Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiaušinienės & omletai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
vija*
nugi pasidalinkit savo firminiais recepteliais  :)
dani
Vija, taigis jau kazkas patare pakepinti spinatus ant sviesto, o po to kiausinius sumesti wink.gif Jau isbandziau, niam ;D Dar darau "pagerinta" kiausiniene - omleta: pakepinu ant sviesto pjaustytus laiskinius svogunus, pomidorus, paprika, po to supilu plakini (kiausiniai + pienas) ir ant virsaus surio patarkuoju, krapu petruskiu pabarstau ;D Kita karta laiskinius pjaustytus svogunus + kiausiniai + krapai ir viska maisai maisai, tik neperkepini. Patiko prieskoniu misinys kiausinienei ;D Labai liuks dalykas, juk daznai kepi rytais, "ant greitukiu" wink.gif
Ambro
Omletas su pistacijomis

Tai omletas su daržovėmis, pagardintas pistacijomis ir žalumynais. Kepamas orkaitėje.
6 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
0,5 vidutinio dydžio paprikos
200 g cukinijos (Cukinija)
1 pomidoro (Pomidorai)
juodųjų pipirų
druskos
šviežių žalumynų (krapų, petražolių, baziliko ir pan.)
0,5 stiklinės stambiai sukapotų pistacijų

Įkaitinkite orkaitę iki 1700C.
Išplakite kiaušinius.
Nedidelę kepimo formą ištepkite aliejumi ir į ją sudėkite supjaustytą pomidorą, papriką bei cukiniją. Daržoves neuždengtas kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 9 min.
Tada suberkite žalumynus, pipirus, supilkite išplaktus kiaušinius bei suberkite smulkintas pistacijas, suberkite druską.
Sumažinkite ugnį orkaitėje iki 1500C, dėkite omletą ir kepkite jį 25-30 min., kol kepinio paviršius pakils ir pagels. Jei omletui dar neiškepus jo viršus pradės degti, uždenkite jį folija.
Išėmę kepinį iš orkaitės, jį šiek tiek atvėsinkite.
Omletą su pistacijomis galima patiekti su šviežiais vaisiais ar salotomis.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Ambro
Omletas su šparagais

6 kiaušiniai
800 g šparagų (Šparagai)
60 g sviesto arba margarino
2 šaukštai vandens
druskos
cukraus
salotų arba petražolių lapelių

Maišytuvu išplakti kiaušinius su vandeniu, pasūdyti, išpilti į keptuvę ant pakaitintų riebalų.
Kepinti 8-10 min., kol omletas sukietės (viršus turi būti panašus į želė, o apačia truputį rusva).
Šparagus išvirti sūdytame ir saldintame vandenyje.
Gerai nusunktus sudėti vienoje omleto pusėje, pašlakstyti ištirpintu sviestu.
Omletą sulenkti ir atsargiai perdėti į pusdubenį.
Supjaustyti ir papuošti salotų arba petražolių lapeliais.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Ambro
Omletas su silke

1 silkės filė
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
žali krapai
malti juodieji pipirai
aliejus kepimui
Papuošimui:
1/2 mažo pomidoro (Pomidorai)
poras
krapai

Kiaušinius išplakame su pienu, paskaniname krapais bei pipirais.
Silkę supjaustome pailgais gabalėliais ir sudedame į kiaušinių plakinį.
Omletą iškepame keptuvėje su aliejumi ir papuošiame susmulkintais krapais, pomidoro pusele, poru.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
vija*
DANi
kur tas omletas su spinatais?
Mano vyras tarp kitko irgi megejas kepinti svogunu laiskus. Iskvailinu as kiekvienakart, kad sudirbeja naturprodukt - man zymiai skaniau zali uzbarstyti...

VIKSRELI
tikejausi rast isbandytu JUSU FIRMINIU RECEPTU, o ne copy-paste is knygutes, zurnalo ar interneto wink.gif
O butent Kvieciu prie stalo namuose visa kalna. Ir siaip pas mane popierines recepturos nors tvenkinius tvenk. O internete galim pacios susirast syki jau cia sedim.
plepioji2
Pakepinu svogunus (galvas, ziedeliais) ir pomidorus (tik nulupu zieves, kad po burna nesiveltu) + megstami prieskoniai, zoles ir uzpilu viska kiausiniais - plaktais arba 'cielais'. Surio galima deti galima nedeti - ziurint kokio sotumo norisi.  

