Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nenoriu tureti vaiku:(
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2
Coca - cola
QUOTE (Tampliere @ 2004 09 30, 13:15)
Sveiki, as jauciuosi lygiai taip pat. Situacija idealiai atitinka. Turiu drauga. Vestuves planuojam kita vasara. Jam 25, man 22. Suprantu, kad esu dar labai jauna ir visiskai netureciau del to galvos sukti, bet jau dabar lyg ir jauciu spaudima. Kalbejau su draugu. Jis vaiku nori, bet dar ne dabar. Pasiguodem vienas kitam, kad tikrai to bijom. Jauciames lygiai taip pat, bet as vis tiek jauciu spaudima. Gal man reikia psichologo konsultacijos? Jauciu, kad veliau tikrai tai bus problema, nes draugas myli vaikus, o as negaliu su jais buti. Nuo pat vaikystes taip. Tiesiog nemegstu mazu vaiku. Noriu pakeisti toki savo nusistatyma, bet viduj jauciu tada dar didesni pasipriesinima mintims apie vaikus, o ypac savus. Man reikia pagalbos. As negaliu taip nemegti vaiku. Tai juk nenormalu, ar ne? unsure.gif

smile.gif o vaiku as nemegau niekada doh.gif kaip tu, tiesa sakant ir dabar esu jiems abejinga, isskyrus savo angeliuka wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta @ [mergetime]1096547880[/mergetime]
nu vienu zodziu, ramiai mergos !!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif jeigu jau as sugebejau, tai ir jums pavyks, beje, iki tol kol pagimdziau nebuvau gyvenime macius is arti tokio mazo lialiaus...ir nieko rolleyes.gif
_mamka_
Sveikinu! smile.gif Ir as noreciau taip dziaugtis kada nors smile.gif Todel ir pradejau panasiuose puslapiuose lankytis, knygutes skaityti, kad savo baime nugalet. Taciau kuo toliau, tuo ji didesne daros. Gal dar isaugsiu is to. Labai to tikiuosi rolleyes.gif
zanet
QUOTE (Tampliere @ 2004 09 30, 13:15)
Sveiki, as jauciuosi lygiai taip pat. Situacija idealiai atitinka. Turiu drauga. Vestuves planuojam kita vasara. Jam 25, man 22. Suprantu, kad esu dar labai jauna ir visiskai netureciau del to galvos sukti, bet jau dabar lyg ir jauciu spaudima. Kalbejau su draugu. Jis vaiku nori, bet dar ne dabar. Pasiguodem vienas kitam, kad tikrai to bijom. Jauciames lygiai taip pat, bet as vis tiek jauciu spaudima. Gal man reikia psichologo konsultacijos? Jauciu, kad veliau tikrai tai bus problema, nes draugas myli vaikus, o as negaliu su jais buti. Nuo pat vaikystes taip. Tiesiog nemegstu mazu vaiku. Noriu pakeisti toki savo nusistatyma, bet viduj jauciu tada dar didesni pasipriesinima mintims apie vaikus, o ypac savus. Man reikia pagalbos. As negaliu taip nemegti vaiku. Tai juk nenormalu, ar ne? unsure.gif

Nieko baisaus, jei ir nemegsti vaiku. As turiu teta, kuri tiesiog pakesti negaledavo tu "snargliu", kaip ji pati issireiksdavo. Taciau atejo laikas, nors ir velokai, pasigimde savo vaikeli ir dabar is proto eina del jo.
O tu dar tik 22 - dar labai daug laiko turi biggrin.gif
svetima
O as nenoriu antro vaiko, pirmoji jau paaugo, "motinystes isterija" baigesi, aplinkui matau perdaug kitu idomiu dalyku...turbut esu blogas zmogus g.gif
širšė
"zmogus planuoja, dievulis juokias" kita karta gal ir neverta taip isgyventi del dalyku, kuriuos gyvenimas pats patvarko taip, kaip reikia. siandien nenori, ryt uzsimanysi, o gal ir ne. "tegu buna, kas bus" ( is Mulen Ruzo, pamenat?) ir ner ko sukti galvos smile.gif
_mamka_
Svetima, skaitau cia visus pasisakymus ir tikrai teisingo atsakymo nera. Gal truputi lengviau pasidare. Vakar dar galvojau apie cia visu isreikstas mintis. Nereikia sau pasidaryti katorgos, bet reikia viska gerai apmastyti. Manau, kad turiu laiko iki kokiu 27 metu tai tikrai. Tik zinau, kad draugui bus sunku. Jis 3 metais vyresnis ir tada jau tikrai nroes vaiku. O gal ir as tada noresiu... Kas zino. Kazkaip liudna siandien. Matyt del oro smile.gif
Pippa
QUOTE (Vega @ 2004 08 31, 21:24)
Ne  visi  savo  gyvenima iprasmina  vaikais.  Ir  nuo  to  jie  tikrai netampa  blogesni. Gyvenimas yra  vienas,  todel  zhmogus turi  teise  ji nugyventi taip, kaip  nori. Tu  matai savo gyvenimo prasme  zhiuredama i vaikus, kitas  ja ras tapydamas  paveiksla , kurdamas  eiles  ar  dirbdamas  kita  darba  etc. Nejaugi  be  vaiku  gyvenimas yra  beprasmis?

