sugarbabe
2011 09 02, 12:39
QUOTE(lilget @ 2011 09 01, 19:48) o ir pirmas pusdienis darziuke praejo net labai gerai, na bent man niekas jokiu priekaistu kol kas neisreiske, matyt vaikis dar neapsiprato ir neparode savo tikrojo veido  o maniskis nuo pat pirmos dienos visu grazumu labai labai atsiprasau visu vaiku, kuriuos maniskis apkandziojo --- darzelis kaip darzelis, tik man labai nepatinka, kad nebuna cia visokiu svenciu negi taip sunku buvo rugsejo pirmaja bent pusvalandziui iseiti i lauka, rateliu pora daineliu sudainuoti, prisistatyti aukletojoms, susikviesti grupelemis kartu su tevais ramiai susipazint (cia apie lopselinukus), o tada nuvest i grupes ir palikt tom keliom valandom vaikucius vienus.. dabar mamoms toks jaudulys -viskas nauja, o tu atvedi vaika ir turi greit atiduoti, nes kiti vaikai verkia chaosas, pati negali pasilikti, nes tokia darzelio politika o ir kiti vaikai nervuojas.. ---- dushianerami, vaiko spintelej turi buti drabuziai pakeitimui, vienkartiniu nosiniu, basutes ir pizama miegojimui. kanceliarines prekes kinta nuo amziaus, bet daug maz panasiai - baltas spalvotas popierius, kartonas, modelinas, piestukai, flomasteriai, zirklutes bukais galais. dar muilas, tualetinis popierius, popieriniai ranksluosciai.
pernai meskiukuose mano maze pizamos neturejo
Juostelė
2011 09 02, 16:35
QUOTE(indvai @ 2011 09 02, 15:35) pernai meskiukuose mano maze pizamos neturejo  O tai kaip ji miegodavo pietų? Viščiukuose tai tikrai perrengdavo vaikus. Žiemai net kojines šiltas prašė pernai atnešt pietų miegui.
 Labas mamytes, labai noreciau jusu informacijos, nuomones , apie aukletoja Stase. Ji dirba Azuoliuku grupeje. Ir ar yra mamyciu, kuriu vaikuciai lanko darzelio logopede? Man teko su sita persona tureti reikalu. Savo pareigas atlieka atmestinai. Kai su vaiku turi dirbti individualiai, tai jinai ima po kelis vaikus. Ir kiek teko girdeti, daugiau laksto kavos gerit, nei dirba. Teko kreiptis pas privacia logopede, tai ji nustebo, kad per kelis metus , vaikas taip ir neismokytas. Aciu
o mes po poros isejimu i darza apsisnargliavom, sedim namie iki ketvirtadienio dabar, va ir pasidziaugiau pora pusdieniu
dushianerami
2011 09 09, 08:36
merginos, o kaip su rinkliavom ten ir ka kalba apie langu keitima likusiose grupese ir kiemo tvarkyma? ar kieme nieko negalima padaryti net ir teveliu darbu? labai liudnai ten atrodo. na suoliukai suoliukais, jei ten kad nesedetu negertu nerukytu pasalieciai, bet juk ten be smelio dezes isvis nieko daugiau nera lyg ir
dushianerami
2011 10 04, 17:53
kaip sekasi darzelyje? noreciau dar pasmalssauti kiek vaikuciu ir aukletoju buna darzelipo ir kiek lopselio grupeje? gal kas galketu pasidalinti informacija? arba kuo uzsiima lopselinukai? jie tik zaidzia ar dar yra kazko mokomi tokie mazuliukai?
QUOTE(dushianerami @ 2011 10 04, 18:53) kaip sekasi darzelyje? noreciau dar pasmalssauti kiek vaikuciu ir aukletoju buna darzelipo ir kiek lopselio grupeje? gal kas galketu pasidalinti informacija? arba kuo uzsiima lopselinukai? jie tik zaidzia ar dar yra kazko mokomi tokie mazuliukai? Lopšelio grupėj apie 15 vaikų iš pradžių buvo, po to dar keli atėjo pavasarį. Darželio grupėj apie 20 berods, gal net virš Yra užsiėmimai ir lopšelinukams - bent jau pernai porakart į savaitę eidavo į salę "sportuot", bet ten labai trumpai, apie 15 min gal  muzikos gal pamokėlės būna, nežinau tiksliai (darželinukams tai tikrai būna), direktorė sakė, kad būna kas savaitę tema ir ta tema kalbama, žaidžiama, kuriama visą savaitę (pvz., tema "antis", tai grupėj būna rodoma žaislinė antis, kalbama daug apie ją, gal kokia dainelė ar eilėraštis, lipdoma antis, piešiama pvz., grūdeliai ančiai lesti). Kalėdoms kuriamas pasirodymas, tai auklėtoja moko dainelės, žaidimo kokio. Bet labai ir nuo vaiko priklauso, ar jis nori dalyvauti. Maniškiui nelabai nei piešimas, nei lipdymas rūpėjo. O dainelių ir eilėraščių tik pavasarį kažkiek išmoko.
