p.s del visu puoduko reikalu neturejom problemu, lopsely vaikam taip daznai pamperius keisdavo kad as namie taip daznai nekeisdavau. ir siaip priziuri tikrai gerai. (kalbu apie lopselines grupes, nes dar neperaugom i darzelines
Ingule mes lankom vaiku lopseli darzeli Jurginelis. MAn tai jis super darzelis nors nieko tokio jame ypatingo paprastas darzelis kaip ir anksciau kad budavo. Vedeja labai faina motersi, priima vaikiukus nuo 1,5 metuku esant reikalui ir anksciau, aukletojos dauguma labai fainos, pazistu ju nemazai, nes abu pipirai lanko si darziuka, tad tenka susidurt su ivairiomi. Kiap ir visur yra geresniu ir blogesniu, na kaip paziuresi. O lopselyje labai geria vaikus ir priziuri ir maitina ir gauna jie priespieciam ir jogurtu ir saldziu glaistytu sureliu, ir siaip mano vaikai labai dziaugiasi darzelio maistu, nors gaminu pati daznai ir neprastai, bet jiem kaip i man kadais vaikystej, skaniausia darzely
p.s del visu puoduko reikalu neturejom problemu, lopsely vaikam taip daznai pamperius keisdavo kad as namie taip daznai nekeisdavau. ir siaip priziuri tikrai gerai. (kalbu apie lopselines grupes, nes dar neperaugom i darzelines
o pries kiek laiko uzrasei i lopseli, o ar ten nemoke vaiku ant puoduko eit? Gal gali kokia grupe ar aukletoja rekomenduot ( i asmenine, jei cia nenori) Tai gal kaimynkos esam?
Parasiau tau asmenine. Gal ir kaimynkos kas ty zino del puoduko juos sodina visus laiks nuo laiko ir nusega pamperius ir uzsega vel pasodine, oten jau kaip vaikuciui gaunas kartais iseina kartais ne. Maniskis gan greit peraugo is sauskelniu ant puoduko, po darzelio pratybu, nes namuos vis pamirsdavom, kol su pamperiu begiodavo tai ir ramu atrodo budavo
darzelis "Jurginelis", kokie atsiliepimai?
Sveiki. Užrašiau savo sūnų į darželį "Jurginėlis" Viršuliškėse. Planuoju pradėti vesti pavasarį. Gal galite pateikti kokių atsiliepimų apie šį darželį?
mao abu vaikiukai lanko si darzeli. as patenkinta nes turim geras aukletojas. Del pacios darzelio bukles tai biednas jis kaip kad daugelis darzeliu LT, bet siaip tai nieko blogo paskayt konkreciai negaliu
beje i kokia grupe uzrasei??? kokio amziaus bus vaikiukas kai prades lankyt darziuka?
Aš esu girdėjusi iš kelių mamų neblogus atsiliepimus apie šį darželį, todėl ir užrašiau. Bet norėjau išgirsti ir kitų mamyčių nuomonę. O vaikui, kai pradės lankyti darželį bus 2,5 metų. Na nežinau, toks nedrąsus, nenori bendraut su kitais vaikais, neįsivaizduoju, kaip pritaps
Pritaps
Tikuosi, kad pritaps
Mes irgi gyvename Virsuliskese. Rudeni bernuikui bus 1metai ir 7 men. galvoju, kad arba aukle, arba lopselis vis tiek bus reikalingas. Pro namu langus matosi Zilvitis darzelis, bet girdejau daugiau geresniu atsiliepimu apie Jurgineli. Galvoju, gal reiketu is anksto uzrasyti... Mamos, o kokia yra uzrasymo is anksto procedura? Ateinat pas vedeja ir tiesiog uzrasote? Ar reikia kazkiek moketi? O jeigu paskui sugalvosit nukelti lankymo pradzia? Kaip jus pasirinkote aukletoja? Kiek tu grupiu yra? Kas dar yra svarbaus?...
As tai atejau, susiradau darzelio direktore (dabar jos taip vadinasi:)) ir ji uzsirase vaika i stora sasiuvini:) Reikia tik vaiko gimimo liudijimo. Jei sugalvosim eiti veliau idarzeli, prase paskambinti pranesti pries pora sav. Niekas jokiu aukletoju ten nesiulo rinktis uzrasant ir moketi uzrasant nieko nereikia. Va.
Beje, o kurioje vietoje tas Jurginelio darzelis? Isivaizduoju, kad kazkur prie Norfos pard. Justiniskiu g.?
Taip, beveik pries Norfa, kitoje Justiniskiu g. puseje. Ten salia yra 2 darzeliai: vienas rusu, kitas lietuviu.
na ir mes nuo rugpjūčio keliausim į Jurginėlio lopšelinę grupę. Kas su mumis?