Geriau ir neparasysi. Kam uzsipulti zmogu, jei jis paprasciausiai nenori, o galbut nesubrendo vaikams? Kodel visi turi gyventi pagal sablona 'seima-vaikai-butas/namas'. Na ne visi vienodi...
mildelė
Kodėl Jūs turit jaustis kaltos dėl to, kad nenorit vaikų? Čia greičiausiai kalta visuomenės nuomonė - TAIP TURI BŪTI. Bet esu įsitikinusi, kad savo 2.gif pamiltumėt be proto, kas dabar atrodo neįtikėtina.

Turiu gerą draugę, kuri jau prieš vestuves žinojo, kad nenori vaikų. Ir nieko čia baisaus... Kai manęs kas paklausia, ar ji dar nesilaukia, man toks klausimas mažų mažiausiai keistas - JUK JI NENORI. Čia jos teisė, teisė rinktis.
Zuzanėlė
QUOTE (svetima @ 2004 10 01, 10:12)
O as nenoriu antro vaiko, pirmoji jau paaugo, "motinystes isterija" baigesi, aplinkui matau perdaug kitu idomiu dalyku...turbut esu blogas zmogus g.gif

Aisku,kiekvienas turi savo nuomone....taciau visada reikia pagalvoti,kad tevai,broliai,seserys yra artimiausi....Pagalvok apie savo dukrele ,kai ji uzaugs...Mano vienai pazistamai 40m.,ji vienturte,netekejusi,vaiku neturi,tevai pensininkai ,su jais ir gyvena.Beja,gana sunkaus charakterio,taigi draugu praktiskai ir neturi.Dabar neteko darbo...ir sedi ant sofkos ir verkia.O jeigu turetu broli ar sese,jie vaiku,itrauktu i savo gyvenima,ir nereiketu liudeti wink.gif
_mamka_
Skaiciau, skaiciau cia labai daug apie nestuma ir nestukes ir... zinot, nors labai nenorejau, po truputi pradeda keistis nuomone. Na, nesakau, kad trykstu noru kuo greiciau vaiku susilaukti, bet kai ateis laikas, ju nesibaidysiu smile.gif Ir pagalvojau, kad jei maniskis labai jau reikalautu, susitartumem smile.gif As pagimdyciau, o jis padetu auginti pasiemes tevystes atostogas biggrin.gif Na, jam tevystes atostogos tikriausiai nepatiktu, sakytu, kad nuo darbo labai atsiliktu (visokios ten naujos technologijos), bet juk reikia ieskoti kompromisu rolleyes.gif O per puse metu ir darbe jokio perversmo neivyks, tad jauciu, kad po kokiu 3 meteliu reikes man nestukiu puslapyje pradet rodytis smile.gif
Šmigija
mano situacija tokia, kad vyras vis dažniau užsimena apie tai kad nori antro vaiko, o mane ta mintis net nupurto. Ne, netodel, kad nemyliu vaiku. Myliu ir žinau kad ateity bus tas muūsų antras vaikutis, bet dabar jo nenoriu. Perdaug sunku man buvo auginti pirmajį, kai vyras mieliau žaidė kompu puse nakties o poto iki pietų miegodavo, kai aš tuo tarpu per para vos 4val miegodavau. Isejes buvo tevystes atostogu (finansiskai labaiu apsimokejo), bet man nepadejo sad.gif Beda ta kad jis net nenori pripažint to kad išties man jo pagalbos truko, tikslaiu aš jos beveik išvis neturėjau. Net dabar kai jau sunus 2 metų jis nedaug demesio jam skiria, tai jei as dabar vel pagimdyčiau tai turečiau ir kudikiu ir vuresneliu rūpintis, ir dar išklausyt moralo apie tai kokia susivelus sedžiu, nepasidažius, valgyt nepadariu, marškinių neišlyginau ir pan. Ne nenoriu dar antro vaiko, ir tikrai nezinau kada norėsiu. Gal kai sūnus pradės prašyt broliuko? Nes, kad vyrasis ir ims žiūrėt vaikus, netikiu, jis ne toks žmogus. O kažkada šventai tikejau kad vaiokus jis dievina ne tik akimis bet ir veiksmais sad.gif
kycca
As irgi nenoriu vaiku.. ir nebezinau kur dingt.. Turiu drauga draugaujam 3 metus ir jis man vis kalba kad jau reikia leliuko... Sakau po 5 metu nebent... Tada vel kuri laika ramu... vel sakau po 5... ir gimines spaudima daro didziuli reik vaiko, reik vaiko... paskui pervelu bus... Bet man jo NEREIK... nezinau kur detis..
solo
QUOTE(kycca @ 2009 10 23, 12:13)
As irgi nenoriu vaiku.. ir nebezinau kur dingt.. Turiu drauga draugaujam 3 metus ir jis man vis kalba kad jau reikia leliuko... Sakau po 5 metu nebent... Tada vel kuri laika ramu... vel sakau po 5... ir gimines spaudima daro didziuli reik vaiko, reik vaiko... paskui pervelu bus... Bet man jo NEREIK... nezinau kur detis..
*