Su spinatais darau panasiai kaip Dani, tik kepinu viska ant aliejaus.
Ambro
QUOTE
VIKSRELI
tikejausi rast isbandytu JUSU FIRMINIU RECEPTU, o ne copy-paste is knygutes, zurnalo ar interneto wink.gif
O butent Kvieciu prie stalo namuose visa kalna. Ir siaip pas mane popierines recepturos nors tvenkinius tvenk. O internete galim pacios susirast syki jau cia sedim.



Dauguma esu isbandzius ir ne vienu nenusivyliau [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/rryumy.gif[/img]. Jei nenori naudotis mano receptais, tai ir nesinaudok. Nieks per prievarta tau nepersa [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/b0/pray.gif[/img]!

O rasau gale recepto is kur imta, nes kitaip pazeisciau autorines teises. Juk ir tu pati darai nevisada is galvos, o imi ir is knygu, zurnalu, ineto... Ir jei randi kitur geresniu recepteliu - prasom ir su mumis pasidalint ;D! Su malonumu isbandysim [img]http://www.supermama.com/gtchat/images/chef.gif[/img].
vija*
QUOTE



Dauguma esu isbandzius ir ne vienu nenusivyliau ;D. Jei nenori naudotis mano receptais, tai ir nesinaudok. Nieks per prievarta nepersau tau! O rasau gale recepto is kur imta, nes kitaip pazeisciau autoriners teises. Juk ir tu pati darai nevisada is galvos, o is knygu, zurnalu, ineto. Ir jei randi kitur geresniu recepteliu - prasom ir su mumis pasidalint ;D! Su malonumu isbandysim wink.gif.



O as esu nusivylusi ir ne vienu, ir visokiu veju buna prirasyta. Todel noreciau ISBANDYTU smile.gif
alvinija
[smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif]

omletas greitas ir geras dalykas, bet jei jį darai su pribumbasais tai tenka ir ilgiau paplušėti.
Aš tai gaminu omletą su sukepintomis daržovėmis (paprika, morkos, svogūnai, česnako skiltelė, cukinija, vorčesterio padažas ir vegeta), kepdama daržoves įpjaustau duonos gabaliukų, o paskui užpilu kiaušinio ir pieno plakinį. Baigiant kepti užberiu svogųnų laiškų, krapų, ir užtarkuoju sūrio. Patiekti galima su majonezu, garstyčiomis ar pomidorų padažu.
Pabandykit, vaje kaip skanu.[color=Blue][/color]
Cigale
As rasau savo firminio "prancuzisko" omleto recepta,kuriuo apzavejau savo vyreli.Beje,viskas lietuviskom vyriskom porcijom imama ;D

7-8 kiausiniai
1-2 saukstai sviesto ar aliejaus
druska,pipirai
keli svogunu laiskai ar 0,5 galvutes
kuokstas krapu,petrazoliu(jei kas megstat-peletruno)
5 riekeles "daktariskos" desros ar gabalaitis sonines

Pirmiausia isplaku kiausinius,sudedu prieskonius.Svogunus pakepinu,kubeliais supjaustau desra,suberiu i plakini.Sviesta ar alieju reikia ikaitinti,supilti i plakini,gerai isplakti,o keptuve dar truputi pakaitinti.Tada viska supilti i keptuve ir nemaisyti!!!Kai prades pustis,svelniai pabadyti sakute,bet nepazeisti apacios.Kepti apie 5min.Tada perlenkti per puse (tik atsargiai,nes gali subyreti!) ir-i lekste.As puosiu zalumynais,padarau linksma veida  :D arba tiesiog kecupu pripiesiu sirdeliu [smiley=1800.gif] [smiley=1800.gif].
PASTABA:prancuzai niekuomet nepila pieno,man taip irgi skaniau.Receptas nesudetingas,bet iki tobulo rezultato reikia padirbet(man tik is 5-6 karto pavyko skaniai pagamint).Labai lengva prisvilint!Skanaus [smiley=eda.gif] biggrin.gif
une
o as kad omletas issipustu-visda uzdengiu keptuve ir siek tiek sumazinu ugni. smile.gif visada labai gerai iseina. :)pabandykit,jei nedarot taip.
arden
pirkau IKI tokius soju dribsnius ir dedu juos i omleta, nu jau kaip skaniai gaunas ir mazhius lapnoja , net ausys linksta  ;D
dani
Nors yra kas kepa kiausinius ant aliejaus, kas labai riebiai gaunasi, tai as kepu tik ant sviesto. Ir kaip priedus kepinu, tai tik sviesta naudoju.
Vija, su spinatais rekomendavo "spinatu" temoje, forume. wink.gif
Dar kartais labai nieko omletas su pakepintu kumpeliu, uzsilikusiom pjaustytom desrelem (pvz. viena lieka vargsele, nei virti, nei ka :-/). Ma dar labai labai skanu batono rieke su skyle, pakepinta ir per viduri imustas kiausas ;D ;D Gal kas pamirso si recepta wink.gif

