Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: pastovus stenejimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
arka8
labas visoms mamytes 4u.gif

turiu tokia problemyte ir nezinau, ar tai normalu. Mano leliui 1 menesiukas, maitinu MP ir gan daznai(dienom kartais net kas valanda praso blink.gif , bet gal delto ir 2 kg per viena menesi priaugo..) Problema ta, kad jis pastoviai steni(praktiskai 20 val. per para, praleidzia stenedamas blink.gif ) ir vis bando isstumt, bet jam paciam retai kada pavyksta verysad.gif diena nakti tas pats, steni steni(per miegus) ir po to rekt pradeda unsure.gif nezinau,ar tai gerai, bet as jam daznai padedu su vatos krapstuku aliejuje suvilgytu, tada dazniausiai "viskas su didziausiu spaudimu isvaziuoja" blush2.gif (daro labai skystai, tad cia tikrai ne viduriu uzkietejimas, ar ne? g.gif )
bet ar gerai su tuo vatos krapstuku???
ar tai jam veliau neatsilieps??
ir ar tai isvis normalu?
help, mamytes..nes nebeatmenu, kada jau miegojau..jis gan ramus vaikis, tik per ta stumima vis atsibunda ir vis verkt pradeda verysad.gif

dekui is anksto uz patarimus 4u.gif
Lialialia
Sveika, na man tai labiau panasu i pilvo diegliukus unsure.gif Vaikeliui matyt labai pilvuka raizo, todel ir atrodo, kad steni. Ir kruties daznai praso, nes tai jam didziausia paguoda del pilvuko skausmu. Mano dukryte irgi labai nuo pilvo diegliuku kentejo - situacija labai jau man pazistama - kruties prase ir diena, ir nakti, reke, keliukus kele prie pilvuko, stenejo - tiesiog stengesi pumpseti, o dar neiseidavo jai schmoll.gif Na, aisku, sako, kad tai laikinas dalykas, vaikas turi peraugti - maniske tai reke ir nemiegojo iki 2 men, bet padeti vargsam leliukui siek tiek galima - yra lasiukai, mazinantys pilvo pitima - ,,Espumisan" ir ,,Sab simplex", dar nuo 1 menesiuko mums padedavo pankoliu arbata vaikeliui, labai padeda svelnus pilvo masaziukas pagal laikrodzio rodykle, mums tai labiausiai padedavo pilvuko sildymas - arba palute palyginti, kad butu silta ir priglausti vaikeliui prie pilvuko (tik atsargiai, ne per daug karsta!!!) arba pamaitinus vaikeli priglausti prie saves - pilvuku prie pilvuko ir tegu susila ir pamiega taip - ir jums minute ramybes siokia tokia. O kas del tu vatos pagaliuku - tai nera pats geriausias budas, jeigu jau labai nuo tu duju kencia, tai yra specialus vamzdeliai (paklauskyt savo pediatres). Sekmes ir kantrybes (tai tikrai laikina) 4u.gif
Miracle
ir man panašu į diegliukus. mums jokie espumizanai nepadedavo schmoll.gif
ant rankų, masažiukai, dar vonioje šiltame vandenuke maudydavome mums šiek tiek padedavo. O šiaip tai nuo 4 mėn mums praėjo tie pilvuko skausmai.
Maniškis irgi pastoviai stenedavo, jau buvom ir įpratę, bet mums gyd. sakė, kad dėl to, kad mūsų anksčiau laiko gimęs g.gif
arka8
lialialia,lao,aciu uz atsakymus ..4u.gif
ramiau pasidare, kad tai normalu..

gerai jüs sakot..cia tikrai tie izymieji diegliukai g.gif naudoju ir as tuos lasiukus jau nuo gimimo(pries kiekviena maitinima), bet tai taip iseina, kad jie nepadeda,o as galvojau, kad butent del ju ir neraizo jam taip pilvuko kaip kitos raso.. blink.gif
jam padeda, kai ji nesiojam, pilvuka prie saves priglaude.