Nenori ir nereikia, nieko čia baisaus. Ne kiekvienos motinystės instinktas yra išvystytas. Kaip mes su drauge kažkada kalbėjom abi "oj ne, tik ne vaikai... nenoriu jokių vaikų artimiausius kelis metus tikrai", bet neleisiu sau sumeluot, per mėnesį laiko lyg užbūrė ją kažkas, pradėjo svaigt, kaip nori. Ir dabar jau laukiasi biggrin.gif Bet čia tik vienas pavyzdys. Neverta panikuot, jei ir neatsiras tas noras ir tos "gyvenimo prasmės" trūkumas. Galbūt rasi save realizuoti kitur. O dabar gyvenk...ir jokie giminės neturi teisės tau prikišinėt, nes ne jie tavo gyvenimą gyvens.
kycca
QUOTE(solo @ 2009 10 23, 13:25)
Nenori ir nereikia, nieko čia baisaus. Ne kiekvienos motinystės instinktas yra išvystytas. Kaip mes su drauge kažkada kalbėjom abi "oj ne, tik ne vaikai... nenoriu jokių vaikų artimiausius kelis metus tikrai", bet neleisiu sau sumeluot, per mėnesį laiko lyg užbūrė ją kažkas, pradėjo svaigt, kaip nori. Ir dabar jau laukiasi  biggrin.gif  Bet čia tik vienas pavyzdys. Neverta panikuot, jei ir neatsiras tas noras ir tos "gyvenimo prasmės" trūkumas. Galbūt rasi save realizuoti kitur. O dabar gyvenk...ir jokie giminės neturi teisės tau prikišinėt, nes ne jie tavo gyvenimą gyvens.
*

As del savo nenoro mazai panikuoju... bet i panika varo kitu komentarai ir stumimas i motinyste.. dar tas draugas nervina.. myliu ji ir noriu gyvent taip kaip dabar gyvenam o ne su vaikais...
accessories
kaip siandien sekasi Atenei ir Vegai?
Gagarina
Na merginos, ir as pasakysiu, kad nenoriu tureti vaiku. Vaikus labai myliu, megstu su jais zaisti, bet kaip smagu yra juos vel atiduoti tevams.

Man juokingi yra mamu pasakymai, kad gimus vaikui praktiskai niekas nepasikeite - nei draugu ratas, nei darbo valandos, kad visos tokios supermamos ir karjera daro, ir atostogu lekia, ir vaikus augina. Na, netikiu as, kad taip yra gerai. Karjera turi sustoti kuriam laikui, tiek mamos, tiek tecio, nes vaikui reikia demesio, silumos ir meiles. Tai ne gele vazone, kuriam skiri tik tiek laiko, kiek lieka nuo kitu "svarbesniu" darbu. Motinystes ar tevystes isterija mano manymu yra svarbus veiksnys kuris 'privercia' mama ir teti daugiau skirti laiko vaikui. Bet beda ta, kad as tam nesu pasiruosusi.

Dirbu su neigaliais vaikais. Kasdien bendrauju su tevais, kuriu svajones suduzo gimus vaikui, nes jis "nesigavo" koks jiems norejosi. Gal skamba naiviai, bet kiekviena laiko smiltele kuria atiduodu jiems, man atrodo prasmingesne uz sava motinyste. Ivaikinimas man taip pat atrodo prasmingesnis uz sava motinyste. Kiekvienas vaikelis nusipelno tureti mama ir teti.

Zinau, kad buciau "gera" mama. Ir proto turiu, ir pora aukstuju jau pabaigti, ir sveika kaip ridikas, ir karjera rozine, ir vyras idealus, su kuriuo butu galima gaminti vaikus. Vyras kaip ir as, vaikus baisiai megstantis, taciau del savo tevystes dvejojantis.

