pastebejau tema "kudikis ir kompiuteris" tai sumasciau kad noriu pasiteirauti ar jusu kudikiai ziuri i televizoriu?
as labai susirupinus, nes dazniausiai bunam kambary kur yra televizorius, ir dazniausiai ijungtas. tai jei mazoji guli keduteje - tai butinai persikreips, vos galva nenusilauz kad tik paziureti i ta deze. vyras net karta laikydamas ant ranku (buvo ijungtas televizorius), merliuka pakele pries akis, kad nieko nematytu. tai ka jus manot? is visu jegu kelesi i virsu, kele galva, kad tik pamatytu ka rodo telikas.
baisu. atrodo galeciau neisijungti tv, bet vien su vaiku zaisti (o toks dar ir zaidimas) liudna. isijungi telika - ir su vaiku pakalbi, pazaidi ir koki filma paziuri.
kaip jusu kudikeliai reaguoja i spalvota dezute?
Vennera
2004 08 30, 10:05
Pas mus lygiai ta pati problema... Net isjungem, kai ziurim kazka idomus...bet ji vistiek susidomejus ziuri ir tikisi, kad vel ijungs. Tas pats kai ir uzdengem akutes marliuku ar rankute, ji kelia galva, kreipiasi link televizoriaus...O jau kai reklama isgirsta tai kaip mat is kazkokio kampo atlekia, ir ziuri reklama...idomu mirgu margu, ten kazkas juda... Atrodo ir uzsiimam, nukreipiam demesi, bet vistiek TV idomesnis.
As pasiruosusi atlaikyti sveiko gyvenimo budo salininkiu puolima.
Dabar televizoriai kitokie, nei pries 20 metu. Daug kur pabreziama, kad televizorius labiausiai kenkia moraliskai, o fiziskai - maziau.
Mes nebijom, kad vaikas paziures telika. Patys ziurim nedaug, kai maziukas buvo mazesnis, pasidedavau ji ant lovos arba ant keliu, isijungdavau telika. Biski maziuka pakalbinu, biski i telika. Neziuri tas vaikas istisai - aki uzmeta tai i telika, tai i mano veida, tai i zaisla. O dabar su teciu vakarais ant lovos buna ar siaip numestas - nebe taip ir idomu jam, nori vartytis, sliauzti, barskinti, GRAUZTI DISTANCINI IR AUSINES (labai megsta). Didzioji is viso abejinga telikui, kai mato, kad nedraudziama, - tik praso ijungti MUZIKOS per MTV.
Su protu viska reik daryti, tada nekenks. aisku, jeigu vaika kedutej priristum kelioms valandoms pries telika ...ir tai.
Miau
nu nepririsu as jos keduteje pries telika. o kai nusuka galva i televizoriaus puse, as kedute paskuku, kad jai nepatogu butu ziureti i ji. kuriam laikui tai padeda, o paskui ziurek vel visa persikreipusi. i garsa turbut reaguoja: musiet man reikes telika beziuredama dar ir kalbeti kaip uzsuktai radijai, kad vaikas i mane ziuretu/
Barskuti barskink - nereiks kalbeti kaip radijai  Mes kedutes namie nenaudojome, tai as tik kaip atsitiktini pavyzdy pateikiau. Gal geriau vaika tiesiog numesti ant lovos, tada kaip tik bus stimulas verstis i teliko puse???? Ir nespoksos visa laika. Kai mano didzioji (po sunkaus gimdymo) visa laika zviegdavo, tai as tik dziaugdavaus, kad jinai nors kiek i telika ramiai pasiziuri. Ale neziuredavo  Miau
musmere
2004 08 30, 11:09
Musu mazius irgi TV labai megsta. Vis ziurim kaip cia padet, kad nematytu, apstatom visokiom pagalvem, kad TV uzstotu. Blogiausia, kad jokie barskuciai ir tevu kalbos jam nebeidomios pasidaro kai TV ijungtas.
