Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nenoriu tureti vaiku:(
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2
Atėnė
Taip, as nenoriu vaiku. Gal noriu ir zinau, kad anksciau ar veliau, vistieks TEKS..... bet...... nenoriu.

Taciau taip buvo ne visada. Kiek save prisimenu, svajodavau apie vaikus, kaip ir visos mazos mergaites, paskui kaip paaugle. Taciau su metais tas noras pradejo garuot. Ypac kai pamaciau, ka is tikruju reiskia tureti vaika. Is musu draugu rato viena porele pasigimde pirmoji. Visi dar buvome jauni, nevede, neseniai susiporave ir ka tik atrade ta nauja bendravima ”seimomis”. Visi kazkur vaziuodavome, eidavome, dalyvaudavome, svesdavome ir daug ka dareme spontaniskai - tiesiog vakare, po darbo, nera ka veikti, tai susiskambinam, susitinkam ir varom.... Ir staiga vaikas! Ne musu, draugu. Nuo ”chebros” jie neatsiskyre, visi toliau bendravome, buvo dar idomiau, taciau....... pastebejome, kaip jiems sunku prie musu taikytis, kaip pasikeite ju gyvenimas. Is tiesu pamateme (daugelis), kad vaikas nera vien grazi, rami, gulinti lelyte....... Patirties ratas vis pletesi - apie vaikus skaitai, apie juos kalba bendradarbes, pasigimdo tolimesnes pazistamos ir t.t. Zodziu, kuo tolyn, tuo noras mazyn.....

Dabar musu ”chebra” perejo i nauja etapa - vestuves, butai..... Greitai ateis laikas ir vaikams. Nuo to nepabegsi, tuo labiau, kad ir begti nera kur. Man jau 26 metai, o kai kita vasara tekesiu turesiu jau ir cielus 27. Draugas vis kalba, kad po vestuviu is karto ”darysime“ vaikus. Taigi kol pasigimdysiu, bus ir 28.

Man vis atrodo, kad vaikas mums trukdytu. Dabar mums nieko netruksta, gera buti kartu, sedeti susikabinus, vaikscioti po buta nuogiems wink.gif , miegoti iki pietu, daryti tai, kas sauna i galva. Kokie dar vaikai!? Tarsi trecias musu santykiuose. Tuo labiau, kad zinai, jog vaikas ne laikinai, kad tie nepatogumai, neissimiegojimas naktimis, suvarzymai visam likusiam gyvenimui. O dar tas gimdymas......... temos apie problemas atsiradus vaikams .......... tikrai neprideda noro. Nors antra vertus, as zinau ir tai, kad buciau pati geriausia, rupestingiausia mama. Myleciau savo vaikus kaip tigre, bet.......... pirmiau reikia juos tureti.........ir noreti.
asfaltuota
Netyčiukas- ir problemos nebėr wink.gif nebelieka nenoriu- lieka reikia... smile.gif
Atėnė
QUOTE (vobla @ 2004 08 31, 10:19)
Netyčiukas- ir problemos nebėr wink.gif nebelieka nenoriu- lieka reikia... smile.gif

Aha, man irgi tai atrodo vienintele iseitis. Taciau geriant kontraceptikus, tai nelabai imanoma.
asfaltuota
QUOTE (Atėnė @ 2004 08 31, 08:22)
Aha, man irgi tai atrodo vienintele iseitis. Taciau geriant kontraceptikus, tai nelabai imanoma.

Nieko nėra neįmanomo- ir medicina kartais paveda wink.gif Ateis laikas- bus ir vaikas- šioj srity sunku ką nors suplanuoti, nors daugelis ir mėgsta girtis, kad planuoja, planavo... Visgi labiau tikiu, kad "Pas poną Dievą- sava buhalterija" . Bus taip , kaip reikia, ir tada, kada reikia...
Mano pirmas- netyčiukas, o antro jau taip nebebijočiau. Antro jau sąmoningai noriu...
Atėnė
QUOTE (vobla @ 2004 08 31, 10:29)
Nieko nėra neįmanomo- ir medicina kartais paveda wink.gif Ateis laikas- bus ir vaikas- šioj srity sunku ką nors suplanuoti, nors daugelis ir mėgsta girtis, kad planuoja, planavo...

Stebuklo ar kol medicina paves belaukiant, greiciau klimakso sulauksiu laugh.gif
SANTA
Jei taip jau nenori vaiku ,tai ir ''negimdyk'' blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1093941416[/mergetime]
Jei taip jau nenori vaiku ,tai ir ''negimdyk'' blink.gif ,bet nepatirsi tada tokio malonumo,kaip vaikas ateina ir pasako ''mama as tave myliu'',tai va tau rinktis
norge
Man irgi atrodo, kad problema ne ta, kad tu vaiku nenori. O tame, kad draugas nori, o tu - ne.

O jei jau tu taip nenori, tai ir "negamink". Buna gi zmoniu, kuriems vaikai varo vos ne patalogini siauba. Tai vargsas vaikas butu, jei tokia mama turetu. sad.gif
norge
QUOTE (SANTA @ 2004 08 31, 10:35)
nepatirsi tada tokio malonumo,kaip vaikas ateina ir pasako ''mama as tave myliu'',tai va tau rinktis

Santa, tai kad nevisoms tai taip reiksminga. Yra ir tokiu, kurios vaika atiduoda kam nors is giminaiciu auginti, kad tik kas po ausim su savo meilem nezystu blink.gif .
Zhuzi
Taip, tai yra puiku po vestuviu (na aisku ir iki ju) dziaugtis vienas kitu , miegoti iki pietu ir pan. thumbup.gif Bet po keliu metu gali pajusti, kad tavo gyvenime kazko truksta, gal prasmes g.gif Tada gal ir uzsinoresi vaiku. O kolkas nera ko cia save kaltinti doh.gif
Be to pagalvok: dauguma draugu tures vaiku ir po keliu metu galesite tusintis vel visi kartu su vaikais, bet tai bus kiek kitaip, atsiras nauju galimybiu puikiai praleisti laika gathering.gif 2.gif 2.gif 2.gif thumbup.gif
Leja
Atėne, nieko tokio - gyvenk ir džiaukis šiuo gyvenimo etapu wink.gif
Tavo mintys ir situacija labai primena mane prieš porą metų... Man irgi atrodė, kad vaikas padalins visą mūsų gyvenimą į "prieš ir po"... "Po" nebeliks patogaus konforto, balių iki paryčių, miegojimo iki popiet, bus apribota mūsų laisvė ir kas baisiausi - su visam huh.gif
Erzino mane ir tie nesibaigiantys draugių tauškalai apie vaikus... dažniau pasirinkdavau vyrišką kompaniją, kadangi iš mūsų draugų buvome likę bemaž vieninteliai be vaikų, tai buvo paprasčiausiai neįdomu ir nuobodu klausyti tų nereikšmingų detalių iš mamyčių kasdienybės... Ir pažadėjau sau, kad jau aš tai tokia nebūsiu, kad ir turėdama vaikų smile.gif