Pikciausia yra tas, kad visi klausia, kodel mes nenorim tureti vaiku. O visi baisiai isizeidzia, kai mes ju paklausiam, kodel jie nori tureti vaiku. Tarsi tai butu pats savaime suprantamas dalykas. Man juokingi ju argumentai "nenoriu but sena mama", "gimdau dabar, nes vdrug veliau nebegalesiu", "vyras nori", "zmona nori", "kaip grazu tureti SAVO dalele kitame", "esu geras zmogus, kas bus jei tik kvaliai gimdys, koks pasaulis bus", tarsi, gelbeju pasauli pagimdydama vaika. Tai lygiai taip pat egoistiska ir saves sureiksminimas kaip mano noras ju netureti.

Vienintele priezastis turetu vaiku yra patys vaikai. Vaikai ne nuosavybe, jie ateina su sava asmenybe, savais norais, siekiais. Musu pareiga juos uzauginti kaip tik galim geriau ir juos paleisti, nieko nesitikint atgal. Tiek vaikuoti, tiek bevaikiai leis savo senas dienas seneliu namuose. Tai ne investicija i ateiti ar geras darbas, tai gryna AUKA. Suprask, pasaukimas. Toks pat magiskas dalykas kaip meile, santykiai, orgazmas. Kol nepamilai, nepatyrei orgazmo, niekada negalesi isaiskinti tam, kas to nepatyre. Bet negali saves priversti patirti meiles.

Taigi laukiu to "jausmo", o gal kada nuspresiu apturet "netyciuka", prisigalvojus milijona priezasciu kodel man butu "sveika" padaryti pusmecio pertrauka nuo KT lotuliukas.gif. Kitaip tariant, sokti i jura, i tamsia nezinomybe ir bandyt isplaukt.

Nepykim viena ant kitos, bet dalinkimes savo jausmais ir nepriimkim nieko asmeniskai. Gausis grazi diskusija. (Oj, kaip kunigas as cia jau....)
alisia28
QUOTE(Jeegar @ 2010 06 20, 14:51)
Na merginos, ir as pasakysiu, kad nenoriu tureti vaiku. Vaikus labai myliu, megstu su jais zaisti, bet kaip smagu yra juos vel atiduoti tevams.

Man juokingi yra mamu pasakymai, kad gimus vaikui praktiskai niekas nepasikeite - nei draugu ratas, nei darbo valandos, kad visos tokios supermamos ir karjera daro, ir atostogu lekia, ir vaikus augina. Na, netikiu as, kad taip yra gerai. Karjera turi sustoti kuriam laikui, tiek mamos, tiek tecio, nes vaikui reikia demesio, silumos ir meiles. Tai ne gele vazone, kuriam skiri tik tiek laiko, kiek lieka nuo kitu "svarbesniu" darbu. Motinystes ar tevystes isterija mano manymu yra svarbus veiksnys kuris 'privercia' mama ir teti daugiau skirti laiko vaikui. Bet beda ta, kad as tam nesu pasiruosusi.

Dirbu su neigaliais vaikais. Kasdien bendrauju su tevais, kuriu svajones suduzo gimus vaikui, nes jis "nesigavo" koks jiems norejosi. Gal skamba naiviai, bet kiekviena laiko smiltele kuria atiduodu jiems, man atrodo prasmingesne uz sava motinyste. Ivaikinimas man taip pat atrodo prasmingesnis uz sava motinyste. Kiekvienas vaikelis nusipelno tureti mama ir teti.

Zinau, kad buciau "gera" mama. Ir proto turiu, ir pora aukstuju jau pabaigti, ir sveika kaip ridikas, ir karjera rozine, ir vyras idealus, su kuriuo butu galima gaminti vaikus. Vyras kaip ir as, vaikus baisiai megstantis, taciau del savo tevystes dvejojantis.

Pikciausia yra tas, kad visi klausia, kodel mes nenorim tureti vaiku. O visi baisiai isizeidzia, kai mes ju paklausiam, kodel jie nori tureti vaiku. Tarsi tai butu pats savaime suprantamas dalykas. Man juokingi ju argumentai "nenoriu but sena mama", "gimdau dabar, nes vdrug veliau nebegalesiu", "vyras nori",  "zmona nori",  "kaip grazu tureti SAVO dalele kitame", "esu geras zmogus, kas bus jei tik kvaliai gimdys, koks pasaulis bus", tarsi, gelbeju pasauli pagimdydama vaika. Tai lygiai taip pat egoistiska ir saves sureiksminimas kaip mano noras ju netureti.

