.
Man minėjo 800-1000 lt., bet dar gi reikia apsiverkti, pasiguosti ir t.t., žodžiu sukelti pasitikėjimą, kad iš tavęs paimtų
ErikaAlgirdasSkaiste
2012 02 01, 10:34
QUOTE(lika28 @ 2012 01 18, 16:08) Man minėjo 800-1000 lt., bet dar gi reikia apsiverkti, pasiguosti ir t.t., žodžiu sukelti pasitikėjimą, kad iš tavęs paimtų  na as atejau uzrasyti mergaite y darzely man pasake jog nera vietu as jei pasakiau nieko palauksiu ir liepiau duot lapa ja registruoti..po dvieju menesiu kazkaip atsirado eile  o nors sake jog be sansu papulti y ji sake kad tik laika gaistu laukdama...manau su tokiom kalbom kazkas tikejosi jog as "paremsiu" uz dyka darzely kad tik maniske ten papultu,bet as net nesiruosiau to daryti tai vat ir suliaukiau. todel teveliai neperdekit su tais kysiukais,patys neyvertine situacijos jau kisate pinigelius manau neverta skubeti
zuika23
2012 02 17, 15:24
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 02 01, 07:34) na as atejau uzrasyti mergaite y darzely man pasake jog nera vietu as jei pasakiau nieko palauksiu ir liepiau duot lapa ja registruoti..po dvieju menesiu kazkaip atsirado eile  o nors sake jog be sansu papulti y ji sake kad tik laika gaistu laukdama...manau su tokiom kalbom kazkas tikejosi jog as "paremsiu" uz dyka darzely kad tik maniske ten papultu,bet as net nesiruosiau to daryti tai vat ir suliaukiau. todel teveliai neperdekit su tais kysiukais,patys neyvertine situacijos jau kisate pinigelius manau neverta skubeti  šiaip pritariu šiai nuomonei, kad nereikia dalinti tų kyšių  pripratinam patys prie to, o paskui tik ir laukia  pernai maniškis nuo rudens nepateko, bet per daug ir nelindau į akis tai direktorei, bet šiemet tegul tik pabando nepriimti, kai nuo gimimo eilėje laukiam  o gimė metų pradžioje
Paulina26
2012 02 17, 17:05
pasakykit jus man, ar as ieskot nemoku, ar is tikruju visai nera vietu darzeliuose? i tuos du, kur buvom uzsirase, nepatenkam. kiek darzeliu apskambinau, visur sako ta pati - nera vietu. p.s. ieskom kaune. sakau gal yra ir sekmes istoriju?
evuxiene
2012 02 20, 16:47
gal zinote kokia situacia su darzeliai Klaipedoje?
Mes Vilniuje užsirašę, bet pakliūti- be šansų, "vietų nėra". Esame gal 50- ti už brūkšnio..Nors prašymą pateikėme tik gimus vaikučiui..
dushianerami
2012 02 28, 23:10
ar tikrai sarasai ir eiles i darzeli yra atskiros pagal gimimo metus? t.y. vaikas gimes sausi 2011metu bus toliau sarase, nors fiziskai padave prasyma gerokai anksciau uz vaiko mama, kuris gime 2010 kad ir gruodi? nejaugi taip yra? bet juk abu vaikuciai pretenduoja i tu paciu metu rugseji papulti. g.gif kazkas man sitoje vietoje nelogiska. kaip yra is tikro?
mijaxxx
2012 02 29, 09:00
mes irgi nepatenkam, toli uz bruksnio bet tikiuosi rudeni susitvarkyti socialine, tai tada jau eisiu per visas istaigas kad kaip nors priimtu, jei savam darzeli nepriims. kitaip tai niekaip.
dushianerami
2012 03 01, 08:45
jau galiu pati atsakyti i savo kl. issiaiskinau svietime. Taip eiles sudaromos pagal gimimo metus. ir jei darzelis nusprendzia, kad yra daug 2-2.5metu vaikuciu gimusiu metais anksciau, tai 1.5 metu vaikuciai, gal net 1.8m, nors pagal taisykles tokio amziaus vaikus darzelis priima - lieka uz borto, nes gime ne tais metais ir nesvarbu kad uzsirase gal net anksciau nei kaikurie 2metu maziukai. deja:( ta prasme turetu buti kuriama atskiros grupes 2011 gimusiems ir 2010m gimusiems. bet dznai pasitaiko, kad sako,oi daug yra 2010 gimimo, tai 2011 isvis nesudarysim grupiu siemet.
ausmare
2012 03 01, 16:43
QUOTE(dushianerami @ 2012 03 01, 09:45) jau galiu pati atsakyti i savo kl. issiaiskinau svietime. Taip eiles sudaromos pagal gimimo metus. ir jei darzelis nusprendzia, kad yra daug 2-2.5metu vaikuciu gimusiu metais anksciau, tai 1.5 metu vaikuciai, gal net 1.8m, nors pagal taisykles tokio amziaus vaikus darzelis priima - lieka uz borto, nes gime ne tais metais ir nesvarbu kad uzsirase gal net anksciau nei kaikurie 2metu maziukai. deja:( ta prasme turetu buti kuriama atskiros grupes 2011 gimusiems ir 2010m gimusiems. bet dznai pasitaiko, kad sako,oi daug yra 2010 gimimo, tai 2011 isvis nesudarysim grupiu siemet. bet matyt ir 2010 dvimetinukai nepaklius:) nes mums rugsejo 1 d jau bus 2 metai ire 1 diena..ir kolkas be prosvaisciu
avieciuuogiene
2012 03 01, 21:55
QUOTE(Amaterasu @ 2010 02 25, 09:34) Gal galite parasyti kokia turetu buti suma, kuria siulyti vedejai? Koks tas vienkartinis "inasas"?Akivaizdu,kad jo reikia... As galiu parasyti, kiek jus pagal baudziamaji kodeksa gautumete uz toki nusikaltima. Ar pagalvojot, kad nepriima, nes NERA VIETU, o ne siaip sau? Kad tevai, kurie pasirupina is anksto ir saziningai laukia sarase, tokiu kaip jus deka atsiduria uz borto? Kodel jus esat svarbesne? Kodel jusu vaikas ypatingesnis uz mamos, kuri nedave kysio, o pasirupino laiku? Cia jusu beda, jei nera vietu. Veskit i ta, kuriame yra. Veskit i privatu. Samdykit aukle. Pati priziurekit. Viena karta ispurtytu FNTT tokia aktyvia mamyte, tai visoms butu puikus precedentas.