Pati vaikų ten nevedu, bet esu girdėjusi apie labai nemalonią auklėtoją Reginą, ji dirba su trimečiais. Sako, leidžia sau būti arogantiškai- gal kad direktorės giminaitė...
QUOTE(meshkute_nida @ 2005 05 12, 19:49) Pati vaikų ten nevedu, bet esu girdėjusi apie labai nemalonią auklėtoją Reginą, ji dirba su trimečiais. Sako, leidžia sau būti arogantiškai- gal kad direktorės giminaitė... Nežinau, bet ji man labai maloni moteris QUOTE(sigitulka @ 2005 05 23, 13:04) Na, kai ponia auklėtoja nusisukusi burba ant tavęs ir tavo vaiko. Jei paprašai ką nors paaiškinti, atšauna, kad ji jau nuo visų pavargo ir nesiruošia ką nors aiškinti...Galėčiau daug vardinti, bet, manyčiau, kai ką sako faktas, kad ji gavo papeikimą. Ir, bėje, po to tapo, kaip tu sakai- labai maloni moteris...
Auklėtoja Regina puikiai zinau, gal ir netobula, bet ir ne tokia ragana kaip cia bandote parasyti
meskute Nida, jei nelankote sio darzelio is kur taip gerai zinote kas kur gavo papeikima? Gal zinote ir del ko? Ir dar kiekvienam darzely galite atrasti ka nors viena ar du kas "labai" blogi ir pan, bet tai dar nesako kad VISAS darzelis labai blogas Pazystu daug puikiu aukletoju, vardais neminesiu, bet pasikartosiu, kad maloniu zmoniu ten yra labai daug QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 05 12, 20:49) Pati vaikų ten nevedu, bet esu girdėjusi apie labai nemalonią auklėtoją Reginą, ji dirba su trimečiais. Sako, leidžia sau būti arogantiškai- gal kad direktorės giminaitė... Su trimeciais sakai??? Esi 100 proc tikra? panasu kad meskute nida labai daug zino
Na mamytės pasipasakokit, kurios leidžiate vaikučius į šį darželį. kaip sekasi?
Aš leidžiu
As jau rasiau, kad abu vaikai lanko si darzeli
geluta ar jau apsisprendei? O gal jau lankote, susitinkam ir nepazystam viena kitos?
QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 05 12, 20:49) Pati vaikų ten nevedu, bet esu girdėjusi apie labai nemalonią auklėtoją Reginą, ji dirba su trimečiais. Sako, leidžia sau būti arogantiškai- gal kad direktorės giminaitė... QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 05 23, 15:42) Na, kai ponia auklėtoja nusisukusi burba ant tavęs ir tavo vaiko. Jei paprašai ką nors paaiškinti, atšauna, kad ji jau nuo visų pavargo ir nesiruošia ką nors aiškinti...Galėčiau daug vardinti, bet, manyčiau, kai ką sako faktas, kad ji gavo papeikimą. Ir, bėje, po to tapo, kaip tu sakai- labai maloni moteris... Mes lankom, ir būtent pas auklėtoją Reginą, man ji visai nieko, o ir mažoji noriai eina, net šeštadieniais keliasi ir rengiasi į darželį gal mūsų grupiokų ar grupiokių yra?
po kiek sarasiniu vaiku jusu darzeliuke?
[quote=Ingulė,2005 10 22, 10:32]
Mes lankom, ir būtent pas auklėtoją Reginą, man ji visai nieko, o ir mažoji noriai eina, net šeštadieniais keliasi ir rengiasi į darželį Gal ir nieko ta Regina, bet jei mato nepatenkinta mamyte, arba jei pasakai jai pastaba kokia, tai jos veidelis labai persikreipia
Na, o prieš kiek laiko reikia užsirašyti? Ar labai ilgos eilės?
Nes mes ruošiamės kraustytis i viršuliškes, o šitas darželis visai šalia As ta 3 men uzrasiau, tai vaikstom dabar pagal sarasa kaip priklauso, o drauge kuri irgi atsikrauste i Virsuliskes gyvent nuejo, kad uzrasyt, tai direktore pradejo aiskint kad is anksto reikia uzrasyt QUOTE(Emis @ 2006 08 16, 13:17) As ta 3 men uzrasiau, tai vaikstom dabar pagal sarasa kaip priklauso, o drauge kuri irgi atsikrauste i Virsuliskes gyvent nuejo, kad uzrasyt, tai direktore pradejo aiskint kad is anksto reikia uzrasyt o į kokią grupę jūs einat?