P.S. klausykite, kas naudoja ta "Rama" skysta margarina? Kas per daiktas? Kur ji naudoti, t.y. ka gaminant?
aktore
mmmm...kiek daug thumbup.gif receptuku smile.gif mano seimyna dievina omletus,kiausinienes cool.gif
bea
As kepu biskvitini omleta
Imam kiaushinius, ju baltymus ishplakam iki standumo, tada i plaktus baltymus sudedam trynius, miltus (vienam kiaushiniui vienas shaukshtas miltu), ir pagal pageidavima arba druskos arba cukraus. Jei su cukrum, tai valgom su uogiene, jei su druska, tai galima ideti dar zalumynu, ishkepus pabarstyti tarkuotu suriu. Labai purus ir skanus.
Elena
Aš kartais taip kepu kiaušinius:
Paimu batono riekeles, vidu ispjaunu graziai, nu taip aplink, kad butu skyle riekeles viduje..Nu ir paaiškinau tongue.gif Tada ikaitinu alieju, idedu tuos skyletus batonus, o į vidų imušu kiaušinį..Pabarstau druska, pipirais, žalumynais. Skanu, tik nežinau ar supratot kaip aš tai darau laugh.gif laugh.gif
O kas skaito rusiškai va čia daug receptų kiaušinienių :

http://www.cooking.ru/cats/cooking/Second_...eeze/from_eggs/
Springlet
Maniskis irgi paprastas, bet skanus smile.gif

Ant sviestuko kepinam svoguniuka, kai jau gerai apkeps idedam kapoto cesnakiuko, jokiu budu cesnako neperkepinam ir uzpilam jau paruosta kiausiniu, pieno ir druskytes mase (galima deti siek tiek miltu, tada bus sotesnis ir mase visai kitokia, pipiru, bet tikrai nera butina)
Keberiokšt
Per burokine tarka patarkuoti kopusto, deti ikeptuve su trupuciu aliejaus ir patroskinti apie 5 -10 min. Tada ant virsaus pilti kiausiniu+pieno+pipiru+druskytes plakini ir kepti maisant. Skanu bezbozhnai thumbup.gif
Lona
QUOTE (Nedurna @ 2004 05 10, 08:45)
Per burokine tarka patarkuoti kopusto, deti ikeptuve su trupuciu aliejaus ir patroskinti apie 5 -10 min. Tada ant virsaus pilti kiausiniu+pieno+pipiru+druskytes plakini ir kepti maisant. Skanu bezbozhnai thumbup.gif

Sudomino, pabandysiu.
Elena
Radau piešinuka kiaušinio batone, kur rašiau..
Va taip anas atrodo:
user posted image
Tynka
QUOTE (Elena @ 2004 05 24, 10:09)
Radau piešinuka kiaušinio batone, kur rašiau..
Va taip anas atrodo:
user posted image

ir duonoje galima kepti, bei ant virsaus uzmesti desros ar kumpio gabaliuka, surio... cia mes taip darom
Lona
O kaip tie kopūstai su kiaušu atrodo, man dar nedrąsu pabandyt.
Fea
QUOTE (Tynka @ 2004 05 24, 19:56)
QUOTE (Elena @ 2004 05 24, 10:09)
Radau piešinuka kiaušinio batone, kur rašiau..
Va taip anas atrodo:
user posted image

ir duonoje galima kepti, bei ant virsaus uzmesti desros ar kumpio gabaliuka, surio... cia mes taip darom

As dar ant virsaus majonezo ir kecupo uzvarvolinu smile.gif Niam kaip skaniai gaunasi. Reiks prasikept kada, o tai kazkaip uzmirstas receptukas buvo rolleyes.gif
Lona
Ir dar krapų essen.gif
vija
QUOTE (Nedurna @ 2004 05 10, 08:45)
Per burokine tarka patarkuoti kopusto, deti ikeptuve su trupuciu aliejaus ir patroskinti apie 5 -10 min. Tada ant virsaus pilti kiausiniu+pieno+pipiru+druskytes plakini ir kepti maisant. Skanu bezbozhnai thumbup.gif