mijaxxx
2012 03 01, 22:08
Vietu tikrai yra, o cia ne mamos kaltos o darzeliu direktores, kurios be kysiu nepriima. Tai jei su kysiais atsiranda vietu, tai jos ir be kysiu turetu buti, deja ne. Ir kaltinti mamu tikrai nera del ko. As ir pati duociau jei tureciau ir negaileciau. Papildyta: As sustinku, kad jei nepriima 2 metu vaiko tai ne tragedija, dar mazas, jam namie reikia pabuti, o ir mama iki 3 metu dar gali atostogas paimti, o ka daryti kai nepriima 4 metu vaiko, juk jam i mokykla neuzilgo reiks eiti, o kokia socializacija tokio vaiko bus, kuris su vaikais nebuna, va cia tai tikra problema. Ir daryk ka nori, kad tik vaika priimtu.
ausmare
2012 03 01, 22:36
QUOTE(avieciuuogiene @ 2012 03 01, 22:55) As galiu parasyti, kiek jus pagal baudziamaji kodeksa gautumete uz toki nusikaltima. Ar pagalvojot, kad nepriima, nes NERA VIETU, o ne siaip sau? Kad tevai, kurie pasirupina is anksto ir saziningai laukia sarase, tokiu kaip jus deka atsiduria uz borto? Kodel jus esat svarbesne? Kodel jusu vaikas ypatingesnis uz mamos, kuri nedave kysio, o pasirupino laiku? Cia jusu beda, jei nera vietu. Veskit i ta, kuriame yra. Veskit i privatu. Samdykit aukle. Pati priziurekit. Viena karta ispurtytu FNTT tokia aktyvia mamyte, tai visoms butu puikus precedentas. leiskit paklausti- ka reiskia "pasirupino laiku"? tikriausiai tokia kaip as mamyte ne viena ,kuri kone tiesiai is ligonines vaika i darzeli uzrasyti leke...ir ne i viena (2 pagal gyvenama vieta priklause), po to po "konsultacijos" su savivaldybe dar i keleta, arciau darbo...nu ir ka- jokiu prosvaisciu del patekimo iki mokyklos.... ar tikrai mano beda kad nera vietu,ir kad dirbantys zmones nesukrapsto privaciam darzeliui?auklei?
Smiltele82
2012 03 01, 22:39
Jei mes nepapulsim irgi bandysiu nešti kyšį. Ir tikrai ne dėl to, kad nustumti normalių tėvų vaikučius. Esmė pašalpiniuose, kurių pastaruoju metu priviso tikrai daug ir tik vienetai nusipelno tos pirmenybės. P.S Užsirašėm iškart po gimimo į vietos darželį ir dar į porą 7 km spinduliu. Jei toliau tikrai nebeapsimoka vežioti. Jau geriau privatus., bet jis kainuoja ojjj, taigi renkuosi kyšį.
avieciuuogiene
2012 03 02, 13:36
QUOTE(ausmare @ 2012 03 01, 22:36) leiskit paklausti- ka reiskia "pasirupino laiku"? tikriausiai tokia kaip as mamyte ne viena ,kuri kone tiesiai is ligonines vaika i darzeli uzrasyti leke...ir ne i viena (2 pagal gyvenama vieta priklause), po to po "konsultacijos" su savivaldybe dar i keleta, arciau darbo...nu ir ka- jokiu prosvaisciu del patekimo iki mokyklos.... ar tikrai mano beda kad nera vietu,ir kad dirbantys zmones nesukrapsto privaciam darzeliui?auklei? Taip, jei jums nera, kur deti vaiko - jusu beda. Nesakau, kad su vietomis darzeliuose nera problemu. Situacija liudna, bet tai yra jusu beda. Nes jusu vaikas nerupes niekam labiau negu rupi jums. Bet kodel jusu vaikas po kysio turi atsirasti saraso virsuje? Tai tu tevu, kurie saziningai laukia arba saziningai is biednumo, vaikai prastesni? Jiems maziau reikia i darzeli vaika ikisti? Papildyta:QUOTE(mijaxxx @ 2012 03 01, 22:08) Vietu tikrai yra, o cia ne mamos kaltos o darzeliu direktores, kurios be kysiu nepriima. Tai jei su kysiais atsiranda vietu, tai jos ir be kysiu turetu buti, deja ne. Ir kaltinti mamu tikrai nera del ko. As ir pati duociau jei tureciau ir negaileciau. Papildyta:As sustinku, kad jei nepriima 2 metu vaiko tai ne tragedija, dar mazas, jam namie reikia pabuti, o ir mama iki 3 metu dar gali atostogas paimti, o ka daryti kai nepriima 4 metu vaiko, juk jam i mokykla neuzilgo reiks eiti, o kokia socializacija tokio vaiko bus, kuris su vaikais nebuna, va cia tai tikra problema. Ir daryk ka nori, kad tik vaika priimtu. Kaltinti uz nusikaltima negalima tik nepakaltinamu. O tos mamos, kurios nesa kysius, tikriausiai nera nepakaltinamos. Sazines neturejimas ir akiplesiskumas yra dangstytis prasta situacija darzeliuose ir del to nesti kysi. Man taip niekas ir neatsako - kodel jusu vaikas, esantis sarase po mano vaiko, yra svarbesnis? Nes mama nusikaltele? Papildyta:QUOTE(Smiltele82 @ 2012 03 01, 22:39) Jei mes nepapulsim irgi bandysiu nešti kyšį. Ir tikrai ne dėl to, kad nustumti normalių tėvų vaikučius. Esmė pašalpiniuose, kurių pastaruoju metu priviso tikrai daug ir tik vienetai nusipelno tos pirmenybės. P.S Užsirašėm iškart po gimimo į vietos darželį ir dar į porą 7 km spinduliu. Jei toliau tikrai nebeapsimoka vežioti. Jau geriau privatus., bet jis kainuoja ojjj, taigi renkuosi kyšį. Smiltele82, o jus nesdama kysi paprasysit, kad nustumtu tik "nenormaliu" tevu vaikucius? Jums negeda? Net jei taip prasytumet (ko garantuoju 100%, kad nebus), ar jus jauciates gerai skriausdama asocialia seima? Joje augantys vaikai savaime prastesni uz jusu-nusikalteles vaika? Kad gal ne? Jums neapsimoka vezti toliau nei 7 km? Cia juokaujate, tikiuosi. Man neapsimoka, todel geriau nesiu kysi. Virsunes. Beje, nenustebkit savo vaiku darzeliuose netiketa atomazga, nes rasot internete, kur deka IP adreso FNTT lengvai susems visas kumutes nusikalteles. Bus pamoka visoms.