Paprasčiausiai abu subrendome tam žingsniui, abu pajutome, kad norime kūdikio. Užtai buvo begalinis džiaugsmas lauktis, o gimus sūnui, supratome, kad tas gyvenimas "Prieš" buvo toks tuščias... supratau, kad nėra didesnės laimės nei susilaukti vaikučio. O tie rūpesčiai irgi tokie malonūs, tokie prasmingi pasidaro, ir tos kalbos visai ne "niekalai" atrodo wink.gif Ir, jei anksčiau sakydavau, kad mums užteks ir vieno, tai dabar abu pagalvojame apie 3 rolleyes.gif
Ir nei daug nei mažai - iki mažylio gimimo susituokę buvom 6 metus (o kartu 8). Kiekvieniems savas laikas wink.gif
dange
Na ir "nespausk" saves...Istekek, pasidziaukit vienas kitu ir galimybe daugiau ar maziau delioti gyvenima pagal savo poreikius, o noras tureti vaiku ateis savo laiku ir pati pastebesi kai uzsiziopsai i nescias moteris, nusisypsai svetimam mazyliui ar parduotuveje sustoji prie vaikisku daikteliu smile.gif Tiesiog gyvenk kaip gyvenasi, tau visai nereikia uzinoreti cia ir dabar...O baime prarasti laisve yra visiskai normali, is savo patirties galiu pasakyti, kad gyvenimas ''iki' 2.gif ' ir ''po'' 2.gif labai skiriasi, bet prarasdama tam tikrus dalykus atrandi visai nauja pasauli...
Moliugėlis
Mano sesuo irgi sakė nenorinti vaikų. Vienu metu tvirtino, kad ir vyro jai nereikia, nes jie visi vaikų nori. Bet kai gimė mūsų žirnis tai ji nuo jo atsiplėšti negali, o ir kalbos, kad niekada neturės vaikų kažkaip pritilo. rolleyes.gif
Pastaba
QUOTE (Atėnė @ 2004 08 31, 11:13)
<...>Tuo labiau, kad zinai, jog vaikas ne laikinai, kad tie nepatogumai, neissimiegojimas naktimis, suvarzymai visam likusiam gyvenimui.<...>

O tu noretum vaiko laikinai? Gal vistik geriau ir neturet vaiko nei turet laikinai... g.gif Nenori ir nereik, negi lipsi per save...
Zinai, kai tu vaiku turi, tai nera viskas taip jau sudetinga. Gal is salies ziurint atrodo baisiau.
ENIGMA
ZINAI TU SUVAIKAIS NORI DAR PATEMPTI LAIKA, AISKU MOTERYS IR 40 IR 50 GIMDO, BET TU SU VESTUVEMIS PATEMPK DAR KOKIUS 3 METUS TAI IR TEKETI NENORESI, O DAR ATSISAKYK VYRO IR PAGYVENK KELIS METUS TAI IR VYRO NEBENORESI.... wink.gif
MAN ATRODO, KAD LAIKAS SIUO ATVEJU NETAVO SAJUNGININKAS.... wink.gif
Strielka
na man atrodo puse turinciu dabar vaikus pasvarstydavo atideliodavo ir gal net galvodavo kad nenori vaiku, tai tikras vargas, laisves netekimas ir t.t. As norejau vaiku, bet tik tolimoj ateity... o gavosi nei tycia nei netycia ir dabar negaliu atidziaugt... zinoma buna visokiu dienu, bet jei kas paklaustu ka dabar labiausiai myliu - tai drasiai sakau - savo vaika ir taip stipriai kaip dar nieko nesu mylejus ir neisivaizdavau kad galima mylet.
Kactukas
As irgi manau, kad viskas del to, kad draugas nori, o tu dar apie tai negalvoji. O tu nesiparink, juk jei tu nenori, tai niekas taves ir neprivers. Tikrai labai daug poru is pradziu gyvena vieni, be vaiku, o paskui buna puikus tevai, todel nesuk tu galvos. Be to, ne visada gali zinoti, kas bu rytoj, ane biggrin.gif ?
Vaidaaa
As sakyciau, kad tam reikalui kiekvienai reikia pribresti. Pas mane buvo panasiai, nes augau dideleje seimoje ir buvau pirmas vaikas, tai zinojau ka reiskia mazas vaikas. Ir kai pati uzsinoresi vaiko ir tas vaiko laukimas bus kitoks. Galvosi ne apie siaubinga gimdyma, o kad greiciau ta mazyli isvysti. Skaiciau kazkoki straipsni apie moteri, kuri gimdo vaikus gal nuo kokiu 18m ir ju jau nemazai turi. Jos mintys mazdaug tokios: vaikus gimdyciau nuo 30-ies, nes visai kitoks poziuris i juos, visai kiti nervai, kitas vaiko supratimas.

Aisku, kita medalio puse yra ta, kad kai uzsinoresi gali ir nebeiseiti.

Mane asmeniskai uzkrete, kai visi vienas po kito pradejo gimdytis maziukus, tada ir persigalvojau.
zanet
Svarbiausia iki 35 metu uzsinoreti, o jei ir tada nebus to noro, tai ir gyvenk be vaiku. Buna tokiu moteru, kurios nenori ir neturi vaiku visa gyvenima. Nors siaip tai jos man trenktos siek tiek atrodo, nes gyvenimas tik del savo poreikiu palieka pedsaka zmogaus charakteryje.
As pati, kaip ir tu, pradzioj labai cackindavausi su draugu vaikais, o tie megdavo mano sugalvotus zaidimus. Paskui kazkas issijunge ir budama tavo amziaus apie vaikus net pagalvoti nenorejau. Gimines ir draugai jau nusprende, kad as vaiku niekada neturesiu. Net tekedama antra karta su vyru issiderejau, kad metus minimum gyvensim tik sau. Ech... po menesio man pasimaise galvelej ir lemiamu momentu man tapo dzin pastosiu ar ne (as mat naturaliai saugojausi dieneles skaiciuodama). Kazkaip ir uzsinorejau to trecio mazuliuko, nes jutau labai didele savo vyro meile ir zinojau, kad galiu juo pasikliauti. Mazius to tik ir lauke - uzkibo po pirmo nesisaugojimo, tarsi bijotu, kad persigalvosiu laugh.gif Liko 5 sav iki "didziojo sprogimo" ir as kuo toliau tuo labiau jo laukiu ir dziaugiuosi, kad turesiu.
Vega
QUOTE (zanet @ 2004 08 31, 22:29)
. Nors siaip tai jos man trenktos siek tiek atrodo, nes gyvenimas tik del savo poreikiu palieka pedsaka zmogaus charakteryje.

Idomus pozhiuris: jei esi moteris ir nenori vaiku- esi trenkta rolleyes.gif . Ne visi savo gyvenima iprasmina vaikais. Ir nuo to jie tikrai netampa blogesni. Gyvenimas yra vienas, todel zhmogus turi teise ji nugyventi taip, kaip nori. Tu matai savo gyvenimo prasme zhiuredama i vaikus, kitas ja ras tapydamas paveiksla , kurdamas eiles ar dirbdamas kita darba etc. Nejaugi be vaiku gyvenimas yra beprasmis? Man asmenishkai vaikai tikrai nera gyvenimo prasme. Shiandien jie yra , rytoj ju nebus- sukurs savas sheimas, pakele sparnus ishskris lyg pauksciai. Pazhistu daug shviesiu asmenybiu, kurie atsisake tureti vaiku. Ir vertinant bendruoju rakursu - ju gyvenimas yra kur kas prasmingesnis nei tu, kurie gyvenima pashvente tik savo vaikams. Noras tapti motina turi ateiti ish vidaus, jis negali buti ikalbetas, kazhkieno iteigtas. Nes tik laisva valia priimtas sprendimas yra teisingas.
zanet
QUOTE (Vega @ 2004 08 31, 23:24)
. Nors siaip tai jos man trenktos siek tiek atrodo, nes gyvenimas tik del savo poreikiu palieka pedsaka zmogaus charakteryje.