Vienintele priezastis turetu vaiku yra patys vaikai. Vaikai ne nuosavybe, jie ateina su sava asmenybe, savais norais, siekiais. Musu pareiga juos uzauginti kaip tik galim geriau ir juos paleisti, nieko nesitikint atgal. Tiek vaikuoti, tiek bevaikiai leis savo senas dienas seneliu namuose. Tai ne investicija i ateiti ar geras darbas, tai gryna AUKA. Suprask, pasaukimas. Toks pat magiskas dalykas kaip meile, santykiai, orgazmas. Kol nepamilai, nepatyrei orgazmo, niekada negalesi isaiskinti tam, kas to nepatyre. Bet negali saves priversti patirti meiles.

Taigi laukiu to "jausmo", o gal kada nuspresiu apturet "netyciuka", prisigalvojus milijona priezasciu kodel man butu "sveika" padaryti pusmecio pertrauka nuo KT  lotuliukas.gif. Kitaip tariant, sokti i jura, i tamsia nezinomybe ir bandyt isplaukt.

Nepykim viena ant kitos, bet dalinkimes savo jausmais ir nepriimkim nieko asmeniskai. Gausis grazi diskusija. (Oj, kaip kunigas as cia jau....)
*

Grazus zodziai, pagirtini

Mano draugei netoli 30, su vyru gyvena jau 10 metu. neturi vaikeliu, nes nenori, o kai su ja ta tema kalbu, izvelgiu priedo ir baime.
Liusii
nu as turiu du vaikus, bet po pirmo prisiekiau kad nebenoriu daugiau doh.gif nu gyvenimas suskloste, kad gime kitas po 11 metu ... Galiu pasakyti kad vaiko gimimas tikrai apvercia viska aukstyn kojom, tai kas buvo iprasta tampa tikra prabanga, nu kad ir miegas, poilsis, ramybe, isejimas su draugais... tai tikrai pasidaro baisu, nebegali nieko palnuoti, turi derintis prie vaiko, prasyti mamos kad pasaugotu jei kur reikia isbegti, supranti, kad taip bus visada unsure.gif doh.gif as ipuoliau i depresija, sedejau namie ir verkiau, nemylejau ir nenorejau savo vaiko verysad.gif mama isgelejo - isleido dirbti, pramogauti, keliauti , esu jai dekinga iki sirdies gelmiu wub.gif nu ir pasakysiu kad paaugus mano pirmajam apie antra nei minciu nebuvo , dziaugiausi kad jis jau didelis, pabuna vienas, galiu islekti kur noriu ax.gif bet... prasidejo moteriskos bedos, uzdegimai ir pan, ir mano ginekologe patare gimdyti, nes itare endometriozes pradzia, o gimdymo metu ji turetu issivalyti, tai ir ryzausi po 11 metu antram biggrin.gif si karta motinystes jausmas buvo visai kitoks, as atradau laime, kuria atnese mano mazylis, esu jau du metus su juo namie ir man gera, keliaujam ir einam abu visur, buciuojames per diena milijona kartu wub.gif o jau kojytes ir rankytes isbuciuotos be skaiciaus wub.gif va ir supratau as kad subrendau buti mama tik 34 metu... linkiu ir jums to, manau kad raso daugelis jaunu merginu, tai zinokit kad jus dar subresit ir noresit savo meile atiduoti mazam isdykeliui wub.gif
Gagarina
QUOTE(alisia28 @ 2010 06 28, 16:47)
Grazus zodziai, pagirtini

Mano draugei netoli 30, su vyru gyvena jau 10 metu. neturi vaikeliu, nes nenori, o kai su ja ta tema kalbu, izvelgiu priedo ir baime.
*

Baime man atrodo sveikas jausmas. Visi bijo pries priimant svarbu sprendima. Kas nebijo, reiskia, kad arba is tikruju pasiruoses tam zingsniui, arba uzsimane, bet apie pasekmes nepagalvojo nei minutes. Baime isgaruoja su metais.
Savvy
QUOTE(Jeegar @ 2010 06 20, 14:51)