Na mūsiškis irgi mėgsta paspoksot. Kai buvo mažesnis tai dažniau mėgindavo į jį žvilgtelt, o kai uždengdavom akis delnu ar merliuku, tai supykdavo ir rodydavo nepasitenkinimą  O dabar tai pasižiūri, bet dažniau jau dėmesys krypsta į žaislą, į mus, į užsiėmimą, o į teliką atkreipia dėmesį labiau per reklamą, nes kaip taisyklė, ji paleidžiama garsiau, todėl ne visada spėjam primažinti garsą
O pas mus griežtai tuo klausimu nustatytos taisyklės: jokių televizorių bent iki 2 metų. Dabartinių okulistų nuomone televizoriaus žiūrėjimas iki 3 metų gali sukelti hiperaktyvumą, dėmesio sukaupimo problemą, nes tuo laikotarpiu labai aktyviai vystosi smegenys ir jei jos gauna tokį stiprų dirgiklį tai ateityje ir atsiranda tokios problemėlės.
Racegirl
2004 08 30, 21:31
mes retai ziurim tv, tai per daug nesuku galvos del to, o kai ijungiam, aisku mazoji ziuri. k jau ten ziuri - spokso  tai mums fainai paziuret kaip ji susikaupus ziuri - analizuoja, kartais net nemirksi. nors is esmes as uz kad maziukai per daug i ta deze nespoksotu
Iki kokiu 7 me. TV buvo grieztai draudziama, net jei noredavome ziureti, tik garsa pasileisdavome, dabar jau taip nebeiseina, ir jau ji ne tokia maza, tai ryte, ryto rata ziurim kartu, kartais ir vakare paziuri, nes jau atropoja kur nori, tai sunku atitolinti...bet as tai pries TV, kiek imanoma ilgiau, jei imanoma...nes mum akiu daktaras irgi uzakcentavo-venkite TV.
ChikuRaku
2004 09 01, 16:54
Musu mergyte irgi uzmeta zhvilgsniuka i telika, prasidejus reklamoms shoka ir ploja delniukais ( siaubas, dar metu nera, o jau reklamos auka  ). Betgi kazhkaip nedarom ish to jokiu problemu - televizorius nera ijungtas kiaura diena, o ir tada, kaip jis ijungas, neperlabiausiai ja domina  . Be to, paguoda, atseit, bet naujos kartos skystuju kristalu telelevizoriai beveik neskleidzhia tu baisiuju elektoros ar kokiu ten lauku ir negadina akiu  . Teveliai - irgi reklamos aukos  ...
SuperBaba
2004 09 01, 22:31
Maniski irgi taip jau domina tas telikas stengiuos neduot ziuret, bet tada verkslena
Kiparise
2004 09 07, 09:16
Jurgitutė
2004 09 27, 10:22
Maniškiui šiandien sueina tik 1 mėnuo, bet kai jis guli ant vystymo lentos, mato televizorių ir nežinau ar jis ten ką nors mato, bet akys visada įsmeigtos į jį.
Ar jusu mazylis ziuri televizoriu? Maniske tai tiesiog negali akiu atitraukti kai rodo reklama.  Vaikas net sustingsta. Net jeigu verke, tai nustoja verkusi ir ziuri akis ispletus.
*ziurkyte*
2005 05 20, 10:24
maniskei irgi televizorius yra viskas. ziuredama pamirsta viska pasaulyje. as aisku stengiuosi jai neleisti, bet kur tu ja sulaikysi  , tuo labiau kai dabar jau vartytis i visas puses ismoko.  tad vienintelis budas neleisti jai ziureti teliko yra neziureti jo paciai.