Idomus pozhiuris: jei esi moteris ir nenori vaiku- esi trenkta rolleyes.gif . Ne visi savo gyvenima iprasmina vaikais. Ir nuo to jie tikrai netampa blogesni. Gyvenimas yra vienas, todel zhmogus turi teise ji nugyventi taip, kaip nori. Tu matai savo gyvenimo prasme zhiuredama i vaikus, kitas ja ras tapydamas paveiksla , kurdamas eiles ar dirbdamas kita darba etc. Nejaugi be vaiku gyvenimas yra beprasmis? Man asmenishkai vaikai tikrai nera gyvenimo prasme. Shiandien jie yra , rytoj ju nebus- sukurs savas sheimas, pakele sparnus ishskris lyg pauksciai. Pazhistu daug shviesiu asmenybiu, kurie atsisake tureti vaiku. Ir vertinant bendruoju rakursu - ju gyvenimas yra kur kas prasmingesnis nei tu, kurie gyvenima pashvente tik savo vaikams. Noras tapti motina turi ateiti ish vidaus, jis negali buti ikalbetas, kazhkieno iteigtas. Nes tik laisva valia priimtas sprendimas yra teisingas.

Nu,Vega, tu po tos gimdymu temos mane tiesiog persekioti pradejai laugh.gif laugh.gif laugh.gif
As nekalbu apie prievartini vaiku turejima. Taciau mano sutiktos moterys, kurios nenorejo tureti vaiku ar gyventi vardan kazko apart savo egoistiniu poreikiu tenkinimo tikrai pasirode labai nekaip. Gal tau labiau pasiseke ir sutikai idomiu asmenybiu, bet man pasitaike tik egoistes bobeles, kurios galu gale liko vienos su savo sunimis ar katemis, nes niekas, net vyrai, nebesugebedavo salia tokiu isbuti.
As niekam nenurodineju, kaip kas turi gyventi, ir nieko neikalbineju - jei nepastebejai per savo pykti, paskaityk dar karta mano zinute, gerai? As tik issakiau savo nuomone wink.gif
Vega
Nereikia savees taip sureikshminti ir isivaizduoti, kad ash neturiu ka veikti, o tik sekioju paskui tave. Jei persekiociau- tai tik super protinguoli... Lygiuojuosi tik i tuos, kurie stovi laipteliu auksciau nei ash... Ir apskritai, ish kur tu zhinai, pykstu ash ar ne. Ar ne per daug leidi sau spreesti, a? Mano postas buvo skirtas ne tau, o zhmogui , kuris uzhvede shia tema.
zanet
QUOTE (Vega @ 2004 09 01, 00:21)
Nereikia savees taip sureikshminti ir isivaizduoti, kad ash neturiu ka veikti, o tik sekioju paskui tave. Jei persekiociau- tai tik super protinguoli... Lygiuojuosi tik i tuos, kurie stovi laipteliu auksciau nei ash... Ir apskritai, ish kur tu zhinai, pykstu ash ar ne. Ar ne per daug leidi sau spreesti, a? Mano postas buvo skirtas ne tau, o zhmogui , kuris uzhvede shia tema.

Nu va, dabar mane tikrai nuliudinai sad.gif As taip tikejausi, kad esu svarbi ir protinga ir visokia, taip dziaugiausi, kad Vega i mane atkreipe demesi. O cia.... ech... sad.gif
raimute
Svarbiausia iki 35 metu uzsinoreti, o jei ir tada nebus to noro, tai ir gyvenk be vaiku. Buna tokiu moteru, kurios nenori ir neturi vaiku visa gyvenima. Nors siaip tai jos man trenktos siek tiek atrodo, nes gyvenimas tik del savo poreikiu palieka pedsaka zmogaus charakteryje.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Germante
Temos autore, kalbi taip, kaip labai daugelis merginu is tos salies, kurioje as dabar gyvenu. Budamos tavo metu, daugelis is ju net negalvoja apie vaikus. Joms karjera, mokslai, darbas, pramogos, draugai ir t.t. Bet tik ne vaikai.
Labai daug moteru staiga "pabunda" ir uzsimano vaiku, kai joms pvz. sueina 40 (pati asmeniskai pazistu 2 tokias "pabudusias"). Abi vaiku uzsinorejo kai joms buvo po 39 metus. Vienai pavyko - dirbtinio apvaisinimo metu pastojo ir dabar turi 4 metu suneli. O kita - iki siol tebevargsta ir tiesa pasakius, mazai vilties turi. Ir tokiu moteru labai daug. Gyvena, linksminasi, dirba, mokosi, o kai vaiku uzsinori, ir nebegali ju turet - verkia. Cia kiekviena nescioji gali nemokamai pasidaryti ankstyvaji skanavima (pirmame trimestre), kad gydytojai pamatytu ar vaikas yra su dauno sindromu ar ne. To priezastis - daug vyresnio amziaus nesciuju (kuo vyresnis nesciosios (nesiojancios pirma vaika) amzius, tuo didesne tikimybe, kad vaikas bus su dauno sindromu).
Nepagalvok, kad gasdinu. Tikrai ne. Noriu tik patart, kad taip "neatsibustum" paskui per velai. Linkiu iki 35 metu uzsinoreti, arba tada jau visa gyvenima nebenoreti. Na, bet, aisku, yra tokiu, kurios ir 45 metu budamos pirmagimius isnesioja ir pagimdo. Vienzo, sekmes...
Leja
QUOTE (vilko_puse @ 2004 09 01, 10:12)
o man sita tema is serijos "turiu tiek pinigu, kad nezinau, kur juos isleist" arba "guoskite, patarkite, kaip man uzsinoreti". sakau, kazkokia tustybe... blink.gif

Kodėl? Man tai visai suprantama. Paprasčiausiai ir aš kartais susimastydavau, ar esu normali, kad nejaučiu sentimentų vaikams... g.gif
O kad ir tuštybė, bet, matyt, ji kažkam reikalinga, kad užvesta tema... wink.gif
Vaidaaa
As abejoju ar yra seimu, kurios samoningai atsisako tureti vaiku. Greiciausiai tai tik pasiteisinimas, o problemos yra su galejimu ju tureti.
liuda
Įdomu.
Skaitau ir negaliu suprasti kas cia ka kalba? Noriu nenoriu. Mano asmenine nuomone,tie zmonies kurie neturi vaiku yra UZ RYBOS. Pagimdzius vaika visas mano gyvenimas apsiverte aukstin kojom. laugh.gif Dabar man tos drauges kurios neturi vaiku, arba sako nenoryntis ju turieti, kelia juoka. biggrin.gif Vaiko turiejimas yra kaip LAIPTAS i prieki. Poziuris i gyvenimo buda, i savo tievus, pynigus viskas keiciasi. Sakyti nenoriu, reiskia begti nuo gyvenimo. Vakariliai, draugai, gyvenimas sau , stabdo tave. Neturiesi vaiku , niekada nesuprasi GYVENIMO smile.gif
Vega
Paivairinimui... smile.gif
"Nieko nenoriu įžeisti, taip kalbėdama, – prašau būtinai tai parašyti. Galiu net iš anksto atsiprašyti, jei ką įskaudinsiu. Bet kiekvienas turime teisę į savo nuomonę, ir man atrodo, kad "motinystės isterija" ištinka gana primityvius žmones. Jie nesugeba įsivaizduoti kitokio pasaulio modelio nei matė vaikystėje, jie turi gyventi "kaip visi žmonės". Nemato kitų būdų save realizuoti.
Kai susipažinau su dabartiniu vyru, skendau depresijoje, – tęsia Viktorija. – Jis mane paguodė, sušildė, priglaudė prie širdies. Buvau dar tokia jauna, o jau taip pavargusi gyventi. Todėl tik apsidžiaugiau, kai jis pasakė, kad nebenorėtų turėti daugiau vaikų, kad, duokdie, bent tą vienintelį sūnų pastatytų ant kojų (Rytis gyvena su buvusia vyro žmona). Bet aš suvokiu, jog iš esmės esu laisva daryti, ką noriu. Gal dar pergalvosiu ir pagimdysiu ne vieną, o porą vaikų, o gal pasiimsime našlaitį iš vaikų namų. Juk svajojame kada nors pasistatyti namuką (bet ši svajonė turbūt taip ir liks tik svajone). Ar įsivaizduoju tame svajonių name vaikų kambarį? Turbūt ne, jokio kambario, kurio sienos išdažytos pastelinėmis spalvomis ir išpaišytos meškučiais, vizijose neregiu, – gal per skurdi vaizduotė. Įsivaizduoju keletą šviesių kambarių, jei būtų vaikų, vienas ir taptų "vaikų kambariu".

