Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Atsargos žiemai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2
kivi
Mamytes, dabar visokiu uogu ir gerybiu metas. Kai nesedejau namie, tai net negalvojau uzsiimti visokiais konservavimais smile.gif
O kai vaiksciojau su pilvuku, tai pasvarinau visas uogieniu atsargas. Dabar uogomis labai lepintis negaliu sad.gif, nes maitinu. Taip gaila :'( Galeciau tik jomis maitintis tongue.gif
Perverciau kulinarijos knygas, bet neradau to ,ko ieskojau.
Gal zinot receptu uogieniu, bet nesalziu ir, kad "neisaudytu" ;D
Ir siaip visokie idomus konservavimo receptukai domina

Krapus ziemai ruosiu taip: nuplaunu, isdziovinu, supjaustau ir sutrombuoju i stiklainiukus.Po to i saldymo kamera.Viskas
Issilaiko liuks: ir kvapas, ir skonis.
Lašelis
Manyciau tada verta atidaryti kelias temas:
darzoviu marinavimas, rauginimas , troskinimas....
uogienes.....
sultys, kompotai..
O gal neverta? Viskas bus viename. Atsivertei ir rasi.
Board
Pati dar nebandziau, bet turetu but skanu:

Sausa vysniu uogiene:

1kg vysniu
300g cukraus

Vysnias nuplaut, sumaisyt su cukrum, isberti ant skardos vienu sluoksniu, ir pasaut i orkaite. 200laipsniu. Kai uzvirs per visa plota, sumazint temperatura iki 100laipsniu, ir po 30min istraukt is orkaites. Padziovintas uogas padeti i lekste ir dziovint toliau kambario temperaturoje, po to apvoliot cukraus pudroj ir sudeti i sausus stiklainius uzdengt. Saugot kambario temperaturoj, sausoj vietoj.
Board
Vysnia cukruje

1kg vysnios
300g cukraus
2 kiausinio baltymai
100g degtines

Vysnia nuplaut, padet vienu sluoksniu ant drobes (ranksluosciu) uzpilt degtine ir laikyt para kambario temperaturoj, po paros skysti nupilt, vysnias pamirkyt isplaktuose baltymuose ir apvoliot cukraus pudroj. Uogas isdziovint kambario temperaturoj ir sudet i kartonines dezes. Saugot kambario temp. sausoj vietoj.
kika
gal zinot mamkos kaip paruosti tireles vaisines, kad iki ziemos prastovetu?
mamulia
Labai paprasta ziemai pasidaryti cukiniju.
3litrai pjaustytu cukiniju
300g aliejaus
300g pomidoru padazo
3 galvos cesnako
puse stiklines cukraus
puse stiklines acto 9%
1 saukstas druskos

Viska ismaisius palaikyti 24val vis pamaisant. Tada uzvirinti,bet neviti ir deti i stiklainius. Niam.  
Ambro
Gal tikrai atidarom nauja tema atskiriems marinavimams, kaip Laselis pasiule ? Bus aiskiau ir patogiau kitoms biggrin.gif.

Aciu uz demesi wink.gif
kika
Saunuole Viksreli tikra kulinare, aciu uz visus receptus.
Ambro
Saunuole Viksreli tikra kulinare, aciu uz visus receptus.

Mano mama liuk kulinare, labai megsta viska, kas papuola i rankas, marinuot ;D. Tai jos dauguma receptuku ir yra. Laiko ir ilgalaikes patirties patikrinta wink.gif.

Taip kad, galit drasiai marinuot! Man visad gerai pavykdavo ;D.

P.s. kiek zinau, kad marinuojant reikia atitaikyt menuli: per viena faze gali agurkai minksti buti (tik neprisimenu per kuri wink.gif)... Taip pat mama moke, kad per "raudonasias dienas" nieko nemarinuot, nes issaus. Tai visad klausau sio prietaro...tfu-tfu-tfu... niekad dar neissove ;D.
zarija
Sveikos,

Va prasidejo metas kuomet ruosiames ziemai. Mes auginame siokias tokias darzoves sode. Anksciau pas mama daznai koncervuodavome viska praddant agurkais, o dabar su vyru labai meksta ruosti ivairias salotas ziemai.
Tai va tame musu jaunos seimyneles sodely isaugo taip vadinami "kabaciokai", nezinau kaip taisiklingai lietuviskai...ir tikrai nezinau kaip juos galima but skaniai paruosti ziemai ar seip...Gal zinote koki skanu patiekala ar recepta koncervavimui?

