Mano vaikui 5m., augo su mociute. Siemet noretumem lesiti i darzeli, taciau i pagal gyvenamaja vieta priklausnati darzeli nepriima, neva perpildytas. Ka tokiu atveju galima padaryti? Is anksto dekoju uz atsakymus.
Materialiai paremti darzzelio vedeja ir pazadeti remti darzeli
Paskambink i svietimo skyriu, susirask ta darzeli kuruojancia valdininke ir paklausk, ar darzelis tikrai perpildytas. Gali rastu tai padaryti
Skambutis irgi gerai veika
IDOMU KOKS CIA DARZELIS...
Pirma paprasyk, kad darzelyje parodytu registracijos zurnala ir grupiu sarasa, jei netiki, kad perpildyta. Jie privalo tokius tureti. Jeigu skambinsi i svietimo skyriu ir tau atsiras vieta, tai gali paskui vaikas kenteti... oj nemegsta vedejos super aktyviu teveliu
Ir tikrai kai kurie darzeliai yra perpildyti, nera cia kuo stebetis. Ypac "jaunuose" rajonuose. Ir patekti 2-3 metu vaikui yra zymiai lengviau nei 5, kai grupes suformuotos ir uzpildytos. Gal kaimynysteje rasi laisva? As vienam darzely paklausiau, jie neturejo vietu, bet rekomendavo kitus salimais.
Gyvename Gabijos g., nei Gabijele nei Ausra nepriima.
jus vilnieciai???
Mes is Pilaites, o siame rajone - zinia - darzelis "guminis". Norint patekti - taksa nuo 800 Lt, aukletojos gali per sezona "atsivesti" 1 vaika (materialinio skatinimo priemone)
Bet i toki darzeli vaiku atiduot net ir nenoreciau. Todel ieskojom patogaus varianto. Eina vyrukas i darzeli Karoliniskese. Puse grupes vaiku - is Pilaites. Siulyciau toki pat varianta - susirasti patogiai dislokuota (kad salia butu visuom.transporto stotele ir kartu patogus privaziavimas masina) darzeli, jei neimanoma salia namu.. Dar galima pasiklausinet kaimynysteje gyvenanciu jaunu seimu, kur jos leidzia savo atzalas.
pasiieskok darzo pakeliui i darba arba salai darbovietes. Ir aisku saldainiu dezute nepamaisys
Pinigai ir dar kartelį pinigai
Pinigai pinigais, tik klausimas, kur jie nuseda. Mes inesem daugmaz oficialiai - rasiau prasyma priimti materialine parama ir nurodziau konkretu jos tiksla. O kitur - kaip kazkas rase - "statomi namai, remontuojami butai"..
Zinoma, galima atejus pasiulyti materialine parama darzeliui (tipo "Jusu koridoriui galeciau parinkti dazus/apmusalus/danga" - jei yra tokia galimybe ar kazka panasaus, jei norit butent i ta darzeli vesti) Pradet reik nuo to, gal ir pokalbis bus rezultatyvus. O kita vertus, as gerai pagalvociau, ar noriu, kad mano vaikas buvo vienas is 30 grupeje. Geriau pasinaudoti mamulios patarimu
Bijau tik, kad viena syki pasiulius, busiu melziama karve... geriau aisku tuos pinigus skirti vaikui.
Mes ir is pilaites
Tu geriau susitaikyk - vis tiek busi Is pradziu mels darzelis, paskui mokykla, paskui jau pats vaikas studentas, kai reiks uz mokslus moket, taip kad kokius 25 metus ramybes neturesi
mamytes, prasau patarkit, nuejau registruoti vaiko i darzeli, tai uzrase, bet sako, vietu tai nera
Aisku kad nori, pirmiausiai paprasyk kad vedeja parodytu registracijos zurnala, jeigu ir tai nepades, skambink i svietimo skyriu ir issiaiskink ar tikrai tame darzelyje yra eile. Kai skambinsi neprisistatyk kas tokia kad nenukentetu vaikas.
O i koki darzeli registravaisi? Jau labai panasi situacija
Nu va sumokejau pinigus, vaikas ramiai lanko darzeli ten kur as noriu...
Ir aš buvau lygiai tokioje pačioje situacijoje- darželis po langais, o vaiko nepriima, sako- vežkit į kitą miesto galą, ten yra vietų. Niu paskambinau ikimokyklinių reikalų inspektorei, kitą dieną jau manęs laukė tame darželyje išskėstomis rankomis. Ir lankome laimingi jau antri metai.
tai va, nuejo mano vyras pasikalbeti, tai rezultate "siaip vietu nera, bet kaip jums bus"
Nesupratau, jus 2 menesiu vaikiuka jau darzelin registruojat??