Viktorija sako, jog kuo ilgiau gyvena su dabartiniu vyru, tuo labiau jaučia aplinkinių spaudimą dėl "šeimos pagausėjimo". "Ir mano mama, ir tetos, ir net kai kurios draugės vienbalsiai šaukia: "Jei nebus vaiko, jei nebus jus jungiančios grandies, jis tave paliks!" Kartais pradedu manyti, jog kai kurie žmonės norėtų, kad taip atsitiktų. Tada jie galėtų pasakyti: na, va, argi mes buvome neteisūs? Labai smagu būti svetimo gyvenimo ekspertu. Aš matau, kad mūsų geras gyvenimas daugelį erzina. Nepykstu ant tų žmonių, kai kurie jų – mūsų draugai, ir patys nėra laimingi. Moterys jaučiasi turinčios teisę pasakyti: "neturėti vaikų – nedalia, nelaimė"; "nepajusti motinystės džiaugsmo – prapultis"; "tu nežinai, ką tai reiškia, kaip tu gali apie tai kalbėti?" Motinystė tarsi viską atperka. Nesvarbu, kad ir turėdamos vaiką jos nė iš tolo nesijaučia laimingos. Nesvarbu, kad jų vyrai seniai jomis bodisi. Nesvarbu, kad jų nervai – ištampyti, o su tais vargšais vaikais kalba tik pakeltu tonu. Aš gerbiu jų pasiryžimą. Bet ar mane reikia smerkti, jei noriu gyventi kitaip? Netikiu, jog "galima viską suderinti", jog karjeros moteris, "arianti" po dvylika valandų per parą, važinėjanti į komandiruotes, dar atranda jėgų persikūnyti į idealią motiną, grįžusi namo. Numeta tuos vaikus auklei, ir tiek. Tai kam dar reikia postringauti apie šventą moters pašaukimą?"

"Taip, aš suvokiu, kad motinystė – didelė laimė. Bet iki jos veda labai erškėčiuotas kelias, ir šiuo metu nejaučiu jokio mazochistiško pašaukimo juo eiti. Galbūt moterys, gyvenusios "savo malonumui", senatvėje ir labai graužiasi dėl to, bet esu girdėjusi kartėlį ir kelis vaikus auginančių moterų žodžiuose: ai, kam čia man reikėjo tiek prisigimdyt... Žodžiu, kaip nepadarytum, vis tiek gailėsies.

Taigi nusprendžiau, kad bent jau kol kas gyvensiu "dėl savęs" – vienintelės ir nepakartojamos. Argi tai labai amoralu? Juk visuomet gyvenau dėl kitų. Vis turėjau pateisinti kažkieno viltis. Dabar noriu pateisinti savo pačios lūkesčius. Visada svajojau būti graži, elegantiška moteris. Norėjau laisvalaikiu keliauti, skaityti, piešti. Visada troškau būti puiki meilužė vyro, kurį myliu. Tai dabar ir darau. Šią vasarą planuoju žūtbūt nuvykti į Ispaniją (užuot pirkusi kraitelį naujagimiui ir pūkštusi dėl lipančio ant nosies pilvo). Tiesą sakant, įtariu, kad kai kurios moterys man tiesiog pavydi, nes aš drįstu gyventi taip, kaip noriu.

Taip, sutinku, senatvę praleisiu senelių namuose, ir nebus kam nė vandens stiklinės paduoti, – bet kodėl daugelį žmonių mano liūdna ateitis taip erzina? Tai mano pačios pasirinkimas".

' Užrašė Jolanta VAZBUTAITĖ
Leja
Na, iškalbingesnis žmogus ras labai daug puikių frazių pateisinti tiek vieną poziciją tiek kitą...
Tik aš manau, kad neverta ginčytis dėl tokio dalyko. Viską pajusti reikia. Viskas turi būti iš širdies, savu laiku.
Nemanyčiau, kad turėtų prasmę tokio tipo diskusijos a la "vai, kaip man jūs apgailėtinos, lakstančios paskui snargliuotus rėksnius ir be pampersų turinio, neturinčios apie ką kalbėti.... o kaip gera būti išsifrantinusiai business woman, visad pasitempusiai, kuriai po kojų visos galimybės ir bla bla bla...." arba atvirkščiai.... g.gif Nes tokia nuomonė labai kardinaliai gali pasikeisti.
Juk dauguma čia neįrodinėjo savo tiesos - paprasčiausiai pasidalino patirtim. Man atrodo, kad temos autorei to ir reikėjo smile.gif
drulia
Susimasciau, perskaicius temos pavadinima. smile.gif .. ir as nenoriu tureti vaiku tongue.gif .. daugiau, tai jau tikrai ne .. O ir nenorejau pries tai, nei pirma kart, nei antra tai jau tikrai ohmy.gif .. neplanavau ir saugojaus huh.gif , bet .. taip jau yra, kad vaikai ateina, kada jiems reikia, ir pasilieka wink.gif .. tokiu vaistu dar gydytojai neisrado, kad jie ateje "isnyktu" rolleyes.gif biggrin.gif .. Ir, aisku, jie apvercia musu toki komfortabilu ir patogu gyvenima aukstyn kojom: gyveni jau nebe sau, leki, skubi, bet ne i baliukus, storeji, ploneji ne del to, kad pati nori, nervuojies, pyksti, nes kazkas kasdien "uzknisa". Taip, tai teisybe, bet .. Visas sitas "nepatogumas" ir gyvenimo apvirtimas ant sonelio, jei ne aukstyn kojom, visiskai netenka prasmes, kada matai gyvenimo iprasminima savo vaikuose, kada zodis "meile" suskamba visiskai naujai wub.gif smile.gif .. Nezinau, nenoriu gincytis su ta nuomone, kad gyvenimo prasme yra ir daugelyje kitu dalyku, sutinku is kart su tuo be jokio ginco, bet ... Na, isivaizduokim, sedziu as savo patogiam fotely po kokiu 20 ~ 30 metu, jau man nebesinori lakstyt nuogai po namus, nes jau ir gaudytojas ramiai sau .. sedi, ir mastau " ech .. jo nenoriu as vaiku ir niekada nenorejau .. na, dabar tai ir jau nebeiseitu, jei ir noreciau, tai ir nenoriu .. Na, bet .. o ka as tokio padariau? kur gyvenimo prasme ir kokia jo esme? ka as palieku? ka issinesiu? ... va, nors ta lempute buciau isradus, bet, rupuzkele, kazkoks protuolis didesnis ja jau pries mane isrado .. Na, gerai, mokslini laipsni turiu, gabi tokia buvau .. bet ar kam nors rupi, kas ta "laipsni" sukure? na, pavarde ant knyguciu puikuojas, tai ir kas? .. Va, mano dukra ar sunus didziuotusi protinga Mamka .. anukas mokykloje pasigirtu wink.gif .. a dabar .. ?" Joo .. na, jei galime save "ipaisyt" labai prasmingai i gyvenimo paveiksleli be vaiku, tai, valio, pirmyn .. bet as kazkodel nemanau, kad giliai sirdy net ir tie, kurie iziuri prasme kitur, ne vaikuose, kartais neuzsinori tu mazuciu rankuciu apsivijusiu kakla, to gaivaus burneles kvapo, karsto alsavimo sakant keturis mazus zodelius: "Mamyte, as Tave myyyliu" .. Ir kam gi cia ieskot tos prasmes ? .. tiesiog, jei ir nenorime tu vaiku .. turekime, nes jie mus renkasi, leiskim jiems ateit .. As esu isitikinus, kad Tu, Atene, tikrai mylesi, busi gera Mama ir jausies tikrai laiminga su savo vaikais, net jei ir nenori ju dabar .. Turesi ir noresi, patikek smile.gif thumbup.gif wub.gif