Labai aciu is anksto
emma
Lietuviškai tie kabačiokai bus aguročiai, bet aišku ne tokie ilgi ,kaip kad parduotuvėj būna.Omes marinavom juos taip. Į stiklainį sudėt aguročius,galima ir supjaustytus.Įmest pipirų .Tada marinatas 1 litrui šalto vandens:
2 šaukšteliai druskos
4 šaukšteliai cukraus
50 ml acto
Aguročius užpilam tuo marinatu ir pakaitinam apie 20 min. ir uždarom dangteliais metaliniais ar užsukamais.
Asta
o as vis manydavau, kad "kabaciokai" tai yra patisonai smile.gif ot tundra ash unsure.gif rolleyes.gif
varlyte
dar siulyciau pasigamint troskintas salotas
1kg aguruociu
1kg morku
1kg pomidoru
1kg svogunu

stikline aliejaus ir po kelis saukstus druskos bei cukraus

morkas sutarkuojam svogunus supjaustom bei apkepinam aliejuj
aguruocius ir pomidorus supjaustom kubeliais sumaisom su druska ir cukrum
apkepintas morkas bei svogunus suverciam i ta pati puoda kur aguruociai su pomidorais ir troskinam kol viskas nesuminkstes

sudet i stiklainius ir laikyt saldytuve wink.gif
Astra
Mano seimoj labiausiai valgomos uogienes buna saldytos: braskes(suplaku mikseriu),vysnes arba juoduosius serbentus(sumalu mesmale) ir issuku su siek tiek cukraus.Supilstau i plastikinius indelius ir dedu i saldikli.Jos nei pelija,nei rugsta.Ziema labai skanu tos uogienes uzdeti ant karstu blynu arba manu koses,susalusi uogiene tuoj atitirpsta.Gaila,bet tokias uogienes ruosti jau per velu.Bet gal mamos pasinaudos tuo receptu kitamet.
Venta
O man reikia kompoto su cukinija ir geltonosiom slyvaitėm recepto. Gal turit kuri?
AlbaRiva
QUOTE(Venta @ 2005 08 30, 11:42)
O man reikia kompoto su cukinija ir geltonosiom slyvaitėm recepto. Gal turit kuri?
*

Labai paprasta- sudėti į stiklainį supjaustytas cukinijas, suberti nuplautas slyvaites.Proporcijos iš akies.Puode išsivirti sirupą- kad būtų saldus kaip reikiant.Užvirusiu sirupu užpilti stiklainio turinį ir uždaryti.Skanaus!
Eaglute
Dazniausiai ant triju litru stiklainio iberiu apie puse litro cukraus, na jei vaisiai labai rugstus, tai galima ir daugiau mirksiukas.gif
Tarasca
čia nei kompotas, nei marinavimas, bet irgi puiki atsarga žiemai, be to, dabar pats obuolymetis smile.gif
Pasidarykit obuolių sūrį:

nuvalyti, skiltelėm supjaustyti obuoliai
cukrus

obuolius užberti cukrum, palaikyti maždaug parą. Tada nupilti sultis ir virti, kol sulčių sumažės bent jau per pusę, tada sukrėsti obuoliukus ir ilgai ilgai virti. Pasidaro kaip ruda košė. Tik būtinai būtinai reikia dažnai maišyti, nes kitaip mesit puodus į šiukšlynus smile.gif Prieš baigiant galima paskaninti cinamonu, vanile, aguonom, riešutais ar dar kuo nors, dar šiek tiek pakaitint ir sudėt į sūrmaišius. Padžiaut, kai nusivarva suspaust ir toliau pakabint. Taip gali ir iki pavasario kabėt, nesugenda.
IGu
O man reikia kompoto su cukinija ir geltonosiom slyvaitėm recepto

