Aš ką tik kepiau ir, aišku, apsivalgiau tokio patiekalo (anyta pamokino): varškės sūrį supjaustyti kvadratėliais ir jį užpilti kiaušo, miltų bei pieno plakiniu. Aš dar česnako įmečiau. Kepiau orkaitėje. Tikrai lb skanu ir paprasta
QUOTE(Greta77 @ 2009 05 13, 13:54)
Aš ką tik kepiau ir, aišku, apsivalgiau tokio patiekalo (anyta pamokino): varškės sūrį supjaustyti kvadratėliais ir jį užpilti kiaušo, miltų bei pieno plakiniu. Aš dar česnako įmečiau. Kepiau orkaitėje. Tikrai lb skanu ir paprasta
niam niam...seile jau tysta.......
Ateinu vel su omletu Ideja nusigvelbiau nuo Sroves, kuri antruos patiekaluos ja idejus buvo..(aciu ) na tik omleta truputi pagal save pakoregavau:
Bulves susipjausciau mazais kubeliais ir kartu su svogunu bei sonine pasikepiau gerai.Paprieskoniavau ir uzpyliau kiausinio plakiniu :4 dideli kiausiniai , 8 v.s.vandens ir daug krapu .Uzdengiau ir kepiau apie 15 min ant silpnos ugnies.(Po poros min sudejau smulkiai pjaustytus pomidorus ant virsaus .)
P.S.labai skanu, labai sotu tik kita karta butinai pora saukstu miltu i kiausinius dar desiu ..
Bulves susipjausciau mazais kubeliais ir kartu su svogunu bei sonine pasikepiau gerai.Paprieskoniavau ir uzpyliau kiausinio plakiniu :4 dideli kiausiniai , 8 v.s.vandens ir daug krapu .Uzdengiau ir kepiau apie 15 min ant silpnos ugnies.(Po poros min sudejau smulkiai pjaustytus pomidorus ant virsaus .)
P.S.labai skanu, labai sotu tik kita karta butinai pora saukstu miltu i kiausinius dar desiu ..
QUOTE(aguonele @ 2009 05 17, 19:29)
Ateinu vel su omletu Ideja nusigvelbiau nuo Sroves, kuri antruos patiekaluos ja idejus buvo..(aciu ) na tik omleta truputi pagal save pakoregavau:
[img]http://s41.radikal.ru/i093/0905/25/435e43932b17.jpg[/i
[img]http://s41.radikal.ru/i093/0905/25/435e43932b17.jpg[/i
Aš,panašiai darau,tik aš naudoju virtas bulves,česnaką,porą.
O,visą kitą darau taip pat.
Noriu tik paklausti,kuriam tikslui dėsi į kiaušinius miltus?
Pasidalink.
QUOTE(regna @ 2009 05 17, 22:28)
mano mociute darydavo visa laika tokius omletus, kad iki dabar dar pagalvojus seiles kaupias ... ir ji dedavo visada miltu.Man su miltais maisyti kiausiniai skaniau ir ne taip liesa..
paiimi keletą kiaušinių, išplaki, įdedi truputėlį cukraus ir išmaišai, įmerki į jį batoną (iš abiejų pusių) ir dedi įkaitinton keptuvėn, apie 1-2min pakepi . užsibarstai cukraus ir patiekalas paruoštas
Papildyta:
paiimi keletą kiaušinių (aš tai naudoju 2 kiaušus ant dviejų riekučių duonos), įdedi pipirų, druskos ir galima paplakti arba ne. paiimi duonos ir apkepi įkaitintuose riebaluose iki paskrudimo, išpli kiaušinių masę ant duonos. kiaušinių kraštukams pakepant apverti duoną kita puse, iškepus duonos nuogoji nugarėlė įtrinama česnaku .
