Marinuotos supjaustytos šparaginės pupelės
Reikės: 2 kg šparaginių pupelių.
Marinatui:
1 l vandens, 1 stiklinė acto, 1 šaukštelis druskos, 2 šaukštai cukraus, laurų lapų, juodųjų pipirų grūdelių.
Paruošimas:
Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. Juos 2-3 min. pamerkiame į karštą pasūdytą vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Užpilame nukoštu verdančiu marinatu. Pasterizuojame verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai uždarome ir apverstus atvėsiname.
Gal kas nors zinote receptu, kaip galima pasidaryti pupeles ziemai?
asfaltuota
2003 08 05, 00:05
Ali, apie kokias pupeles nori sužinoti, gal šparagines? Jei taip- tai mano tėvas daro taip: nuskabo gaaliukus ir uodegėles, nuplauna, apverda(tiek kad per daug nesuminkštėtų). Paskui stačias sukiša į puslitrinius slojkus, užpila marinatu ir uždaro metaliniais dangteliais. Marinatą daro kaip agurkams vekuoti, o čia jau skonio reikalas koks kam labiau patinka. Žiemą labai faina svečius vaišint, kai netikėtai užklumpa, ir pachmielui labai gerai- geriau nei agurkėliai.
Na, siaip mane labaiu domina paprastu pupeliu darymas ziemai. Sparagines tai sakiau saldysiu.
ir paprastas pupeles labai liuks uzsaldyti. Ypac jei jos dar nera sudziuvusios. Tada nereiks nei mirkyti vandeny - iskart galesi deti i sriuba
O gal skanios pupeliu sriubos recepta zinote?
Pupelių troškinys su mėsa
1 stiklinė baltų pupelių 1 stiklinė raudonų pupelių 15 mažų svogūniukų 2 morkos 300 g kiaulienos druska pipirai petražolės 2 šaukštai grietinės aliejus kepimui
Pupeles išmirkome. Kiaulieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska bei pipirais ir apkepame su aliejumi. Į puodą sudedame pupeles, pasūdome ir verdame kelias minutes. Tada sudedame pakeptą mėsą, griežinėliais supjaustytas ir pakeptas morkas, truputį patroškiname ir sudedame pakeptus su aliejumi svogūniukus, supilame grietinę, suberiame susmukintas petražoles, druskos, pipirų. Troškiname, kol mėsa ir pupelės suminkštėja.
| QUOTE | | O gal skanios pupeliu sriubos recepta zinote? |
Aštri pupelių sriuba
200 g pupelių 40 g rūkytų lašinių 50 g miltų 1 svogūnas dešros gabalėlis 1 skiltelė česnako aštrių pipirų acto druskos
Supjaustytus lašinukus paspirginti, pakepinti svogūną, suberti miltus. Įpilti šalto vandens ir išmaišyti. Suberti išmirkytas pupeles ir virti, kol jos suminkštės. Gardinti actu, tarkuotu sūriu, pipirais, česnaku, dešros griežinėliais. Valgyti su duona.
Pupelių sriuba su lęšiais
2 l vandens arba jautienos sultinio 1,5 stiklinės pupelių 1 stiklinė lęšių 3-4 bulvės 3 morkos 1 svogūnas druskos sriubos prieskonių
Užverdame pasūdytą vandenį, suberiame išmirkytas pupeles ir kubeliais supjaustytą svogūną. Paverdame 20-30 min. Suberiame išmirkytus lęšius. Bulves ir morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir suberiame j sriubą. Baigdami virti paskaniname sriubos prieskoniais.
o man pati skniausia pupeliu sriuba yra tokia: pupeles perlines kruopos morkos svoguniukas pora bulvyciu rukyti sonkauliukai arba pakepintu lasinuku truputis krapu druska, pipirai,lauro lapelis pupeles ir perlines kruopas ismirkyti. viska sudeti i salta vandeni isskyrus bulves ir krapus. kai pupeles ir kruopos bus apyminkstes-sudeti siaudeliais pjaustytas bulves . isvirus paskaninu trupuciu grietines ir uzberiu krapu. na man si sriubyte viena is paciu skaniausiu. :  skanaus!