As maniau kad mazdaug 11-os menesiu registruosiu, iskart pries motinystes atostogu pabaiga... Paaiskinkit man naivuolei, tai ka tik gimusi kudykeli jau registruot??
taigi mes vyresneli uzrasem, jam 2 metai o siaip dirike sake, kad pries metus zmones registruojasi
na va ir mums ta pati beda
nueinam i darza , nes norim leisti vaika nuo rudens o dirike sako grupe perpildyta nepriimsiu 1. vaika uzraseme dar 2003 metais 2. darzelis mums priklauso pagal gyv vieta. klausimas ar turi mano vaikas pirmumo teise pries vaikus, kuriems darzelis nepriklauso pagal gyv vieta ? bent jau kaip as mastau: jeigu jau yra tokia taisykle, kad darzeliai skirstomi pagal gyv vieta, tai formuodama grupe dir turi i tai atsizvelgti ir tik jeigu lieka laisvu vietu tuomet gali imti vaikus is kitu darzeliu. ar vaikas registruotas pvz 2003 metais turi pirmenybe pries vaika registruota 2005 metais? jeigu ne, kam tada ta eile reikalinga as suprantu dirike - ji aiskina, taip as matau, kad yra jusu pareiskimas, bet kadangi grupe jau surinkta as negaliu jusu priimti. ateikit rugsejo men tada ziuresim. ji aisku nenori kazka keisti savo suformuotoj grupej, bet ar teisingas toks jos poziuris ? bet to pasakymas ateikit po rugsejo 1 man kelia nerima, tada jau tikrai bus suformuotos grupes ir nieko pakeisti nebus galima, juk jeigu vaikai jau bus pradeje lankyti darzeli nieko nebepakeisi
bandau ieskoti tel, kuriuo sitoj temos siulote skambinti : svietimo skyrius, ikimokykliniu reikalu inspektore .niekaip nerandu, kas zinot parasyk prasau
QUOTE(manu @ 2005 08 10, 17:11) bandau ieskoti tel, kuriuo sitoj temos siulote skambinti : svietimo skyrius, ikimokykliniu reikalu inspektore .niekaip nerandu, kas zinot parasyk prasau Manu, tu is kur is vilniaus? Bandyk ieskoti www.vilnius.lt, ten visu skyriu telefonai, jei is pradziu pataikysi ne ten, tures tave nukreipti pas tinkama, sekmes ir parasyk, kaip sekesi
Oi kokia pazystama situacija ir beje mes irgi is Gabijos g., taciau as esu kategoriskai nusistacius pries visokius pinigeliu mokejimus, tai nuvediau vaika i salimais esanti lenku-rusu darzeli ir esu net begalo patenkinta, o nuo sio rudens jau uzrasiau ti tame paciame darzelyje veikiancia lietuviuku grupe
Manu, jei tokios tvarkos butu laikomasi, ka tada daryti tiems vaikams, kuriu gyvenamieji namai nepriskirti jokiam darzeliui? As del sio klausimo skambinau ir i savivaldybe, pasiteirauti kokiam darzeliui musu namas priskirtas - i ka gavau atsakyma, kad greiciausiai jokiam, tuomet sakau, kur mums kreiptis, jei aplink visi darzeliai perpildyti, i ka buvo tiesiog numykta... As teiravausi toliau, tai kada musu namas bus kokiam nors darzeliui priskirtas (pridedama, kad vien is musu kieme esanciu 2 namu butu galima 1 bendraamziu grupe suformuot), o atsake, kad tik tuomet kai bus perziuretas kazkoks planas, o visa tai uztrunka... Tai galvoju, gal oficialu uzklausima parasyt?..
uzjauciu nena kad jusu tokia situacija net neisivaizduoju ka tuomet daryti. as tavo vietoj skambinciau inspektorems ir prasyciau kad parinktu darzeli. mano atveju rajonas senas tai viskas aisku kas kam priklauso.
tai va siandien skambinau savivaldyben, musu darzeli kuruojanti inspektore atostogauja, pakalbejau su jos kolege. ta taisykle kad pirmiausiai priimami "vietiniai" vaikai galioja, dar svarbesnis argumentas kad buvo parasytas pareiskimas, pasiule dar kart perkalbeti su darzelio vedeja, o jeigu nepavyks susitarti, aiskinsis inspektore. liepe mazdaug pasakyti , kad svietimo skyriuj pasake, kad jums priklauso priimti vaika ir cia vedejos problemos, kaip ta padaryti nu ka, as paskambinau vedejai pasikalbejom, issiaiskinom situacija- as supratau ja, ji suprato mane dabar turiu kita problema
Aha, tai reiskia taisykle "pagal rajona" galioja. O kaip patikrinti, kad tikrai papuola rajoniniai vaikai? esu is Kauno, tai salia namu yra pradine mokykla (vienintele, bet "prestizine"). Ejau klausti del parengiamosios ir pradines. Pasake taip - uzsirasykit i parengiamaja, viskas ok, bet va i pradine as savo nuoziura parenku vaikus is parengiamosios, o po to kas liko. Tai koks tikslas kai salia darzas ar mokykla, tysti per puse miesto vaika kitur? Vien del to kad kazkam is tevu yra noras taip elgtis???