Man, o svarbiausia mano dukrai, sitas darzelis patinka. Vienintelis minusas-vaiku labai daug. Bet manau, kad ir kituose darzeliuose dabar panasiai. Mes uzrasem gal pries menesi pries leidziant i darzeli.
Maciau diskutavo apie aukletoja Regina. Mano mergaitei ji labai patiko, dabar jau ne pas ja grupej. Manau tai aukletoja mokanti uzsiimti su vaikais.
Mane tai baugina tai, kad siame darzelyje aukletojos vaiku i smeltyna neleidzia zaisti, liepia tik vaikscioti aplink.. baisu
sako i darzeli daug smelio prinesa, tai kam joms valyti, geriau tegu vaikai nezaidzia is viso smelyne. Paziurkit pro sali eidamos, smelio kruvos ten nuo vasaros pradzios nepajudintos stovi.
Ir siaip girdejau visos aukletojos pensijinio amziaus
QUOTE(Lotosas @ 2006 10 06, 19:26) Mane tai baugina tai, kad siame darzelyje aukletojos vaiku i smeltyna neleidzia zaisti, liepia tik vaikscioti aplink.. baisu sako i darzeli daug smelio prinesa, tai kam joms valyti, geriau tegu vaikai nezaidzia is viso smelyne. Paziurkit pro sali eidamos, smelio kruvos ten nuo vasaros pradzios nepajudintos stovi. vasara vaikai zaidzia sėlio dezese. smelis sukasamas i kauburius, kad visi vaikai susede ratu galetu kasti.dabar vargu ar daug teveliu norėtu, kad ju vaikai kapstytusi saltame smelyje sededami ant cementiniu smelynes apvadu.zinoma nelabai gerai ,kad vaikai aplink darzeli vorele vaiksto, bet ar jus noretumet, kad jie slapiais batais po zole lakstytu? Papildyta: QUOTE(Lotosas @ 2006 10 07, 15:51) Tikrai ne visos. bet patikekit amzius ne kliutis. as pries viena vyresnio amziaus aukletoja nekaip galvojau, bet mano dukrai ji patinka, o man daugiau nieko ir nereikia
Nu sakes, vorele. nesamone, girdejau kad net is viso labai retai i lauka veda vaikus.
O as prie to darzelio gyvenu, tai vasara ne karto nesu maciusi vaiku smelio dezeje. QUOTE(Lotosas @ 2006 10 09, 10:42) Nu sakes, vorele. nesamone, girdejau kad net is viso labai retai i lauka veda vaikus. O as prie to darzelio gyvenu, tai vasara ne karto nesu maciusi vaiku smelio dezeje. Tik jau nereikia QUOTE(lineba @ 2006 10 09, 14:03) Tik jau nereikia as irgi ten vedu savo atzalėle ir tikrai-kapstosi smėlyje su darzelio kastuveliais
Idomu kada kapstosi?
Matete? Labai jau priestaringa info.... Na, jei matete ok. O skyle didziule darzelio tvoroje jums netrukdo? Paziurekite, yra prie gatves? As nebloguoju, siaip man rodos, ten netvarka. QUOTE(Lotosas @ 2006 10 10, 11:48) Idomu kada kapstosi? Matete? Labai jau priestaringa info.... Na, jei matete ok. O skyle didziule darzelio tvoroje jums netrukdo? Paziurekite, yra prie gatves? As nebloguoju, siaip man rodos, ten netvarka. Taip, maciau ir ne viena karta.Del darbo grafiko kartais vedu veliau, apie 11va.ir tokiu laiku,jei tik nelyja, visi buna lauke. Skyles nemaciau, nbet aciu kad perspejai QUOTE(Lotosas @ 2006 10 06, 19:26) Mane tai baugina tai, kad siame darzelyje aukletojos vaiku i smeltyna neleidzia zaisti, liepia tik vaikscioti aplink.. baisu sako i darzeli daug smelio prinesa, tai kam joms valyti, geriau tegu vaikai nezaidzia is viso smelyne. Paziurkit pro sali eidamos, smelio kruvos ten nuo vasaros pradzios nepajudintos stovi. QUOTE(Lotosas @ 2006 10 07, 15:51) QUOTE(Lotosas @ 2006 10 09, 11:42) Nu sakes, vorele. nesamone, girdejau kad net is viso labai retai i lauka veda vaikus. O as prie to darzelio gyvenu, tai vasara ne karto nesu maciusi vaiku smelio dezeje. QUOTE(Lotosas @ 2006 10 10, 12:48) Idomu kada kapstosi? Matete? Labai jau priestaringa info.... Na, jei matete ok. O skyle didziule darzelio tvoroje jums netrukdo? Paziurekite, yra prie gatves? As nebloguoju, siaip man rodos, ten netvarka. lankom jau antrus metus šitą darželį - ir į lauką juos veda, ir smėlyje žaidžia. Visiškai pritariu tiek Linebai, tiek Alj. o auklėtojos - na nei viena nebuvo pensijinio amžiaus, nors, žiūrint, ką laikai pensijiniu amžiumi. Dauguma atidirbusios jau 30 metų, bet dar ne pensininkės. Mano mažoji, net savaitgaliais prašosi į darželį, vadinasi- jai ten patinka
Sveikos,
Noreciau ir as savaji i sita darzeli vesti, nes prie namu:) Gal galite aukletoja rekomenduoti? Beje, kaip su rinkliavomis? Daznai? Kokio dydzio buna?