Marinuotos šparaginės pupelės
Marinatui: 1 l vandens 1 šaukštas druskos 4 šaukštai druskos 0,5 stiklinės 9 proc acto 3 lauro lapai 3 kalendros grūdeliai krapų šakelė
Ankštis nuplaunam, nupjaustom galiukus, marinuoti galima ir supjaustytas, ir nesupjaustytas. Paverdame 3 minutes. Išgrėbtas ankštis sudedam į šaltą vandenį, po to nusausinam ir į stiklainius. Gražu pupelių konsevus papuošti morkų šiaudeliais. Juos dedame į stiklainius kartu su apvirtom pupelės. Užpilame marinatą, kurį ruošiame taip: Į verdantį vandenį sudedam druską, cukrų, prieskonius, paverdam 5 min. Tada supilam actą, puodą nuimam nuo ugnies ir uždengę atvėsinam. 1 l stiklainius kaitinam 40-60 min. po to stiklainius užsukame ir apverstus atšaldome.
brunete
2005 08 07, 19:13
SOS! Turiu pilną dubenį šparaginių pupelių ir norėčiau jas žiemai užsidaryti, bet nežinau, koks marinatas tinka  . Gal galit patarti? Ačiū!
Nireglina
2005 08 07, 20:39
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms. Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų. Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
ausrytuke
2005 08 15, 20:07
pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia  as jas labai megstu sviezias pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste
o kaip jas saldyti galima?  reik apvirt, nereik?
QUOTE(bonda @ 2005 08 18, 10:20) o kaip jas saldyti galima?  reik apvirt, nereik?  Na aš neverdu. Tiesiog paberiu ant lentutės kad užšaltų ir dedu į maišelius. Jos tada nesulimpa. Gal kas daro kitaip  .
rutulux
2005 08 18, 17:02
Sveikos. Aš apverdu metu į verdantį vandenį ir palaikau 3-4 min. Nupjaustau galiukus ir kai atvėsta sudedu į maišelius. O marinuoju irgi su vienu marinatu, kuris tinka ir agurkam, ir kitom daržovėm: 5 stiklinės šalto vandens, stiklinė acto, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai druskos. Užpilu "sustatytas" stiklainyje pupeles ir kaitinu kaip buvo aprašyta anksčiau. Žiemą tokios pupelės mums kaip saulėgrąžos kol nebaigi stiklainio neini nuo stalo. Skanaus  .
QUOTE(ausrytuke @ 2005 08 15, 21:07) pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia  as jas labai megstu sviezias pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste  Labai skanus patieklas  . Tą pačią dieną du kartus kepiau. Ačiū už idėją.
liniokas
2005 08 25, 15:40
QUOTE(ausrytuke @ 2005 08 15, 21:07) pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia  as jas labai megstu sviezias pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste  Prieš barstant fermentinį sūrį aš dar įmušu kiaušinį, vieną ar du, pagal kiekį  Man labai gerai pusryčiams, pupeles iš vakaro issiverdu, o ryte tik šmakšt viską ir... skanu, sveika ir sotu.
zingara
2005 09 09, 15:19
Patarkit kas nors kaip konservuoti sparagines pupeles?parsivezem didziauisia maisa is kaimo, noreciau uzkoncervuoti, bet nemoku Laukiu recepto
Marinatui: 1 l vandens, 250 g 9 proc. acto, po šaukštą druskos ir cukraus, 3-4 lauro lapelių, 6-8 kvapiųjų pipirų. Nu,o šparagines pupeles beabeo reikia galiukus nukarpyti:) ir jas nuplauti,gerai būtų ir karštu vanedniu nupilti šparagines pupeles. Sėkmės. Jų skonis bus kaip marinuotų agurkėlių
Niu, čia ne konservavimas,bet tiesiog šparaginių pupelių patiekalas (daržovių)  ŠPARAGINĖS PUPELĖS SU KOKOSO PIENU 450 g šparaginių pupelių, 1 didelė aitrioji paprika (čili), 300 ml kokoso pieno, 1 šaukštas aliejaus, nutarkuota 1 citrinos žievelė Šparagines pupeles išvirti. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas ir plonai supjaustyti. Papriką pakepinti karštame aliejuje su citrinos žievele. Supilti kokoso pieną ir virti 3 min. Sudėti pupeles ir ant silpnos ugnies troškinti 12 min. Patiekti karštą!
Noriu jums pasiūlyti puikų paprastų pupelių koncervavimo receptą. Jau daug metų taip daro mano tėtis,tokių skanių koncervuotų pupelių daugiau niekur nesu valgiusi.