Papildyta @ [mergetime]1094096264[/mergetime]
.. tiesiog, jei ir nenorime vaiku, bet galime juos turet - turekime smile.gif .. ir dekokime Dievui, kad jis suteike mums ta galimybe wub.gif .. juk daug daug geru ir puikiu Zmoguciu taip noretu vaikelio, o nesusilaukia ..
zanet
Graziai, Drulia, parasei thumbup.gif
Leja
Šaunuolė, Drulia thumbup.gif
Puikiai parašyta wub.gif
liuda
DRULIA, super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ka cia pridursi.... clap.gif clap.gif clap.gif
Vega bijo gyvenimo. Jei esi tokia laiminga ir savimi patenkinta, tai ka is vis sitame forume darai? Atsiprasau.
drulia
smile.gif ... ech, smagu bendraminciu Mamyciu surast ! .. aciu uz grazius zodzius wub.gif ..
.. dar zinot, ka pagalvojau ? .. mes juk irgi esam vaikai .. savo Mamu .. ir labai mylimi, tausojami, ramstomi, skatinami .. o juk tikrai ne visos zinom, norejo tos musu Mamkos musu ar ne g.gif .. tikiu, kad daugumas musu buvome labai lauktos, planuotos, issvajotos wub.gif .. O kitos gal buvome "ech, na galejom dar biski susituret, taip nelaiku cia gavos" ..... " .. na, kad taip nors pora meteliu veliau .. " .. o kitos gal buvome " .. na va, galas mano karjerai ir svajonems .. " .. ir dar daug tokiu panasiu "gal" unsure.gif .. Bet, buvo taip kaip buvo, mes atejom, paskelbdamos savoms Mamoms vieno gyvenimo etapo pabaiga, o kito pradzia, atnesdamos rupesteli ir dziaugsma kartu .. Motynystes dziaugsma .. kada, pradzioje, jausdamos pirmus krustelejimus savo pilveliuose, o paskui, glausdamos mus pries savo sirdeliu, musu Mamos pamirso visus tuos nereiksmingus "ech " ir "gal" ... ir kada gyvenimo suvokimas igavo kita prasme ir jau kitoje sviesoje .. Zinot, as is tiesu tai irgi nezinau, ar manes norejo .. kad neplanavo, tai cia kaip 2X2 = 4 .. ir, kad su mano atsiradimu mano Mamos gyvenimas pasisuko 180 laipsniu kampu, tai irgi faktas .. Bet .. jausdama savo Mamos begaline meile, supratima, atjautima ir draugyste, visai sau nesuku galvos, ar noreta buvau as ir laukta .. As tik zinau, kad kaip ten bebuvo tada, dabar as tikrai noreta, laukta, isvajota, ismyleta, islepinta .................. na, o va mano vaiku tai mano Mamuke tai jau lauke tikrai ir norejo wink.gif blink.gif ........ va, tau ir teisybe tongue.gif ...
linum
Drulia - labai graziai ir teisingai parasei apie musu mamas... Net susigraudinau... wub.gif
Selena
Man visgi atrodo,kad moters gyvenimo prasme ir esme yra vaikai.Aisku jei ju Dievulis nedovanoja galima ir reikia ta prasme rasti kitur.Bet as lenkiu galva pries drulia.Jos mintyse ir zodziuose visa tiesa ir gyvenimiska ismintis.Cia jau daugiau niekas geriau nepasakys.Saunuole.
SANTA
QUOTE (drulia @ 2004 09 02, 05:31)
Susimasciau, perskaicius temos pavadinima. smile.gif .. ir as nenoriu tureti vaiku tongue.gif .. daugiau, tai jau tikrai ne .. O ir nenorejau pries tai, nei pirma kart, nei antra tai jau tikrai ohmy.gif .. neplanavau ir saugojaus huh.gif , bet .. taip jau yra, kad vaikai ateina, kada jiems reikia, ir pasilieka wink.gif .. tokiu vaistu dar gydytojai neisrado, kad jie ateje "isnyktu" rolleyes.gif biggrin.gif .. Ir, aisku, jie apvercia musu toki komfortabilu ir patogu gyvenima aukstyn kojom: gyveni jau nebe sau, leki, skubi, bet ne i baliukus, storeji, ploneji ne del to, kad pati nori, nervuojies, pyksti, nes kazkas kasdien "uzknisa". Taip, tai teisybe, bet .. Visas sitas "nepatogumas" ir gyvenimo apvirtimas ant sonelio, jei ne aukstyn kojom, visiskai netenka prasmes, kada matai gyvenimo iprasminima savo vaikuose, kada zodis "meile" suskamba visiskai naujai wub.gif smile.gif .. Nezinau, nenoriu gincytis su ta nuomone, kad gyvenimo prasme yra ir daugelyje kitu dalyku, sutinku is kart su tuo be jokio ginco, bet ... Na, isivaizduokim, sedziu as savo patogiam fotely po kokiu 20 ~ 30 metu, jau man nebesinori lakstyt nuogai po namus, nes jau ir gaudytojas ramiai sau .. sedi, ir mastau " ech .. jo nenoriu as vaiku ir niekada nenorejau .. na, dabar tai ir jau nebeiseitu, jei ir noreciau, tai ir nenoriu .. Na, bet .. o ka as tokio padariau? kur gyvenimo prasme ir kokia jo esme? ka as palieku? ka issinesiu? ... va, nors ta lempute buciau isradus, bet, rupuzkele, kazkoks protuolis didesnis ja jau pries mane isrado .. Na, gerai, mokslini laipsni turiu, gabi tokia buvau .. bet ar kam nors rupi, kas ta "laipsni" sukure? na, pavarde ant knyguciu puikuojas, tai ir kas? .. Va, mano dukra ar sunus didziuotusi protinga Mamka .. anukas mokykloje pasigirtu wink.gif .. a dabar .. ?" Joo .. na, jei galime save "ipaisyt" labai prasmingai i gyvenimo paveiksleli be vaiku, tai, valio, pirmyn .. bet as kazkodel nemanau, kad giliai sirdy net ir tie, kurie iziuri prasme kitur, ne vaikuose, kartais neuzsinori tu mazuciu rankuciu apsivijusiu kakla, to gaivaus burneles kvapo, karsto alsavimo sakant keturis mazus zodelius: "Mamyte, as Tave myyyliu" .. Ir kam gi cia ieskot tos prasmes ? .. tiesiog, jei ir nenorime tu vaiku .. turekime, nes jie mus renkasi, leiskim jiems ateit .. As esu isitikinus, kad Tu, Atene, tikrai mylesi, busi gera Mama ir jausies tikrai laiminga su savo vaikais, net jei ir nenori ju dabar .. Turesi ir noresi, patikek smile.gif thumbup.gif wub.gif

Papildyta @ [mergetime]1094096264[[b]*SANTA rgetime] [/b]
.. tiesiog, jei ir nenorime vaiku, bet galime juos turet - turekime smile.gif .. ir dekokime Dievui, kad jis suteike mums ta galimybe wub.gif .. juk daug daug geru ir puikiu Zmoguciu taip noretu vaikelio, o nesusilaukia ..