Man labai patiko šita pastraipa. drinks_cheers.gif
ryzike
Tikrai idomu butu suzinoti, kaip dabar masto ir jauciasi Atene (jei neklystu ji uzvedus tema). Nesamprotausiu, gerai ar blogai (ne)noreti vaiku. Is savo patirties zinau, kad vaiko nori su savo zmogumi. Aisku buna gyvenime ir netyciuku smile.gif As irgi jau buvau nusiteikusi, kad busiu tik gera teta, o ne mama. Bet stai sunui jau 8 men biggrin.gif Taip, jis apverte gyvenima, maziau ir neramiau miegu, taip jis uzpilde beveik visas mano mintis. Bet dabar man tiesiog malonu gyventi jo rupesciais, gaminti jam kose, dainuoti lopsine. Bet tai nereiskia, kad savo poreikius uzmirsau, tiesiog dabar jam reikia daugiau demesio, o kai sunus paaugs, liks daugiau laiko sau. Man sunus nera gyvenimo tikslas, jo gimimas suteike prasme mano gyvenimui. Stengsiuos gyventi taip, kad nereiktu jam sakyti, kad stai as del taves tiek daug paaukojau, o tu man va kaip atsidekoji. Vaikai ateina pas tevus, tevai ju neissirenka. smile.gif
l'eau
po to kai vieną praradau, vaikų nebenoriu visai. nes man nepriimtina žmonių vertinimas pagal vaikų turėjimą ar ne, kas ypač pasireiškia forume (vaikų neturi, ką tu išmanai). bet nenoriu dabar, nežinau ar kada nors norėsiu. man suprantamas ir nenoras turėti iš viso, tik tiek kad mūsų visuomenės dalis nepribrendus iki turėjimo savo gyvenimo ir nesikišimo į kito, todėl toks nenoras dažnai susiduria netgi su svaotišku priešiškumu.
Gagarina
QUOTE(l'eau @ 2010 07 29, 11:49)
po to kai vieną praradau, vaikų nebenoriu visai. nes man nepriimtina žmonių vertinimas pagal vaikų turėjimą ar ne, kas ypač pasireiškia forume (vaikų neturi, ką tu išmanai). bet nenoriu dabar, nežinau ar kada nors norėsiu. man suprantamas ir nenoras turėti iš viso, tik tiek kad mūsų visuomenės dalis nepribrendus iki turėjimo savo gyvenimo ir nesikišimo į kito, todėl toks nenoras dažnai susiduria netgi su svaotišku priešiškumu.
*

Labai sutinku. Tiesiog tai nėra mūsų visuomenės nesubrendimas, nes visur taip. Vaikų nenorintys yra mažuma, ir mažumai kad ir kokia ji būtų, visada bus sunkiau gyvent smile.gif. Gaila, nes tolerancija įgalintų mus visus diskutuoti, būti kartu be jokių supriešinimų.

Užjaučiu dėl mažylio netekties, tikiuosi, žaizdos sugis kiek galima greičiau ir netektis ras vietą širdelėje... 4u.gif
SVT
QUOTE(Atėnė @ 2004 08 31, 11:12)
Taip, as nenoriu vaiku. Gal noriu ir zinau, kad anksciau ar veliau, vistieks TEKS..... bet...... nenoriu.

Taciau taip buvo ne visada. Kiek save prisimenu, svajodavau apie vaikus, kaip ir visos mazos mergaites, paskui kaip paaugle. Taciau su metais tas noras pradejo garuot. Ypac kai pamaciau, ka is tikruju reiskia tureti vaika. Is musu draugu rato viena porele pasigimde pirmoji. Visi dar buvome jauni, nevede, neseniai susiporave ir ka tik atrade ta nauja bendravima ”seimomis”. Visi kazkur vaziuodavome, eidavome, dalyvaudavome, svesdavome ir daug ka dareme spontaniskai - tiesiog vakare, po darbo, nera ka veikti, tai susiskambinam, susitinkam ir varom.... Ir staiga vaikas! Ne musu, draugu. Nuo ”chebros” jie neatsiskyre, visi toliau bendravome, buvo dar idomiau, taciau....... pastebejome, kaip jiems sunku prie musu taikytis, kaip pasikeite ju gyvenimas. Is tiesu pamateme (daugelis), kad vaikas nera vien grazi, rami, gulinti lelyte....... Patirties ratas vis pletesi - apie vaikus skaitai, apie juos kalba bendradarbes, pasigimdo tolimesnes pazistamos ir t.t. Zodziu, kuo tolyn, tuo noras mazyn.....

Dabar musu ”chebra” perejo i nauja etapa - vestuves, butai..... Greitai ateis laikas ir vaikams. Nuo to nepabegsi, tuo labiau, kad ir begti nera kur. Man jau 26 metai, o kai kita vasara tekesiu turesiu jau ir cielus 27. Draugas vis kalba, kad po vestuviu is karto ”darysime“ vaikus. Taigi kol pasigimdysiu, bus ir 28.