ausmare
2012 03 02, 14:47
QUOTE(avieciuuogiene @ 2012 03 02, 14:36) Taip, jei jums nera, kur deti vaiko - jusu beda. Nesakau, kad su vietomis darzeliuose nera problemu. Situacija liudna, bet tai yra jusu beda. Nes jusu vaikas nerupes niekam labiau negu rupi jums. Bet kodel jusu vaikas po kysio turi atsirasti saraso virsuje? Tai tu tevu, kurie saziningai laukia arba saziningai is biednumo, vaikai prastesni? Jiems maziau reikia i darzeli vaika ikisti? Papildyta:Kaltinti uz nusikaltima negalima tik nepakaltinamu. O tos mamos, kurios nesa kysius, tikriausiai nera nepakaltinamos. Sazines neturejimas ir akiplesiskumas yra dangstytis prasta situacija darzeliuose ir del to nesti kysi. Man taip niekas ir neatsako - kodel jusu vaikas, esantis sarase po mano vaiko, yra svarbesnis? Nes mama nusikaltele? Papildyta:Smiltele82, o jus nesdama kysi paprasysit, kad nustumtu tik "nenormaliu" tevu vaikucius? Jums negeda? Net jei taip prasytumet (ko garantuoju 100%, kad nebus), ar jus jauciates gerai skriausdama asocialia seima? Joje augantys vaikai savaime prastesni uz jusu-nusikalteles vaika? Kad gal ne? Jums neapsimoka vezti toliau nei 7 km? Cia juokaujate, tikiuosi. Man neapsimoka, todel geriau nesiu kysi. Virsunes. Beje, nenustebkit savo vaiku darzeliuose netiketa atomazga, nes rasot internete, kur deka IP adreso FNTT lengvai susems visas kumutes nusikalteles. Bus pamoka visoms. ziauriai nuskambes, bet nusikalteliu vaikams (teistu) yra pirmenybe....likimo ironija ane:)  pagaliau supratau sitos "pirmenybes " prasme:)
Smiltele82
2012 03 02, 16:33
Realiai daugiausia šioje situacijoje kalta valstybė (na reikia gi ką nors apkaltinti  ), kad nesirūpina ateities kartomis ir nestato daržų. Man tai kas, whatever, aš turiu galimybes leisti į privatų, bet nenoriu iš principo, nors gal ir teks Dėl kyšio. Paprotinkit, kuo už mano vaiką blogesnis vaikas kokios nors asocialės, kuri sėdi namie ir gauna pirmenybę, a? Nors ginčytis čia irgi nėra prasmės, visi mes turim savo nuomonę. Mano tokia - kol mano vaiką kažkas stums aš stumsiu kitus. Juk paėmus patį papraščiausią bandos principą išgyvena stipriausieji ir gudriausieji. Kaip bebūtų gaila, bet tai tenka taikyti ir vaikams šiuo atveju.
ausmare
2012 03 02, 17:56
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 03 02, 17:33) Realiai daugiausia šioje situacijoje kalta valstybė (na reikia gi ką nors apkaltinti  ), kad nesirūpina ateities kartomis ir nestato daržų. Man tai kas, whatever, aš turiu galimybes leisti į privatų, bet nenoriu iš principo, nors gal ir teks Dėl kyšio. Paprotinkit, kuo už mano vaiką blogesnis vaikas kokios nors asocialės, kuri sėdi namie ir gauna pirmenybę, a? Nors ginčytis čia irgi nėra prasmės, visi mes turim savo nuomonę. Mano tokia - kol mano vaiką kažkas stums aš stumsiu kitus. Juk paėmus patį papraščiausią bandos principą išgyvena stipriausieji ir gudriausieji. Kaip bebūtų gaila, bet tai tenka taikyti ir vaikams šiuo atveju. pritariu jums- is tiesu kuo dirbanciu tevu vaikai blogesni uz socialiniu- tuo labiau kad jiems net jokia eile negzistuoja- siandien paduoda prasyma, o vos ne rytoj jau gali lankyti...... bjauru darosi, kai tik izengus pro darzelio direktoriu duris-pirmas klausimas: "kokie jus?"......po atsakymo- "normalus" dazniausiai seka atsiprasymas, kad niekuo negali padeti......
mijaxxx
2012 03 02, 19:02
o as nei kiek nekaltinu tu socialiu, gal jus patys noretumete keleta menesiu pagyventi uz maziau nei 350 lt zmogui, pamatytumete kaip gerai.
Smiltele82
2012 03 02, 19:08
QUOTE(mijaxxx @ 2012 03 02, 20:02) o as nei kiek nekaltinu tu socialiu, gal jus patys noretumete keleta menesiu pagyventi uz maziau nei 350 lt zmogui, pamatytumete kaip gerai. Nors sakoma neatsisakyti nei ubago lazdos nei tiurbos ir ten dar kažko, bet mūsų šeimai tai kol kas nešviečia ir nemanau, kad šviestų kol esame neperžengę ~ 50. Esame jauni, sveiki, tad galima užsidirbti, extra atveju užsienis. Iš tokios pašalpos pragyventi neįmanoma. Apie egzistavimą nekalbu, ne tokia mano natūra.