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Arti
QUOTE (Vega @ 2004 09 01, 21:39)
Paivairinimui... smile.gif
"Nieko nenoriu įžeisti, taip kalbėdama, – prašau būtinai tai parašyti. Galiu net iš anksto atsiprašyti, jei ką įskaudinsiu. Bet kiekvienas turime teisę į savo nuomonę, ir man atrodo, kad "motinystės isterija" ištinka gana primityvius žmones. Jie nesugeba įsivaizduoti kitokio pasaulio modelio nei matė vaikystėje, jie turi gyventi "kaip visi žmonės". Nemato kitų būdų save realizuoti.
Kai susipažinau su dabartiniu vyru, skendau depresijoje, – tęsia Viktorija. – Jis mane paguodė, sušildė, priglaudė prie širdies. Buvau dar tokia jauna, o jau taip pavargusi gyventi. Todėl tik apsidžiaugiau, kai jis pasakė, kad nebenorėtų turėti daugiau vaikų, kad, duokdie, bent tą vienintelį sūnų pastatytų ant kojų (Rytis gyvena su buvusia vyro žmona). Bet aš suvokiu, jog iš esmės esu laisva daryti, ką noriu. Gal dar pergalvosiu ir pagimdysiu ne vieną, o porą vaikų, o gal pasiimsime našlaitį iš vaikų namų. Juk svajojame kada nors pasistatyti namuką (bet ši svajonė turbūt taip ir liks tik svajone). Ar įsivaizduoju tame svajonių name vaikų kambarį? Turbūt ne, jokio kambario, kurio sienos išdažytos pastelinėmis spalvomis ir išpaišytos meškučiais, vizijose neregiu, – gal per skurdi vaizduotė. Įsivaizduoju keletą šviesių kambarių, jei būtų vaikų, vienas ir taptų "vaikų kambariu".

Viktorija sako, jog kuo ilgiau gyvena su dabartiniu vyru, tuo labiau jaučia aplinkinių spaudimą dėl "šeimos pagausėjimo". "Ir mano mama, ir tetos, ir net kai kurios draugės vienbalsiai šaukia: "Jei nebus vaiko, jei nebus jus jungiančios grandies, jis tave paliks!" Kartais pradedu manyti, jog kai kurie žmonės norėtų, kad taip atsitiktų. Tada jie galėtų pasakyti: na, va, argi mes buvome neteisūs? Labai smagu būti svetimo gyvenimo ekspertu. Aš matau, kad mūsų geras gyvenimas daugelį erzina. Nepykstu ant tų žmonių, kai kurie jų – mūsų draugai, ir patys nėra laimingi. Moterys jaučiasi turinčios teisę pasakyti: "neturėti vaikų – nedalia, nelaimė"; "nepajusti motinystės džiaugsmo – prapultis"; "tu nežinai, ką tai reiškia, kaip tu gali apie tai kalbėti?" Motinystė tarsi viską atperka. Nesvarbu, kad ir turėdamos vaiką jos nė iš tolo nesijaučia laimingos. Nesvarbu, kad jų vyrai seniai jomis bodisi. Nesvarbu, kad jų nervai – ištampyti, o su tais vargšais vaikais kalba tik pakeltu tonu. Aš gerbiu jų pasiryžimą. Bet ar mane reikia smerkti, jei noriu gyventi kitaip? Netikiu, jog "galima viską suderinti", jog karjeros moteris, "arianti" po dvylika valandų per parą, važinėjanti į komandiruotes, dar atranda jėgų persikūnyti į idealią motiną, grįžusi namo. Numeta tuos vaikus auklei, ir tiek. Tai kam dar reikia postringauti apie šventą moters pašaukimą?"

"Taip, aš suvokiu, kad motinystė – didelė laimė. Bet iki jos veda labai erškėčiuotas kelias, ir šiuo metu nejaučiu jokio mazochistiško pašaukimo juo eiti. Galbūt moterys, gyvenusios "savo malonumui", senatvėje ir labai graužiasi dėl to, bet esu girdėjusi kartėlį ir kelis vaikus auginančių moterų žodžiuose: ai, kam čia man reikėjo tiek prisigimdyt... Žodžiu, kaip nepadarytum, vis tiek gailėsies.

Taigi nusprendžiau, kad bent jau kol kas gyvensiu "dėl savęs" – vienintelės ir nepakartojamos. Argi tai labai amoralu? Juk visuomet gyvenau dėl kitų. Vis turėjau pateisinti kažkieno viltis. Dabar noriu pateisinti savo pačios lūkesčius. Visada svajojau būti graži, elegantiška moteris. Norėjau laisvalaikiu keliauti, skaityti, piešti. Visada troškau būti puiki meilužė vyro, kurį myliu. Tai dabar ir darau. Šią vasarą planuoju žūtbūt nuvykti į Ispaniją (užuot pirkusi kraitelį naujagimiui ir pūkštusi dėl lipančio ant nosies pilvo). Tiesą sakant, įtariu, kad kai kurios moterys man tiesiog pavydi, nes aš drįstu gyventi taip, kaip noriu.

Taip, sutinku, senatvę praleisiu senelių namuose, ir nebus kam nė vandens stiklinės paduoti, – bet kodėl daugelį žmonių mano liūdna ateitis taip erzina? Tai mano pačios pasirinkimas".

' Užrašė Jolanta VAZBUTAITĖ

"man atrodo, kad "motinystės isterija" ištinka gana primityvius žmones. Jie nesugeba įsivaizduoti kitokio pasaulio modelio nei matė vaikystėje, jie turi gyventi "kaip visi žmonės". Nemato kitų būdų save realizuoti."

Ir taip kalba moteris, kuri bedavoja, kad visi ja supantys zmones yra netolerantiski jos pasirinktam gyvenimo budui? O kur jos tolerancija toms "isterijos istiktom primityviom moterelem"? Ir is viso, jei turi vaiku, tai jau esi primytyvus?..ir dar su atsokusia fantazija ??? O vat as saunuole, sugalvojau ktaip nei jus tongue.gif ...as neturesiu vaiku, stai kokia as protinga ir originali bla bla bla..Sakyciau visiskas briedas ir nesamone.

Bet aš suvokiu, jog iš esmės esu laisva daryti, ką noriu. Gal dar pergalvosiu ir pagimdysiu ne vieną, o porą vaikų, o gal pasiimsime našlaitį iš vaikų namų.

Matai as dar iki siol nesuvokiau, kad is esmes esu laisva daryti, ka noriu. Vajeee ohmy.gif vaikus gimdau pries savo valia blink.gif blink.gif
Atsargiai, gali prarasti savo "originaluma" tongue.gif

Visada svajojau būti graži, elegantiška moteris. Norėjau laisvalaikiu keliauti, skaityti, piešti. Visada troškau būti puiki meilužė vyro, kurį myliu. Tai dabar ir darau.

Pagal rasytojos "logika", jei jau turi vaikeli, buti grazia ir elegantiska neturi jokiu sansu. Keliones gali irgi pamirst..kas iki siol nezinojot, tai zinokit..i Ispanija, Kroatija, Malaizija...vaziuoja tik isrinktieji t.y. neturintys vaiku.
Skaitymas irgi ne tavo nosei, o ka jau kalbet apie piesima...gimdydama praradai sita gebejima. Ir dar...puikios meiluzes, tik neturincios vaiku moterys ( kuom tai pagrista nezinau g.gif )

Tiesą sakant, įtariu, kad kai kurios moterys man tiesiog pavydi, nes aš drįstu gyventi taip, kaip noriu.