Man vis atrodo, kad vaikas mums trukdytu. Dabar mums nieko netruksta, gera buti kartu, sedeti susikabinus, vaikscioti po buta nuogiems wink.gif , miegoti iki pietu, daryti tai, kas sauna i galva. Kokie dar vaikai!? Tarsi trecias musu santykiuose. Tuo labiau, kad zinai, jog vaikas ne laikinai, kad tie nepatogumai, neissimiegojimas naktimis, suvarzymai visam likusiam gyvenimui. O dar tas gimdymas......... temos apie problemas atsiradus vaikams .......... tikrai neprideda noro. Nors antra vertus, as zinau ir tai, kad buciau pati geriausia, rupestingiausia  mama. Myleciau savo vaikus kaip tigre, bet.......... pirmiau reikia juos tureti.........ir noreti.
*

Dieve, kaip malonu skaityti sia "problema" kuria raset 2004 metais ir apacioje matyti musu princesiukui 2 m clap.gif
^Austėja^
as irgi nenoriu vaiku, bet ne del to kad man jie nepatinka, bet tiesiog kad pati turejau nekokia vaikyste, neturejau draugu, mama niekur neleisdavo, nieko man tevai nedave vaikystej nei jokiu bureliu nei nieko, tik sedeti namie. bet tai tau gerai jei tavo draugas su tavim bent jau kalba apie vaikus, visa laime. gerai kad namus savo turite, o man sudetingiau sau pati nieko pasiulyti negaliu, nes man nuolatos depresija cray.gif , nepajegiu net saves islaikyti pati. zodziu noreciau vaiku, bet gal tik viena, bet giminiu neturiu, tai gal isvis nereikia kad vaikelis nekentetu kad neturi giminiu. zodziu toks tas mano gyvenimas cray.gif
palange
QUOTE(SVT @ 2010 07 31, 18:25)
Dieve, kaip malonu skaityti sia "problema" kuria raset 2004 metais ir apacioje matyti musu princesiukui 2 m  clap.gif
*

Įdomu, kaip temos autorės nuomonė pasikeitė, kaip ir dėl kokių priežasčių vis tik suplanavo jau antrą vaikelį smile.gif

QUOTE(austeja11 @ 2010 10 08, 14:48)
nieko pasiulyti negaliu, nes man nuolatos depresija  cray.gif
*

Gal tamstai būtent vaiko ir reikia - kaip gyvenimo džiaugsmo ar gyvenimo prasmės?
Vienas pažįstamas, toks vienišius, pastaraisiais metais kamuojamas finansinių bėdų (turi savo verslą) ir šiaip linkęs į depresiją vasarą iš prieglaudos pasiėmė šunį. Pasikeitė žmogus, dabar privalo rūpintis gyviu, kuris nuo jo per žingsnį nesitraukia, dabar jis šypsosi ir šypsosi biggrin.gif

Na o aš iš tų, kurios nenori turėt vaikų. Nežinau kada tai prasidėjo, bet pamenu, kad kai isirenginėjom vonią prieš kokius 3 metus, nusprendėm statyt vonią, o ne dušo kabiną, nes forume buvau skaičius, kaip su dušo kabinomis augę vaikai svečiuose su drabužiais lipa į vonią, kaip labai nori pasiturkšt biggrin.gif Vadinasi, tada dar nebuvau taip griežtai nusistačius. O dabar... Puikiai suvokiu, ką žmonės man kala į galvą - be vaikų gyvenimas tuščias ir beprasmis, bet... aš tikrai nenoriu vaikų. Pykdavau, kad mama su mumis (buvom trise) neužsiima, kad būna pikta ir t.t. Visada sakydavau, kad jau mano namuose televizoriaus nebus, aš grįžus iš darbo neįsistebeilysiu buku žvilgsniu į TV ir nepliurpsiu valandom telefonu su draugėm, jau aš tai užsiimsiu su vaikais, žaisiu stalo, loginius, atmintį lavinančius žaidimus, niekada nešauksiu ant vaiko vien dėl to, kad aš be nuotaikos, nepasisekė darbe ar susipykau su vyru... O dabar matau, kad taip neišeis, mano darbas iš manęs padarė zombį, būčiau nuolat suirzus, pikta mama. Nenoriu išaugint psichologinių problemų turinčio, savim nepasitikinčio vaiko, tai geriau visai neauginsiu. Be to, dėl visko panikuočiau, vaikai dabar labai žiaurūs, tai turbūt norėdama apsaugot saviškius, užrakinčiau juos ir niekur niekada neišleisčiau, kad tik nieko bloga jiem nenutikų. Kas linkėtų vaikui tokios mamos? unsure.gif
Mane nervina, kai aplinkiniai man aiškina, kokia aš savimyla ir savanaudė, nes neplanuoju turėt vaikų. doh.gif
vikarma
Na as tai turiu visokiu sveikatos problemu, tai kiek teko kalbetis su gydytojais, nebalai man leistu gimdyti, nes jeigu ir pagimdyciau, tai greiciausiai vaikas liktu naslaitis... sad.gif Tad mano atveju truputi kitokia situacija yra. Bet svetimus vaikus as labai myliu ir dukterecia padejau auginti ir turbut visai noreciau savu vaikuciu tureti. Tai gal kada nors reiks pagalvoti apie vaikeli is kudykiu namu 4u.gif
Gagarina
QUOTE(palange @ 2010 11 07, 00:58)
O dabar matau, kad taip neišeis, mano darbas iš manęs padarė zombį, būčiau nuolat suirzus, pikta mama. Nenoriu išaugint psichologinių problemų turinčio, savim nepasitikinčio vaiko, tai geriau visai neauginsiu. Be to, dėl visko panikuočiau, vaikai dabar labai žiaurūs, tai turbūt norėdama apsaugot saviškius, užrakinčiau juos ir niekur niekada neišleisčiau, kad tik nieko bloga jiem nenutikų. Kas linkėtų vaikui tokios mamos? unsure.gif
Mane nervina, kai aplinkiniai man aiškina, kokia aš savimyla ir savanaudė, nes neplanuoju turėt vaikų. doh.gif
*

