Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šparaginės ir kitokios pupelės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4
Ambro
Marinuotos supjaustytos šparaginės pupelės

Reikės: 2 kg šparaginių pupelių.

Marinatui:

1 l vandens,
1 stiklinė acto,
1 šaukštelis druskos,
2 šaukštai cukraus, laurų lapų, juodųjų pipirų grūdelių.

Paruošimas:

Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. Juos 2-3 min. pamerkiame į karštą pasūdytą vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Užpilame nukoštu verdančiu marinatu.
Pasterizuojame verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai uždarome ir apverstus atvėsiname.
Ali
Gal kas nors zinote receptu, kaip galima pasidaryti pupeles ziemai?
asfaltuota
Ali, apie kokias pupeles nori sužinoti, gal šparagines? Jei taip- tai mano tėvas daro taip: nuskabo gaaliukus ir uodegėles, nuplauna, apverda(tiek kad per daug nesuminkštėtų). Paskui stačias sukiša į puslitrinius slojkus, užpila marinatu ir uždaro metaliniais dangteliais. Marinatą daro kaip agurkams vekuoti, o čia jau skonio reikalas koks kam labiau patinka. Žiemą labai faina svečius vaišint, kai netikėtai užklumpa, ir pachmielui labai gerai- geriau nei agurkėliai.
Ali
Na, siaip mane labaiu domina paprastu pupeliu darymas ziemai. Sparagines tai sakiau saldysiu.
dorado
ir paprastas pupeles labai liuks uzsaldyti. Ypac jei jos dar nera sudziuvusios. Tada nereiks nei mirkyti vandeny - iskart galesi deti i sriuba smile.gif
Vasara
O gal skanios pupeliu sriubos recepta zinote?
Ambro
Pupelių troškinys su mėsa

1 stiklinė baltų pupelių
1 stiklinė raudonų pupelių
15 mažų svogūniukų
2 morkos
300 g kiaulienos
druska
pipirai
petražolės
2 šaukštai grietinės
aliejus kepimui

Pupeles išmirkome.
Kiaulieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska bei pipirais ir apkepame su aliejumi. Į puodą sudedame pupeles, pasūdome ir verdame kelias minutes. Tada sudedame pakeptą mėsą, griežinėliais supjaustytas ir pakeptas morkas, truputį patroškiname ir sudedame pakeptus su aliejumi svogūniukus, supilame grietinę, suberiame susmukintas petražoles, druskos, pipirų.
Troškiname, kol mėsa ir pupelės suminkštėja.
Ambro
QUOTE
O gal skanios pupeliu sriubos recepta zinote?


Aštri pupelių sriuba

200 g pupelių
40 g rūkytų lašinių
50 g miltų
1 svogūnas
dešros gabalėlis
1 skiltelė česnako
aštrių pipirų
acto
druskos

Supjaustytus lašinukus paspirginti, pakepinti svogūną, suberti miltus.
Įpilti šalto vandens ir išmaišyti.
Suberti išmirkytas pupeles ir virti, kol jos suminkštės.
Gardinti actu, tarkuotu sūriu, pipirais, česnaku, dešros griežinėliais.
Valgyti su duona.
Ambro
Pupelių sriuba su lęšiais

2 l vandens arba jautienos sultinio
1,5 stiklinės pupelių
1 stiklinė lęšių
3-4 bulvės
3 morkos
1 svogūnas
druskos
sriubos prieskonių

Užverdame pasūdytą vandenį, suberiame išmirkytas pupeles ir kubeliais supjaustytą svogūną.
Paverdame 20-30 min.
Suberiame išmirkytus lęšius.
Bulves ir morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir suberiame j sriubą.
Baigdami virti paskaniname sriubos prieskoniais.
une
o man pati skniausia pupeliu sriuba yra tokia:
pupeles
perlines kruopos
morkos
svoguniukas
pora bulvyciu
rukyti sonkauliukai arba pakepintu lasinuku
truputis krapu
druska, pipirai,lauro lapelis

pupeles ir perlines kruopas ismirkyti. viska sudeti i salta vandeni isskyrus bulves ir krapus. kai pupeles ir kruopos bus apyminkstes-sudeti siaudeliais pjaustytas bulves . isvirus paskaninu trupuciu grietines ir uzberiu krapu. na man si sriubyte viena is paciu skaniausiu.  :smile.gif biggrin.gif
skanaus!
Mally
Marinuotos šparaginės pupelės