Lao, zinok ne anksciau gime, net pernesiojau, tad neaisku , nuo ko cia tas stenejimas g.gif
žolelė
Sveikos.Girdėjau tokį liaudišką patarimą, kad ant pilviuko (ant bambutės) reikia uždėti juodos avies vilnos gumulėlį .Vilna ištraukia karštį ir vaikutis nurimsta.Nebandžiau, nes kai sužinojau, mano dukrytei jau buvo praėję.Siūlau pabandyti, pakenkti tikrai nepakenks.Aš tai naudojau pelynų arbatą(lašiukais),nes ji reguliuoja virškinimo problemas.Žinoma, kiekvienas atvejas kitoks.Sėkmės!
Dziuneta
Mes turim ta pacia problema.Steni nuo pat gimimo jau pora menesiu.Cia manau nuo pilvuko putimo,nes kai duodu lasiuku nuo pilvo putimo praeina.Dar kai uzeina nesioju surietus kojytes tai irgi lyg geriau....
skaistukas
Mums buvo ta pati problema. Vaikas steni, steni patosi, kad nori pakakot, be negali. Tai mes kartais padėdavome, tai su termometriuku, tai su ausų krapštuku.
Bet gydytoja patarė tu nepiknaudžiaut, nes vaikas gali atprast pats tuštintis.
Tokie mažiukai, dar nemoka išstumti viso reikalo, jiems labai sunku, todėl ir steni taip.
Aš saviškė prakakindavau taip: iškeldavau 90 laiksnių kojytes į viršų, tai greitai ji pagesdėdavo, o tada ir daugiau padarydavo.

Bet visa tai praeis, reikia tik kantrybės smile.gif

o kas dėl lašiukų: aš duodavau, bet kai sužinojau, kad jei taip pat trukdo vaikučiui išsikakoti (pediatrė pasakė), nustojau duot.
Ar duodi ar neduodi lašiukų vistiek tas pats-pilvą pučia.

sekmės jums
Svetė
Aš turiu tokią pačią problemą. Stena ir stena mano 2.gif bet padaryt daugiau tai labai retai padaro. Būna kad ir 5 dienos praeina be pasituštinimo. Labai sunku, nes nežinau, kaip jam padėt. Kažkaip baisu prie užpakaliuko lįst. Kenčiu kol kas . Ir šiaip neatrodo, kad jam pilvelį pūstų, nes pumpsi tai tikrai dažnai.
Ramsius
Nu ką, ir mums tas pats....Esam jau 2.5 mėnesiuko, bet vis stenam. Kakoja kaip ir temos autorė rašė labai skystai, tai tas kakis su tokiu garsu išeina, kaip kosk patrankos šūvis...Bet vistiek stena ir stena...Bet ir pumpsi labai dažnai...
Lulka
Mano mažyliui jau 2,5mėn., stenam nuo 2 savaičių. Iš pradžių man tai atrodė nenormalu ir gydytojos paaiškinimai, kad visi vaikai taip daro manęs neguodė, tačiau dabar jau prie to pripratau. Išbandėm visas priemonęs: lašiukai "Espumisan", "Sab sampleks", masažiukai, kojų rietimas, gulėjimas ant pilvo, nešiojimas stačiai (vienintelis dalykas mums padedantis nurimti), nevartoju pieniškų produktų ir pan., net krapštukus išbandėm. Liko tik laukti, kada viskas baigsis savaime...
Beje skaičiau, kad pilvo diegliai gali būti ir dėl vaiko jautrumo, bei nesubrendusios nervų sistemos, tokiais atvejais reikia stengtis, kad vaiko aplinkoje būtų kuo mažiau dirgiklių (triukšmingų svečių, garsios muzikos ir pan.). Reikėtų įvesti dienos režimą (visada tuo pačiu paros metu eiti pasivaikščioti, žaisti, maudytis ir pan.), kad vaikas žinotų, kas po ko seka ir taip mažiau stresuos. Kiek čia tiesos nežinau, nes sunku tą įgyvendinti, kai augame pagal vaikučio poreikius.
rike
Sveikos,
turim ir mes lygiai tą pačią problemą. Lašiukų nebeduodu prieš kiekvieną maitinimą, nes vistiek neką padeda, tik vakarais suduodu. O padedu pakakoti, tai aš labai dažnai (su vatos pagaliuku) gal ir negerai, bet jei nepadėsiu, tai užsiklyks verysad.gif O mūsų kūdikėlis dar ir viduriuoja (aš taip manau), bet vistiek neprakakoja verysad.gif Tai tenka tik laukti tų geresnių dienų smile.gif
Miglota
ir pas mus te patys diegliukai.. as jau nebezinojau ka ir daryt, vos tik nuo krutines atitrauki ir jau stena maziukas... siandien, nors ir bijodama, bet pirma kart isbandziau lasiukus, taigi ziuresim ar padeda jie mums bent kiek... tikimes, kad viskas greit praeis ir jums visiems to linkim 4u.gif
būk rami
O aš galvojau, kad kai diegliukai prasides bus... oho-ho ir ašaru ir verksmo. Bet psirodo mano lialius irgi nuo degliuku kankinasi, nes steni ir steni visa diena. Net kai prie kruties buna, zinda o poto spjauna ir steni, rieciasi visas. O lasiukai tie tai sazinei apramint, nieko jie nepadeda verysad.gif Apsiramina tai kai prie saves priglaudziu, aciu dievui nakti ramiai miega rolleyes.gif tfu tfu tfu
arka8
QUOTE(vivusia @ 2006 08 14, 18:47)
O aš galvojau, kad kai diegliukai prasides bus... oho-ho ir ašaru ir verksmo. Bet psirodo mano lialius irgi nuo degliuku kankinasi, nes steni ir steni visa diena. Net kai prie kruties buna, zinda o poto spjauna ir steni, rieciasi visas. O lasiukai tie tai sazinei apramint, nieko jie nepadeda verysad.gif Apsiramina tai kai prie saves priglaudziu, aciu dievui nakti ramiai miega  rolleyes.gif tfu tfu tfu
*