Lizunia
2011 10 05, 14:32
Labas mamytes! O gal zinote, kas pavaduoja aukletoja Asta, Peledziuku grupeje?
QUOTE(Lizunia @ 2011 10 05, 14:32) Labas mamytes! O gal zinote, kas pavaduoja aukletoja Asta, Peledziuku grupeje? Auklėtoja Rūta šiuo metu dirba. vaikas patenkintas, tai kaip ir viskas gerai.
Mano mazylis labai mielai lieka darzelyje, kuo esu labai patenkinta, tfu tfu  Gaila tik, kad nuo rugsejo 1d jau puse laiko su pazymom prasirgom  Labai esu patenkinta auklytes Sigutes darbu, nelabai matau kaip ji dirba, bet kiek tenka bendraut ir matant , kad mazius mielai lieka darzelyje turbut dirba be priekaistu, bent kol kas
Laukiam darželyje kalėdų šventės  Mažius repetuoja nauja dainelę  Tikiuosi šiandien daugiua sužinosiu apie artėjančią šventę, nes jau gryžo mūsųs auklėtoja iš atostogų  vaikų reakcija pamačius auklėtoją buvo superinė  vienas per kitą pasakojo ką išmoko, ką naujo turi žaislų.... žodžiu ryte buvo begalinis triukšmas
dushianerami
2011 12 22, 15:51
smagios sventes maziukams:) ir teveliams:) beje o lopselinukus priziuri 1 aukletoja ir dar yra seimininkute ar dvi auklytes?
Virginija4747
2012 02 05, 09:29
QUOTE(lilget @ 2011 10 12, 13:33) Mano mazylis labai mielai lieka darzelyje, kuo esu labai patenkinta, tfu tfu  Gaila tik, kad nuo rugsejo 1d jau puse laiko su pazymom prasirgom  Labai esu patenkinta auklytes Sigutes darbu, nelabai matau kaip ji dirba, bet kiek tenka bendraut ir matant , kad mazius mielai lieka darzelyje turbut dirba be priekaistu, bent kol kas  Kad visos auklėtojos būtu kaip Sigutė, darželis būtu superinis.
dushianerami
2012 04 12, 08:53
Sveikos, norejau pasiteirauti, gal kas susidurete ar imanoma su aukletojom susitarti, kad neduotu vaikui kai kuriu patiekalu ar gerimu? maniskis kai kuriems produktams alergiskas. ar galima ta diena kazka jam kito ideti maistui?
QUOTE(dushianerami @ 2012 04 12, 08:53) Sveikos, norejau pasiteirauti, gal kas susidurete ar imanoma su aukletojom susitarti, kad neduotu vaikui kai kuriu patiekalu ar gerimu? maniskis kai kuriems produktams alergiskas. ar galima ta diena kazka jam kito ideti maistui? Specialiai atskirai negamina vaikui, jei jis kam alergiškas, bet pasakyti kam alergiškas - būtina, nes tada tų produktų jam neduoda.
dushianerami
2012 04 12, 12:02
smagu, kad imanoma susitarti. o jau pradejau abejoti ka reiks daryti kai ateis darziuko laikas.
QUOTE(dushianerami @ 2012 04 12, 13:02) smagu, kad imanoma susitarti. o jau pradejau abejoti ka reiks daryti kai ateis darziuko laikas.  Nuo 2 metukų eisit?  Tik svarbu labai akcentuoti, kad nepamirštų ir kitoms auklėtojoms pasakyti, nes kartais jos keičiasi (ta prasme kartais kuri kurią pavaduoja, retai, bet...). Gerai nepamenu, bet gal verta ir raštiškai pateikti
dushianerami
2012 04 12, 13:23
QUOTE(VinDi @ 2012 04 12, 13:43) Nuo 2 metukų eisit?  Tik svarbu labai akcentuoti, kad nepamirštų ir kitoms auklėtojoms pasakyti, nes kartais jos keičiasi (ta prasme kartais kuri kurią pavaduoja, retai, bet...). Gerai nepamenu, bet gal verta ir raštiškai pateikti  nzn nuo kada eisim. norejom nuo rugsejo, bet sake kad nesudarines grupiu 1.5 metu vaikuciam siemet, bet del visako parasiau patvirtinima nuo rugsejo. tai gal metu eigoje pateksim. o jus nuo kada suneli planuojat leisti?