QUOTE(Nena @ 2005 08 11, 20:47) Manu, jei tokios tvarkos butu laikomasi, ka tada daryti tiems vaikams, kuriu gyvenamieji namai nepriskirti jokiam darzeliui? As del sio klausimo skambinau ir i savivaldybe, pasiteirauti kokiam darzeliui musu namas priskirtas - i ka gavau atsakyma, kad greiciausiai jokiam, tuomet sakau, kur mums kreiptis, jei aplink visi darzeliai perpildyti, i ka buvo tiesiog numykta... As teiravausi toliau, tai kada musu namas bus kokiam nors darzeliui priskirtas (pridedama, kad vien is musu kieme esanciu 2 namu butu galima 1 bendraamziu grupe suformuot), o atsake, kad tik tuomet kai bus perziuretas kazkoks planas, o visa tai uztrunka... Tai galvoju, gal oficialu uzklausima parasyt?.. Rašyk būtinai užklausimą (pasipiktinimą
As irgi buvau nuejusi i trejus darzeliu,tai atsakymas taspats-grupes sudarytos ir vietu nebera.Vienu zodziu daryk kaip nori,nors du darzeliai priklause mums pagal rajona (gyvenam fabijoniskese) bet nusiunte i laisves prospekta uz km.,nu galvoju jau ne!Kai aplink pilna darzeliu ,o as turesiu savaji vezioti vos ne i kita pasaulio krasta! Tai bandysiu dar karta eiti su kyseliu,nes pastebejau,kad daug kam padejo
Deja, taisykle "pagal rajona priklauso" galioja ne visiems...
Musu neprieme, o drauges vaika (gyvena uz 2 namu i ta pati darzeli prieme)... matyt musu veidelis nepatiko, ar kad buvom "tusciomis"...
ArturasZ, jus galijelej likot? oi megsta gabejele kysius,oi megsta...oi nekokios ten auklytes...bijo tik teveliu ir prie ju silkines,bet kai koleges salia sedi tai visi ragai islenda
Kosmaras, kai paskaitau-plaukai siausiasi...
tikrai pabandykit į koki kitą darželį, kad ir kam nors iš šeimos narių pakeliui į darbą esantį - juk mieste darželių daug. Va, draugės užrašė į naujamiesčio du darželius, nors viena gyvena Elektrėnuose, kita Lazdynuose ir jokių problemų. O kai kurie darželiai ištikrų perpildyti. Pvz pas dukryte grupėje vietų nėra iki 2010m. Mes lankom Lazdynų "Žemuogėlę"nors gyvenam Grigiškėse. Kai buvo vietų tikrai priėmė ir kyšių neėmė.
mano drauge ir buvo nuejus i darzeli ,tai sake ir nera vietu pakiso kysi ir iskart atsirado vietele tai cia ir nesuprasi.o kita draauge sake ir taip pat nuejus i darzeli pasake kad nera vietu ,davinejo kysi (pinigeliu) tai neeime ,o kai nupirko gera bonka ir saldainiu tada atsirado vietu
Na man tai tiesiai šviesiai pasakė darželio vedėja, ką jūs patirties neturite. Užsipildote 2 proc forma is karto, prie tos formos vokelį ir pirmyn.