ausmare
2012 03 03, 09:31
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 03 02, 20:08) Nors sakoma neatsisakyti nei ubago lazdos nei tiurbos ir ten dar kažko, bet mūsų šeimai tai kol kas nešviečia ir nemanau, kad šviestų kol esame neperžengę ~ 50. Esame jauni, sveiki, tad galima užsidirbti, extra atveju užsienis. Iš tokios pašalpos pragyventi neįmanoma. Apie egzistavimą nekalbu, ne tokia mano natūra. idomu nutikima turejom prie vieno zveryno darzelio vartu-atejo pasipiktines daugiavaikis tevelis. Pagal amziu- sakyciau 30-40 metu...buvo pasipiktines kad sumazino pasalpa.....pasirodo nuo sausio ivede nauja tvarka- jei bedarbiu tevu vaikas nelanko darzelio, jie isbraukiami is darbo birzos sarasu...Pasipiktines tevas liejo mums nuoskauda- tai klodel as dabar turiu palikti seima ir EITI DIRBTI..... stovejau apstulbusi- su pirmuoju isejau dirbti ,kai jam buvo metai ir 3 men.- butent del to kad truko pinigu......sutinku kad sunku pragyventi is pasalpu....bet tai ne priezastis prie skurdo vesti kitas seimas....galu gale ivesti kazkoki proporcijos principa.... be to su pirmuoju patekom i ketvirta is eiles darzeli...o su antruju- i desimt kreipemes- niekur nepatenkam.....
dushianerami
2012 03 03, 17:16
QUOTE(mijaxxx @ 2012 03 02, 20:02) o as nei kiek nekaltinu tu socialiu, gal jus patys noretumete keleta menesiu pagyventi uz maziau nei 350 lt zmogui, pamatytumete kaip gerai. o kuo tai susije su eilemis i darzeli?? argi sededamas namie be darbo negali laiku jo uzrasyti, kaip visi dirbantys zmones?gime ir nueini i darziuka. kam reikalingas patekimas be eiles? as va tos vietos nesuprantu. ar cia kazkas susijes su pagalba finansiskai per darzeli tokioms seimoms? bet jei jie nedirba tai juk gali ramiai sau vaikuti auginti namie ir netureti papildomu islaidu reikalingu darzelyje. kad ir visokiu priemon iu pirkimai ir panasiai
ausmare
2012 03 03, 19:35
QUOTE(dushianerami @ 2012 03 03, 18:16) o kuo tai susije su eilemis i darzeli?? argi sededamas namie be darbo negali laiku jo uzrasyti, kaip visi dirbantys zmones?gime ir nueini i darziuka. kam reikalingas patekimas be eiles? as va tos vietos nesuprantu. ar cia kazkas susijes su pagalba finansiskai per darzeli tokioms seimoms? bet jei jie nedirba tai juk gali ramiai sau vaikuti auginti namie ir netureti papildomu islaidu reikalingu darzelyje. kad ir visokiu priemon iu pirkimai ir panasiai  buvo mano sunaus grupei vienas berniukas, kur seima labai sunkiai vertesi.tai pastoviai "uzdedinedavom" uz juos....per sventes ar pan.....nebuvo jokios nuoskaudos ar kazko pan. tiesiog vaiko buvo gaila......motina nenoredavo vesti i eglute, nes neturedavo pinigu kaledu seniui....tai tardavausi su aukletoja, kad paskatintu mama vesti vaikeli- nes moketi jiems nereiks.... bet kas link patikimo i darzeli...nu tikrai ...turi gi buti kazkokios ribos...galu gale ivardinti kad darzeliai yra tik socialiai remtiniems ir viskas..... is tikro laiku uzrasyti vaika i darzeli pinigu nereikia.....
marina86
2012 03 12, 13:51
Mes i darzeli vaika uzrasem iskart gave gimimo liudijima, skambino is darzelio klause ar reikes darzelio, pakviete i tevu susirinkima balandzio menesi, taigi manau eisime nuo rugsejo. Apie jokias pirmenybes nesake ir neklause, turbut patekt i darzeli realu. Nors girdejau Vilniuje ir Kaune sunkiau... Pakraupau nuo kai kuriu mamu poziurio i soc. remtinas seimas  Kodel jus galvojat kad tevai butinai nieko neveikia ir ju vaikai blogesni uz "normaliu seimu" kaip rasot? Turiu ne viena pvz seimu kurios gauna soc. pasalpa, nes vienas is tevu negali dirbti (augina kudiki, studijuoda dieniniam ir t.t.), arba kai seimoj yra daugiau nei vienas vaikas, o tevai dirba uz minimalia alga. Nebutinai gaunantys soc. pasalpa yra tinginiai ar asocialus, kurie visa gyvenima gyvena is pasalpu, buvo ir musu seimoj toks laikotarpis kai teko gauti pasalpa, nemantau tame nieko gero, tikrai nenorejom toliau gyvent is minimaliu pajamu kad tik vaikui darzelyje butu pirmenybe Manau normalu kad tokiom seimom teikiama pirmenybe, nes ju tevai sunkiau verciasi. Bet manau ir jie turetu uzrasyt vaika is anksto, nes kazkokia nesamone gaunasi, kazkas stovi eilej 2 ar ilgiau metu, o kitas turintis pirmenybe sugalvojo ir veda kita diena  Tai jei visiem soc. remtiniem nereikia laukt eiles, iseina grupej visi soc. remtini ir tik vienas du vaikai is paprastos seimos? Galvojau tik is anksto uzsirase soc. remtini pirmenybe gauna, ir ne is paskutines vietos i pirma, o tarkim is kokios 40 i 38... Ar tikrai taip yra?
cia_as_vel
2012 03 12, 20:15
QUOTE(marina86 @ 2012 03 12, 14:51) Mes i darzeli vaika uzrasem iskart gave gimimo liudijima, skambino is darzelio klause ar reikes darzelio, pakviete i tevu susirinkima balandzio menesi, taigi manau eisime nuo rugsejo. Apie jokias pirmenybes nesake ir neklause, turbut patekt i darzeli realu. Nors girdejau Vilniuje ir Kaune sunkiau... Pakraupau nuo kai kuriu mamu poziurio i soc. remtinas seimas  Kodel jus galvojat kad tevai butinai nieko neveikia ir ju vaikai blogesni uz "normaliu seimu" kaip rasot? Turiu ne viena pvz seimu kurios gauna soc. pasalpa, nes vienas is tevu negali dirbti (augina kudiki, studijuoda dieniniam ir t.t.), arba kai seimoj yra daugiau nei vienas vaikas, o tevai dirba uz minimalia alga. Nebutinai gaunantys soc. pasalpa yra tinginiai ar asocialus, kurie visa gyvenima gyvena is pasalpu, buvo ir musu seimoj toks laikotarpis kai teko gauti pasalpa, nemantau tame nieko gero, tikrai nenorejom toliau gyvent is minimaliu pajamu kad tik vaikui darzelyje butu pirmenybe Manau normalu kad tokiom seimom teikiama pirmenybe, nes ju tevai sunkiau verciasi. Bet manau ir jie turetu uzrasyt vaika is anksto, nes kazkokia nesamone gaunasi, kazkas stovi eilej 2 ar ilgiau metu, o kitas turintis pirmenybe sugalvojo ir veda kita diena  Tai jei visiem soc. remtiniem nereikia laukt eiles, iseina grupej visi soc. remtini ir tik vienas du vaikai is paprastos seimos? Galvojau tik is anksto uzsirase soc. remtini pirmenybe gauna, ir ne is paskutines vietos i pirma, o tarkim is kokios 40 i 38... Ar tikrai taip yra?tikrai taip  meta į pirmas vietas iš tikrųjų, nesvarbu kada pateikiamas prašymas. Beje, aš irgi pritariu, kad soc. remtiniems neturėtų būti pirmenybė patekti į darželį. Juk jie ir taip gauna lengvatą - mokesčio.