Liuksnis receptas! Niekad nebuciau sumascius. Tik kopustus ne tarkavau, o supjausciau smulkiai. Ir dar kumpiuko gabaliuku imeciau. Pusryciams ar lengvai vakarienei - idealus varantas. Su svieziais pomidorais, uh kaip skanu, aciu Nedurna ! thumbup.gif
Lona
Pareisiu iš darbo ir bandysiu.
Ingute
QUOTE (Nedurna @ 2004 05 10, 07:45)
Per burokine tarka patarkuoti kopusto, deti ikeptuve su trupuciu aliejaus ir patroskinti apie 5 -10 min. Tada ant virsaus pilti kiausiniu+pieno+pipiru+druskytes plakini ir kepti maisant. Skanu bezbozhnai thumbup.gif

Labai idomiai skamba, turetu but thumbup.gif patiekaliukas wink.gif
Ir svarbiausia nesunkus visai, reiks butinai pabandyt wink.gif
Elena
Ir aš dariau pagal Nedurnos receptą.. thumbup.gif thumbup.gif
Noriu pasakyt kad tikrai labai labai skanu..
Aš kopustus tarkavau, smulkiai supjausčiau svogūną ir labai smulkiai supjausčiau parūkytos mėsytes...Nu tikrai skanu "bezbozhnai" essen.gif
Nedurna labai tau aciu už receptuką wub.gif
vija
Didziausi stebuklai slypi paprastuose dalykuose smile.gif
Elena
Mane vaišino tokia skania kiaušiniene, o kadangi skanu papasakosiu ir jums tongue.gif
Reikia gero gabalo sūrio, sviesto, kiaušinių, druskos, pipirų, galima krapų..
Kiekį imam pagal valgančių skaičių ir pagal keptuves dydį. tongue.gif
Sūrį dalinam į dvi dalis.Viena dalį supjaustom juosteles, kitą sutarkuojam..
Tada keptuveje išlydome sviestą, sudedame sūrio juosteles, kada sūris pradeda pūsti reikia įmušti kiaušinius, pabarstyti norimais prieskoniais ir pakepinti kol kiaušiniai beveik iškepa. Galiausiai viską pabarstome tarkuotų sūrių, uždengiame ir pakepiname kol išsileidžia sūris. Baigus kepti paviršių aptepti pomidorų padažu, majonezu, pabarstyti krapais ir pagaliau clap.gif valgom... rolleyes.gif
Mumm
QUOTE (Elena @ 2004 05 07, 14:16)
Aš kartais taip kepu kiaušinius:
Paimu batono riekeles, vidu ispjaunu graziai, nu taip aplink, kad butu skyle riekeles viduje..Nu ir paaiškinau tongue.gif Tada ikaitinu alieju, idedu tuos skyletus batonus, o į vidų imušu kiaušinį..Pabarstau druska, pipirais, žalumynais. Skanu, tik nežinau ar supratot kaip aš tai darau laugh.gif laugh.gif
O kas skaito rusiškai va čia daug receptų kiaušinienių :

http://www.cooking.ru/cats/cooking/Second_...eeze/from_eggs/

Aciu aciu, o tai vis kepiau tradicine kiausiniene, jau nusibodo, o siandien va sita iskepiau, super tiesiog- labai skanu thumbup.gif
nouvelle
Labai neblogas, tarkim firminis, omletas.
1 kiausas,
1 saukstas grietines (netinka pienas, vanduo ir pan.-nesigauna),
1 saukstas miltu.
Galima visko po 2, po 3 ir t.t.
Viska isplakat, ismikseriuojat - kaip kam patogiau. Idedat druskos pipiru - kas ka megstat.
Ispilat i keptuve su biskiu ikaitusio aliejaus ir, svarbiausia, keptuveje uztarkuojate fermentinio surio. Kai apacia apkepa, be gailescio, suriu zemyn galva apverciate. Suris prikepa, bet, kai apskrunda - atsiklijuoja. Va taip. Ir su majonezu+keciupu thumbup.gif .
Ingute
QUOTE (Nedurna @ 2004 05 10, 07:45)
Per burokine tarka patarkuoti kopusto, deti ikeptuve su trupuciu aliejaus ir patroskinti apie 5 -10 min. Tada ant virsaus pilti kiausiniu+pieno+pipiru+druskytes plakini ir kepti maisant. Skanu bezbozhnai thumbup.gif