Papildyta:
paiimi keletą kiaušinių (aš tai naudoju 2 kiaušus ant dviejų riekučių duonos), įdedi pipirų, druskos ir galima paplakti arba ne. paiimi duonos ir apkepi įkaitintuose riebaluose iki paskrudimo, išpli kiaušinių masę ant duonos. kiaušinių kraštukams pakepant apverti duoną kita puse, iškepus duonos nuogoji nugarėlė įtrinama česnaku .
QUOTE(aguonele @ 2009 05 17, 19:29)
Ateinu vel su omletu Ideja nusigvelbiau nuo Sroves, kuri antruos patiekaluos ja idejus buvo..(aciu ) na tik omleta truputi pagal save pakoregavau:
as daznai dar paprikos idedu, mums labai skanu
As labai megstu svelnu omleta.
Imu kiausinius (kiek, priklauso kiek zmoniu norite pamaitinti), isplaku juos su 2 saukstais majonezo, trupuciu pieno ir saukstu miltu ir i lieju visa plakini i ikaitinta keptuve. Jis bekepdamas labai smarkiai issipucia. Iskepes buna labai svelnaus skonio ir konsistencijos
Imu kiausinius (kiek, priklauso kiek zmoniu norite pamaitinti), isplaku juos su 2 saukstais majonezo, trupuciu pieno ir saukstu miltu ir i lieju visa plakini i ikaitinta keptuve. Jis bekepdamas labai smarkiai issipucia. Iskepes buna labai svelnaus skonio ir konsistencijos
QUOTE(aguonele @ 2009 05 17, 19:29)
Ateinu vel su omletu Ideja nusigvelbiau nuo Sroves, kuri antruos patiekaluos ja idejus buvo..(aciu )
nors omletų nemėgstu, bet atrodo velniškai skaniai
aš tą Srovės idėją (vokiška kiaušinienė ar kažkaip panašiai) ir įsiminiau, bet niekiap išbandyt nesiruošiau.. kol su vyru visai netyčia kepdami kiaušinienę, prikepėm dau svogūnų su česnakine sprandine irvirtų bulvių kubeliais... nu žodžiu tąkart valgiau sklaniausią kiaušinienę per visą gyvenimą
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 26, 23:19)
nors omletų nemėgstu, bet atrodo velniškai skaniai
aš tą Srovės idėją (vokiška kiaušinienė ar kažkaip panašiai) ir įsiminiau, bet niekiap išbandyt nesiruošiau.. kol su vyru visai netyčia kepdami kiaušinienę, prikepėm dau svogūnų su česnakine sprandine irvirtų bulvių kubeliais... nu žodžiu tąkart valgiau sklaniausią kiaušinienę per visą gyvenimą
aš tą Srovės idėją (vokiška kiaušinienė ar kažkaip panašiai) ir įsiminiau, bet niekiap išbandyt nesiruošiau.. kol su vyru visai netyčia kepdami kiaušinienę, prikepėm dau svogūnų su česnakine sprandine irvirtų bulvių kubeliais... nu žodžiu tąkart valgiau sklaniausią kiaušinienę per visą gyvenimą
aciu bet pastebejau viena, kartais bileka sudejus gaunas tokie patiekalai kad negali sustoti valgyti mes dabar atostogose tokiu omletu prisivalgem paprastumas buvo tame, kad viska pakepindavo ant aliejaus ir labai stiprios ugnies( mesyte, svogunus, sampinjonus ir t.t.) pildavo tik kiausinio plakini be nieko ir gale suriu uzbarstydavo
pagelbekit prasau kaip apverst omleta kad jis nesubyretu ? jau baigiu prarast kantrybe.. kepu kepu ir dar ne kart neisejo apverst kad nesubyretu
QUOTE(aurelijyte @ 2009 06 30, 10:29)
pagelbekit prasau kaip apverst omleta kad jis nesubyretu ? jau baigiu prarast kantrybe.. kepu kepu ir dar ne kart neisejo apverst kad nesubyretu
as jeigu nededu miltu man irgi retai kada pavyksta graziai apversti nors kazkiek kad graziau atrodytu imanoma su tokiu ploksciu irankiu-mentele..