mijaxxx
2012 03 12, 20:28
As tai uz soc. remtinu pirmenybe, ir pati taip tikiuosi patekti, bet mes uzsirase, tad uzsirasyti manau, kad reiktu, bet jei nepateksim ten kur uzsirase, galbut tada pateksim kitur kur nebusim uzsirase.
Smiltele82
2012 03 12, 20:33
Realiai būtų geriausiai, jei visi vaikai būtų priimami pagal eiliškumą, nepriklausomai nuo visokių soc. ir etc. Jei taip reikia, tegu tie soc. nemoka už darželį ir pan. Aš neesu nusiteikus prieš normalius soc'us. Bet kita vertus, jei per juos nepakliūnam į daržus, tai per metus privačiam metam ~ 12000 Lt * ~ 5 lankymo metai, tai vos ne 1k. butukas išeina. Tai kodėl mano vaikas ir mano šeima turi prarasti šiuos pinigus.
mijaxxx
2012 03 12, 20:39
Tai jus tik prarandat tuos pinigus, bet turit uz ka sumoketi, o soc remtini neturi uz ka sumoketi auklei ar privaciam darzeliui. Papildyta: Beje, niekada nebus taip kad soc. remtini netures pirmenybes, nes taip butu pazeidziamos ju kaip mazai pajamu turinciu zmoniu teises.
ausmare
2012 03 13, 08:22
QUOTE(mijaxxx @ 2012 03 12, 21:39) Tai jus tik prarandat tuos pinigus, bet turit uz ka sumoketi, o soc remtini neturi uz ka sumoketi auklei ar privaciam darzeliui. Papildyta:Beje, niekada nebus taip kad soc. remtini netures pirmenybes, nes taip butu pazeidziamos ju kaip mazai pajamu turinciu zmoniu teises. retorinis klausimas- ka daryti tiems ,kurie vos suduria gala su galu, bet nera socialiai remtini ir aisku neturi pinigu privaciam darzeliui ar auklei...kurie augina pavyzdziui viena mokyklinio amziaus vaika, kita darzelinio......bet tuo paciu yra pagrindiniai mokesciu moketojai...... neturiu neigiamo nusiteikimo pries konkrecia socialine grupe......... cia tik mano pamastymai Vaikų teisės Kiekvienas vaikas turi naudotis teisėmis be jokių išimčių ir skirtumų ar diskriminavimo rasės, odos, spalvos, lyties, kalbos, religijos, politinių ar kitokių pažiūrų, tautybės, socialinės kilmės, turtinės, luomo padėties ar kitokių jį patį ar jo šeimą liečiančių aplinkybių pagrindu. Vaiko teisių deklaracija teise bendrauti su bendraamziais . Svarbiausia ir pagrindinė priemonė, leidžianti užtikrinti harmoningą ikimokyklinio amžiaus vaiko raidą, yra [B]darni ir palanki šeimos aplinka, o svarbiausia paslauga šeimai užtikrinti ikimokyklinių institucijų paslaugų prieinamumą ir kokybę. Vienas pagrindinių principų Vaiko teisių konvencijoje yra vaiko vystymasis. Šis principas suformuluotas 6 straipsnio 2 dalyje: ,,Valstybės dalyvės užtikrina didžiausią galimybę vaikui gyventi ir sveikai vystytis. Terminui ,,vystymasis suteikiamas kokybinis matas. Jis yra susijęs su kiekvienu vaiku, jo fizine ir protine sveikata, dvasine, moraline, socialine ir kultūrine raida. Vystymasis tai vaiko teisė į švietimą, kuri išdėstyta 29 straipsnyje : ,, ...kuo visapusiškiau ugdyti vaiko asmenybę, talentą ir protinius bei fizinius sugebėjimus... (Žin., 1995, Nr. 60-1501). Lietuvos Respublikos Švietimo įstatymo (Žin. 2003, Nr. 63-2853) 7 straipsnyje apibrėžiama ikimokyklinio ugdymo paskirtis, glaudžiai siejasi su Vaiko teisių konvencija - ,,p adėti vaikui tenkinti prigimtinius, kultūros, taip pat ir etninės, socialinius, pažintinius poreikius. Ikimokyklinis ugdymas Lietuvoje priskiriamas neformaliajam švietimui - ,, tai švietimas, vykstantis pagal įvairias švietimo poreikių tenkinimo, kvalifikacijos tobulinimo ir papildomos kompetencijos įgijimo programas (Žin. 2003, Nr. 63-2853 6str., 2dalis). graziai skamba ane?