Issikepem siandien pusryciams wink.gif
Mmmm, kaip skanu, ir vyras gyre thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Sako, zinok panasus skonis, akip su kalafiorais biggrin.gif
Nu, tikrai labai skanu clap_1.gif
Aciu, Nedurna uz recepteli wink.gif
Mishelle
Saviskio receptuko tai ir neradau smile.gif Ko gero, visiems zinomas, bet mano firmine kaiusiniene tokia : paimu duonos riekuciu(po riekute kiekvienai porcijai, ar po 2, priklauso nuo skonio), supjaustau kubeliais, tada suberiu i ikaitinta alieju. Kai truputuka apskrunda, iberiu kubeliais supjaustytos daktariskos desrytes, dar po minutes kiausinukai ir priekoniai. Viska sumaisai, pabaigi kepti ir skanaus. Man kiausinienes skanu su svieziais pomidoriukais thumbup.gif O patobulinimas toksai - duonyte renkuosi balta su saulegrazomis. Atrodo, turetu nesiderinti, bet laaaaabai skanu biggrin.gif
gute
o as bu lazdelem, supjaustytom kubeliais, labai paprasta, bet labai skanu, tereikia krabu ir kiausiniu wink.gif valgoma su majonezu thumbup.gif
smike
Aga! Su krabu lazdelem ir man laaaaabai patinka! thumbup.gif Ir man labai patinka i plakini pieno ipilt- svelnesnis skonis gaunasi, bet tada apverst neina jei noriu kuom nors idaryti. tongue.gif
Wedado
QUOTE (vija* @ 2003 07 23, 00:07)
nugi pasidalinkit savo firminiais recepteliais  smile.gif

Manau, kiausininiu patiekalu geriau valgyti minimaliai - jie didina cholesterino kieki kraujyje, o to rezultate siaureja kraujagysles. galima pasekme - insultas arba infarktas. sad.gif
vija
QUOTE (Wedado @ 2004 06 16, 17:51)
Manau, kiausininiu patiekalu geriau valgyti minimaliai - jie didina cholesterino kieki kraujyje, o to rezultate siaureja kraujagysles. galima pasekme - insultas arba infarktas. sad.gif

Is serijos "Kaip numirti sveikam" laugh.gif
bea
o as skaiciau, kad is kiausinio cholesterolis yra sunkiai isavinamas. o ish esmes tai kiba zinai nuo ko mirsi??? va sako 7 kg obuoliu jau mirtina doze... a kiba tiek rijam ant karto? sveika viskas, kas saikinga.
vija
QUOTE (Wedado @ 2004 06 16, 17:51)
Manau, kiausininiu patiekalu geriau valgyti minimaliai - jie didina cholesterino kieki kraujyje, o to rezultate siaureja kraujagysles. galima pasekme - insultas arba infarktas. sad.gif

Tai tau infomacijos is kitos puses, jei skaitai angliskai ir idomu smile.gif su visom nuorodom i mokslinius tyrimus

http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
bea
Ispaniškas omletas

4 porcijos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 didelės bulvės, supjaustytos nedideliais kubeliais
2 dideli svogūnai, smulkiai sukapoti
6 kiaušiniai
druska, pipirai
1 šaukštelis kapotų petražolių

Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Dėkite bulves ir kepkite. Po poros minučių įdėkite ir svogūnus. Kepkite apie 10 min. Kiaušinius įmuškite į indą, ir paplakite juos šakute su druska ir pipirais. Užpilkite bulves ir kepkite dar 10 min. Serviruokite supjaustytą į keturias dalis ir pabarstytą kapotomis petražolėmis.


Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
Papildyta @ [mergetime]1089230130[/mergetime]
Sufle omletas su žolelėmis ir sūriu

2 porcijos

3 dideli kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštas grietinės
po 2 šaukštus petražolių, krapų, peletrūno, smulkiai sukapota
druska ir pipirai
25 g sviesto
truputis aliejaus
55 g sūrio

Trynius, grietinę, druską, pipirus ir žoleles išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų atskirai. Tada įdėti iš pradžių 1 šaukštą baltymų į trynių masę, išmaišyti, tada visus baltymus sudėti. Keptuvėje išlydyti sviestą ir pilti truputį aliejaus. Tada supilti kiaušinių masę ir kepti ant nedidelės ugnies. Nemaišyti. Kai jau bus beveik iškepę, pabarstyti tarkuotą sūrį ir kepti dar truputį. Valgyti su salotomis ir virtomis bulvėmis.