Man tai su tuo "vietu nebuvimu"viskas aisku.Pavyzdziui:laukia eileje vietos i lopseli 30 vaiku,gimusiu 2005 metais.Priimti galima tik 15.Kaip manote,kuriuos priims?Pagal eile?Nejuokinkite.Pagal nauda(gal darzeli "parems",gal kokioje"geroje" vietoje tevelis ar mamyte dirba...)Tai va.O kai jau ir grupe sukomplektuota,juk taip sunku atsispirti itin geram pasiulymui,pvz.nupirkti grupei kilima ar ideti langus.Ir tada visai nesvarbu,kad net eileje nebuvo irasyti.Ir kad aukletojai teks ne su 15 vaiku(leidziamas maximumas lopselyje),o su 19 dirbti.Apie individualia prieziura net ir svajoti kvaila:akletoja tik duoda bendras komandas ir priziuri,kad jos butu vykdomos.Daugiau ji nepajegi fiziskai.Tuo labiau,kad vis kazka raso.Paciai teko stebeti,kaip direktores pavaduotoja ugdymui sauke ant aukletojos,kad greiciau kazka parasytu,o aukletoja teisinosi,kad vaiku 18,jie trukdo susikaupti ir rasyti,kad ta nurodyma rasyti gavo pries pat 12 val.,kai jau reikejo ruostis pietums:praustis,valgyti,guldyti miegui.O pavaduotoja vis savo:greiciau rasyk.Aukletoja net verke,guosdamasi man,kad nors vaikai butu tevu paruosti lopseliui,t.y.moketu savarankiskai praustis,rengtis.O dabar kai kurie sito nemoka ir todel ji sugaista daug laiko,per kuri galetu rasyti.Aukletoja aiskiai tyciojosi is dabartines svietimo sistemos,kai aukletoju darbas vertinamas pagal parasytu popieriu kieki.Sako,kai stojau mokytis,isivaizdavau,kad su vaikuciais zaisiu,soksiu su jais,ugdysiu juos.O dabar tik rasau,rasau,rasau...ir to rasymo vis daugiau.Oi,isijauciau ir nukrypau nuo temos...
As nedaviau kysio nei su vienu vaiku.Nezinau kaip buciau elgusis jei butu pasake ,kad ner vietu,galbut ir buciau davus vokeli,nes man tas darzelis prie pat namu ir nereik niekur vaziuot.Cia mes tik pacios galim nusprest duot ar ne.
QUOTE(Laiza @ 2004 08 30, 13:05) Mes is Pilaites, o siame rajone - zinia - darzelis "guminis". Norint patekti - taksa nuo 800 Lt, aukletojos gali per sezona "atsivesti" 1 vaika (materialinio skatinimo priemone) ziauriau negu ziauru... QUOTE(Kristulka25 @ 2008 04 25, 20:50) mano drauge ir buvo nuejus i darzeli ,tai sake ir nera vietu pakiso kysi ir iskart atsirado vietele tai cia ir nesuprasi.o kita draauge sake ir taip pat nuejus i darzeli pasake kad nera vietu ,davinejo kysi (pinigeliu) tai neeime ,o kai nupirko gera bonka ir saldainiu tada atsirado vietu QUOTE(anytė @ 2008 04 29, 09:36) Na man tai tiesiai šviesiai pasakė darželio vedėja, ką jūs patirties neturite. Užsipildote 2 proc forma is karto, prie tos formos vokelį ir pirmyn. pasiusciau tokia vedeja kuo toliau be atgalinio adreso.... arba skambinciausi auksciau issiaiskinti visa reikalo esme QUOTE(giedre78 @ 2008 05 07, 15:32) As nedaviau kysio nei su vienu vaiku.Nezinau kaip buciau elgusis jei butu pasake ,kad ner vietu,galbut ir buciau davus vokeli,nes man tas darzelis prie pat namu ir nereik niekur vaziuot.Cia mes tik pacios galim nusprest duot ar ne. as irgi linkusi neduoti...
ziauru kas darosi su tais darzeliais,mes ir niekaip niekur neilendam
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 05 18, 07:49) O kaip irodysi,kad kysio prase...zinai vietu trukumas visada yra darzeliuose. QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 18, 09:06) vietu trukumas zinoma yra, ir tai, zinoma, ne darzelio direktoriu kalte. Na bet jei man sitaip pasakytu
Na ko gero geriausia eiti į darželį vyrui
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 05 18, 08:49) labai gaila ,bet tikrai yra,kiek skaiciau priemimo i darzeli taisykles ,tai rasoma kad pirmenybe yra vaikams jei jie gyvena tam rajone kur yra darzelis ,bet as savo maziu uzrasiau i artimiausia darzeli ,man patogu nes iki jo 5 min kelio ,ir paskui 5 min iki darbo,bet maziaus neprieme,nes nera vietu,taciau nuo 16 valandos pilna stotele mamu su vaikais laukianciu autobuso,taigi isvada kad ji priemus is kitu mikro rajonu vaikucius,o vietiniams nera vietos,ji man pasiule vezti i kita miesto gala tipo ten yra vietu,vos as` ja nepasiunciau ... kai kaimyne norejo vaika leisti i ta darzeli ,tai direktore uzsiprase kad tevai kompiuteri nupirktu ,ir taip buvo pries 5 metus ,tai kiek jai dabar reiketu nesti ? |