cia_as_vel
2012 03 13, 09:47
QUOTE(ausmare @ 2012 03 13, 09:22) retorinis klausimas- ka daryti tiems ,kurie vos suduria gala su galu, bet nera socialiai remtini ir aisku neturi pinigu privaciam darzeliui ar auklei...kurie augina pavyzdziui viena mokyklinio amziaus vaika, kita darzelinio......bet tuo paciu yra pagrindiniai mokesciu moketojai...... neturiu neigiamo nusiteikimo pries konkrecia socialine grupe......... cia tik mano pamastymai Vaikų teisės Kiekvienas vaikas turi naudotis teisėmis be jokių išimčių ir skirtumų ar diskriminavimo rasės, odos, spalvos, lyties, kalbos, religijos, politinių ar kitokių pažiūrų, tautybės, socialinės kilmės, turtinės, luomo padėties ar kitokių jį patį ar jo šeimą liečiančių aplinkybių pagrindu. Vaiko teisių deklaracija teise bendrauti su bendraamziais . Svarbiausia ir pagrindinė priemonė, leidžianti užtikrinti harmoningą ikimokyklinio amžiaus vaiko raidą, yra [B]darni ir palanki šeimos aplinka, o svarbiausia paslauga šeimai užtikrinti ikimokyklinių institucijų paslaugų prieinamumą ir kokybę. Vienas pagrindinių principų Vaiko teisių konvencijoje yra vaiko vystymasis. Šis principas suformuluotas 6 straipsnio 2 dalyje: ,,Valstybės dalyvės užtikrina didžiausią galimybę vaikui gyventi ir sveikai vystytis. Terminui ,,vystymasis suteikiamas kokybinis matas. Jis yra susijęs su kiekvienu vaiku, jo fizine ir protine sveikata, dvasine, moraline, socialine ir kultūrine raida. Vystymasis tai vaiko teisė į švietimą, kuri išdėstyta 29 straipsnyje : ,, ...kuo visapusiškiau ugdyti vaiko asmenybę, talentą ir protinius bei fizinius sugebėjimus... (Žin., 1995, Nr. 60-1501). Lietuvos Respublikos Švietimo įstatymo (Žin. 2003, Nr. 63-2853) 7 straipsnyje apibrėžiama ikimokyklinio ugdymo paskirtis, glaudžiai siejasi su Vaiko teisių konvencija - ,,p adėti vaikui tenkinti prigimtinius, kultūros, taip pat ir etninės, socialinius, pažintinius poreikius. Ikimokyklinis ugdymas Lietuvoje priskiriamas neformaliajam švietimui - ,, tai švietimas, vykstantis pagal įvairias švietimo poreikių tenkinimo, kvalifikacijos tobulinimo ir papildomos kompetencijos įgijimo programas (Žin. 2003, Nr. 63-2853 6str., 2dalis). graziai skamba ane?  butent todel soc. remtini neturėtų turėti pirmumo teisės eilėje į darželį
Hemera_
2012 03 13, 11:47
na ir ka, as paskambinau siandien Neformaliojo švietimo poskyri, kad pasakytu man ka daryti, kad vaikui 2,5 m (pagal gyvenama vieta mums be sansu papulti) kaip rasti laisva vieta mums, internete info jokios nera. Tai atsakymas buvo, kad as jums nieko padeti negaliu, bet pabandykite paskambinti i darzelius (pasake tris darzelius), kurie arciausiai musu namu. Pati zinau,kad skambinti yra neverta, nes dazniausias atsakymas yra- vietu nera. Tad bandysiu siomis dienomis asmeniskai vaziuoti i tuos darzelius.
Smiltele82
2012 03 13, 15:05
QUOTE(mijaxxx @ 2012 03 12, 21:39) Tai jus tik prarandat tuos pinigus, bet turit uz ka sumoketi, o soc remtini neturi uz ka sumoketi auklei ar privaciam darzeliui. Papildyta:Beje, niekada nebus taip kad soc. remtini netures pirmenybes, nes taip butu pazeidziamos ju kaip mazai pajamu turinciu zmoniu teises. Taip, mes turime, nes savo laiku aš dirbau, o dabar vyras aria viršvalandžius, kad galėtume oriai gyventi ir negyventi nuo algos iki algos. Kas trukdo kitiems dirbti, a?
Sveikos mamos, PADĖKIT ĮKURTI NAUJĄ DARŽELĮ beveik Vilniuje, netoli regitros, Liudvinavo kaimelyje. Jei pavyks surinkti atitinkamą skaičių vaikų, turėsim leidimą dabartinę pradinę mokyklą nuo rugsėjo pertvarkyti į nedidelį darželį su dviem grupėm lietuvių ir mišria rusų-lenkų. Kiek supratau, trūksta tik vaikų.
per AŽ
Raganaa999
2012 04 03, 12:26
Nesuprantu ir as kodel soc. remtiniems pirmenybe  arba daugiavaikei seimai pirmenybe.. du lanko mokykla, o treciam pirmenybe i darzeli  Kaip gerai kad pas mus Siauliuose jau pernai visas pirmenybes nueme, deja ir del broliu sesiu  bet lygtai svarsto sita grazinti pirmenybe.. O bet taciau, kai pagalvoji apie vaikus, kurie auga soc remtinuose seimose, su asocialiais tevais, tai irgi gaila. Jau geriau i darzeli tegul keliauja kur bus pavalge ir pailseje ir pazaide, nei sedes namie su gerianciais tevais, nevalge ir t.t.. O idealiausia butu jei valstybe pasirupintu kad vietu niekam netruktu, ir priimti i darzelius butu visi norintys
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 03 13, 16:05) Taip, mes turime, nes savo laiku aš dirbau, o dabar vyras aria viršvalandžius, kad galėtume oriai gyventi ir negyventi nuo algos iki algos. Kas trukdo kitiems dirbti, a?  pvz neranda darbo,taip yra tu kurie nenori dirbti,bet tie kurie ir nori,kartais neranda,o tokiu visai nemazas skaicius jums gal atrodo,kad i darbo vieta priimti turetu belenka,bet deja, darbdaviai nori kvalifikuotu ir geru darbuotoju
krizeee
2012 04 04, 09:48
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 04 03, 12:26) Nesuprantu ir as kodel soc. remtiniems pirmenybe  arba daugiavaikei seimai pirmenybe.. du lanko mokykla, o treciam pirmenybe i darzeli  Kaip gerai kad pas mus Siauliuose jau pernai visas pirmenybes nueme, deja ir del broliu sesiu  bet lygtai svarsto sita grazinti pirmenybe.. O bet taciau, kai pagalvoji apie vaikus, kurie auga soc remtinuose seimose, su asocialiais tevais, tai irgi gaila. Jau geriau i darzeli tegul keliauja kur bus pavalge ir pailseje ir pazaide, nei sedes namie su gerianciais tevais, nevalge ir t.t.. O idealiausia butu jei valstybe pasirupintu kad vietu niekam netruktu, ir priimti i darzelius butu visi norintys  joa, mane irgi nervina tokia sistema. Na pvz. yra pirmenybe studentams jeigu as neklystu...Tai jis mokosi del saves, kodel kazkas turi islaikyti ta studenta, plius jo vaikui darzelyje vieta yra, o zmones, kurie turi abu darbus, islaiko kitus socialiai silpnesnius zmones, turi savo vaika vesti i privacius darzelius????? Papildyta:QUOTE(Reika @ 2012 04 04, 08:25)  pvz neranda darbo,taip yra tu kurie nenori dirbti,bet tie kurie ir nori,kartais neranda,o tokiu visai nemazas skaicius jums gal atrodo,kad i darbo vieta priimti turetu belenka,bet deja, darbdaviai nori kvalifikuotu ir geru darbuotoju o man atrodo tikrai yra nemaza dalis, kuri nenori dirbti....zmones, kurie nori - eis dirbt bet ka, sluos gatves, valys kabinetus, bet tures savo kasni. O didzioji dalis bedarbiu (kalbu apie jauno darbinio amziaus zmones, o ne tuos, kurie pateko i istorijos mesmale ir yra jau vyresnio amziaus) tingi, ne lygis ir panasiai.