Oij kokia itari...
O tai mes taip iseina gyvenam ne taip kaip norim g.gif AAA nu taip, mes per daug "primityvios", kad suprastumem ko is viso norim.

bet kodėl daugelį žmonių mano liūdna ateitis taip erzina? Tai mano pačios pasirinkimas".

Pati pasakei - liudna...
O kodel tave taip erzina musu ateitis - su vaikais ir anukais. Kodel visa gerkle puoli rekti, kad mes "primityvios", "nesugebancios kitaip saves realizuoti"...kodel nori sumenkinti kito pasirinkima?

Kaip zmogus nugyvens gyvenima..primytiviai ar ne..turiningai ar "skurdziai" priklauso tik nuo paties zmogaus, nuo jo vertybiu skales bet tikrai ne nuo to - turi jis vaiku ar ne.

Mano manymu siu zodziu autore, yra paprasciausia snobe..labai jau geros nuomones apie save, mananti, kad jos "tiesa" yra vienintele tiesa.
Aga
As tai daug ka kitaip visada galvojau, galvoju ne ne ne, daugiau nei vieno vaiko negimdysiu, kur jau cia, kam cia reikia...Bet kaip susiduriau su tuo, kad negaliu isvis pastoti, tai dabar bent 3 noreciau, ir jei sekmingai visdelto pastociau, tikrai auginciau 3. Va kartais gyvenimas patvarko viska priesingai negu nori...
Vega
QUOTE (Arti @ 2004 09 05, 14:42)
Mano manymu siu zodziu autore, yra paprasciausia snobe..labai jau geros nuomones apie save, mananti, kad jos "tiesa" yra vienintele tiesa.

O tu manai, kad TAVO tiesa yra vienintele tiesa? Driisciau abejoti. Jos tiesa yra jos tiesa, tavoji tiesa ir tera- tavoji. Niekam kitam ji nerupi. Tik tau paciai. Kiekvienas gyvena pagal savo tiesa. Turi tam teise. Kuo tau trukdo svetimos mintys ir svetimas gyvenimas,aaa?
Germante
Vega, na ko tu pyksti? Nieko juk cia blogo nera. Arti isake savo nuomone siuo klausimu, lygiai taip pat kaip ir tavo citatos autore. Vienoms moterims viena nuomone labiau prie sirdies - kitoms - kita. Man asmeniskai labiau patinka Arti argumentai. Gal del to ir vaikstau dabar su pilvu ir perku savo maziui kraiteli (kas man laaabai patinka) uzuot vaziavusi atostogu i Italija ar Ispanija.
Arti
QUOTE (Vega @ 2004 09 05, 19:11)
O tu manai, kad TAVO tiesa yra vienintele tiesa? Driisciau abejoti. Jos tiesa yra jos tiesa, tavoji tiesa ir tera- tavoji. Niekam kitam ji nerupi. Tik tau paciai. Kiekvienas gyvena pagal savo tiesa. Turi tam teise. Kuo tau trukdo svetimos mintys ir svetimas gyvenimas,aaa?

Vega, ar skaityt moki???? As nerasiau, kad mano tiesa yra vienintele tiesa. As rasiau: "Mano manymu siu zodziu autore, yra paprasciausia snobe..labai jau geros nuomones apie save, mananti, kad jos "tiesa" yra vienintele tiesa. "
As sutinku, kad jos tiesa yra jos tiesa, kad kiekvienas gyvena pagal savo tiesa ir turi tam teise. Ir tikrai man netrukdo jos svetimos mintys ir gyvenimo budas. Ar as rasiau, kad trukdo??? Greiciau jau jai trukdo musu mintys ir gyvenimo budas, tai irodo visas jos papostringavimas. Kitaip, ko cia putotis, kad mes "primityvus", "nemokantys saves realizuoti", isterijos istikti zmones ( nes gyvenam NE TAIP KAIP JI ) ???
As tik norejau pakomentuoti, keleta jos "auksiniu" minciu laugh.gif Na as irgi zmogus, irgi turiu teise i savo tiesa tongue.gif
aifa
Jei tau 25, gyveni Lietuvoje, tai garantuotaui iš pažįstamų ir mažai pažįstamų išgirsi klausimus:
Kada ištekėsi (jei netekėjusi)?
Kada lėliukas bus (jei ištekėjusi)?

Paklausinėkite ar paskaitykite mintis tų, kurios negali vaikų turėti, kaip nervina tokie klausimai. Na, jos bent žino, kad negali. O juk lygiai taip pat reikia visą tą klausimų spaudimą atlaikyti ir tai 'nenormaliai', kuri savo noru atsisako vaikų turėti, tiesiog nenori.

Aišku, nieko čia nepakaltinsi, žmonės yra tokie, kokie yra. Kaltinu tik save, kad jauna būdama nesugebėjau tam 'visuomenės spaudimui' atsispirti ir pasielgiau kaip dauguma - vestuvės, vaikai. Visi aplinkiniai patenkinti, na o aš kaip minėjo drulia, ieškau 'gerumo' tame, ką turiu. Vaikai jau yra, ir jų iš gyvenimo neištrinsi, tai geriau jau stengtis surasti ką gero jie atneša, nei kankintis ir artimus kankinti.

O šiame forume karts nuo karto paskaitau, kaip mamos aukojasi dėl vaikų ir 'pakraunu' save jėgų suteikti savo vaikams bent jau minimalų dėmesį ir sulaikyti susierzinimą dar kokiems pusei metų.
Leja
QUOTE (aifa @ 2004 09 06, 10:18)
Kaltinu tik save, kad jauna būdama nesugebėjau tam 'visuomenės spaudimui' atsispirti ir pasielgiau kaip dauguma - vestuvės, vaikai. Visi aplinkiniai patenkinti, na o aš kaip minėjo drulia, ieškau 'gerumo' tame, ką turiu. Vaikai jau yra, ir jų iš gyvenimo neištrinsi, tai geriau jau stengtis surasti ką gero jie atneša, nei kankintis ir artimus kankinti.