o maniskis ir diena ir nakti taip steni(lygiai taip ,kaip tu aprasei) verysad.gif

paguoda tik ta, kad tik steni,o neverkia diena nakti ax.gif
sraige1
Dukryte irgi steni. Tai dabar labai daug pratimuku darom: ir valgydamos, ir po valgio, ir keisdamos sauskelnes lenkiam kojytes prie pilvuko, minam dviratuka. Ir mums padeda tie pratimukai. Vis maziau ir maziau mazyle verkia, nebeklykia is skausmo kai issibezda. Mums po keliu dienu bus du menesiukai ir dziaugiuos, kad nebereikia stebeti besikankinancio vaikucio.
Delusion
Jei tik stena, tai dar ne diegliai, tik pilvuką pučia, kai diegliai, tai klykia nesavu balsu kelias valandas. Nuo dieglių nepadėjo niekas: pradedant visais lašiukais, net suaugusių espumizano kapsulytės turinys išspaustas, gal vieną kart viburcol žvakutė. Nuo putimo biški šildymai kartai palengvindavo, pilvas į pilvą ar fenas. Dabar kai jau 3 mėn, tai kojytes kai pakilnojam, tai biški prabezda, o kai prakakoja, tai trim aukštais, į dieną 1 kart duodu Gefilus gerųjų pakterijų, gal nuo jų gerai ir kakoja, bet diegliai vis dar mus kankina, ir rėkia vaikas dėja....
saulyte0925
mes vargom su stenejimais gal pirmus tris menesius, ir istisai stenedavo, budavo ir su skausmais. pradedavo 2 val. nakties ir taip iki ryto. viska dariau ir masaziukus ir nesiojau. Mums tu diegliuku, kad klyktu nebuvo, bet su stenejimu tai vargom. niekas nepadejo. po triju menesiu dingo. thumbup.gif

kantrybes islaukti ta etapa doh.gif
darbsti
QUOTE(arka8 @ 2006 08 06, 14:02)
labas visoms mamytes 4u.gif 