Ausyte1
2005 05 20, 10:33
Maniškei telikas - irgi geidžiamiausias dalykkas Kadangi aš pati esu truputi TV maniakė  , tai dabar tenka abiems kankintis... aš dieną teliko beveik nežiūriu, dėl to ir ji mažiau jo mato... Kartais, kai ji miega - įsijungiu pažiūrėti, bet dažniausiai tada jau nieko gero neberodo O šiaip tai mano mažei labiausiai patinka pelės iš Dviračio šou  . Nežinau, ką jinai jose mato, bet kai tik jos pasirodo TV ekrane, jinai pradeda juoktis, visaip jas kalbinti  , ypač Algio personažą
glinglingas
2005 05 20, 10:51
ash stengiuosi, kad vaikas neziuretu teliko  nebent aki uzmeta kai nesham pro shali ant ranku, -tai irgi neatitraukia akyciu. o vakare jeigu noriu paziureti filma -padarau ish kaldros toki kalna ir vaikas guledamas shalia per ji nemato tv  bet tai truks neilgai .. dar pora mneesiuku ir reikes ieshkoti kitos isheities
mutantė
2005 05 20, 16:15
manajai tai labai patinka kai telikas eina  nors į ji žvilgteli mažai, labai patinka tą reklama kur bezdžiuones prisiedusiožs pupu bezda
Nors mano mažei dar tik du su puse mėn. televizorių sugeba susirasti iš bet kokios padėties, kad ir kaip ją laikytum atrodo net galvą į kitą puse gali persukti. Bus TV maniakė. Kad nežiūrėti statau iš pagalvėlių tokias užtvaras
EMILIUX
2005 05 21, 14:44
Mano lelius 3,5 mėn. nu bet telikas tai jai jau viskas. Dieną teliko iš viso nejungiu, o vakare tai kaip Jūs sakot, užtvaras statau.O jei paguldau miegoti, tai išjungiu šviesą ir ant lovytės užmetu palutę. Nu bet joooo, tas telikas vaikams kažkas tokio stebuklingai raminančio, tik vat gaila, kad toks žalingas akytėms, o dar kai jos tokios mažutės...
QUOTE(glinglingas @ 2005 05 20, 11:51) ash stengiuosi, kad vaikas neziuretu teliko  nebent aki uzmeta kai nesham pro shali ant ranku, -tai irgi neatitraukia akyciu. o vakare jeigu noriu paziureti filma -padarau ish kaldros toki kalna ir vaikas guledamas shalia per ji nemato tv  bet tai truks neilgai .. dar pora mneesiuku ir reikes ieshkoti kitos isheities   Maniškė irgi tik akim gaudo kas? kur?
ir as leidziu ziuret  tik prabunda ir ijungiu telika multikus ziuret, kad neitu niekur o dienos metu ziurim klipu kanala, tai jau ir turi savo megstamas dainas
Raminta*
2005 05 22, 00:39
Teko girdėti, kad televizorius kenkia ne tik akims, bet ir gali sukelti epilepsiją. Vaiko smegenims labai sunku fiksuoti greitai besikeičiančius vaizdus, šviesos efektus.Aš geriau pasiaukoju ir pati nežiūriu laidos, negu duodu spoksoti vaikui.
*Drugelis
2005 05 22, 09:53
Mes teliko visai nezhiurim - net baldo kaipo tokio namie neturim - ji galim susiinstaliuoti kompe. Bet ir to nedarom nes man niekas neirode teliko zhiurejimo naudos  Telikas tik bukina ir stabdo vystymasi - tiek fizini tiek dvasini. Vaikas tampa eliniu vartotoju plastikiniam pasaulyje. Gerus filmus galima pazhiureti kino teatre - ir aplinka pakeiti ir pailsi.. Taip kad mamos, atleiskit, bet man juokingos jusu bedos.