Pupelių 2kg pomidorų 2,5kg paprikų iki 0,5kg druskos 2 šaukštai cukraus 2 šaukštai 1 stiklinė acto 0,9proc. 1,5 stiklinės aliejaus po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
brashke77
2006 07 16, 20:18
o kaip reikia taisyklingai užšaldyti šparag.pupeles???  Reikia apvirti? ne? laukiu išsamaus ir patikrinto atsakymo
brashke77
2006 07 20, 20:02
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 16, 22:18) o kaip reikia taisyklingai užšaldyti šparag.pupeles???  Reikia apvirti? ne? laukiu išsamaus ir patikrinto atsakymo  na negi niekas nežino?? bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? laukiu 'paprotinimo'...
brashke77
2006 07 21, 16:07
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 22:02) na negi niekas nežino?? bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? laukiu 'paprotinimo'... 
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 22:02) na negi niekas nežino?? bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? laukiu 'paprotinimo'... 
Daina...
2006 07 24, 22:05
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 21:02) na negi niekas nežino?? bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? laukiu 'paprotinimo'...  Gal aš kažko nežinau  ...Bet manau jas reikia šaldyti šviežias  ...Kam virti??? Aš visada šaldau tik šviežias...
Gal ir kvailas klausimas. Bet aš niekad nepirkus ir nedarius tų šparaginių pupelių  Jos skinamos kokios -dar žalios spalvos ar jau pageltę? Mama pasodinus šparaginių pupelių turi, tai žiūriu jos jau pageltę. Mama sugalvojo, kad turbūt jau laikas jas nuskint būtų. Bet aš mąstau, kad jos jau gal perdžiūvę, gal reikėjo skinti kai jos žalios spalvos buvo? Nu jos dabar atrodo, taip kaip sunokę pupelės būna, kai jas jau skint reikia
Daina...
2006 07 28, 21:49
QUOTE(Audry @ 2006 07 28, 10:54) Gal ir kvailas klausimas. Bet aš niekad nepirkus ir nedarius tų šparaginių pupelių  Jos skinamos kokios -dar žalios spalvos ar jau pageltę? Mama pasodinus šparaginių pupelių turi, tai žiūriu jos jau pageltę. Mama sugalvojo, kad turbūt jau laikas jas nuskint būtų. Bet aš mąstau, kad jos jau gal perdžiūvę, gal reikėjo skinti kai jos žalios spalvos buvo? Nu jos dabar atrodo, taip kaip sunokę pupelės būna, kai jas jau skint reikia  Šparaginių pupelių būna ivairių spalvų: geltonų, žalių, violetinių.  Pupeles reikia skinti plonesnes, tada jos būna daug skanesnės.  Pati pupelė (ankšties viduje) turi būti šiek tiek didesnė už grūdą.
paprasta
2006 07 30, 15:26
norėčiau paklausti, kiek maždaug laiko reikia apvirti šparaginėms pupelėms?
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 20:02) na negi niekas nežino?? bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? laukiu 'paprotinimo'...  ir aš taip daraiu perskaičiusi konservavomo knygoje, bet buvo nelabai gerai, neskanios, isvirus neminkštos, nors šaldžiau jaunas pupeles. kas žino gerenį būdą, kol pupelės dar neperaugo?
Daina...
2006 08 02, 11:36
QUOTE(Saran @ 2006 08 02, 10:40) ir aš taip daraiu perskaičiusi konservavomo knygoje, bet buvo nelabai gerai, neskanios, isvirus neminkštos, nors šaldžiau jaunas pupeles. kas žino gerenį būdą, kol pupelės dar neperaugo? Kam taip vargti  Geriausia pupeles skinti jaunas,nuplauti, nusausinti ir dėti į specialias šaldymo dėžutes ar maišelius  ...Nedingsta jokie vitaminai  ...Galima šaldyti ir supjaustytas, žiūrint ko reikia  ...O jeigu virti, tai tada reikia tik konservuoti su marinatu...  Na, bent jau mano nuomonė tokia.
Povila$
2006 08 06, 19:17
Šparaginių pupelių mišrainė REIKĖS: 1kg šparaginių pupelių 0,5kg svogūnų 0,5kg morkų 3-4vnt paprikos 1 litras pomidorų padažo 2 šaukštai cukraus 7-8 šakštai acto lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį PARUOŠIMO BŪDAS: Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!!