Bet su tom geltonosiom slyvaitėm tai atsargiai. Aš šią vasarą pirmą kart iš jų kompotėlį dariau, šveičiau visas po vieną, nes kai kurios tokios apdulkėjusios buvo. Ir dar prieš užpildama saldžiuoju, nuplykiau karštu vandeniu tas slyvukes. Ir va pradėjo vienas po kito stiklainiukai šaudyt sad.gif
IGu
o šiaip tai paskutiniu metu man labiausiai šaldytos uogos (ir kai kurios daržovės)patinka, tik aišku reikia turėti gerą ir talpų šaldiklį smile.gif. Žemuogės arba braškės sutrintos su cukrumi, sumalti agrastai su apelsinu ir cukrumis, arba tiesiog 'cielos' šaldytos mėlynės su šaukštu medaus ant viršaus... Pirštelius galima aplai-yt, o ir vitaminukų man regis daugiau liek nei virtose uogienėse. Nors aišku aš ir uogienes liaaaabai mėgstu.
allegro
QUOTE(IGu @ 2005 09 11, 12:16)
Bet su tom geltonosiom slyvaitėm tai atsargiai. Aš šią vasarą pirmą kart iš jų kompotėlį dariau, šveičiau visas po vieną, nes kai kurios tokios apdulkėjusios buvo. Ir dar prieš užpildama saldžiuoju, nuplykiau karštu vandeniu tas slyvukes. Ir va pradėjo vienas po kito stiklainiukai šaudyt  sad.gif
*

Na man tikrai nešaudo. O ir neplikau aš jų. Užpilu karštu saldžiu vandeniu ir uždarau. Viskas. Skanaus.
Domcė
Sveikos.Padariau obuolių sūrius,tik nelabai supratau,kažkokie minkšti gavosi. blush2.gif Dariau ne pirmą kartą,bet tokį rezultatą - pirmą.Mano šeima dėl jų svaigsta,o ir aš pati mielai valgau.Ypač rekomenduočiau mamoms,turinčioms mažus lelius .Tai obuolys (priedų galima ir nedėti),tinka ir alergiškiems vaikučiams.Beje,toks konservavimo būdas niekad neprilygs obuoliukui iš kompoto,vat.Gavosi kaip ir sūrių raklama ax.gif
Tauskale
As irgi esu dariusi cukinijas su slyvutemis. Sudejau viska i stiklainius ir uzpyliau sirupu. Tai nei vienas neissilaike. Girdejau, kad reikejo pries tai slyvutes ir cukinijas nuplikyti verdanciu vandeniu, o tik tada i stiklainius. Tai siemet taip dariau, ziuresiu kas bus.
esreranso
Prinoko darže gausybė braškių, ir sugalvojau, kad būtų neblogai šitas puikias vasaros gėrybes kažkaip žiemai pasilaikyti smile.gif . Kadangi pernai prigaminau daug braškių uogienės, o namiškiai nespėja jos taip greitai "naikinti" tai ir dabar dar rūsyje nemažai stiklainiukų yra. Todėl pagalvojau, gal būtų neblogai kažka naujo ir kitokio pasigaminti ir prisiminiau, kad kažkada mama pasakojo, kaip dar jos senelė gamindavo braškių ir rabarbarų kompotą. Sakė, kad gaudavosi nepaprastai skanus. Tačiau visa bėda ta, kad mama tuo metu buvo dar maža mergytė ir apie to kompoto gaminimą prisimena tik tiek, kad kažaip tas braškes su rabarbarais senelė užpildavo cukrumi ir palikdavo per naktį. Tai... o kaip daryti toliau??? verysad.gif
Padėkite prašau, merginos. Gal žinote receptų kaip iš braškių ir rabarbarų pagaminti kompotą žiemai? O gal kokių kitokių kompotų su braškėmis esate dariusios?
Evelinčiksa
Svėikos gal kuri žinot receptuka kaip gauti iš aviečių sultys noriu kudikiui pagaminti ,kad būtų žiemai. Ačiū
Rinoja
QUOTE(Evelinčikas @ 2008 07 25, 11:16)
Svėikos gal kuri žinot receptuka kaip gauti iš aviečių sultys noriu kudikiui pagaminti ,kad būtų žiemai. Ačiū
*