SuperBaba
2005 05 22, 17:37
Papriestarausiu, kad telikas bukina ir stabdo vystymasi. Mano mazas paziuri TV, tokias laidas kaip Telebimbam, arba isgirdes reklama atvaro. Reklama jam isvis viskas Nors ir leidziu TV ziureti, bet tikrai jo vystymasis labai geras, nebukas mano vaikas
QUOTE(Drugeliomama @ 2005 05 22, 09:53) Mes teliko visai nezhiurim - net baldo kaipo tokio namie neturim - ji galim susiinstaliuoti kompe. Bet ir to nedarom nes man niekas neirode teliko zhiurejimo naudos  Telikas tik bukina ir stabdo vystymasi - tiek fizini tiek dvasini. Vaikas tampa eliniu vartotoju plastikiniam pasaulyje. Gerus filmus galima pazhiureti kino teatre - ir aplinka pakeiti ir pailsi.. Taip kad mamos, atleiskit, bet man juokingos jusu bedos. Jezau tai reiskias as ir esu buka ir neissivyscius, nes ir telika nuo mazens spoksojau Juk gyvenimas nestovi vietoje,ir akmens amzius jau senai praejo... Nemanau, kad reikia tai slepti ir drausti O del vaiko tai nepergyvenu visai, is pradziu jis negaledavo akiu atitraukt nuo teliko ( nes vis bandydavau slepti ir neleisti ziureti), nu bet kiek galima viena kart truko kantrybe ir leidau ziureti... ir ka ziurejo ziurejo, kol atsibodo... Tai dabar jam telikas, tas pac kaip ir zaislas, pazaide pazaide ir padejo i vieta.... Aisku kartais kokia reklama ar teletabius paziuri
*Drugelis
2005 05 22, 21:11
Niu gal kol mazhas... Ash vis prisimenu savo nabageli broli - grizhes ish mokyklos jisai griebdavo uogienes stiklaini ir isitaisydavo prieshais telika - zhiuri bele ka, by tik juda. Taip prasededavo kol grizhdavo tevai, po to su jais zhiuredavo.. Galvochiau kad atvejis retas - ale laabai daug toku ir machiau ir girdejau.. O kad akmens amzhius baigesi... Na ne viskas i gera. Bet chia kita tema  Supratau su kuo kalbu doma_ - linkejimai vyru ir buchkis mazhajam pusbroliukui
QUOTE(Drugeliomama @ 2005 05 22, 21:11) Niu gal kol mazhas... Ash vis prisimenu savo nabageli broli - grizhes ish mokyklos jisai griebdavo uogienes stiklaini ir isitaisydavo prieshais telika - zhiuri bele ka, by tik juda. Taip prasededavo kol grizhdavo tevai, po to su jais zhiuredavo.. Galvochiau kad atvejis retas - ale laabai daug toku ir machiau ir girdejau.. O kad akmens amzhius baigesi... Na ne viskas i gera. Bet chia kita tema  Supratau su kuo kalbu doma_ - linkejimai vyru ir buchkis mazhajam pusbroliukui  Tai čia ne TV kaltė manau, o pačių tėvų, nes kad vaikas nelystų į akis, dažniausiai yra įjungiamas telikas ir ramyyybe tevams.... Va kur klaida, o ne TV Su saiku viskas yra gerai
Labs Drugeliomama ačiū už linkėjimus... bučkis mažajai Mildutei
Buriuke
2005 05 23, 17:08
QUOTE(Emulis @ 2005 05 19, 16:37) Ar jusu mazylis ziuri televizoriu? Maniske tai tiesiog negali akiu atitraukti kai rodo reklama.  Vaikas net sustingsta. Net jeigu verke, tai nustoja verkusi ir ziuri akis ispletus.  Mano mažulis irgi negali atitraukti akių nuo TV. Žiūri akis išplėtęs ir kumščius į burną susikišęs  Bet aš jam neleidžiu TV žiūrėti ir stengiuosi pati nežiūrėti, o jei noriu kokią laidą pažiūrėti, tai apstatau vaikį kokiom pagalvėm ar pan.