turiu tokia problemyte ir nezinau, ar tai normalu. Mano leliui  1 menesiukas, maitinu MP ir gan daznai(dienom kartais net kas valanda praso blink.gif , bet gal delto ir 2 kg per viena menesi priaugo..) Problema ta, kad jis pastoviai steni(praktiskai 20 val. per para, praleidzia stenedamas blink.gif ) ir vis bando isstumt, bet jam paciam retai kada pavyksta verysad.gif  diena nakti tas pats, steni steni(per miegus) ir po to rekt pradeda unsure.gif  nezinau,ar tai gerai, bet as jam daznai padedu su vatos krapstuku aliejuje suvilgytu, tada dazniausiai "viskas su didziausiu spaudimu isvaziuoja" blush2.gif  (daro labai skystai, tad cia tikrai ne viduriu uzkietejimas, ar ne? g.gif )
bet ar gerai su tuo vatos krapstuku???
ar tai jam veliau neatsilieps??
ir ar tai isvis normalu?
help, mamytes..nes nebeatmenu, kada jau miegojau..jis gan ramus vaikis, tik per ta stumima vis atsibunda ir vis verkt pradeda verysad.gif

dekui is anksto uz patarimus 4u.gif
*

mano mazyle ir stenejo. turbut, kad cia nieko bloga. ir kazin ar tai nuo viduriukui, greiciausiai su tuo visai nesusijes yra stenejimas. reiketu geriau gydytojo pasiklausti.
astag
Mums buvo labai panašiai. Putė pilvuką, vaikas raitydavosi, stenėdavo, neišeidavo nei pabezdėti, nei pakakoti. Nepadėjo nei Espumizanas, nei SAB Simplex. Darėm mankštytes, masažuodavom pilvuką, laikydavom jį šiltai, padėdavom net pakakoti. Po mėnesio pradėjom duoti "Jogurto" kapsules (tai maisto papildas žarnyno veiklai sureguliuoti). Du kartus dienoj po trečdalį kapsulės miltelių. Galit pasikonsultuoti su savo gydytoja. Pas mus problemos išsisprendė.
Mikasiene
maniškis irgi stena. Bet paguldau ant pilvo arba panešioju "tigras medyje" poza (vaiko pilvukas ant mamos dilbio) ir labai padeda thumbup.gif
elinga N
o maniskei beveik 4men. ir ji stena kai nori atsirugti.valgydama MP labai daug prisiryja oro ir kol neissirugauja tol steni.o kai jau issirugauja vel ateina laikas valgyti verysad.gif .taip pasaka be galo...
princesa
Maniškis irgi stenėdavo, net visas išrausdavo stipriai bet jis ir padarydavo kiekvieną kartą ir taip per parą apie 10 kartų prikraudavo į pampersą, net išutę nuo to buvom siaubingai
zippylolly
QUOTE(Delusion @ 2006 08 23, 16:56)
Jei tik stena, tai dar ne diegliai, tik pilvuką pučia, kai diegliai, tai klykia nesavu balsu kelias valandas. Nuo dieglių nepadėjo niekas: pradedant visais lašiukais, net suaugusių espumizano kapsulytės turinys išspaustas, gal  vieną kart viburcol žvakutė. Nuo putimo biški šildymai kartai palengvindavo, pilvas į pilvą ar fenas. Dabar kai jau 3 mėn, tai kojytes kai pakilnojam, tai biški prabezda, o kai prakakoja, tai trim aukštais, į dieną 1 kart duodu Gefilus gerųjų pakterijų, gal nuo jų gerai ir kakoja, bet diegliai vis dar mus kankina, ir rėkia vaikas dėja....
*

Cia nuo vaiko priklauso, kaip jis ta skausma pernesa. Pvz mano berniukas nuolat klykdavo, nezinodavau kas dedas, budavo istisa nakti prarekdavo. O mergaite tai irgi tik steni visada, labai retai kada rekdavo..
Nuo tu pilvo skausmeliu man niekas nepadejo, isbandziau trejus vaistus, vieni is ju labai brangus buvo, bet irgi nepadejo...