O jeigu susirastum kita darba, gal ir vaiku uzsimanytum g.gif
palange
Gal.. g.gif Nors ne, nes tuomet justume didžiulį pinigų stygių, tai nemanau, kad gimdytume vaikus tam, kad galėtume juos marinti badu..
^Austėja^
QUOTE(palange @ 2010 11 07, 15:16)
Gal.. g.gif  Nors ne, nes tuomet justume didžiulį pinigų stygių, tai nemanau, kad gimdytume vaikus tam, kad galėtume juos marinti badu..
*

kai pasiklausau ka kiti sneka, tai jiems vaikai reikalingi kad padetu ir senatvej priziuretu g.gif tai mane net siurpas krecia.
Gagarina
QUOTE(palange @ 2010 11 07, 15:16)
Gal.. g.gif  Nors ne, nes tuomet justume didžiulį pinigų stygių, tai nemanau, kad gimdytume vaikus tam, kad galėtume juos marinti badu..
*

Na aš ir nesakiau mest darbą. Tiesiog, susirask kitą, galbūt tas pats darbas, tik kitam kolektyve daug lengviau bus.
Papildyta:
QUOTE(austeja11 @ 2010 11 19, 22:32)
kai pasiklausau ka kiti sneka, tai jiems vaikai reikalingi kad padetu ir senatvej priziuretu g.gif  tai mane net siurpas krecia.
*

Anksčiau būtent tam vaikai ir būdavo gimdomi. Kad giminę pratęstum, parduotuvę perimtum, ūkį padėtum apeiti, senatvėj karšintum... gimdavom su paskirtim gyvenime smile.gif. O dabar aišku daug kas kitaip. Tie, kurie tikrai tiki, kad juos senatvėj vaikai karšins, labai klysta ir labai nusivils, nes atsidurs tuose pačiuose senelių namuose kaip ir bevaikiai. Vertybės pakitusios ir tokio vaikų elgesio tikėtis yra mažų mažiausiai naivu.
Gomerta
Aš irgi nenoriu vaikų. Turėti vaikų vien tik tam, kad mirštant vandens stiklinę būtų kas paduoda, man atrodo didžiausias egoizmas, kur kas didesnis už pasirinkimą neturėti vaikų. Šeip jau mūsų visuomenėje prisipažinti, kad nenori turėti vaikų (moteriai) nepatartina, nes iš karto būsi nurašyta į "nenormaliųjų" kategoriją smile.gif Kažkada į klausimą, kodėl neturiu vaikų, atsakydavau sąžiningai, bet pamačiau, kad žmonės arba netiki tuo (na kaip galima nenorėti vaikų?! Greičiausiai, vargšė, negali, tik gėdinasi prisipažinti...), arba ima protinti ir vesti į "teisingą kelią" doh.gif . Taigi, dabar į šį klausimą atsakau "tiesiog neturiu ir tiek", tai bent jau neprotina... lotuliukas.gif
palange
QUOTE(Gomerta @ 2011 04 15, 16:32)
Aš irgi nenoriu vaikų.
Kažkada į klausimą, kodėl neturiu vaikų, atsakydavau sąžiningai
*

Na ir kodėl jūs nenorite? ax.gif
VeroniQ
Man atrodo viskam turi but savas laikas. Mes anksti susituokem. Ir visi pirstais giminaiciai bade, kad tipo "negali turet jie vaiku". Vyras nenorejo. As racionaliai mastant irgi. Nei atlyginimo, nes drabo nei busto nieko (studentai ant tevyu kupros). Bet kai po kazkiek metu viskas stabilizavosi, tiesigo subrendom tam ir viskas.
Tam butina subrest. Nes vaiko atsiradimas keicia viska. Absoliuciai. Neisleksi kur noresi ir kada noresi, neisi pasivaiksciot vidury nakties ir daug kitu apribojimu, kuriems reikia subrest, kai poreikis auginti savo vaika tampa stipresnis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.