marina86
2012 04 04, 10:00
Matau daug kas neskiria termino "soc. remtinas" nuo "asocialus"  Jeigu seima yra soc. remtina ir gauna pasalpa nes ju pajamos mazos, nereiskia kad butinai seimoje kazkas geria, smurtauja, vaikai negauna valgyt, o tevai nedirba  Pvz abu tevai dirba uz minimuma, o seimoje tarkim 4 vaikai - seima tampa soc. remtina, nes vienam seimos nariui nesigauna 350 Lt/men. Arba jei dirba vienas tetis, o mama tarkim mokosi dieniniam arba negali dirbti del sveikatos. Dar daznai mazam miestely nelengva kad ir uz minimuma darba rast, taigi jei nedirba nebutinai savo noru. Zodziu nebutinai tokioj seimoj kazkas geria ir skriaudzia vaikus. O stai asocialios seimos pvz, deja realus - jauna moteris turi 6 vaikus nuo skirtingu vyru, gyvena 2 kambariu bute, kartu dar geriantis sugyventinis. Vaikas visiskai nesirupinama, nuolat rinksmai girdisi, kas savaite juos lanko soc. darbuotoja ir pasalpa duoda dalimis, nes viska pragertu. Nei vienas is tu vaiku darzelio nelanko, nes tevam paprasciausiai tai nerupi, o ikimokyklinis ugdymas nera juk privalomas. Sorry kad ne i tema
ausmare
2012 04 04, 10:23
QUOTE(marina86 @ 2012 04 04, 11:00) Matau daug kas neskiria termino "soc. remtinas" nuo "asocialus"  Jeigu seima yra soc. remtina ir gauna pasalpa nes ju pajamos mazos, nereiskia kad butinai seimoje kazkas geria, smurtauja, vaikai negauna valgyt, o tevai nedirba  Pvz abu tevai dirba uz minimuma, o seimoje tarkim 4 vaikai - seima tampa soc. remtina, nes vienam seimos nariui nesigauna 350 Lt/men. Arba jei dirba vienas tetis, o mama tarkim mokosi dieniniam arba negali dirbti del sveikatos. Dar daznai mazam miestely nelengva kad ir uz minimuma darba rast, taigi jei nedirba nebutinai savo noru. Zodziu nebutinai tokioj seimoj kazkas geria ir skriaudzia vaikus. O stai asocialios seimos pvz, deja realus - jauna moteris turi 6 vaikus nuo skirtingu vyru, gyvena 2 kambariu bute, kartu dar geriantis sugyventinis. Vaikas visiskai nesirupinama, nuolat rinksmai girdisi, kas savaite juos lanko soc. darbuotoja ir pasalpa duoda dalimis, nes viska pragertu. Nei vienas is tu vaiku darzelio nelanko, nes tevam paprasciausiai tai nerupi, o ikimokyklinis ugdymas nera juk privalomas. Sorry kad ne i tema  suprantu kad socialiai remtiniems zmonems sunku, bet ka daryti tam sluoksniui zmoniu (pagal kazkuri istatyma "pasiturinti seima"- cia buvo toks pavadinimas kai sneka ejo apie vaiko pinigus ar pan- dabar tiksliai neatsimenu) kai abu dirba tevai mokyklinio amziaus vaikai lanko mokykla (aciu dievui bent jau mokslas garantuojamas), o darzelinio amziaus - i valstybini nepatenka.....privaciam darzeliui nera lesu..nors tu ka ...
Smiltele82
2012 04 04, 11:09
QUOTE(Reika @ 2012 04 04, 09:25)  pvz neranda darbo,taip yra tu kurie nenori dirbti,bet tie kurie ir nori,kartais neranda,o tokiu visai nemazas skaicius jums gal atrodo,kad i darbo vieta priimti turetu belenka,bet deja, darbdaviai nori kvalifikuotu ir geru darbuotoju Vėlgi pačių žmonių kaltė, kad pasirinko niekam tikusias specialybes, pvz., kokią nors lietuvių filologiją ar dailę ir dar tą laiką prastudentavo. Persikvalifikuoti niekas netrukdo kai daeina į protą, nebent jau žymiai vyresnis amžius arba draugas tinginys...
krizeee
2012 04 04, 11:21
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 04 04, 11:09) Vėlgi pačių žmonių kaltė, kad pasirinko niekam tikusias specialybes, pvz., kokią nors lietuvių filologiją ar dailę ir dar tą laiką prastudentavo. Persikvalifikuoti niekas netrukdo kai daeina į protą, nebent jau žymiai vyresnis amžius arba draugas tinginys... joa, gal mes su tavim irgi turim vidutiniu gabunu i kitas specialybes, pvz. gal svajojam dainuoti, svajojam tureti savo versla ar destytojauti, bet kazkaip nelaukiam to darbo. O dirbam ta, i kuri mus: priima; kuris mums sekmes atveju patinka; kur moka pinigus. Man tai atrodo sakyt nerandu darbo - tai parodyt, kad esi luzeris. Juk kazkas ta darbo vieta, kurios tu negauni - gauna?? Vadinasi tau kazko truksta. Keiskis, keisk specialybe, o ne lauk. Aisku, cia neitraukiu kaip minejau vyresnio amziaus zmoniu arba turinciu visokias negalias.