Virginija4747
2012 05 05, 17:22
Man šnekant su vaiku jis pasiskundė kad per pietu miega kente ir nejo siusiuko, nes aukletoja rekia jei eina. Ji liepia prieš miega padaryti siusiuka. Viršunė kazkokia ir tai jau ne pirma kartą. Bijosi paprašyt vandens. Anksčiau taip nebuvo. Aš savo vaiką žinau, reiškia kad aprektas stiprei buvo. Man tai šlykštu kai į akis auklėtoja tokia tolerantiška, pedagogiška, o taip daro. Nežinau ar čia su auklėtoja eiti pašnekėti ar tiesei pas vedėja.
QUOTE(dushianerami @ 2012 04 12, 14:23) nzn nuo kada eisim. norejom nuo rugsejo, bet sake kad nesudarines grupiu 1.5 metu vaikuciam siemet, bet del visako parasiau patvirtinima nuo rugsejo. tai gal metu eigoje pateksim. o jus nuo kada suneli planuojat leisti? Mes nuo kitų metų rugsėjo QUOTE(Virginija4747 @ 2012 05 05, 18:22) Man šnekant su vaiku jis pasiskundė kad per pietu miega kente ir nejo siusiuko, nes aukletoja rekia jei eina. Ji liepia prieš miega padaryti siusiuka. Viršunė kazkokia ir tai jau ne pirma kartą. Bijosi paprašyt vandens. Anksčiau taip nebuvo. Aš savo vaiką žinau, reiškia kad aprektas stiprei buvo. Man tai šlykštu kai į akis auklėtoja tokia tolerantiška, pedagogiška, o taip daro. Nežinau ar čia su auklėtoja eiti pašnekėti ar tiesei pas vedėja.  Kokia auklėtoja? Mum kai nepatiko auklėtoja, tai mes iš karto nuėjom pas vedėją ir mum grąžino ankstesnę auklėtoją.
dushianerami
2012 05 09, 16:49
QUOTE(Virginija4747 @ 2012 05 05, 18:22) Man šnekant su vaiku jis pasiskundė kad per pietu miega kente ir nejo siusiuko, nes aukletoja rekia jei eina. Ji liepia prieš miega padaryti siusiuka. Viršunė kazkokia ir tai jau ne pirma kartą. Bijosi paprašyt vandens. Anksčiau taip nebuvo. Aš savo vaiką žinau, reiškia kad aprektas stiprei buvo. Man tai šlykštu kai į akis auklėtoja tokia tolerantiška, pedagogiška, o taip daro. Nežinau ar čia su auklėtoja eiti pašnekėti ar tiesei pas vedėja.  kai as buvau maza - musu aukletojos taip elgdavosi. alia kazkodel tevam nesakem. kazi kodel, mazi tie vaikai neviska pasako. neleisdavo eiti sysiu per pietus, nes tipo nemiegi reiskia. tai budavo kas i lovyte pradedavo daryti. o jei paslapcia begdavai - gaudavom per uzpakalius. kazkokia nesamone, alia seni laikai cia. dabar manau tikrai galima paprasyti/pakalbeti ir kazka pakeisti:)
varliukai
2012 05 14, 08:02
Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius planuoja vesti i si darzeli si rudeni? Gal zinote kaip yra su sarasais? Kada bus aisku priims ar ne? Ar is savivaldybes ar is darzelio bus verdiktas? keiciasi tvarka, niekas nebeaisku... Esam uzsirase siam rugsejui...tai jei nepapuolam, reikia naujai rasyti prasyma dar kitam rudeniui vel is naujo?
akstute
2012 05 17, 17:34
QUOTE(varliukai @ 2012 05 14, 09:02) Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius planuoja vesti i si darzeli si rudeni? Gal zinote kaip yra su sarasais? Kada bus aisku priims ar ne? Ar is savivaldybes ar is darzelio bus verdiktas? keiciasi tvarka, niekas nebeaisku... Esam uzsirase siam rugsejui...tai jei nepapuolam, reikia naujai rasyti prasyma dar kitam rudeniui vel is naujo? Siandien buvom nuejusios. Mums sake, kad sarasas vaikuciu, kurie pateks nuo rugsejo bus iskabintas jau liepos menesi skelbimu lentoje. Jei nepatenkam, veliausiai rugsejo 2 ar 3 ateiti ir parasyti patvirtinima, kad nori leisti vaika, tarkim, dar uz puses metu (nebutinai nuo kito rugsejo). Panasu, kad mums be sansu pakliuti nuo sio rugsejo, nes kol kas eileje esame 37.
|
|