ira toks garpuodis,su juo nesunkiai tai pasigaminsi...tik reik ji tureti.
Donatuke
o as ieskau zirniu konservavimo recepteliu, daug uzauginom, bet kaip juos issaugoti ziema nezinau.. ax.gif blush2.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
petrovna
kas isbandet?kaip geriausia krapus susideti ziemai?
regna
[quote=petrovna,2010 06 22, 09:40]
*

[/quote
Petrovna,
aš, krapus{naudoju,ruošiuosiu ir džiovintus,ir šaldau}
Džiovinu ,jaunus krapus,viršūnėles}juk yra patiekalų,kur nebetinka šaldyti.
Antras varijantas aš,juos šaldau.
Yra šaldymo maišeliu,P.C..jie tinka šaldymui.
sann
anksčiau aš krapus džiovindavau, bet šaldyti geriausiai, nes džiovinti ne taip kvepia kaip šaldyti.
arabeska
Krapus - šaldyti thumbup.gif
A.d.
Aš irgi tik šaldau, nes džiovinti man kaip žolė... ax.gif
Tauragytė
Krapus visada šaldau thumbup.gif .
Krapų storesnius kotelius supjaustau, šaldau ir naudoju sriubom, padažam.
O smulkias šakeles - salotom ir t.t.
Agnesyte
QUOTE(petrovna @ 2010 06 22, 10:40)
*

mes krapus jaunus nurauname arba nupjauname (atželia) ir nuskabome mažas šakeles - lapelius, stiebų nededame visai, nes kai sušąla lieka stambūs stagarai.
Čia pats geriausias pasirinkimas žiemai - šaldymas. thumbup.gif
elizaveta
Mes jaunus krapų ir šaldom, ir džiovinam. Juk visokių patiekalų būna, tad ne visiems tinka vien tik šaldyti krapai. O krapų kotų aš neišmetu: pasidžiaunu juos ir, atėjus agurkų marinavimo metui, panaudoju smile.gif Mūsų šeima tiesiog dievina krapus thumbup.gif
Agnesyte
QUOTE(elizaveta @ 2011 07 09, 22:13)
Mes jaunus krapų  ir šaldom, ir džiovinam. Juk visokių patiekalų būna, tad ne visiems tinka vien tik šaldyti krapai. O krapų kotų aš neišmetu: pasidžiaunu juos ir, atėjus agurkų marinavimo metui, panaudoju smile.gif Mūsų šeima tiesiog dievina krapus thumbup.gif
*

Kotų mes netaupome, nes jų visada su kaupu yra bigsmile.gif
O kaip tas krapų džiovinimo procesas vyksta, gal vertėtų pabandyti ax.gif
mamytė23
Merginos patrakite,sugalvojau žiemai pasidaryti egzotiškų (persikų,nektarinų,...) vaisių kompotų,nes tie tradiciniai atsibodo jau unsure.gif o kaip būna akcijos tai gi galima nors po keletą trilitrių vis užsivakuoti,bandžiau daryti pernai apelsinų uogienę pagal receptą,bet gavosi karstelėjus ir stovi,nevalgo,tai nutariau pasitarti su patyrusiom 4u.gif

Kaip geriau gaminti,iš ko geriau...na gal kuri patarsit.,, wub.gif
brashke77
QUOTE(mamytė23 @ 2011 07 17, 11:27)
Merginos patrakite,sugalvojau žiemai pasidaryti egzotiškų (persikų,nektarinų,...) vaisių kompotų,nes tie tradiciniai atsibodo jau  unsure.gif o kaip būna akcijos tai gi galima nors po keletą trilitrių vis užsivakuoti,bandžiau daryti pernai apelsinų uogienę pagal receptą,bet gavosi karstelėjus ir stovi,nevalgo,tai nutariau pasitarti su patyrusiom  4u.gif