QUOTE(Drugeliomama @ 2005 05 22, 09:53) Mes teliko visai nezhiurim - net baldo kaipo tokio namie neturim - ji galim susiinstaliuoti kompe. Bet ir to nedarom nes man niekas neirode teliko zhiurejimo naudos  Telikas tik bukina ir stabdo vystymasi - tiek fizini tiek dvasini. Vaikas tampa eliniu vartotoju plastikiniam pasaulyje. Gerus filmus galima pazhiureti kino teatre - ir aplinka pakeiti ir pailsi.. Taip kad mamos, atleiskit, bet man juokingos jusu bedos. Oho kaip piktai.. vaikas eiliniu vartotoju gali tapt ir be teliko, o su ikarsciu destomi draudimai dazniausiai duoda priesinga efekta.. Taigi, kad pasaulis plastikinis, aisku jau ne viena desimti metu, kiek gi laiko mama sugebes tai nuslept nuo vaiko?
lauziukas
2005 05 25, 15:00
Mano mažoji tai irgi sustingsta prieš teliką. Galiu taiap sakyti, kad ją reklamos tiesiog hipnotizuoja.  Ir dar pastebėjau, kad į LNK kanalą visai nereaguoja, o kai tik įsijungiam TV3, tai vaikas kaip ir prapuola. Dabar tai džiaugiuosi, kad orai atšilo ir mažai namie sėdim, tai vis mažiau radijacijos gaus...
pikolina
2005 05 28, 20:51
telikas ir kompas geriausi daraugai, pabandyk neleist ziuret,kaimynai subegs
*Drugelis
2005 05 29, 15:25
QUOTE(mumis1 @ 2005 05 24, 21:31) Oho kaip piktai.. vaikas eiliniu vartotoju gali tapt ir be teliko, o su ikarsciu destomi draudimai dazniausiai duoda priesinga efekta.. Taigi, kad pasaulis plastikinis, aisku jau ne viena desimti metu, kiek gi laiko mama sugebes tai nuslept nuo vaiko? Nagi nepiktai  o slepti neslepsiu - i maisha gi neikishi. Norechiau kad mano vaikas dzhiaugtusi tikrais dalykais, ir moketu juos atrasti bei atskirti.
marsiukė
2005 05 29, 22:48
QUOTE(lauziukas @ 2005 05 25, 15:00) Mano mažoji tai irgi sustingsta prieš teliką. Galiu taiap sakyti, kad ją reklamos tiesiog hipnotizuoja.  Ir dar pastebėjau, kad į LNK kanalą visai nereaguoja, o kai tik įsijungiam TV3, tai vaikas kaip ir prapuola. Dabar tai džiaugiuosi, kad orai atšilo ir mažai namie sėdim, tai vis mažiau radijacijos gaus... Na ir kas su tom reklamom vaikams yra?  Manoji irgi net sustingsta jas žiūrėdama, o ypač TV 3.O jei netyčia jai užstosi, tai tik spėk traiktis, net stumia tolyn.Labai man taip gerai, nes kitaip tai jokios daržovienės neįduočiau.  Tai tik ir taikau valgyt kai kokią reklamą pradeda rodyt.
velniukste
2005 05 30, 12:41
QUOTE(marsiukė @ 2005 05 29, 22:48) Na ir kas su tom reklamom vaikams yra?  Manoji irgi net sustingsta jas žiūrėdama, o ypač TV 3.O jei netyčia jai užstosi, tai tik spėk traiktis, net stumia tolyn.Labai man taip gerai, nes kitaip tai jokios daržovienės neįduočiau.  Tai tik ir taikau valgyt kai kokią reklamą pradeda rodyt. Faina.Mano dukryte irgi panasiai elgiasi.Manau,kad vaikus uzburia spalvingi judantys vaizdai ir ivairios intonacijos:) Nematau jokios neigiamos itakos.Juk vaikas visa diena TV neziuri, juk einam ir i lauka ir i parduotuve ir i svecius, ir ziadziam daug ir knygeles vartom.O pasaulis yra ivairus, tai tegu susipazysta is karto su juo:) Juk neziuresim pasislepe nuo vaiku TV.
REDA 69
2005 05 30, 14:32
mano mažoji nekreipai dėmesio tol,kol nepradeda rodyti reklamos.