Marinatui:
1 l vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukštai druskos
0,5 stiklinės 9 proc acto
3 lauro lapai
3 kalendros grūdeliai
krapų šakelė

Ankštis nuplaunam, nupjaustom galiukus, marinuoti galima ir supjaustytas, ir nesupjaustytas. Paverdame 3 minutes. Išgrėbtas ankštis sudedam į šaltą vandenį, po to nusausinam ir į stiklainius. Gražu pupelių konsevus papuošti morkų šiaudeliais. Juos dedame į stiklainius kartu su apvirtom pupelės. Užpilame marinatą, kurį ruošiame taip:
Į verdantį vandenį sudedam druską, cukrų, prieskonius, paverdam 5 min. Tada supilam actą, puodą nuimam nuo ugnies ir uždengę atvėsinam. 1 l stiklainius kaitinam 40-60 min. po to stiklainius užsukame ir apverstus atšaldome.
brunete
SOS!
Turiu pilną dubenį šparaginių pupelių ir norėčiau jas žiemai užsidaryti, bet nežinau, koks marinatas tinka wub.gif . Gal galit patarti?
Ačiū! biggrin.gif
Nireglina
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
ausrytuke
pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia tongue.gif as jas labai megstu sviezias essen.gif
pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos
pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste essen.gif
besiba
o kaip jas saldyti galima? doh.gif reik apvirt, nereik? ax.gif
rivera
QUOTE(bonda @ 2005 08 18, 10:20)
o kaip jas saldyti galima? doh.gif reik apvirt, nereik? ax.gif
*



Na aš neverdu. Tiesiog paberiu ant lentutės kad užšaltų ir dedu į maišelius. Jos tada nesulimpa. Gal kas daro kitaip g.gif .
rutulux
Sveikos. Aš apverdu – metu į verdantį vandenį ir palaikau 3-4 min. Nupjaustau galiukus ir kai atvėsta sudedu į maišelius. O marinuoju irgi su vienu marinatu, kuris tinka ir agurkam, ir kitom daržovėm: 5 stiklinės šalto vandens, stiklinė acto, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai druskos. Užpilu "sustatytas" stiklainyje pupeles ir kaitinu kaip buvo aprašyta anksčiau. Žiemą tokios pupelės mums kaip saulėgrąžos – kol nebaigi stiklainio neini nuo stalo. Skanaus mirksiukas.gif .
Gricė
QUOTE(ausrytuke @ 2005 08 15, 21:07)
pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia  tongue.gif  as jas labai megstu sviezias  essen.gif
pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos
pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste essen.gif
*


Labai skanus patieklas thumbup.gif . Tą pačią dieną du kartus kepiau. Ačiū už idėją.
liniokas
QUOTE(ausrytuke @ 2005 08 15, 21:07)
pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia  tongue.gif  as jas labai megstu sviezias  essen.gif
pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos
pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste essen.gif
*



Prieš barstant fermentinį sūrį aš dar įmušu kiaušinį, vieną ar du, pagal kiekį thumbup.gif Man labai gerai pusryčiams, pupeles iš vakaro issiverdu, o ryte tik šmakšt viską ir... skanu, sveika ir sotu. clap.gif
zingara
Patarkit kas nors kaip konservuoti sparagines pupeles?parsivezem didziauisia maisa is kaimo, noreciau uzkoncervuoti, bet nemoku cry.gif
Laukiu recepto 4u.gif
Afrė
Marinatui: 1 l vandens, 250 g 9 proc. acto, po šaukštą druskos ir cukraus, 3-4 lauro lapelių, 6-8 kvapiųjų pipirų.
Nu,o šparagines pupeles beabeo reikia galiukus nukarpyti:) ir jas nuplauti,gerai būtų ir karštu vanedniu nupilti šparagines pupeles. Sėkmės. Jų skonis bus kaip marinuotų agurkėliųsmile.gif
Afrė
Niu, čia ne konservavimas,bet tiesiog šparaginių pupelių patiekalas (daržovių)smile.gif
ŠPARAGINĖS PUPELĖS SU KOKOSO PIENU
450 g šparaginių pupelių,
1 didelė aitrioji paprika (čili),
300 ml kokoso pieno,
1 šaukštas aliejaus,
nutarkuota 1 citrinos žievelė
Šparagines pupeles išvirti. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas ir plonai supjaustyti. Papriką pakepinti karštame aliejuje su citrinos žievele. Supilti kokoso pieną ir virti 3 min. Sudėti pupeles ir ant silpnos ugnies troškinti 12 min. Patiekti karštą!

vėtrė
Noriu jums pasiūlyti puikų paprastų pupelių koncervavimo receptą. Jau daug metų taip daro mano tėtis,tokių skanių koncervuotų pupelių daugiau niekur nesu valgiusi.

Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų

Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
brashke77
o kaip reikia taisyklingai užšaldyti šparag.pupeles??? g.gif Reikia apvirti? ne?
laukiu išsamaus ir patikrinto atsakymo wub.gif
brashke77
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 16, 22:18)
o kaip reikia taisyklingai užšaldyti šparag.pupeles???  g.gif Reikia apvirti? ne?
laukiu išsamaus ir patikrinto atsakymo wub.gif
*



na negi niekas nežino?? unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif
brashke77
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 22:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif
*


g.gif g.gif g.gif
Anely
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 22:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif
*


Daina...
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 21:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif
*


Gal aš kažko nežinau unsure.gif ...Bet manau jas reikia šaldyti šviežias rolleyes.gif ...Kam virti??? blink.gif blink.gif blink.gif
Aš visada šaldau tik šviežias... ax.gif
Audry
Gal ir kvailas klausimas. Bet aš niekad nepirkus ir nedarius tų šparaginių pupelių blush2.gif Jos skinamos kokios -dar žalios spalvos ar jau pageltę?
Mama pasodinus šparaginių pupelių turi, tai žiūriu jos jau pageltę. Mama sugalvojo, kad turbūt jau laikas jas nuskint būtų. Bet aš mąstau, kad jos jau gal perdžiūvę, gal reikėjo skinti kai jos žalios spalvos buvo? Nu jos dabar atrodo, taip kaip sunokę pupelės būna, kai jas jau skint reikia g.gif
Daina...
QUOTE(Audry @ 2006 07 28, 10:54)
Gal ir kvailas klausimas. Bet aš niekad nepirkus ir nedarius tų šparaginių pupelių  blush2.gif Jos skinamos kokios -dar žalios spalvos ar jau pageltę?
Mama pasodinus šparaginių pupelių turi, tai žiūriu jos jau pageltę. Mama sugalvojo, kad turbūt jau laikas jas nuskint būtų. Bet aš mąstau, kad jos jau gal perdžiūvę, gal reikėjo skinti kai jos žalios spalvos buvo? Nu jos dabar atrodo, taip kaip sunokę pupelės būna, kai jas jau skint reikia  g.gif
*




Šparaginių pupelių būna ivairių spalvų: geltonų, žalių, violetinių. smile.gif Pupeles reikia skinti plonesnes, tada jos būna daug skanesnės. bigsmile.gif Pati pupelė (ankšties viduje) turi būti šiek tiek didesnė už grūdą. mirksiukas.gif
paprasta
norėčiau paklausti, kiek maždaug laiko reikia apvirti šparaginėms pupelėms?
Saran
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 20:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif
*




ir aš taip daraiu perskaičiusi konservavomo knygoje, bet buvo nelabai gerai, neskanios, isvirus neminkštos, nors šaldžiau jaunas pupeles.
kas žino gerenį būdą, kol pupelės dar neperaugo?
Daina...
QUOTE(Saran @ 2006 08 02, 10:40)
ir aš taip daraiu perskaičiusi konservavomo knygoje, bet buvo nelabai gerai, neskanios, isvirus neminkštos, nors šaldžiau jaunas pupeles.
kas žino gerenį būdą, kol pupelės dar neperaugo?
*


Kam taip vargti g.gif Geriausia pupeles skinti jaunas,nuplauti, nusausinti ir dėti į specialias šaldymo dėžutes ar maišelius bigsmile.gif ...Nedingsta jokie vitaminai smile.gif ...Galima šaldyti ir supjaustytas, žiūrint ko reikia bigsmile.gif ...O jeigu virti, tai tada reikia tik konservuoti su marinatu... rolleyes.gif Na, bent jau mano nuomonė tokia. bigsmile.gif
Povila$
Šparaginių pupelių mišrainė

REIKĖS:

1kg šparaginių pupelių
0,5kg svogūnų
0,5kg morkų
3-4vnt paprikos
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
7-8 šakštai acto
lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!! thumbup.gif
Laluna
Išvirtas šparagines pupeles pavolioji po išplaktą kiaušinį, po to po smulkintus džiūvėsėlius ir kepi keptuvėje, dar pabarstyti vegetos pagal skonį. Galima valgyti prie įvairių mėsos gaminių ar vištienos, taip pat ir vienas. Skanaus!
Spyglė
QUOTE(Daina... @ 2006 08 02, 12:36)
Kam taip vargti g.gif Geriausia pupeles skinti jaunas,nuplauti, nusausinti ir dėti į specialias šaldymo dėžutes ar maišelius bigsmile.gif ...Nedingsta jokie vitaminai smile.gif ...Galima šaldyti ir supjaustytas, žiūrint ko reikia bigsmile.gif ...O jeigu virti, tai tada reikia tik konservuoti su marinatu... rolleyes.gif  Na, bent jau mano nuomonė tokia. bigsmile.gif
*



Na šiemet ir pas mane užderėjo daug šparaginių.Pupeles aš irgi šaldau nevirtas,maišeliuose.Paskui pasiimi kiek reikia,išsiverdi.Naudoju troškiniams,sriubai.Na čia gal parašysiu ne vietoj,bet dariau tokią mišrainę:
0,5kg šparaginių
200g fermentinio sūrio
svogūnas
didelis obuolys
druskytė,pipiriukai,krapai,petražolės
Ankštis išvirti,supjaustyti,obuolį sutarkuoti stambiau,sūrį-smulkiau,svogūnėlį ir žolytes smulkiai supjaustyti ir viską sumaišyti su lengvu majonezu. thumbup.gif
ziza
Aš šparagines pupeles, jei turiu jų labai daug užkonservuoju.

O apvirimas-tai į verdantį vandenį įdėjus pupeles apvirti 3 min. ir po to jau jas šaldyti.

Korsikiete
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39)
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
*


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai ačiū! Išbandžiau thumbup.gif
Egle is Vilniaus
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 20:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif
*



as saldau sviezias....

Greitos salotos:
virtos sparagines, pomidorai, prieskoniai, svogunai, majonezas thumbup.gif
p.s.viskas pjaustoma stambiai.....
kiprija
O per kiek laiko tos sparagines pupeles pilnai uzsimarinuoja? Kada jau galima jas valgyti?
mallena
o gal zinote ka daryti su sojos pupelem g.gif Uosvis augina, tai prase suzinot receptu kaip jas vakuot :ax
Betse
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39)
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
*


Planuoju šį receptuką išbandyti ir kilo klausimėlis 4u.gif pupeles geriau pjaustyti ar ne???
mallena
as darau nepjaustytas smile.gif Trauki pagaliuka ir valgai ax.gif
jufka
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39)
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
*


Kas cia per kartieji pipirai g.gif
ir beje marinatas reikia virti ar tiesiog visus ingridiantus sumaisyti ir uzpilti ant pupeliu ir tada jau virti g.gif blush2.gif esu visiskai zalia marinavime tai todel ir nieko nezinau rolleyes.gif
perlitap
aš ir šparagines pupeles marinuoju,
1 litrui:
1 valg. šaukštas acto(galima pilti tas kuris su prieskoniais yra)
1,5 vag. š. druskos
1 valg. š cukraus
truputi citrinos rugštelės
pipirai, lauro lapeliai, česnako, ir viska užverdu, po to užpilu ant šparagų
labai skanu ir gerai išsilaiko thumbup.gif smile.gif
staselė
aš šparaginėms pupelėms naudoju tokį pat marinatą kaip ir agurkams
KAMANĖ
Gal turit receptuką šparaginių marinavimo, bet, kad nereiktų pasterizuoti. Labai man nepatinka ta procedūra. ax.gif
Nome
QUOTE(KAMANĖ @ 2007 08 09, 14:56)
Gal turit receptuką šparaginių marinavimo, bet, kad nereiktų pasterizuoti. Labai man nepatinka ta procedūra. ax.gif
*


Nu tai kad viršuj prieš porą žinučių yra toks receptas mirksiukas.gif
staselė
gal kas žinot, jei pagal receptą pilti 1 stiklinę acto, o aš norėčiau dėti citrinos rūgštelę, kiek tada jos dėti? g.gif
Martita
mes marinuojam sparagines pupeles viename stiklainyje kartu su agurkais, arba pomidorais, dar ziediniu kopustu kartais idedam...o marinatas tai jau pagal kiekvienos skoni gali buti smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.