Kaip geriau gaminti,iš ko geriau...na gal kuri patarsit.,, wub.gif
*

pas musu sauniaja forumiete Ule yra persiku dzemas blog'e (skanus gyvenimas). Sake, labai skani 4u.gif
mamytė23
aš noriu kompotų 4u.gif
Nulika
QUOTE(mamytė23 @ 2011 07 18, 16:52)
aš noriu kompotų  4u.gif
*

kazkada vaikysteje nuolat turejome trilitrinius su celom kriasem arba obuoliais kompotus, skonis ju buvo nepakartojams, kur rasti toki receptuka g.gif
dabar nektarinai maximoje po 3 lt
Papildyta:
kas supranta..
gal surizikuoti
Из разнообразных видов компотов данный компот считается самым нежным и приятным по вкусу продуктом. Персики консервируют целиком, с косточкой или разрезают пополам вдоль плода, вынимая косточку, в неочищенном или очищенном виде. В домашних условиях рекомендуют приготовлять компот из очищенных от кожицы плодов ; компот в таком виде гораздо аппетитнее на вид и вкуснее.

Для консервирования лучше всего брать сорта с желтой мякотью, ибо компот из сортов со светлой мякотью уступает по внешнему виду и быстро мутнеет.

Лучшими для консервирования считают сорта, у которых легко удаляется косточка или, наоборот, косточка плотно приросла к мякоти. Плоды должны быть зрелыми, но не переспелыми, ароматными, с достаточно плотной мякотью и равномерно окрашенные.

Рассортированные и перебранные плоды погружают (лучше всего в металлической сетке или тканевом (марлевом) мешочке) в горячую воду (90-95°С), тотчас вынимают и затем охлаждают в холодной воде. При бланшировке в воду добавляют 1% раствор лимонной кислоты, то есть 10 г на 1 л воды. После бланшировки и последующего быстрого охлаждения с плодов очень легко снимается кожица. Очищенные от кожицы плоды разрезают пополам ножом из нержавеющей стали, вынимают или вырезают косточку и отдельные половинки тут же погружают ненадолго в холодную воду, куда добавляют лимонную кислоту (5 г на 1 л). Затем половинки персиков закладывают в банки фигурно (вниз разрезанной частью плода). Для приготовления сиропа расходуется на 1 л воды 0,56 кг сахара, объем готовсл заливки -1,3 л. Сироп заливают в банки так, чтобы все плоды были полностью покрыты жидкостью. Компот из зрелых очищенных половинок персиков стерилизуют в водэ при температуре 90-95°С в течение 20-25 мин. Персики с плотной мякотью стерилизуют при температуре 95°С в течение 30 мин, а в кипящей воде (100°С) продолжительность стерилизации 25 мин.
http://mvr.e-stile.ru/kompot5
mamytė23
QUOTE(Nulika @ 2011 07 28, 15:33)
kazkada vaikysteje  nuolat turejome trilitrinius su celom kriasem arba obuoliais kompotus, skonis ju buvo nepakartojams, kur rasti toki receptuka g.gif

mano mama darydavo taip: sudėdavo abuolius su kriaušėm į sloikus,o syrupą padarydavo puode atskirai ir užpildavo(užvirintame vandenį sudėdavo cukrų pagal skonį,pavirdavo ir užpildavo.