Šaltinis: http://www.bbc.co.uk/food/recipes
Elena
Aš vėl čia, kaip ta višta su kaiušiniais laugh.gif Nu labai megstu kiaušinius tongue.gif Čia bus porą receptukų gaminimui orkaitėje:
1. Reiks nedideliu pomidorų, kiaušinių, sviesto, pipirų ir druskos. Iš pomidorų reiks išimti vidų, ji galima panaudot į sriubą, tada dedam gabaliuką sviesto, pabarstom druska, pipirais ir imušam kiaušinį, kurį irgi pabarstom druską, pipirais. Dabar dedam į orkaię. Kepam 20 min. Aš asmeniškai dar pabarsčiau tarkuotų sūriu rolleyes.gif
--Resize_Images_Alt_Text--
2.Šiam patiekalui reiks formos, ir šis patiekalas mano vyrui nepatiko tongue.gif todel kad obuoliai jam nesiderina su kiaušiniais, o man patiko laugh.gif
Reiks: pomidoro, obuolių, kiaušinių, prieskonių, sūrio
Formą sutepam dosniai su sviestų. Vieną puse formos išdėliojam su oboulių riekelem, kitą su pomidorų. Pabarstom prieskoniais, Tda dedam sūrio riekes.Įmušam kiaušinius, kiekis priklauso nuo formos dydžio. Apibarstom prieskoniais, žalumynais ir kepam . Galima ir keptuveje kepti.
--Resize_Images_Alt_Text--
Liu
Elena, po tokiu foto seiles baigia isplaukt is mano burnos.....
Reklamiste
Tipo vengriskas omletas (subalansuota vyramas, bet tinka ir moterims)

I ikaitinta keptuve vienas po kito deti smulkiai supjaustytus (kas yra saldytuve): desra, kumpi, paprikas, pomidorus, nepjaustytus konservuotus zirnelius ir kukuruzus ir gale uzpilti trumpai plaktus kiausinius su prieskoniais. Kepti viska pastoviai maisant, kad gautusi gabaliukais: darzoves apsivelia kiausiniais ir gaunasi super.

Pabandykit.
vija
QUOTE (Reklamiste @ 2004 07 09, 11:47)
Tipo vengriskas omletas (subalansuota vyramas, bet tinka ir moterims)

I ikaitinta keptuve vienas po kito deti smulkiai supjaustytus (kas yra saldytuve): desra, kumpi, paprikas, pomidorus, nepjaustytus konservuotus zirnelius ir kukuruzus ir gale uzpilti trumpai plaktus kiausinius su prieskoniais. Kepti viska pastoviai maisant, kad gautusi gabaliukais: darzoves apsivelia kiausiniais ir gaunasi super.

Pabandykit.

O jei tik supilsit kiausiniu plakini ir visai nemaisysit, bei kepsit uzdengta ant lengvos ugnies, gausit tokia a la omleta - pyraga. Jis laba pakyla, paskui siek tiek sukrenta. Pjaustom ir valgom kaip pyraga. Beje skanu ir saltas.
solia
Gal kas gali pasidalyti patirtimi,kaip iškepti orkaitėje storutėlį omletą.Kiek bandžiau ,,savos kurybos'',vis sukrisdavo.
krystee
Su malonumu prisimenu, kaip mokyklos valgykloje valgydavau omleta. Galbut kas nors is jusu zinote receta tokio omleto, nes dabartiniai receptai yra su priedais, o as noreciau to paprasto, vis bandau iskepti, bet nesigauna.
ultraviolet
tu turi omeny tą tokį kaip blyną,kur netgi susukt galima?pas mane irgi toks neišeina,bet man skaniau su visokiais priedais - svogunėlių,žaluminų,pomidorų,kumpio,dešrelių,sūrio,krabų lazdelių,bulvyčių ir t.t.(aišku čia ne į vieną sudėt) tongue.gif
saules_spindulelis
As paprasta omleta darau taip:

6 kiausiniai
1 stikline miltu
2 - 3 stiklines pieno
druskos, galima ir prieskoniu prideti

Viska ismaisyti, ir kepti orkaiteje, kol pagels.

Pas mane labai skaniai gaunasi, ir iskyla. Gaunasi toks kaip grybas, iskyla visas smile.gif, bet isemus is orkaites jis greit subliuksta.

Pabandyk smile.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.