uoga83
Mus ta pati beda kankina ir taip jau nuo 2sav.. Ir atrodo tiek visko isbandziau.. Geriau ir metu ir pankoliu, ir kmynu arbatas- ne velnio. Ziurejau ir tebeziuriu ka valgau, bet ir nzn kame reikalas.. Gal kazkiek padeda kai uzdedu ranka ant pilvuko, o kita ranka palaikau pakeltas kojytes. bent kazkiek duju iseina.Girdziau esumisana, bet ir nieko. Sunku matyti kencianti mazyli verysad.gif Tai dbr bandau girdyt Bifolac miltelius nakciai, o diena Gefilus su gyv bakterijom. Ziuresim..
nijako
mano sunelis jau nuo pirmu dieneliu vargsta su pilviuko skausmais. Ligonineje primaitino zirniu buljonu, tai ir gavosi nesamone. Dabar namie geriam Espumizana du kartus dienoj, bet nelabai padeda. Masazai, kojyciu kilnojimas labiausiai gelbsti. Bet sunku matyti maziuka taip besiraitanti. Nepavyksta pakakoti, tai verkia labai graudziai.
Su vatos pagaliuku bijau lysti. Bet reikes isbandyti, kai padetis taps kritiska.
Gal kas turi kokiu pasiulymu, kaip sumazinti sia problemele?
gintariux.82
na nežinau dėl to stenėjimo g.gif pilvo diegliai tai suprantu, nes mano mažiui buvo iki 4 mėn ir tikrai siaubingi doh.gif bet dabar jam jau virš 5 mėn ir pastaruoju metu pradėjo stenėti. labiausiai paryčiais, bet pastebėjau, kad ir dienomis g.gif tikrai ne diegliai, nes nei kojytes riečia, nei ką g.gif sakau gal kokios problemos su žarnynu gali būt? mes jau košyčių ragaut pradedam, gal tai įtakoja? reiks gydytojos tikriausiai teirautis g.gif
*B.A*
musu mazius irgi pastenedavo daznokai, bet dabar pastebejau daznai pradejo ora gadint ir stenejimas dingo 4u.gif
Buzulkaa
maniske nuo gimimo stena,kakoja normaliai,,bet jei reik stenet biggrin.gif o mes visi zvengiam,nes tikrai juokinga thumbup.gif lotuliukas.gif
Jurgitasp
Ir mano mažoji vis stena ir stena. Kartais iki ašarų prieina, o dar tik mėnuo su trupučiu. Maniau, kad gal mišinukas netinka, tai pakeičiau. Nuo to stenėjimo niekas nepadėjo, nei Espumizan'as, nei Sab simplex. Kol kojytes laikai pakėlus, tol "purpsi", tik nuleidi ir vėl stena. Mažoji per tą stenėjimą po 8 val nemiegodavo, o paskui "lūždavo". Ir mane labai tas išvargino. Tai va, sumąsčiau tokį dalyką, ir kol kas jis man padeda: Aprengiu mergaitę plonais šliaužtinukais (jokių kojinių po apačia nededu). Tada paimu vilnones (didesnes) kojinytes su raišteliais, į jas įdedu po 25 dideles kalcio tabletes (galima bet kokias, kad tik svoris būtų) ir užmaunu tas kojinytes su tom tabletėm ant kojyčių. Mergaitę guldau ant nugarytės, o galvytę pasuku į šoną (kad atsirūgus neužspringtų). Užtenka jai kojytes tik truputį kilstelti, nuo svorio pilvo raumenys labiau įsitempia ir daug geriau dujos pasišalina. Žodžiu mano didžiausia problema išsisprendė labai paprastai. Ir kaip aš anksčiau to nesumąsčiau.....
Tik nepersistenkite su svoriu kojinytėse.....
Darijac
sveikos mamyte, o mano dukrytei jau 3 metukai ir vis dar stena. atsigula ant pilvuko sulenkia viena kojyte ir stena, visa israusta kaip burokas. tikrai ne joki viduriukai... nesuprantu kas vyksta... gal teko kam susidurti???? unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.