kad vienas kriaušes dėti,tai man kažkas sakė,kad labai jos iššaudo,tad reikia maišyti su kažkuo,o ar teisybė nežinau.
barboryte1971
Mano kriaušės mažos na skersmuo tai gal kaip5 litų monetos būtų tai aš jas darau taip:užverdu sirupą[1litrui vandens pilu1stiklinę cukraus tada metu i tą sirupą paruoštas kriaušytes ir tuojau pat su kiaurasamčiu jas gaudau ir dedu į stiklainius.Kai sirupas vėl užverda pilu į stiklainius ant kriaušių,dar įpilu 3litrų talpos stiklainiui 1arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties.Užsuku,apverčiu ir apklostau.Dar niekada neiššaudė.Šiemet vėl darysiu tik gaila kad kriaušių mažai tikriausiai nepalankūs metai nes sodas tuščias...
lusis
Mamytes kulinares padekit, labai noriu savo lelytei ziemai prisikaupti, kad nereiketu tu tyriu pirkti, bet nezinau kaip kas islaikyt. Dabar slyvu metas, skaiciau, kad saldytos apkarsta, cukraus det leliukui nesinosi, tai kaip padaryti tyrele kad laikytusi??????
Oli_vija
QUOTE(lusis @ 2011 07 28, 21:11)
Mamytes kulinares padekit, labai noriu savo lelytei ziemai prisikaupti, kad nereiketu tu tyriu pirkti, bet nezinau kaip kas islaikyt. Dabar slyvu metas, skaiciau, kad saldytos apkarsta, cukraus det leliukui nesinosi, tai kaip padaryti tyrele kad laikytusi??????
*

manau, kad kartumą slyvoms duoda žievelė..gal pabandykit šaldyt nuluptas ir nukaulintas ?

4u.gif man irgi reikia pagalbos - pernai ruošiau nevirtų burokėlių-cukinijų salotas žiemai (na, tas kurių ragaut bent du mėnesius po pagaminimo negalima lotuliukas.gif ) buvo dieviškai skanios thumbup.gif thumbup.gif bet nusirašytą receptą taip saugiai paslėpiau, kad pati nerandu blush2.gif blush2.gif o jau perverčiau čia SM visas burokų ir cukinijų temas blush2.gif blush2.gif ir niekaip neatseku blush2.gif gal kuri pagelbėtų su nuoroda g.gif g.gif 4u.gif
Oli_vija
Ačiū, suveikė "dėsnis"... kai tik garsiai paklausiau, tai ir pati radau...smile.gif
cezi
QUOTE(Oli_vija @ 2011 07 29, 15:47)
Ačiū, suveikė "dėsnis"... kai tik garsiai paklausiau, tai ir pati radau...smile.gif
*

tai gal gali pasidalint, nes apie tokias negirdėjau bigsmile.gif
Linute:)
QUOTE(Oli_vija @ 2011 07 29, 15:47)
*

Paidalinkit ir su mumis bigsmile.gif labai jau idomu blush2.gif
Agnesyte
QUOTE(Oli_vija @ 2011 07 29, 10:52)
  4u.gif man irgi reikia pagalbos - pernai ruošiau nevirtų burokėlių-cukinijų salotas žiemai (na, tas kurių ragaut bent du mėnesius po pagaminimo negalima lotuliukas.gif ) buvo dieviškai skanios  thumbup.gif  thumbup.gif bet nusirašytą receptą taip saugiai paslėpiau, kad pati nerandu  blush2.gif  blush2.gif o jau perverčiau čia SM visas burokų ir cukinijų temas  blush2.gif  blush2.gif ir niekaip neatseku  blush2.gif  gal kuri pagelbėtų su nuoroda  g.gif  g.gif  4u.gif
*

laukiame receptuko 4u.gif
Oli_vija
Prašom, iš temos "moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai", pr.260
QUOTE(diasaja @ 2011 07 22, 23:37)
1kg burokėlių
1kg cukinijų
0,5 kg svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos

Sutarkuoti burokėlius ir tušinti puode su vandeniu, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Kol tušinasi, pasiruošti cukiniją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai pakepinti svogūnus. Įdėti į burokėlius. Viską kaitinti apie 5 min. Krėsti į stiklainius ir užsukti.
*

burokėlius troškinam nevirtus,;
gerai laikėsi pernai rūsy, paskui balkone.
Ragavom tik po poros mėnesių , toks jau šis receptas, kad iš pradžių gali pasirodyt neskanu, o paskui "susistovi" cool.gif čia pernai receptą įdėjusi mergina taip rekomendavo drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.