Tai negi ne viena mamyte nieko ir nepapasakos?
Vedeja juk ne visai teisinga informacija suteikia paprastai
Vedu sūnų nuo 2,5 metų (dabar jam 4 m.)-moku už darželį priklausantį kasmėnesinį mokestį pagal išduodamą kvituką-daugiau nieko nemokėjau. Net keista girdėti apie kažkokias rinkliavas. Kažkada pirko sąsiuvinių, dar kažko, tai už tuos sąsv. ir sumokėjau.
Dėl lauko, tai veda tik kai lauke šilta-ir gerai, nes, priešngu atveju, daugiau sirgtų-netikiu, kad idealiai vaiką aprengtų-šaliką gerai užrištų ir t.t. Vienas minusas, kad didelės grupės-virš 20 vaikų.
Sveikutes mamytes , norejau pasiteiraut gal kuri nors zinot nuo keliu metu priima vaikiukius i si darzeli
Žinau, kad kai kurios mamos nuo 1,5 metų savo mažius vedė. Reiktų nueit pačiai ir pasišnekėt su direktore
QUOTE(sigitulka @ 2007 01 25, 12:49) Vedu sūnų nuo 2,5 metų (dabar jam 4 m.)-moku už darželį priklausantį kasmėnesinį mokestį pagal išduodamą kvituką-daugiau nieko nemokėjau. Net keista girdėti apie kažkokias rinkliavas. Kažkada pirko sąsiuvinių, dar kažko, tai už tuos sąsv. ir sumokėjau. Dėl lauko, tai veda tik kai lauke šilta-ir gerai, nes, priešngu atveju, daugiau sirgtų-netikiu, kad idealiai vaiką aprengtų-šaliką gerai užrištų ir t.t. Vienas minusas, kad didelės grupės-virš 20 vaikų. Sigita, o kaip del ligu? Taviskis neserga? As bijau, kad man nepavyks rasti tokios aukles, kuri butu su vaiku tik tada, kai jis serga. Arba kaip daryti su parvedimu.. siandien buvau pas pavaduotoja, uzrasiau vaika nuo rugsejo, bet pasake, kad 17.30 tevai jau pasiima vaikus... nesuprantu, kaip tai imanoma. Sake dar yra prailginta grupe iki 18.00, bet juk vaikas labai stresuoja, kai jo nerpasiima ar pasiima paskutini???
Atvirai pasakius, serga. Na nevisada gal daržely suserga-bet eidamas į darželį nepasveiks, todėl dažnai būna pas senelius. O dėl pasiėmimo iš darželio, tai aš parsivedu dažniausiai apie 17.30-17.45. Jo, kažkaip nepatogu, kai grupėje vaikas gali būti iki 17.30, o vėliau veda į prailgintą. Kiek žinau, jei nepasiimi vaiko iki 18 val, tada veda dar į kitą grupę, kuri dirba iki 19 val.
Jo, papasakojo man apei tas prailgintas grupes....
Is viso pirma karta girdziu tokiu darzeli, kuriame yra tik po viena vaiku grupe, uz ta ten ir buna grupes po 25 vaikus.... Bet mazdaug privalumas - miegamieji atskirai, o ne tam paciam zaidimu kambary islanksto loveles...
Tai maniškio grupėj yra atskiras kambarys-miegamasis. Prieš miegą pravėdina. Šiaip faina šeimininkė jų. Vaikų daug, bet ne visi ateina-ar tai serga, ar tai tėvai pamainom dirba ir t.t. Maistas -pusė velnio-tik maniškis nelabai košių valgo. Kasdien duoda pieno gerti. Kai būna sezonas-duoda šviežių vaisių kasdien.
Bet mane patikino, kad grupej bus 20 vaiku tikrai, o max 25, tai as issigandau
|