Kaip jau rašiau prieš tai - motinystė turi ateiti iš širdies, o ne iš "visuomenės spaudimo".
Tada tikrai nereikės ieškoti gerumo tame, ką turi wink.gif
LiVo
vaikai... buvo nuostabu, kai jos dar nebuvo (dukros), bet dabar gyventi tapo dar nuostabiau, nes i mano gyvenima igriuvo nauja kudikyste su tyru juoku, tyrinejimo dziuagsmu, zinau, paskui is naujo pergyvensiu vaikyste, paauglyste...
nuostabu , vaikas mums suteikia sansa is naujo uzaugti, kartu su juo. o del noro tureti vaiku, ne mes ju norime, jie musu nori jie pasirenka mus ir ateina pas mus, galite sakyti ka norite as tuo tikiu, dar vaikelio nera mumyse, o jis jau skaldo virs taves, svelniai imi justi nora, kad tavyje apsigyventu mazas zmogeliukas, nes jis ima ir skandydamas svelniai paliecia tave savo sparneliu, o tu tai pajunti arba ne...
Jolanta Skrebiene
nors Atene į pokalbį nesijungia, manau, kad paskaito. smile.gif Ir ne taip jau mažai tokių moterų, kurios mieliau rinktusi bevaikės gyvenimą. Tačiau, nežiūrint visų išvedžiojimų, kuriais moteris bando pasiteisinti prieš save ir visuomenę, vidinis konfliktas egzistuoja ir stiprėja proporcingai bėgant metams.
Žmogus yra biopsichosocialinė būtybė, todėl tikrai nėra paprasta šokti prieš instinktą ar visuomenės spaudimą. Kodėl, visgi , taip būna? Manau, kad Atene (ir kitos jos "bendramintės") labiausiai bijo ne vaikų, o to kad vyras nebeskirs jai tiek dėmesio , kaip anksčiau. Ji nebesijaus išskirtinė, lepinama, globojama. Nebeliks vietos jos kaprizams, nes vaikai bus svarbesni. Dažnai būna, kad tokios moterys dar iš vaikystės atsineša padidintą dėmesio poreikį ir priverstinę būtinybę (tiksliau baimę dėl to)su kuo nors dalintis meilę (broliais, seserimis, motina), todėl yra labai jautrios meilės "sumažėjimui" . Kaip nekeista, pagimdžiusios jos iš tiesų tampa geromis motinomis( net super), tačiau su sąlyga, kad vyras ją laiko svarbesne net už vaikus. (Tai visai neblogai biggrin.gif )
pavojus čia slypi laike - dažnai moterys "pralaksčiusios" savo vaisingiausią laiką, nebegali pastoti (nors ir labai pradeda norėti), nes iškeroja įvairios ginekologinės ligos. O dideliai daliai nevaisingumo prižasčių, kai nenustatyta fiziologinė patologija, priskiriamas būtent psichologinis "nenoras" (šiuo atveju dažniau tai būna pasąmoningas veiksmas).
Gal apie savo nerimą dėl vaikų reikėtų pasikalbėti su vyru. jei būsit suprasta ir "neprievartaujama" turėti vaikų tuoj pat, tai didelė nerimo dalis dings savaime ir... jei vaikelis bus pasiruošęs, tai pats ateis smile.gif
Arti
QUOTE (linutelita @ 2004 09 06, 21:04)
vaikai... buvo nuostabu, kai jos dar nebuvo (dukros), bet dabar gyventi tapo dar nuostabiau, nes i mano gyvenima igriuvo nauja kudikyste su tyru juoku, tyrinejimo dziuagsmu, zinau, paskui is naujo pergyvensiu vaikyste, paauglyste...
nuostabu , vaikas mums suteikia sansa is naujo uzaugti, kartu su juo. o del noro tureti vaiku, ne mes ju norime, jie musu nori jie pasirenka mus ir ateina pas mus, galite sakyti ka norite as tuo tikiu, dar vaikelio nera mumyse, o jis jau skaldo virs taves, svelniai imi justi nora, kad tavyje apsigyventu mazas zmogeliukas, nes jis ima ir skandydamas svelniai paliecia tave savo sparneliu, o tu tai pajunti arba ne...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atėnė
QUOTE (Jolanta Skrebiene @ 2004 09 06, 21:59)
Gal apie savo nerimą dėl vaikų reikėtų pasikalbėti su vyru. jei būsit suprasta ir "neprievartaujama" turėti vaikų tuoj pat, tai didelė nerimo dalis dings savaime ir... jei vaikelis bus pasiruošęs, tai pats ateis smile.gif

Taip, mes kalbames ir nusprendeme vaika pradeti po vestuviu. Bet, priesingai nei Jus manote, mano draugas irgi nenori vaiku. Jam gera buti kartu taip pat, kaip ir man ir nesinori nieko keisti. Manau man tiesiog baisus pats pastojimas, o kai traukinukas bus pajudejes....... jausiuosi tokia isskirtine......
_mamka_
Sveiki, as jauciuosi lygiai taip pat. Situacija idealiai atitinka. Turiu drauga. Vestuves planuojam kita vasara. Jam 25, man 22. Suprantu, kad esu dar labai jauna ir visiskai netureciau del to galvos sukti, bet jau dabar lyg ir jauciu spaudima. Kalbejau su draugu. Jis vaiku nori, bet dar ne dabar. Pasiguodem vienas kitam, kad tikrai to bijom. Jauciames lygiai taip pat, bet as vis tiek jauciu spaudima. Gal man reikia psichologo konsultacijos? Jauciu, kad veliau tikrai tai bus problema, nes draugas myli vaikus, o as negaliu su jais buti. Nuo pat vaikystes taip. Tiesiog nemegstu mazu vaiku. Noriu pakeisti toki savo nusistatyma, bet viduj jauciu tada dar didesni pasipriesinima mintims apie vaikus, o ypac savus. Man reikia pagalbos. As negaliu taip nemegti vaiku. Tai juk nenormalu, ar ne? unsure.gif
Coca - cola
QUOTE (Atėnė @ 2004 08 31, 10:13)
Taip, as nenoriu vaiku. Gal noriu ir zinau, kad anksciau ar veliau, vistieks TEKS..... bet...... nenoriu.

Taciau taip buvo ne visada. Kiek save prisimenu, svajodavau apie vaikus, kaip ir visos mazos mergaites, paskui kaip paaugle. Taciau su metais tas noras pradejo garuot. Ypac kai pamaciau, ka is tikruju reiskia tureti vaika. Is musu draugu rato viena porele pasigimde pirmoji. Visi dar buvome jauni, nevede, neseniai susiporave ir ka tik atrade ta nauja bendravima ”seimomis”. Visi kazkur vaziuodavome, eidavome, dalyvaudavome, svesdavome ir daug ka dareme spontaniskai - tiesiog vakare, po darbo, nera ka veikti, tai susiskambinam, susitinkam ir varom.... Ir staiga vaikas! Ne musu, draugu. Nuo ”chebros” jie neatsiskyre, visi toliau bendravome, buvo dar idomiau, taciau....... pastebejome, kaip jiems sunku prie musu taikytis, kaip pasikeite ju gyvenimas. Is tiesu pamateme (daugelis), kad vaikas nera vien grazi, rami, gulinti lelyte....... Patirties ratas vis pletesi - apie vaikus skaitai, apie juos kalba bendradarbes, pasigimdo tolimesnes pazistamos ir t.t. Zodziu, kuo tolyn, tuo noras mazyn.....

Dabar musu ”chebra” perejo i nauja etapa - vestuves, butai..... Greitai ateis laikas ir vaikams. Nuo to nepabegsi, tuo labiau, kad ir begti nera kur. Man jau 26 metai, o kai kita vasara tekesiu turesiu jau ir cielus 27. Draugas vis kalba, kad po vestuviu is karto ”darysime“ vaikus. Taigi kol pasigimdysiu, bus ir 28.

Man vis atrodo, kad vaikas mums trukdytu. Dabar mums nieko netruksta, gera buti kartu, sedeti susikabinus, vaikscioti po buta nuogiems wink.gif , miegoti iki pietu, daryti tai, kas sauna i galva. Kokie dar vaikai!? Tarsi trecias musu santykiuose. Tuo labiau, kad zinai, jog vaikas ne laikinai, kad tie nepatogumai, neissimiegojimas naktimis, suvarzymai visam likusiam gyvenimui. O dar tas gimdymas......... temos apie problemas atsiradus vaikams .......... tikrai neprideda noro. Nors antra vertus, as zinau ir tai, kad buciau pati geriausia, rupestingiausia mama. Myleciau savo vaikus kaip tigre, bet.......... pirmiau reikia juos tureti.........ir noreti.

zinai toks jausmas kad apie save paskaiciau smile.gif man irgi 26, susituoke mes su vyru seniai, o negimdziau nes nenorejau ir viskas. vyras kantriai lauke, bet as mintyse galvojau kad taip ir nesulauks. keliavom, dirbom, baliavojom. o vienu metu prisedau ir paskaiciavau kaip tu, tada nutaikiau momenta kai nei kelioniu dideliu nenusimate, nei darbu, ir nusprendziau 'dabar arba niekada' smile.gif na tiesa sakant laisvas tarpas buvo mano planuose tai ir pasidariau greit laluka, pagimdziau, jam jau 16 men. o dabar jau vel keliones planuojam tik tryse smile.gif ir viskas labai gerai. wub.gif tai va zodziu mano pastojimo istorijoj nera nieko romantisko, o tik apsisprendimas - sian darom laluka laugh.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.