Upsiukas
2005 05 31, 10:45
QUOTE(REDA 69 @ 2005 05 30, 15:32) mano mažoji nekreipai dėmesio tol,kol nepradeda rodyti reklamos. Mano vaikas analogiškai elgiasi, neegzistuoja jam telikas, kol nepradedama rodyt jos didenybė reklama  Tiesiog mažoji reklamos auka
patinka ir mano vaikui TV, ypač bėgančios raidės, ir reklamos nepraleidžia. O kai sėdžiu prie kompo, tai vaikui reikia ir klaviatūrą paminkyti, paspaudyti, tai dabar daviau kitą, minko ir nebereikia į monitorių spoksoti, 10 minučių ramu
musu mazoji irgi labai tv ziuri, o ypac reklamas. Dabar kai atsistoja tai prie teliko nuvarom ir mygtukus bando spaudineti
velniukste
2005 06 04, 20:57
QUOTE(birina @ 2005 06 02, 19:35) musu mazoji irgi labai tv ziuri, o ypac reklamas. Dabar kai atsistoja tai prie teliko nuvarom ir mygtukus bando spaudineti  Musu daukrytei, tai TV pultelis pats megstamiausias ziaslas siuometu
mutantė
2005 06 04, 21:02
na mes tai net kitą pultą nupirkom specialiai vaikui žaisti  , nes taip tai nepažiūrėsi arba pulto rėkia duot, arba kai duodi kanalus perjunginėja, ir telefoną nupirkom tik vaikišką, bet kažko nepripažysta  nori tik to kur mamyte ar tevelis turi
Grytute
2006 02 17, 14:31
Su Tv mums vienas vargas. Dar toks maziukas, o jau neatitraukia akuciu nuo ekrano.  Vos tik ijungi jau ziurek su vaikstyne ir nubilda prie pat televizoriaus! Bet juk kenkia jo akutems!
Oi mes irgi tv fanai esam,žiurim viska iš ėiles,o kai besišypsanče teta stambiu planu rodo,tai mes irgi jei nusišypsom O akyčiu mums gaila,tai tv beveik visa diena išjungtas buna,bet kai ijungem tai jau viska išeilės žiurim
Mano mazius  dar mazas ziureti televizoriu, bet kartais paguldytas ant lovos galva pasuka i ta puse kur televizorius  .
mums dar tik 4 mėn. , bet regis tuoj gali reikėti akinių.Televizorius praktiškai namuose nejungiamas, nes vos tik išvysta ekraną, sugeba galvą persukti kaip koks jogas
QUOTE(Soni @ 2006 03 05, 17:33) mums dar tik 4 mėn. , bet regis tuoj gali reikėti akinių.Televizorius praktiškai namuose nejungiamas, nes vos tik išvysta ekraną, sugeba galvą persukti kaip koks jogas va, mano irgi taip elgiasi  žiūri į tą tv, spokso lyg ką suprastų. NUsuki, o jis net persikreipęs vėl žiūri į tą pusę
Musu ziogas irgi taip pat elgesi  Kai paimi ant ranku tai net nepastebesi kaip galvyte nukrypsta i ta puuse kur tv  Bet stengiames nerodyt, o kai guli ant lovos tai apstatom zaislais is tos puses kur tv
mano mažoji taippat labai nori žiūrėti TV,bet mes neleidžiam, stengiamės ant lovos padėti taip, kad nematytų. Nors ir labai stengiasi, suka galvytę, bet aš įsitikinusi, kad jos mažom akytėm tai tikrai nesveika.
Raganiute
2006 03 09, 17:14
mes tubūt labai negerai darom, bet kai ateina laikas valgyti, mūsų zujkis nevalgo nors tu ką. Tai valgydinam tada, kai rodo reklamą (bent jau pradedam). Užsispokso ir suvalgo viską. Reklamai pasibaigus, į teliką nebežiūri ir ramiai baigia valgyti O savaitgaliais rytais leidžiam teletabius pažiūrėt
|
|