Bukit gerutes - atsiliepkit
Mamytes, kuriu vaikuciams aptiko odos grybeli, kokais vaistukais tepete? Kaip greit pavyko isgyti?
Bukit gerutes - atsiliepkit QUOTE(vilytte @ 2008 05 22, 19:18) Mūsų mergaitei kai buvo 2,5 meto, staiga du nagučiai pradėjo šerpetoti. Kreipėmės į odos gydytoją, po apžiūros sako tikrų tikriausias grybelis, paėmė mėginį, iš abiejų nagų nieks neišaugo. Vis tiek skyrė gydymą geriamu Nizoraliu, nes vis tik laikėsi nuomonės kad grybelis. Po gydymo pagerėjimo jokio ir dar ilgą laiką po to (laukėm kol ataugs, vis dėl to nagai ne taip greit auga), kreipėmės į kitą odos daktarą, po apžiūros (apžiūrėjo visą kūną, kiršknis, alkunes, rankų nagučius), sako ne joks ne grybelis, o vaikams būdingas seborėjinis dermatitas, kuris praktiškai niekaip negydomas (riebinančiais, drėjinančiais kremais). Taip kursą Nizoralio sugėrėm beprasmiškai. To daktaro nuomone, seborėjinio dermatito atveju gali rasti net ir grybelį, nes kažkas ten yra paspartėję (bijau primeluot - jau nemažai laiko praėjo). Ramybės dėlei vakare dezinfekuodavau paprasta degtine, tepdavom elemantariausiais vaikiškais kremais ir nageliai susitvarkė. Mus gydė daktaras N.Grušauskas - bet čia Kaune, gal pasiieškokit kokio kompetetingo odos daktaro, kuris dirba būtent su vaikais. Sėkmės jums ir neskubėkit su tais vaistais. va va labai panasu...tik pas mus kojytes pirsciukas serpetoja, as buvau isitikinusi kad grybelis, bet padare tyrima ir rezultate jokio grybelio nerasta, su atsakymu ryt keliauja pas dermatologe..ziuresim ka ji pasakys...
Izaa, ką pasakė dermatologai? Ar pasveikot?
Labą vakarą, mes irgi turime bėdelių dėl nagų, ėmė skilinėti, nebegražūs.. Ką daryti... Jau pas tuos gydytojus eiti net nesinori, visokių ligų prisigaudyti, virusų ir pan. Bet jau negaliu ir žiūrėti į nagučius...
o kaip gerą gydytoją pasirinkti? Kur Kaune geri dermatologai? Mūsų mieste net neisivaizduoju ar yra gerų, kad iš tolo pasižiūrėję diagnozuotų grybelį tai nesinori... Beje, o toms, kieno nagučių problemos, jeigu jau grybelį pripažino - ar nepasiūlė nagų lako gydymui? Jis brangus, bet turėtų kompensuoti, bet visokie tepami tai geriau negu geriami. Pasidalinkite, prašau, situacijomis. Apskritai, kaip atrodo tas vaikučio nagų grybelis? Paskaičiau, tai dar būna ir kažko seborėjinio, ir žinok žmogus...
O mes turime didelę bėdą, grybelis nuo gyvūno, pradžioje pastebėjom pilką plotą pakaušyje ir ant menties, nuėjom pas gydytoją, patvirtino grybelis išrašė vaistų, Catellena ir tepėm tepaliukų nepamenu pavadinimo
QUOTE(Spalgena @ 2011 02 15, 23:56) Beje, o toms, kieno nagučių problemos, jeigu jau grybelį pripažino - ar nepasiūlė nagų lako gydymui? Jis brangus, bet turėtų kompensuoti, bet visokie tepami tai geriau negu geriami. visiškai klaidinga nuomonė sakau ne iš oro, o taip man sakė mano pažįstama, dirbanti laborante odos ligų dispanseryje tik gaila, kad daugelis daktarų ir ,,materialinių" paskatų skiria tuos lakus ir tepalus.... galų gale net kelis pvz turiu aplinkoj, kai draugės ir tepėsi, lakavosi, o nieko doro nesigavo + patarimams mamoms: netepkite nieko, kol nepadarė tyrimo dėl grybo ( t.y kol nepaėmė nuograndų nuo nago ar odos). Žinau ne vieną atvejį kai skiria gydymą net neįsitikinus, kad tai grybelis, o priešgrybeliniai vaistai yra labai stiprūs Papildyta: QUOTE(auksegi @ 2008 05 22, 14:31) šiandien gydytoja diagnozavo mano dukrytei (1 metai ir 2 mėn) kojų 3 nagučių grybelį. štai realus pavyzdys, kai medikas elgiasi neetiškai, akimi grybelio neįmanoma nustatyti, nes galimybė apsirikti labai didelė...tai kam tada gasdinti tėvus?
Sveiki,
Mano dukrai 4 metukai, bet jau itariame jog turi nagu gribeli... Pries kelis menesius pradejo storeti ir luptis jos didziojo pirsto nagai abieju kojyciu... Is pradziu su vyru pagalvojom, jog kur susidauze ir nukrito nagiukas... Pries kelias dienas vel nukrito nagiukas pries tai jis buvo pastorejes lyg pageltes, kai nukrito lyg matosi, jog auga jau sveikas.... Gal kas susidure su tokia problema? |