marina86
2012 04 04, 12:59
QUOTE(ausmare @ 2012 04 04, 10:23) suprantu kad socialiai remtiniems zmonems sunku, bet ka daryti tam sluoksniui zmoniu (pagal kazkuri istatyma "pasiturinti seima"- cia buvo toks pavadinimas kai sneka ejo apie vaiko pinigus ar pan- dabar tiksliai neatsimenu) kai abu dirba tevai mokyklinio amziaus vaikai lanko mokykla (aciu dievui bent jau mokslas garantuojamas), o darzelinio amziaus - i valstybini nepatenka.....privaciam darzeliui nera lesu..nors tu ka ... Suprantu jus, bet nieko nepadarysi kad tokie kvaili istatymai. 350 Lt zmogui - jau soc. remtinas, o jei kad ir 355 Lt - jau nebe. Tokios seimos irgi neturi pinigu nei privaciam darzeliui nei auklei, bet skaitosi jau nebe sunkiai besiverciancios  As uz tai kad pirmenybe butu tik ivaikintiem vaikam, nes ju nuo gimimo neisrasysi i eile. Visi kiti gali uzsirasyti is anksto, nesvarbu ar daugiavaikiai ar soc. remtini. Bet yra kaip yra... QUOTE(Smiltele82 @ 2012 04 04, 11:09) Vėlgi pačių žmonių kaltė, kad pasirinko niekam tikusias specialybes, pvz., kokią nors lietuvių filologiją ar dailę ir dar tą laiką prastudentavo. Persikvalifikuoti niekas netrukdo kai daeina į protą, nebent jau žymiai vyresnis amžius arba draugas tinginys... QUOTE(krizeee @ 2012 04 04, 11:21) joa, gal mes su tavim irgi turim vidutiniu gabunu i kitas specialybes, pvz. gal svajojam dainuoti, svajojam tureti savo versla ar destytojauti, bet kazkaip nelaukiam to darbo. O dirbam ta, i kuri mus: priima; kuris mums sekmes atveju patinka; kur moka pinigus. Man tai atrodo sakyt nerandu darbo - tai parodyt, kad esi luzeris. Juk kazkas ta darbo vieta, kurios tu negauni - gauna?? Vadinasi tau kazko truksta. Keiskis, keisk specialybe, o ne lauk. Aisku, cia neitraukiu kaip minejau vyresnio amziaus zmoniu arba turinciu visokias negalias. Siaip jus teisios, bet studijos siais laikais kainuoja nemazai. Dar kai studijuoji paklausios buna vienos specialybes, o kai baigi mokslus jau kitos. Kursai irgi nera nemokami, anksciau darbo birza siusdavo i kursus, dabar pasikeite tvarka. Jei gyveni didmiesty tai darba manau visada rasi, o jei reikia islaikyt vaika eisi i bet koki darba, nelauksi kazkokio issvajoto. Bet pasikartosiu kad mazam miestely kad ir kasininkes darba gauti labai sunku, nes paprasciausiai nera tiek parduotuviu ir darbo skelbimai tikrai neatsiranda kas savaite...
letuciukas
2012 04 04, 13:14
dar labai blogai , kad darzeliu direktores leidzia rezervuoti vietas, na pvz patenka vaikas ir nelanko, bet vieta uzima: nei kito uzleidzia , nei sau naudoja, tai labai bloga tvarka, neturetu taip buti, per tokius labai daug vaiku nepatenka i darzelius ir tevai negali dirbti
krizeee
2012 04 04, 13:34
QUOTE(letuciukas @ 2012 04 04, 13:14) dar labai blogai , kad darzeliu direktores leidzia rezervuoti vietas, na pvz patenka vaikas ir nelanko, bet vieta uzima: nei kito uzleidzia , nei sau naudoja, tai labai bloga tvarka, neturetu taip buti, per tokius labai daug vaiku nepatenka i darzelius ir tevai negali dirbti  ir dar dabar valdiskose istaigose (ligonineje, darzelyje) mums teko isgirsti atzagarius darbuotoju pasakymus - "tai ciuozkit i privacias gydymo, mokymo istaigas"....Toks vaizdas kad net nieko negali pasakyt...Blyn, juos islaikai, o jie dar taip elgiasi...
Smiltele82
2012 04 04, 13:36
Realiai mes čia galim piktintis, rietis, komentuoti iki pažaliavimo, bet kad nuo to kažkas pasikeistų nesitiki... nebent ant dūšios lengviau kai išsilieji
krizeee
2012 04 04, 13:46
QUOTE(marina86 @ 2012 04 04, 12:59) Suprantu jus, bet nieko nepadarysi kad tokie kvaili istatymai. 350 Lt zmogui - jau soc. remtinas, o jei kad ir 355 Lt - jau nebe. Tokios seimos irgi neturi pinigu nei privaciam darzeliui nei auklei, bet skaitosi jau nebe sunkiai besiverciancios  As uz tai kad pirmenybe butu tik ivaikintiem vaikam, nes ju nuo gimimo neisrasysi i eile. Visi kiti gali uzsirasyti is anksto, nesvarbu ar daugiavaikiai ar soc. remtini. Bet yra kaip yra... Siaip jus teisios, bet [B ]studijos siais laikais kainuoja nemazai. [/B]Dar kai studijuoji paklausios buna vienos specialybes, o kai baigi mokslus jau kitos. Kursai irgi nera nemokami, anksciau darbo birza siusdavo i kursus, dabar pasikeite tvarka. Jei gyveni didmiesty tai darba manau visada rasi, o jei reikia islaikyt vaika eisi i bet koki darba, nelauksi kazkokio issvajoto. Bet pasikartosiu kad mazam miestely kad ir kasininkes darba gauti labai sunku, nes paprasciausiai nera tiek parduotuviu ir darbo skelbimai tikrai neatsiranda kas savaite... Del situacijos mazu miesteliu ir kaimu darzeliuose as nezinau. Galbut ten visi vaikai patenka ir tokios problemos nera?? Tada ir konfrontacijos tarp tevu dirbanciu ir tevu nedirbanciu nebelieka. Papildyta:QUOTE(Smiltele82 @ 2012 04 04, 13:36) Realiai mes čia galim piktintis, rietis, komentuoti iki pažaliavimo, bet kad nuo to kažkas pasikeistų nesitiki... nebent ant dūšios lengviau kai išsilieji  Aisku, dar ir kaip  Kol nesusiduriau su sia gyvenimo situacija, man Lietuvoj gyvent buvo gera. O dabar jei vaikas tures eit i privatu, tai nezinau nezinau...
|
|