Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesidalina zaislais
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
SoniaSonia
Mano maziukas (metukai ir keturi men) visai nenori dalintis, nors su vaikais labai mielai bendrauja, nori zaisti, kalbina, bet atsidures kieme, kur kiti vaikai su savo masinelemis, jis jas susirenka ir eina i kita puse, kai vis teik jas atiduodu vaikams, vel eina prie ju, ir reikia jam tu masineliu, neimanoma buna nuvesti, tada savo jam masinos nebereikia...
As augau su sese, viska pusiau, net ir maziausia saldainiuka, tai man labai del to baisu, kad nebutu koks egoistas, ar cia dar pagal amziu ir noreti nereikia, kad dalintusi?
Aciu
Ode
Aishku amzhius! smile.gif Sako, kad tik apie 4-tus metu pradeda samoningai dalintis. Mes su draugem-mamom, kurios turi panashaus amzhiaus vaikus, vis juokiames, kad vaikas saldaini pasidalins, bet zhaislo - jokiu budu! wink.gif
Kaip ash zhiuriu i toki dalyka: stebi, kaip zhaidzhia. Leidi vaikams spresti 'ishkilusias problemas' patiems, nebent pereina prie grubesnio elgesio. Jei matai, kuris pirmas paeme zhaisla, tai tam ir atiduoti, o kitam pasakai, kad reikes palaukti savo eiles. Jei zhaidzhiat namie, ir sheimininkas nenori dalintis nei vienu savo zhaislu, velgi pasakai - pas tave atejo draugai, jie nori su tavim pazhaisti. Kita karta jie leis zhaisti tau su savo zhaislais.
Nesitikek, kad taip lengvai ir atiduos po tokiu kalbu. Bus asharu, 'NE!', bet mane tai asmenishkai juokina wink.gif O ka padarysi - toks amzhius!
Tiesa pasakius, 'aishkinti' tiesas pradejau tik visai neseniai (manishkei vos virsh 2 metuku), nes iki tol - beprasmishka. Nors zhinai kaip su vaikais - jiems viskas kazhkur fiksuojasi smegeneles. Buna momentu jau, kai ir pasidalina.
Svarbiausiai, ishlaikyt ramuma, o jei ka, sakyk shvelniai, bet griezhtai.
Sekmes!
remka
..............Pas mane irgi tas pats!Viska duoda,iskyrus zaislus,ir taip buvo nuo pat pradziu,kaip pradejo zaisti,jau trys metai su puse,bet niekas nesikeicia.......Jeigu ateina draugai,tai baisu kas darosi,laksto,neduoda,vien cypimai,pradedi aiskinti,kad dalintusi,bet vienodai piesia,:-Cia mano ir viskas!Jeigu kitas vaikas paims jo zaisla,kuri jis buvo pamirses,su kuriuo net nezaidzia,taigi baisiausiai prireikia,net iki asaru.....!
As vis tikiuosi,kad praeis tas laikotarpis! biggrin.gif
Daisy
na va pas mane irgi iskilo tokia problema, dukrai metai ir 2 men., vakar atejo trys jos amziaus drauges ir ji tiesiog klykdavo kai paimdavo jos zaislus, persekiodavo, atiminedavo unsure.gif
Jus sakot amzius, bet man idomi vaiku psichologes nuomone, jai tokia cia konsultuoja g.gif
Psichologe
Vaikui pasidaro patrauklus tas žaislas, kurį turi kitas vaikas. Dėl to taip ir atsitinka, kad reikia to paties abiems. Be abejo, kad su amžiumi vaikas darosi sąmoningesnis ir palaipsniui išmoksta dalintis. Svarbu yra paaiškinti vaikui, kad ir kitam vaikui įdomu pažaisti su jo žaisliuku, kad gal ir jis norės kita kartą pažaisti su to vaiko žaisliukais. Arba, kaip siūlė Ode, galima pasakyti, kad palauktų savo eilės. Trumpai paaiškinti prasminga net tada, kai vaikas mažas.
Raideles
Kazkaip mums labai padeda tokiose situacijose nuosavi zaislai. Eini i svecius ir isimeti kelis mielus savus zaisliukus. Jei ateina pas mus - paprastai paprasau, kad ir sveciai savu atsinestu. Tada kiekvienas vaikas turi teise i savus zaisliukus ir gali mokytis keistis, jei nori kokio kito zaislo.
Ramunita
as irgi manau,kad sveciai turetu atsinesti savu zaisliuku! o ypac tai aktualu kieme. issiveda i kiema mamytes vaikus be zaisliuku, tie ima kitu. kodel vaikas turetu duoti savo,jei jam niekas neduoda? nervina mane tokios mamytes ar aukles, kurios TINGI paimti zaisluku vaikui,o paskui sako,kad tipo pats neemei,tai dabar paprasyk lelios,kad tau duotu...
Laisvė
Man atrodo natūralu, net jei ir vyresnis vaikas pačių brangiausių žaislų bet kam neduoda. Aš taip pat savo mašiną juk ne kiekvienam duodu. Kaip išmokyti paskui vaiką, kad jis rūpintųsi savo žaislais ir, išsinešęs juos į kiemą, neišdalintų viesiems ar neišsikeistų su kiemo draugais į kramtomosios gumos popierėlius. Pamenu, močiutė nuolat mums kartodavo: "Gera širdelė - nuoga rūrelė"... Negražūs žodžiai, ale čia gi liaudies kūryba...
Raideles
Taip, paciu brangiausiu tai neduodam smile.gif O be to visada vartojam savoka "paskolinti": as paskolinu tau savo ziasla, - tu man. Tai reiskia, kad reikes grazinti pazaidus ar kai savininkas eis namo. Na, maniskis tai pakankamai gerai supranta ir kai nori labai kokio zaislo - praso paskolinti. Ir po to grazina. Ir savus zaislus susirenka wink.gif
mamaLina
Po vestuviu man vyro mama parode visas jo darzelio vaikiskas kaipo pazymiu knygeles. Jis yra gimes ir uzauges Amerikoj. Ir kas man paliko ispudi, kad vienas is pagrindiniu vertinimo dalyku vadinasi "Nuosavybes supratimas, gebejimas dalintis, kito nuosavybes gerbimas"

Siaip pagalvojau parasysiu, nes i tema pasirode rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.