Išvirtas šparagines pupeles pavolioji po išplaktą kiaušinį, po to po smulkintus džiūvėsėlius ir kepi keptuvėje, dar pabarstyti vegetos pagal skonį. Galima valgyti prie įvairių mėsos gaminių ar vištienos, taip pat ir vienas. Skanaus!
QUOTE(Daina... @ 2006 08 02, 12:36) Kam taip vargti  Geriausia pupeles skinti jaunas,nuplauti, nusausinti ir dėti į specialias šaldymo dėžutes ar maišelius  ...Nedingsta jokie vitaminai  ...Galima šaldyti ir supjaustytas, žiūrint ko reikia  ...O jeigu virti, tai tada reikia tik konservuoti su marinatu...  Na, bent jau mano nuomonė tokia.  Na šiemet ir pas mane užderėjo daug šparaginių.Pupeles aš irgi šaldau nevirtas,maišeliuose.Paskui pasiimi kiek reikia,išsiverdi.Naudoju troškiniams,sriubai.Na čia gal parašysiu ne vietoj,bet dariau tokią mišrainę: 0,5kg šparaginių 200g fermentinio sūrio svogūnas didelis obuolys druskytė,pipiriukai,krapai,petražolės Ankštis išvirti,supjaustyti,obuolį sutarkuoti stambiau,sūrį-smulkiau,svogūnėlį ir žolytes smulkiai supjaustyti ir viską sumaišyti su lengvu majonezu.
Aš šparagines pupeles, jei turiu jų labai daug užkonservuoju.
O apvirimas-tai į verdantį vandenį įdėjus pupeles apvirti 3 min. ir po to jau jas šaldyti.
Korsikiete
2006 08 12, 17:25
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39) Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms. Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų. Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.  Labai ačiū! Išbandžiau
Egle is Vilniaus
2006 08 27, 11:45
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 20:02) na negi niekas nežino?? bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? laukiu 'paprotinimo'...  as saldau sviezias.... Greitos salotos: virtos sparagines, pomidorai, prieskoniai, svogunai, majonezas p.s.viskas pjaustoma stambiai.....
kiprija
2007 02 21, 14:53
O per kiek laiko tos sparagines pupeles pilnai uzsimarinuoja? Kada jau galima jas valgyti?
mallena
2007 06 03, 23:33
o gal zinote ka daryti su sojos pupelem  Uosvis augina, tai prase suzinot receptu kaip jas vakuot :ax
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39) Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms. Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų. Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus. Planuoju šį receptuką išbandyti ir kilo klausimėlis  pupeles geriau pjaustyti ar ne???
mallena
2007 08 01, 14:00
as darau nepjaustytas  Trauki pagaliuka ir valgai
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39) Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms. Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų. Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus. Kas cia per kartieji pipirai  ir beje marinatas reikia virti ar tiesiog visus ingridiantus sumaisyti ir uzpilti ant pupeliu ir tada jau virti  esu visiskai zalia marinavime tai todel ir nieko nezinau
perlitap
2007 08 08, 21:48
aš ir šparagines pupeles marinuoju, 1 litrui: 1 valg. šaukštas acto(galima pilti tas kuris su prieskoniais yra) 1,5 vag. š. druskos 1 valg. š cukraus truputi citrinos rugštelės pipirai, lauro lapeliai, česnako, ir viska užverdu, po to užpilu ant šparagų labai skanu ir gerai išsilaiko
staselė
2007 08 09, 10:33
aš šparaginėms pupelėms naudoju tokį pat marinatą kaip ir agurkams
Gal turit receptuką šparaginių marinavimo, bet, kad nereiktų pasterizuoti. Labai man nepatinka ta procedūra.
QUOTE(KAMANĖ @ 2007 08 09, 14:56) Gal turit receptuką šparaginių marinavimo, bet, kad nereiktų pasterizuoti. Labai man nepatinka ta procedūra.  Nu tai kad viršuj prieš porą žinučių yra toks receptas
staselė
2007 09 01, 19:11
gal kas žinot, jei pagal receptą pilti 1 stiklinę acto, o aš norėčiau dėti citrinos rūgštelę, kiek tada jos dėti?
Martita
2007 09 05, 18:06
mes marinuojam sparagines pupeles viename stiklainyje kartu su agurkais, arba pomidorais, dar ziediniu kopustu kartais idedam...o marinatas tai jau pagal kiekvienos skoni gali buti
|
|